|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!
jaki ładny bębenek
. Ja też nie mogłam już się dopinać w starych spodniach jak miałam taki. Który to tydzień Jaroszaniu?
|
|
|
|
#4532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja z moich normalnych spodni zrezygnowałam juz około 10tc... co prawda jeszcze sie dopinałam, ale juz mi było niewygodnie. Ostatnio chciałam ubrac moje ukochane rybaczki - dopiac sie dopiełam, ale zdjęłam jeszcze szybciej niz założyłam, w ciażowych spodniach jest mi po prostu baaaardzo wygodnie.
Edytowane przez Wiktorynka Czas edycji: 2008-04-21 o 22:12 |
|
|
|
|
#4533 |
|
Zadomowienie
|
Izzi, sorki ze tak ni z gruszki ni z pietruszki ale ile masz lat?
AAA teraz doczytalam ![]() A wogole to zauwazylam ze duzo dziewczyn ktore dopisaly sie do naszego watku nie pokazuja sie wogole. No i Tauruska nie bylo dosyc dawno... szkoda
|
|
|
|
#4534 |
|
Zadomowienie
|
JAroszania, ale zupełnie inaczej wyglądasz na tych zdjęciach, niż na poprzednich
jakby nawet ktoś zestawił ze sobą kilka zdjęć, na bank bym Cię nie poznała A ja dziś po wizycie u gina - maleństwo ma już 9,5 cm wielkolud ![]() zwolnienie przedłużone do połowy maja, ale ze względu na mdłości, bo krwiak na szczęście zniknął ![]() a co, ja też się pochwalę moim brzusiem ..16-tygodniowy balonik.. ps. w spodnie jak narazie mieszczę się wszystkie, ale też nie mam innych jak tylko biodrówki, więc pewnie dlatego..
|
#4535 |
|
Wtajemniczenie
|
w 20tc
![]() bo bez makijazu to wiem, ze zle wygladam, ale sie usprawiedliwie, ze dzis jeszcze wymiotowalam. a brzuszek masz duuuuzy a z tym tyciem to mysle, ze to kwestia uwarunkowan w duzej mierze. ja moge zrec i zrec za przeproszeniem i nic mi nie przybedzie a ktos inny zje polowe tego co ja i sie odklada...
|
#4536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bo ja to jak juz wspominalam dupa pawiana i az mi glupio z domu wychodzic bo wygladam jakbym ospe miala. |
|
|
|
|
#4537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w ciązy nigdy nie wygląda się źle ![]() a brzuch faktycznie duży, ale co tam... wyłazi tak wieczorem..najdziwniejsze jest to, że waga stoi w miejscu..nawet schudłam 0,5 kg od wizyty sprzed miesiąca
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
Nabuko, super brzuszek!
pochwalę się Wam moimi dzisiejszymi zdobyczami
|
#4539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cere mam teraz ok bo to moja lepsza polowa miesiaca i mam nadzieje, ze w takim stanie dotrwam do soboty - wtedy mam wizyte u kosmetczki. dzis dzwonialm do salonu i babki powiedzialy, ze jak jestem w ciazy to mi po prostu zastapia prad czyms innym itd. a juz sie balam, ze dopiero po urodzeniu zrobie porzadek z twarza.nabuko, ale duzy brzuch to wiesz, ze byl komplement? ![]() iwa masz luzne bluzki i nie moge dokladnie ocenic. ciuszki w kazdym razie super
|
|
#4540 |
|
Zadomowienie
|
Iwa, ale śliczne tuniczki
ta z kokardką pod biustem zwłaszcza mi się podoba. a po ciąży też dasz radę je nosić, czy mają dłuższy przód?Jaroszania, wcześniej nie wrzucałam zdjęc, bo płasko było, więc teraz z dumą balon pokazałam a co![]() wspaniały czas, kiedy dodatkowe centymetry w talii stają się powodem do dumy ![]() ![]() hihihi
|
#4541 |
|
Zadomowienie
|
A teraz z innej beczki: Wiecie może jak sie ma sprawa uzywania olejków eterycznych w czasie ciązy ... ja dzisiaj nieco zwatpiłam.
Do tej pory praktycznie kazdą kąpiel przyprawiałam sobie olejkiem lawendowym, lub cedrowym. Olejek lawendowy mi sie skonczył, kupiłam nowy w aptece, z tym ze z innej firmy, ku mojemu zdziwieniu na buteleczce widnieje napis "nie stosowac u kobiet w ciazy" eeek ... łażę po internecie, szukam, i raz pisza że wolno a nawet wskazane, a raz ze nie stosowac. Druga sprawa olejek cedrowy - zabroniony w czasie ciązy - ale nigdzi enei doszukałam sie dlaczego... Czy spotkałyście sie moze z jakąś informajca na ten temat? moze któras z Was w tym siedzi i umie wytłumaczyc mi o co ty chodzi? bez cedru jakos jeszcze wytrzymam ale bez lawendy ... to mój środek na mdłości , ból głowy, zgagę, przemęczenie, kłopoty ze spaniem ... na wszystko... jak ja mam jeszcze z tego zrezygnowac ... nieeeeeeeee
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
Nabuko one nie mają dłuższego przodu. to są normalnie tuniczki (nie z działu dla ciężarnych) tylko zamiast normalnie jak nosiłam M to teraz kupuję L bo jakoś lepiej się czuję i myślę, że na dłużej jej będę miała jak brzuch większy wyskoczy
![]() mi ta z kokardką też się bardziej podoba..
|
#4543 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tylko dzis przeczytalam, ze nie mozna stosowac w ciazy aromaterapii, nie wiem czy uzywanie olejkow da sie pod to podciagnac.
|
#4544 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki, ja już was żegnam i mykam do łóżeczka..wieczorna lektura i hasiu
![]() mmm, uwielbiam spać ![]() miłej nocy i spokojnych snów (chyba, że macie takie fajne jak wiktorynka )ps. iwa, to fajnie, będziesz mogła potem je wykorzystać, bo są cudne
|
#4545 |
|
Zadomowienie
|
No wlasnie tez mam zamiar wybrac sie do kosmetyczki. 31 maja mam slub kolezanki, i przez to jestem w podlym nastroju bo po 1 nie mam zadnej sukienki ( a jestem swiadkiem i pasowaloby jakos wygladac gustownie), geba tragedia i to poczworna, mam dobry podklad i nawet on nie moze sobie poradzic z moja buzia bo jeszcze gorzej to wszystko wyglada, wlosy do bani nie wiem czy mam sciac czy zostawic dluzsze zeby mozna je bylo jakos spiac. Bede miala tydz na to zeby doprowadzic sie sie do pozadku i modle sie zeby mi ten tydz wystarczyl.
Czy ktos ma jakies namiary na sklep w Krakowie z ladnymi sukienkami tak na mniej wiecej 6 miesiac ciazy? Licze ze nie koniecznie musze sie ubrac w sklepie z ciazowa odzieza. Teraz jest duzo takich krojow sukienek w ktore sie zmieszcze, tylko nie wiem gdzie mam sie rozgladac. POMOCY!! |
|
|
|
#4546 |
|
Wtajemniczenie
|
sprobuj standardowo h&m, zara itd
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
JagnaK ja będę też potrzebować sukienki z tymże na lipiec, więc jeszcze się nie rozglądałam, ale jak znajdziesz coś ciekawego w Krakowie, to proszę daj mi znać
![]() mam w lipcu tydzień po tygodniu ślub szwagra a potem mojego brata
|
#4548 |
|
Rozeznanie
|
Iwa piekne te twoje tuniczki.
|
#4549 |
|
Rozeznanie
|
Wiktorynko odnośnie olejków eterycznych niektóre z nich mogą mieć działanie rozkurczowe (to przez zawarte w nich niektóre flawonoidy), co jest w przypadku ciąży niewskazane. Olejek lawendowy niby jest bezpieczny i w niektórych szpitalach nawet w Polsce (Warszawa) stosowany na ginekologii i położnictwie w niewielkim stężeniu. Należy unikać m.in. anyżowego, miętowego, cedrowego.
Dziewczyny super wyglądacie !!!! Będę musiała też jakieś zdjęcie zamieścić. |
|
|
|
#4550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Brzuchy super! Tak sie rozpisałyście ze nie nadazam z czytaniem
Edytowane przez Wiktorynka Czas edycji: 2008-04-21 o 23:23 |
|
|
|
|
#4551 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ajjj...
|
|
#4552 | |
|
Przyczajenie
|
Witam w sloneczny cieplusi dzionek
![]() Cytat:
Chodze do co by tu nie przekrecic nazwiska pan P. Winkel kiedys byalam u Gaydy ale facet mi nie odpowiadal.milusiego dzionka
|
|
#4553 |
|
Rozeznanie
|
Witam Mamusie!
U wesolejanki slonce a u mnie chmury Moj babel tak sie wczoraj rozbrykal ze nie moglam spac Coraz bardziej czuc jego ruchy dzis rano tez mi zafundowal pare kopniec....szkoda ze TZ nie ma moze by wkoncu poczol
|
|
#4554 |
|
Zadomowienie
|
W Świdnicy tez nie lepiej
... leje, zimno, brrrrI wiem że im bardziej w góre tym gorzej, tam jeszcze mgła sie pojawiła.
Edytowane przez Wiktorynka Czas edycji: 2008-04-22 o 09:09 |
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
no w Krakowie też kurcze wczoraj jedeń dzień ze słońcem to oczywiście było za dużo. dzisiaj znowu chmury i wiatr ajj
![]() mdli mnie coś dzisiaj od samego rana chyba wczoraj miałam za duży apetyt na ten serek z dodatkami bo dzisiaj to kompletnie na nic ochoty nie mam ![]() a jeszcze muszę iść swoje mieszkanie po remoncie odgruzować .... miłego dnia mimo tej pogody kochane mamuśki.
|
#4556 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez witam wyjatkowo tak wczesnie.
Niedlugo usg, mmm dokladnie za 6,5 godz |
|
|
|
#4557 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ale miałam noc.... O 2-giej w nocy obudziłam sie ze strasznym bólem głowy i wymiotowałam siedem razy aż do samiutkiego rana
![]() Nie wiem od czego to , moze sie czymś zatrułam
|
|
|
|
#4558 |
|
Zadomowienie
|
Jagna, w trakcie połówkowego badane są narządy wewnętrzne dzidziusia. Lekarz od kilkunastu do kilkudziesięciu minut jeździ po brzuchu głowicą aparatu ultrasonograficznego. Obraz USG pozwoli ocenić rozwój płodu i zbadać większość najważniejszych organów. Na wyniku badania przeczytasz potem sporo tajemniczych skrótów - będą one określać najważniejsze wymiary płodu (np. CRL - długość od ciemienia do pupy, BPD - odległość od boku do boku główki, AC - obwód brzucha, FL - długość kości udowej, a także FHR - puls dziecka).
Żabulka, faktycznie nie wygląda to na typową przypadłość ciążową, więc pewnie żołądek szaleje... dziś juz lepiej, czy jeszcze Cię męczy? A Grudziądz melduje, że pogodna iście lipcowa. Żadnej chmurki ![]() ![]() ![]() ![]()
|
#4559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

. Ja też nie mogłam już się dopinać w starych spodniach jak miałam taki. Który to tydzień Jaroszaniu?

wielkolud 

1 cs
... leje, zimno, brrrr