|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 2
wzielam sie za mycie pedzla
lajner nie chce z niego zejsc i cale rece mam czarne ja mam ochote na taka piateczke... mozna do nich wkladac wosk do brwi? to by mnie pasilo
|
#4772 |
|
Zadomowienie
|
Tak
. Prócz tego poprawiono mi samopoczucie komlementując moją "bardzo wypielęgnowaną" cerę . Nawet jeśli było to kłamstwo, to i tak miło było usłyszeć.Ja się zastanawiam . Dziewczyny polecały mi na wątku o Effaclearze jakieś mazidła z BU zamiast gotowych kwasów. Wzięłabym bez wahania, ale jakoś tak jak myślę, że musiałabym to robić sama, trzymać w lodówce . To się raczej nie sprawdzi przy moich licznych i częstych wyjazdach. Ale kto wie.Od wtorku smaruję się znów balsami brązującymi i kładę samoopalacz na twarz. No jakaś nienormalna jestem, nie mogę się zdecydować blada czy opalona? W temacie, zapomniało mi się o nowej tubce filterka, jutro wydobędę resztkę z tubki i muszę pognać do apteki po nowy, tylko nie wiem który , jak znam siebie wezmę jeszcze tonik, bo mi się kończy i parę innych pierdół, a portfel już kwiczy .
|
#4773 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dzięki dziewczyny. |
||
|
|
|
#4774 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może to i dobrze, że matura przed Tobą. Przynajmniej nie będziesz miała czasu na dołujące myślenie. Właśnie Ja się dzisiaj z moim pożarłam strasznie I teraz odreagowuję przed kompem ![]() Cytat:
Ja się teraz przymierzam do wizyty u jakiegoś fajnego fryzjera, co to się na lokach dobrze zna i specjalną techniką podkręślającą skręt je strzyże. tulipanna polecała na fryzjerskim i jak w końcu moja galopująca skleroza mi na to pozwoli, to zadzwonię i się umówię na czerwiec. Podobnież takie terminy są - 1-1,5mies. No i wcale nie tak dużo, jak na Kraków, za strzyżenie bierze, bo jakieś 60zł. A strzyże się tak tylkoraz na pół roku Cytat:
Ta ja chyba musiałabym mieć u nich pewnie jakieś 140B, żeby to B było wystarczająco duże. Tylko wtedy obwód mogłabym sobie 2 razy wokół ciała owinąć Cytat:
I teraz kupić w S. czy nie kupić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Też myślę, że w tym tkwi przyczyna. Odmawianie sobie przyjemności kosmetycznych sprawiło, że w naszych mózgownicach od razu zapala się czerwone światełko i świta myśl "Przecież Ci to niepotrzebne, bo..." |
||||||||
|
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
ice a jaki masz odcien?
MagJa podaj przepis
|
#4776 |
|
Przyjaciółka KWC
|
|
|
|
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
06 dla mnie to piekny bez, z lekka domieszka zolci. cudny kolor, bez grama rozowego
|
#4778 |
|
Przyjaciółka KWC
|
|
|
|
|
#4779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
06 maziam sie od dwoch tygodni, kolorek bajeczny
|
|
#4780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Suche: 3 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 szkl. cukru małe opakowanie cukru wanilinowego Mokre: 2 jajka pół kostki rozpuszczonego przestudzonego masła pół szklanki mleka 4-5 zmiksowanych kiwi W przepisie było, żeby najpierw połączyć jajka z cukrem i tłuszczem i tak też zrobiłam. Potem wrzuciłam kiwi, no i całą resztę. Piekłam w 200'C jakieś 20min, sama nie wiem. Wyszło mi tak 15 szt., a dałoby radę i 16, więc można by te proporcje okroić, żeby wychodziło 12. W oryginale zamiast masła była 1/4 szkl. oliwy, zamiast cukru wanilinowego 1/4 łyżeczki esencji waniliowej, no i zamiast 2/3szkl. cukru pół szklanki. I 4 kiwi. Ale że kiwi były małe wzięłam 5, a że kwaśne, to trochę więcej cukru. No i kazali je posypać z wierzchu cukrem z przyprawami, ale nie wiem z jakimi przyprawami, bo link posiałam i nie chce mi się szukać ![]() Jako że 3szt. nie chciało mi się piec samych, to jeszcze w oparciu o przepis na muffiny z nutellą z cincin, zrobiłam podbne, tyle, że bez kakao i z normalnym cukrem, nadziewane konfiturą porzeczkową. Dooobre wyszły
|
|
|
|
|
#4781 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z oczy dobrze mi zszedł płyniem garniera.Cytat:
![]() Własnie, gdzies poznikały te wcześniej niezbijalne argumenty, że "muszę to mieć koniecznie" ![]() Cytat:
tu oryginał a co z nim MagJa zrobiła to nie wiem do końca
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj sobie kupiłam śliczny lakier do paznokci, Sally Hansen, za jedyne 9 zł!
A ma tak boski kolor i jest poprostu super ![]() Ale jestem happy
|
|
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
i tak fajnie sie je
przeciac na pol i wydlubuje lyzeczka no i tak wlochata skorka
|
#4786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tylko jeden staniczek. Sportowy. Wyglądany od dawien dawna. Stary jest już za ciasny trochę, a i inszy stanik właśnie sprzedałam na All, więc zakup w pełni usprawiedliwiony. Wyrzutów sumienia niet
![]() Cytat:
Ja sobie właśnie wybiłam z głowy zakup CK Summer w promocji S. W UK w Bootsie kosztują normalnie 25 funciaków, więc jakieś 120zł, a nie 175zł jak u nas. Jak nie będzie ich w San Marino, to siostra z UK przywiezie ![]() Zapomniałam jeszcze wspomnieć o pominięciu cytryny. Ale te kiwi wyjątkowo kwaśne były, więc cytryna była zbędna. Cytat:
Tyż lubię, ale jednak wolę kiwi niż kiwimuffins. |
||
|
|
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
Majtki z oysho były po 11zł, piżamka chyba 39zł, więc raczej nie drogo. Mam zamiar tam wpaść po kilka par majtek - za to La Senza zrobiła się droga, a szkoda, bo majtki z najnowszej kolekcji sa śliczne. Kiedyś, gdy otworzyli pierwszy sklep w Wwie, mieli duzo fajniejsze kolekcje.
Duże są te linery Inglota?
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
zizou daj znać jak się sprawi maseczka truskawkowa
Bo mnie też kusi parę rzeczy z BU(m.in. hydrolat różany, olejek myjący do twarzy o zapachu pomarańczowym i to masło kawowe mi się też podoba ).
|
#4789 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Wczoraj przeprowadziłam w nocy dłuuuugą rozmowę ze swoim juznietezetem. Przyznał się do wszystkich kłamstw i zdrad, o jakie dotąd go tylko podejrzewałam i wiecie co, zamiast się zdołować, poczułam takiego powera, jak już dawno . Lala, z którą sypiał nie dość, że sporo starsza ode mnie, mała, pokraczna, z wysuszoną na wiór skórą po nałogowym smażeniu w solarium, w dodatku z wiecznie opuchniętą twarzą i poniekąd problemem alkoholowym, to jeszcze tzw. pogotowie seksulane opola . No i goopia jak but z lewej nogi (jej mąż jest policjantem, pracuje na tym samym komisariacie, co moja kumpela i choć nie cierpię plotek, na jej temat słyszałam sporo), za to z tak wysokim mniemaniem o sobie, że ho ho! Kazdej życzyłabym tak dobrego samopoczucia.Beczał mi do słuchawki, choć nawet nie przepraszał, bo i tak nie uzyskałby przebaczenia, za to wiem, że puszczał się z nią bo była zawsze chętna, pod ręką i nie stawiała wymagań. Faceci jednak myślą tylko jedną częścią ciała . Wiem, że żałuje, ale cóż co się stało...Ja mam tę satysfakcję, że nie była to lawstory na boku i ulżyło mi, że taka przepraszam z określenie, nieatrakcyjna wywłoka. Swoją drogą nie dziwię się już jej mężowi, że patrzeć na nią nie może, a trzyma pod swoim dachem tylko dlatego, że lala bez niego wylądowałaby pod mostem. Przepraszam, za te wynurzenia, ALE MI ULŻYŁO
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
No to już wiesz, że nie był ciebie wart
A ja już nie mogę co mi za oknem wyprawiają Nawet człowiek nie może spokojnie przejść a samochody co chwilę tylko hamują z piskiem opon na widok kolesia machającego lizakiem. I znów leciała karetka(wczoraj chyba ze 2 razy), pewnie ktoś się wbił w te dziury i pachołki na drodze, bo jeżdżą tu u mnie jak wariaci A ja się właśnie teraz wiosną chciałam uczyć jazdy autkiem a tu ![]() EDIT: Kurka i jeszcze mi tramwaj 22 zabrali i nie jedzie na Grzegórzeckie
|
#4791 | ||
|
Zakorzenienie
|
5,5g
Cytat:
przepraszam ze tak z grubej rury ale... ![]() Cytat:
masakra. ostatnio bladzilam, samochodem nie mogac normalnie wjechac do kazimierza
|
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
ziz mnie te hydrolaty już od dawna męczą, ale ciągle gdy sobie obiecuję, że zamówię to i tak jakoś w końcu wychodzi, że kupuję jakieś inne mazidła w drogerii
A ten różany chyba by mi przypasił, bo ja lubię różane aromaty w kosmetykach ![]() Ja przez to Grzegórzeckie dziś muszę się 3 razy przesiadać: z busa w tramwaj a potem z tramwaju w autobus Chyba se kupie helikopter
|
#4793 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny! Jestem tu u Was pierwszy raz ale biorąc pod uwagę zawartość mojej szafki gdzie 3/4 to kosmetyki do wlosów i nie tylko to chyba spełniam warukni tego wątku
w kazdym razie z ogromną przyjemnościa będę tu do Was zaglądać
|
|
|
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wiecej rozy w rozy (mam fiola na punkcie roz);olejek myjacy pomaranczowy jest REWELACYJNY-wlasciwie odstawilam inne myjadla i zostalam tylko przy nim,wydajny-starcza na ok 2 m-ce,mam ochote zrobic sobie nastepny sama Maslo kawowe polecam dla milosniczek zapachu i aromatu kawy -wyprobowalam na twarzy i ciele,zaluje ze sa tak male pojemnosci no ale trudno....w kazdym razie masla TBS moga sie schowac![]() Poki co w nocy zlozylam zamowienie na Mazidlach ale BU jest nastepne w kolejnosci i dumam tez nad maseczka truskawkowa i maceratem z owocow lesnych.Hydrolaty uwielbiam nalogowo i nie moge sie doczekac nowosci na Mazidlach.
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
Ice, Em trzymajcie się dziewczyny, z czasemw szystko się ułoży
Ja dzisiaj już 3 razy przypedałowałam do pracy na rowerku, jestem z siebie dumna, oby ten zapał trwał całe lato dziś jest tak pięknie, że jechałam w samym krótkim rękawku. Ach wiosna!U mnie w sms od S tez jest końcówka nr 755...wczoraj zanabyłam letnią limitowankę mojego ukochanego Issey Miyake L'Eau D'Issey. Zastanawiam się teraz czy można skorzystać z tej promocji więcej niż jedne raz? W sumie w sms nie ma informacji o tym tylko do kiedy jest promocja.. Przechodząc wczoraj obok TBS widziałam promocję -20% na pielęgnację
|
|
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie złamałam mój odwyk, możecie bić. Kliknęłam odsypki Maca na all, a miałam to zrobić dopiero w maju
|
|
|
|
#4798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mzoesz ile razy chcesz w ciagu tych trzech dni dzis na mojego przysposobionego smsa szalala moja rodzicielka nie bylo problemow, sprawdzania numeru oferty czy cus - poszlo gladko, pani nabila rabat bez patrzania w moj telefon ![]() edit: zmacilam serum - naloze wieczorem, zobaczymy, co to za cudo teraz mam na twarzy maseczke rozrobiona z hydrolatem migdalowym. alez to smierdzi ciezko sie rozrabia no ale mam nadzieje, ze dzialanie wynagrodzi mi te wszystkie dyskomforty
Przemoknięte serca miast I tylko ty i ja szczęśliwi tym dniem Bo choć zapomniał o nas świat Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei Edytowane przez zizou Czas edycji: 2008-04-25 o 16:40 |
|
|
|
|
#4799 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Dzięki, mam nadzieję, że się ułoży.
Poszłam dzisiaj do S. skorzystać z promocji, ale jakoś nie sprawiają mi teraz zakupy za wiele radości. Najpierw chciałam puder Benefit Georgia, ale oczywiście go nie było, potem myślałam nad brązerem Hoola, ale nie mogłam się zdecydować, czy chcę kolejny brązer. Potem chciałam kupić błyszczyk Clinique Full Potential, ale przypomniałam sobie ile mam nowych i prawie nowych błyszczyków, więc odpuściłam. Stwierdziłam, że w takim razie kupię sobie maczka Almond Blossom, ale oczywiście była tylko jedna sztuka w pudełeczku z przerwana taśmą, którego nie dało się otworzyć bez zniszczenia, żeby sprawdzić, czy w środku wszystko ok. Poszłam do innej S. po niego, ale jak tam doszłamn, to już nie chciałam go kupować. ![]() Spodobała mi się za to woda toaletowa Aqua Allegoria Figue Iris. Może jutro po nią pojadę, bo jak nie to chyba zmarnuję tę promocję. |
|
|
|
#4800 |
|
Zadomowienie
|
Ze też ja nie mam w pobliżu S
![]() Za to wybieram się niebawem do SP, obczaić te promocyjne zapachy. Jeśli ktoś zdecyduje się na wspólny zakup wezmę Skin, jeśli nie to chyba zaryzykuję Wild'a. Mam ochotę na jakąś nowość, a dwa że stan moich flakoników przez ostatnią zakupowo-perfumową abstynencję uległ znacznemu uszczupleniu i jak na złość najwięcej zostało uwielbianego przez mojego jużnietezeta (prawie cały 50 ml flakon) Deep Red'a.
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

lajner nie chce z niego zejsc
i cale rece mam czarne

. Nawet jeśli było to kłamstwo, to i tak miło było usłyszeć.
. Dziewczyny polecały mi na wątku o Effaclearze jakieś mazidła z BU zamiast gotowych kwasów. Wzięłabym bez wahania, ale jakoś tak jak myślę, że musiałabym to robić sama, trzymać w lodówce 
Ja się dzisiaj z moim pożarłam strasznie
I teraz odreagowuję przed kompem 

więc nie cały dzien miała pechowy 

Nawet człowiek nie może spokojnie przejść a samochody co chwilę tylko hamują z piskiem opon na widok kolesia machającego lizakiem. I znów leciała karetka(wczoraj chyba ze 2 razy), pewnie ktoś się wbił w te dziury i pachołki na drodze, bo jeżdżą tu u mnie jak wariaci