|
|
#271 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
|
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi średnio ten miś mi w ogóle nie pasuje Nulka trzymaj się ! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogole nie lubię naklejek...
My w sypialni mamy obraz zrobiony z prac Tymona... wcsumie tylko my spedzamy w niej czas, a lubimy na niego patrzec widać go.na zdjeciach... to chyba jedyna ozdoba tego typu, a u Tymcia sa plakaty w ramkach z superbohaterami tylko...Tymon jak.juz potrafił wyrażać swoje zdanie to chcial naklejki... i mial drzewko z miarką i kilka ktore sam dokleil... potem ja,zakleilam kilka mazidel, ale szybko to ściągnęliśmy , chociaż drzewko było trochę... jesli Wam sie podoba i.pasuje do.koncepcji pokoju to myślę, ze może być fajnie... ale może poczekajcie aż Alicja podrośnie i sama wybierze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-05-03 o 14:16 |
|
|
|
#274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uspokoiłam się, że też ktoś ma taki dołek w miejscu pępka, u mnie się ostatnio tak zrobiło
|
|
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Hihi
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#276 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no wlasnie tez mnie bada dokladnie i wszystko mierzy, moze nie ma jakiegos supernowoczwsnego sprzetu ale mowi że to co trzeba sprawdzic to widzi i mierzy... Cytat:
Cytat:
mialam robic ciasto... a bawimy sie z synem lego ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Mala ja mam taki szpiczasty kształt brzucha jak mi sie dziecko obraca i cos wypina. a tobie sie to podczas skurczu robi? a nie powinien ten szpic byc na srodku brzucha wtedy?
Bycie mamą jest najlepiej opłacaną pracą na świecie - wynagrodzenie otrzymuje się w postaci czystej miłości _________________________ __ Edytowane przez minini Czas edycji: 2017-05-03 o 14:24 |
|||
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Mi przy sielniejszych skurczach też robi się taką gula całego brzucha do góry i przy tym twardy. Jak mała się wypycha to w jednym miejscu twarde a obok miekke
|
#278 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez powodu, ale i tak rozumiem. Ja miałam podobne obawy, ale pod kątem, że zrezygnuję z usług jednego lekarza, a potem trafię przy porodzie na niego. W normalnych warunkach w ogóle bym się takimi rzeczami nie przejmowała. Cytat:
Cytat:
Ja kupiłam 2 komplety pościeli w TK Maxx i jestem bardzo zadowolona. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja w piątek dowiem się czy dziecko jest główkowo i czy nie trzeba będzie basenu wdrożyć. Właśnie TŻ sam pojechał... Najbardziej mi sauny brakuje. Od wczoraj mam samochód |
||||||
|
|
|
#279 |
|
MerDer 4ever
|
Karolinusia ja nie jestem fanka naklejek
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
Aa zapomniałam, na wizycie lekarz podwazyl moje zaświadczenie od okulisty co do cc. Więc pewnie będę rodziła nauralnie. W sumie to dobrze, ale boje się o mój wzrok po porodzie
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
Co do twardnien, to jak sie maly wypycha to wiadomo w różnych miejscach. Skurcze natomiast najczęściej są na całość ( choć pierwsze były tylko po kawałku ) teraz twardnieje czasami bardzo krzywo... np cała do pępka a u góry tylko pół , czesto tez twardy jest tylko góra i mam dwa szpice...kwadrat dosłownie... a ze skurcze teraz mam już nieprzyjemne to choć czasami nie wiem.czy to nie synek... te mocne czuję dokładnie.
Dzieki dziewczyny za ciepłe słowa odnośnie sypialni... jaki byście tam widziały ochraniacz i kocyk? Mieta? Szary? Granat? 1493816396926.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pisałam wam, że prenatalne zrobił mi za free w szpitalu. On będzie mi robił cc. Jutro mam u niego usg 3 trymestru i w pt wizytę. Ja jestem bardzo zadowolona. Tylko, że ja chodzę na Hirszfelda do niego. Wysłałam do niego już kilka os. Ja też byłam z polecenia. A Ty jak na niego trafiłaś? Właśnie uciekam do wanny. Zrobiłam 3 prania ciuszków. Poskładałam to co ostatnio dostałam. Wyprasowalam koszule, mogę się lenic ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- A odnośnie wagi - właśnie się ważyłam +1kg. Czyli od początku ciąży +7kg. ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
|
|
#283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U siebie za to chce trochę granatu wprowadzić, co jest mdło - bardzo jasny szary z ciepłą bielą. W ogóle tez sie napaliłam na to odświeżenie sypialni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#284 |
|
MerDer 4ever
|
Karolinusia jeśli nie masz problemów z siatkówka to nie ma zaleceń co do cc. Wada wzroku sama w sobie nie jest wskazaniem
ja tez mam wadę lekko ponad -2 ale nie mam problemów z siatkówka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
|
|
#286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra współczuję :/
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#289 |
|
Raczkowanie
|
Minini mój lekarz też nie widzi potrzeby robienia 3 usg prenatalnego. Sama nie wiem czy iść czy nie.
Mała pokój super się teraz prezentuje. Ja zdecydowanie wolę jasne pomieszczenia. Nulka powodzenia w szpitalu i szybkiego powrotu do domu. Na pewno skurcze się wycisza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#290 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
porozmawuam o tym usg jeszcze z moją położną co ona o tym myśli. bo jak na razie to przekonujecie mnie że to nic innego nie wnosi niz regularne usg.. Cytat:
zaczelam robic ciasto Aggs chyba ty robilas to z budyniową pianką? to wlasnie moje sie mrozi
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora dodatków to ja tam.za bardzo nie planuje , wazon czy ramki raczej szary albo biel... ale myślę o łóżeczku ....i pościeli.dla dziecka, prześcieradła i zestaw minky mam bialo granatowe, średnio to widzę właśnie, najbardziej widzę tam szary ew jakiś lekko miętowy.
Wyszłam na 20 min na spacer i ławkę z synem i zmarzłam do tego brzuszek twardnieje i cos dziwnie się czuje :/ a w sumie ostatnio odpoczywam sporo... Cały czas myślę, która pierwsza urodzi... i jak to w końcu u mnie będzie ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-05-03 o 16:13 |
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze Masz czas na konsultacje. ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Xzora super - co za auto? My dalej z 1. Mam nadzieję, że przed zimą uda się kupić 2.
|
|
#294 |
|
MerDer 4ever
|
Karolinusia skoro masz problemy z siatkowa czy stożkiem to gin nie może tego podważyć
Jeszcze trochę czasu do porodu jest, zdążysz to ogarnąć może opinia innego okulisty? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- My tez narazie z jednym autem i do tego małym mówiłam, że brać kombi to nie a drugie nie wiek kiedy kupimy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego nie używała w zaświadczenie słów typu "wymagana" czy "konieczna ". Mówiła, żeby z nim skonsultować czy jest ok. Pow, że tak i wpisał mi w kartę ciąży - zalecana cc. Pytałam o innych lekarzy w szpitalu to mój gin pow : "powinni honorowac ". Więc 100% pewności nie ma.
|
|
#296 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluję zakupu autka! Niech jeździ bezawaryjnie!Cytat:
Byłam przekonana, że to sprawka młodego ale faktycznie już sama nie wiem... Nie czuję skurczy jako takich - czasami po prostu takie pęcznienie brzucha. No i często jak złapię za jeden "bok" to za chwilę czuję jak Młody się tam wierci. Mam nadzieję, że jutro na wizycie uda mi się trafić właśnie na taką sytuację i pani doktor rozwieje moje wątpliwości. ![]() Cytat:
Pychota!
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Auto po bracie TŻ, który wyjeżdża za granicę - VW Bora. Bagażnik wydaje się duży - nie przymierzałam, ale stelaż z gondolą powinny się zmieścić. Brat TŻ jeździł nim 2,5 roku i mówił, że ani razu go nie zawiódł, a jeździł nim też na wycieczki na drugi koniec Polski. Mam nadzieję, że w moich rękach też będzie się ładnie sprawował. |
|
|
|
|
#298 |
|
MerDer 4ever
|
Morelle No nie wiem dla mnie to dziwne. Ginekolog nie zna sie na wszystkim i nie powinien podważać opinii specjalisty z danej dziedziny.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#299 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to bardzo pocieszające![]() Cytat:
Mnie ten weekend majowy już wkurza niech się kończy wreszcie...W nocy spać nie mogłam o 2.45 wstałam bo nie mogłam się ułożyć a tż chrapał myślałam ,że go uduszę obejrzałam w drugim pokoju jakiś program i o 3.30 poszłam spać ale musiałam stopery do uszu załadować i spałam do 11 zrobiłam sobie pazury a później ryż z kurczakiem curry i mi paznokcie zafarbowały na zółto ja chcę już czerwiec a najlepiej końcówkę...
|
|
#300 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jeszcze zrobie bitą smietane do tego bo syn baardzo chce Cytat:
mnie tam majowka akurat pasuje bo mąż ma wolne wiec goni z remontem ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.

może opinia innego okulisty?
mówiłam, że brać kombi to nie
a drugie nie wiek kiedy kupimy 
Byłam przekonana, że to sprawka młodego ale faktycznie już sama nie wiem... Nie czuję skurczy jako takich - czasami po prostu takie pęcznienie brzucha. No i często jak złapię za jeden "bok" to za chwilę czuję jak Młody się tam wierci. Mam nadzieję, że jutro na wizycie uda mi się trafić właśnie na taką sytuację i pani doktor rozwieje moje wątpliwości. 
i spałam do 11
ja chcę już czerwiec a najlepiej końcówkę...