|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 |
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
też nie dostałam jeszcze formularza - nr 256.
istnieje jakaś nadzieja, że niebawem je otrzymamy? ![]()
#4862 |
Rozeznanie
|
Aha, jeszcze jedno, bym zapomniała
![]() Jeszcze wcześniej dostałam skan listu oraz zdjęcia Sophii i jej brata.
#4863 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale z tego co widzę to doszła moja paczka 20kg,bo tam były te rzeczy ,tylko czemu siostra nic o tym nie napisała...hm nie rozumiem,bo ta bąbelkowa to była dla siostry...a nie dla Maloni...ale co tam. Wszyscy co pomagali stworzyć mi paczkę 20kg wysłaną ok września informuję,że wg mnie dotarła,chyba nie wg siostry ale to nic. A co do wysyłki zabawek Magdaleny to ja chcę dodać,że mam używane zabawki do wysłania ,załaczam zdjęcie,moze nie wygląda to ciekawo ale jest tego bardzo dużo(parę kg nazbieram),też mam ochote to wysłać,ale nie wiem jak.... Dodaję zdjęcie listów,które najprawdopodobniej jutro wyślę,jeśli nie to we wtorek,bo w weekend niestety nie miałam chwili czasu... Oraz zdjecie kopert które dostałam od Animatora,jest ich chyba 1000 ![]() Bardzo dziekuję...nie tylko w swoim imieniu ![]() Pozdrawiam i jutro z rana zabieram się za listy,ksero zrobione,więc jutro pakuję w kopertki... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4864 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Seono
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4865 |
Raczkowanie
|
Piękne zdjęcia, paczki, listy, uśmiechnięte buziole dzieciaków
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4866 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór wszystkim
![]() Ja tylko na chwilkę, wspomnieć, tudzież przypomnieć, że ja także nie otrzymałem jeszcze formularza ( a właściwe to dwóch)... nr 141 Dobrej nocki wszystkim ![]()
#4867 |
Wtajemniczenie
|
Mój kochany Mabvuś!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siostrzyczko dziękuję za zdjęcie ![]() ![]() ![]() Martwią mnie tylko jego nóżki ![]() ![]()
#4868 |
Rozeznanie
|
A ja teraz wsadzę kij w mrowisko :/
Bo mi sie zdjęcia dzieciaków z paczkami nie podobaja - jakies to .. no nie wiem.. Nie wiem po co komus fotka dziecka czy kobiety trzymającej paczkę albo naręcze otrzymanych "podarków" ![]() Mam nadzieję, że od Mainali dostanę fotke niedługo ale jakąs bawiąca sie,radośnie usmiechnięta, albo z rodziną. I że nikt nie wpadnie na pomysł by kazać jej trzymać babelkową koperte od mnie ![]() Sorki ![]() Co do reszty - czy ktoś sprzedaje na ebayu i może mi powidziec jak sie tam wrzuca szablon? Mam htmla i tyle. Nie potrafie tego 'zamonować". I ostatnie do Ulisi - pisalam 2-3 privy z zapytaniem czy mogłabys odebrac moje rzeczy np. z pociągu? Wysyłka pociągiem to ok 20 zł za całosc a poczta polska za niecałe 5kg policzyla mi prawie 50 zł. Jesli do tego dojdzie opłata za sama wysyłke do Afryki to spora kwota mi sie robi - nie mam nic przeci, ale jesli można ją jakos zminieszyć to jestem za ![]()
![]() |
#4869 |
Rozeznanie
|
to ja wstawiam swoje szczęścia-ale Cacious urósł
![]() ![]() ![]() ![]() w zasadzie to też nie zależy mi na paczce na tym zdjęciu, starczyłyby same dzieciaczki ![]() Ale jest inna sprawa-część osób gdzieś tam ma wątpliwości gdzie idą ich pieniążki, paczki itd-takie zdjęcie dla nich rozwiewa te podejrzenia. Nie mówię tu o przekonywaniu kogoś do uczciwości "na siłę" ale o osobach, które mają chwile zwątpienia np po wykładzie kogoś negatywnie do takiej pomocy nastawionego. |
![]() ![]() |
![]() |
#4870 |
Raczkowanie
|
Dokładnie Mikrejsza. Takie zdjęcie "zamyka usta" niedowiarkom
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4871 | ||
Rozeznanie
|
Ja na chwilę w przerwie adresowania kopert...
![]() Jak zaadresuję wszystkie to podam nr,teraz tego nie zrobię,bo byście mnie zamęczyli pytaniami kiedy wyślę kiedy dojdzie itd ![]() Ale powiem,ze jest tego sporo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do paczki to nie wiem gdzie ty pytałaś????????????? Bo na poczcie POLSKIEJ paczka od 5-10kg gabaryt A kosztuje: ekonomiczna 15 zł priorytetowa 17,50 zł natomiast gabaryt B ekonomiczna 20 zł a priorytetowa 23 zł No chyba że o pocztex pytałaś: to wiecej ![]() ale po co pocztex? Polecam stronkę poczty polskiej gdzie jest wszystko czarno na białym: http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm MAMA a jakby co to ja mam juz dawno spisane których formularzy brak ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4872 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale fromularzy żadnych nie widziałem... no chyba, że masz jakiś w domu i ukrywasz go przede mną ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. właśnie maila sprawdziłe a tam kolejne zdjęcie Christine ![]() ![]() ![]() ![]() Wielkieeeeeeeeeee Seonka ![]() ![]() ![]() ![]() na czacie Siostra Jozefa ![]()
zdjęcia ze spotkania rodziców adopcyjnych Edytowane przez pita777 Czas edycji: 2008-04-21 o 21:44 Powód: szczególnie ważny powód dopisku;) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
Raczkowanie
|
Kochani!
Siostra na czat'cie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4874 |
Raczkowanie
|
no nie, znowu przegapiłam
![]()
#4875 |
Rozeznanie
|
No to opowiedzcie tym co przegapili, o czym rozmawialiście
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4876 |
Rozeznanie
|
Ava - Jola ma rację wysyłka 5 kg tyle nie kosztuje, chyba że kurierem
![]() co do odbioru z pociągu to jest trochę problematyczne. ale powiedz którym pociągiem byś chciała wysłać do mnie to ci konkretnie odpiszę. Jednak noszenie 5 kg przez pół dnia mi się nie uśmiecha ![]() ps. nie doszły do mnie te privy od Ciebie. a na ebayu mi się normalnie wystawia przez nasz szablon w htmlu. ps2. szkoda, że nie mogłam być wczoraj na czacie... ![]()
#4877 |
Raczkowanie
|
Siostra powiedziała, że być może i dziś nas odwiedzi. Wczoraj miała małe problemy z łączeniem z netem, co chwilę ją wyrzucało. Drodzy będziemy się niedługo zapisywać na wakacje w Zambii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Raczkowanie
|
Wczoraj dostałam zdjęcie od naszej małej Sophii
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do paczuszki dla Mike Tembo to : - siostra dała ylko kopertę bo nie miła czegoś tam do czego włożyć - jest sąsiadka Państwa Tembo i paczuszke przekaże - ktoś z rodziny Mike np. ciocia to by wiedziała najlepiej siostra Józefa ja wczoraj na czacie nie byłam i dzisiaj też nie będę ostatnio jestem bardzo zajęta ![]() Jola pare formularzy ma jeszcze ahamar, jak one zostana rozesłane to będziemy dokładnie wiedziały kto czego nie ma i podamy listę siostrze póki co dziękuję serdecznie za pomoc przy listach ja na pewno nie dałabym teraz rady ![]() edit: wgrywam zdj na fotosik i mam jeszcze zaległe zdj z PArty Bożonarodzeniowego
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2008-04-22 o 12:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4880 |
Rozeznanie
|
listy:
2,4,7,8,15,117,8,19,29,34 ,36,37,46,47,,43,44,45,46 ,49,53,54,55,57,58,59,60, 64, 66,67,68,69,75,77,78,81,8 5,88,90,95,96,99,101,105, 106,112,113,115,117,119, 120,121,123,124,133, 134,135,139,141,147,148,1 51,153,155,160,163,164,16 6,168,169,171,181,186, 187,195,`196,197,202,204, 207,208,210,212,214,215,2 19,221,224,225,226,227, 228,229,231,233,234,235,2 36,239,238,240,245,246,24 8,251,252,253,254,257, 259,260,261,262,263,264,2 66,267,268,269,276,272,27 7,278,281,283,284,285, 286,288,289,290,291,292,2 95,298 Potem dodam jeszcze nr listów dla tych co nie mam adresu ![]() Dodaję: 125,167,223,258,274,275,2 79,294,cóż szkoda No i może ułożę po kolei ![]() ![]() A teraz lecę na pocztę ![]() Edytowane przez Dla ciebie J. Czas edycji: 2008-04-22 o 18:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4881 |
Raczkowanie
|
hura,
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4882 |
Rozeznanie
|
list do mnie przyjdzie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4883 |
Raczkowanie
|
Ja jestem za zdjęciami z paczką. Kiedy zobaczyłam Christine na zdjęciu w spódniczce, którą dla Niej uszyłam, to jestem bardzo szczęśliwa.
Oglądam wszystkie zdjęcia po kilka razy - są piękne. Musimy pamiętać, że czasami Siostra może zrobić zdjęcie tylko wtedy, kiedy dziecko odbiera paczke. Niektóre dzieci mieszkają bardzo daleko od Misji. Siostra ma tyle obowiązków, że zostało nam tylko dziękować że w ogóle mamy zdjęcia ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkich serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4884 |
Raczkowanie
|
Witam,
Od dwóch dni chodzę z pomysłem - wymieniłem juz opinie z Kasią i Nortonem - jeśli dostąpię zaszczytu i dojdzie do mojej wizyty w Ambasadzie Zakonu to może stosownym gestem będzie przedstawienie listu - zaproszenia - prośby o objęcie programu Adopcja Serca honorowym patronatem przez Ambasadę Zakonu? Co Wy na to? Oczywiście całośc trzeba zamknąc łańcuchem porozumienia ze Zgromadzeniem Sióstr Boromeuszek i oczywiście Siostrą Józefą. Myślę, że taki patronat zamknąłby usta wszelkim niedowiarkom, sceptykom, przemądrzalcom i złośliwcom. Ahamar - wielkie dzięki za pakiet wiedzy - pytania na pewno będą... Jeszcze trochę fotek z ostatnich dni http://schreck.fotosik.pl/albumy/417493.html http://schreck.fotosik.pl/albumy/418254.html Pozdrawiam
Edytowane przez Schreck Czas edycji: 2008-04-22 o 22:56 Powód: uzup. |
![]() ![]() |
![]() |
#4885 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pita wpadaj do nas częściej ![]() ![]() Aż miło się czyta te wasze radości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4886 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4887 |
Raczkowanie
|
A ciekawe kiedy pojawi się moje malenstwo? Siostra cos pisala, że po niedzieli beda nowe dzieciaczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4888 |
Raczkowanie
|
czy widzieliście prześliczny rysunek na fotosiku,MAMA pokaż ich więcej,niech rozradują się wszystkie serca....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4889 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no, takiego zdolnego mam synka! ![]() a jutro ma urodziny! ![]() z tej okazji dostanie buty ![]() ![]()
![]() |
#4890 |
Raczkowanie
|
Piękny rysunek ,widziałam ich więcej u Mamy,myślałam że to jeden znich.MAMA mówiła że zrobi z nich wystawę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.