Mikołajkowe dzieciaczki 2007 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-22, 10:34   #3721
Aniołek85
Raczkowanie

Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007

tulis kubus tez jest na bebilonie pepti najwiecej to zjada 120 po kapaniu 150 z kaszka a przez ostatnie dni tez pije po 100 ml nikiedy 60 wypije i ma dosc!dzis bylismy u lekarza bo ma lekki katarek mówiłam mu ze tak mało pije powiedział mi ze kazde dziecko zjada tyle ile potrzebuje jesli kubus przybiera na wadze to mamy sie nie martwic
i co najwazniejsze mój urwisek wazy 9 kg
Aniołek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-22, 12:18   #3722
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniołek85 Pokaż wiadomość
tulis kubus tez jest na bebilonie pepti najwiecej to zjada 120 po kapaniu 150 z kaszka a przez ostatnie dni tez pije po 100 ml nikiedy 60 wypije i ma dosc!dzis bylismy u lekarza bo ma lekki katarek mówiłam mu ze tak mało pije powiedział mi ze kazde dziecko zjada tyle ile potrzebuje jesli kubus przybiera na wadze to mamy sie nie martwic
no to moj Adasiek sie faktycznie zatrzymal wagowo, bo do tej pory szedl z Kubusiem leb w leb. A teraz taka roznica
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-22, 12:35   #3723
bubbel
Rozeznanie

GG do bubbel Send a message via Skype™ to bubbel

Celko gdzie sa te lody Barton?? Nie chce biegac po calych Arkadach i szukac Tak jak pisalam bede pare minut po 12. Mam nadzieje, ze innym to pasuje

Ja mam ten tydzien bardzo zabiegany mamy zajecia plywania az 3 razy bo bedac na wakacjech opuscimy 3 zajecia wiec musimy nadrobic. Pranie, sprzatanie i pakowanie No i zostawiam meza az na 2 tygodnie. On sie biedny zaplacze za synkiem i za mna oczywiscie tez

Te wasze dzieci rosna jak ostatnio wazylam Nathaniela to bylo 6800g. Sama jestem ciekawa ile teraz wazy .

380 hp, Londyn - 09/07/2010
bubbel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-22, 12:55   #3724
ewcia123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tulis Pokaż wiadomość
Wazylam ja wczorajw przychodni i wazy 6100g wiec chyba nei za wiele,choc caly czas przybiera,ale w ostatnim tygodniu faktycznie mniej. A w ogole to mam dola,bo faktycznie ostatnio bardzo neirowno znowu je,potrafi zjesc i 180ml ale sa takie dnio jak chocby wczoraj ze zjada tylko po 90ml,dzis w nocy tez dziubala po 100ml a teraz to tylko 60 i spi-chyba z glodu normalnie. Ja sie wykoncze normalnie nerwowo. Nie wiem czy znwou nie pasuje jej ten bebion pepti,ale nei ulewa i cos zjada-sama juz nei wiem. Moze ja powinnam zmienic lekarza. Caigle ma te zmiany atopowe na korze,takei szorstkei suche placki,ktore troche jakby sie zlagodzily po emolium,ale ciagle sa. Naczytalam sie o ciezkich alergiach pokarmowych i wystepujacym przy tym AZS. Tak naprawde nikt nei wiem czy Oliwia naprawde ma skaze i czy to typowe AZs powstajace na skutek mleka czy uczula ja cos z zewnatrz. Nie iwem juz co robic.
Kochana nie ma z czego robić afery. A ty nie masz takich dni, że ciągle głodna chodzisz, a kiedy indziej wogóle nie masz ochoty jeść? To maleńki człowieczek też tak może mieć. Co do kaszki na skórze to ja też z tym walcze... bezskutecznie póki co. Ostatnio to nawet jakichś krostek dostał. Wydaje mi sie, że to uczulenie na banana.
ewcia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-22, 13:10   #3725
tulis
Raczkowanie

GG do tulis

Cytat:
Napisane przez Aniołek85 Pokaż wiadomość

Ładnie juz wazy Twoj synek,a ile ma miesiecy?
Bylam dzis z Oliwia na bioderkach-wsyztskow najlepszym porzadku,ale lekarz,ktory robil usg jak zobaczyl ze Oli ma takie suche placki na skorze i najgorzej w zgieciach stawow to odrazu ze powinna miec masc sterydowa i diete eliminacyjna. Na sterydy sie w zyciu nie zgodze,bo fakt szybko poprawia stan skory,ale po odstawieniu pewno bedzie duzo gorsza i nei dam jej tak faszerowac. Buzke smaruje jej Emolium barierowym-nawet 3-4 razy dziennei i naprawde jest duza poprawa.
Stary 2008-04-22, 14:30   #3726
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bubbel Pokaż wiadomość
Celko gdzie sa te lody Barton?? Nie chce biegac po calych Arkadach i szukac Tak jak pisalam bede pare minut po 12. Mam nadzieje, ze innym to pasuje

.
poziom bodajze pierwszy (w windzie 1) - ostatnie pietro w kazdym razie nie liczac parkingow. Na tym samym poziomie co multikino i restauracje.

a puszina tez bedzie???
bo rozumiem, ze kancia, primavera i biankaaa ida?
Stary 2008-04-22, 14:56   #3727
Kancia
Zakorzenienie

Prim chyba odpusci ja sie pojawie ale mam nadzieje, ze chociaz nie bedzie lac tak jak dzis
Stary 2008-04-22, 17:42   #3728
agi_kn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewcia123 Pokaż wiadomość
Kochana nie ma z czego robić afery. A ty nie masz takich dni, że ciągle głodna chodzisz, a kiedy indziej wogóle nie masz ochoty jeść? To maleńki człowieczek też tak może mieć.
Ja 100% sie pod tym podpisze
Hubis jest najstarszy z grona a ma tylko 6,64 ale ponoc jest ok. Dzis zmienilam mu mleczko na 3 i zobaczymy jak po tym bedzie przybierał
Dzis ladnie zjadł obiadek i dostał ciasteczka które teraz sa wszedzie
Zagadałam dzis w skleoie do dziewczyny z 7 mc dziewczynka. Mowi ze sama gotuje wszystko dla małej czasami dodaej minimalnie soli czy malusio kostki warzywnej i dziecku nic nie jest. Owoce tez ladnie je no i musze dodac ze kluseczka była niezła. Doszłam do wniosku ze wszystko ale z rozmysłem.
Teraz biegamy bo szukamy domu do wynajecia a w agencjach duzego wyboru nie ma

U nas dzis normalnie lato pogoda rewelacyjna najgorsze ze Hubis wiecej czasu byl w pomieszczeniu (agencje) niz na spacerku
Stary 2008-04-22, 18:58   #3729
Ray
Zakorzenienie

pozwole sobie napisac odnosnie karmienia.... zeby nie wtykac dziecku jak nie chce... wedlug mnie dziecko zje tyle ile potrzebuje co innego jak jest chore ale to wtedy wiadoma sprawa ze brak apetytu..

moje dziecko konczy wlasnie dwa mc a przedzial zywioniowy u niej jest jak u 2-3 tyg niemowalaka.. ale na wadze przybrala az ponad norme .. wiec wynika ze jej po prostu tyle starcza.. lekarz sam mowil zeby na siel nie dawac .. ile potrzebuje tyle zje...
Stary 2008-04-22, 19:02   #3730
Aniołek85
Raczkowanie

tulis mój mały ma skonczone 5 miesiecy 2 maja konczy 6
celko kubusiowi tez ostatnio waga sie zatrzymała nawet 200 g schudł a potem przybrał podwójnie
Aniołek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-22, 19:26   #3731
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
bo rozumiem, ze kancia, primavera i biankaaa ida?

Dla Huberta chyba jeszcze za wcześnie na takie wypady - umęczył sięostatnio biedactwo, a przecież nie pozwolę mu z gołym tyłkiem leżeć (wtedy byłby zadowolony)

Łobronionam
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-22, 19:40   #3732
Kancia
Zakorzenienie

dziewczyny wrocławianki, ktora z Was uzywa dady premium?? bo mam do odsprzedania ponad pół opakowania - nas uczuliły niestety rozmiar 7-18 kg
Stary 2008-04-22, 20:06   #3733
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
dziewczyny wrocławianki, ktora z Was uzywa dady premium?? bo mam do odsprzedania ponad pół opakowania - nas uczuliły niestety rozmiar 7-18 kg
ja
Mogę odkupić, tylko nie wiem, kiedy?

Koletynko -pisałaś, że u was teraz najcieplejsza pora w ciągu roku i że Oskarek w sweterku śmiga - ile jest u was stopni? Do tej pory Norwegi akojarzyła mi się z zimnym krajem. Ja jeszcze nie rozebrałam Huberta do samego swterka, zawsze miał jeszcze cieniutką kurteczkę

Co od pór roku - to ja też najbardziej lubię wiosnę - właśnie teraz, bo mam świadomość, ze każdy dzień dłuższy. Od przesilenia już powolutku odczuwam zblizającą się jesień, chociaż to dopiero lato się zaczyna...
Lubię, jak wszystko jest takie soczyście zielone i kwitną drzewka - tak mi właśnie kwitnie (i pachnie) czereśnia za oknem sypialni

lea -
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CIMG6152.jpg (175,7 KB, 19 załadowań)
Stary 2008-04-22, 20:09   #3734
Kancia
Zakorzenienie

pieluszki juz nieaktualne
zdjęcie super i jaka oryginalna huśtawka
Stary 2008-04-22, 20:44   #3735
celka2000
Zakorzenienie

Primavera - gratulacje!!!

Wrocilam wlasnie z zakupow. Kupilam milion rzeczy - napoje, soki, obiadki dla malego, pieluchy, itd.... Dzwonie do meza- a on przerazony ze musi sam Adaska uspic No w kazdym razie zaczelam sie spieszyc i do kasy biegiem. Babka w kasie musiala wymienic tasme. KAsuje mi te milion rzeczy i ....oj nie wydrukowalo sie nic Naszczescie przybiegla inna i poszla do serwerowni i wydrukowala mi rachunek...ufff.... Gdybym miala to wszystko wypakowac to bym sie wsciekla. W kazdym razie spiesze sie nadal - biegne do auta, wypakowuje te milion rzeczy i podchodzi jakis zebrak. CZY KUPILABYM MU COS DO JEDZENIA?? Ja do goscia: chce pan zlotowke z kosza? Niech mi pan wypakuje do auta zakupy to panu dam. I wiecie co powiedzial??? Ale ja nie chce pieniedzy, chce zeby mi pani cos kupila do jedzenia. Kurde, jeszcze wybrzydza! Dalam mu zarobic zlotowke przez dokladnie jedna minute i jeszcze marudzil. Ale pomyslalam ze to fajny pomysl - ze sobie "zarobi" - a nie kurde wszystko za darmo...I jeszcze dodal: co on teraz kupi, przeciez juz sklep zamykaja
Stary 2008-04-23, 06:06   #3736
InKa29
Joanna Małgorzata

dzieńdoberek
mam kompa więc jestem pewnie już o mnie zapomniałyście i wcale nie tęskniłyście No ale niestety wróciłam

od razu ze sprawą która spacerówka?
BabyDesign:Spacerówka ACTIVE(folia+okry+wys.15 z) (345808872) - Aukcje internetowe Allegro
czy
*FLASH* CONECO 8,9kg +WYS.0zł +FOLIA +OSŁONA (345229611) - Aukcje internetowe Allegro
a może inna lepsza

Miłego dzionka nadrobię marudzenie wam jak się obrobię pewnie dziś wieczorkiem a tylko wam napiszę że Miko waży 8650 Norbi wziął udział w turnieju tańca zdobył złoty medal ze swoją grupą Chwalipięta
Stary 2008-04-23, 06:39   #3737
annLee
Zakorzenienie

Inko-no to pewnie jesteś dumna jak pafff
pamiętamy,pamiętamy,ale byle do maja,co?
w spacerówkach niestety nie pomogę,bo nic nie wiem na ich temat

Celko-pewnie jakbyś mu kupiła bułkę i serek to by wybrzydzał,że nie taka bułka a tego serka to on nie lubiehhh...
wagą Adaśka to chyba nie powinnaś się przejmować widocznie więcej spala teraz

Prim-gratuluję!
i cudnie masz za oknem

Zu znowu ma problem z kupą i podałam jej wczoraj troszkę jabłuszka,zjadła tyle co na końcu łyżeczki a memlała dobre 10min smakowało jej chyba-choć troszkę się otrząsała ale już wiem mniej-więcej,że na takie karmienie to na pocżatku trzeba sobie dać duuużo czasu
zobaczymy czy chociaż efekt będzie

dziś zapowiada się pięęękna pogoda!
miłego dnia!

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 07:08   #3738
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
I

!
Mi też już słoneczko zagląda w okna - super, bo wczoraj to było blleee, zimno i mokro

Inko - super, że już masz kompa. Wcale nie zapomniałyśmy, tylko czekałyśmy. Niezły wynik wagowy Mikusia - pokonał mojego Huberta, a myślałam, że drugiego takiego kluska to ni ema

celko - olać pajaca Chociaż ja najczęściej słyszę na odwrót - chcą pieniądze, ja proponuję zakupy - "a to nieee"
Stary 2008-04-23, 07:30   #3739
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez primavera Pokaż wiadomość
Łobronionam
gratulacje

Cytat:
Napisane przez InKa29 Pokaż wiadomość
dzieńdoberek
mam kompa więc jestem pewnie już o mnie zapomniałyście i wcale nie tęskniłyście No ale niestety wróciłam

BabyDesign:Spacerówka ACTIVE(folia+okry+wys.15 z) (345808872) - Aukcje internetowe Allegro
czy
*FLASH* CONECO 8,9kg +WYS.0zł +FOLIA +OSŁONA (345229611) - Aukcje internetowe Allegro
a może inna lepsza

Miłego dzionka nadrobię marudzenie wam jak się obrobię pewnie dziś wieczorkiem a tylko wam napiszę że Miko waży 8650 Norbi wziął udział w turnieju tańca zdobył złoty medal ze swoją grupą Chwalipięta
cześć Ineczko
pewnie że pamiętamy o Tobie i tęskniłyśmy strasznie
fajni, że znowu jestes z nami

Spacerówki, które wkleiłaś nawet mogą być, obie brałam pod uwagę jak my przymierzalismy sie do kupna. Chciałam aby rozkładała się na płasko, miała spiworek i najważniejsze żeby była lekka, najlepiej żeby wazyła ok 6kg, te są niestety ciut cięższe ale dla Ciebie to nie problem
Ta biedroneczka jest ciekawa ale nie składa się chyba jak parasolka i zajmuje więcej miejsca?
my w końcu kupiliśmy taką:
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=350297599

a czy Ty nie miałaś przypadkiem wózka dwufunkcyjnego?

Kawał chłopa z Twojego Mikusia
i brawa dla Norbisia
zdolna bestia

Cytat:
miłego dnia!
Cytat:
Mi też już słoneczko zagląda w okna - super, bo wczoraj to było blleee, zimno i mokro
u mnie tez sloneczko przebija się przez chmury

wczoraj wybrałysmy sie na spacerek ale szybko wrócilysmy bo strasznie wiało i bardzo nieprzyjemnie było a za niedługo jak wróciłysmy spadł deszcz.
Mam nadzieje, że pogoda się poprawi i juz na troche zostanie

a moje dziecko powróciło
spała dziś prawie 9 godzin bez karmienia
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 07:44   #3740
Sławka2
Wtajemniczenie

GG do Sławka2

Dzień dobry

Tęskniłyście
No wiem, że mnie całe 5 dni nie było ale może ktoś?
No dobra ale tak na poważnie to coś tam sie z kompem nam działo i TŻ przy nim coś działał i chyba jest dobrze i chyba to w ogóle było przez dostawcę netu a nie komputer

No w każdym razie chciałam wam napisać, że gadałam z Inką na GG ale widzę, że ona sie szybciej ode mnie odezwała
Ineczko nie gniewaj sie teraz możesz sama opowiedzieć wieści z frontu

Tak szybko luknęłam i :

Celko
gratuluje pierwszego ząbka

Prima gratuluję obrony :pije my:

Tulis najlepszego dla Oliwki z okazji 4 miesięcy - troche spóźnione
I kwiatuszek od Łukaszka

Miłego dnia

Jagódka Zosia urodziła się 23.09.2010
Ma 3 latka i 8 miesięcy i 21 dni
Sławka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 08:45   #3741
InKa29
Joanna Małgorzata

wcale się nie gniewam Sławeczko
Yolciu ten co pokazałaś wózeczek jest fajny a jak sie sprawdza? Ja mam wielofunkcyjny ale jest ciężki jak diabli i niewygodny zajmuje dużo miejsca w domu no i Mikiemu jakoś w nim nie wygodnie - spacerówka to niewypał
Primciu gratuluje obrony

ja mam dzis ostatni egzamin i koniec!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

a resztę tak jak obiecałam wieczorem teraz lece do podopiecznego
Stary 2008-04-23, 08:57   #3742
celka2000
Zakorzenienie

Zabek powolutki rosnie - praktycznie jeszcze go nie widac za bardzo - tylko czuc. A maly zaczal lepiej przesypiac noce (zebym tylko nie zapeszyla). Dzis spalismy do ......uwaga.......9:30:ee k: Normalnie to do 6.00, czasem 7.30. Cos tam pomiedzy sie obudzil oczywiscie, potargal mnie za wlosy, ale dalam cyca i jeszcze zasnal. Oczywisicie w nocy jadl kilka razy ale to norma. CHoc jedna przerwa miedzy karmieniami miala 5godz (Zasmoczkowalam go w miedzyczasie). Pewnie tyle spal, dlatego ze wczoraj nie bylismy na spacerze i w domu pospal lacznie moze z 3 godz. A jak idziemy na spacer to nam wychodzi z 5 godz. lacznie. Wiec musial odespac.

A zaraz smigamy do kina.
Stary 2008-04-23, 09:10   #3743
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
wcale się nie gniewam Sławeczko
Yolciu ten co pokazałaś wózeczek jest fajny a jak sie sprawdza? Ja mam wielofunkcyjny ale jest ciężki jak diabli i niewygodny zajmuje dużo miejsca w domu no i Mikiemu jakoś w nim nie wygodnie - spacerówka to niewypał
Primciu gratuluje obrony

ja mam dzis ostatni egzamin i koniec!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

a resztę tak jak obiecałam wieczorem teraz lece do podopiecznego
Jest bardzo lekki waży niecałe 6kg, znoszę go i wnosze na górę (4piętro) z Gosia w środku bez problemu. Ładnie sie prowadzi, jest stabilny.
Czy nie jest podobny do tego? http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=349590055
moj na dodatek ma spiworek na nóżki, kosz na zkupy.
wlasnie przed chwilka zakupiłam też parasolkę, bo jak slonka świeci to Gosię razi w oczy i musimy wtedy kombinować ze spacerówką.

trzymam kciuki za egzamin

masz w końcu podopiecznego i siedzisz w domku?

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Zabek powolutki rosnie - praktycznie jeszcze go nie widac za bardzo - tylko czuc. A maly zaczal lepiej przesypiac noce (zebym tylko nie zapeszyla). Dzis spalismy do ......uwaga.......9:30:ee k: Normalnie to do 6.00, czasem 7.30. Cos tam pomiedzy sie obudzil oczywiscie, potargal mnie za wlosy, ale dalam cyca i jeszcze zasnal. Oczywisicie w nocy jadl kilka razy ale to norma. CHoc jedna przerwa miedzy karmieniami miala 5godz (Zasmoczkowalam go w miedzyczasie). Pewnie tyle spal, dlatego ze wczoraj nie bylismy na spacerze i w domu pospal lacznie moze z 3 godz. A jak idziemy na spacer to nam wychodzi z 5 godz. lacznie. Wiec musial odespac.

A zaraz smigamy do kina.
no to sobie pospaliście
gdzie wy chodzicie na5-godzinny spacer?
dalej siedzisz w parku i czytasz ksiązkę, czy moze cos jeszcze wymysliłaś?
my zatrzymujemy się jak jest ciepło, bo inaczej tyłek do ławki by mi przymarazł
ostatnio zimno u nas to tylko spacerujemy, już znam wszystkie alejki w parku na pamięć
a czy u was tez na kazdej ławce małolaty się obsciskują i nie tylko
wiosna w pełni
Stary 2008-04-23, 12:56   #3744
agi_kn
Rozeznanie

Cytat:
dzieńdoberek

czy
a może inna lepsza

Cześć Ineczko
gratuluje zdanych egzaminów i powodzenia dalej
Spacerówki dość fajne mi sie podoba 2 raczej 3 kolowców nie polecam mam i są do kitu malo stabilne Ten co ma Yoolia taki niby 3 kolowy ale z malymi podowjnymi kolkami wiec nie wiem jak te skoro Yoolia poleca....
Cytat:
Napisane przez Sławka2 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Tęskniłyście
No wiem, że mnie całe 5 dni nie było ale może ktoś?
no ba jasne że tęskniłyśmy wogóle jakoś cicho się robi na naszym wątku jesinnych nienadążm czytać jak pół dnia nie ma mnie na necie a u nas....

Cytat:
Zu znowu ma problem z kupą i podałam jej wczoraj troszkę jabłuszka,zjadła tyle co na końcu łyżeczki a memlała dobre 10min smakowało jej chyba-choć troszkę się otrząsała ale już wiem mniej-więcej,że na takie karmienie to na pocżatku trzeba sobie dać duuużo czasu
zobaczymy czy chociaż efekt będzie

Hubis ma zatwardzenie po bananie, a tak je lubi Ja jak daje mu sniadanko np kaszke łyzeczka albo oiad to normalnie nerwica mnie bierze on sie dławi, pluje a nic z talerzyka nie ubywa ale z dnia na dzien jest lepiej ))
Pogoda wczoraj super prawie lato Hubis w bluzie tylko i to rozpietej a dzis od rana padalo teraz cos sie przejasnia

Primka gratuluje oborny az podziwiam Cie ja sie uwsteczniam nawet zadnych książek nie czytam ostatnio a gdzie tu pojsc do jakiejs szkoly albo chocby kurs zrobic

Celka widze z Adasia kinomaniak sie robi ) ale wam zazdroszcze tego ząbka ja codziennie wypatruje go u Huberta ale pustka scerbol z niego

A mi jutro zaplaca ostatnie maciezynskie musze w totka zagrac albo bank okrasc
Wkleje fotki Hubcia zeby ciocie mogly go zobaczyc bo my niestety pewnie na zaden zjad nie przylecimy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF2077.JPG (103,2 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2585.JPG (114,8 KB, 18 załadowań)
Stary 2008-04-23, 13:10   #3745
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez agi_kn Pokaż wiadomość
Spacerówki dość fajne mi sie podoba 2 raczej 3 kolowców nie polecam mam i są do kitu malo stabilne Ten co ma Yoolia taki niby 3 kolowy ale z malymi podowjnymi kolkami wiec nie wiem jak te skoro Yoolia poleca....

no ba jasne że tęskniłyśmy wogóle jakoś cicho się robi na naszym wątku jesinnych nienadążm czytać jak pół dnia nie ma mnie na necie a u nas....
też byłam sceptycznie nastawiona do tójkołowców
nie wiem jaki Ty masz wózek, bo ten moj to taka typowa spacerówka na miasto, ma małe kółka i wogóle jest niski, moze dlatego jest bardziej stabilny od tych co maja wysokie stelaże i siedzisko wysoko.
Nie wiem jak musiałabym nim telepać zeby się przewrócił , wole nie próbować

Hubcio sliczny
Gosia ma bluzeczkę chyba z takim samym misiem co u Hubcia na spodniach

ano cos cicho u nas
Stary 2008-04-23, 13:37   #3746
primavera
Zakorzenienie

Cytat:

Primka gratuluje oborny az podziwiam Cie ja sie uwsteczniam nawet zadnych książek nie czytam ostatnio a gdzie tu pojsc do jakiejs szkoly albo chocby kurs zrobic
...
Wkleje fotki Hubcia zeby ciocie mogly go zobaczyc bo my niestety pewnie na zaden zjad nie przylecimy

Hhe, a najlepiej moją naukę skwitował (żartem, oczywiście) mój tż
Mówi "Hubert, ile mamusia kierunków skończyła? A ile zarabia?"- bo od tygodnia jestem na bezrobotnym

Hubert śliczny - takie ma fajne włoski

My już po spacerze, po jedzeniu pewnie wyjdziemy na drugi.
Hubert odkrył swoje nóżki - chwytanie ich za stopy to ulubiona zabawa
Stary 2008-04-23, 13:48   #3747
demonik
Zakorzenienie

Cześć Mikołajkowe, przepraszam, że się wtrącę .

Cytat:
Hubis jest najstarszy z grona a ma tylko 6,64 ale ponoc jest ok. Dzis zmienilam mu mleczko na 3 i zobaczymy jak po tym bedzie przybierał
Agi, Jaś skończył wczoraj 8 miesięcy, a waży ok. 7800 g. Wciąż karmię go piersią. Do końca stycznia pięknie przybierał na wadze, później znacznie wolniej, a nawet trochę spadł z wagi.

W połowie stycznia wprowadziłam mu pierwsze nowe pokarmy, zaczęłam od marchewki, później jabłko (Jaś jadł je niechętnie), dynia z ziemniakiem i... trochę się rozkręciłam, bo Jaś wszystko chętnie zjadał. Po dwóch tygodniach wystąpiło uczulenie: suche, czerwone placki na ramionach, łydkach, udach, trochę krostek na klatce piersiowej. Nie miałam pojęcia od czego, choć skrzętnie notowałam to, co jadł. Zjadł jednak sporo produktów, w tym kaszkę mleczno-ryżową, trudno mi było wychwycić potencjalny alergen. Byłam u pediatry i u alergologa. Oboje stwierdzili, że mam zrobić dwutygodniową przerwę od nowości i przestawić Jasia na samo mleko. W tym właśnie czasie Jaś spadł na wadze. Jest pogodnym, bardzo energicznym chłopcem i moje mleko, mimo że karmiłam go często (+ dwa karmienia nocne), nie zaspokajało jego potrzeb.
Po dwóch tygodniach znów zaczęłam powolutku rozszerzać jego jadłospis, zwaracając szczególną uwagę na alergeny. Niestety, uczulenie ponownie się pojawiło. Kolejna przerwa, aż w końcu pediatra, który zajmuje się Jasiem od urodzenia doszedł do wniosku, że to pewnie reakcja na nadmiar mleka krowiego. Nie skaza białkowa (która może się ujawnić dopiero w momencie roszerzania menu), bo ta wygląda znacznie gorzej, ale nietolerancja nadmiaru białka krowiego. Ja jadałam sporo nabiału, poza tym dawałam Jasiowi kaszki mleczne, które zresztą bardzo mu smakowały .

Na jakiś czas wyeliminowałam nabiał ze swojej diety, kaszki mleczne zastąpiłam bezmlecznym Sinlakiem i uczulenie ustąpiło. Te zawirowania z jedzeniem i ząbkowanie sprawiły jednak, że Jaś niechętnie jadł nowe rzeczy. A jeść musiał, również mięso i żółtko co drugi dzień, bo miał niewielki niedobór żelaza i niższy poziom hemoglobiny. Przeczytałam mnóstwo artykułów nt. niejadków, buszowałam na forach, konsultowałam się z lekarzem i wiem jedno - nie wolno dziecka do jedzenia zmuszać, co niestety na początku mi się zdarzało, oczywiście z uwagi na dobro Jasia. To dziecko decyduje, ile zjada. Poza tym warto wyłapać dania, które szczególnie mu smakują i te serwować. I pogodzić się z faktem, że jedne dzieci jedzą dużo, inne mało .

Nam lekarz zawsze powtarza, że widzi Jasia często, obserwuje go, bada i nie ma najmniejszych powodów do niepokoju. Dziecko prawidłowo się rozwija, jest bardzo energiczne, wesołe, widocznie mniej kalorii magazynuje . Powiedział też, że znacznie bardziej niepokoją go dzieci, które dużo jedzą, a nie wykazują chęci do zabawy, do poznawania świata, a najbardziej martwią go oczywiście te, które nie chcą ani jeść, ani bawić się.

Cytat:
Łobronionam
Gratuluję!

Cytat:
Zu znowu ma problem z kupą i podałam jej wczoraj troszkę jabłuszka,zjadła tyle co na końcu łyżeczki a memlała dobre 10min smakowało jej chyba-choć troszkę się otrząsała ale już wiem mniej-więcej,że na takie karmienie to na pocżatku
Dużo czasu i morze cierpliwości .
Mojemu Jasiowi też jabłuszko nie smakowało. Natomiast morele pokochał od pierwszego polizania . Lubi też śliwki i brzoskwinie, banany mu ograniczam, bo ma tendencję do zatwardzeń.
Sprawdza się wówczas starte, surowe jabłko dodane do wieczornej kaszki (ok. łyżki stołowej, Jaś jada Sinlac na wodzie na zmianę z Bifidusem Nestle, który robię na Bebilonie Pepti) i trochę przegotowanej wody na czczo.

Cytat:
Śliczne to Twoje szczęście Agi . A jakie ma włosy piękne!

demonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 16:12   #3748
martka83
Zadomowienie

Cytat:

Dla Huberta chyba jeszcze za wcześnie na takie wypady - umęczył sięostatnio biedactwo, a przecież nie pozwolę mu z gołym tyłkiem leżeć (wtedy byłby zadowolony)

Łobronionam

Gratuluję i kawcię na to piję.

A teraz zmykam czytać co się tu wczoraj i dzisiaj działo.
Stary 2008-04-23, 18:20   #3749
koletynka
Rozeznanie

GG do koletynka

Primavera gratuluję łobrony!!!

Cytat:
ja
Koletynko -pisałaś, że u was teraz najcieplejsza pora w ciągu roku i że Oskarek w sweterku śmiga - ile jest u was stopni? Do tej pory Norwegi akojarzyła mi się z zimnym krajem. Ja jeszcze nie rozebrałam Huberta do samego swterka, zawsze miał jeszcze cieniutką kurteczkę
U nas jest teraz 16-17 stopni. W cieniu. Wiatr wieje ciepły. Więc Nie chce grzac Oskara nadmiernie, bo jak my siedzimy w słońcu w krotkich rękawkach to pakowac go w jakies kurtki to byłby sadyzm Norwegia jest zimna na pólnocy, moja okolica jest najbardziej deszczowa, jest to jedno z najbardziej deszczowych miejsc na świecie!!! (nie miałam gdzie sie przepowadzać ) a z kolei wschód Norwegii i okolice Oslo maja taki umiarkowany klimat, jest tam prawdziwa zima i prawdziwe lato. Bo u nas lato w kwietniu i maju a przez resztę roku deszczowa jesień. No, to wykład o klimacie Norwegii mamy zaliczony. Nie wiem dlaczego ja nigdy nie moge odpowiedziec krótkim zdaniem

Cytat:

Hubert odkrył swoje nóżki - chwytanie ich za stopy to ulubiona zabawa
Oskar także odkryl swoje. Wygląda jak kot, co gania za własnym ogonem. Wciąż się wgapia w poruszające sie stopy i próbuje je lapać

ja dziś byłam w szkole, pierwszy raz. Wspanaiale było wyjśc z domu i pobyc trochę z ludźmi innymi niz mój synek i trochę starszymi . Po 5 godzinach zajęc wrócilam do domu z zapasem energii i zapału, zadowolona i rozśpiewana jak skowronek Nie zrozumcie mnie źle - ciężko było mi podjąc decyzję że wracam do szkoły, wygrał zdrowy rozsądek ale teraz wiem, że zrobiłam dobrze, bo teściowa zadowolona że pobędzie trochę z wnukiem a ja nie będę siedzieć ciągle w domu oddając się rozrywkom typu sprzątanie, pranie, gotowanie i jako bonus spacer z wózkiem...

koletynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 20:04   #3750
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość

no to sobie pospaliście
gdzie wy chodzicie na5-godzinny spacer?
dalej siedzisz w parku i czytasz ksiązkę, czy moze cos jeszcze wymysliłaś?
my zatrzymujemy się jak jest ciepło, bo inaczej tyłek do ławki by mi przymarazł
ostatnio zimno u nas to tylko spacerujemy, już znam wszystkie alejki w parku na pamięć
a czy u was tez na kazdej ławce małolaty się obsciskują i nie tylko
wiosna w pełni
lacznie Rano ok 1,5-2 godz, na spacerze 3 godz i wychodzi ok 5godz.
Dzis pobil rekord w niespaniu w dzien. Tylko 2 godz. No ale na filmie to mu bylo szkoda zasnac A wieczorkiem do aquaparku skoczylismy. MAm nadzieje ze w nocy bedzie pieknie spal.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości