|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Cytat:
Drogie to mało powiedziane ... U mnie za małe pudełeczko chcieli 15 zł ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#242 |
|
MerDer 4ever
|
Darietta myśle, że ja na Twoim miejscu byłabym jeszcze bardziej cięta :p
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie tez zimno i ponuro. Byliśmy z TZ w kościele. Teraz wypiłam zieloną herbatę + daktyle i zaraz idę ćwiczyć jogę. Odważyłam sie stanąć na wagę - jest 65,9kg, od ostatniej wizyty 2 tyg przybyło 1,1kg co mnie pocieszyło, bo ostatnio miałam szybsze tempo rośnięcia. Od początku ciazy mam 11,3kg na plusie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
LIPCÓWKI część 5.
Ja dziś z rana się wazylam i przekroczylam 68
16+ Widziałam się z kuzynka urodziła miesiąc temu, przytyla 25 kg prawiebpo niej nie widać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dobrze że ja mam normalnych rodziców. Zadzwonią tylko żeby się zapytać jak sie czuję czy mnie nic nie boli bo teraz jestem pod opieką męża a nie ich i mnie nie widzą kilka dni. |
|
|
|
|
#246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem moi rodzice w ogóle nie nawijają o tym rozmowy są takie jak przed ciąża o wszystkim i o niczym. |
|
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda jak nie masz wybranego lekarza na usg 3 trymestru to ja Ci bardzo polecam Jarosława Bal przyjmuje na Kamiennej we Wrocławiu w placówce należącej do Marka Eliasa. Ma bardzo nowoczesny sprzęt i pokaże Ci też malucha w 3D. Cena badania 200zl. Robiłam u niego prenatalne i połówkowe. Poświęcił mi bardzo dużo czasu, dodatkowo chciał mi zrobić fotke buzi w 3D ale mały sie ciągle zasłaniał więc parę razy wracał do tego aż udało mi się chociaż trochę buzi ująć
jest bardzo cierpliwy i taki fajny nawet sam zaproponował ze mi wysle fakturę na maila (na moje prywatne potrzeby) i zrobił to w środku nocy :-D on zaleca usg w 30-33t. Chętnie pojechalabym na usg 3 trymestru do niego ale wiem ze moj lekarz powie ze on innym nie ufa musi też zrobić i skasuje mnie znowu 250zl więc nie chce tyle płacić bo połówkowe w efekcie mialam dwa :-D z tym że ten drugi ma gorszy sprzęt i nie ma 3d :/ Jarosław Bal na pewno ma certyfikat do prenatalnych bo go sprawdzalam
Edytowane przez poprostu Czas edycji: 2017-05-03 o 12:33 |
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Ja teraz idę 9 maja do mojego gina do Luxmedu. A później ok tydzień później do prywatnej kliniki, gdzie głównie pracuje, na USG III trymestru, bo tam jest lepszy sprzęt.
|
|
#250 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie tez sprzęt jest rewelacja, na każdej wizycie mogę z niego skorzystać ale mój gin chyba wychodzi z założenia ze jak ciąża przebiega bez nieprawidłowości to nie ma takiej potrzeby.. dlatego liczę ze pani doktorka ma trochę inne podejście w tej kwestii :p Cytat:
No niby racja ![]() Jakoś mi tak chyba bez powodu głupio :p Cytat:
Myśle ze 30t to akurat na usg ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda - weź no!
![]() Taedio a co wybrakiscie?Darietta... Dokładnie dla Ciebie to nawet lepsza taka pogoda Dla nas te dwa dni też, bo mnóstwo sprzatania... mąż jedzie od rana...to.okna, to podłogi i kuchnie całą i.łazienkę... budul.. ja w su n ie dziś gotuję i coś tam.lekko posprzatałam... az mi głupio :/ Devileek Fajowe ! Ja umto usg mialam w 28t.2d kolejna wizyta za, 4 tyg czyli 22 maja, nie wiem czy bedzie usg, pewnie tylko szyjkę i czystość sprawdzi. To już będzie 32t.2d... masakra potem nie wiem jak często będa wizyty ![]() Ide robić szpinak bo.mam.cały wór ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#252 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkie robicie usg 3 trymestru? ja z racji wieku 35+ mialam refundowane dwa pierwsze prenatalne, trzecie juz nie.
moja lekarka nie widzi konieczności robienia tego badania i juz sama nie wiem? jezeli bym sie zdecydowala to napewno bym pojechala do innej kliniki niż bylam na dwoch pierwszych z racji podejścia do pacjenta tych lekarzy u ktorych bylam.. jakie inne informacje dostajemy dzieki temu badaniu? cos innego niż na zwyklym usg na regularnej wizycie? moja lekarka dosc dokladnie mnie bada, dlatego nie wiem juz
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co minini... ja też nie miałam takiego płatnego trzeciego prenatalnego, tylko baaardzo dokładne badanie usg. Moj lekarz samo serce oglądał z 10 razy, zawsze tak robi. Nie widzę sensu specjalnie robić typowo ... zreszta nie wiem.czy ono nie wygląda po prostu tak samo...
Poniżej kolor ścian ten brąz dla przypomnienia też dam ogolnie jeszcze nie skończone, brak dodatków głownie pościeli... a i stary i nowy żyrandol...1493809291848.jpg1493809308587.jpg1493809372394.jpg1493809383094.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#254 | ||
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Cytat:
Mała wybieraliśmy kolory pieluszek, rożka itp ![]() Minini ja 2 pierwsze tez miałam refundowane, 3 robię bo mój gin ma słaby sprzęt, nie wiem nawet czy określi mi wagę małego itp za pierwsze 2 nie płaciliśmy wiec teraz mozemy sobie na to pozwolić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#255 |
|
Rozeznanie
|
Witam się ze szpitalnego łóżka. Jestem już po obiedzie - w sumie to już nawet głodna jestem. ☺
Moja szyjka ma 2,3cm - tragicznie nie jest, ale wczoraj było 2,49cm. Szyjka nadal bardzo miękka. Na ktg rysują się skurcze. Tak więc leżę podłączona do kroplówki, dostałam pierwszą porcję sterydów na płuca. Jutro rano kolejna dawka. Zastrzyk w dupsko, mało przyjemny. Postaram się Was podczytywać w miarę regularnie 😙 |
|
|
|
#256 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Kciuki żeby jednak skurcze się nie rozkręcały dalej, a szyjka nie skracała i żeby puścili Cię szybko do domu
|
||
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Nulka, będzie dobrze... kilka razy bralam.te zastrzyki to pewnie papaweryna, duphaston też dostajesz? Mo raz w 32 tyg wyciszali skurcze takie na 90,% więc będzie dobrze
trzymaj sie!Nom rozjaśnilo sie.maga... na żywo w ogole super wyszło, w koncu nie mamy ciemnej.i dziwnej sypialni... na żyrandol już patrzeć nie mogłam... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#259 |
|
MerDer 4ever
|
Nulka trzymam za Was kciuki
Mała super wyszedł pokój! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Mała duża zmiana na plus, fajnie to wyszło
![]() Nulka mocne i odpoczywaj
|
|
|
|
#261 |
|
Rozeznanie
|
Mala, dostałam Celestone (chyba taka nazwa) na rozwój pluc, do tego kroplowka z magnesem (już drugą) i luteine dopochwowo. Zobaczymy co dalej zalecą.
Dzięki dziewczyny za kciuki, przydadzą się 💚 |
|
|
|
#262 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
U nas była ładna pogoda, a teraz jakieś chmury przyszły dzisiaj leniuchujemy, TŻ w końcu zaczyna planować malowanie sypialni, już nawet wymyśla jakieś kolory, ale chyba zostaniemy przy białym i na ścianie gdzie będzie małego kącik damy naklejki w kolorze miętowym, bo wszystkie dodatki chcę w takim kolorze kupić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Mała bardzo ładnie wyszło
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pytanie mam ten zastrzyk na rozwój płuc do w tyłek dają? |
|
|
|
|
#265 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj w kościele oglądaliśmy spacerówkę Roana bo akurat koło nas stanęła To to moje to chyba nie czkawka ![]() Cytat:
My w ogóle przejrzeliśmy chyba z 20 firm pod kątem wielkości stelaża po złożeniu. I co dziwne, nawet wózki za 4-5-7 tys. wcale nie są lżejsze, ani nie mają mniejszych stelaży od tych za tysiąc ![]() Ale za to znalazłam fajną spacerówkę Cytat:
My dzisiaj chyba też zostajemy w domu. Robimy pizzę i jeszcze coś słodkiego za mną chodzi... |
|||
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Podoba Wam się taka naklejka?
1493812353547.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#267 |
|
Zadomowienie
|
Mała super zmiana!
|
|
|
|
#268 |
|
*sportaddict*
|
Nulka trzymam kciuki bardzo mocno!
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, musze jak.najszybciej posciel.kupić... bo mamy jakieś stare... gdzie i jaka pościel wy kupujecie?
Zastrzyk.na płucka to tak, w tyłek ja miałam chyba Dexawen... Tymon dwa razy dostawał, tzn ja dla Tymonka![]() A luteina to w sumie to samo co duphaston , ja akurat mam ten.drugi... w ogole gdybym.byla pod ktg z moimi skurczami to na 100 by mpcne wyszły, mam.jyz dosłownie takie lekko bolesne ciężko stać wtedy..dzis w nocy 3 razy mnoe obudziły, dzis juz z 6 miałam... ciekawe to u mnie zjawisko... mam zdjecie chyba jak w szpic stoi macica przy nich... czasami cala czasami kawałek jak na 2-zdjeciu... 1493813132699.jpg 1493813147660.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#270 |
|
*sportaddict*
|
Mała zmiana bardzo na plus
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

były przepyszne, miały już smak, ale są bardzo drogie

mam nadzieje, ze to nie za szybko 

a co wybrakiscie?

Kciuki żeby jednak skurcze się nie rozkręcały dalej, a szyjka nie skracała i żeby puścili Cię szybko do domu
i odpoczywaj