|
|
#1051 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4
Cytat:
![]() Brawo Wysłane za pomocą mTalk |
|
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka! Wracam po odwyku
Czekam na ta piękną pogodę ehhhh ![]() Itakasia nie wiem kiedy te lody zjemy Oszaleje z wózkami, juz bym wziela bebetto tito, ale same szarości, akurat nie chce takiego wózka ![]() judis gratki |
|
|
|
#1053 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma za co To moja pasja wiec zawsze gadam o tym z przyjemnością Cytat:
Nooo wczoraj miałam dzien tak zwanej "dobrej twarzy" dzisiaj juz mi przeszło ![]() Ale lubię Mandy Moore Cytat:
Dzięki No wlasnie od tygodnia nie ćwiczyłam bo przez to życie na walizkach nie ma kiedy, moze stad moje gorsze samopoczucie...Cytat:
Cos w tym jest, ale szybko z chusta dochodzi sie do wprawy Nie setki czy tysiące powtórzeń, raczej kilka Kurczę gdyby nie to ze juz mam taki brzuch to bym Wam filmik z lala treningowa nagrała żebyście wiedziały czy to faktycznie takie straszne ale z takim bebzunem to ja juz tylko na plecach motam ![]() Bleeeee dzisiaj młody zostaje na noc u mojej mamy a my idziemy na imprezę urodzinowa znajomego. Nie chce mi sie... wszyscy sie spija a ja tam bede siedzieć jak jemioł. Jeszcze maja byc dwie dziewczyny jedna tez w ciąży druga z rocznym dzieckiem, ale one tak nosa zadzierają.... kompletnie nie umiem z nimi gadać...
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
||||
|
|
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Takie sa najgorsze. Mam taką koleżankę, w ciąży jest o miesiac starszej niż moja, też pierwsze dziecko, ale poucza mnie jakby co najmniej trójkę urodziła i wychowała Pierozkowa- idz na impreze i się porządnie najedz, będziesz miała rekompensatę Też coraz bardziej przekonuje się do używania chust. Ale chyba faktycznie wybiorę się na spotkanie z kimś mądrym w tej kwestii bo nie chciałabym kupić jakiegoś shitu i przede wszystkim coś bezpiecznego dla synka. Ale jak oglądałam możliwości wiązania to można się za głowę złapać, tyle kombinacji ![]() U mnie pogoda nawet nie najgorsza. Nie pada, słoneczko jakby chciało sie wyłamać zza chmurek. Może być nieźle. Miłego dnia
|
|
|
|
|
#1056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1057 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Gdzie ten dlugi weekend tak szybko ulecial? Znowu jutro do roboty. Nie czuje jakbym piec dni miala wolnego a jedynie zwykly weekend.
Macie racje, ze pogoda dobija. Ciekawe czy komus udalo sie w ogole pogrillowac? W kazdyn razie wczoraj na polkach sklepowych byla pustka jesli chodzi o pieczywo. Ludzie poglupieli a to tylko 1 dzien bez otwartych sklepow. Co do pogody to - poniewaz mam kiepski humor - to ja sie obawiam, ze od razu z takiej podwiosennej aury przeskoczymy na jesien. 😉 Szkoda, ze najdluzsze, najladniejszs dni uplywaja nam przy takiej beznadziejnej pogodzie. Cos sie w tej naturzs mocno poprzestawialo. Dobra, ide smecic mezowi dopoki mnie z domu nie wyrzuci za to hehe. Ktos tu pisal o kiepskim nastroju? Koncowka tego drugiego trymestru uplywa mi wlasnie na takiej mega hustawce nastroju, ze sama siebie nie ogarniam. |
|
|
|
#1058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to ja na ta okolicznosc mam spaghetti i jedna bawarie ![]() Cytat:
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ale cudownie mieć świadomość, ze jutro wolne, pojutrze wolne itd nie wiedziałam, ze tak mnie to będzie cieszyc Stoję przed wyborem łóżeczka i im wiecej ich oglądam tym mniej wiem😂😂 oglądaliśmy też w Ikei I nawet któreś mi się podobało ale nic nie pisało o wybieranych szczebelkach. Mąż mówi ze jak chce to mi sam wytnie te szczeble bo już nie może mnie słychać hehe no ale jeśli bralabym pod uwagę bez wyciaganych szczebli to wrócę do pierwotnego wyboru pinio Moon, które o drzucilam właśnie przez to. Ale gdy jestem już zdecydowana na to pinio to jednak nachodzą mnie myśli, żeby wybrać takie z opcją wyjmowania. Wspolczujecie mojemu tz? Pomyslcie co on biedny ze mna przechodzi 😂😂😂 Też koniecznie chce motac dziecko ale nie wyobrażam sobie tego bez spotkania z doradcą, balabym się, ze narobie więcej krzywdy dziecku niż pożytku z tego bedzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak odpadł Zostaje mi chyba roan bass soft i kolor red wine, mimo że steląż ma szary a nie czarny, ale budka dobrze sie rozklada przy spacerówce, na zimę w sam raz albo taki smieszny, tylko nie wiem czy jest dostepny u nas, bo w Rosji go maja ![]() Cytat:
![]() Co do chusty, ja sie kiedys uczylam z youtubem i zdjęciami z instrukcji biedny Tomcio taki byl grzeczny
|
||
|
|
|
#1061 |
|
Rozeznanie
|
U nas wczoraj lał deszcz, ale dzisiaj na szczęście nie pada. Pogoda ok 10C i wiatr, szału nie ma. Także zamiast grilla to boczki na patelni grillowej smażyłam
1493814761784.jpg Z żebrami mam masakrę, nie mogę spać na boku bo mnie boli. Mogę spać na plecach lub półboku z podusią ciążową pod plecami, wtedy widać jakiś inny kąt i nie boli. Czy noszę stanik czy nie to żebro lewe mi się wpija więc to nie kwestia obciskania z zewnątrz. Dzisiaj zaczęłam 26tc i appka twierdzi, że zaczęłam 3 trymestr. Ale ten czas leci, zanim się obejrzymy wszystkie się rozpakujemy 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Judka -fajny ten kolorowy. Taki szalony moim faworytem poki co jest espiro next (manhattan lub avenue), ale wizualnie, kolorystycznie srednio. opinii jeszcze nie szukalam..i zaczelam zastanawiac sie nad maxi cosi mura 4 plus - i wtedy 3w1 z fotelikiem cabriofix...na zywo chyba go kiedys widzialam i cos mi nie pasowalo - musze jeszcze raz oblukac...
|
|
#1063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mam jakis wewnetrzny sprzeciw na szarosci ostatnio, chyba ze jako ubranie ![]() Maxi cosi mnie sie wizualnie nie podobal. Nie wiem czy chodzilo mi ze jakos stelaz taki szerszy mial ? Albo cos pokrecilam
Edytowane przez judkama Czas edycji: 2017-05-03 o 16:11 |
||
|
|
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi sie wydaje ze on byl taki smiesznie malutki na tle innych, ale tez moge mylic
|
|
#1065 | |
|
Raczkowanie
|
Oriane, tez tak mialam w pierwszej ciazy z tym zebrem. Nic nie pomagalo, dopiero po porodzie ustalo. Teraz juz tego nie czuje, ale za to nie moge spac na plecach, bo nie dam rady oddychac w takiej pozycji 😵 Aale hej! Mialam nie narzekac 😂
Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
Dla mnie nie ma nic gorszego niz wstac z rana i zobaczyc pochmurne niebo, grrr! Wiosna zrobila nam niezlego zonka w tym roku Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1066 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane za pomocą mTalk ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
Wysłane za pomocą mTalk |
||
|
|
|
#1067 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
U mnie dziś kalafior ciążowy się ukazał w pełni Zapodziała mi się ścierka kuchenna i nigdzie nie mogłam jej znaleźć, więc wyciągnęłam następną. Później oczywiście ta pierwsza się znalazła... w szufladzie z garnkami ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
Mąż się wkurza, że młoda go tak robi w konia i już nie chce przykładać ręki do brzucha ![]() Cytat:
Gratki ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() A bawarię muszę sobie dokupić i wino bezalkoholowe Cytat:
Zaraz Wam opiszę moje dylematy ![]() Cytat:
To samo mam z tym sand-cognac, że wolałabym szary stelaż.Na tę chwilę najbardziej prawdopodobna opcja to grey-powder http://www.roan.pl/img/bass-soft/Grey-Powder.jpg Szkoda tylko, że te wstawki skórzane nie są z jaśniejszego brązu, jak przy tamtych dwóch Wkurza mnie to, że nie można zmontować swojej wersji. Przy zwykłych bassach można, ale tamta torba mi się mniej podoba i jednak wolę mieć dodatkową amortyzację Problemy ludzi pierwszego świata Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Rozkminy wózkowe Wam opisałam, więc zostały jeszcze 2 dylematy: 1. Monitor oddechu z nianią Angelcare AC403 http://allegro.pl/monitor-oddechu-an...675624047.html czy Babysense 5 http://allegro.pl/zestaw-monitor-odd...621835462.html Zastanawiam się czy warto dopłacić te 200 zł, żeby mieć taki monitor, który jest stosowany w szpitalach, czy ten angelcare jest wystarczająco dobry ![]() 2. Fotel do karmienia Wcześniej byłam zdecydowana na leżankę muren z ikea http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70299025/ Ale szkoda mi tyle kasy wydawać, jeśli zakładam, że będę karmić pół roku. Później moglibyśmy ją wstawić do salonu, ale zajmuje dużo miejsca i nie jest nam tam potrzebna. Przez moment rozważałam zakup leżaka ogrodowego w kolorystyce pasującej do pokoju młodej, ale to chyba nie byłaby zbyt wygodna opcja, zwłaszcza jeśli chodzi o te plastikowe podłokietniki. Obecnie skłaniam się do zakupu wielkiego worka sako. Np. coś takiego: http://allegro.pl/fotel-sako-xxxxl-g...184217939.html Pokrycie z materiału, nie z eko-skóry bym wybrała. Macie jakieś doświadczenia z takimi workami? Możecie polecić jakiegoś producenta, albo sprzedawcę? |
||||||||
|
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
MARTOOLKA
Monitor oddechu polecam Babysense. Teraz też będę w niego celować...kupię używany... niestety swój sprzedałam. Chociaż nie znam Angelcare.... możliwe ze jest tak samo dobry. Worek sako... hmm nie widzę jakoś wstawania z niego z dzidziolem . Chrześniak mojego tż'ta ma taki ogromny i choć wygodny niesamowicie to jak się "wpadnie" do niego to z wydostaniem czasem problem... bez akrobacji die nie obędzie Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opcji wstawania nie przemyślałam, a faktycznie może to być problematyczne 😂Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1070 |
|
Raczkowanie
|
[/COLOR]Rozkminy wózkowe Wam opisałam, więc zostały jeszcze 2 dylematy:
1. Monitor oddechu z nianią Angelcare AC403 http://allegro.pl/monitor-oddechu-an...675624047.html czy Babysense 5 http://allegro.pl/zestaw-monitor-odd...621835462.html Szczerze? Sama w pierwszej ciazy chcialam kupic monitor oddechu, ale powstrzymalam sie. Stwierdzilam, ze jak juz urodze i zauwaze, ze jest mi niezbedny to wtedy nie bedzie problemem zamowic do domu z expresowa wysylka. ☺ Ostatecznie zakupu nie dokonalam z bardzo prostej przyczyny. Otoz to ja sama bylam najlepszym monitorem oddechu dla swojej coreczki 😂 A jeszcze lepszym byl TZ, ktory przez pierwsze kilka miesiecy dobrowolnie wstawal do Malej, zeby sprawdzic "czy na pewno wszystko w porzadku"😉 Gdybysmy nawet mieli ten monitor, to i tak z pewnoscia bysmy latali do lozeczka tysiace razy, bo monitor moze zawiesc... Choc oczywiscie kazdy ma prawo do wlasnego wyboru i wierze, ze argumentow "za" znajdzie sie wiele ☺ Pozdrawiam!😙 Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1072 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko miejsca w domu juz brak😂 ale fajne te uszaki! Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1074 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale planować możemy A co.... tyle naszego chociaż.Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
obudzilam sie z glodu wcinam juz kanapeczki w lozku dzis mam plan zrobic liste wyprawkowa ciekawe co z tego wyjdzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1078 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ta liste mam w planach zrobic od 2 tygodni, ale caly czas brak mi motywacji 😱 Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1079 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Dziewczyny
Ja jeszcze nie mam listy wyprawkowej i predko jej pewnie nie bede robic ![]() Milego dnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1080 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.

To moja pasja wiec zawsze gadam o tym z przyjemnością

Dopiszę zaraz na pierwszej stronie 

Dla mnie nie ma nic gorszego niz wstac z rana i zobaczyc pochmurne niebo, grrr!

A co.... tyle naszego chociaż.