Mamy majowe cz. VI - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-21, 19:46   #4681
Melka88
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Melka - nie piłam nigdy wody kokosowej za to z takich wynalazków to prawie puściłam pawia po kwasie chlebowym, a też ludzie się tym zachwycają (w tym mój Tż)

Wstałam z drzemki - plecy mnie napie***... Tylko mnie nie bolą w krzyżu, a w odcinku piersiowym dla odmiany Brzuch mnie boli jak na biegunkę, a mały boleśnie się wypiął - miodzio

Felliciti - o proszę - malutka już spora i fajnie, że coś się dzieje

Z przekąsek to mam ochotę wziąć 7days Któraś mi tutaj ochoty na nie narobiła Ale będę musiała chować przed Tż, bo to straszny łasuch

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Marta - mój Tż też mi non stop mówi, że już by chciał itp. ja liczę, że do końca miesiąca mały posiedzi
Sama kwasu chlebowego nie kupuje, ale wypic daje rade. Wody kokosowej nie 😀
Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Drzemka popołudniowa odbębniona 😁 wracam do żywych.p

Melka, jedziesz na food trucki?

Ja chciałam męża wyciągnąć ale pompa z wody w jego rodzinnym domu padła i na szybko jechał ją naprawić bo szwagier do 19 w pracy a też po operacji kolana. Więc zostaje mi pierwsza opcja czyli domowa pizza 😉

Esor, już w domu?? Szybko ☺

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zjedlismy normalny obiad w koncu. Moze jutro, bo znajomy przyjezdza
Cytat:
Napisane przez Martirybka Pokaż wiadomość
Mały wazy 2900, Cc mam ustalone na 11.05. Dostałam leki rozkurczowe i mam zwiekszyć magnez, bo szyjka skrócona i miękka, no i czop juz odchodzi. Generalnie dr powiedział ze gdyby nie to ze jest w szpitalu to wysłałby mnie do kliniki na zatrzymanie, bo akcja może się rozkręcić w każdej chwili u mnie. Wiec jak tylko się gorzej poczuje mam jechać na IP natychmiast i dzwonić do dr.

Dobra to teraz biorę sie za nadrabianie

No trzymam kciuki, zeby do 11.05 nic sie nie podzialo!

Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 19:56   #4682
gornek
Zakorzenienie

Vikunia psica to non stop by go lizała, jak idę go karmić w nocy to idzie z nami, ogółem jak lekko młody zapłacze albo wyda dźwięk to leci sprawdzić co sie dzieje
Fartuch zdrówka życzę
Zjadłam kolacje, zaraz pod prysznic bo kapać sie moge dopiero za dobry miesiac
Martirybka to dziwne, ze akcja moze sie zacząć w każdej chwili a data cc tak odległa. Tymbardziej, ze jak masz mieć cc i przyjedziesz do szpitala to mogą zamiast znieczulenia podpajęczynówkowego zrobic ogólne, bo nie bedzie czasu na bawienie sie w inne znieczulenie.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 20:03   #4683
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Vikunia psica to non stop by go lizała, jak idę go karmić w nocy to idzie z nami, ogółem jak lekko młody zapłacze albo wyda dźwięk to leci sprawdzić co sie dzieje
Fartuch zdrówka życzę
Martirybka to dziwne, ze akcja moze sie zacząć w każdej chwili a data cc tak odległa. Tymbardziej, ze jak masz mieć cc i przyjedziesz do szpitala to mogą zamiast znieczulenia podpajęczynówkowego zrobic ogólne, bo nie bedzie czasu na bawienie sie w inne znieczulenie.

no to suoer jestem ciekawa reakcji kotow. Jedna pewnie bedzie syczec na poczatku, bo ona taka nieufna, a drugi to bedzie zakochany, bo jak mamy dzieci w domu to on sie probuje 'opiekowac' i ciagle czuwa, leci jak dziecko placze, kochany jest. On jest jak pies .

ale zamule mam
Stary 2017-04-21, 20:16   #4684
Martirybka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
i ja odpuściłam, bo w tym zaduchu myślałam że padnę. ale musiałam auto zarejestrować, więc trochę inaczej to załatwiłam. w tym samym budynku jest PCPR i tam jest punk obsługi osób niepełnosprawnych i poszłam tam i zapytałam czy jest możliwa pomoc również ciężarnej. pani z pcpr zadzwoniła do wydz komunikacji, po chwili przyszła pani z gotowymi dokumentami, całość trwała ok.10 min, ja się tylko podpisałam i zapłaciłam. byłam baaardzo wdzięczna że tak się to udało załatwić, panie były bardzo wyrozumiałe.

oczywiście gdyby byli jacyś niepełnosprawni przede mną to bym z tego nie korzystała, bo mój mąż jest niepełnosprawny i wiem jak mu ciężko.

Miło ze tak się zachowały. Choć i tak uważam ze babki z urzędu powinny Cie obsłużyć od razu.

Esor pieknie ze juz w domku! Szybciutko.

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Co za kochana siostrunia. Naprawdę dla swojego zdrowia psychicznego odcielabym się od takiej rodzinki.

Pokazalam tztowi jaki prezent dostałaś i ma mi dać taki sam.

I mam nadzieję że dzięki temu szybko wyzdrowiejesz
Smacznego.

To samo mówili mi w laboratorium. Podchodzicie do kasy czy zrobić badania i tyle.

Naprawdę słabe że strony tej babki z okienka, że Cię nie obsluzyla... Mnie nawet jak było mnóstwo ludzi to w takich miejscach jak urzędy wołano bez kolejki.

Ile z nas ma cc. Skoro możesz urodzic w każdej chwili to nie dali rady instalacji terminu cc trochę szybciej?

Właśnie dr się zastanawiał, doszedł do wniosku ze to i tak szybko jak na mnie bo ciąże donoszona bede miała dopiero 6.05.
Dlatego mam się obserwować i w razie skurczy od razu dzwonić. Rozwarcia nie mam.

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Fartuch zdrówka życzę

Tez się nad tym zastanowiłam, całe szczęście mam blisko do szpitala. Zaczęłam 36 tydzień i to stad ta data. Choć zastanawiał się czy nie za późno. Będę jeszcze u niego na wizycie 5.05 a jak bedą skurcze to mam dzwonić do niego od razu.

Martirybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 20:26   #4685
gornek
Zakorzenienie

Życzę abyś do tego czasu spokojnie donosiła ciaze i nie musiała lecieć na szybko do szpitala.
Ja miałam taka akcje w szpitalu, ze tętno małemu spadło i chciało odrazu robić cc ze znieczuleniem ogólnym bo nie byłoby czasu na inne.
Vikunia co do kotów cieżko mi powiedzieć, ja im w ogole nie ufam ale nie powinno być zle. Moze w ogole jakos nie zareaguje na nowego małego człowieczka

Stary 2017-04-21, 20:33   #4686
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Życzę abyś do tego czasu spokojnie donosiła ciaze i nie musiała lecieć na szybko do szpitala.
Ja miałam taka akcje w szpitalu, ze tętno małemu spadło i chciało odrazu robić cc ze znieczuleniem ogólnym bo nie byłoby czasu na inne.
Vikunia co do kotów cieżko mi powiedzieć, ja im w ogole nie ufam ale nie powinno być zle. Moze w ogole jakos nie zareaguje na nowego małego człowieczka

Gornek, bardzo sie ciesze, ze zniknely te smutne slowa z Twojego opisu
Stary 2017-04-21, 20:34   #4687
ukrajinka
Zakorzenienie

Efffpe, wspolczuje problemu, ale raczej sufitu nie powinni kluc tylko dostac sie do rur przez podloge w lazience. Nie wiem jak wasza lazienka wyglada, ale macie moze wanne zabudowana panelem? Powinni dostac sie dzieki zdjeciu tego panelu. W kazdym razie mam nadziu, ze malo inwazyjnie sie obejdzie

Pisalyscie o wodzie kokosowej, mnie jakos od niej odstrecza w czystej postaci brrr, ale za to dodaje do moich smoothie i wtedy mi smakuje no i moge korzystac z jej dobrodziejstw zreszta ja malo wymagajaca jestem jesli chodzi o picie zwykla czysta woda mi wystarcza (smakowych nie lubie) soki pije sporadycznie, no tylko do coli mocno gazowanej mam slabosc , ale lubie tez ziolka i nie uzywam cukru
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 20:36   #4688
ania9o
Zakorzenienie

Marta tą Bavarie TŻ kupił w leclercu a ogólnie to jestem w szoku bo zawsze piłam smakową a teraz mi kupił to original i ona smakuje rzeczywiście jak prawdziwe piwo i strasznie sie ekscytuje że jak w lato wybierzemy się gdzieś w plener to będę sobie mogła na takie schłodzone piwko pozwolić bez wyrzutów sumienia i to samo mam z karmi, bo przy kp podobno wolno a ja karmi kocham całym sercem
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 20:38   #4689
gornek
Zakorzenienie

Vikunia w ogole o nim zapomniałam, bo nie loguje sie przez stronę tylko aplikacje :P
Ja szukałam dzisiaj bavari i nie mogłam dostać trudno obejdę sie smakiem. Ale na majówkę ma wpaść znajomy ze śląska na jedna nockę to sie juz zaopatrze na pewno. Moze podjade do carefoura bo tam niby maja.

Stary 2017-04-21, 20:40   #4690
ukrajinka
Zakorzenienie

Ania karmi jednak zawiera minimala ilosc alko, pol procenta bodajze.
Stary 2017-04-21, 20:41   #4691
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ukrajinka Pokaż wiadomość
Efffpe, wspolczuje problemu, ale raczej sufitu nie powinni kluc tylko dostac sie do rur przez podloge w lazience. Nie wiem jak wasza lazienka wyglada, ale macie moze wanne zabudowana panelem? Powinni dostac sie dzieki zdjeciu tego panelu. W kazdym razie mam nadziu, ze malo inwazyjnie sie obejdzie

Pisalyscie o wodzie kokosowej, mnie jakos od niej odstrecza w czystej postaci brrr, ale za to dodaje do moich smoothie i wtedy mi smakuje no i moge korzystac z jej dobrodziejstw zreszta ja malo wymagajaca jestem jesli chodzi o picie zwykla czysta woda mi wystarcza (smakowych nie lubie) soki pije sporadycznie, no tylko do coli mocno gazowanej mam slabosc , ale lubie tez ziolka i nie uzywam cukru
Mamy prysznic a z rury cieknie bardziej w ścianie przy schodach :/

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-21, 20:41   #4692
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Ania karmi jednak zawiera minimala ilosc alko, pol procenta bodajze.
Tak wiem ale podobno można tylko 2h po wypiciu nie można karmić. Karmi ma 0.5% alkoholu.
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 20:42   #4693
marg0lcia
Zadomowienie

Intensywny dzień za mną...
Jakoś tak szybko zleciał, w dodatku Tż skończył się urlop
Byliśmy dziś w lidlu i kupiłam body dla Małej, ale został tylko jeden wzór w dwóch rozmiarach i było kilka staników, ale nie kupowałam. Wzięłam też bavarię, ale jednak piwo to nie dla mnie

Przede mną kolejna okropna noc. Jestem już taka zmęczona ciągłym wstawaniem do łazienki, zgagą i spaniem tylko na lewym boku (na prawym mam mega zgagę, na plecach się duszę). Jutro zaczynam 38tydzień, we wtorek wizyta, ciekawe co mi powie, czy coś się juz tam dzieje

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 20:45   #4694
ukrajinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Tak wiem ale podobno można tylko 2h po wypiciu nie można karmić. Karmi ma 0.5% alkoholu.
a no po przerwie to pewnie, ze mozna karmic
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7309676 1]Mamy prysznic a z rury cieknie bardziej w ścianie przy schodach :/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
a podloga z czego? plytki?
Stary 2017-04-21, 20:46   #4695
marg0lcia
Zadomowienie

na 5-10-15 jest 40% do 24 kwietnia na nową kolekcję, jakby któraś była zainteresowana i powyżej 100zł wysyłka jest gratis

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 20:52   #4696
milutek
Wtajemniczenie

Margolcia a u mnie o dziwo ostatnia noc super! Tylko raz wstałam na siku, nie wierciłam się z boku na bok jak zawsze (a to wiąże się u mnie z okropnym bólem spojenia) także wstałam zdziwiona i nawet pomyślałam ze może organizm się wyspał bo będę dziś rodzic ale nie. Chociaż jeszcze północ nie wybiła

Aplikacja właśnie mi krzyczy ze zaczynam 39 tydzień No tak do terminu porodu 13 dni, czyli by się zgadzało.
Stary 2017-04-21, 20:54   #4697
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
a no po przerwie to pewnie, ze mozna karmic

a podloga z czego? plytki?
U góry słynny angielski carpet 😭

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 20:58   #4698
felliciti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Przede mną kolejna okropna noc. Jestem już taka zmęczona ciągłym wstawaniem do łazienki, zgagą i spaniem tylko na lewym boku (na prawym mam mega zgagę, na plecach się duszę). Jutro zaczynam 38tydzień, we wtorek wizyta, ciekawe co mi powie, czy coś się juz tam dzieje
Ehh doskonale Cie rozumiem Strasznie się męczę w nocy, wstaję co godzine, jak kładę się spać to aż mnie trzęsie na samą myśl co mnie czeka. Ale smęcę
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 20:59   #4699
ukrajinka
Zakorzenienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7309735 6]U góry słynny angielski carpet 😭

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
no, ale to w tym wypadku dobrze sie sklada bo pod nim zapewne deski, wiec beda musieli odsunac dywan, wyjac pare desek i znajda gdzie jest przeciek. Ja to tak widze bo tez mielismy kiedys przeciek i w ten sposob dostaliamy sie do jego przyczyny. Glowa do gory tylko niech landlord sie nie obija.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-21, 21:00   #4700
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
Ehh doskonale Cie rozumiem Strasznie się męczę w nocy, wstaję co godzine, jak kładę się spać to aż mnie trzęsie na samą myśl co mnie czeka. Ale smęcę
ja tez tak czesto mam, az sie klasc odechciewa . Ale juz sie nauczylam zasypiac po sikaniu, a wstaje tez czesto i ciagle pic mi sie chce, mam taka zalepe w ustach, ze nie dam rady nie pic, a picie=sikanie.
Maly dzisiaj malo aktywny, chyba ma juz malo miejsca i nie w glowie mu harce . Chociaz po lodach troche pokopal .
Stary 2017-04-21, 21:00   #4701
Baambi
Zadomowienie

Talusia i jak rożek i rogal? jakie wzory brałaś?

mamaSmerfuni super że z dzieciaczkiem ok i się ładnie przygotowuje

Talusia o widzę że już napisałaś o motherood

Mohnka
! wielkie gratulacje, Maksymilian śliczny, bardzo się cieszę że jesteście już razem

My pościmy tylko w święta raczej. A wiedziałam że dzisiaj dyspenza bo miałam ten ślub
Wróciłam jakieś pół godziny temu.

Happiness a o jakie podejście do zwierząt chodzi?

Melka ja też nie lubię wody kokosowej :P
a do szpitala wezmę biszkopty, banany, krowki i baton sezamowy plus coś do picia hmmm, może tą wodę aloesową? w sumie to ją lubię

Ja to chyba mam mięśnie Kegla ze stali bo przez całą ciążę do wc w nocy chodzę raz a bywa że wcale. A jeszcze piję sporo wody przed zaśnieciem i biorę żurawit
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 21:04   #4702
decorail
Zakorzenienie

Milutek - tylko Ty na mnie z tym rodzeniem poczekaj

Vikunia, Felliciti - ja jak 3 razy w nocy wstanę to zaliczam tą noc do udanych... nie liczę już tego, że ze 2 razy latam zanim zasnę
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 21:06   #4703
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość

Ile z nas ma cc. Skoro możesz urodzic w każdej chwili to nie dali rady instalacji terminu cc trochę szybciej?

Ja się wyłamuję, rodzę naturalnie i ani mi się śni mieć cc.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 21:08   #4704
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Milutek - tylko Ty na mnie z tym rodzeniem poczekaj

Vikunia, Felliciti - ja jak 3 razy w nocy wstanę to zaliczam tą noc do udanych... nie liczę już tego, że ze 2 razy latam zanim zasnę

Oki doki umowa to umowa!
Kiedy masz następną wizytę?
Ja mam w czwartek 27.04, zobaczymy jak rozwarcie i te sprawy
Stary 2017-04-21, 21:09   #4705
BlackSanctum
Zakorzenienie

Milutek, ja też mam 27.04. jakby coś.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 21:11   #4706
felliciti
Wtajemniczenie

Cieszę się, że nie jestem sama Ja mam niestety tak, że jak już się obudzę to za nic nie zasnę dalej zanim nie pójdę do łazienki... A wstać z tym brzuchem to już nie taka łatwa sprawa.
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 21:12   #4707
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Marta tą Bavarie TŻ kupił w leclercu a ogólnie to jestem w szoku bo zawsze piłam smakową a teraz mi kupił to original i ona smakuje rzeczywiście jak prawdziwe piwo i strasznie sie ekscytuje że jak w lato wybierzemy się gdzieś w plener to będę sobie mogła na takie schłodzone piwko pozwolić bez wyrzutów sumienia i to samo mam z karmi, bo przy kp podobno wolno a ja karmi kocham całym sercem
Ja po karmi mialam morze mleka przy kp i cyce jak pamela

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-21, 21:13   #4708
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Milutek, ja też mam 27.04. jakby coś.

No to fajnie, w kupie raźniej
Może jeszcze ktoś?
Stary 2017-04-21, 21:17   #4709
decorail
Zakorzenienie

Milutek - ja mam 25.04 też jestem ciekawa, ale szczerze mówiąc w ogóle nie czuję się "porodowo"
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 21:17   #4710
Melka88
Zakorzenienie

Ja ! Ja mam wizytę 27.04

Czytam właśnie artykuł o szpitalu, w którym chcę rodzić. Mają dużo pacjentek, które przyszły za swoimi lekarzami. Ale podobno nikogo nie odsyłają, ufff.
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości