|
|
#2731 |
|
po prostu Em :)
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Na którym etapie odejmuje się to 25%?
Czy dobrze rozumiem, że jeśli cena detaliczna książki jest 10 zł, empik.com ma ją za 9 zł, to ja odejmuję 25% od 9 zł? ![]()
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba grzebać
|
|
|
|
|
#2733 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale i tak zaskoczyli mnie pozytywnie. Zamówiłam 'Wodospad' Oates, 'Dom w Riverton' Mortoon, 'Gdybym Ci kiedys powiedziała' Budnitz oraz 'Księgarza z Kabulu' Seierrstad. Oraz małe co nie co w Gandalfie 'Matkę' Buck i 'Filary ziemi' Folletta. Nie ukrywam, że mam małe wyrzuty sumienia (w końcu oszczędzam teraz przez duże "O". Ale Dzień Ksiązki jest raz w roku w końcu, prawda Dziewczyny?!?![]() I zapraszam do siebie na bloga, mam 2 ksiązki w prezencie. 'Ślepe tory' Welsha oraz dla czytających anglojęzycznie 'Crow lake' Mary Lawson. Może ktoś ma ochotę?
|
||
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
"Cień wiatru" w twardej oprawie i (choć pewnie jako jedyna z tego grona to czytam) 2 części Plotkary na rozluźnienie i odstresowanie. Obiecałam siostrze, że pomogę jej skompletować kolekcję "Plotkary" i taką jej chcę niespodziankę zrobić jak wróci z egzaminu gimnazjalnego
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#2735 |
|
|
Czyli to jest jednak 25% od ceny książki, a już myślałam..
|
|
#2736 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
A dziękuję
![]() (W ogóle zastanawiałam się czy brać Drogę czy Norwegian Wood, ale koniec końców okazało się, że Murakami musi poczekać ![]() Cytat:
(Gratuluję A powiedz mi czy Oates jest naprawdę tak dobra? Recenzję już czytałam, teraz widzę, że zamówiłaś kolejną jej książkę... Znowu kusisz... |
|
|
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak i wiele innych pozycji
|
|
|
|
#2739 |
|
Konto usunięte
|
A ja jednak skorzystam z promocji 3za2, za dwie godziny będę jechała do pracy, po drodze wpadnę do empiku i mam nadzieję, że książki, które wybrałam, będą mieli na stanie.
|
|
|
|
#2740 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do Oates, to urzekła mnie Córką grabarza (jedyna dotychczas przeze mnie przeczytaną). I urzekła mnie nie tyle fabułą, co konstrukcją ksiązki i językiem, co dobrze rokuje Podobało mi się, że Oates naświetliła jakies wydarzenie i potem cofała się w czasie, stopniowo dochodząc do tego wyjściowego momentu. I to czasowo było wszystko bardzo uporządkowane, i zarazem takie tajemnicze.Ksiązka stosunkowo duża i gruba, a przeczytałam ją błyskawicznie. I co najważniejsze pomimo, iz tematyka dosyć ciężka i mroczna momentami, nie męczylam się psychicznie podczas czytania.
|
||
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie tak. mi bardziej się opłacało 25% zniżki
|
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Phi, no wiesz...
![]() ![]() Cytat:
Dziękuję za recenzję A ja dzisiaj z okazji Dnia Książki obiecałam sobie nie robić dziś nic innego jak czytać (i udzielać się w wątkach książkowych, a co I na razie takie leniuchowanie całkiem dobrze mi wychodzi... Myślę, że mogłabym się do tego przyzwyczaić...
|
|
|
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zaraz się biorę za naukę z okazji dnia książki
|
|
|
|
#2744 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobry pomysł Ana! Szkoda, że ja muszę w pracy siedzieć. A taka piękna pogoda jeszcze na dodatek jest za oknem. A mogłoby byc tak pięknie.... ksiązka pod pachę, pies przy boku, rowerem śmignęłabym na jakąś leśną polankę, ulokowałabym się na kocyku z dala od wszystkich i wszystkiego i czytałabym sobie...
|
|
|
|
|
#2745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję zakupów Ja w sumie powinnam, ale... Ostatnio oddelegowałam moje poczucie obowiązku na Barbados. Ono niech sobie odpocznie ode mnie, a ja od niego... ![]() Cytat:
(A po pracy by się tak nie udało?
|
||
|
|
|
#2746 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2748 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie cierpię chodzić po sklepach! Irytują mnie przede wszystkim te ilości, te tony butów i ciuchów, a ja i tak w tym gąszczu nie mogę znaleźć nic dla siebie. Oczywiście sprawa ma się nieco inaczej w księgarniach i perfumeriach, wśród których moge buszować godzinami, nie zdając sobie sprawy z upływającego czasu. I jestem przeciwieństwem mojej mamy, która godziny spedza w ciucholandach, ale ona ma wyjątkowy dar do wyszukiwania oryginalnych rzeczy, które na pierwszy rzut oka (na wieszaku) nie sprawiają takiego wrażenia. I cieszy mnie to ogromnie gdyż często obkupuję się w różne cacka, nie wychodząc z domu. Np. w ciągu ostatniego miesiąca, mamina przytaszczyła mi 3 prześliczne torebki (w tym 2 skórkowe, niezniszczona, które kosztowały mnie w sumie 30 zł).
|
|
|
|
|
#2749 |
|
Rozeznanie
|
Czekalam i doczekalam sie
Co prawda do wyjazdu do Polski jeszcze dwa miesiace, ale nie moglam sie powstrzymac . Obchody Dnia Ksiazki to bardzo przyzwoita wymówka. Wiec zamówienie w Merlinie zlozone, mama odbierze a mnie pozostaje cierpliwie czekac do czerwca, chociaz sam 'proces zakupowy' i swiadomosc posiadania nowych ksiazeczek i wprawia mnie w dobry nastrojI tak: 1.Cała zawartość damskiej torebki - 30zł ...bo mam ochote na babska literature. 2. Dom z papieru - gratis ...bo o ksiazkach. 3. Lubiewo - 27zł ...bo jestem ciekawa tematu. Ostatno wkoncu zasiadakm do filmu TAJEMNICA BROKEBACK MOUNTAIN i musze przyznac ze dlugo zbieralam swoja szczeke z podlogi... 4. Rio Anaconda - 40,5zł ...bo Gringo wsrod dzikich plemion. 5. Utalentowana - 29,5zł Bo tak. Kolejna 'wishing list' juz zapelniona i czeka cierpliwie na zrealizowanie w ksiegrani SELKAR, ale decydujacy krok uczynie blizej wyjazdu.
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
jednak jakiś "cukierek" w dniu książki mi się trafił
pan listonosz (który już patrzy na mnie z obrzydzeniem ) przyniósł mi perełkę za allegro "księgę ksiąg utraconych" |
|
|
|
#2751 |
|
Rozeznanie
|
Ale się obłowiłyście.
Gratuluję wszystkim.Mój odwyk wreszcie się skończył. Muszę przyznać, że był bardziej skuteczny niż ten Shachownicy.![]() Zamówiłam z Empiku: Carlos Fuentes-Wszystkie szczęśliwe rodziny Jorge Franco-Rosario Tijeras Kiran Desai-Zadyma w dzikim sadzie Wojciech Tochman-Córeńka Andrzej Stasiuk-Jadąc do Babadag Miałam ją wziąć, ale postanowiłam poczekać na twoją opinię.
|
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam zakupy w Melinie.
Dla mnie będą: "Amphityon" Ignacio Padilla "Scena z niemego kina" Julio Llamazares "Opowieści derwiszów" Idries Shah "Nim nadejdzie lato" Erich Maria "Niewolnica" Mende Nazer "Nie opuszczaj mnie" Kazuo Ishiguro "Dom z papieru" Carlos Maria Dominguez Gratuluję Wam dzisiejszych nabytków. |
|
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje dziewczyny, świetne zakupy
![]() ja również nie opuściłam takiej okazji jak zniżka w Empiku i zamówiłam sobie Chłopaki Anansiego Gaimana (od dawna w schowku) Przewodnik górski. Tatry (bo uwielbiam góry)Blondynka u szamana Beaty Pawlikowskiej (zachęcona literaturą podróżniczą )i Norwegian Wood, bo nie czytałam jeszcze Murakamiego wiem że ma również tutaj bardzo dobre recenzje, ale jakoś sie nie złożyło do tej pory ![]() aha, zauwazyłam że niektóre książki niedostępne jeszcze rano teraz można zamówić Magrat wspominała o 'Pokucie", teraz jest za 28,49
|
|
|
|
#2754 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#2755 |
|
Wtajemniczenie
|
Ładnie dziewczyny
odwyk pełną parą![]() Mi w miesiącach marzec kwiecień przybyło 30 książek (doliczając te które mi doślą )A ja wreszcie dostałam paczkę z KKKK i jeszcze tylko czekam, aż mi doślą brakujący pakiet i jestem mile zaskoczona, bo ksiązka Amy Tan miała być w miękkiej a jest w twardej oprawie![]() "Przeciwieństwo losu" Amy Tan 6zł "Migdał" Nedjma (jestem ciekawa tej książki, jak skończę Kinga to się za nią zabieram ) 7,9zł"Ciężar wody" Anita Shreve 15zł "Cud u św. Brunona" Philippa Carr 15zł Edit: muszę się pochwalić .... powoli zaczynam układać książki w podwójnych rzędach
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
Gasta masz mój wymarzony Migdał tylko dla niego rozważałam złożenie zamówienia w kkkk.
Zazdroszczę.
|
|
|
|
#2757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2758 |
|
Konto usunięte
|
Uff, wróciłam
![]() Byłam w empiku i zakupiłam książki, które od dawna chodziły mi po głowie, ale jakoś nie było, kiedy ich zakupić. ![]() 'Po zmierzchu' - H. Murakami Po tylu świetnych recenzjach, musiałam w końcu i ja zapoznać się z tym autorem. Zobaczymy, jaki będzie tego efekt. 'Morderstwo w Madinley Grande' - C. Graham Zachęcona opinią Ani o twórczości tej pani, już jakiś czas temu wpisałam sobie nazwisko Graham 'do pamięci' I tak siedziało, gdzieś w zakamarkach, aż w końcu po długim oczekiwaniu, stwierdziłam wczoraj, że jakaś książka owej autorki musi się znaleźć dzisiaj w moich rękach. Padło na tą. 'K: Sztuka Miłości' - Hong Ying Japonia! Najważniejszy i najbardziej przekonujący argument do zakupienia tej książki. Nowość; zapowiedź znalazłam na merlinowskiej stronie, a potem jeszcze Germini napisała o niej na wizażu. Dopisałam do listy 'to buy' i po jakimś miesiącu jeden egzemplarz znalazł się w moim księgozbiorze. Mam nadzieję, że będę zadowolona. A teraz, trenuję silną wolę i powstrzymuję się przed złożeniem zamówienia na empik.com ![]() Ale w Gandalfie to muszę! |
|
|
|
#2759 |
|
Wtajemniczenie
|
SUnprince w Gandalfie to nieważne co się zamówi i tak przesyłka gratis
?
|
#2760 |
|
Konto usunięte
|
Dokładnie.
Ja już złożyłam zamówienie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.

Czy dobrze rozumiem, że jeśli cena detaliczna książki jest 10 zł, empik.com ma ją za 9 zł, to ja odejmuję 25% od 9 zł?

Trzeba grzebać 

Myślę, że mogłabym się do tego przyzwyczaić...

Gratuluję wszystkim.