|
|
#4741 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rossmann cz. XXIX
|
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Frezja jest to nie możliwe, bo kod kreskowy jest na butelce a nie korku. Jak kod kreskowy nie zgadza sie z tym co ma byc w zamówieniu to zamówienia nie zrealizują.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4743 |
|
Raczkowanie
|
Własnie kod kreskowy i nazwa odcienia jest naklejony na korku
|
|
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli zmienili, bo na starych podkładach było na butelce. Zreszta moja mama używała odcienia 201 i w porównaniu do starej wersji ta nowa jest bardzo ciemna.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4745 | |
|
Zakorzenienie
|
Rossmann cz. XXIX
Cytat:
Na twoim miejscu poszłam do drogerii powiedziała jaka sytuacja. Jeżeli podkład jest za ciemny to poprosiłam o zwrot pieniędzy. Zawsze jeszcze możesz go rozwiesić kremem, jaśniejsze podkładem lub rozjaśniaczem (NYX, Kobo, Hean). Czy w Waszych Rossmannach pracują panowie? Do tej pory same babeczki pracowały w drogerii + ochroniarze. Od jakiegoś miesiąca w moich Roskach zatrudnieni są panowie i byłam świadkiem kilku śmiesznych zdarzeń. Nie oszukujmy się, mało który pan jest tak zorientowany w kolorówce jak dziewczyny. Oczywiście zdarzają się wyjątki, ale to chyba nadal duża rzadkość.
Edytowane przez Asiuchal Czas edycji: 2017-05-03 o 15:23 |
|
|
|
|
#4746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może ktoś z klientów podmienił korki, nie zrzucałabym tego od razu na ekspedientki. |
|
|
|
|
#4747 |
|
Raczkowanie
|
Na stronie Rossmana widać na zdjęciu gdzie jest kod kreskowy. Zamawiałam ostatnią dostępną sztukę z tego jasnego odcienia. Tak jak pisałam wyżej, podkład nie jest zmacany, więc mało prawdopodobne jest aby jakaś klientka wymieniła korki, bo w jakim celu?
|
|
|
|
#4748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Rossmann cz. XXIX
Cytat:
Cytat:
Następnym razie wezmę jakieś maluszki z apteki, żeby szybciej zużyć. No i jedna mam w zapasie z Nacomi... Idź jutro do drogerii powiedz jaka jest sytuacja. Koniecznie też porównaj podkład z testerem sklepie.
Edytowane przez Asiuchal Czas edycji: 2017-05-03 o 15:30 |
||
|
|
|
#4749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam na allegro tester 10 ml podkładu True Match W1 i tak się zastanawiam czy nie kupić. On jest najjaśniejszy z tych żółtych? Już kiedyś o nim myślałam, ale nigdy nie mogłam na niego trafić, a N1 był z kolei zbyt beżowy. Boję się tylko drobinek i efektu bombki, bo pamiętam, że testowałam kiedyś na dłoni i było ich sporo
|
|
|
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
W takim razie tylko moje Rossmanny były takie zacofane i sfeminizowane do tej pory.
|
|
|
|
#4755 | |||
|
Wtajemniczenie
|
też mam ten tusz i obecnie mój ulubiony
używam go z bazą Eveline bo "polepsza" ona każdy tusz Uwielbiam go za to że pozostawia rzęsy mięciutkie i elastyczneCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam jednego (!) młodego chłopaka w dni -49/55% przy szafach z kolorówką, wykładał braki i pomagał paniom szukać produktów bardzo miły
|
|
#4757 | |
|
Recenzentka Miesiąca - Luty 2017
|
Cytat:
Ja mam cerę tłustą, więc dodatkowo ta glinka przedłuża mat ma buzi, ale nigdy nie zauważyłam po demakijażu suchych skórek itp. Dodaję jej niewiele i nie używam co dzień - tylko z jednym konkretnym podkładem.
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem wam, że po tej akcji -49/55% i po wyprzedaży Astora mam obrzydzenie... kobieta obok mnie malowała sobie paznokcie lakierem i jeszcze by mnie zjadła jak jej zwróciłam uwagę... do tego dostała opr. od kasjerki i też się rzucała...
|
|
|
|
#4759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na tych buteleczkach nie ma też numeru koloru?
|
|
#4760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powinien być nakaz, że towar macany należy do macanta i obowiązkowy zakup.
|
|
#4761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie ekspedientka malowala sobie usta i dlon wszystkim ( doslownie kazda smarowala nawet jak bylo piec z danego koloru)pelnowartosciowymi pomadkami w kredce z Astora i wrzucala do szuflady jeszcze widziala ze sie na to patrze bo stalam tuz obok niej, w ogole sie nie orzejela, a jak odchodzilam to.zaczela testowac tusze zreszta to nie pierwszy raz takie akcje u mnie.
|
||
|
|
|
#4763 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4764 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio testowałam kilka tuszy i uznałam, że jednak przydałaby mi się zalotka do rzęs
Widzę, że w Rossmanie są dwie For your beauty i Elite Models. Któraś z Was miała styczność z którąś z nich? A może znacie jakieś lepsze niedostępne w Rossmanie, ale w podobnej cenie? np. z Natury?
|
|
|
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam w zamówieniu niestety puder, gdzie ktoś ewidentnie przetarl palcem, co do tuszu, który też był w zamówieniu to nie wiem czy był otwierany czy nie. Ale chyba zacznę go od razu używać, gdyby jednak ktoś wcześniej sprawdzał szczoteczkę. Maselko do ust też wymacane. A szkoda bo pierwszy raz zdarzyło mi się żeby to w zamówieniu były zmacane produkty. Nawet w pierwszy dzień szaleństw z - 49%.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4766 |
|
Rozeznanie
|
Rossmann ma niesamowity problem z macanymi produktami. Wczoraj odebrałam ze stacji Orlen zamówienie on line i co? Szminka używana i złamana, tak samo błyszczyk. I tak w każdym zamówieniu. Czekam na produkty Astor , też z odbiorem na Orlenie, ciekawe co przyjdzie zmacane...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4768 | |
|
Zakłócenia na linii serca
|
Cytat:
Wymieszałam dopiero dziś. Mniej więcej w stosunku 2:1 (przewaga 150 oczywiście) i nawet daje radę, choć nie jest idealnie. Przy czym zastrzegam, że wymieszałam bardziej aby-aby niż superdokładnie i nakładałam na twarz palcami. [\COLOR] Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez brightwitch Czas edycji: 2017-05-03 o 22:43 |
|
|
|
|
#4769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w rossmannie kupuję już tylko produkty własne. Nawet za te kosmetyki w promocji zdarzyło mi się przepłacić względem innych drogerii stacjonarnych. Zaczyna mnie fascynować zjawisko popularności dokonywania zakupów w rossmannach pomimo cen (z niebotycznymi marżami), kłamstw w reklamach ("nie musimy informować, że w rossmannie jest najtaniej"), zmacanych produktów, dzikich hord na promocjach żerujących na najniższych instynktach (opisywane przez Was ściąganie aplikacji w kolejce do kasy, dobieranie trzeciego produktu, żeby 'zaoszczędzić' wydając ). Coś jak syndrom sztokholmski i perfekcyjne przeciwieństwo świadomego konsumenta. O tempora, o mores! |
|
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
Rossmann cz. XXIX
No chyba sobie żartujesz... Określenie jak dla mnie zupełnie nietrafione. Uczyłam się o tym w szkole i otwieram oczy ze zdziwienia.
Pozwólcie, że zacytuję Wikipedię: Syndrom sztokholmski – stan psychiczny, który pojawia się u ofiar porwania lub u zakładników, wyrażający się odczuwaniem sympatii i solidarności z osobami je przetrzymującymi. Może osiągnąć taki stopień, że osoby więzione pomagają swoim prześladowcom w osiągnięciu ich celów lub w ucieczce przed policją. Syndrom ten jest skutkiem psychologicznych reakcji na silny stres oraz rezultatem podejmowanych przez porwanych prób zwrócenia się do prześladowców i wywołania u nich współczucia. Edytowane przez Asiuchal Czas edycji: 2017-05-03 o 22:51 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.

Na twoim miejscu poszłam do drogerii powiedziała jaka sytuacja. Jeżeli podkład jest za ciemny to poprosiłam o zwrot pieniędzy. Zawsze jeszcze możesz go rozwiesić kremem, jaśniejsze podkładem lub rozjaśniaczem (NYX, Kobo, Hean).
To, ze są inne to wiem bo mam czystą żółtą (do zażółcenia podkładów) 

Uwielbiam go za to że pozostawia rzęsy mięciutkie i elastyczne

ESPANA
PORTUGAL
Türkiye
). Coś jak syndrom sztokholmski i perfekcyjne przeciwieństwo świadomego konsumenta. O tempora, o mores!