![]() |
#3781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
|
![]() ![]() |
![]() |
#3782 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a byloby zle gdybym w dzien nadal usypiala we wozku? twoj w dzien zasypia i spi w lozeczku??
Doświadczenie przemawia: Istnieją tylko dwie bezwarunkowe miłości- miłość między matką,a dzieckiem oraz miłość Boga do ludzi. Edytowane przez PikPik09 Czas edycji: 2017-04-21 o 09:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3783 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3784 |
Raczkowanie
|
to nie mogę tak jak ty robić, Beni w dzien nie zasypia przy jedzeniu. Je , bawi sie, a jak się zmęczy to marudzi i wiadomo, że to juz spanko.
Musze sie tez zastanowic jak uatrakycjnic mu łóżeczko. Zastanawiam sie tez nad ewent otulaniem czyms, bo w lozeczku za duzo przestrzeni jest, on przytulony do mnie spi, ale tez mocno sie poci na główce.nie chce go poddusic :szmatami" w łóżeczku ![]()
#3785 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja mam obecnie tsh 5, ale przyznam szczerze że trochę się zaniedbałam, bo łykałam tabletkę i dosć szybko jadłam śniadanie, piłam kawę. Zwiększył mi dawkę do 112 (brałam 100) no i już teraz się pilnuję z tą kawą i śniadaniem. A masz hashimoto? dziwne, że czekają aż 10 msc aż samo wróci do normy... no i lepiej by było jednak najpierw wyrównać hormony a potem zachodzić w ciąże. Dla dzidziusia nie jest dobrze jeśli mama ma wysokie TSH ![]() Edytowane przez Paulinagm Czas edycji: 2017-04-21 o 11:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3786 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja to najchętniej całkowicie chciałabym uniknąć hormonów, czy to w tabsach czy w zastrzykach i wkładkach. O wkładkach bez hormonów słyszałam same złe rzeczy. Będę drążyć temat tej wazektomii albo zarządzę początek "białego związku" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ignaś je w nocy z cyca i śpi ze mną ale gdybym była konsekwentna i nie robiła wszystkiego przez sen to by spał w łóżeczku, bo nocą go dosyć łatwo odkładać. Jak chodzę późno spać i karmienie około północy ogarniam jeszcze nie z łóżka to biorę go na ręcę, on je włąsciwie przez sen, a jak już odpada całkowicie to go odkładam raczej zawsze z powodzeniem. Jak kiedyś ![]() ![]() I w ogóle co za noce masz! Ja przy starszakach robiłam podobnie jak Lena. Miałam podgrzewacz koło łóżka i odpowiednią ilość mm w pojemniczku. Wyciągałam tylko butlę, wsypywałam mm i w paszczę. W życiu by mnie nikt z łóżka nocą nie wyciągnął! Drugą butelkę z wodą też miałam na wszelki wypadek przygotowaną i wkładałam ją do podgrzewacza. Cytat:
![]() *** Ignaś śpi od 10:45 ale raz już byłam z cycem bo była pobudka z płaczem. Tż poszedł do pracy ale rano był z młodym i sporo rzeczy zdążyłam ogarnąć. Ogoliliśmy nawet pół kota ![]() Słonko świeci ale chłodno. Musę iść sprawdzić jak tam siła wiatru, jak nie jest źle to może wyjdę dzisiaj z Młodym na spacer... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3787 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() środek d.py tez dobre ![]()
![]() |
#3788 |
Rozeznanie
|
Sliweczko oj tak apetyt ma ogromny. Je 240 a na noc 270 no i żadne pampki nie dają rady ;( rano zawsze jest przebieranie wszystkiego.
Jeszcze ostatnio zamiast jeść w nocy koło 3 i wytrzymywac do 6-7 rano to je o 00:30 i 4:30. To już w ogóle tylko je i je: P Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3789 |
Konto usunięte
|
A co tu tak cicho?
PikPik proszę bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3790 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3791 | |||
Wtajemniczenie
|
Halo halo
Nie pamiętam czy wam pisałam, że Wojtek włożył tż palec do oko. Ogólnie okazało się, że mu rozorał całą rogówkę i ma L4 na tydzień. Chodzi biedny z zaklejonym okiem i tylko wzdycha, bo ani książki ani tv. No i widać, że go boli. Taki ten mój synek😜 Justynko mocne kciuki za ciąże. Widocznie teraz musicie więcej popracować, bo poprzednio za szybko wam poszło Cytat:
Śliweczka jak ty stara to co ja mam powiedzieć? Nie dość że starsza jestem, to jeszcze nie skończyłam produkcji. Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3792 | |
Konto usunięte
|
Bo on jest jednym wielkim dredem
![]() Nie wiem czemu mu się takie kołtuny robią. Drugi kot jest czesany z taką samą częstotliwością i nie ma ani jednego... Sierść odrośnie ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
Moja koleżanka też ma Mirenę i sobie chwali ale to co służy koleżankom nie koniecznie posłuży nam. I tego się najbardziej obawiam. Wywalić do kosza 1200 zł. to marna opcja... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3793 |
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny za kciuki
![]() Paulina no właśnie pije z rana kawe, dobrze wiedziec, takie rzeczy od jutra nie pije. Ja mam tsh teraz ok 6. Odwiedzę mojego endo w Polsce i może mi zmieni dawkę. Tutaj szkoda gadać, lekarze na lajcie podchodzą. Wiem że lepiej być wyrównana przed zajściem w ciążę, pewnie teraz nie mogę zajsc. Przy Gabim wyniki miałam idealne.
#3794 |
Raczkowanie
|
No niemozliwe!
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ---------- Muszę się pochwalić! Wczoraj bardzo zmęczone dziecko położyłam do łóżeczka, narsawiłam się na maskarę, a tu... śpiewałam głaskałam i zasnął!!!! Owszem trwało to 40 min dokładnie, ale nie siadal w łóżeczku, nie płakał, a tylko się wiercił bo nie mógł w pozycję utrafić. I tak spal do połnocy. Mleko dałam na rękach odłóżyłam z powrotem i spał dalej. Tak samo było o 2 w nocy. Z tym ,że cały czas chodziła suszarka z telefonu, na najcichszy poziom. i wyobraźcie sobie 4:40 telefon padł! Cisza, a ja nie strybiłam że to również pora na mleko. Normalnie nie pije tak często, ale nie narzekam w tym układzie. wziełam go do łóżka swojego, mysle zaśnie, padłam od razu a dziecko mnie plaskaczami obudziło, oczy szeroko otwarte- a to było hasło matka dawaj mleko. Wypił z oczami jak 5 zł i wietrzyłam kłopoty. po jedzeniu do łóżeczka odłozyłam i ok 30 min usypiałam, głaskanie śpiewanie ale bez płaczu tylko szukanie miejsca. I ZASNAŁ!!! obudzil sie sam 7:12. JEstem przeszczęśliwa! Nawet jeśli dziś nie pójdzie tak gładko to i tak dobra wróżba, że potrafi to zrobić na spokojnie. Dziś w ramach nagrody dla Rafałka, po dobrych 3 miesiącach idziemy z dziadkami na pizzę. Rafał dietę trzyma, słucha sie i choc narazie znaczącego spadku nie ma to już nie wrócił do tamtej wagi. widocznie zmneijszyl mu sie rowniez obwód brzucha bo widze po spodniach i koszulach ![]()
#3795 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
U nas dzień zaczął się o 6.20, jezus... ![]() PikPik, z każdym dniem na pewno będzie coraz lepiej! Śliweczko, padłam z kotecka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3796 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Córcia zarządziła dzis pobudkę o..8!! Ale pewnie jutro tak dla równowagi wstanie 6.30 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Biedny kotek ![]() ![]()
![]() |
#3797 |
Rozeznanie
|
Chudziaszku my jeszcze w czworkach i rossmanowskie pantsy i radę przesikuje. Może faktycznie większe spróbuję
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3798 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Śliweczko kot obłędnie wygląda! ![]() ![]() Chudziaszku to pięknie Wojtek tatę załatwił ![]() Pikpik brawo za nockę ![]() ![]() ![]() No i brawa dla Rafała za wytrwałość ![]() ![]() U nas do kataru dołączył kaszel ![]() ![]() Aaa jeszcze miałam kiedyś pisać, że ja okresu jeszcze też nie dostałam ale jestem prawie pewna, ze ruszyła produkcja jajeczek... W marcu i teraz miałam w podobnym czasie "objawy" jajeczkowania jak przed ciążą no i wysypalo mnie na buzi jak nastolatkę ![]()
#3799 | ||
Konto usunięte
|
Dzień Dobry!
U nas dzisiaj dziwnie się dzień zaczął. I. obudził się o 7., pobawił się trochę w łóżku, potem go ubrałam i puściłam na podłogę. Płaczliwy się zrobił, żadna zabawa się mu nie podobała to go wzięłam do cyca i usnął ![]() Obudziła mnie Iga po 9., żeby mi przypomnieć że na 10. mam ich zawieźć na zbiórkę zuchów. Udało mi się wstać i go nie obudzić no ale oczywiście bez matki długo sam nie pospał i wstał koło 9:30. O takiej godzinie to się z przyjemnością wstaje z łóżka ![]() Teraz śpi od 15 minut, więc dzisiaj raczej będzie u nas jedno spanko. Cytat:
![]() No brawa za nockę ![]() I smacznej pizzy ![]() Cytat:
Oby kaszel Marcelince szybko przeszedł. U nas już mniej. Podaję petit drill i syrop z siemienia lnianego. A to możliwe żeby po owulacji nie dostać okresu? Wydawało mi się że jak przyjdzie owulacja to około dwa tygodnie później musi przyjść @. Oświećcie mnie jeżeli się mylę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3800 | |
Zakorzenienie
|
Bosze, a my nadal u moich rodziców, no ale byle do poniedziałku. Chcę do domku...
![]() ![]() Cytat:
Kaszel to pewnie od spływającego kataru. Oby się nic więcej nie rozwinęło! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3801 |
Rozeznanie
|
Ja to nie wiem jak to jest, bo niby na logikę niezaplodnione jajeczka trzeba wydalic więc po owulacji powinna być miesiączka, ale już nie pierwszy raz się spotykam ze ktoś właśnie mówi że jajeczkowanie jest, a okresu brak.
Więc samą się pogubilam, niech ktoś mądrzejszy się wypowie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3802 |
Zakorzenienie
|
Ja to tam się nie znam na tych rzeczach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3803 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie znam się na termometrach podjęzykowych, ale jak zapytasz kogoś na Ovufriend, to na pewno coś doradzi. Kicia wymiata ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zobaczymy jak będzie jak mi teraz cykle wrócą (pewnie dopiero jak Leosia odstawię od cyca). Przeciwskazaniem jest PCO. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Chudziaszek- ale historia z tym okiem. Oby przeszło ![]() U Leosia od wczoraj guzior na głowie po spotkaniu z krzesłem i dzięki "pomocy" brata ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3804 |
Zakorzenienie
|
Zebrah, tak też myślę - przecież spanie jest dla frajerów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3805 |
Rozeznanie
|
Dobranoc (:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3807 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry od 6:15, I to jeszcze budząc dziecko o 6:45
![]() Jadę do szkoły, trzymajcie kciuki bo dziś prezentacja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czemuś biedne dziecko budziła? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3809 |
Konto usunięte
|
Dzień Dobry od około 7:15. Mamusia pije kawkę, a Ignacjo właśnie wali kupala do czystej pieluszki
![]() Znowu u nas śnieg ![]() Lena kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
#3810 |
Zakorzenienie
|
No przecież, że kupę robi się do czystej pieluchy!
![]() U nas dziś piękne słoneczko jak na razie. Wybieramy się za 2 godziny ze znajomymi na festiwal foodtrucków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.