Rossmann cz. XXIX - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-03, 15:06   #4741
Frezja_1
Raczkowanie

Dot.: Rossmann cz. XXIX

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Spisek.

A ja sądze, ze to klient zamienil jak macal i tak odlozyl na polke.
Podkład nie jest zmacany.
Frezja_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 15:07   #4742
gornek
Zakorzenienie

Frezja jest to nie możliwe, bo kod kreskowy jest na butelce a nie korku. Jak kod kreskowy nie zgadza sie z tym co ma byc w zamówieniu to zamówienia nie zrealizują.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 15:08   #4743
Frezja_1
Raczkowanie

Własnie kod kreskowy i nazwa odcienia jest naklejony na korku
Stary 2017-05-03, 15:13   #4744
gornek
Zakorzenienie

Czyli zmienili, bo na starych podkładach było na butelce. Zreszta moja mama używała odcienia 201 i w porównaniu do starej wersji ta nowa jest bardzo ciemna.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 15:18   #4745
Asiuchal
Zakorzenienie

Rossmann cz. XXIX

Cytat:
Napisane przez Frezja_1 Pokaż wiadomość
Wczoraj spotkało mnie wielkie rozczarowanie odnośnie uczciwości pań sprzedawczyń z Rossmanna. Odebrałam zamówienie online(podkład Astor Lift me up Ivory 100) w promocyjnej cenie. Długo czekałam na odbiór zanim pani sprzedawczyni przyniosła paczkę. Zamówienie było zapakowane w worek foliowy, który odpakowałam dopiero po powrocie do domu. Okazało się , że podkład ma zbyt ciemny odcień i przerwana była folia łącząca buteleczkę z zakrętką. Ktoś w podkładzie wymienił oryginalny korek na korek z nazwą odcienia Ivory, sugerując że w buteleczce znajduje się odcień Ivory, chociaż w rzeczywistości jest to inny, dużo ciemniejszy odcień. Podejrzewam, że zrobiła to jedna z pań sprzedających w Rossmanie, a długi okres czekania na odbiór był związany właśnie z tym, że w tym czasie pani zamieniała korki od buteleczek. Widocznie pokusa okazyjnej ceny zdobycia jasnego podkładu przez pracownicę przeważyła nad uczciwością. Przykre.
Dlatego zawsze sprawdzam to zamówienie w sklepie przy sprzedawcy. Zresztą zazwyczaj jestem proszony o to, aby sprawdzić czy zamówienie jest kompletne. Na twoim miejscu poszłam do drogerii powiedziała jaka sytuacja. Jeżeli podkład jest za ciemny to poprosiłam o zwrot pieniędzy. Zawsze jeszcze możesz go rozwiesić kremem, jaśniejsze podkładem lub rozjaśniaczem (NYX, Kobo, Hean).

Czy w Waszych Rossmannach pracują panowie? Do tej pory same babeczki pracowały w drogerii + ochroniarze. Od jakiegoś miesiąca w moich Roskach zatrudnieni są panowie i byłam świadkiem kilku śmiesznych zdarzeń. Nie oszukujmy się, mało który pan jest tak zorientowany w kolorówce jak dziewczyny. Oczywiście zdarzają się wyjątki, ale to chyba nadal duża rzadkość.

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2017-05-03 o 15:23
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 15:19   #4746
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez merryem Pokaż wiadomość
Ja miałam na myśli konkretnie te z Loreala To, ze są inne to wiem bo mam czystą żółtą (do zażółcenia podkładów)
Myślę, że analogicznie zielona będzie najbardziej wysuszająca razem z czarną. Zresztą wszystkie 3 maski maja mieszankę tych glinek i dodatkowe składniki. Jakoś mnie do nich nie ciągnie.

Cytat:
Podkład nie jest zmacany.
Może ktoś z klientów podmienił korki, nie zrzucałabym tego od razu na ekspedientki.
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 15:19   #4747
Frezja_1
Raczkowanie

Na stronie Rossmana widać na zdjęciu gdzie jest kod kreskowy. Zamawiałam ostatnią dostępną sztukę z tego jasnego odcienia. Tak jak pisałam wyżej, podkład nie jest zmacany, więc mało prawdopodobne jest aby jakaś klientka wymieniła korki, bo w jakim celu?
Stary 2017-05-03, 15:29   #4748
Asiuchal
Zakorzenienie

Rossmann cz. XXIX

Cytat:
Napisane przez merryem Pokaż wiadomość
Ja miałam na myśli konkretnie te z Loreala To, ze są inne to wiem bo mam czystą żółtą (do zażółcenia podkładów)
Używasz do tego glinki? Nie wysusza Ci skóry twarzy? Przecież w połączeniu z mokrym produktem glinka zastyga na twarzy. Powiem szczerze, że nigdy się nie spotkałam z takim zastosowaniem i sama bym się na to raczej nie zdecydowała.
Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
Myślę, że analogicznie zielona będzie najbardziej wysuszająca razem z czarną. Zresztą wszystkie 3 maski maja mieszankę tych glinek i dodatkowe składniki. Jakoś mnie do nich nie ciągnie.
Mnie też nie, L'Oreal słynie ze słabych składów kosmetyków. Płacimy za markę, bo składy niestety na kolana nie powalają. Saszetka glinki kosztuje od bodajże 3-4zł w górę. Kupiłam w zeszłym roku trzy z Fitokosmetik i do tej pory je morduje. Następnym razie wezmę jakieś maluszki z apteki, żeby szybciej zużyć. No i jedna mam w zapasie z Nacomi...
Cytat:
Na stronie Rossmana widać na zdjęciu gdzie jest kod kreskowy. Zamawiałam ostatnią dostępną sztukę z tego jasnego odcienia. Tak jak pisałam wyżej, podkład nie jest zmacany, więc mało prawdopodobne jest aby jakaś klientka wymieniła korki, bo w jakim celu?
Idź jutro do drogerii powiedz jaka jest sytuacja. Koniecznie też porównaj podkład z testerem sklepie.

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2017-05-03 o 15:30
Stary 2017-05-03, 15:38   #4749
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Dlatego zawsze sprawdzam to zamówienie w sklepie przy sprzedawcy. Zresztą zazwyczaj jestem proszony o to, aby sprawdzić czy zamówienie jest kompletne. Na twoim miejscu poszłam do drogerii powiedziała jaka sytuacja. Jeżeli podkład jest za ciemny to poprosiłam o zwrot pieniędzy. Zawsze jeszcze możesz go rozwiesić kremem, jaśniejsze podkładem lub rozjaśniaczem (NYX, Kobo, Hean).

Czy w Waszych Rossmannach pracują panowie? Do tej pory same babeczki pracowały w drogerii + ochroniarze. Od jakiegoś miesiąca w moich Roskach zatrudnieni są panowie i byłam świadkiem kilku śmiesznych zdarzeń. Nie oszukujmy się, mało który pan jest tak zorientowany w kolorówce jak dziewczyny. Oczywiście zdarzają się wyjątki, ale to chyba nadal duża rzadkość.
Tak już od bardzo dawna jednego gościa widywałam w R., może nie był do kolorówki przydzielony, ale jako sprzedawca. Na kolorówce widziałam też gościa, ale to był chyba konsultant od Eris kosmetyków bo też go w Hebe kiedyś widziałam.
Stary 2017-05-03, 15:39   #4750
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:

Pracują
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 15:52   #4751
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętaj, że niedawno skończyła się promocja -49/55% a na niej panuje chaos, co rusz słychać upadające korki, zakrętki, turlające się pudry itp. Ludzie odkładają byle gdzie, jest bałagan. Są też panie które próbują kupić tester. Niektórzy nie patrzą co biorą. Może już taka sztuka się została.

Cytat:
Używasz do tego glinki? Nie wysusza Ci skóry twarzy? Przecież w połączeniu z mokrym produktem glinka zastyga na twarzy. Powiem szczerze, że nigdy się nie spotkałam z takim zastosowaniem i sama bym się na to raczej nie zdecydowała.
Mnie też nie, L'Oreal słynie ze słabych składów kosmetyków. Płacimy za markę, bo składy niestety na kolana nie powalają. Saszetka glinki kosztuje od bodajże 3-4zł w górę. Kupiłam w zeszłym roku trzy z Fitokosmetik i do tej pory je morduje. Następnym razie wezmę jakieś maluszki z apteki, żeby szybciej zużyć. No i jedna mam w zapasie z Nacomi...
Idź jutro do drogerii powiedz jaka jest sytuacja. Koniecznie też porównaj podkład z testerem sklepie.
Stary 2017-05-03, 15:57   #4752
Finlora
Zakorzenienie

Znalazłam na allegro tester 10 ml podkładu True Match W1 i tak się zastanawiam czy nie kupić. On jest najjaśniejszy z tych żółtych? Już kiedyś o nim myślałam, ale nigdy nie mogłam na niego trafić, a N1 był z kolei zbyt beżowy. Boję się tylko drobinek i efektu bombki, bo pamiętam, że testowałam kiedyś na dłoni i było ich sporo
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 16:01   #4753
maartini92
Zakorzenienie

Cytat:
W pierwszy dzień promocji 49/55 przy szafach były 4 panie do pomocy a na trzech kasach trzech panów
maartini92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 16:06   #4754
Asiuchal
Zakorzenienie

W takim razie tylko moje Rossmanny były takie zacofane i sfeminizowane do tej pory.
Stary 2017-05-03, 16:52   #4755
iamsolucky
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fonte Pokaż wiadomość
dobry ten tusz? bo u mnie w sklepie jeszcze się uchował
też mam ten tusz i obecnie mój ulubiony używam go z bazą Eveline bo "polepsza" ona każdy tusz co do samego tuszu daje super naturalny efekt, lekko wydłuża i dodaje "objętości", nie ma co liczyć na teatralny efekt Uwielbiam go za to że pozostawia rzęsy mięciutkie i elastyczne po innych tuszach mam usztywnione rzęsy a ten jest mega komfortowy w noszeniu. Nie osypuje się, nie podrażnia

Cytat:
Haha Powiem ci szczerze, że W tej gazecie nie ma nic do czytania. Albo sesje zdjęciowe, albo reklama biżuterii, kosmetyków, ubrań. Taka Gruba gazeta, a przejrzałam ją może w 15 – 20 min i do kosza. Do poczytania tam jest zaledwie kilka artykułów, reszta same reklamy. Gdyby nie dodatki, to w życiu bym tego nie kupiła. :P

Ps. Też używam tej odżywki z Eveline jaką bazę, podbija efekt do uszu i sprawia, że przez dłuższy czas można go używać (nawet gdy jest już suchy).
prawda, przed laty jeszcze coś w tym Glamour było a teraz przeglądam max 3/4 i na makulaturę bo dosłownie same reklamy

Cytat:

U mnie jeden pan od kilku miesięcy na kasie siedzi, przy szafach jeszcze go nigdy nie widziałam

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Znalazłam na allegro tester 10 ml podkładu True Match W1 i tak się zastanawiam czy nie kupić. On jest najjaśniejszy z tych żółtych? Już kiedyś o nim myślałam, ale nigdy nie mogłam na niego trafić, a N1 był z kolei zbyt beżowy. Boję się tylko drobinek i efektu bombki, bo pamiętam, że testowałam kiedyś na dłoni i było ich sporo
tak W1 to najjaśniejszy żółty, on ma trochę drobinek, amerykańska wersja ponoć nawet więcej niż nasza
iamsolucky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 17:49   #4756
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie panie przy odbiorze też każą sprawdzić czy wszystko się zgadza.

Widziałam jednego (!) młodego chłopaka w dni -49/55% przy szafach z kolorówką, wykładał braki i pomagał paniom szukać produktów bardzo miły

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 19:40   #4757
merryem
Recenzentka Miesiąca - Luty 2017

Cytat:
Nie
Ja mam cerę tłustą, więc dodatkowo ta glinka przedłuża mat ma buzi, ale nigdy nie zauważyłam po demakijażu suchych skórek itp.
Dodaję jej niewiele i nie używam co dzień - tylko z jednym konkretnym podkładem.
Stary 2017-05-03, 20:00   #4758
ciastecek
Zakorzenienie

Powiem wam, że po tej akcji -49/55% i po wyprzedaży Astora mam obrzydzenie... kobieta obok mnie malowała sobie paznokcie lakierem i jeszcze by mnie zjadła jak jej zwróciłam uwagę... do tego dostała opr. od kasjerki i też się rzucała... jeszcze twierdziła, że skoro nie ma testerów to ma prawo próbować...
ciastecek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 20:02   #4759
punk666girl
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj spotkało mnie wielkie rozczarowanie odnośnie uczciwości pań sprzedawczyń z Rossmanna. Odebrałam zamówienie online(podkład Astor Lift me up Ivory 100) w promocyjnej cenie. Długo czekałam na odbiór zanim pani sprzedawczyni przyniosła paczkę. Zamówienie było zapakowane w worek foliowy, który odpakowałam dopiero po powrocie do domu. Okazało się , że podkład ma zbyt ciemny odcień i przerwana była folia łącząca buteleczkę z zakrętką. Ktoś w podkładzie wymienił oryginalny korek na korek z nazwą odcienia Ivory, sugerując że w buteleczce znajduje się odcień Ivory, chociaż w rzeczywistości jest to inny, dużo ciemniejszy odcień. Podejrzewam, że zrobiła to jedna z pań sprzedających w Rossmanie, a długi okres czekania na odbiór był związany właśnie z tym, że w tym czasie pani zamieniała korki od buteleczek. Widocznie pokusa okazyjnej ceny zdobycia jasnego podkładu przez pracownicę przeważyła nad uczciwością. Przykre.
Zamówienie internetowe musi być przed zapakowaniem zeskanowane na specjalnym tablecie i jeżeli "pikniesz" skanerem i kod kreskowy się zgadza z tym co jest zamówione, to trafia do reklamówki. Nie sądzę, żeby ktokolwiek celowo zmienił nakrętki. Nie mniej jednak masz prawo do reklamacji Na tych buteleczkach nie ma też numeru koloru?
Stary 2017-05-03, 20:03   #4760
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciastecek Pokaż wiadomość
Powiem wam, że po tej akcji -49/55% i po wyprzedaży Astora mam obrzydzenie... kobieta obok mnie malowała sobie paznokcie lakierem i jeszcze by mnie zjadła jak jej zwróciłam uwagę... do tego dostała opr. od kasjerki i też się rzucała... jeszcze twierdziła, że skoro nie ma testerów to ma prawo próbować...

powinien być nakaz, że towar macany należy do macanta i obowiązkowy zakup.

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 20:25   #4761
stenka30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość

powinien być nakaz, że towar macany należy do macanta i obowiązkowy zakup.
W pierwszy dzień promocji byłam świadkiem takiej sytuacji jak taka starsza lampucera dorwała się do szafy Loreala i mazała czym popadnie i zaraz ją dopadła sprzedawczyni i jej powiedziała że są testery od tego a ta zaczęła coś do niej buchać a ona krótko, to co pani otworzy to musi kupić i kobicie się odechciało od razu i jakby nigdy nic poprosiła o pomoc i jej ta dziewczyna wszystko doradziła
stenka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 20:59   #4762
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
W takim razie tylko moje Rossmanny były takie zacofane i sfeminizowane do tej pory.
w mojej miescinie jest tylko pan ochtoniarz ktory siedzi przy wejsciu. Zawsze mowi dzien dobry jak ide ja czy z mamai mama juz dlatego wstydzi sie chodzic do Rossmanna,bo twierdzi, ze tylko jak ona jest czy ja to on sie wita przesmiewczo ale fakt faktem nie wita kazdego, tylko tam ,co ktoras osobe, bo pewnoe mu sie nie chce
Cytat:
Napisane przez ciastecek Pokaż wiadomość
to i tak masz cywilizowana drogerie u mnie ekspedientka malowala sobie usta i dlon wszystkim ( doslownie kazda smarowala nawet jak bylo piec z danego koloru)pelnowartosciowymi pomadkami w kredce z Astora i wrzucala do szuflady jeszcze widziala ze sie na to patrze bo stalam tuz obok niej, w ogole sie nie orzejela, a jak odchodzilam to.zaczela testowac tusze zreszta to nie pierwszy raz takie akcje u mnie.
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 21:23   #4763
Frezja_1
Raczkowanie

Angry Dot.: Rossmann cz. XXIX

Cytat:
Tak własnie zamierzam zrobić. Ja również zwykle przy odbiorze sprawdzam zawartość i dotychczas nigdy nie było problemu i nigdy nie dostałam zmacanego produktu. Ale zwykle zamawiam z odbiorem w innym Rossmanie obok pracy. Tym razem mi się spieszyło, bo byłam z synem, który chciał natychmiast do toalety i denerwował się dlaczego tak długo trwa odbiór (czekałam ok. 15minut na powrót sprzedawczyni z zaplecza, chociaż przyszłam ponad 2 godziny od otrzymania smsa o odbiorze, więc podkład powinien być już przygtowany do odbioru) więc tylko przez folię rzuciłam okiem czy to ten zamawiany podkład i wyszłam
Stary 2017-05-03, 21:53   #4764
Fonte
Zadomowienie

Ostatnio testowałam kilka tuszy i uznałam, że jednak przydałaby mi się zalotka do rzęs Widzę, że w Rossmanie są dwie For your beauty i Elite Models. Któraś z Was miała styczność z którąś z nich? A może znacie jakieś lepsze niedostępne w Rossmanie, ale w podobnej cenie? np. z Natury?
Fonte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 21:56   #4765
marta6704
Zakorzenienie

Dostałam w zamówieniu niestety puder, gdzie ktoś ewidentnie przetarl palcem, co do tuszu, który też był w zamówieniu to nie wiem czy był otwierany czy nie. Ale chyba zacznę go od razu używać, gdyby jednak ktoś wcześniej sprawdzał szczoteczkę. Maselko do ust też wymacane. A szkoda bo pierwszy raz zdarzyło mi się żeby to w zamówieniu były zmacane produkty. Nawet w pierwszy dzień szaleństw z - 49%.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 22:05   #4766
Anex
Rozeznanie

Rossmann ma niesamowity problem z macanymi produktami. Wczoraj odebrałam ze stacji Orlen zamówienie on line i co? Szminka używana i złamana, tak samo błyszczyk. I tak w każdym zamówieniu. Czekam na produkty Astor , też z odbiorem na Orlenie, ciekawe co przyjdzie zmacane...

Anex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 22:08   #4767
karolina_zb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fonte Pokaż wiadomość
Ostatnio testowałam kilka tuszy i uznałam, że jednak przydałaby mi się zalotka do rzęs Widzę, że w Rossmanie są dwie For your beauty i Elite Models. Któraś z Was miała styczność z którąś z nich? A może znacie jakieś lepsze niedostępne w Rossmanie, ale w podobnej cenie? np. z Natury?
Mam tę z Elite Models. Jest ok
karolina_zb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 22:21   #4768
brightwitch
Zakłócenia na linii serca

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość

Kiedy spróbujesz , to daj proszę znać, czy u Ciebie patent z łączeniem 150 i 180 się sprawdza i w jakim stosunku jeden podkład do drugiego
[COLOR="Gray"]
Wymieszałam dopiero dziś. Mniej więcej w stosunku 2:1 (przewaga 150 oczywiście) i nawet daje radę, choć nie jest idealnie. Przy czym zastrzegam, że wymieszałam bardziej aby-aby niż superdokładnie i nakładałam na twarz palcami. [\COLOR]

Edytowane przez brightwitch
Czas edycji: 2017-05-03 o 22:43
brightwitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 22:46   #4769
aksalotl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anex Pokaż wiadomość
Rossmann ma niesamowity problem z macanymi produktami. Wczoraj odebrałam ze stacji Orlen zamówienie on line i co? Szminka używana i złamana, tak samo błyszczyk. I tak w każdym zamówieniu. Czekam na produkty Astor , też z odbiorem na Orlenie, ciekawe co przyjdzie zmacane...

Nie myślałaś, żeby zamawiać kosmetyki z polecanych drogerii internetowych? Taniej, niezmacane... Nie widzę minusów, ale może o czymś nie wiem.
Ja w rossmannie kupuję już tylko produkty własne. Nawet za te kosmetyki w promocji zdarzyło mi się przepłacić względem innych drogerii stacjonarnych.

Zaczyna mnie fascynować zjawisko popularności dokonywania zakupów w rossmannach pomimo cen (z niebotycznymi marżami), kłamstw w reklamach ("nie musimy informować, że w rossmannie jest najtaniej"), zmacanych produktów, dzikich hord na promocjach żerujących na najniższych instynktach (opisywane przez Was ściąganie aplikacji w kolejce do kasy, dobieranie trzeciego produktu, żeby 'zaoszczędzić' wydając ). Coś jak syndrom sztokholmski i perfekcyjne przeciwieństwo świadomego konsumenta. O tempora, o mores!
aksalotl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 22:49   #4770
Asiuchal
Zakorzenienie

Rossmann cz. XXIX

Cytat:
Napisane przez aksalotl Pokaż wiadomość
Coś jak syndrom sztokholmski
No chyba sobie żartujesz... Określenie jak dla mnie zupełnie nietrafione. Uczyłam się o tym w szkole i otwieram oczy ze zdziwienia.
Pozwólcie, że zacytuję Wikipedię:

Syndrom sztokholmski – stan psychiczny, który pojawia się u ofiar porwania lub u zakładników, wyrażający się odczuwaniem sympatii i solidarności z osobami je przetrzymującymi. Może osiągnąć taki stopień, że osoby więzione pomagają swoim prześladowcom w osiągnięciu ich celów lub w ucieczce przed policją.
Syndrom ten jest skutkiem psychologicznych reakcji na silny stres oraz rezultatem podejmowanych przez porwanych prób zwrócenia się do prześladowców i wywołania u nich współczucia.

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2017-05-03 o 22:51
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości