Mamy majowe 2017 cz.VII - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-24, 10:25   #151
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.VII

Wczoraj przed snem miałam bóle podbrzusza przy twardnieiu ale na straszakach się skonczylo
Od kilku dni z rana bolą mnie jelita :/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 10:28   #152
misja0181
Rozeznanie

Ja się od 3 lat rozliczam przez internet. Na początku też miałam obawy ale okazuje sie że to nie jest jakoś bardzo skomplikowane.
Zawsze mnie mama rozliczała i żałuję, że się nie zagłębiałam w to jak była okazja bo nie powiem zawsze parę pytań by się znalazło. Dobrze, że są te programy teraz.

misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 10:30   #153
CamomileS
Zadomowienie

Ja kiedyś rozliczalam ręcznie, a jakoś od 3 lat właśnie wysyłam drogą online trwa to moment także cieszę się że jest taka opcja, szkoda tylko że zwrotu nie ma zadnego

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 10:32   #154
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj już na badaniu krwi Jutro wizyta, baaaardzo mnie ciekawi czego się dowiem jutro:0 zwłaszcza to co będzie mówił mój lekarz a propos terminu porodu
o to jutro wizytujesz razem z nimi

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Jakie macie butelki? Ja nie kupiłam żadnej, ale w razie "w" trzeba by mieć choć jedną...
Ja mam tommee tippee

Byłam odebrać wyniki badań z labo. I przy okazji poszłam po krem do Rossmanna, a tam wszystkich prawie w drzwiach informowali, że im się promocja na kosmetyki do makijażu nie nabija
Zaraz idę zrobić spa swojej twarzy, bo mnie te suszki doprowadzają do szału
Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 10:32   #155
inezz6
Zadomowienie

Ja siebie, męża i mamę rozliczam przez internet, to łatwizna. Najlepiej ściągnąć program edeklaracje, tam się wpisuje tylko kilka danych i gotowe 😊 tylko jak wysyła się przez internet to w celu weryfikacji, trzeba podać swój przychód z ubiegłego roku, więc gdzieś trzeba mieć te dane. Ale wystarczy poprzedni pit.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 10:33   #156
marg0lcia
Zadomowienie

U nas rozliczenia robi moja ciocia i ona wysyła przez neta, co roku mówię, że sama zrobię, a jakoś nie wychodzi

I butelkę mam tommy tippee tą małą

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.

Edytowane przez marg0lcia
Czas edycji: 2017-04-24 o 10:34
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 10:47   #157
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misja0181 Pokaż wiadomość
Dzień dobry w nowym tygodniu
Emilka ja mam taką malutką butelkę avent. Dostałam razem z próbkami od położnej. A Ty chodzisz na szkołę rodzenia? Bo tam właśnie też rozdają.
Myślę, że w razie W taka malutka może być a gdyby coś się działo to się dokupi większą.

Ja dziś w planach mam położną. Mam nadzieję, że dziś już do niej dotrę.

Co do sexów to u nas na początku była przerwa a ostatnio to sobie od czasu do czasu poszalejemy ... tzn o ile można mówić o szaleństwie z taką orką hahahaha :co jest:

Ciężko mi się ostatnio oddycha. Tak jakbym nie mogła wziąć pełnego oddechu :/ do tego ta ręka już poza tym że zdrętwiała to boli tak, że się w nocy budzę przez nią :/ i na dokładkę mnie biceps boli w drugiej ręce jakbym jakoeś zakwasy miala a nic nie robilam zeby miala powody :/

U nas na szkołach rodzenia (chodziliśmy na dwie) nie było żadnych gratisów, poza zestawem z jedną pieluszką i ulotkami

Musimy spróbować gimnastyki - w końcu teraz będzie miało to podwójne znaczenie - osobiste i proporodowe

Może druga ręka Cię boli, bo używasz jej więcej (kompensacyjnie) w związku z drętwieniem i bólem drugiej?

Cytat:
Napisane przez IncognitoNick Pokaż wiadomość
Ja miałam paczkę takich z włókniny kupionych na allegro i paczkę Seni Care. Te z włókniny były delikatniejsze i większe ale generalnie oba typy mi się przydały.

Dzięki! Właśnie robię drugie zamówienie na gemini i sobie kliknę.

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Emilka - "Ponoc wystarczy "tylko" uważnie czytać" no to mamy problem 😀 bo chyba nie potrafię czytać uważnie. Kurcze muszę coś wymyślić bo przecież rozliczyć się trzeba.
No nie powiem bo nie jest łatwo się przytulać teraz, trzeba się nieźle nagimnastykować przynajmniej u Nas tak jest te pozycje które uważamy że są całkiem spoko to jakoś nie podchodzą, chyba moja budowa wszystkiego się zmieniła, nie wiem jak to napisać haha. Ale nie tylko brzuch jest przeszkodą 😀 choć dla chcącego nic trudnego i zawsze znajdzie się jakiś dobry sposób.

Będziemy próbować

Cytat:
Napisane przez inezz6 Pokaż wiadomość
Ja siebie, męża i mamę rozliczam przez internet, to łatwizna. Najlepiej ściągnąć program edeklaracje, tam się wpisuje tylko kilka danych i gotowe 😊 tylko jak wysyła się przez internet to w celu weryfikacji, trzeba podać swój przychód z ubiegłego roku, więc gdzieś trzeba mieć te dane. Ale wystarczy poprzedni pit.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
No właśnie u mnie jest dziwnie, bo mam różne koszty uzyskania przychodu, dużo umów zlecenie i o dzieło, poza tym rozliczamy się wspólnie, i jakoś się za to w ogóle nie biorę. Poza tym moja mama - księgowa na emeryturze - chętnie się tym zajmuje

Zdecydowałam, że jednak zamówię laktator teraz - jakie macie (chodzi mi o elektronicznego)?
Medela Swing, Mini Electronic?
Rozważam Lovi Prolactis, bo ma opcję odciagania ręcznego i elektronicznego)...

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

A butelkę też wybrałam tommy tippee
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 10:59   #158
misja0181
Rozeznanie

Oj to kiepsko z tymi gratisami :|
Nie wiem czy przy urodzeniu jeszcze nie dostaje się nie pamietam dokładnie jak to sie nazywalo różowe albo błekitne pudełko i tam była mini buteleczka. Zaraz lookne w necie na jakiej zasadzie to bylo.

A z ręką właśnie nie wiem o co chodzi :| teraz tak myslę, czy nie po nocy od podłożenia pod głową, ale to nie wiem czy bym zakwasy czuła. No nic. Trzeba przetrwać

Stary 2017-04-24, 11:00   #159
marg0lcia
Zadomowienie

Emilka najpierw weź pod uwagę, żeby butelka Ci pasowała do laktatora, bo bez sensu przelewanie z jednej do drugiej. Ja póki co nie kupuję, ale jesli będę to z tej samej firmy co butelkę mam- tommee tippee

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 11:01   #160
talusiax33
Zadomowienie

Całe szczęście udało mi się załatwić i nie będę musiała rozliczać sama 😀 myślę, że na mózg ciążowy byłoby to wielkie wyzwanie mimo że każdy mówi że to proste, wolę nie ryzykować haha!
Jem śniadanie, pije kawę i pora się ogarnąć.

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 11:02   #161
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Magneficience, mają awarie na całą polske 😉 spróbuj przez internet zamówić bo jednym dziewczynon tak nalicza a innym nie. Może Ci się uda 😉

A mnie się kosmici śnili...

Co do skrętu jelit to też mam z tym problem ale u mnie to stricte zaparcia. Po pobycie w szpitalu wiem teraz jak sobie z nimi radzić 😁 jak przez 3-4 dni nie ide na tzw. dwójke to stosuje czopki glicerynowe dla niemowląt/ dzieci. Po 10 minutach ulga ogromna!! Nie stosuje tych dla dorosłych bo jednak większą mają dawke. Polecam ☺

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 11:08   #162
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Emilka najpierw weź pod uwagę, żeby butelka Ci pasowała do laktatora, bo bez sensu przelewanie z jednej do drugiej. Ja póki co nie kupuję, ale jesli będę to z tej samej firmy co butelkę mam- tommee tippee

Dzięki za podpowiedź!
Stary 2017-04-24, 11:08   #163
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Oj to kiepsko z tymi gratisami :|
Nie wiem czy przy urodzeniu jeszcze nie dostaje się nie pamietam dokładnie jak to sie nazywalo różowe albo błekitne pudełko i tam była mini buteleczka. Zaraz lookne w necie na jakiej zasadzie to bylo.
Niebieskie pudełko się to nazywa my dostaliśmy siatkę próbek i ulotek na sr i była tam 60 ml z Aventu butelka

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Magneficience, mają awarie na całą polske 😉 spróbuj przez internet zamówić bo jednym dziewczynom tak nalicza a innym nie. Może Ci się uda 😉
Ja już nic nie potrzebuję
Stary 2017-04-24, 11:19   #164
misja0181
Rozeznanie

No właśnie u nas też dostałam od polożnej. Ten pakiet z butelką to chyba "już wkrótce zostanę mamą". Emilko sprawdź, bo może można przez net zamowić sobie.

Kiwaczka czytałam też o czopkach evaqu, że ponoć lepsze niż te glicerynowe. Kupiłam, zastosowałam raz, zadzialaly szybciutko, ale porównania niestety nie mam.
Wezmę je chyba do szpitala też tak jak polecałyście żeby w razie W mieć.

Stary 2017-04-24, 11:38   #165
ania9o
Zakorzenienie

Nie mogłam sie rano obudzić. Kosmos. Do 24 miałam skurcze co 10 minut ale przeszły i zasnęłam. Przed 11 podniosłam sie z łózka i poprasowałam resztę rzeczy. Zaraz chyba zrobię przemeblowanie w torbie do szpitala (jednak spakuje torbę na poród i po porodzie a nie jak miałam że dla mnie i dla małej). Muszę jeszcze pocerować mężowi parę rzeczy. Ogólnie mam jakiś zapał ale sil mi trochę brakuje.

Ciekawe jak Glassball. Myślę o niej od rana
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 11:40   #166
gornek
Zakorzenienie

Kurde juz 30 minut czekam za pieczątka pod zaświadczeniem :/ a mamy tyle rzeczy do ogarnięcia dzisiaj.
Ale chociaż dzisiaj na konto wpłynęły pieniądze za pobyt w szpitalu i urodzenie :P zawsze jakiś pozytyw.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 11:41   #167
bunnybe
Zadomowienie

Dzien dobry

Bambi ja ręcznik papierowy spakowałam wczoraj a dzis po Twoim poscie dolozylam rolkę miękkiego papieru toaletowego dzieki

Emilka ja mam takie dwie, dostalismy w prezencie ze szkoly rodzenia
Co do laktatora ja wybralam medele swing ale kupie dopiero po porodzie jesli bedzie potrzeba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170424_113408.jpg (38,1 KB, 64 załadowań)
Stary 2017-04-24, 11:53   #168
Magnificence
Rozeznanie

Kupiłam herbatkę z liści malin, ale jeszcze nie będę jej pić
Stary 2017-04-24, 11:54   #169
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Ja też muszę dziś przepakowac torbę a do torebki wrzucić wodę i przekaski
I do końca ogarnąć pokoik bo w sumie 8 dni do terminu zostało:p

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 11:55   #170
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Nie mogłam sie rano obudzić. Kosmos. Do 24 miałam skurcze co 10 minut ale przeszły i zasnęłam. Przed 11 podniosłam sie z łózka i poprasowałam resztę rzeczy. Zaraz chyba zrobię przemeblowanie w torbie do szpitala (jednak spakuje torbę na poród i po porodzie a nie jak miałam że dla mnie i dla małej). Muszę jeszcze pocerować mężowi parę rzeczy. Ogólnie mam jakiś zapał ale sil mi trochę brakuje.

też właśnie o tym myślę, żeby spakować dwie torby - na poród i po porodzie, ale nie wiem czy jest sens... mam spakowaną jedną torbę, nie jest jakaś mega wielka, brałam raczej minimum, niektóre rzeczy mam odłożone w komodzie i mąż ma przykazane, że jak się skończy to ma dowieźć (np. pampersy, podkłady).

a co planujesz zabrać w tą torbę tylko do porodu? koszulę 1 czy 2 szt? ręcznik? skarpetki? szlafrok? coś dla dziecka?
Stary 2017-04-24, 12:01   #171
anita7
Rozeznanie

Vikunia 6 kg przybralam. Ale ja cukrzycę miałam.

Gornek mój się z kolei nie najada moim mlekiem. Częściej się budzi więc któreś karmienie muszę w końcu uzupełnić mm.
Też sobie nie wyobrażam jakbym nie miała laktatora.

Emilka ja mam laktator canpola i jestem zadowolona. Tam miałam od razu butelkę w komplecie.

Misja dostałam w szpitalu niebieskie pudełko jeśli o tym pisałaś ale butelki nie było. Była za to mini paczka pampers chusteczek nawilzanych i kilka próbek kremów. Jeszcze mini sudocrem.

anita7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 12:02   #172
marta6704
Zakorzenienie

Też mam torbę przed i po porodzie. Do tego z polecenia Fartuszka włożylam do rożka ubranko dla dziecka po porodzie, pampersa i pieluszke tetrowa.

Mam okropnego lenia dzisiaj, a kuchnia wymaga sprzatania...

marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 12:04   #173
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Całe szczęście udało mi się załatwić i nie będę musiała rozliczać sama 😀 myślę, że na mózg ciążowy byłoby to wielkie wyzwanie mimo że każdy mówi że to proste, wolę nie ryzykować haha!
Jem śniadanie, pije kawę i pora się ogarnąć.

Znalazłaś dobrą duszę, która Cię rozliczy?

Ja też zakopałam się w zakupach, że jest już 12... idę do US.

Cytat:
Napisane przez Magnificence Pokaż wiadomość
Niebieskie pudełko się to nazywa my dostaliśmy siatkę próbek i ulotek na sr i była tam 60 ml z Aventu butelka

Ja już nic nie potrzebuję
Cytat:
No właśnie u nas też dostałam od polożnej. Ten pakiet z butelką to chyba "już wkrótce zostanę mamą". Emilko sprawdź, bo może można przez net zamowić sobie.
Weszłam na stronę i doczytałam, że powinnam dostać w swoim szpitalu ten pakiet...

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość

To chyba się coś powoli rozkręca w kierunku porodu...

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Kurde juz 30 minut czekam za pieczątka pod zaświadczeniem :/ a mamy tyle rzeczy do ogarnięcia dzisiaj.
Ale chociaż dzisiaj na konto wpłynęły pieniądze za pobyt w szpitalu i urodzenie :P zawsze jakiś pozytyw.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
pieniądze z ubezpieczenia?
Ja właśnie mam w swoim pakiecie ubezpieczeniowym świadczenie z tytułu urodzenia dziecka, ale nie wiem, jakie formalności się z tym wiążą?

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Bambi ja ręcznik papierowy spakowałam wczoraj a dzis po Twoim poscie dolozylam rolkę miękkiego papieru toaletowego dzieki

Emilka ja mam takie dwie, dostalismy w prezencie ze szkoly rodzenia
Co do laktatora ja wybralam medele swing ale kupie dopiero po porodzie jesli bedzie potrzeba
Ja długo się zastanawiałam, czy kupić teraz czy po porodzie - w razie potrzeby.
Ale - jeśli po porodzie - no to raczej stacjonarnie, bo pewnie będzie potrzebny na już (np. przy nawale, albo w konieczności rozkręcania laktacji). Wtedy trzeba się liczyć z ceną dużo wyższą, niż przez internet (w granicach 100-200 zł w przypadku Medeli Swing).
Wymyśliłam sobie, że zamówię teraz laktator, a jeśli okaże się nieprzydatny po szpitalu (bo powiedzmy w szpitalu mogę wypożyczyć), to ciągle mieszczę się w tym czasie, w którym mogę zrobić zwrot. Tylko z tego, co widzę, zwrócić w ciągu 60 dni można tylko Avent natural...
Stary 2017-04-24, 12:08   #174
bunnybe
Zadomowienie

Emilka rozumiem, ja znalazlam w sklepie niedaleko szpitala 50zl drozszy niz w internecie wiec w razie czego jestem w stanie ro przelknac a caly czas mam nadzieje ze obejdzie sie bez
Stary 2017-04-24, 12:12   #175
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
też właśnie o tym myślę, żeby spakować dwie torby - na poród i po porodzie, ale nie wiem czy jest sens... mam spakowaną jedną torbę, nie jest jakaś mega wielka, brałam raczej minimum, niektóre rzeczy mam odłożone w komodzie i mąż ma przykazane, że jak się skończy to ma dowieźć (np. pampersy, podkłady).

a co planujesz zabrać w tą torbę tylko do porodu? koszulę 1 czy 2 szt? ręcznik? skarpetki? szlafrok? coś dla dziecka?
Ja mam w sumie walizkę - kabinówkę, walizeczkę - kosmetyczkę i torbę płócienną do porodu.

W tej torebce do porodu mam koszulę, ręcznik, olejek, wodę termalną w sprayu, całą teczkę z badaniami itp., skarpetki, dorzucę jeszcze wodę i przekąski.

W walizce mam oprócz rzeczy z listy szpitalnej dwa pakunki na tuż po porodzie - jeden dla mnie, drugi dla dziecka. Dla mnie mam koszulę, podkład, kilka podkładów-podpasek i majtki siatkowe a dla dziecka - ubranko, tetrę, 2 pampersy.

Reszta rzeczy jest rozłożona w walizce.

Te higieniczne produkty, które zajmują dużo miejsca: podkłady poporodowe, pieluchy, mokre chusteczki, papier toaletowy, chusteczki tami suche - mam w tej walizeczce - kosmetyczce.

Cytat:
Napisane przez anita7 Pokaż wiadomość

Gornek mój się z kolei nie najada moim mlekiem. Częściej się budzi więc któreś karmienie muszę w końcu uzupełnić mm.

Emilka ja mam laktator canpola i jestem zadowolona. Tam miałam od razu butelkę w komplecie.

Misja dostałam w szpitalu niebieskie pudełko jeśli o tym pisałaś ale butelki nie było. Była za to mini paczka pampers chusteczek nawilzanych i kilka próbek kremów. Jeszcze mini sudocrem.
Dzięki za informację. Właśnie zauważyłam, że większość laktatorów ma butelki w komplecie.
Stary 2017-04-24, 12:16   #176
misja0181
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anita7 Pokaż wiadomość

Tak Anitko. Bo te butelki to w tym pakiecie przed porodem widzę. W kazdym pudelku co innego. Te pampersy chusteczki sudokremy itp dostalam właśnie od dziewczyn z rodziny męża co rodzily niedawno. Wezmę sobie te małe chusteczki wykorzystam do szpitala

Emilko a nie masz mozliwosci podpytać w tej szkole rodzenia czy mogłabyś dostać taki pakiet ? Czy juz po zajęciach jestes? Szkoda że Was ominęli :|

W ogóle mam tyle tych wielkich podkładów że chyba na kolejną ciąże by mi starczyło kupiłam 2 paczki, dostałam od jednej 1,5 paczki i od drugiej takie próbki chyba 3 sztuki. Mam nadzieję, że aż tyle nie będę musiała z tego korzystać.

Stary 2017-04-24, 12:21   #177
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak Anitko. Bo te butelki to w tym pakiecie przed porodem widzę. W kazdym pudelku co innego. Te pampersy chusteczki sudokremy itp dostalam właśnie od dziewczyn z rodziny męża co rodzily niedawno. Wezmę sobie te małe chusteczki wykorzystam do szpitala

Emilko a nie masz mozliwosci podpytać w tej szkole rodzenia czy mogłabyś dostać taki pakiet ? Czy juz po zajęciach jestes? Szkoda że Was ominęli :|

W ogóle mam tyle tych wielkich podkładów że chyba na kolejną ciąże by mi starczyło kupiłam 2 paczki, dostałam od jednej 1,5 paczki i od drugiej takie próbki chyba 3 sztuki. Mam nadzieję, że aż tyle nie będę musiała z tego korzystać.

Szkołę skończyliśmy 10 marca...
Już i tak sobie prawie wszystko kupiłam, więc jakoś przeboleję...

Ja też mam dużo tych podkładów, nawet proponowałam, że mogę oddać część, jeśli któraś z dziewczyn by chciała
Stary 2017-04-24, 12:22   #178
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Ja mam w sumie walizkę - kabinówkę, walizeczkę - kosmetyczkę i torbę płócienną do porodu.

W tej torebce do porodu mam koszulę, ręcznik, olejek, wodę termalną w sprayu, całą teczkę z badaniami itp., skarpetki, dorzucę jeszcze wodę i przekąski.

W walizce mam oprócz rzeczy z listy szpitalnej dwa pakunki na tuż po porodzie - jeden dla mnie, drugi dla dziecka. Dla mnie mam koszulę, podkład, kilka podkładów-podpasek i majtki siatkowe a dla dziecka - ubranko, tetrę, 2 pampersy.

Reszta rzeczy jest rozłożona w walizce.

Te higieniczne produkty, które zajmują dużo miejsca: podkłady poporodowe, pieluchy, mokre chusteczki, papier toaletowy, chusteczki tami suche - mam w tej walizeczce - kosmetyczce.

Dzięki za informację. Właśnie zauważyłam, że większość laktatorów ma butelki w komplecie.
zastanawiam się czy pakunki z rzeczami na tuż po porodzie - jeden dla mnie, drugi dla dziecka - czy nie powinny właśnie być też w torbie do porodu? wyobrażam sobie to tak, że jeszcze na porodówce przebieram się w czystą koszulę itd, i dziecko ubieram w pampersa, ubranka itd, ale może się mylę, może to się robi dopiero na oddziale? ...
Stary 2017-04-24, 12:28   #179
misja0181
Rozeznanie

Ja właśnie nie mam wizji na razie jak i co popakować.
Pakowałyście się zgodnie z listą ze swojego szpitala czy tak ogólnie?
Po jutrzejszej wizycie chyba zadzwonię do tej położnej się dogadać ze wszystkim, bo miała się odezwać na początku kwietnia a jeszcze nie dała znaku życia. A tu czas leci.

Stary 2017-04-24, 12:29   #180
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
zastanawiam się czy pakunki z rzeczami na tuż po porodzie - jeden dla mnie, drugi dla dziecka - czy nie powinny właśnie być też w torbie do porodu? wyobrażam sobie to tak, że jeszcze na porodówce przebieram się w czystą koszulę itd, i dziecko ubieram w pampersa, ubranka itd, ale może się mylę, może to się robi dopiero na oddziale? ...
Ja nie wiem, jaka będzie procedura, ale po prostu łatwo będzie te dwa pakunki wyciągnąć mężowi z walizki, a w tej małej torbie płóciennej to już mi się nic nie zmieści.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości