Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-21, 09:14   #3781
australia87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Ja juz nawet nie pamietam kiedy Kinia mi się przesikała :P
To się stało pewnie z mojej winy, bo wczoraj bardzo się spieszyłam przy ubieraniu przed spaniem, więc pewnie gdzieś tam krzywo założyłam
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 09:51   #3782
PikPik09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
U nas przesikane prawie codziennie. Nie wiem czemu.

Pik Pik Franek śpi w łóżeczku, jak zaczyna marudzic to przy łóżku trzymam wszystko i robię mleko i dopiero do wyciągam, karmię na kolanach i on usypia przy butli, odkładam do łóżeczka.

Połóż rzeczy do robienia mleka na podłodze lub taborevie, szafce przy Twoim łóżku, bo do kuchni to faktycznie słabo chodzić

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
swietny pomysl! musze to jakos zorganizowac

a byloby zle gdybym w dzien nadal usypiala we wozku? twoj w dzien zasypia i spi w lozeczku??

Edytowane przez PikPik09
Czas edycji: 2017-04-21 o 09:53
PikPik09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 10:38   #3783
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
swietny pomysl! musze to jakos zorganizowac

a byloby zle gdybym w dzien nadal usypiala we wozku? twoj w dzien zasypia i spi w lozeczku??
Mój przysypia przy butelce, trzymam go jeszcze moment (dosłownie minutke) na kolanach i odkładam do łóżeczka
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 10:45   #3784
PikPik09
Raczkowanie

to nie mogę tak jak ty robić, Beni w dzien nie zasypia przy jedzeniu. Je , bawi sie, a jak się zmęczy to marudzi i wiadomo, że to juz spanko.
Musze sie tez zastanowic jak uatrakycjnic mu łóżeczko. Zastanawiam sie tez nad ewent otulaniem czyms, bo w lozeczku za duzo przestrzeni jest, on przytulony do mnie spi, ale tez mocno sie poci na główce.nie chce go poddusic :szmatami" w łóżeczku
Stary 2017-04-21, 11:37   #3785
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Witam,

Zebrah biorę 125 mg eutyroksu. Brałam tak przed ciaza i w czasie i dopiero po porodzie mam tsh podwyższone. Tutaj lekarze każą czekać aż samo wróci do normy a mi się wydaje że skoro już prawie 10 mcy nie wróciło to czas na wyższą dawkę. Odwiedzę mojego endo i zobaczymy co doradzi.
Justynka, a kawę pijesz? moj nowy endokrynolog mówi, żeby kawę pić 4 godziny po euthyroxie (((((
ja mam obecnie tsh 5, ale przyznam szczerze że trochę się zaniedbałam, bo łykałam tabletkę i dosć szybko jadłam śniadanie, piłam kawę. Zwiększył mi dawkę do 112 (brałam 100) no i już teraz się pilnuję z tą kawą i śniadaniem. A masz hashimoto? dziwne, że czekają aż 10 msc aż samo wróci do normy...

no i lepiej by było jednak najpierw wyrównać hormony a potem zachodzić w ciąże. Dla dzidziusia nie jest dobrze jeśli mama ma wysokie TSH

Edytowane przez Paulinagm
Czas edycji: 2017-04-21 o 11:38
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 11:47   #3786
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
A pewnie ze skuteczne!

Zebrah a do lady comp potrzeba w miarę regularnych cykli? Ja bym się nie odważyła chyba: P

Te wkładki bez hormonów to podobno jeszcze zależy jakie. Ze niektóre właśnie tak jak mówisz utrudniają życie (chyba z miedzia) a niektóre nie (hmm ze srebrem? Są takie czy coś mi się pomieszalo?)
O mirenie słyszałam same dobre opinie ale też bym się bała wyrzucić tyle kasy.
Jak się nie planuje więcej dzieci to podobno zastrzyki są spoko.

Honciu to u nas odwrotnie, ja muszę na gumkę nalegac bo on "zdąży"Ale refleks ma słaby więc nie chce sprawdzać: p [/B]
Jak brałam tabsy to wszyscy szczęśliwi ale teraz wolałabym coś o czym nie muszę ciągle pamiętać.

Justynko powodzenia: *

Ja to najchętniej całkowicie chciałabym uniknąć hormonów, czy to w tabsach czy w zastrzykach i wkładkach. O wkładkach bez hormonów słyszałam same złe rzeczy.
Będę drążyć temat tej wazektomii albo zarządzę początek "białego związku"

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
A wiecie jaki jest najlepszy środek antykoncepcyjny? Środek doopy hihi taki żarcik sytuacyjny

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja słyszałam, że małe dzieci

Noc spokojna u nas M spała w spokojnie tylko na cyca się budziła
Jak tam Marysia i Ignaś?
U nas też spokojnie Pospaliśmy do 7:30, oczywiście razem ...żeby nie było

Cytat:
Witam po długiej nieobecności! Zdążyłam coś na FB skrobnąć u czerwcówek więc i tu się postaram, choć ostatnio czas pt nie ogarniam.
Podejrzewam, że chodzi o raczkowanie. W samym stołowym mam sporo miejsc których Beni odwiedzać nie może, o reszcie pomieszczeń nie wspomnę. Muszę się rozejrzeć za gniazdkami z klapką... Nie mam drzwi do kuchni a tam bawet jak zamiotę/odkurzę i tak za chwilę brudno, a tu wsio w buźce ląduje.

Brawo dla odważnych starających o kolejne! Jestem pod wrażeniem ja jak ognia narazie... co do anty to narazie "ubranka" są w użyciu. OKres mam jak sobie chce, ale to dopiero miesiąc jak nie kp. Pozbyłam się reszty mleka jakis tydzien temu. Bardzo bolesne guzki mi się porobily w samych brodawkach i pod prysznicem wymasowalam (bolalo pierunsko) ale juz mam spokoj.
Widze ze dotychczasowa metoda karmienia nocnego srednio sie sprawdza. Termosik owszem ale musze WSTAC zzeby zrobic mleko. i tu zaczyna sie problem. Dziec spi przy mnie, jak wstane jest szamotanina od razu i podbudka. Wiec do wozka przekladam jadę do kuchni tam szybko robie mleko ale on i tak płacze jak przesatne bujac. Dzis ostatecznie dało mi się to we znaki i szukam dobrej metody na nauke spania dziecka w łózku. Zeby tam zasnal i spal. Narazie jest to dla mnie do zrealizowania jak lot na Marsa. Widze to tak: usypia w łóżeczku, np siedze koło niego. Potem kręci się na jedzenie to od razu wstaje i robie melko zajmuje mi to ok 2 min. Pije(chyba w łóżeczku nie?jakoś półleżąco? CZy na ręce wyciagac i wtedy z powrotem do łóżeczka?) potem spi i ewent gdy sie kręci ale nie na karmienie to poglaskac posiedziec przy nim... ja już sama nie wiem... A z ciekawosci, ilu dziewczynom z nas bobasy spią w łóżeczkach?
Sprawa o ktorej pisalam ze wyjasni sie na wiosne jeszcze sie nie wyjasnila i tak wisze w nicości. narazie zyje szkola,zakupami i swoimi schizami(czasem)..

Dziś bylam ostatni raz na bioderkach, wszystko dobrze i koniec męki w tej kolejce.

Zdrówka katarowym dzieciom
długo Cię nie było!

Ignaś je w nocy z cyca i śpi ze mną ale gdybym była konsekwentna i nie robiła wszystkiego przez sen to by spał w łóżeczku, bo nocą go dosyć łatwo odkładać. Jak chodzę późno spać i karmienie około północy ogarniam jeszcze nie z łóżka to biorę go na ręcę, on je włąsciwie przez sen, a jak już odpada całkowicie to go odkładam raczej zawsze z powodzeniem.
Jak kiedyś skończymy się w nocy cycolić to może będzie spał w łóżeczku

I w ogóle co za noce masz! Ja przy starszakach robiłam podobnie jak Lena. Miałam podgrzewacz koło łóżka i odpowiednią ilość mm w pojemniczku. Wyciągałam tylko butlę, wsypywałam mm i w paszczę. W życiu by mnie nikt z łóżka nocą nie wyciągnął! Drugą butelkę z wodą też miałam na wszelki wypadek przygotowaną i wkładałam ją do podgrzewacza.

Cytat:

Pik Pik Franek śpi w łóżeczku, jak zaczyna marudzic to przy łóżku trzymam wszystko i robię mleko i dopiero do wyciągam, karmię na kolanach i on usypia przy butli, odkładam do łóżeczka.

Połóż rzeczy do robienia mleka na podłodze lub taborevie, szafce przy Twoim łóżku, bo do kuchni to faktycznie słabo chodzić

Pewnie temu, że Franek chyba ma duuuży apetyt. Z tego co pamiętam On pije więcej ode mnie przed pójściem spać

Ignaś śpi od 10:45 ale raz już byłam z cycem bo była pobudka z płaczem.
Tż poszedł do pracy ale rano był z młodym i sporo rzeczy zdążyłam ogarnąć. Ogoliliśmy nawet pół kota Wygląda jakby był po radioterapii.

Słonko świeci ale chłodno. Musę iść sprawdzić jak tam siła wiatru, jak nie jest źle to może wyjdę dzisiaj z Młodym na spacer...
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 13:50   #3787
PikPik09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość

Ja to najchętniej całkowicie chciałabym uniknąć hormonów, czy to w tabsach czy w zastrzykach i wkładkach. O wkładkach bez hormonów słyszałam same złe rzeczy.
Będę drążyć temat tej wazektomii albo zarządzę początek "białego związku"

U nas też spokojnie Pospaliśmy do 7:30, oczywiście razem ...żeby nie było

długo Cię nie było!

Ignaś je w nocy z cyca i śpi ze mną ale gdybym była konsekwentna i nie robiła wszystkiego przez sen to by spał w łóżeczku, bo nocą go dosyć łatwo odkładać. Jak chodzę późno spać i karmienie około północy ogarniam jeszcze nie z łóżka to biorę go na ręcę, on je włąsciwie przez sen, a jak już odpada całkowicie to go odkładam raczej zawsze z powodzeniem.
Jak kiedyś skończymy się w nocy cycolić to może będzie spał w łóżeczku

I w ogóle co za noce masz! Ja przy starszakach robiłam podobnie jak Lena. Miałam podgrzewacz koło łóżka i odpowiednią ilość mm w pojemniczku. Wyciągałam tylko butlę, wsypywałam mm i w paszczę. W życiu by mnie nikt z łóżka nocą nie wyciągnął! Drugą butelkę z wodą też miałam na wszelki wypadek przygotowaną i wkładałam ją do podgrzewacza.

Pewnie temu, że Franek chyba ma duuuży apetyt. Z tego co pamiętam On pije więcej ode mnie przed pójściem spać

Ignaś śpi od 10:45 ale raz już byłam z cycem bo była pobudka z płaczem.
Tż poszedł do pracy ale rano był z młodym i sporo rzeczy zdążyłam ogarnąć. Ogoliliśmy nawet pół kota Wygląda jakby był po radioterapii.

Słonko świeci ale chłodno. Musę iść sprawdzić jak tam siła wiatru, jak nie jest źle to może wyjdę dzisiaj z Młodym na spacer...
Dawaj fotkę kota po radioterapii! Muszę to zobaczyć!

środek d.py tez dobre

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-21, 17:28   #3788
Lena_Marlena
Rozeznanie

Sliweczko oj tak apetyt ma ogromny. Je 240 a na noc 270 no i żadne pampki nie dają rady ;( rano zawsze jest przebieranie wszystkiego.
Jeszcze ostatnio zamiast jeść w nocy koło 3 i wytrzymywac do 6-7 rano to je o 00:30 i 4:30. To już w ogóle tylko je i je: P

Stary 2017-04-21, 20:36   #3789
201711281320
Konto usunięte

A co tu tak cicho?
PikPik proszę bardzo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 18109782_1306759856038286_1359727548_n.jpg (82,4 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 18073234_1306760112704927_935663185_n.jpg (87,9 KB, 38 załadowań)
Stary 2017-04-21, 21:17   #3790
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
A co tu tak cicho?
PikPik proszę bardzo
dlaczego
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 22:19   #3791
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Halo halo
Nie pamiętam czy wam pisałam, że Wojtek włożył tż palec do oko. Ogólnie okazało się, że mu rozorał całą rogówkę i ma L4 na tydzień. Chodzi biedny z zaklejonym okiem i tylko wzdycha, bo ani książki ani tv. No i widać, że go boli. Taki ten mój synek😜

Justynko mocne kciuki za ciąże. Widocznie teraz musicie więcej popracować, bo poprzednio za szybko wam poszło

Cytat:

Któraś jeszcze mamusia się stara o rodzeństwo dla czerwcątka?

Ja to aktualnie rozmyślam nad jakąś porządną antykoncepcją. Okresu jeszcze nie dostałam, więc póki co gumki w użyciu ale jak już dostanę to albo coś skuteczniejszego albo abstynencja

BTW czy ktoś tutaj ma jakieś doświadczenia z Mireną?
Niestety ciężko mi namówić tz na wazektomię

Ja już chyba za stara jestem na to wszystko. Przy starszakach jakoś lepiej sobie radziłam pomimo, że byli we dwójkę. Więcej energii miałam i entuzjazmu.
Ja obecnie wróciłam do pigułek, ale ciężko. Mam ochotę na nich mordować😝 ogólnie to już zdążyłam zmienić i może te nowe nie będą powodować takiego wkur... na wszystko. Po drugim dziecku planuje Mirene - koleżanka ma i sobie chwali. Liczę że do tego czasu będzie jeszcze +500 to z tych pieniędzy odłożę😝
Śliweczka jak ty stara to co ja mam powiedzieć? Nie dość że starsza jestem, to jeszcze nie skończyłam produkcji.
Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
A wiecie jaki jest najlepszy środek antykoncepcyjny? Środek doopy hihi taki żarcik sytuacyjny

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Buhahaha muszę mężowi powiedzieć, choć jego żarty analne tak nie śmieszą jak mnie😉

Cytat:

Lena u nas też tak było z tym przesikiwaniem. Kupiłam pantsy rozmiar 5 i było dużo lepiej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-21, 22:26   #3792
201711281320
Konto usunięte

Bo on jest jednym wielkim dredem Ma pełno kołtunów i nie da się tego rozczesać. Wiem, że wygląda idiotycznie ale nie ma wyjścia.
Nie wiem czemu mu się takie kołtuny robią. Drugi kot jest czesany z taką samą częstotliwością i nie ma ani jednego...
Sierść odrośnie

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Halo halo
Nie pamiętam czy wam pisałam, że Wojtek włożył tż palec do oko. Ogólnie okazało się, że mu rozorał całą rogówkę i ma L4 na tydzień. Chodzi biedny z zaklejonym okiem i tylko wzdycha, bo ani książki ani tv. No i widać, że go boli. Taki ten mój synek😜

Justynko mocne kciuki za ciąże. Widocznie teraz musicie więcej popracować, bo poprzednio za szybko wam poszło

Ja obecnie wróciłam do pigułek, ale ciężko. Mam ochotę na nich mordować😝 ogólnie to już zdążyłam zmienić i może te nowe nie będą powodować takiego wkur... na wszystko. Po drugim dziecku planuje Mirene - koleżanka ma i sobie chwali. Liczę że do tego czasu będzie jeszcze +500 to z tych pieniędzy odłożę😝
Śliweczka jak ty stara to co ja mam powiedzieć? Nie dość że starsza jestem, to jeszcze nie skończyłam produkcji.

Buhahaha muszę mężowi powiedzieć, choć jego żarty analne tak nie śmieszą jak mnie😉

Lena u nas też tak było z tym przesikiwaniem. Kupiłam pantsy rozmiar 5 i było dużo lepiej.

A bo to chyba nie kwestia wieku tylko może tego, że to moje 3. dziecko? Nie wiem... W każdym razie gdybym teraz dopiero rozpoczynała produkcję jak Ty to pewnie szybko bym ją zakończyła :P

Moja koleżanka też ma Mirenę i sobie chwali ale to co służy koleżankom nie koniecznie posłuży nam. I tego się najbardziej obawiam. Wywalić do kosza 1200 zł. to marna opcja...
Stary 2017-04-21, 22:36   #3793
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Dziękuję dziewczyny za kciuki

Paulina no właśnie pije z rana kawe, dobrze wiedziec, takie rzeczy od jutra nie pije. Ja mam tsh teraz ok 6. Odwiedzę mojego endo w Polsce i może mi zmieni dawkę. Tutaj szkoda gadać, lekarze na lajcie podchodzą. Wiem że lepiej być wyrównana przed zajściem w ciążę, pewnie teraz nie mogę zajsc. Przy Gabim wyniki miałam idealne.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-22, 07:35   #3794
PikPik09
Raczkowanie

Cytat:
A co tu tak cicho?
PikPik proszę bardzo
No niemozliwe! ale dlaczego tylko pół?!? Nie zdążyliście więcej ? W sumie tak modnie teraz boki na krotko a góra dluga, tylko jeszcze na bok powinno leciec chyba

---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ----------

Muszę się pochwalić!
Wczoraj bardzo zmęczone dziecko położyłam do łóżeczka, narsawiłam się na maskarę, a tu... śpiewałam głaskałam i zasnął!!!! Owszem trwało to 40 min dokładnie, ale nie siadal w łóżeczku, nie płakał, a tylko się wiercił bo nie mógł w pozycję utrafić. I tak spal do połnocy. Mleko dałam na rękach odłóżyłam z powrotem i spał dalej. Tak samo było o 2 w nocy. Z tym ,że cały czas chodziła suszarka z telefonu, na najcichszy poziom. i wyobraźcie sobie 4:40 telefon padł! Cisza, a ja nie strybiłam że to również pora na mleko. Normalnie nie pije tak często, ale nie narzekam w tym układzie. wziełam go do łóżka swojego, mysle zaśnie, padłam od razu a dziecko mnie plaskaczami obudziło, oczy szeroko otwarte- a to było hasło matka dawaj mleko. Wypił z oczami jak 5 zł i wietrzyłam kłopoty. po jedzeniu do łóżeczka odłozyłam i ok 30 min usypiałam, głaskanie śpiewanie ale bez płaczu tylko szukanie miejsca. I ZASNAŁ!!! obudzil sie sam 7:12. JEstem przeszczęśliwa! Nawet jeśli dziś nie pójdzie tak gładko to i tak dobra wróżba, że potrafi to zrobić na spokojnie.
Dziś w ramach nagrody dla Rafałka, po dobrych 3 miesiącach idziemy z dziadkami na pizzę. Rafał dietę trzyma, słucha sie i choc narazie znaczącego spadku nie ma to już nie wrócił do tamtej wagi. widocznie zmneijszyl mu sie rowniez obwód brzucha bo widze po spodniach i koszulach
Stary 2017-04-22, 08:13   #3795
australia87
Zakorzenienie

Dzień dobry!
U nas dzień zaczął się o 6.20, jezus...

PikPik, z każdym dniem na pewno będzie coraz lepiej!

Śliweczko, padłam z kotecka
Stary 2017-04-22, 11:01   #3796
agusiia69
Zakorzenienie

Dzień dobry

Córcia zarządziła dzis pobudkę o..8!! Ale pewnie jutro tak dla równowagi wstanie 6.30 My już po spacerze. Kinia spała aż.. 20 minut:P no cóż, przynajmniej szybciej padnie po obiedzie i będzie czas, aby z mężem coś porobić.

Cytat:
No niemozliwe! ale dlaczego tylko pół?!? Nie zdążyliście więcej ? W sumie tak modnie teraz boki na krotko a góra dluga, tylko jeszcze na bok powinno leciec chyba

---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ----------

Muszę się pochwalić!
Wczoraj bardzo zmęczone dziecko położyłam do łóżeczka, narsawiłam się na maskarę, a tu... śpiewałam głaskałam i zasnął!!!! Owszem trwało to 40 min dokładnie, ale nie siadal w łóżeczku, nie płakał, a tylko się wiercił bo nie mógł w pozycję utrafić. I tak spal do połnocy. Mleko dałam na rękach odłóżyłam z powrotem i spał dalej. Tak samo było o 2 w nocy. Z tym ,że cały czas chodziła suszarka z telefonu, na najcichszy poziom. i wyobraźcie sobie 4:40 telefon padł! Cisza, a ja nie strybiłam że to również pora na mleko. Normalnie nie pije tak często, ale nie narzekam w tym układzie. wziełam go do łóżka swojego, mysle zaśnie, padłam od razu a dziecko mnie plaskaczami obudziło, oczy szeroko otwarte- a to było hasło matka dawaj mleko. Wypił z oczami jak 5 zł i wietrzyłam kłopoty. po jedzeniu do łóżeczka odłozyłam i ok 30 min usypiałam, głaskanie śpiewanie ale bez płaczu tylko szukanie miejsca. I ZASNAŁ!!! obudzil sie sam 7:12. JEstem przeszczęśliwa! Nawet jeśli dziś nie pójdzie tak gładko to i tak dobra wróżba, że potrafi to zrobić na spokojnie.
Dziś w ramach nagrody dla Rafałka, po dobrych 3 miesiącach idziemy z dziadkami na pizzę. Rafał dietę trzyma, słucha sie i choc narazie znaczącego spadku nie ma to już nie wrócił do tamtej wagi. widocznie zmneijszyl mu sie rowniez obwód brzucha bo widze po spodniach i koszulach
Super! Moja od paru dni na noc tez sama chce zasypiać w łóżeczku troche sie kręci, szuka pozycji, ale w końcu zasypia. Ja wtedy wychodzę i wracam po 10 minutach, aby zobaczyc czy faktycznie śpi

Cytat:
A co tu tak cicho?
PikPik proszę bardzo
Biedny kotek
Stary 2017-04-22, 11:15   #3797
Lena_Marlena
Rozeznanie

Chudziaszku my jeszcze w czworkach i rossmanowskie pantsy i radę przesikuje. Może faktycznie większe spróbuję

Stary 2017-04-22, 11:31   #3798
Honcia
Zakorzenienie

Dzień dobry

Śliweczko kot obłędnie wygląda! chętnie bym i mojego sierściucha rak ostrzygła bo też chodzi cały w dredach czym taką fryzurkę robisz kotu?

Chudziaszku to pięknie Wojtek tatę załatwił

Pikpik brawo za nockę oby Beni polubił się z łóżeczkiem na dobre moja M od poczatku śpi w łóżeczku i tylko przy kryzysach biorę ją do siebie
No i brawa dla Rafała za wytrwałość

U nas do kataru dołączył kaszel inhaluję i oklepuję i modlę się żeby przeszło

Aaa jeszcze miałam kiedyś pisać, że ja okresu jeszcze też nie dostałam ale jestem prawie pewna, ze ruszyła produkcja jajeczek... W marcu i teraz miałam w podobnym czasie "objawy" jajeczkowania jak przed ciążą no i wysypalo mnie na buzi jak nastolatkę

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-22, 13:11   #3799
201711281320
Konto usunięte

Dzień Dobry!
U nas dzisiaj dziwnie się dzień zaczął.
I. obudził się o 7., pobawił się trochę w łóżku,
potem go ubrałam i puściłam na podłogę.
Płaczliwy się zrobił, żadna zabawa się mu nie podobała to go wzięłam do cyca i usnął
Obudziła mnie Iga po 9., żeby mi przypomnieć że na 10.
mam ich zawieźć na zbiórkę zuchów.
Udało mi się wstać i go nie obudzić no ale oczywiście bez matki długo sam nie pospał i wstał koło 9:30.
O takiej godzinie to się z przyjemnością wstaje z łóżka

Teraz śpi od 15 minut, więc dzisiaj raczej będzie u nas jedno spanko.

Cytat:

Muszę się pochwalić!
No nie zdążyliśmy więcej, a kot już był wściekły i przebijał zębami i pazurami rękawice w które zaopatrzył się tz więc bezpieczniej było to przerwać

No brawa za nockę Dla Ciebie szczególnie, że chciało Ci się siedzieć przy łóżeczku i usypiać.

I smacznej pizzy Rafałowi się należy za te 3 m-ce!

Cytat:
Dzień dobry

Śliweczko kot obłędnie wygląda! chętnie bym i mojego sierściucha rak ostrzygła bo też chodzi cały w dredach czym taką fryzurkę robisz kotu?

Pikpik brawo za nockę oby Beni polubił się z łóżeczkiem na dobre moja M od poczatku śpi w łóżeczku i tylko przy kryzysach biorę ją do siebie

Aaa jeszcze miałam kiedyś pisać, że ja okresu jeszcze też nie dostałam ale jestem prawie pewna, ze ruszyła produkcja jajeczek... W marcu i teraz miałam w podobnym czasie "objawy" jajeczkowania jak przed ciążą no i wysypalo mnie na buzi jak nastolatkę
Kupiłam kiedyś w lidlu maszynkę dla zwierząt jakoś za 60 zł i ogólnie jest kiepska. Są do niej dołączone końcówki do strzyżenia na różną długość ale z nimi się nie da w ogóle strzyc, jedynie bez. W zestawie były też nożyczki i cążki do obcinania pazurów ale to już wywaliłam bo dziadostwo straszne.

Oby kaszel Marcelince szybko przeszedł.
U nas już mniej. Podaję petit drill i syrop z siemienia lnianego.

A to możliwe żeby po owulacji nie dostać okresu? Wydawało mi się że jak przyjdzie owulacja to około dwa tygodnie później musi przyjść @. Oświećcie mnie jeżeli się mylę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-22, 13:51   #3800
australia87
Zakorzenienie

Bosze, a my nadal u moich rodziców, no ale byle do poniedziałku. Chcę do domku...

Cytat:
Dzień dobry

Aaaa no właśnie, bo ja zapomniałam wcześniej PikPik odpisać - moja tak jak Honci - łóżeczkowa, jedynie przy sytuacjach kryzysowych biorę ją obok siebie.

Kaszel to pewnie od spływającego kataru. Oby się nic więcej nie rozwinęło! U nas katar nadal, ale chyba już mniejszy.
Stary 2017-04-22, 14:23   #3801
Lena_Marlena
Rozeznanie

Ja to nie wiem jak to jest, bo niby na logikę niezaplodnione jajeczka trzeba wydalic więc po owulacji powinna być miesiączka, ale już nie pierwszy raz się spotykam ze ktoś właśnie mówi że jajeczkowanie jest, a okresu brak.
Więc samą się pogubilam, niech ktoś mądrzejszy się wypowie

Stary 2017-04-22, 15:24   #3802
australia87
Zakorzenienie

Ja to tam się nie znam na tych rzeczach 😉
Stary 2017-04-22, 16:00   #3803
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
zebrah nie wiedziałam że takie urządzenie istnieje.
Trochę drogie niestety jak na termometr z komputerkiem...
Nie wiem czy nie stresowałoby mnie poleganie w takiej ważnej sprawie tylko na pomiarach temperatury. Myślę że i tak dalej stosowałabym cały czas dodatkowe zabezpieczenie, a na czerwonym świetle abstynencję
A nie wiesz czy są może na rynku do kupienia same takie ultraczułe termometry do mierzenia pod językiem?

No ja myślę, że okresu nie mamy dalej przez kp. Ja karmię dalej z dużą częstotliwością to pewnie temu. Noce często całe z pijawką, a w dzień cyc po obudzeniu, do zaśnięcia i na życzenie więc jak nic wychodzi z 7 razy- jak z noworodkiem
Śliweczka, jeżeli to ma skuteczność na poziomie 99,3%, to dla mnie jest wystarczająco Też bym się martwiła o skutki uboczne tabletek i wkładek- mam kilka koleżanek które mają problemy zdrowotne. Szczególnie z zajściem w ciążę jak już się decydują na dziecko po jakimś czasie albo z jej utrzymaniem. Inna koleżanka nabawiła się zakrzepicy żył i to w wieku 29 lat, jeszcze inna nie może wyleczyć wątroby i trzustki.
Nie znam się na termometrach podjęzykowych, ale jak zapytasz kogoś na Ovufriend, to na pewno coś doradzi.
Kicia wymiata

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Zebrah biorę 125 mg eutyroksu. Brałam tak przed ciaza i w czasie i dopiero po porodzie mam tsh podwyższone. Tutaj lekarze każą czekać aż samo wróci do normy a mi się wydaje że skoro już prawie 10 mcy nie wróciło to czas na wyższą dawkę. Odwiedzę mojego endo i zobaczymy co doradzi.
Zbijałabym wynik przed zajściem w ciążę. Podobno ma być poniżej 2 dla wieku rozrodczego. Trzymam kciuki A kiedy się wybierasz do PL?

Cytat:
Zebrah a do lady comp potrzeba w miarę regularnych cykli? Ja bym się nie odważyła chyba: P
Nie wymaga właśnie i to jest plus, bo ja mam raczej nieregularne.
Zobaczymy jak będzie jak mi teraz cykle wrócą (pewnie dopiero jak Leosia odstawię od cyca). Przeciwskazaniem jest PCO.

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
Justynka, a kawę pijesz? moj nowy endokrynolog mówi, żeby kawę pić 4 godziny po euthyroxie ((((( e, że czekają aż 10 msc aż samo wróci do normy...
A ile czekasz między zażyciem tabletki a śniadaniem? Jak powinno być prawidłowo?

Cytat:
[/COLOR]Muszę się pochwalić!
Pikpik brawo za udane odstawienie i spanie I jeszcze brawo dla Rafała- super, że dieta działa- zuch chłopak

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
U nas dzień zaczął się o 6.20, jezus...

PikPik, z każdym dniem na pewno będzie coraz lepiej!

Śliweczko, padłam z kotecka
Racja, po co w ogóle spać? Taka strata czasu jak można się bawić w tym czasie

Chudziaszek- ale historia z tym okiem. Oby przeszło

U Leosia od wczoraj guzior na głowie po spotkaniu z krzesłem i dzięki "pomocy" brata
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-22, 20:01   #3804
australia87
Zakorzenienie

Zebrah, tak też myślę - przecież spanie jest dla frajerów Tak jak siedzenie w miejscu dłużej niż 10 sekund
Stary 2017-04-22, 21:25   #3805
Lena_Marlena
Rozeznanie

Dobranoc (:

Stary 2017-04-23, 05:42   #3806
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Dobranoc (:

Dzień dobry od 6.05
Stary 2017-04-23, 06:01   #3807
Lena_Marlena
Rozeznanie

Dzień dobry od 6:15, I to jeszcze budząc dziecko o 6:45
Jadę do szkoły, trzymajcie kciuki bo dziś prezentacja

Stary 2017-04-23, 06:43   #3808
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry od 6:15, I to jeszcze budząc dziecko o 6:45
Jadę do szkoły, trzymajcie kciuki bo dziś prezentacja

Kciuki!
A czemuś biedne dziecko budziła?
Stary 2017-04-23, 07:31   #3809
201711281320
Konto usunięte

Dzień Dobry od około 7:15. Mamusia pije kawkę, a Ignacjo właśnie wali kupala do czystej pieluszki
Znowu u nas śnieg
Lena kciuki!
Stary 2017-04-23, 09:11   #3810
australia87
Zakorzenienie

No przecież, że kupę robi się do czystej pieluchy!

U nas dziś piękne słoneczko jak na razie. Wybieramy się za 2 godziny ze znajomymi na festiwal foodtrucków
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości