![]() |
#3721 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
tulis kubus tez jest na bebilonie pepti najwiecej to zjada 120 po kapaniu 150 z kaszka a przez ostatnie dni tez pije po 100 ml nikiedy 60 wypije i ma dosc!dzis bylismy u lekarza bo ma lekki katarek mówiłam mu ze tak mało pije powiedział mi ze kazde dziecko zjada tyle ile potrzebuje jesli kubus przybiera na wadze to mamy sie nie martwic
![]() i co najwazniejsze mój urwisek wazy 9 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3723 |
Rozeznanie
|
Celko gdzie sa te lody Barton?? Nie chce biegac po calych Arkadach i szukac
![]() ![]() Ja mam ten tydzien bardzo zabiegany ![]() ![]() ![]() ![]() Te wasze dzieci rosna ![]()
#3724 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3725 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ładnie juz wazy Twoj synek,a ile ma miesiecy? Bylam dzis z Oliwia na bioderkach-wsyztskow najlepszym porzadku,ale lekarz,ktory robil usg jak zobaczyl ze Oli ma takie suche placki na skorze i najgorzej w zgieciach stawow to odrazu ze powinna miec masc sterydowa i diete eliminacyjna. Na sterydy sie w zyciu nie zgodze,bo fakt szybko poprawia stan skory,ale po odstawieniu pewno bedzie duzo gorsza i nei dam jej tak faszerowac. Buzke smaruje jej Emolium barierowym-nawet 3-4 razy dziennei i naprawde jest duza poprawa.
![]() |
#3726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a puszina tez bedzie??? bo rozumiem, ze kancia, primavera i biankaaa ida? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3727 |
Zakorzenienie
|
Prim chyba odpusci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3728 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hubis jest najstarszy z grona a ma tylko 6,64 ![]() Dzis ladnie zjadł obiadek i dostał ciasteczka które teraz sa wszedzie ![]() Zagadałam dzis w skleoie do dziewczyny z 7 mc dziewczynka. Mowi ze sama gotuje wszystko dla małej czasami dodaej minimalnie soli czy malusio kostki warzywnej i dziecku nic nie jest. Owoce tez ladnie je no i musze dodac ze kluseczka była niezła. Doszłam do wniosku ze wszystko ale z rozmysłem. Teraz biegamy bo szukamy domu do wynajecia a w agencjach duzego wyboru nie ma ![]() U nas dzis normalnie lato pogoda rewelacyjna najgorsze ze Hubis wiecej czasu byl w pomieszczeniu (agencje) niz na spacerku
![]() |
#3729 |
Zakorzenienie
|
pozwole sobie napisac odnosnie karmienia.... zeby nie wtykac dziecku jak nie chce... wedlug mnie dziecko zje tyle ile potrzebuje co innego jak jest chore ale to wtedy wiadoma sprawa ze brak apetytu..
moje dziecko konczy wlasnie dwa mc a przedzial zywioniowy u niej jest jak u 2-3 tyg niemowalaka.. ale na wadze przybrala az ponad norme .. wiec wynika ze jej po prostu tyle starcza.. lekarz sam mowil zeby na siel nie dawac .. ile potrzebuje tyle zje... ![]()
#3730 |
Raczkowanie
|
tulis mój mały ma skonczone 5 miesiecy 2 maja konczy 6
![]() celko kubusiowi tez ostatnio waga sie zatrzymała nawet 200 g schudł a potem przybrał podwójnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3731 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3732 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny wrocławianki, ktora z Was uzywa dady premium?? bo mam do odsprzedania ponad pół opakowania - nas uczuliły niestety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mogę odkupić, tylko nie wiem, kiedy? ![]() Koletynko -pisałaś, że u was teraz najcieplejsza pora w ciągu roku i że Oskarek w sweterku śmiga - ile jest u was stopni? Do tej pory Norwegi akojarzyła mi się z zimnym krajem ![]() ![]() Co od pór roku - to ja też najbardziej lubię wiosnę - właśnie teraz, bo mam świadomość, ze każdy dzień dłuższy ![]() Lubię, jak wszystko jest takie soczyście zielone i kwitną drzewka - tak mi właśnie kwitnie (i pachnie) czereśnia za oknem sypialni ![]() lea - ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3734 |
Zakorzenienie
|
pieluszki juz nieaktualne
![]() ![]() zdjęcie super i jaka oryginalna huśtawka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3735 |
Zakorzenienie
|
Primavera - gratulacje!!!
![]() ![]() ![]() Wrocilam wlasnie z zakupow. Kupilam milion rzeczy - napoje, soki, obiadki dla malego, pieluchy, itd.... Dzwonie do meza- a on przerazony ze musi sam Adaska uspic ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3736 |
Joanna Małgorzata
|
dzieńdoberek
mam kompa więc jestem pewnie już o mnie zapomniałyście i wcale nie tęskniłyście No ale niestety wróciłam ![]() od razu ze sprawą która spacerówka? BabyDesign:Spacerówka ACTIVE(folia+okry+wys.15 z) (345808872) - Aukcje internetowe Allegro czy *FLASH* CONECO 8,9kg +WYS.0zł +FOLIA +OSŁONA (345229611) - Aukcje internetowe Allegro a może inna lepsza Miłego dzionka nadrobię marudzenie wam jak się obrobię pewnie dziś wieczorkiem a tylko wam napiszę że Miko waży 8650 ![]()
#3737 |
Zakorzenienie
|
Inko-no to pewnie jesteś dumna jak pafff
![]() pamiętamy,pamiętamy,ale byle do maja,co? ![]() w spacerówkach niestety nie pomogę,bo nic nie wiem na ich temat ![]() Celko-pewnie jakbyś mu kupiła bułkę i serek to by wybrzydzał,że nie taka bułka a tego serka to on nie lubi ![]() wagą Adaśka to chyba nie powinnaś się przejmować ![]() ![]() Prim-gratuluję! ![]() ![]() ![]() i cudnie masz za oknem ![]() Zu znowu ma problem z kupą i podałam jej wczoraj troszkę jabłuszka,zjadła tyle co na końcu łyżeczki ![]() ![]() ![]() ![]() zobaczymy czy chociaż efekt będzie ![]() dziś zapowiada się pięęękna pogoda! miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#3738 |
Zakorzenienie
|
![]() Inko - super, że już masz kompa. Wcale nie zapomniałyśmy, tylko czekałyśmy. Niezły wynik wagowy Mikusia - pokonał mojego Huberta, a myślałam, że drugiego takiego kluska to ni ema ![]() celko - olać pajaca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3739 | ||
Zakorzenienie
|
gratulacje
![]() ![]() Cytat:
pewnie że pamiętamy o Tobie i tęskniłyśmy strasznie ![]() fajni, że znowu jestes z nami ![]() Spacerówki, które wkleiłaś nawet mogą być, obie brałam pod uwagę jak my przymierzalismy sie do kupna. Chciałam aby rozkładała się na płasko, miała spiworek i najważniejsze żeby była lekka, najlepiej żeby wazyła ok 6kg, te są niestety ciut cięższe ale dla Ciebie to nie problem ![]() Ta biedroneczka jest ciekawa ale nie składa się chyba jak parasolka i zajmuje więcej miejsca? my w końcu kupiliśmy taką: http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=350297599 a czy Ty nie miałaś przypadkiem wózka dwufunkcyjnego? Kawał chłopa z Twojego Mikusia ![]() i brawa dla Norbisia ![]() zdolna bestia ![]() Cytat:
![]() wczoraj wybrałysmy sie na spacerek ale szybko wrócilysmy bo strasznie wiało i bardzo nieprzyjemnie było a za niedługo jak wróciłysmy spadł deszcz. Mam nadzieje, że pogoda się poprawi i juz na troche zostanie ![]() a moje dziecko powróciło ![]() spała dziś prawie 9 godzin ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3740 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Tęskniłyście ![]() No wiem, że mnie całe 5 dni nie było ale może ktoś? ![]() No dobra ale tak na poważnie to coś tam sie z kompem nam działo i TŻ przy nim coś działał i chyba jest dobrze i chyba to w ogóle było przez dostawcę netu a nie komputer ![]() No w każdym razie chciałam wam napisać, że gadałam z Inką na GG ale widzę, że ona sie szybciej ode mnie odezwała ![]() Ineczko nie gniewaj sie ![]() ![]() Tak szybko luknęłam i : Celko gratuluje pierwszego ząbka ![]() Prima gratuluję obrony ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tulis najlepszego dla Oliwki z okazji 4 miesięcy - troche spóźnione ![]() I kwiatuszek od Łukaszka ![]() Miłego dnia ![]()
#3741 |
Joanna Małgorzata
|
![]() Yolciu ten co pokazałaś wózeczek jest fajny a jak sie sprawdza? Ja mam wielofunkcyjny ale jest ciężki jak diabli i niewygodny zajmuje dużo miejsca w domu no i Mikiemu jakoś w nim nie wygodnie - spacerówka to niewypał Primciu gratuluje obrony ja mam dzis ostatni egzamin i koniec!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! a resztę tak jak obiecałam wieczorem teraz lece do podopiecznego
#3742 |
Zakorzenienie
|
Zabek powolutki rosnie - praktycznie jeszcze go nie widac za bardzo - tylko czuc. A maly zaczal lepiej przesypiac noce (zebym tylko nie zapeszyla). Dzis spalismy do ......uwaga.......9:30:ee k: Normalnie to do 6.00, czasem 7.30. Cos tam pomiedzy sie obudzil oczywiscie, potargal mnie za wlosy, ale dalam cyca i jeszcze zasnal. Oczywisicie w nocy jadl kilka razy ale to norma. CHoc jedna przerwa miedzy karmieniami miala 5godz
![]() ![]() A zaraz smigamy do kina. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3743 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy nie jest podobny do tego? http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=349590055 moj na dodatek ma spiworek na nóżki, kosz na zkupy. wlasnie przed chwilka zakupiłam też parasolkę, bo jak slonka świeci to Gosię razi w oczy i musimy wtedy kombinować ze spacerówką. trzymam kciuki za egzamin ![]() masz w końcu podopiecznego i siedzisz w domku? Cytat:
![]() gdzie wy chodzicie na5-godzinny spacer? dalej siedzisz w parku i czytasz ksiązkę, czy moze cos jeszcze wymysliłaś? my zatrzymujemy się jak jest ciepło, bo inaczej tyłek do ławki by mi przymarazł ![]() ostatnio zimno u nas to tylko spacerujemy, już znam wszystkie alejki w parku na pamięć ![]() a czy u was tez na kazdej ławce małolaty się obsciskują ![]() ![]() wiosna w pełni ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3744 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() gratuluje zdanych egzaminów i powodzenia dalej ![]() Spacerówki dość fajne mi sie podoba 2 raczej 3 kolowców nie polecam mam i są do kitu malo stabilne Ten co ma Yoolia taki niby 3 kolowy ale z malymi podowjnymi kolkami wiec nie wiem jak te skoro Yoolia poleca.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Pogoda wczoraj super prawie lato Hubis w bluzie tylko i to rozpietej a dzis od rana padalo teraz cos sie przejasnia Primka gratuluje oborny ![]() Celka widze z Adasia kinomaniak sie robi ![]() ![]() A mi jutro zaplaca ostatnie maciezynskie ![]() ![]() Wkleje fotki Hubcia zeby ciocie mogly go zobaczyc bo my niestety pewnie na zaden zjad nie przylecimy ![]()
![]() |
#3745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jaki Ty masz wózek, bo ten moj to taka typowa spacerówka na miasto, ma małe kółka i wogóle jest niski, moze dlatego jest bardziej stabilny od tych co maja wysokie stelaże i siedzisko wysoko. Nie wiem jak musiałabym nim telepać zeby się przewrócił ![]() ![]() Hubcio sliczny ![]() Gosia ma bluzeczkę chyba z takim samym misiem co u Hubcia na spodniach ![]() ano cos cicho u nas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hhe, a najlepiej moją naukę skwitował (żartem, oczywiście) mój tż ![]() Mówi "Hubert, ile mamusia kierunków skończyła? A ile zarabia?" ![]() ![]() Hubert śliczny - takie ma fajne włoski ![]() My już po spacerze, po jedzeniu pewnie wyjdziemy na drugi. Hubert odkrył swoje nóżki - chwytanie ich za stopy to ulubiona zabawa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3747 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć Mikołajkowe, przepraszam, że się wtrącę
![]() Cytat:
W połowie stycznia wprowadziłam mu pierwsze nowe pokarmy, zaczęłam od marchewki, później jabłko (Jaś jadł je niechętnie), dynia z ziemniakiem i... trochę się rozkręciłam, bo Jaś wszystko chętnie zjadał. Po dwóch tygodniach wystąpiło uczulenie: suche, czerwone placki na ramionach, łydkach, udach, trochę krostek na klatce piersiowej. Nie miałam pojęcia od czego, choć skrzętnie notowałam to, co jadł. Zjadł jednak sporo produktów, w tym kaszkę mleczno-ryżową, trudno mi było wychwycić potencjalny alergen. Byłam u pediatry i u alergologa. Oboje stwierdzili, że mam zrobić dwutygodniową przerwę od nowości i przestawić Jasia na samo mleko. W tym właśnie czasie Jaś spadł na wadze. Jest pogodnym, bardzo energicznym chłopcem i moje mleko, mimo że karmiłam go często (+ dwa karmienia nocne), nie zaspokajało jego potrzeb. Po dwóch tygodniach znów zaczęłam powolutku rozszerzać jego jadłospis, zwaracając szczególną uwagę na alergeny. Niestety, uczulenie ponownie się pojawiło. Kolejna przerwa, aż w końcu pediatra, który zajmuje się Jasiem od urodzenia doszedł do wniosku, że to pewnie reakcja na nadmiar mleka krowiego. Nie skaza białkowa (która może się ujawnić dopiero w momencie roszerzania menu), bo ta wygląda znacznie gorzej, ale nietolerancja nadmiaru białka krowiego. Ja jadałam sporo nabiału, poza tym dawałam Jasiowi kaszki mleczne, które zresztą bardzo mu smakowały ![]() Na jakiś czas wyeliminowałam nabiał ze swojej diety, kaszki mleczne zastąpiłam bezmlecznym Sinlakiem i uczulenie ustąpiło. Te zawirowania z jedzeniem i ząbkowanie sprawiły jednak, że Jaś niechętnie jadł nowe rzeczy. A jeść musiał, również mięso i żółtko co drugi dzień, bo miał niewielki niedobór żelaza i niższy poziom hemoglobiny. Przeczytałam mnóstwo artykułów nt. niejadków, buszowałam na forach, konsultowałam się z lekarzem i wiem jedno - nie wolno dziecka do jedzenia zmuszać, co niestety na początku mi się zdarzało, oczywiście z uwagi na dobro Jasia. To dziecko decyduje, ile zjada. Poza tym warto wyłapać dania, które szczególnie mu smakują i te serwować. I pogodzić się z faktem, że jedne dzieci jedzą dużo, inne mało ![]() Nam lekarz zawsze powtarza, że widzi Jasia często, obserwuje go, bada i nie ma najmniejszych powodów do niepokoju. Dziecko prawidłowo się rozwija, jest bardzo energiczne, wesołe, widocznie mniej kalorii magazynuje ![]() Gratuluję! ![]() Cytat:
![]() Mojemu Jasiowi też jabłuszko nie smakowało. Natomiast morele pokochał od pierwszego polizania ![]() Sprawdza się wówczas starte, surowe jabłko dodane do wieczornej kaszki (ok. łyżki stołowej, Jaś jada Sinlac na wodzie na zmianę z Bifidusem Nestle, który robię na Bebilonie Pepti) i trochę przegotowanej wody na czczo. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję i kawcię na to piję. A teraz zmykam czytać co się tu wczoraj i dzisiaj działo.
![]() |
#3749 | ||
Rozeznanie
|
Primavera gratuluję łobrony!!!
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja dziś byłam w szkole, pierwszy raz. Wspanaiale było wyjśc z domu i pobyc trochę z ludźmi innymi niz mój synek i trochę starszymi ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzis pobil rekord w niespaniu w dzien. Tylko 2 godz. No ale na filmie to mu bylo szkoda zasnac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.