Mamy majowe cz. VI - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-22, 19:45   #4891
milutek
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Bambi dzieki! Zamowie jak tylko rossmann odda mi $

Milutku ja uzywalam Anabelle minerals i kolory byly fajne ale przy mojej suchej cerze niestety podkreslaly skorki i wysuszaly, mysle ze przy cerze tlustej moga sie sprawdzic ja w ogole nie uzywam pudru tylko podklad bo problemu ze świeceniem nie mam a pudry powoduja u mnie tylko przesusz

Właśnie coś czuje ze to będzie konsystencja w sam raz na moją skórę. Czekam na próbki z niecierpliwością

Ale się dziś narobiłam przy tych firankach, teraz umieram. Brzuch mi się spina, a w przerwach od spinania Benek szaleje. Idę zaraz spać, bo wstałam o 6 i jestem już mega zmęczona...
Stary 2017-04-22, 19:48   #4892
vikuniaa
Zakorzenienie

Kingaluna, ty bestio, tyle wygrac .

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-04-22, 20:02   #4893
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Baw się dobrze i ciężarnej można więcej

Próbowałaś w drogerii online zamówić? Dzisiaj czytałam, że Gdańskie rossmany maja pustki. Mi się udało zamówić wszystko co chciałam, ale składałam rano w pierwszy dzień.

Jeśli jesteś bladziochem to jednak 150 Buff revlonu powinien być dobry.

Dziękuję za odpowiedź
Od maja będę szukać tych malin.

Ale narobilas mi ochoty na truskawki.

Z dnia na dzień jest gorzej, przypływu sił nie widzę. I też mam dni gdzie placze z braku sił

Właśnie N2 TM i Catrice 010 są na mnie za ciemne. A raczej mam wrażenie, że niestety ciemnieja po jakimś czasie.
Na wakacje mam rimmel Wake me up, który kupiłam teraz na promocji i okazało się, że najjasniejszy odcień jest dla mnie dużo za ciemny.

Na ten słaby dzień zrobiłam tylko na szybko sałatkę cezar i dalej do leżenia.

Probowalam. Wszędzie niedostepne...
Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
No to jak już tak sobie rozmawiamy o podkładach to może któraś z Was używa/używała/testuje/testowała podkład mineralny Neauty? Albo jakiś inny, np Anabelle? Jak wrażenia? Ja nie cierpię konsystencji zwykłych podkładów, mam tłusta cerę i wszystko u mnie spływa, lepi się, klei, waży, odciska wszędzie, zmazuje, No coś okropnego. Teraz spróbuje minerałów, mam zamówione kilka próbek.
Ja uzywam anabelle i go uwielbiam. Dwa machniecia pędzlem i jest super efekt. Na stronce anabelle mozna kupic próbki za grosze. Ja jak najbardziej polecam i nie zauważyłam by podkreślał skórki, wystarczy dobry krem pod.

Stary 2017-04-22, 20:06   #4894
CamomileS
Zadomowienie

Wateczek się kończy

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-22, 20:07   #4895
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Też mi się stradznie chce spać dzisiaj jak nigdy ale obawiam się że jak strzele sobie drzemkę teraz to noc z głowy a jutro mam na 11 położna więc nie pośpię

Wy tu o jakiś kosmetykach i czuję się jak głupia przy was

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-22, 20:08   #4896
bunnybe
Zadomowienie

Fartuch a jaka masz cere? Moja jest bardzo wymagająca, potrzebuje nawilżenia a jednocześnie ma tendencję do zapychania wiec nie toleruje bogatych form, mocno sie musze natrudzić zeby nie byla przesuszona, maseczki, delikatne peelingi i nieustanne nawilzanie to moja codzienność. Dla mnie ideałem bylby podklad ktory nawilża
Stary 2017-04-22, 20:11   #4897
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Probowalam. Wszędzie niedostepne...

Ja uzywam anabelle i go uwielbiam. Dwa machniecia pędzlem i jest super efekt. Na stronce anabelle mozna kupic próbki za grosze. Ja jak najbardziej polecam i nie zauważyłam by podkreślał skórki, wystarczy dobry krem pod.

O to fajnie, narazie zamówiłam próbki Neaty, w razie jak mi nie podpasuje to spróbuje tez Anabelle.

A tak z innej beczki, bierzesz do szpitala dla dziecka kocyk i / lub rożek, pieluchy tetrowe? Na stronce szpitala na klinicznej jest mało informacji co wziąć ze sobą.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-22, 20:13   #4898
kingaluna
Rozeznanie

Ja się czaję na te podkłady mineralne Anabelle. Czytałam gdzieś, że z Pixie są jeszcze lepsze. Tyle odcieni, że idzie dostać oczopląsu. Muszę obczaić stacjonarnie, ale nie wiem czy mi będzie dane. Szukam pretekstu do wyrwania się z domu

Vikunia, no, a jak 😀 ale szkoda mi było tej babeczki jak musiała bulić ze swoich.

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-22, 20:14   #4899
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
A tak z innej beczki, bierzesz do szpitala dla dziecka kocyk i / lub rożek, pieluchy tetrowe? Na stronce szpitala na klinicznej jest mało informacji co wziąć ze sobą.
Ja biorę pieluchy tetrowe i flanelowe ze dwie. A kocyk tylko na wyjście koleżanka która rodziła w tym szpitalu mi tak poradziła. Może znasz kogoś kto rodził w tym szpitalu??

Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-22, 20:17   #4900
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magnificence Pokaż wiadomość
Ja biorę pieluchy tetrowe i flanelowe ze dwie. A kocyk tylko na wyjście koleżanka która rodziła w tym szpitalu mi tak poradziła. Może znasz kogoś kto rodził w tym szpitalu??

Ooo to Ty tez z trójmiasta jesteś? Nie wiedziałam. Właśnie Fartuch tam rodziła i poleca.
Stary 2017-04-22, 20:36   #4901
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
O to fajnie, narazie zamówiłam próbki Neaty, w razie jak mi nie podpasuje to spróbuje tez Anabelle.

Ja biorę rożek i jedna tetrowa

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-22, 20:36   #4902
fartuch
Zakorzenienie

Bunny ja mam skórę mieszaną, ale raczej w kierunku wrazliwej a miejscami sucha. 90%kremów wypala mi twarz niestety. Z podkladami na szczęście nie mam problemow, gorzej z pielęgnacją.

Milutek ja bralam rozek i kocyk i Wam tez tak polecam. Jak ja bylam to byly ogromne przeciągi, w salach zas gorąco, ale jak kuchara wchodzila z obiadem to az drzwi i okna trzaskaly taki przeciąg.
Ja kliniczną polecam ale... Ostatnio dowiedzialam sie, przez przypadek ze każda rodząca powinna byc podpieta pod ktg. Na klinicznej tego nie mialam, pielegniarka podchodzila tylko co jakis czas z detektorem i przykladala do brzucha. Teraz będę bardziej na to uważać, i chce być pod ktg caly czas. Jesli chodzi o kliniczną to ja Wam polecam wziąć przedłużacz albo powerbank bo tylko jedno gniazdko na sali. w szpitalu są kosmetyki musteli więc nie jest tak zle, gaziki i sol fizjologiczna również dostepna. Podczas porodu zmieniały mi podklady na szpitalne, potem mialam swoje. No i kubek i sztucce to podstawa.

Stary 2017-04-22, 20:42   #4903
Martirybka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
Tyle slyszalam o przyplywie sil w 9tym miesiacu, a my wszystkie jestesmy jak dogorywajace fo(cz)ki . Ja na pewno . Wlasnie plakalam z niemocy .

Sama prawda
Rownież mam wrażenie ze brzuch mi pęknie lada moment. Po magnesie trochę lepiej.

Martirybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-22, 20:43   #4904
milutek
Wtajemniczenie

Fartuch dzięki za rady. Ale z tym KTG to przypal trochę, podczas pierwszego porodu miałam cały czas podłączone KTG.

O wiem co jeszcze chciałam spytać, czy koszule do porodu dają szpitalna czy trzeba mieć swoją?
Stary 2017-04-22, 20:51   #4905
bunnybe
Zadomowienie

Fartuch u mnie najgorzej zima jak sezon grzewczy no i teraz w ciazy, normalna cere to mam tylko latem ale to raptem 2-3 miesiace

O, dzieki ze mi przypomnialas o kubku i sztućcach musze je spakowac
Stary 2017-04-22, 21:01   #4906
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Fartuch dzięki za rady. Ale z tym KTG to przypal trochę, podczas pierwszego porodu miałam cały czas podłączone KTG.

O wiem co jeszcze chciałam spytać, czy koszule do porodu dają szpitalna czy trzeba mieć swoją?
No właśnie. Ja o tym nie wiedzialam, co prawda chodzilam pod prysznic co chwile, nie zdawalam sobie sprawy ze to takie ważne. Aparatura od ktg byla obok, a mi nikt nie powiedział ze powinnam byc podpieta non stop.

Bunny ja przy sezonie grzewczym mam tak sucha skore ze aż mnie piecze i boli. W takich przypadkach tylko oleje naturalne, ew. krem z babydream wind und wettercreme dla dzieci z rosska. Dla mnie rewelka, super sklad, a mój ryjek go uwielbia, bo silnie nawilza a nie jest mega tłusty.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Milutek, ja miałam swoją koszulę.

Stary 2017-04-22, 21:03   #4907
esor
Mamusia Luty 2016

Mamy majowe cz. VI

IncognitoNick ale niespodzianka! gratulacje

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:

Swoją

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
Ja przez cala ciaze nalozylam moze z 5 razy podklad, jakos przed wakacjami tamtego roku przestalam uzywac, bo mialam problemy z cera, a teraz juz na tyle dobrze wyglada, ze nie potrzebuje i szkoda mi sie "szpachlowac" .

Widzialam w Realu taka pania po 40/45 roku zycia, w bialych spodniach z dziurami na kolanach i bezowym trenczu i w szpilkach, wygladala pieknie i byla taka zadbana, kazdy facet po 40stce patrzyl sie na nia . Az poczulam sie jeszcze bardziej wielorybio .

Chciałabym byc taka jak ta pani w jej wieku

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-22, 21:10   #4908
misja0181
Rozeznanie

Kiwaczka zdrówka

Vikuniaa, ale Ci siostrzyczki ustawiają chrzciny. To wy powinniście decydować. A rozwiązanie z obiema całkiem niezłe tylko musisz się upewnić, że ksiądz nie będzie robił problemu.

Dziewczyny a z tym cały czas podłączonym ktg można iść pod prysznic np ?
misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-22, 21:16   #4909
IncognitoNick
Zadomowienie

Cytat:
No to jak już tak sobie rozmawiamy o podkładach to może któraś z Was używa/używała/testuje/testowała podkład mineralny Neauty? Albo jakiś inny, np Anabelle? Jak wrażenia? Ja nie cierpię konsystencji zwykłych podkładów, mam tłusta cerę i wszystko u mnie spływa, lepi się, klei, waży, odciska wszędzie, zmazuje, No coś okropnego. Teraz spróbuje minerałów, mam zamówione kilka próbek.
Ja próbowałam podkładów Annabell w ciąży. Niestety ciąża bardzo wysuszyła mi skórę i się nie sprawdziły. Wice pewnie do prób na jesieni bardziej.

IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-22, 21:17   #4910
milutek
Wtajemniczenie

Mamy majowe cz. VI

Z KTG niestety nie da się pod prysznic, ja akurat nie czułam potrzeby iść pod prysznic, generalnie nie przepadam za kąpielami i w czasie porodu mi się nie zmieniło ale tez u mnie była taka sytuacja ze na porodówce byłam tylko godzinkę wiec szybko się potoczyło, ale kilka godzin to bym pewnie nie wyleżała non stop pod KTG. W takich sytuacjach pewnie robi się przerwy po prostu.

Edytowane przez milutek
Czas edycji: 2017-04-22 o 21:20
milutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-22, 21:34   #4911
IncognitoNick
Zadomowienie

Przy pierwszym porodzie miałam większość czasu ktg (poza prysznicem). Miało długie przewody, więc mogłam siedzieć na piłce itd. Teraz z racji bardzo szybkiego porodu już na sali byłam podpięta pod ktg cały czas i musiałam leżeć, bo pani się bała, że nie zdąży ;-)

IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-22, 21:47   #4912
decorail
Zakorzenienie

Wróciłam, ale ledwo żyje

Odnośnie podkładów to używam Revlona do suchej cery, ale na to nakładam jeszcze puder z Max Factora i widać potem suche skórki... W miarę doszłam do ładu z tą cerą, bo dostałam fajny krem nawilżający z Yves Rocher, ale to nadal nie jest to w 100% niestety.

To ja bym bardzo chciała korzystać z prysznica czy wanny - uwielbiam i właśnie szczególnie przy bólach brzucha
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-22, 21:47   #4913
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście ja. Ale fanką nie zostałam.

Cytat:
Z KTG niestety nie da się pod prysznic, ja akurat nie czułam potrzeby iść pod prysznic, generalnie nie przepadam za kąpielami i w czasie porodu mi się nie zmieniło ale tez u mnie była taka sytuacja ze na porodówce byłam tylko godzinkę wiec szybko się potoczyło, ale kilka godzin to bym pewnie nie wyleżała non stop pod KTG. W takich sytuacjach pewnie robi się przerwy po prostu.
Jak to nie jesteś fanką kąpieli? Ja mogłabym pół życia spędzić w wannie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-22, 21:54   #4914
bunnybe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Wróciłam, ale ledwo żyje

Odnośnie podkładów to używam Revlona do suchej cery, ale na to nakładam jeszcze puder z Max Factora i widać potem suche skórki... W miarę doszłam do ładu z tą cerą, bo dostałam fajny krem nawilżający z Yves Rocher, ale to nadal nie jest to w 100% niestety.

To ja bym bardzo chciała korzystać z prysznica czy wanny - uwielbiam i właśnie szczególnie przy bólach brzucha
Jaki to krem? Chetnie wyprobuje bo moj z nuxe sie wlasnie kończy

Co do wanny to w szpitalu gdzie chcemy z Bambi rodzic kazda sala porodowa ma swoja lazienke z wanna wiec ja bardzo na to lagodzenie bolu poprzez kapiel licze Podobno nawet polozne zapalaja swiece zapachowe i robia nastrój
Stary 2017-04-22, 21:59   #4915
decorail
Zakorzenienie

Bunnybe - Yves Rocher Hydra Vegetal krem

Jeeeny jeszcze truskawki i lampka szampana i jadę rodzić do Poznania
Stary 2017-04-22, 22:01   #4916
bunnybe
Zadomowienie

Decorail jak przyjedziesz to ja Ci sama te truskawki i szampana przyniosę
Stary 2017-04-22, 22:07   #4917
decorail
Zakorzenienie

Bunnybe - genialnie

Zmykam spać Rano jak będę tu zaglądać to aż strach czy ktoś znowu urodził
Stary 2017-04-22, 22:18   #4918
vikuniaa
Zakorzenienie

Wlasnie mi tak sporo czegos polecialo z wiadomo czego , ale na wody jednak za malo, wiec to pewnie tylko sluz . Ja dzisiaj nie rodze . Dobranoc!

Stary 2017-04-22, 22:28   #4919
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Używałam everyday minerals, później pixie i anabelle. Ale trzeba dobrze przy mineralach nawilżac skórę.

Cytat:
Napisane przez kingaluna Pokaż wiadomość
Fartuszku, Catrice jest często w Hebe. Siostra Tż ostatnio widziała aż cały koszyk 010! Ludziska brały garściami

Ja też się bardzo rzadko maluję. Poprawiła mi się cera i nie chcę wiedzieć co się będzie działo po ciąży Tylko jak gdzieś jedziemy do rodziny, jakaś impreza itp. to wtedy już robię pełny make-up. Nawet naumiałam się doklejać połówki sztucznych rzęs

Marta, ten z Catrice w ogóle oksyduje po paru minutach od nałożenia. Ja go biorę sposobem i szybciorem utrwalam pudrem ryżowym

Muszę sprawdzić czy ten patent z pudrem różowym się sprawdzi i u mnie.
A rzęs chyba nigdy nie nauczę się doczepiac. A szkoda bo moje są takie liche i na imprezy mogłabym mieć fajny efekt z kepkami.

Nadal boli brzuch, twardnieje i bolą plecy. Idę się położyć do łóżka i oby przeszło.

marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-22, 22:29   #4920
misja0181
Rozeznanie

Ja też bym mogła leźakować w wannie )
Podobno w szpitalu w ktorym chce rodzic juz wanny nie ma. Ale mi tam na wannie nie zalezy tak bardzo, bo juz raz tak rodzilam. Chociaz podobno odkad weszlam do wody to szybko rozwarcie poszlo, ale polozna nie widziala ze pekam :| Byleby mi plackiem nie kazali lezec.

misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości