Sierpniówki 2017 <3 cz.4 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-25, 22:06   #751
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4

Ja nie oglądam, więc nie typuję
Matko, wzięło mnie na nocne żarcie. Ugotowałam sobie 0,5kg białej kiełbasy i wsunęłam wszystko - czuję się jak potwór, wieloryb, prosię i nie wiem, co jeszcze... W nocy zgaga murowana.
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-25, 23:37   #752
ania9106
Zadomowienie

Dobry wieczór

Melduje sie po wizycie. Tymek waży już 596 g według usg zaczynam już 25 tc według om 24

Waga +5 kg :/ Po za tym bardzo boli mnie spojenie łonowe. Miesiąc przed porodem mama miec konsultacje u ortopedy

Pozdrawiamy

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 06:20   #753
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Odeta ? ? ?

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Daria ???

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ----------

Dzień dobry

Taką sobie dzisiaj poze wybrałam do spania, że plecy mnie bolą... Masakra

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 07:45   #754
_km
Raczkowanie

Znowu śnił mi się powrót do liceum jak zwykle ta sama trauma- za chwilę kartkówka z matematyki a ja nie wiem nic bo na lekcje nie chodziłam

Wysłane z mojego Letv X600 przy użyciu Tapatalka
_km jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 07:46   #755
orchidea30
Raczkowanie

GG do orchidea30

A ja jadę na wizytę, boje sie...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
orchidea30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 07:47   #756
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Melduje sie po wizycie. Tymek waży już 596 g według usg zaczynam już 25 tc według om 24

Waga +5 kg :/ Po za tym bardzo boli mnie spojenie łonowe. Miesiąc przed porodem mama miec konsultacje u ortopedy

Pozdrawiamy
Super!
Cytat:
Napisane przez orchidea30 Pokaż wiadomość

Kochana! Będzie dobrze
Stary 2017-04-26, 07:56   #757
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry wieczór

Pozdrawiamy
Jupiii

diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-26, 07:57   #758
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:

Kciuki

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-04-26, 08:02   #759
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
No i mam już wyniki, glukoza w normie :-D cieszę się, bo chociaż objadać się mogę czym chcę, to moja jedna przyjemność w łóżkowym świecie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Cześć
Moja też tak mówiła Tylko, że niektóre położne nacinają po prostu, żeby przyspieszyć akcję, bo już im lekarz nad głową stoi i on chce jak najszybciej mieć to z głowy. A niektóre położne obserwują krocze, próbują je chronić i dopiero jak widzą, że skóra jest już tak naciągnięta, że zaraz pęknie, to wtedy tną

Jak go tak uściskasz pitynką, to na pewno mu się spodoba

Ja bardzo chcę rodzić sn, ale orientuję się powoli w jakich sytuacjach powinnam się domagać cc. Na pewno jeśli tętno dziecka spadnie trzy razy, albo jeśli spadnie raz i po skurczu się nie podniesie
Bo to sztuka ochronić krocze Na pewno wymuszona pozycja na fotelu nie pomaga, trzeba jeszcze wielu lat, żeby zmienić podejście położnych. Same możemy jedynie powalczyć o swój własny tyłek

Ja tez mimo wsio sn, najgorsze że im jestem bardziej świadoma to widzę, że tyle błędów popełniono przy moim pierwszym porodzie...
Wszystko mogło byc inaczej, mały mógłby być zupełnie zdrowy...

Cytat:
Napisane przez magia_to_ja Pokaż wiadomość
U mnie po wizycie ok, młody ma już kilo i pięć deko
Wyniki morfologii bardzo ładne, tsh 0,955 hemoglobina 13,5
podczas usg młody przekręcił głowę na bok, tak jakby chciał popatrzeć na mnie, rozbroiło mnie to
Moja waga wskazuje równo 8 kg na plusie od początku ciąży, z tym, że od miesiąca bardzo się pilnuję z tym co zjadam i jestem dumna z siebie, że praktycznie niewiele przytyłam w tym czasie
Spory juz

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Moja znajoma rodzi w lipcu, trafiła do szpitala niedawno wykryli u niej cole, paciorkowca na płucach i jeszcze ma bardzo szybko skracającą sie szyjkę macicy. Do porodu zostaje w szpitalu, masakra... Leży cały czas, moze tylko na siusiu wyjść do łazienki ale nie wiadomo czy jej cewnika nie założą. To jej pierwsza ciąża, a wizyta w szpitalu hmmm trzecia i na dodatek tyle czasu musi tam leżeć. No strasznie mi jej szkoda...

Wysłane za pomocą mTalk
Szkoda jej... Oby było dobrze...

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Ech - mam już wyniki. Hemoglobina poprawiła się trochę po miesiącu zmasowanego ataku i wynosi równo 10. Niby niewielka poprawa, ale zareagowałam ulgą na dwucyfrową liczbę Hematrocyt - 31,4, też minimalnie lepiej. Białe krwinki - 10,22, więc ponad normą, no i - co mnie najbardziej zaniepokoiło - leukocyty w moczu (25). Nie czuję się chora, nie obserwuję objawów żadnej infekcji... Nie wiem, jak to interpretować. Może ginekolog mi to wyjaśni pojutrze.
Super!!!!
Co do leukocytów, ja tez miałam. tylko sie okazało że mogłam źle próbke pobrać. Albo jeszcze z pierwszego strumienia za mało puściłam do kibelka, albo już z końcowego z dna poleciało. Gin wysłał mnie od razu na posiew, a ja na wszelki wypadek piłam duzo wody i zurawiny.

Cytat:
Dobry wieczór

Pozdrawiamy
klask i: Brawo
Oby spojenie się nie rozchodziło

Tak w ogóle to dzień doberek.
Mam juz dość szukania wózka, roan mnie rozczarował brakiem mozliwości zmiany kolorów, dada tez bo budki w spacerówce nie mozna przedłuzyc, a to sie przydawało, chociaz sporo wózków nie ma takiej opcji.
anex cross jest za drogi w tym momencie on chyba tez budki nie ma rozkladanej, tylkow sporcie chyba jest, ale pewna nie jestem. w innych odstraszaja mnie wykonczenia typu folia na pałąku czy podnózku, brak spiworka, okrycia w zestawach.
Kurcze to te 7 lat temu x lander miał to wszystko, tylko jeden mankament był, spacerówka była tylko przodem do kierunku jazdy

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 08:02   #760
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:

Nie bój nic. Będzie dobrze

diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 08:04   #761
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

Powodzenia!!!

Cytat:
Napisane przez _km Pokaż wiadomość
Znowu śnił mi się powrót do liceum jak zwykle ta sama trauma- za chwilę kartkówka z matematyki a ja nie wiem nic bo na lekcje nie chodziłam

Wysłane z mojego Letv X600 przy użyciu Tapatalka
Też mam czasem tego typu sny, same traumatyczne przeżycia...

synuś
córeczka
synuś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-26, 08:13   #762
_km
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Powodzenia!!!

Też mam czasem tego typu sny, same traumatyczne przeżycia...
Najlepsze że skończyłam studia o profilu bardzo sasiadujacym z matematyką sny są związane z konkretną nauczycielką z liceum w różnych sytuacjach, dzisiaj uczyła w podstawówce, często śni mi się jako wykładowca. chyba muszę iść ją odwiedzić

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:

Kciuki! Ja dzisiaj znowu mam kardiologa z moim serduchem. Nie pisałam wam tutaj- dwa razy pojawił się ból w klatce, kołotanie, lekarz wysłuchał szmery.

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Judka, to bardzo źle jeśli spacerowka jest tylko przodem? To jedyny minus wózka jaki mam na oku.
_km jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 08:31   #763
dirtyblack
Raczkowanie

U mnie w brzuszku dziewczynka.

Ja wlasnie leze po glukozie i odpoczywam. Milo tak w ciszy

Ja to jeszcze nic nie kupilam dla dziecka. W niedziele mamy obejrzec wozek, kupimy uzywany. Ubranka mam po chlopcach i dostane od przyjaciolki po jej corce. Nie wiem czy poza artykulami higienicznymi, dostawka dla chlopcow i lozeczkiem cos jeszcze potrzebuje... nawet sie niezastanawialam.
dirtyblack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 08:37   #764
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Najlepsze że skończyłam studia o profilu bardzo sasiadujacym z matematyką sny są związane z konkretną nauczycielką z liceum w różnych sytuacjach, dzisiaj uczyła w podstawówce, często śni mi się jako wykładowca. chyba muszę iść ją odwiedzić

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Kciuki! Ja dzisiaj znowu mam kardiologa z moim serduchem. Nie pisałam wam tutaj- dwa razy pojawił się ból w klatce, kołotanie, lekarz wysłuchał szmery.

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Judka, to bardzo źle jeśli spacerowka jest tylko przodem? To jedyny minus wózka jaki mam na oku.
Najlepiej jak jest możliwość zamontowania w obie strony, np jesteś na spacerze wracasz, dziecko nie śpi, a idziesz centralnie pod wielkie słońce albo taki wiatr straszny wieje. Można daszek opuścić ale w tedy dziecko nic nie zobaczy, tylko daszek wózka i moze byc płacz. Najfajniejsze są te co rączkę sie przekłada ale kupę kasy kosztują w moim akurat można przepinać spacerówkę w obie strony i nie raz mi sie to przydało. Teraz raczej większość wózków ma taka opcje.

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
U mnie w brzuszku dziewczynka.

Ja wlasnie leze po glukozie i odpoczywam. Milo tak w ciszy

Ja to jeszcze nic nie kupilam dla dziecka. W niedziele mamy obejrzec wozek, kupimy uzywany. Ubranka mam po chlopcach i dostane od przyjaciolki po jej corce. Nie wiem czy poza artykulami higienicznymi, dostawka dla chlopcow i lozeczkiem cos jeszcze potrzebuje... nawet sie niezastanawialam.
No to gratuluje dziewczynki skoro chłopaków masz w domu

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-04-26, 08:39   #765
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

Kciuki za kardio

Nie, to nie jest bardzo źle. Po prostu teraz chciałam też przodem do siebie.

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-04-26, 08:48   #766
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Kciuki za kardio

.
Judka wybrałaś juz jakieś imię dla córci?

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-04-26, 08:56   #767
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Judka wybrałaś juz jakieś imię dla córci?

Wysłane za pomocą mTalk
Będzie Kunegunda, to wszystko przez TZ. Jemu sie nic nie podoba...

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-04-26, 09:01   #768
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:

Bo to sztuka ochronić krocze Na pewno wymuszona pozycja na fotelu nie pomaga, trzeba jeszcze wielu lat, żeby zmienić podejście położnych. Same możemy jedynie powalczyć o swój własny tyłek

Ja tez mimo wsio sn, najgorsze że im jestem bardziej świadoma to widzę, że tyle błędów popełniono przy moim pierwszym porodzie...

...

Super!!!!
Co do leukocytów, ja tez miałam. tylko sie okazało że mogłam źle próbke pobrać. Albo jeszcze z pierwszego strumienia za mało puściłam do kibelka, albo już z końcowego z dna poleciało. Gin wysłał mnie od razu na posiew, a ja na wszelki wypadek piłam duzo wody i zurawiny.

---

Tak w ogóle to dzień doberek.
Mam juz dość szukania wózka, roan mnie rozczarował brakiem mozliwości zmiany kolorów, dada tez bo budki w spacerówce nie mozna przedłuzyc, a to sie przydawało, chociaz sporo wózków nie ma takiej opcji.
anex cross jest za drogi w tym momencie on chyba tez budki nie ma rozkladanej, tylkow sporcie chyba jest, ale pewna nie jestem. w innych odstraszaja mnie wykonczenia typu folia na pałąku czy podnózku, brak spiworka, okrycia w zestawach.
Kurcze to te 7 lat temu x lander miał to wszystko, tylko jeden mankament był, spacerówka była tylko przodem do kierunku jazdy
Judkama, a na co zwracać uwagę w czasie porodu, żeby uniknąć błędów? Do jakich konkretnie błędów doszło w Twoim przypadku? Muszę zacząć się intensywnie uświadamiać

Z leukocytami zobaczymy. Myślicie, że lekka alergia może mieć na nie wpływ? Bo kicham i prycham ostatnio.

Co do funkcji budki, Anex Sport pozwala na kilkanaście chyba kombinacji... Czasami zdarzają się używane na OLX lub Allegro w sensownych cenach.

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:

Wszystko będzie dobrze! Ale rozumiem, mnie też zawsze lęk ogarnia przed wizytami.
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 09:20   #769
Paulinka976
Przyczajenie

Dziewczyny, mam pytanko dotyczące suplementów.
Co bierzecie?

Bo ja ostatnio dostałam zalecenie żeby suplementować poza ogólnymi witaminkami (Falvit mama) jeszcze dodatkowo D3 z K2, Magnez, no i tran piję...
Paulinka976 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-26, 09:25   #770
itakasia
Zakorzenienie

witam
dziś nie ma słoneczka ale ja po treningu i chyba na kawkę podjadę do mamy, zawsze to raźniej
Cytat:
U mnie po wizycie ok, młody ma już kilo i pięć deko
Wyniki morfologii bardzo ładne, tsh 0,955 hemoglobina 13,5
podczas usg młody przekręcił głowę na bok, tak jakby chciał popatrzeć na mnie, rozbroiło mnie to
Moja waga wskazuje równo 8 kg na plusie od początku ciąży, z tym, że od miesiąca bardzo się pilnuję z tym co zjadam i jestem dumna z siebie, że praktycznie niewiele przytyłam w tym czasie
bardzo ładny wynik wagowy i super wyniki! ja się nie pilnuję i ważę się coraz rzadziej w domu
Cytat:
Napisane przez bianca30 Pokaż wiadomość
Dziękuję Itakasia, dzis już lepiej. Głowa już nie boli, ale dobija mnie ta pogoda. Chandrę mam większą niż na jesieni. W ogóle jakies takie zjazdy emocjonalne mnie ostatnio dopadają. A tak dobrze się czułam cały 1 trymestr i pół drugiego. A teraz nie wiem czy hormony szaleją, czy pogoda dobijająca czy emocje i coraz bardziej zaawansowany stan ciąży doprowadzają mnie na skraj rozpaczy?

gratulacje za udane wizyty. Duże już te Wasze maluszki. 1 kg no no. Mój 5 kwietnia miał nieco ponad 350 g. Ciekawe ile teraz waży...
Co do mojej wagi to od założenia karty ciąży w 6 tyg przytyłam ok 6 kg. Z tym, że do połowy marca tylko 3 a przez ostatni miesiac aż 3 kg dodatkowe. Trzeba by się zacząć pilnować.
cieszę się, że samopoczucie lepsze no a hormony potrafią dobić
Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Ech - mam już wyniki. Hemoglobina poprawiła się trochę po miesiącu zmasowanego ataku i wynosi równo 10. Niby niewielka poprawa, ale zareagowałam ulgą na dwucyfrową liczbę Hematrocyt - 31,4, też minimalnie lepiej. Białe krwinki - 10,22, więc ponad normą, no i - co mnie najbardziej zaniepokoiło - leukocyty w moczu (25). Nie czuję się chora, nie obserwuję objawów żadnej infekcji... Nie wiem, jak to interpretować. Może ginekolog mi to wyjaśni pojutrze.
super, żewynik trochę lepsze ja zaczynam pić kwas buraczany w weekend i po 2tygodniach sprawdzę czy działa
Cytat:

Pozdrawiamy
piękna waga synka i twoja rewelacja
Cytat:
trzymamy kciuki kochana
Cytat:

przykre to, że błędy lekarskie tak wpływają na nasze życie ...
nie wiem nawet czy pisać o wózkowych rozterkach
ja dziś jadę znowu do smykolandu bo pojawiła mi się nowa koncepcja spacerówka mutsy nexo, na której można montować fotelik - to zestaw transportowy i później będzie super spacerówka, a do tego używany roan martin na polne drogi na spacerki zobaczymy co z tego wyjdzie
a wiesz, że ja też ostatnio patrzyłam na xlandery?! miałaś i byłaś zadowolona?
Stary 2017-04-26, 09:26   #771
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinka976 Pokaż wiadomość
Co bierzecie?

Bo ja ostatnio dostałam zalecenie żeby suplementować poza ogólnymi witaminkami (Falvit mama) jeszcze dodatkowo D3 z K2, Magnez, no i tran piję...
Ja od początku witaminę D + magnez. I witaminy Femibion
Stary 2017-04-26, 09:59   #772
MademoiselleB
Raczkowanie

Cytat:
Będzie Kunegunda, to wszystko przez TZ. Jemu sie nic nie podoba...
a Ty masz jakie typy?

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Co bierzecie?

ja biorę Prenatal Duo i magnez
MademoiselleB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 10:03   #773
magia_to_ja
Madi

Cytat:
Co bierzecie?

Ja suplementuje Prenatal classic, dha, czasem magnez
Za dwa tygodnie przerzucam się na mama dha bo te mi się kończą

magia_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 10:04   #774
oriane
Rozeznanie

Super, że Tymek rośnie 😀

Muszę się wyżalić, mieliśmy zrobić w maju remont, ale kolesiowi z którym się umówiliśmy przedłuża się duża inwestycja w hotelu i do końca czerwca nie wyjdzie z tamtej budowy. Napisałam wczoraj post do znajomych na fejsie i jeszcze ogłoszenie na grupie mojego miasta i mam ponad 20 namiarów. Próbuję się przez to przebić i kilku umówić na wycenę (ale po prostu ciągle wiszę na telefonie i gadam jak katarynka to samo). Najpierw dzwoniłam do tych od znajomych, ale już sama nie wiem ile fachowców na raz powinnam porównać cenowo. Cześć mi nawet wysłała zdjęcia mieszkań przez nich robionych i wyglądają ok. Zależy mi na czasie, ale jestem tym przytłoczona. Myślałam, że przyjdzie umówiony facet, zapłacę i z głowy

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 10:07   #775
MademoiselleB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Super, że Tymek rośnie 😀

Muszę się wyżalić, mieliśmy zrobić w maju remont, ale kolesiowi z którym się umówiliśmy przedłuża się duża inwestycja w hotelu i do końca czerwca nie wyjdzie z tamtej budowy. Napisałam wczoraj post do znajomych na fejsie i jeszcze ogłoszenie na grupie mojego miasta i mam ponad 20 namiarów. Próbuję się przez to przebić i kilku umówić na wycenę (ale po prostu ciągle wiszę na telefonie i gadam jak katarynka to samo). Najpierw dzwoniłam do tych od znajomych, ale już sama nie wiem ile fachowców na raz powinnam porównać cenowo. Cześć mi nawet wysłała zdjęcia mieszkań przez nich robionych i wyglądają ok. Zależy mi na czasie, ale jestem tym przytłoczona. Myślałam, że przyjdzie umówiony facet, zapłacę i z głowy

ja też muszę jakiegoś malarza poszukać, ale nie mogę się za to zabrać zupełnie....
MademoiselleB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 10:08   #776
orchidea30
Raczkowanie

GG do orchidea30

Jestem juz po badaniach, dostałam zwolnienie 2B, co to oznacza, wiem tyle ze nie leżące.

orchidea30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 10:09   #777
magia_to_ja
Madi

ItaKasia- smacznej kawusi z mamą, ja właśnie piję moją i delektuje się do tego chałką z kreme czekoladowym
Polubiłam te moje samotne posiadywanie przy kawusi i kontemplowanie tej ciszy, moja mama mi powiedziała, abym cieszyła się teraz z takiej możliwości bo później będzie dziecko i już nie będę miała czasu na labę, więc się jej słucham, wierzę, ze wie co mówi, ósemkę dzieci odchowała

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-26, 10:10   #778
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem juz po badaniach, dostałam zwolnienie 2B, co to oznacza, wiem tyle ze nie leżące.

B to chyba symbol zwolnienia ciążowego a 2 że nielezace
Stary 2017-04-26, 10:11   #779
magia_to_ja
Madi

Cytat:

2-czyli, że możesz chodzić, b - czyli ciążowe sto procent płatne

Stary 2017-04-26, 10:17   #780
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
ItaKasia- smacznej kawusi z mamą, ja właśnie piję moją i delektuje się do tego chałką z kreme czekoladowym
Polubiłam te moje samotne posiadywanie przy kawusi i kontemplowanie tej ciszy, moja mama mi powiedziała, abym cieszyła się teraz z takiej możliwości bo później będzie dziecko i już nie będę miała czasu na labę, więc się jej słucham, wierzę, ze wie co mówi, ósemkę dzieci odchowała
to święta prawda, cisza na wagę złota, ale jeśli czasem nie wyjdę do mamy na kawę to nie mam okazji do pogadania spokojnie z dorosłymi osobnikami i brawa dla twojej dzielnej mamy
Cytat:
ale co powiedział lekarz? co z łożyskiem? czyli wszystko ok?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości