![]() |
#2191 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. VI
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Rozeznanie
|
Macie na myśli donoszenie jako 37.7 ? Ja będę w tym terminie od 23 Maja.
Z jednej strony chcę być czerwcowką a z drugiej gdybym urodziła pod koniec Maja to tego 17.06 na ślub brata byśmy poszli we 4. Oczywiście na wesele nie ![]() Mam metlik w głowie odnośnie laktatora. Znajomi mają na sprzedaż medel ręczna i elektryczną. Oba po jednym dziecku - elektryczna kupiona za 350- 150 zł a ręczna za 50. Miałam nie kupić wcale, ale teraz zaczęłam myśleć , że może na silownię wrócę. Do fryzjera itd. Może się Przydać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2197 |
Zadomowienie
|
Opis porodu:
Upiekłam ciastko ;-), poczułam się zmęczona, więc się polozylam, zasnęłam na jakieś dwie godzinki, obudziłam się, wstałam, poszłam do toalety, podcieram się a tu krew na papierze, spróbowałam się uspokoic, wyszłam, spokojnym głosem mówię jedziemy do szpitala, babcia wzięła Kacpra na górę (dzień wcześniej przyjechaliśmy do moich rodziców), a my z mężem w samochód i w drogę. Jak wychodziliśmy to już nie było krwi. Jechaliśmy około godziny. Na izbie najpierw badanie na fotelu, trochę krwi było, polozna powiedziała, że do domu, lekarz powiedział, że na szpital. Podlaczyli mi ktg, ponoć były skurcze, nie czułam ich, później usg, wszystko ok. Krwi nie było, poszlam do łazienki i znowu z sikaniem trochę krwi. Obchod - nie było krwi, ktg wieczorne - wszystko ok. Zjadłam zestaw z McDonalda ;-) Poszłam siku i znowu krew przy sikaniu, powiedziałam położnej i położyłam się, chciałam zasnąć. Położna zawołała mnie, lekarka zbadała mnie na fotelu i zadecydowała o CC, zrobili mi lewatywa, koleżanki z sali spakowaly mnie, ja byłam w szoku, nie chciałam bo to za wcześnie, skończony 36 tydzień, ale pani doktor powiedziała, że jest duże ryzyko. Założyli mi cewnik i idziemy na trakt porodowy, tam przebrałam się w seksi szpitalna koszule, dostałam zastrzyk chyba na gbs, bo nie miałam wyników. Idziemy na salę operacyjną, młody pan anestezjolog, zartuje, ja się trzese i nie mogę przestać. To była moja druga cesarka, ale dużo bardziej się stresowalam. Cały czas ktoś mnie uspokajał, trzymał mnie za rękę, żartował. Jak wyjeli maluszka to od razu pokazali mi go, wody poleciały mi na twarz ;-) pokazali mi go i zabrali. Ja wtedy zaczęłam płakać i nie mogłam przestać, ktoś przyszedł powiedział wagę dziecka, uspokajali mnie, mówili, że z maluszkiem ok, a ja płakałam, jak bóbr. Przyszła neonatolog i powiedziała, że mały jest wcześniakiem i zabierają go na oddział. Mogłam go przytulić jeszcze ;-) cudowne uczucie. Skończyli szycie, i zabrali mnie na salę poporodowa, nie mogłam zasnąć,płakałam dalej, rano na wizycie wszystko ok, pozwolili mi się pionizowac, bo chciałam do dziecka, mąż na wózku mnie woził do maluszka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Kacperkova trzymaj sie tam😘 super ze po troszku dajesz radę odciagac. Dla dziecka te p/ciala sa bardzo wazne, zwlaszcza teraz. Zobaczysz ze po mleczku szybko opusci inkubator. A moment pierwszego przytulania bedzie niezapomniany😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Ja to sie chyba dzis nie przywitalam😁 dzien dobry😘 Wstaje na sniadanko, pozniej obiad u moich rodzicow😁 My donoszone bedziemy 5.06 ale musze dotrwac do 12.06 bo moj lekarz zastepczy wraca z urlopu😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2199 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
Potem moge myc okna i rodzic ![]()
![]() |
#2200 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2201 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2202 |
Zakorzenienie
|
Monia wtedy tez powiedziala ze mam byc i na urlop sie wybrala także nic mnie juz nie zdziwi
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Zakorzenienie
|
Paula ja znowu mam faze na wstawanie 5 razy w nocy..i na siku i poprsotu rozchodzić bolace biodra i pieczenie na wzgorku 😰
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Zadomowienie
|
Mi zostalo 29 dni do porodu. Do donoszenia ze 2 tygodnie, bo zaczynam 36 tydzien, 35+1.
Mialam ciezka noc. Chyba 1 taka. Bardzo mnie boli na lini pod piersiami i w dol w strone zeber. Piecze i ciagnie skora. Nie umialam spac, znalezc sobie miejsca... Pewnie brzuch rosnie. Ale ten bol... Okropny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2206 |
Zakorzenienie
|
Kacperkova ahh...cudowny opis.. Czyli lekarka dobrze zareagowala..to wczesniej nie widzieli odklejajacego sie lozyska? A gdyby lek posłuchał tamta polozna..eh..najwazniejsz e..ze padly dobre decyzje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Kalina a jak tooj brzuch ? Zmiekl skubany? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Zakorzenienie
|
To dobrze..ja wstawilam pranie..potem drugie..a tu jeszcze znajoma chce mi cos dac o tesciowie jakas koszule kupili dla malego ... Moge te kilka rzeczy wyorac np z moimi? W tych proszkach dzieciecych oczywiscie
![]() ![]() |
![]() |
#2209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty w ogole jak sie czujeszz? Dajesz rade? Mocno boli Cie rana? Pewnie jestem zmeczona co? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2210 |
Zakorzenienie
|
Dlatego kazde krwawienie trzeba skontrolowac..tak mi sie wydaje..na tym etapie ciazy
![]() ![]() |
![]() |
#2211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale teraz oby Cie normalnie przyjela. Bede trzymac kciuki. Ja mam wizyte za 2 tyg i nie wiem jak wytrzymam.do tego czasu. Wczoraj bylam ale czuje niedosyt, w koncu to nie moja gin byla😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2212 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja musze tez posciel wyprac w dzieciowym plynie. Ta z naszego loza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2215 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Zakorzenienie
|
Monia jak nic niema to ok ale nastepnym razem jedz.. !
Poscieralam kurze..czuje sie jakbym przebiegla 5 km.. Odpoczne i pozamiatam.. A potem herbatka i książki. Jutro mam kapiel noworodla na sr i sie stresuje 😅 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2217 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2218 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak się denerwujesz to przecież możesz jechać jeszcze. Ja się dzisiaj lepiej czuje. Myślałam że mi brzuch opadł a to chuba tylko opuchlizna zeszła. Bo miałam pod biustem wczoraj 2 cm więcej bo akurat się mierzyłam. I wróciło do stanu sprzed dwóch tygodni i jakoś lżej ![]() Musze powiedzieć że odkąd smaruje brzuch dwa razy dziennie to dużo lepiej Skóra wygląda. Rano smaruje hipp bo super się wchłania a wieczorem masło shea z migdałowym. I brzuszek ładny bardzo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2219 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2220 |
Zadomowienie
|
Paula biore nospe i wiecej magnezu... Ale widze, ze to chyba wzdecie tez. Czy tylko nie wiem... Biore espumisan od wczoraj. Dzis zjem lekko i moze bedzie ok... Jak nie, jutro mam wizyte.
Ale nie chce isc do szpitala... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.