|
|
#4711 | ||
|
Recenzentka Miesiąca - Luty 2017
|
Dot.: Rossmann cz. XXIX
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem nowana tym watku i choc staram sie ogarnac kilka ostatnich stron to nie wiem, kiedy wyjde na zero
![]() Tak jak wiele z Was, uwielbialam pudry Clearface z Manhattana i teraz szukam zamiennika. Wersja rosmanowa jakos nigdy nie przypasowala mi aktualnie mam jakis z Sensique z Natury, ale czuje, ze to nie to bo ciagle cos nowego mi wyskakuje na twarzy, co przy Clearface bylo nie do pomyslenia. Czy ten polecany przez Was 2w1 z Manhattanu bedzie dobry dla osoby z mega sklonnoscia do zapychania? Kiedys dosc popularne byly pudry mineralne - ktos ma jeszcze je w swojej ofercie? Loreal TrueMatch wycofane, IsaDora tez... Tu juz cena nie gra roli ale niech nie zapycha i jakos sie utrzymuje na mega przetluszczajacej sie cerze ![]() PS: ktoras wspominala o suchych tuszach MaxFactora - ja nigdy juz nie kupie tuszu w Rosmanie. Kupilam raz Masterpiece - gdyby nie to, ze wiem jaki byl efekt na rzesach swiezo po otwarciu opakowania, to byc moze uznalabym ze ok, ze moze to ten tuz tak ma, ze jest raczej suchy, ze sie grudkuje i na szczoteczce i na rzesach, ze moze to zmiana opakowania to i gorszy tusz... Nic z tych rzeczy! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4713 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym nie dość, że był z tym taki problem to koniec końców mnie uczula 😅 Co do pudrów mineralnych to może spróbuj w necie, jeśli i tak kupujesz tam kosmetyki? Dwie dość dobrze dostępne marki to Lily Lolo i Annabelle Minerals. No chyba, że nie kupujesz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam zaufania kupowac w necie przez brak testerow (bo to co mi w koncu podpasuje od razu jest wycofywane albo zmienia sie sklad) ale i stacjonarnie coraz gorzej z tymi testerami
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4715 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale w sumie na razie nie mam co się wypowiadać, bo to były moje pierwsze zakupy makijażowe przez internet. Teraz czaję się na BB 😏 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
Rossmann cz. XXIX
Odcień W1 złapiesz jeszcze na allegro, czasem pojawia się w drogeriach internetowych typu ezebra.
Swoją drogą ludzka pazerność nie zna granic, ktoś wystawił puder za 99 zł. ![]() ![]() Mi na szczęście udało się dorwać dwa ostatnie egzemplarze w Rossmannie, gdy były za bodajże 18 – 19 zł. ImageUploadedByWizaz Forum1493798041.830209.jpg Edytowane przez Asiuchal Czas edycji: 2017-05-03 o 13:01 |
|
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Rossmann cz. XXIX
Cytat:
Ogólnie bardzo uniwersalny kosmetyk, możesz mieszać odcienie tak jak ci się podoba, aż uzyskasz satysfakcjonujący cię kolor. Dodatkowym atutem jest nakrętka - posiada dziurkę w kształcie kwiatka. mamy kontrolę nad kosmetykiem, sitko można przesuwać na wybrane kolory. Świetne rozwiązanie, nigdy się z takim nie spotkałam. Ps. Zdjęcie zapożyczone z Internetu. Nie potrafię tak ładnie oddać kolorów jak na tym zdjęciu. ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1493799813.274448.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1493809216.222686.jpg Edytowane przez Asiuchal Czas edycji: 2017-05-03 o 13:01 |
|
|
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4720 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale podkład mam jeszcze cały w zapasie, obecny kończę, a puder zamawiam w internecie za 9,20 ![]() Właśnie Felling feline to mój ulubiony kolor, udało mi się go zdobyć. W internecie jest jeszcze za 15 zł z groszami. Niby dwa razy drożej niż w tej wyprzedaży w Ross, ale i tak taniej niż normalnie. |
|
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
Weszłam wczoraj na chwilę do Rossmanna, szafa Astora zmasakrowana, kupiłam tylko jakiś tusz za 9,50, nigdy go nie miałam, chyba był nieotwierany (sprawdziłam) więc stwierdziłam, że zaryzykuję.
I dokupiłam Glamour z tuszem Deborah, bo ten pierwszy został zeżarty przez mojego psa
|
|
|
|
#4722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4725 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o glinki naturalne to zielona jest najsilniejsza w działaniu. Różowa polecana do cery wrażliwej, podrażnionej, problemowej (z bliznami, przebarwieniami, naczynkowej, trądzikowej), dojrzałej i wymagającej ujędrnienia. Czerwona do cery zmęczonej, mieszanej i tłustej, a jednocześnie wrażliwej w tym naczynkowej. Łagodzi objawy trądziku różowatego. Cytat:
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4726 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4728 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Gazeta czy tusz :P?
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2017-05-03 o 13:13 |
|
|
|
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Oba Całe szczęście gąbka uchowała się w całości, tylko gazetę zeżarł
|
|
|
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Rossmann cz. XXIX
Cytat:
Haha Powiem ci szczerze, że W tej gazecie nie ma nic do czytania. Albo sesje zdjęciowe, albo reklama biżuterii, kosmetyków, ubrań. Taka Gruba gazeta, a przejrzałam ją może w 15 – 20 min i do kosza. Do poczytania tam jest zaledwie kilka artykułów, reszta same reklamy. Gdyby nie dodatki, to w życiu bym tego nie kupiła. :PPs. Też używam tej odżywki z Eveline jaką bazę, podbija efekt do uszu i sprawia, że przez dłuższy czas można go używać (nawet gdy jest już suchy).
|
|
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanko mam. Kupilam 2 bazy pod lakier astora, mialam je w dwoch zamowieniach, bo mama sie ocknęla ze tez chce i dzis postawilam butelki obok siebie i zonk. Jedna zolta druga bezbarwna. Obie nieotwierane, bo czułam. Ktos wie o co kaman?
1493811093095.jpg
|
#4732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4733 | ||
|
|
Cytat:
Ja znam tylko czarną, czerwoną i zieloną.---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
|
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
Rossmann cz. XXIX
|
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze jest glinka czarna xd
|
#4737 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj spotkało mnie wielkie rozczarowanie odnośnie uczciwości pań sprzedawczyń z Rossmanna. Odebrałam zamówienie online(podkład Astor Lift me up Ivory 100) w promocyjnej cenie. Długo czekałam na odbiór zanim pani sprzedawczyni przyniosła paczkę. Zamówienie było zapakowane w worek foliowy, który odpakowałam dopiero po powrocie do domu. Okazało się , że podkład ma zbyt ciemny odcień i przerwana była folia łącząca buteleczkę z zakrętką. Ktoś w podkładzie wymienił oryginalny korek na korek z nazwą odcienia Ivory, sugerując że w buteleczce znajduje się odcień Ivory, chociaż w rzeczywistości jest to inny, dużo ciemniejszy odcień. Podejrzewam, że zrobiła to jedna z pań sprzedających w Rossmanie, a długi okres czekania na odbiór był związany właśnie z tym, że w tym czasie pani zamieniała korki od buteleczek. Widocznie pokusa okazyjnej ceny zdobycia jasnego podkładu przez pracownicę przeważyła nad uczciwością. Przykre.
|
|
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja sądze, ze to klient zamienil jak macal i tak odlozyl na polke.
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4740 | |
|
|
Cytat:
To, ze są inne to wiem bo mam czystą żółtą (do zażółcenia podkładów)
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

aktualnie mam jakis z Sensique z Natury, ale czuje, ze to nie to bo ciagle cos nowego mi wyskakuje na twarzy, co przy Clearface bylo nie do pomyslenia. Czy ten polecany przez Was 2w1 z Manhattanu bedzie dobry dla osoby z mega sklonnoscia do zapychania? 

tp