Rossmann cz. XXIX - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-20, 19:52   #3301
Inspire
Kuźnia inspiracji

Dot.: Rossmann cz. XXIX

Cytat:
Napisane przez majcia2 Pokaż wiadomość
Czy ktoś używał podkład Rimmel, Fresher Skin ten w słoiczku okragłym ?? jak z kryciem jest??
Jest raczej mało kryjący, taki do ujednolicenia kolorytu

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 19:53   #3302
ewel86
Zadomowienie

Dziewczyny a czy przez ta apke znajdujecie takie pomadki do ust ? Nie szminki tylko takie jak nivea itp ? Ja nie moge znalezc a chcialam cos sprawdzic.
ewel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 19:57   #3303
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elektro_lit Pokaż wiadomość
Ja capnęłam takie cuda (mam nadzieję )
Załącznik 7028601
Ale chyba jeszcze coś kupię.
U mnie też tłumy i macanie... Zakupy dałam radę zrobić dopiero w drugim Rossku. Obiecuję, że następnym razem zrobię zakupy online.
Pilnujcie
Bardzo dobry wybór różu i korektora (ma żółtawy pigment, ale dobrze kryje cienie). Co do zmywacza nie polecam używać go non stop, nie jest zły, ale jak używałam go przez 4 miesiące bardzo osłabił mi paznokcie i dał efekt zażółcenia płytki. Pomogła zmiana na zmywacz z Essence owocowy.
Trzymaj się nas to za rok unikniesz błędów ściskania się w tłumie.
Co byś jeszcze chciała? To może podpowiemy co wybrać.

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez majcia2 Pokaż wiadomość
Czy ktoś używał podkład Rimmel, Fresher Skin ten w słoiczku okragłym ?? jak z kryciem jest??
Bubel. Lepszy wybór to Max Factor Miracle Touch też w słoiczku, kremowy, kryjący.
Stary 2017-04-20, 19:58   #3304
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam, czy przez cały tydzień będzie tak marudzić, że takie kolejki w sklepie że takie chamstwo przy szafach, że ta młodzież taka nie poczciwa... Narzekacie, że ludzi tyle w rossmanie, a same czym prędzej z rana już do niego lecicie. Niektóre dziewczyny nawet po kilka Rossmanów jednego dnia zaliczają, a śmieją się z tłumów w drogerii. Nie rozumiem tego, kompletnie tego nie rozumiem. Te dziewczyny przyszły do drogerii na zakupy podobnie jak wy. Niektóre też przyszły po dwie, trzy rzeczy. No i to narzekanie na młode dziewczyny. Kurczę, przecież wy też kiedyś byłyście w ich wieku i też pewnie podobnie robiłyście zakupy. Dziewczyny, przestańcie tak biadolić. Co drugi post jest o tym, już się to robi monotematyczne. Aż przypomniało mi się przysłowie: zapomniał wół, że cielęciem był. Mniej marudzenia, a więcej cierpliwości, zachowawczości. Nie wierzę, że żadna z was kiedyś nie zachowała się jak te nastolatki. Młode są, taki wiek ma swoje prawa. Nie demonizującą młodych.
Ja nie demonizuje młodych bo czasem starsze są gorsze
Fakt jest taki że popołudniu żeby zrobić normalne zakupy musiałam stać prawie pół godziny w kolejce a niestety nie mogłam iść później. I tu nawet nie chodzi o to czy młode i ile ale o zachowanie... które często jak przy każdej promocji takiej nie jest najlepsze. Wyrywanie sobie produktów, szturchanie, przepychanie. Możnaby się zachowywać zupełnie inaczej. Sama byłam świadkiem jak jedna drugiej torebką przywaliła

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Regulamin e-sklepu i FAQ wyjaśnia sporo.
Ale co do zasady ja wszędzie zamawiam on line bo do 14 dni bez problemu z odstąpieniem od umowy, a w stacjonarnych sklepach wcale tak nie musi być.
musze przysiąść i poczytać, generalnie też się staram zamawiać online ale w rossmannie jeszcze nie zamawiałam,
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 20:06   #3305
MissChievousTess
Zakorzenienie

Jak byłam młodsza nie rozpakowywałam w sklepie towaru, którego nie zamierzam kupić. Bo wtedy po prostu klient płacił za to co zniszczył w sklepie i tyle. Taryfy ulgowej nie było. Tak samo jak się np. coś zrzuciło z półki niechcący.
A teraz widuję młode dziewczyny, które mając testery otwierają produkty zaplombowane, malują się nimi, a potem odstawiają na półkę bez zakupu.
I to nie demonizowanie to kwestia tego, że to pokolenie już nie wie, że za niszczenie towaru kiedyś klient płacił i tyle.
Stary 2017-04-20, 20:12   #3306
b937e0c478c7f0bdd9edd1f55f22ced0e16f646d
Konto usunięte

Cytat:
Tak się zastanawiam, czy przez cały tydzień będzie tak marudzić, że takie kolejki w sklepie, że takie chamstwo przy szafach, że ta młodzież taka niepoczciwa...
Cały tydzień nie będe narzekała ale teraz sobie ponarzekam

Dotarłam do Rossmanna ok 17:30 (po pracy, zamówic przez internet niestety nie mogę) i zastałam półpuste szafy!!
Serio!!
Zniknęła cała podstawowa kolorówka typu podkłady, pudry, droższe róże i wszelkie tusze do rzęs a zostały takie artykuły jak lakiery do paznokci (niektóre oczywiście), kredki, cienie do powiek czy jakieś mniej popularne super ciemne fluidy.
Mam nadzieję że dołożą coś po weekendzie bo ze wszystkich zaplanowanych produktów zastałam tylko 1 puder prasowany i to z pięknie odbitym śladem palucha
b937e0c478c7f0bdd9edd1f55f22ced0e16f646d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 20:15   #3307
myszmoni
Zadomowienie

Ja poszlam przed 14 i nie bylo traagedii, wzielam co chcialam. Nie bylo ryżowego, zapytalam ekspedientki, a ona, ze byly gimnazjalistki i wszystkie wziely, ale sprawdzila i mi dala z pudel z towarem. Po 17 bylam w 2 rossmanach w 2 galeriach i tam dzikie tlumy. Nic nie kupilam. Poluje.jeszcze na eosy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
myszmoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 20:18   #3308
elektro_lit
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo dobry wybór różu i korektora (ma żółtawy pigment, ale dobrze kryje cienie). Co do zmywacza nie polecam używać go non stop, nie jest zły, ale jak używałam go przez 4 miesiące bardzo osłabił mi paznokcie i dał efekt zażółcenia płytki. Pomogła zmiana na zmywacz z Essence owocowy.
Trzymaj się nas to za rok unikniesz błędów ściskania się w tłumie.
Co byś jeszcze chciała? To może podpowiemy co wybrać.

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Bubel. Lepszy wybór to Max Factor Miracle Touch też w słoiczku, kremowy, kryjący.
Ooo dzięki za ostrzeżenie. Chyba już narobił złego... Jakoś nie przyszło mi do głowy, że to mogła być jego wina :/ No to na pewno zmywacz Poza tym czaiłam się na szminkę Rimmel, ale jakoś nie mogłam się zdecydować, który kolorek wziąć, poza tym nie chciałam zmacanej, więc stwierdziłam, że przyjdę w następnym tygodniu. Może akurat szał minie. Przydałby się też jakiś puder, zastanawiam się nad czekoladką lovely już tu polecaną
A co więcej to się okaże/przypomnę sobie

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Jak byłam młodsza nie rozpakowywałam w sklepie towaru, którego nie zamierzam kupić. Bo wtedy po prostu klient płacił za to co zniszczył w sklepie i tyle. Taryfy ulgowej nie było. Tak samo jak się np. coś zrzuciło z półki niechcący.
A teraz widuję młode dziewczyny, które mając testery otwierają produkty zaplombowane, malują się nimi, a potem odstawiają na półkę bez zakupu.
I to nie demonizowanie to kwestia tego, że to pokolenie już nie wie, że za niszczenie towaru kiedyś klient płacił i tyle.
Ja nawet teraz będąc świadkiem otwierania wszystkiego nie mogę się przełamać... :d

elektro_lit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 20:20   #3309
MissChievousTess
Zakorzenienie

[1=b937e0c478c7f0bdd9edd1f 55f22ced0e16f646d;7305313 1]Cały tydzień nie będe narzekała ale teraz sobie ponarzekam

Dotarłam do Rossmanna ok 17:30 (po pracy, zamówic przez internet niestety nie mogę) i zastałam półpuste szafy!!
Serio!!
Zniknęła cała podstawowa kolorówka typu podkłady, pudry, droższe róże i wszelkie tusze do rzęs a zostały takie artykuły jak lakiery do paznokci (niektóre oczywiście), kredki, cienie do powiek czy jakieś mniej popularne super ciemne fluidy.
Mam nadzieję że dołożą coś po weekendzie bo ze wszystkich zaplanowanych produktów zastałam tylko 1 puder prasowany i to z pięknie odbitym śladem palucha [/QUOTE]
Cóż mogę powiedzieć. Do jutra promka też w Hebe, są też promocje na kolorówkę w Drogerienatura i Superpharm, jest ezebra.
Możesz próbować online. Możliwe, że będzie jakaś dostawa.
1+ 1 za 1 grosz na ten sam produkt w Yves Rocher mnie atakuje od rana, jakieś kody zniżkowe za reklamy w google z ekobieca mi się wyświetla (-12%). Jak wiesz czego szukasz to gdzieś tanio się znajdzie.
Stary 2017-04-20, 20:25   #3310
Asiuchal
Zakorzenienie

Rossmann cz. XXIX

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Ja nie demonizuje młodych bo czasem starsze są gorsze

Fakt jest taki że popołudniu żeby zrobić normalne zakupy musiałam stać prawie pół godziny w kolejce a niestety nie mogłam iść później. I tu nawet nie chodzi o to czy młode i ile ale o zachowanie... które często jak przy każdej promocji takiej nie jest najlepsze. Wyrywanie sobie produktów, szturchanie, przepychanie. Możnaby się zachowywać zupełnie inaczej. Sama byłam świadkiem jak jedna drugiej torebką przywaliła

Mam 30 lat na karku i jak żyje nigdy takiej sytuacji nie widziałam. Myślę, że taka sytuacja mogła się wydarzyć jedna na 1000 I wiadomo, że to wszystko zależy od człowieka. No ale nie przesadzajmy, tak samo jak ty połknęłaś na tą promocję tak mnóstwo ludzi to zrobiło. Nie ma dla mnie w tym nic dziwnego, bo taka promocja zdarza się raz na pół roku. Ty chcesz z niej skorzystać, ja chcę i mnóstwo innych osób. Nie rozumiem jej czenia, zapłaciłam za swoje zamówienie i chciałam je tylko odebrać no i niestety albo stety też musiałam stanąć w kolejce grzecznie czekać. Mimo to nie oskarżałam się, odczekam swoje, zabrałam zamówienie, podziękowałam i wyszłam. Nie rozumiem zbędnych komentarzy.

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Zanim coś kupię, sprawdzam, otwieram, patrzę czy nie było ruszane, czy plomba jest na produkcie. Jeżeli produkt był ruszany to biorę kolejny nowy idę do kasy. Nie widzę problemu, jeżeli Rossmann sam na to pozwala, aby klientki otwierały produkty i potem takie stare produkty zalegały na półkach to już ich problem. Jeżeli mają taką dziwną politykę to nic z tym nie zrobimy. Ja biorę nowy produkt i tyle.

Tak was czytam, czytam i sobie myślę, jakie wy wszystkie jesteście idealne, ułożone i w ogóle. Chyba aureole nad wami świecą. Takie klientki to prawdziwy skarb.
Sorry, ale potem nieustannym jojczeniu, biadolenia nie mogłam się powstrzymać.

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2017-04-20 o 20:29
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 20:30   #3311
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Zanim coś kupię, sprawdzam, otwieram, patrzę czy nie było ruszane, czy plomba jest na produkcie. Jeżeli produkt był ruszany to biorę kolejny nowy idę do kasy. Nie widzę problemu, jeżeli Rossmann sam na to pozwala, aby klientki otwierały produkty i potem takie stare produkty zalegały na półkach to już ich problem. Jeżeli mają taką dziwną politykę to nic z tym nie zrobimy. Ja biorę nowy produkt i tyle.
Nie mówię o sprawdzaniu plomb.Mówię o otwieraniu zamkniętego produktu, malowaniu się nim przy szafie, zamiast skorzystania z testera i odchodzeniu od szafy bez kupowania czegokolwiek w darmowym makijażu i odstawianiu użytego produktu na półkę. jakby testerów nie było, a na ogół są.
Fakt, to, że firma nie pilnuje klientów sprawy nie ułatwia. A mogłaby dyscyplinować klienta bo to niszczenie towaru na szkodę sklepu, a ochrona na monitorach widzi praktycznie wszystko jak na dłoni i gdyby zgodnie z polityką sieci miała interweniować to ma jak to robić.
Stary 2017-04-20, 20:36   #3312
elektro_lit
Raczkowanie

Cytat:
Nie mówię o sprawdzaniu plomb.Mówię o otwieraniu zamkniętego produktu, malowaniu się nim przy szafie, zamiast skorzystania z testera i odchodzeniu od szafy bez kupowania czegokolwiek w darmowym makijażu i odstawianiu użytego produktu na półkę. jakby testerów nie było, a na ogół są.
Fakt, to, że firma nie pilnuje klientów sprawy nie ułatwia. A mogłaby dyscyplinować klienta bo to niszczenie towaru na szkodę sklepu, a ochrona na monitorach widzi praktycznie wszystko jak na dłoni i gdyby zgodnie z polityką sieci miała interweniować to ma jak to robić.
W tej chwili ochrona ma wręcz związane ręce. Ciekawe w sumie jakie straty mają przy okazji takich promocji, bo o pootwieranych produktach nie mówię nawet.
A nawet jak tłumów nie ma to bywa różnie. Sama raz byłam świadkiem kradzieży- laska zwyczajnie wrzuciła do torebki Healthy Mixa i wyszła

Stary 2017-04-20, 20:38   #3313
Asiuchal
Zakorzenienie

Rossmann cz. XXIX

Cytat:

Takie sytuacje zdarzają się w każdej drogerii, czy to w Naturze czy to drogerii osiedlowej. Jeżeli pracownicy oraz ochroniarze nie zwracają na to uwagi no to nic na to nie poradzisz. Zawsze można zamówić przez internet, ot choćby w drogerii internetowej. Jeżeli same ekspedientki potrafią otwierać nowy towar, to co się dziwić klientom? Nie wierzę, że żadna z was nigdy nie powąchała ot choćby mydła w płynie, żelu pod prysznic, szamponu czy jakieś tam innej rzeczy. W ciemno mało ludzi chce coś kupić. Nie raz zresztą dziewczyny pisały na wizażu, że pojawiły się np. jakieś nowe, limitowane żele pod prysznic i że niektóre zapachy pachną słabo, że na trzy rożne warianty wizażanka kupiła tylko jeden zapach. Czyli skoro nie kupiła pozostałych dwóch, to musiała je powąchać w drogerii i odłożyć. Nieraz takie posty czytam na forum. Też mi się nie uśmiecha kupować jakiś towar, który wcześniej był przez kogoś otwierane, niezależnie czy jest to kolorówka, pielęgnacja czy jeszcze coś innego.
Cytat:
Napisane przez elektro_lit Pokaż wiadomość
W tej chwili ochrona ma wręcz związane ręce. Ciekawe w sumie jakie straty mają przy okazji takich promocji, bo o pootwieranych produktach nie mówię nawet.
Pamiętam jak kiedyś było dużo skarg na to, że ochroniarz chodzi za klientem, że przygląda mu się na ręce, że pilnuje go jak przysłowiowego złodzieja. Zatem teraz ochroniarze siedzą za monitorami. Jak siedzą za monitorami to żąda się teraz od nich, żeby stali przy szafkach i zwracali uwagę klientom. Błędne koło.

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2017-04-20 o 20:43
Stary 2017-04-20, 20:39   #3314
whenee
Zakorzenienie

Capnęłam peeling do ust z evree i wcale nie żałuje wydanych 7 zł całkiem fajny, nie ma chemicznego posmaku, tylko akurat pomarańczowy mnie zapachowo nie powala, ale nie jest najgorszy. niestety nie widziałam poziomki, albo nawet nie sprawdzałam czy są inne jak widziałam sugar lips
Stary 2017-04-20, 20:44   #3315
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whenee Pokaż wiadomość
Capnęłam peeling do ust z evree i wcale nie żałuje wydanych 7 zł całkiem fajny, nie ma chemicznego posmaku, tylko akurat pomarańczowy mnie zapachowo nie powala, ale nie jest najgorszy. niestety nie widziałam poziomki, albo nawet nie sprawdzałam czy są inne jak widziałam sugar lips
Zrobiłam sobie taki peeling z cukru i miodu.
Stary 2017-04-20, 20:45   #3316
aguleze
Raczkowanie

dziewczyny, bronzer, nie pomarańczowy. używam namiętnie kobo a jakoś nie potrafie znaleźć nic sensownego w rossie..
aguleze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 20:51   #3317
Hiyori
Zadomowienie

Bronzer z Wibo Into the sun super pachnie takim kokosem, trochę w stylu Yves Rocher. Fajne te ich nowe opakowania, wszystko ładnie zaklejone. Rozświetlacze interesujące Jutro pierwsze testowanie.

(aguleze nie pisałam tego do ciebie, ten jest akurat pomarańczowy, ceglany)

Edytowane przez Hiyori
Czas edycji: 2017-04-20 o 20:52
Hiyori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 20:53   #3318
merryem
Recenzentka Miesiąca - Luty 2017

Cytat:
Cóż mogę powiedzieć. Do jutra promka też w Hebe, są też promocje na kolorówkę w Drogerienatura i Superpharm, jest ezebra.
1+ 1 za 1 grosz na ten sam produkt w Yves Rocher mnie atakuje od rana, jakieś kody zniżkowe za reklamy w google z ekobieca mi się wyświetla (-12%). Jak wiesz czego szukasz to gdzieś tanio się znajdzie.
Jest jakaś promocja w ekobiecej -12 %? Masz może kod
Stary 2017-04-20, 20:58   #3319
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

U mnie masakra. W tych szafach jest taki balagan, szuglady na osciez pootwierane, produkty z szuflad pootwierane, tusze oywieraja zeby sobie poogladac szczoteczki... Nie wiem czy ma to zwiazek z promocja i tym balaganem, ale najbardziej zdenerwowal mnie brak testerow. Ja nie wiem co sie z nimi dzieje, czy ludzie sie myla i je kupują(o ile sie da), czy kradną, ale nie ma... Sklep zupelnie nieprzygotowany na promocje. Bede szukac tanio w drogeria internetowych.

Mam pytanie, czy obecne podklady photoready revlonu to to samo co 4-5 lat temu? Pamietam, ze mialam odcien shell a teraz wydal mi sie bardzo ciemny....

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 21:02   #3320
elektro_lit
Raczkowanie

Cytat:
Takie sytuacje zdarzają się w każdej drogerii, czy to w Naturze czy to drogerii osiedlowej. Jeżeli pracownicy oraz ochroniarze nie zwracają na to uwagi no to nic na to nie poradzisz. Zawsze można zamówić przez internet, ot choćby w drogerii internetowej. Jeżeli same ekspedientki potrafią otwierać nowy towar, to co się dziwić klientom? Nie wierzę, że żadna z was nigdy nie powąchała ot choćby mydła w płynie, żelu pod prysznic, szamponu czy jakieś tam innej rzeczy. W ciemno mało ludzi chce coś kupić. Nie raz zresztą dziewczyny pisały na wizażu, że pojawiły się np. jakieś nowe, limitowane żele pod prysznic i że niektóre zapachy pachną słabo, że na trzy rożne warianty wizażanka kupiła tylko jeden zapach. Czyli skoro nie kupiła pozostałych dwóch, to musiała je powąchać w drogerii i odłożyć. Nieraz takie posty czytam na forum. Też mi się nie uśmiecha kupować jakiś towar, który wcześniej był przez kogoś otwierane, niezależnie czy jest to kolorówka, pielęgnacja czy jeszcze coś innego.
Pamiętam jak kiedyś było dużo skarg na to, że ochroniarz chodzi za klientem, że przygląda mu się na ręce, że pilnuje go jak przysłowiowego złodzieja. Zatem teraz ochroniarze siedzą za monitorami. Jak siedzą za monitorami to żąda się teraz od nich, żeby stali przy szafkach i zwracali uwagę klientom. Błędne koło.
O tym samym pomyślałam 😔
Co do braku testerów to też mnie to mocno irytuje. Ale ludzie chyba kradną, bo na ogół nie jest przecież tak źle.

Stary 2017-04-20, 21:06   #3321
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Mam 30 lat na karku i jak żyje nigdy takiej sytuacji nie widziałam. Myślę, że taka sytuacja mogła się wydarzyć jedna na 1000 I wiadomo, że to wszystko zależy od człowieka. No ale nie przesadzajmy, tak samo jak ty połknęłaś na tą promocję tak mnóstwo ludzi to zrobiło. Nie ma dla mnie w tym nic dziwnego, bo taka promocja zdarza się raz na pół roku. Ty chcesz z niej skorzystać, ja chcę i mnóstwo innych osób. Nie rozumiem jej czenia, zapłaciłam za swoje zamówienie i chciałam je tylko odebrać no i niestety albo stety też musiałam stanąć w kolejce grzecznie czekać. Mimo to nie oskarżałam się, odczekam swoje, zabrałam zamówienie, podziękowałam i wyszłam. Nie rozumiem zbędnych komentarzy.

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Tak was czytam, czytam i sobie myślę, jakie wy wszystkie jesteście idealne, ułożone i w ogóle. Chyba aureole nad wami świecą. Takie klientki to prawdziwy skarb.
Sorry, ale potem nieustannym jojczeniu, biadolenia nie mogłam się powstrzymać.
Ale ja nie pomknelam na promocje tylko po inne rzeczy i pewnie sporo jest takich ludzi.

Po drugie jak ktoś chce sobie narzekać to niech ponarzeka, w czym problem?
Z promocji korzystam i dawno nie widziałam takich kolejek, nie mogę sie zdziwić? ;p
Twoje komentarze i jojczenie na jojczenie innych jest tak samo zbędne
Ale wątek jest od tego zeby kazdy wyraził swoje zdanie i ma do tego prawo

A obsludze wspolczuje i podziwiam bo mają pełne rece roboty.

I niestety ale przepychanki widze za każdym razem i przy kazdej takiej promocji, może moje rossmanny sa mało kulturalne

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość

Mam pytanie, czy obecne podklady photoready revlonu to to samo co 4-5 lat temu? Pamietam, ze mialam odcien shell a teraz wydal mi sie bardzo ciemny....
Wydaje mi sie ze je zmieniali tak samo jak colorstaya

czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 21:09   #3322
emanko
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do emanko GG do emanko Wyślij wiadomość przez MSN do emanko Send a message via Skype™ to emanko

Zamówienie po pracy odebrane
Paleta pomadek Wibo nie macana
Wszystko ładnie zapakowane i gotowe czekało na mnie
Zanim podeszłam do pani z obsługi to przeszłam się koło szaf z kolorówką....a tam pomimo pory (ok. 19:30) to sporo osób jeszcze stało i zastanawiało się co wziąć. Przy kasie za dużo osób nie było - ale i tak raczej ominęła mnie fala przepychań przy szafach

Aż mam ochotę na zamówienie czegoś jeszcze
Stary 2017-04-20, 21:12   #3323
niegramatyczna
Raczkowanie

Cytat:
Hmm... Pracowałam w jednej z sieciówek i powiem Ci jak działa dyscyplinowanie klienta. Kiedy jest mało ludzi i zwrócisz uwagę, aby nie otwierać kosmetyków to albo klientka się speszy, albo odpyskuje, że skoro nie ma testerów to ona nie kupi w ciemno i w twoją stronę poleci piękna wiązanka - że sklep jest śmieszny, że konkurencja ma lepsze promocje, że obsługa żałosna, a testery na pewno sama ukradłaś. Tym zachowaniem wystraszy resztę klientów na sklepie i z urażoną dumą wyjdzie z hukiem. Tak się dzieje w normalne dni, natomiast zwracanie uwagi klientom przy dużych akcjach promocyjnych jest wręcz niemożliwe, kiedy co druga osoba prosi o poradę, czy o poszukanie produktu w szufladzie. Obsługujesz, doradzasz, szukasz, dokładasz towar - ciężko wtedy znaleźć czas na obserwowanie macantek.

Z drugiej strony - kiedy konsultantka przebywa w strefie klientów przy szafach i obserwuje, pyta grzecznie czy doradzić (bo stety czy niestety taki jest jej obowiązek) - zaczyna się ból tyłka "że ona przyszła pooglądać, a wszyscy jej na ręce patrzą, jakby była złodziejką i męczą pytaniami, czy nie doradzić". Nie ma na to niestety złotego środka, bo zawsze komuś coś nie będzie pasowało.

Cytat:
dziewczyny, bronzer, nie pomarańczowy. używam namiętnie kobo a jakoś nie potrafie znaleźć nic sensownego w rossie..
Ja dziś szukałam dla mamy i miałam nawet w rękach Milky Chocolate z Wibo, ale jakiś dość ciepły się wydawał. Zostaję jednak przy Kobo i polecam również ciekawą propozycję z My Secret - Face'n'body Bronzing Powder.

Kupiłam dziś większość produktów, jutro spróbuję zapolować na resztę. Zastanawiam się nad pomadkami Lipfinity z MF i REV z Bourjois, ale marże Rossmannowskie mnie trochę przerażają.
niegramatyczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 21:14   #3324
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Uzywalas juz tych pudrow self cos tam?
jeszcze nie używałam, wzięłam na próbę. Moja cera przyjmuje nowości raczej bez niespodzianek więc postanowiłam wypróbować
Stary 2017-04-20, 21:18   #3325
Konto usunięte

Cytat:
Tak, ja zawsze co pół roku kupuję te same produkty na zapas aż do kolejnej promocji więc wiem czego szukać, tylko dotąd gdy promocja była rozbita na 3 fazy nigdy nie miałam problemu z dostaniem "moich" kosmetyków czy ze zmacanymi produktami. Teraz jestem trochę zawiedziona, tym bardziej że najmocniej zależało mi na pudrach z Manhattan których zużywam w ciągu pól roku ok 5-6 sztuk więc ta promocja była dla mnie zawsze wyjątkowo korzystna a chyba nigdzie poza Rossmannem kosmetyków Manhattan nie ma
No trudno, to też częściowo przez moją niechęć do zakupów internetowych czuje się "stratna", ale planuję codziennie zaglądać do Rossmanna i czaić się na dokładkę
Stary 2017-04-20, 21:19   #3326
iinnkkaa
Zakorzenienie

Polecace serum z witaminą c i mikrodermabrazje z mincer pharm?
iinnkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 21:21   #3327
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wspaniala Pokaż wiadomość
widze, ze masz synergeny i jakies pudry z manhattanu. moglabys porownac te dwa produkty do siebie? sa podobne? a moze uzywalas swego czasu pudru manhattan w opakowaniu takim jak synergen* ?

*isana
pewnie chodzi Ci o Manhattan Clearface 2w1? Uwielbiałam ten puder Naprawdę się dziwię, że go wycofali bo miał mnóstwo zwolenników.
Jeśli chodzi o Manhattan Soft Compact dla mnie ma on dużo lepszą pigmentację niż Isana. Isana trochę przypomina mi MCF, ale jednak dużo mu do niego brakuje.
W mojej opinii Isana należy raczej do lżejszych pudrów, a Manhattan do cięższych (cięższych, ale nie ciężkich i bardzo obciążających twarz, ale dużo lepiej napigmentowanych. Lepiej też mi się utrzymuje na warzy niż Isana. Dlatego też go używam zamiast podkładu. Isany używam raczej na szybkie wyjścia.
Tak czy inaczej, polecam oba
Stary 2017-04-20, 21:21   #3328
Silloe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonara Pokaż wiadomość
Mój mężczyzna poszedł dla mnie do rossmanna. Poprosiłam go o 6 rzeczy i z mojej listy nie było nic :O

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
[1=b937e0c478c7f0bdd9edd1f 55f22ced0e16f646d;7305608 1]Tak, ja zawsze co pół roku kupuję te same produkty na zapas aż do kolejnej promocji więc wiem czego szukać, tylko dotąd gdy promocja była rozbita na 3 fazy nigdy nie miałam problemu z dostaniem "moich" kosmetyków czy ze zmacanymi produktami. Teraz jestem trochę zawiedziona, tym bardziej że najmocniej zależało mi na pudrach z Manhattan których zużywam w ciągu pól roku ok 5-6 sztuk więc ta promocja była dla mnie zawsze wyjątkowo korzystna a chyba nigdzie poza Rossmannem kosmetyków Manhattan nie ma
No trudno, to też częściowo przez moją niechęć do zakupów internetowych czuje się "stratna", ale planuję codziennie zaglądać do Rossmanna i czaić się na dokładkę [/QUOTE]

Serio ?
Silloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 21:25   #3329
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Silloe Pokaż wiadomość
Serio ?
Tak Bo ja nie używam podkładu/fluidu tylko kremuje buzie i dokładnie wciskam puder prasowany i jestem zadowolona z efektu, ale też dużo pudru schodzi, szczególnie jak dochodzi ok 1 poprawka w ciągu dnia
Stary 2017-04-20, 21:25   #3330
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez Silloe Pokaż wiadomość
Serio ?
Majka chyba pisała wcześniej, że nie używa podkładu, a tylko pudru i nakłada go kilkukrotnie w ciągu dnia . O ile nie pomyliłam dziewczyn.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości