Sierpniówki 2017 <3 cz.4 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-03, 11:00   #1051
malenka1889
Zadomowienie

Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
Właśnie zauważyłam że powinnam dziś świętować rozpoczęcie III trymestru

A mam tylko mrożoną pizzę :/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
No widzisz jak szybko czas leci

Brawo

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 11:17   #1052
judkama
Zakorzenienie

Hejka! Wracam po odwyku
Czekam na ta piękną pogodę ehhhh
Itakasia nie wiem kiedy te lody zjemy

Oszaleje z wózkami, juz bym wziela bebetto tito, ale same szarości, akurat nie chce takiego wózka

judis gratki

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 11:26   #1053
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017 &lt;3 cz.4

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Super wozek

Dzięki za dużo wiedzy przemyconej w postach,z niecierpliwością będę czekać na nowy post na blogu

Nie ma za co To moja pasja wiec zawsze gadam o tym z przyjemnością

Cytat:
Napisane przez yabadabadooo Pokaż wiadomość
Judis- świetny wózek, prawdziwy Mercol wśród powozów małych książątek

Pierożkowa- wlazłam na Twojego bloga a z bloga na insta, na zdjęciu w lustrze wyglądasz jak Mandy Moore!

Helloalex- udanych wakacji, ciesz się słońcem i ciepełkiem, bo w Polsce zimno i paskudnie
Dzięki za rade co do krzywej, zadzwonię zaraz do przychodni i zapytam co i jak

Nooo wczoraj miałam dzien tak zwanej "dobrej twarzy" dzisiaj juz mi przeszło Ale lubię Mandy Moore

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
My raczej bierzemy gotowy zestaw z Roana, bo jednak z dodatkowym innym fotelikiem sporo drożej wychodzi.

A co do konkretnej firmy, to na bezpiecznym maluchu mówili, że i tak trzeba fotelik mierzyć, żeby dziecko się układało pod kątem 40 stopni, bo tak jest najbezpieczniej. Podobno nie każdy fotelik pasuje do każdego samochodu

Wyglądasz super Dobrze, że młoda taka ruchliwa, będzie aktywna po mamusi

Gratuluję zakupu Dopiszę zaraz na pierwszej stronie

A w Rossmannie promocja na produkty Lovela

Dzięki No wlasnie od tygodnia nie ćwiczyłam bo przez to życie na walizkach nie ma kiedy, moze stad moje gorsze samopoczucie...

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Dzięki Mnie przed chustami powstrzymuje tylko lenistwo, bo mam poczucie, że to jest jakaś wiedza tajemna wymagająca tysięcy powtórzeń, prób, błędów i nie wiem jeszcze czego A nosidełko kupuje się i jest

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Jakże adekwatne...
https://www.facebook.com/BuzzFeedGee...8794772237261/

Cos w tym jest, ale szybko z chusta dochodzi sie do wprawy Nie setki czy tysiące powtórzeń, raczej kilka Kurczę gdyby nie to ze juz mam taki brzuch to bym Wam filmik z lala treningowa nagrała żebyście wiedziały czy to faktycznie takie straszne ale z takim bebzunem to ja juz tylko na plecach motam

Bleeeee dzisiaj młody zostaje na noc u mojej mamy a my idziemy na imprezę urodzinowa znajomego. Nie chce mi sie... wszyscy sie spija a ja tam bede siedzieć jak jemioł. Jeszcze maja byc dwie dziewczyny jedna tez w ciąży druga z rocznym dzieckiem, ale one tak nosa zadzierają.... kompletnie nie umiem z nimi gadać...

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 11:37   #1054
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość

Bleeeee dzisiaj młody zostaje na noc u mojej mamy a my idziemy na imprezę urodzinowa znajomego. Nie chce mi sie... wszyscy sie spija a ja tam bede siedzieć jak jemioł. Jeszcze maja byc dwie dziewczyny jedna tez w ciąży druga z rocznym dzieckiem, ale one tak nosa zadzierają.... kompletnie nie umiem z nimi gadać...
Bo to jest tak, że z drugą matka najtrudniej się dogadać. A jeszcze jak trafiasz na "wszystkowiedzącą, najlepiejwychowującą" to już wogóle.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 12:11   #1055
yabadabadooo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Bo to jest tak, że z drugą matka najtrudniej się dogadać. A jeszcze jak trafiasz na "wszystkowiedzącą, najlepiejwychowującą" to już wogóle.

Takie sa najgorsze. Mam taką koleżankę, w ciąży jest o miesiac starszej niż moja, też pierwsze dziecko, ale poucza mnie jakby co najmniej trójkę urodziła i wychowała

Pierozkowa- idz na impreze i się porządnie najedz, będziesz miała rekompensatę

Też coraz bardziej przekonuje się do używania chust. Ale chyba faktycznie wybiorę się na spotkanie z kimś mądrym w tej kwestii bo nie chciałabym kupić jakiegoś shitu i przede wszystkim coś bezpiecznego dla synka. Ale jak oglądałam możliwości wiązania to można się za głowę złapać, tyle kombinacji

U mnie pogoda nawet nie najgorsza. Nie pada, słoneczko jakby chciało sie wyłamać zza chmurek. Może być nieźle. Miłego dnia
yabadabadooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 12:45   #1056
_laurka
Raczkowanie

Cytat:

Brawo, jak ten czas leci. Dobrze, że chociaż pizza do świętowania jest 😊

_laurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 12:52   #1057
bianca30
Raczkowanie

Witam. Gdzie ten dlugi weekend tak szybko ulecial? Znowu jutro do roboty. Nie czuje jakbym piec dni miala wolnego a jedynie zwykly weekend.

Macie racje, ze pogoda dobija. Ciekawe czy komus udalo sie w ogole pogrillowac? W kazdyn razie wczoraj na polkach sklepowych byla pustka jesli chodzi o pieczywo. Ludzie poglupieli a to tylko 1 dzien bez otwartych sklepow.

Co do pogody to - poniewaz mam kiepski humor - to ja sie obawiam, ze od razu z takiej podwiosennej aury przeskoczymy na jesien. 😉 Szkoda, ze najdluzsze, najladniejszs dni uplywaja nam przy takiej beznadziejnej pogodzie. Cos sie w tej naturzs mocno poprzestawialo.

Dobra, ide smecic mezowi dopoki mnie z domu nie wyrzuci za to hehe.

Ktos tu pisal o kiepskim nastroju? Koncowka tego drugiego trymestru uplywa mi wlasnie na takiej mega hustawce nastroju, ze sama siebie nie ogarniam.
bianca30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 13:27   #1058
crescent
Zakorzenienie

Cytat:

ej! ja wg om tez!
za to ja na ta okolicznosc mam spaghetti i jedna bawarie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Hejka! Wracam po odwyku
Czekam na ta piękną pogodę ehhhh
Itakasia nie wiem kiedy te lody zjemy

Oszaleje z wózkami, juz bym wziela bebetto tito, ale same szarości, akurat nie chce takiego wózka

judis gratki
hm..mi sie wydaje ze tito mialo inne kolory niz szary..turkus chyba, fiolecik, bordo. oglądalas go na żywo? bo on wg mnie po zlozeniu jest mega duzy i nam odpadl przez to
Stary 2017-05-03, 13:44   #1059
admirable
Zakorzenienie

Hej ale cudownie mieć świadomość, ze jutro wolne, pojutrze wolne itd nie wiedziałam, ze tak mnie to będzie cieszyc

Stoję przed wyborem łóżeczka i im wiecej ich oglądam tym mniej wiem😂😂 oglądaliśmy też w Ikei I nawet któreś mi się podobało ale nic nie pisało o wybieranych szczebelkach. Mąż mówi ze jak chce to mi sam wytnie te szczeble bo już nie może mnie słychać hehe no ale jeśli bralabym pod uwagę bez wyciaganych szczebli to wrócę do pierwotnego wyboru pinio Moon, które o drzucilam właśnie przez to. Ale gdy jestem już zdecydowana na to pinio to jednak nachodzą mnie myśli, żeby wybrać takie z opcją wyjmowania. Wspolczujecie mojemu tz? Pomyslcie co on biedny ze mna przechodzi 😂😂😂

Też koniecznie chce motac dziecko ale nie wyobrażam sobie tego bez spotkania z doradcą, balabym się, ze narobie więcej krzywdy dziecku niż pożytku z tego bedzie

admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 14:02   #1060
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
ej! ja wg om tez!

hm..mi sie wydaje ze tito mialo inne kolory niz szary..turkus chyba, fiolecik, bordo. oglądalas go na żywo? bo on wg mnie po zlozeniu jest mega duzy i nam odpadl przez to
Tak mają taki filet i turkus, tylko że w połączeniu z białym nie podoba sie mi to Na zywo go nie widziałam w sumie...
Ale i tak odpadł
Zostaje mi chyba roan bass soft i kolor red wine, mimo że steląż ma szary a nie czarny, ale budka dobrze sie rozklada przy spacerówce, na zimę w sam raz
albo taki smieszny, tylko nie wiem czy jest dostepny u nas, bo w Rosji go maja

Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
Hej ale cudownie mieć świadomość, ze jutro wolne, pojutrze wolne itd nie wiedziałam, ze tak mnie to będzie cieszyc

Stoję przed wyborem łóżeczka i im wiecej ich oglądam tym mniej wiem😂😂 oglądaliśmy też w Ikei I nawet któreś mi się podobało ale nic nie pisało o wybieranych szczebelkach. Mąż mówi ze jak chce to mi sam wytnie te szczeble bo już nie może mnie słychać hehe no ale jeśli bralabym pod uwagę bez wyciaganych szczebli to wrócę do pierwotnego wyboru pinio Moon, które o drzucilam właśnie przez to. Ale gdy jestem już zdecydowana na to pinio to jednak nachodzą mnie myśli, żeby wybrać takie z opcją wyjmowania. Wspolczujecie mojemu tz? Pomyslcie co on biedny ze mna przechodzi 😂😂😂

Też koniecznie chce motac dziecko ale nie wyobrażam sobie tego bez spotkania z doradcą, balabym się, ze narobie więcej krzywdy dziecku niż pożytku z tego bedzie

Dobrze, ze chociaz łozeczka nie musze wybierac

Co do chusty, ja sie kiedys uczylam z youtubem i zdjęciami z instrukcji biedny Tomcio taki byl grzeczny

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-05-03, 14:36   #1061
oriane
Rozeznanie

U nas wczoraj lał deszcz, ale dzisiaj na szczęście nie pada. Pogoda ok 10C i wiatr, szału nie ma. Także zamiast grilla to boczki na patelni grillowej smażyłam 1493814761784.jpg

Z żebrami mam masakrę, nie mogę spać na boku bo mnie boli. Mogę spać na plecach lub półboku z podusią ciążową pod plecami, wtedy widać jakiś inny kąt i nie boli. Czy noszę stanik czy nie to żebro lewe mi się wpija więc to nie kwestia obciskania z zewnątrz.

Dzisiaj zaczęłam 26tc i appka twierdzi, że zaczęłam 3 trymestr. Ale ten czas leci, zanim się obejrzymy wszystkie się rozpakujemy 😀

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 15:52   #1062
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość

Dzisiaj zaczęłam 26tc i appka twierdzi, że zaczęłam 3 trymestr. Ale ten czas leci, zanim się obejrzymy wszystkie się rozpakujemy 😀

Judka -fajny ten kolorowy. Taki szalony
moim faworytem poki co jest espiro next (manhattan lub avenue), ale wizualnie, kolorystycznie srednio. opinii jeszcze nie szukalam..i zaczelam zastanawiac sie nad maxi cosi mura 4 plus - i wtedy 3w1 z fotelikiem cabriofix...na zywo chyba go kiedys widzialam i cos mi nie pasowalo - musze jeszcze raz oblukac...
Stary 2017-05-03, 16:03   #1063
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
U nas wczoraj lał deszcz, ale dzisiaj na szczęście nie pada. Pogoda ok 10C i wiatr, szału nie ma. Także zamiast grilla to boczki na patelni grillowej smażyłam Załącznik 7047986

Z żebrami mam masakrę, nie mogę spać na boku bo mnie boli. Mogę spać na plecach lub półboku z podusią ciążową pod plecami, wtedy widać jakiś inny kąt i nie boli. Czy noszę stanik czy nie to żebro lewe mi się wpija więc to nie kwestia obciskania z zewnątrz.

Dzisiaj zaczęłam 26tc i appka twierdzi, że zaczęłam 3 trymestr. Ale ten czas leci, zanim się obejrzymy wszystkie się rozpakujemy ��

Gratki za 3 trymestr
Cytat:

Judka -fajny ten kolorowy. Taki szalony
moim faworytem poki co jest espiro next (manhattan lub avenue), ale wizualnie, kolorystycznie srednio. opinii jeszcze nie szukalam..i zaczelam zastanawiac sie nad maxi cosi mura 4 plus - i wtedy 3w1 z fotelikiem cabriofix...na zywo chyba go kiedys widzialam i cos mi nie pasowalo - musze jeszcze raz oblukac...
No wlasnie szalony jak ja
Mam jakis wewnetrzny sprzeciw na szarosci ostatnio, chyba ze jako ubranie

Maxi cosi mnie sie wizualnie nie podobal. Nie wiem czy chodzilo mi ze jakos stelaz taki szerszy mial ? Albo cos pokrecilam

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2017-05-03 o 16:11
Stary 2017-05-03, 16:07   #1064
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Gratki za 3 trymestr

No wlasnie szalony jak ja
Mam jakis wewnetrzny sprzeciw na szarosci ostatnio, chyba ze jak ubranie

Maxi cosi mnie sie wizualnie nie podobal. Nie wiem czy chodzilo mi ze jakos stelaz taki szerszy mial ? Albo cos pokrecilam

mi sie wydaje ze on byl taki smiesznie malutki na tle innych, ale tez moge mylic pojade ocenie
Stary 2017-05-03, 16:36   #1065
ZieloonaTruskawka
Raczkowanie

Oriane, tez tak mialam w pierwszej ciazy z tym zebrem. Nic nie pomagalo, dopiero po porodzie ustalo. Teraz juz tego nie czuje, ale za to nie moge spac na plecach, bo nie dam rady oddychac w takiej pozycji 😵 Aale hej! Mialam nie narzekac 😂

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Ja tak żałowałam że mi wiosna przeleci i będę ją tylko z łóżka oglądać, a tu rzeczywiście zapowiada się że w ogóle jej nie będzie i za chwilę pewnie 30 stopni :/

Nie wiem jak Wy, ale ja naprawde czekam na te 30 stopni. Dla mnie nie ma nic gorszego niz wstac z rana i zobaczyc pochmurne niebo, grrr!
Wiosna zrobila nam niezlego zonka w tym roku

ZieloonaTruskawka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 20:51   #1066
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam wyjmowane szczebelki ale w ogóle z tego nie korzystam... Nie wyjmuje ich bo jak corka wstaje to sama wola, że chce mleczko czy do mnie do łóżka. A jak dziecko małe to tego nie potrzebuje. Chyba, że pozniej chcecie w nocy przyjmować uciekiniera

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
U nas wczoraj lał deszcz, ale dzisiaj na szczęście nie pada. Pogoda ok 10C i wiatr, szału nie ma. Także zamiast grilla to boczki na patelni grillowej smażyłam Załącznik 7047986

W pierwszej ciazy miałam masakrę z zebrami, corka byla ulozona posladkowo i glowke pod moimi zebrami miała od 28 tyg do końca wiec juz ci współczuję... Wiem co to znaczy, a przy bliźniakach to mega uciążliwe bo jedno tu drugie gdzie indziej moze uciskać

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 22:08   #1067
Martoolka87
Zakorzenienie

Hejka

U mnie dziś kalafior ciążowy się ukazał w pełni Zapodziała mi się ścierka kuchenna i nigdzie nie mogłam jej znaleźć, więc wyciągnęłam następną. Później oczywiście ta pierwsza się znalazła... w szufladzie z garnkami

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Nextime1711 Pokaż wiadomość
Jednak najwieksze waracje sa jak moj TŻ do niej mówi, więc juz mam uswiadamiane ze to coreczka tatusia😝 Nawet ostatnio dostał od niej kopa w policzek hehe😉
A to moja właśnie odwrotnie. Jak tylko tatuś dotknie brzucha, albo się odezwie, to młoda przestaje skakać, a jak on się odsunie, to ona znów szaleje Mąż się wkurza, że młoda go tak robi w konia i już nie chce przykładać ręki do brzucha

Cytat:
Cześć w ten piękny jesienny dzień. Ja juz nie wiem czy jest szansa na wiosnę czy odrazu buchnie latem i gorącem i zetnie nas z nóg
Obawiam się, że wiosny nie będzie

Cytat:
Gratki

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Najgorzej

Cytat:
ej! ja wg om tez!
Gratki
A bawarię muszę sobie dokupić i wino bezalkoholowe

Cytat:
Chyba nie tylko Twój tak ma. Mój dzisiaj musiał przecierpieć moje rozkminy odnośnie wózka, fotela do karmienia i monitora oddechu Zaraz Wam opiszę moje dylematy

Cytat:
Zostaje mi chyba roan bass soft i kolor red wine, mimo że steląż ma szary a nie czarny, ale budka dobrze sie rozklada przy spacerówce, na zimę w sam raz
Mogłybyśmy się zamienić stelażami, bo mi się podoba góra black-cognac, ale wolałabym właśnie szary stelaż, tylko, że wtedy i tak misy nie będą pasować To samo mam z tym sand-cognac, że wolałabym szary stelaż.
Na tę chwilę najbardziej prawdopodobna opcja to grey-powder http://www.roan.pl/img/bass-soft/Grey-Powder.jpg
Szkoda tylko, że te wstawki skórzane nie są z jaśniejszego brązu, jak przy tamtych dwóch Wkurza mnie to, że nie można zmontować swojej wersji. Przy zwykłych bassach można, ale tamta torba mi się mniej podoba i jednak wolę mieć dodatkową amortyzację
Problemy ludzi pierwszego świata

Cytat:
U mnie nadal utrzymuje się poprawa z żebrami od czasu jak wyrzuciłam z łóżka ciążową poduchę i poduszkę z pur pianki i zastąpiłam je zwykłą dużą poduchą 80x80, którą układam ze skosa

Cytat:
Napisane przez ZieloonaTruskawka Pokaż wiadomość
Nie wiem jak Wy, ale ja naprawde czekam na te 30 stopni. Dla mnie nie ma nic gorszego niz wstac z rana i zobaczyc pochmurne niebo, grrr!
Ja nie chcę upałów Już wolę taką szarówkę

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Rozkminy wózkowe Wam opisałam, więc zostały jeszcze 2 dylematy:

1. Monitor oddechu z nianią
Angelcare AC403 http://allegro.pl/monitor-oddechu-an...675624047.html
czy
Babysense 5 http://allegro.pl/zestaw-monitor-odd...621835462.html

Zastanawiam się czy warto dopłacić te 200 zł, żeby mieć taki monitor, który jest stosowany w szpitalach, czy ten angelcare jest wystarczająco dobry

2. Fotel do karmienia
Wcześniej byłam zdecydowana na leżankę muren z ikea http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70299025/
Ale szkoda mi tyle kasy wydawać, jeśli zakładam, że będę karmić pół roku. Później moglibyśmy ją wstawić do salonu, ale zajmuje dużo miejsca i nie jest nam tam potrzebna.
Przez moment rozważałam zakup leżaka ogrodowego w kolorystyce pasującej do pokoju młodej, ale to chyba nie byłaby zbyt wygodna opcja, zwłaszcza jeśli chodzi o te plastikowe podłokietniki.
Obecnie skłaniam się do zakupu wielkiego worka sako. Np. coś takiego:
http://allegro.pl/fotel-sako-xxxxl-g...184217939.html
Pokrycie z materiału, nie z eko-skóry bym wybrała.
Macie jakieś doświadczenia z takimi workami? Możecie polecić jakiegoś producenta, albo sprzedawcę?
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 22:24   #1068
diablica80
Zakorzenienie

MARTOOLKA

Monitor oddechu polecam Babysense. Teraz też będę w niego celować...kupię używany... niestety swój sprzedałam. Chociaż nie znam Angelcare.... możliwe ze jest tak samo dobry.

Worek sako... hmm nie widzę jakoś wstawania z niego z dzidziolem . Chrześniak mojego tż'ta ma taki ogromny i choć wygodny niesamowicie to jak się "wpadnie" do niego to z wydostaniem czasem problem... bez akrobacji die nie obędzie

Stary 2017-05-03, 22:27   #1069
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
MARTOOLKA

Monitor oddechu polecam Babysense. Teraz też będę w niego celować...kupię używany... niestety swój sprzedałam. Chociaż nie znam Angelcare.... możliwe ze jest tak samo dobry.

Worek sako... hmm nie widzę jakoś wstawania z niego z dzidziolem . Chrześniak mojego tż'ta ma taki ogromny i choć wygodny niesamowicie to jak się "wpadnie" do niego to z wydostaniem czasem problem... bez akrobacji die nie obędzie

Dzięki Opcji wstawania nie przemyślałam, a faktycznie może to być problematyczne 😂

Stary 2017-05-03, 22:47   #1070
ZieloonaTruskawka
Raczkowanie

[/COLOR]Rozkminy wózkowe Wam opisałam, więc zostały jeszcze 2 dylematy:

czy

Szczerze?
Sama w pierwszej ciazy chcialam kupic monitor oddechu, ale powstrzymalam sie.
Stwierdzilam, ze jak juz urodze i zauwaze, ze jest mi niezbedny to wtedy nie bedzie problemem zamowic do domu z expresowa wysylka. ☺
Ostatecznie zakupu nie dokonalam z bardzo prostej przyczyny. Otoz to ja sama bylam najlepszym monitorem oddechu dla swojej coreczki 😂 A jeszcze lepszym byl TZ, ktory przez pierwsze kilka miesiecy dobrowolnie wstawal do Malej, zeby sprawdzic "czy na pewno wszystko w porzadku"😉
Gdybysmy nawet mieli ten monitor, to i tak z pewnoscia bysmy latali do lozeczka tysiace razy, bo monitor moze zawiesc...
Choc oczywiscie kazdy ma prawo do wlasnego wyboru i wierze, ze argumentow "za" znajdzie sie wiele ☺
Pozdrawiam!😙

Stary 2017-05-03, 22:48   #1071
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Dzięki Opcji wstawania nie przemyślałam, a faktycznie może to być problematyczne 😂

Na allegro jest mnóstwo ofert foteli typu uszak. Wydają się być fajne. Może coś w ten deseń?

Stary 2017-05-03, 22:57   #1072
ZieloonaTruskawka
Raczkowanie

Cytat:
Na allegro jest mnóstwo ofert foteli typu uszak. Wydają się być fajne. Może coś w ten deseń?

Ej, przez Was teraz ja mam ochote zakupic taki zgrabny fotel! 😀
Tylko miejsca w domu juz brak😂 ale fajne te uszaki!

Stary 2017-05-03, 22:58   #1073
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Ej, przez Was teraz ja mam ochote zakupic taki zgrabny fotel! 😀
Tylko miejsca w domu juz brak😂 ale fajne te uszaki!

Sama się zaczęłam zastanawiać nad takim mimo, że przy Młodym nie miałam

Stary 2017-05-03, 23:02   #1074
ZieloonaTruskawka
Raczkowanie

Cytat:
Sama się zaczęłam zastanawiać nad takim mimo, że przy Młodym nie miałam

Ja tez przy pierwszym dziecku nie mialam i jakos to przezylam... Ale zycie piekniejsze byloby z tym fotelem😀 Musze jutro z tz porozmawiac, on umie sprowadzic mnie na ziemie😄

Stary 2017-05-03, 23:07   #1075
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez przy pierwszym dziecku nie mialam i jakos to przezylam... Ale zycie piekniejsze byloby z tym fotelem😀 Musze jutro z tz porozmawiac, on umie sprowadzic mnie na ziemie😄

Mój mi pewnie też ten pomysł z głowy wybije
Ale planować możemy A co.... tyle naszego chociaż.

Stary 2017-05-03, 23:27   #1076
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Rozkminy wózkowe Wam opisałam, więc zostały jeszcze 2 dylematy:

czy

Szczerze?
Sama w pierwszej ciazy chcialam kupic monitor oddechu, ale powstrzymalam sie.
Stwierdzilam, ze jak juz urodze i zauwaze, ze jest mi niezbedny to wtedy nie bedzie problemem zamowic do domu z expresowa wysylka. ☺
Ostatecznie zakupu nie dokonalam z bardzo prostej przyczyny. Otoz to ja sama bylam najlepszym monitorem oddechu dla swojej coreczki 😂 A jeszcze lepszym byl TZ, ktory przez pierwsze kilka miesiecy dobrowolnie wstawal do Malej, zeby sprawdzic "czy na pewno wszystko w porzadku"😉
Gdybysmy nawet mieli ten monitor, to i tak z pewnoscia bysmy latali do lozeczka tysiace razy, bo monitor moze zawiesc...
Choc oczywiscie kazdy ma prawo do wlasnego wyboru i wierze, ze argumentow "za" znajdzie sie wiele ☺
Pozdrawiam!😙

My jesteśmy zdecydowani na zakup monitora, pozostaje tylko kwestia tego, który kupimy. Bezdechu nie jesteś w stanie zauważyć, jeśli dziecko śpi w innym pokoju i nie patrzysz na nie non stop
Cytat:

Przymierzałam się do uszaka w IKEA i jakoś mi nie przypasował. Ale widzę teraz, że mają fajny bujany fotel poang. Wcześniej wykluczyłam fotele z twardymi podłokietnikami, ale jednak ten jest sporo tańszy. Najwyżej poduszkę będę pod rękę podkładać. Muszę się do niego przymierzyć. I jeszcze męża namówić, bo on to by chciał, żebym w salonie karmiła, a ja nie chcę w nocy spacerować z dzieckiem po całym mieszkaniu. Skoro mam postanowienie, żeby nie brać małej do łóżka, to potrzebuję fotela w jej pokoju

Stary 2017-05-04, 07:43   #1077
crescent
Zakorzenienie

Dzien dobry obudzilam sie z glodu wcinam juz kanapeczki w lozku dzis mam plan zrobic liste wyprawkowa ciekawe co z tego wyjdzie

Stary 2017-05-04, 08:16   #1078
ZieloonaTruskawka
Raczkowanie

Cytat:
Dzien dobry obudzilam sie z glodu wcinam juz kanapeczki w lozku dzis mam plan zrobic liste wyprawkowa ciekawe co z tego wyjdzie

Czesc Crescent☺
Ja ta liste mam w planach zrobic od 2 tygodni, ale caly czas brak mi motywacji 😱

Stary 2017-05-04, 08:23   #1079
Hanala
Zadomowienie

Czesc Dziewczyny

Ja jeszcze nie mam listy wyprawkowej i predko jej pewnie nie bede robic

Milego dnia

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 08:46   #1080
MademoiselleB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Ja jeszcze nie mam listy wyprawkowej i predko jej pewnie nie bede robic

Milego dnia

Hanala czy Ty juz po wakacjach?
MademoiselleB jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości