Rossmann cz. XXIX - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-26, 15:44   #4291
MissChievousTess
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XXIX

Cytat:
Napisane przez Hiyori Pokaż wiadomość
Jako tłuścioch powiem ci, że się nie nada Ten drugi miałam, ale go nienawidzę, dla mnie jeden z najgorszych podkładów, chociaż wiadomo podkłady to kwestia indywidualna
Dokładnie. To kwestia indywidualna. Ciemnienie podkładu czy też brak trwałości może zależeć od pH skóry, od tempa wydzielania sebum. Przy skrajnie tłustej cerze lepsze są podkłady sypkie mineralne, niektóre profesjonalne kremowe bądź w kompakcie-puder, który zmienia się we fluid/krem ( z tego typu w rossmann jest chyba tylko true match genius i magic touch z max factor, ale do profesjonalnych im daleko) albo mix: puder matujący pod fluid, fluid typu long lasting i mgiełka utrwalająca makijaż.

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Jak potrzebujecie tani, codzienny do cery bardzo tłustej to może warto zajrzeć do drogerii Natura i przetestować Catrice All Matt Plus?
Stary 2017-04-26, 15:57   #4292
Fonte
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez merryem Pokaż wiadomość
Infallible matte tak jak sama nazwa wskazuje jest matujący-mam go i według mnie jest średni. Efekt 'matowienia' jest bardzo mocny (taki,że kilka razy prawie zapomniałam użyć pudru) jednak utrzymuje się u mnie jakieś pół godziny/ godzinę. Poźniej trzeba często poprawiać. No i wchodzi w zmarszczki mimiczne. Krycie ma dobre, trwałość też. Ja aktualnie mieszam go z Pierre Rene i mam fajnego mixa (mam tłustą cere)
A co do True Match to nie używałam,ale koleżanka z cerą tłustą narzekała,że sie szybko świeci i ściera.
A jaki to ten Pierre Rene? Jest jasny? Też mam L'Oreala o którym piszesz, ale oczywiście ciemnieje na twarzy. Na rozjaśniacz Kobo już nie ma szans, bo to była limitowana edycja
Fonte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 16:00   #4293
Make4Up
Zakorzenienie

Pokaże Wam jakie sobie zrobiłam DIY Kupiłam wkładki higieniczne w puszce (dostępne w Rossach), wykleiłam taśmą magnetyczną i voila mam piękną magnetyczną paletkę W razie potrzeby wykleję też drugą stronę i będzie podwójna Ta ilość taśmy trzyma na mur beton cienie, i trochę się cięższa zrobiła, ale mimo wszystko jest mała zgrabna i pojemna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg paleta.jpg (112,0 KB, 224 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg paleta2.jpg (93,9 KB, 266 załadowań)
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 16:08   #4294
Silloe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
Pokaże Wam jakie sobie zrobiłam DIY Kupiłam wkładki higieniczne w puszce (dostępne w Rossach), wykleiłam taśmą magnetyczną i voila mam piękną magnetyczną paletkę W razie potrzeby wykleję też drugą stronę i będzie podwójna Ta ilość taśmy trzyma na mur beton cienie, i trochę się cięższa zrobiła, ale mimo wszystko jest mała zgrabna i pojemna
Super pomysł
Silloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 16:15   #4295
Fonte
Zadomowienie

Cytat:
fajne to opakowanie, a masz link do tego, bo w sumie by się na ołówki mogło nadawać
Stary 2017-04-26, 16:17   #4296
Hiyori
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Dokładnie. To kwestia indywidualna. Ciemnienie podkładu czy też brak trwałości może zależeć od pH skóry, od tempa wydzielania sebum. Przy skrajnie tłustej cerze lepsze są podkłady sypkie mineralne, niektóre profesjonalne kremowe bądź w kompakcie-puder, który zmienia się we fluid/krem ( z tego typu w rossmann jest chyba tylko true match genius i magic touch z max factor, ale do profesjonalnych im daleko) albo mix: puder matujący pod fluid, fluid typu long lasting i mgiełka utrwalająca makijaż.

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Jak potrzebujecie tani, codzienny do cery bardzo tłustej to może warto zajrzeć do drogerii Natura i przetestować Catrice All Matt Plus?

No tak jak piszesz. Moim podkładowym hitem jest double wear, ale w wersji light. Z rossmanna perfect stay i eris. Lubiłam też bardzo ten z sephory, z dozownikiem kropelkowym, chyba infusion. W ogóle założyłam, że u mnie ogólnie rzadko sprawdzają się te bardzo bardzo ciężkie. Od koleżanki miałam odlewkę all nightera, bardzo brzydko wyglądał, a u niej cudo. Ale mam cerę trudną, bo niby tłustą, a tu rozszerzone naczynka wokół nosa plus ogólnie jestem sporym alergikiem, to też się na cerze odbija.
Z pudrem pod makijaż-czasami tak robię w lato Podkład z Catrice zerknę na bank. Lubię otwierać nowe podkłady, zawsze taka nutka zadowolenia
Mineralnego nigdy nie miałam, nie wiem o nich za dużo. Właśnie myślałam, że one są bardziej dla cer suchych, itp.
Pora się trochę dokształcić

Cytat:
Zdolniacha
Stary 2017-04-26, 16:21   #4297
MissChievousTess
Zakorzenienie

Hiyori, ja mam suchą i minerałki nie dla mnie. Zdecydowanie dla cer tłustych. Jedynie cery mieszane muszą uważać by minerałami nie przesuszyć np. policzków.
Make4Up, dzięki za patent. Mam podobne opakowanie i 2 metalowe piórniki. Jak mi się znudzą przerobię na paletki. Tylko mogłabyś powiedzieć gdzie kupujesz taśmę magnetyczną i czym ją podklejasz? Na niej jest klej czy trzeba kupić jakiś do metalu?
Stary 2017-04-26, 16:34   #4298
Asiuchal
Zakorzenienie

Rossmann cz. XXIX

Cytat:
Zdolniacha! Też mam taką puszkę na wkładki higieniczne, a nawet dwie. Leżą w łazience, bo za dużo miejsca zabiera ją w torebce. Ale nigdy bym na to nie wpadła, żeby takie wykorzystać. Dzięki za inspirację!
Cytat:
Tylko mogłabyś powiedzieć gdzie kupujesz taśmę magnetyczną i czym ją podklejasz? Na niej jest klej czy trzeba kupić jakiś do metalu?
Dołączam do zapytania.
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 16:35   #4299
karolcia198506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
Czy mi się wydaje, czy Loreal True Match był najczęściej kupowanym kosmetykiem na tej promocji?
A nie wiem ja wziełam, bo burżuja nie było w moim kolorze
Stary 2017-04-26, 16:49   #4300
madziaa2809
Zakorzenienie

Ja mam bardzo tłusta cerę a nie ciemnieja mi podkłady, może odrobinę, ale nie zwracam na to uwagi. Nie wiem od czego to zależy, może dlatego, że cera mi się nie opala a resztę ciała mam ciemniejsza to nawet jak trochę ciemnieje to nie widać różnicy. Chociaż wydaje mi się, że nie ciemnieje.
madziaa2809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 16:53   #4301
klapouszek29
Wtajemniczenie

GG do klapouszek29 Send a message via Skype™ to klapouszek29

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
Czy mi się wydaje, czy Loreal True Match był najczęściej kupowanym kosmetykiem na tej promocji?
Jak chyba co pol roku ja kupilam dwa dla siostry bo miesza je ze soba, a dla mamy healthy mixa 51 bo chciala sprobowac na sobie o co tyle zawsze zamieszania true match jakos jej nie leży
klapouszek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 17:01   #4302
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klapouszek29 Pokaż wiadomość
Jak chyba co pol roku ja kupilam dwa dla siostry bo miesza je ze soba, a dla mamy healthy mixa 51 bo chciala sprobowac na sobie o co tyle zawsze zamieszania true match jakos jej nie leży
I też jakoś nie leży ten podkład. Wcześniej miałam cerę mieszana, teraz mam cerę normalną, a podkład nadal źle na niej wygląda. Podkreśla każdą nierówność, każdą sucho skórkę i w ogóle bardzo sucho wyglądam na mojej twarzy. No i ciemnieje, mam kolor dwa, a i tak wydaje mi się że się utlenia i jest dla mnie za ciemny. Męczego od zeszłej wiosny i zostało mi jeszcze pół butelki.
Stary 2017-04-26, 17:05   #4303
Dalek
x

[QUOTE=Hosenka*;73235821]
Cytat:
A macie porównanie z bananowym z KOBO? On jest w poczwórnej paletce do konturowania i w osobnym opakowaniu.
Porównanie na kanale Korneli.
https://www.youtube.com/watch?v=sBjUu_eFB9w

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
Ja wczoraj dostałam próbkę podkładu z Bielendy Matt i nawet fajnie wygląda na twarzy. Teraz mam zagwozdkę czy sobie nie kupić ale z drugiej strony po co mi trzy podkłady

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

A, i pomalowałam dzisiaj brwi tą pomadą i bardzo dobrze się nią pracuje. Ten pędzelek mały też nienajgorszy. Z ręki nie chcę zjeść więc wierzę w jej trwałość
Możesz wrzucić swatch http://static.wizaz.pl/forum/images/...nowe/prosi.gif
Dalek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 17:34   #4304
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dalek Pokaż wiadomość
Od góry: pomada w kolorze soft brown, pod nią kredka catrice 030, kredka z hm (chyba też trójka) i kredka do brwi smart girls get more 02. Jak koś ma to może porównać.
1493220688079.jpg

Edytowane przez navioe
Czas edycji: 2017-04-26 o 17:35
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 17:44   #4305
Luzia
Zakorzenienie

Kupiła dzisiaj Fit me 105 i z testów na ręce dość ciemny się wydaje. Zdecydowanie ciemniejszy niż 150 z revlona.

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 18:05   #4306
merryem
Recenzentka Miesiąca - Luty 2017

Cytat:
Napisane przez Fonte Pokaż wiadomość
A jaki to ten Pierre Rene? Jest jasny? Też mam L'Oreala o którym piszesz, ale oczywiście ciemnieje na twarzy. Na rozjaśniacz Kobo już nie ma szans, bo to była limitowana edycja
Pierre Rene Skin Balance - ja mam kolor 20 Champagne. Solo jest dla mnie lekko za jasny i za różowy ,więc go sobie docieplam Infalliblem. Mój Loreal na twarzy nie ciemnieje, ale sam w sobie jest dla mnie zbyt ciemny (mam 11 Vanila?- choć z Vanilą to nie ma nic wspólnego).

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Kupiła dzisiaj Fit me 105 i z testów na ręce dość ciemny się wydaje. Zdecydowanie ciemniejszy niż 150 z revlona.
Śmieszne wręcz jest to, że na nasz Polski rynek gdzie zdecydowanie dominują jasne cery, słowiańskie, wręcz alabastrowe sklepy nie sprowadzają jasnych odcieni kosmetyków... Tak samo jak wyżej wspomniany Loreal Infallible Matte. Najjaśniejszy kolor w ogóle w sklepach niedostępny.
Stary 2017-04-26, 18:13   #4307
Asiuchal
Zakorzenienie

Rossmann cz. XXIX

Cytat:
Napisane przez merryem Pokaż wiadomość
Pierre Rene Skin Balance - ja mam kolor 20 Champagne. Solo jest dla mnie lekko za jasny i za różowy
Miałam ten podkład i go polecam.

Dziewczyny, zgrzeszyłam i bardzo tego żałuję. Weszłam na chwilę do Rossmanna, w zasadzie tylko po wkładki higieniczne i wyszłam z siatką kolorówki. :P
Stary 2017-04-26, 18:15   #4308
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość

Dziewczyny, zgrzeszyłam i bardzo tego żałuję. Weszłam na chwilę do Rossmanna, w zasadzie tylko po wkładki higieniczne i wyszłam z siatką kolorówki. :P
prawidłowo
Stary 2017-04-26, 18:17   #4309
merryem
Recenzentka Miesiąca - Luty 2017

Cytat:

Haha pochwal sie łupami
Stary 2017-04-26, 18:18   #4310
klapouszek29
Wtajemniczenie

Cytat:

Chwal sie
Stary 2017-04-26, 18:27   #4311
Asiuchal
Zakorzenienie

Rossmann cz. XXIX

Dziewczyny, nie ma się czym chwalić – mój portfel płacze.
Tym razem są to produkty głównie do brwi i rzęs. Co do podkładu to miałam kupić tylko AA Filler, ale tak zachwalałyście ten Satin, Że go też wzięłam. Wy niedobre! :P. Dowieźli też pudery, a że Fixer uwielbiam to jakoś tak sam do koszyka wpadł. No i ten peeling do ust tak ciągle przewija się na tym wątku.... ImageUploadedByWizaz Forum1493224423.056285.jpg

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2017-04-26 o 18:33
Stary 2017-04-26, 18:29   #4312
klapouszek29
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, nie ma się czym chwalić – mój portfel płacze.
Nasze portfele łączą sie z Twoim w bólu tym bardziej pokaż co upolowalas, może nas zainspirujesz i tym bardziej nasze portfele dołączą do Twojego
Stary 2017-04-26, 18:34   #4313
lexi221
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolcia198506 Pokaż wiadomość
Ja dziś polazłm drugi raz, spokojniej niż pierwszego dnia i już wiecej nie idę
I oprócz rzeczy na zdjeciach wziełam jeszcze dwa zmywacze zielone z Isany
Możesz napisać numerki lakierów które kupiłaś ?
lexi221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 18:35   #4314
Asiuchal
Zakorzenienie

Rossmann cz. XXIX

Cytat:
Napisane przez klapouszek29 Pokaż wiadomość
Nasze portfele łączą sie z Twoim w bólu tym bardziej pokaż co upolowalas, może nas zainspirujesz i tym bardziej nasze portfele dołączą do Twojego
No i przekonałaś mnie. :P
Mój bilans na tej promce wynosi 122,59zł, więcej już do Rossmanna nie zaglądam. Teraz szykuje się na akcję pielęgnację.
ImageUploadedByWizaz Forum1493226857.646458.jpg

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2017-04-26 o 19:14
Stary 2017-04-26, 18:40   #4315
karolcia198506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexi221 Pokaż wiadomość
Możesz napisać numerki lakierów które kupiłaś ?
Już zdążyłam porobić testy to napiszę jak z kryciem. Rimmel 451, 202 (te dwa wymagają 3 warstw) i 324 to ten ciemno różowy (kryje po 2 warstwach)
Loreal 220 jasnoróżowy nie jest to lakier w pełni kryjący tylko mleczny, i 440. A jak te loreale pięknie pachną na paznokciach nie mogę się powstrzymać od wąchania jak zbliżam dłonie do twarzy

Edytowane przez karolcia198506
Czas edycji: 2017-04-26 o 18:41
karolcia198506 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 18:49   #4316
ama09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Dla mnie zdecydowanie też.

Zastanawiam się nad kupieniem jakieś paletki cieni... co polecicie? Które cienie się nie osypują? A których unikać?
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 18:54   #4317
MissChievousTess
Zakorzenienie

O, nie wiedziałam , że lakiery L'oreal pachną.
Wiecie może czy mogę znaleźć gdzieś informację o tym, w których rossmannach są szafy marki Deborah? Są gdzieś w Krakowie?
Zerkam na te pomady do brwi, które kupujecie i kolejny raz stwierdzam, że takie produkty zawsze są dla mnie zbyt rude. A ja mam kurcze naturalnie czarne brwi i nijak z żadnym produktem do brwi nigdy dotąd nie utrafiłam. Albo za siwe albo za rude. Zaczynam zazdrościć, że macie jaśniejsze brwi niż ja i coś wam pasuje.

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
Dla mnie zdecydowanie też.

Zastanawiam się nad kupieniem jakieś paletki cieni... co polecicie? Które cienie się nie osypują? A których unikać?
Trudno doradzić. Bo z rossa nie obsypują się chyba tylko Color tattoo w kremie. Z tych palet no to może ta L'oreal warta zakupu.
Dużo osób ceni Wibo Neutral, ale raz, że trudno dostać, dwa, że te brokatowe i tak się sypią. No i pigmentacja taka sobie. Może Maybelline The Nudes?
Generalnie cienie z rossmanna można podsumować "bez bazy nie podchodź, na zbyt mocny kolor nie licz, blendują się ok o ile masz do nich anielską cierpliwość". Dlatego ja na tych promocjach akurat cieni u nich nie kupuję. Prędzej korektor, puder, lakier do paznokci, szminka, szminki ochronne, jakieś duperele do manicure typu top coat itp. Małe 4 Bourjois są w miarę, ale też się obsypują, brokat w nich migruje.
Stary 2017-04-26, 19:01   #4318
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kokolino4 Pokaż wiadomość
Widzę że bardzo chwalicie podkłąd Loreal True Match ,ale czy on jest nada dla cery tłustej i mieszanej z tendencją do świecenia się czy może lepiej infallible matte 24 ? Który będzie lepiej matowił i pozostawał na dłużej na cerze ?
a ja uwielbiam ten podkład zawsze używam go jak wiem, że mój makijaż ma wyglądać dobrze cały dzień, a nie chcę używać Revlona CS. Trzeba go poprawiać po kilku godzinach, ale wystarczy przypudrować albo odcisnąć bibułką i jest super

jak widać, co cera to inne preferencje

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

dziewczyny, a powiedzcie mi, o co chodzi z ty podkładem Fit me? To jest jakaś nowość reklamowana w internetach? Dawno mnie nie było na youtube i nie wiem co się dzieje
Stary 2017-04-26, 19:02   #4319
Fonte
Zadomowienie

Cytat:
O, nie wiedziałam , że lakiery L'oreal pachną.
Wiecie może czy mogę znaleźć gdzieś informację o tym, w których rossmannach są szafy marki Deborah? Są gdzieś w Krakowie?
Zerkam na te pomady do brwi, które kupujecie i kolejny raz stwierdzam, że takie produkty zawsze są dla mnie zbyt rude. A ja mam kurcze naturalnie czarne brwi i nijak z żadnym produktem do brwi nigdy dotąd nie utrafiłam. Albo za siwe albo za rude. Zaczynam zazdrościć, że macie jaśniejsze brwi niż ja i coś wam pasuje.

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Trudno doradzić. Bo z rossa nie obsypują się chyba tylko Color tattoo w kremie. Z tych palet no to może ta L'oreal warta zakupu.
Dużo osób ceni Wibo Neutral, ale raz, że trudno dostać, dwa, że te brokatowe i tak się sypią. No i pigmentacja taka sobie. Może Maybelline The Nudes?
Generalnie cienie z rossmanna można podsumować "bez bazy nie podchodź, na zbyt mocny kolor nie licz, blendują się ok o ile masz do nich anielską cierpliwość". Dlatego ja na tych promocjach akurat cieni u nich nie kupuję. Prędzej korektor, puder, lakier do paznokci, szminka, szminki ochronne, jakieś duperele do manicure typu top coat itp. Małe 4 Bourjois są w miarę, ale też się obsypują, brokat w nich migruje.
Mam podobnie z produktami do brwi, tylko u mnie zawsze jest coś nie tak z odcieniem - albo za jasny albo za ciemny . Też mam ciemne brwi, bardziej szare niż ciemnobrązowe, kiedyś kupiłam kredkę z bell szarawą, ale oczywiście była zbyt siwa
Stary 2017-04-26, 19:02   #4320
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Zerkam na te pomady do brwi, które kupujecie i kolejny raz stwierdzam, że takie produkty zawsze są dla mnie zbyt rude. A ja mam kurcze naturalnie czarne brwi i nijak z żadnym produktem do brwi nigdy dotąd nie utrafiłam.
Też mam naturalnie czarne i używam szarych kredek

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości