LIPCÓWKI część 5. - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-04, 20:04   #601
Agg_s
Wtajemniczenie

LIPCÓWKI część 5.

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Super że wszystko ok! Fajnie że piszesz o tym twardym brzuszku podczas chodzenia i siedzenia, bo ja tak mam a jak się położę to przechodzi. A moja gin mówiła na to tylko żeby magnez brac.

Mi nawet o magnezie nie wspomniała jeszcze, a ja zapomniałam wspomnieć, że go sobie biorę z własnego wyboru.

Jak po wizycie?

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość

Za to właśnie mi napisala kardiolog ze mam nieprawidłowe wyniki badania holterem :/ stresuja mnie w tym tygodniu :/ dobrze ze juz jutro widze sie z ordynatorem i liczę, że mnie uspokoi chociaż w kwestii łożyska...

Trzymam bardzo mocno kciuki

Taedio, ładny przyrost ciekawe ile Młody waży, napisz jutro koniecznie z wózkami widzę szalejecie

poprostu, super ta bluza, właśnie czegoś takiego jeszcze szukam

Jeśli chodzi o wózki to katastrofa. Będę chyba dziecko na plecach nosić...

Roan Bass Soft odrzucony (wisi mu z tyłu i koniec), Bebetto Tito odrzucone (przytłoczył mnie swym rozmiarem), Abc Design Salsa 4 odrzucony (zmienili gondolę i a) jest mało zabudowana, b) wisi mu w środku siateczka do robienia przewiewu ), Xlander Xcite odrzucony (za twardy). Rzucił nam się w oczy jakiś Royal Hessen ale czort wie co to za marka, w necie mało opinii, tani nie był (2999zł) i trochę obawiam się kupić tak "w ciemno" - jest fajny bo ma regulowaną amortyzację, wystarczającą gondolę, fajną spacerówkę bez niczego wiszącego... wyszedł na prowadzenie ale cena trochę mnie hamuje no i drugi wózek Joie Mytrax - w wersji z gondolą, niestety nie mieli jej w sklepie, mają sprowadzić i zadzwonić ale nie wiem kiedy i czy nie będzie za późno. Na zdjęciach gondola mi się nie podoba, ale spacerówka jest tym co bardzo chcę. Więc coś za coś. Oficjalnie nadal jestem w

IMG_1493921143.311287.jpg
To ten royal hessen

Edytowane przez Agg_s
Czas edycji: 2017-05-04 o 20:05
Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 20:09   #602
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Taedio gratuluje dobrych wyników

Vadi wciąż trzymam mocne za łożysko no i teraz za Twoje serce

Dziewczyny zainspirowałyście mnie zakupami w lumpku i też się wybrałam, upolowałam nową bluzę z metką za 5,30zł, nie widać może na zdjęciu ale jest bardzo fajna (w sensie jak nowa ze sklepu, a nie jak niby nowa która walała się i jest zmechacona) i od spodu na lekkim polarku. A tak to nic ciekawego nie było, może jutro się przejdę do większego. Był też pajacyk welurowy z metką, ale z naszytą karetką i napisem "nurse time" no jakoś tak nie bardzo dla małego dziecka...

Byłam też w Pepco bo przeglądałam ubranka i uznałam, że trochę niektóre ubranka mam z czapy i za mało kompletów więc dokupiłam brakujące kolorystycznie spodenki i trzeba będzie improwizować
Śliczna ta bluza

Melduję się po wizycie. Dobre wieści niosę bo mój ukochaniec już leży główkowo , szyjka zamknięta wszystko u niej w porządku syn pozostaje synem, w końcu moja gin potwierdziła, bo tak to się zasłaniał cały czas. Waży 1450g (28t6d) , według wymiarów z usg mamy 29t5d i w sumie waga by była odpowiednia, ale do terminu z OM niby jest o 50g za duża. No cóż muszę odstawić trochę słodyczy a z gorszych wieści to jakaś infekcja się przyplątała a o moich plecach gin powiedziała że to jest rwa kulszowa bo do nogi promieniuje ból i mówi że mogę isc do fizjoterapeuty. A i na basen jak pójdę to mam wziąć tabletkę na infekcję po to tyle!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-05-04, 20:11   #603
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Taedio, ładny przyrost ciekawe ile Młody waży, napisz jutro koniecznie z wózkami widzę szalejecie

Roan Bass Soft odrzucony (wisi mu z tyłu i koniec), Bebetto Tito odrzucone (przytłoczył mnie swym rozmiarem), Abc Design Salsa 4 odrzucony (zmienili gondolę i a) jest mało zabudowana, b) wisi mu w środku siateczka do robienia przewiewu ), Xlander Xcite odrzucony (za twardy). Rzucił nam się w oczy jakiś Royal Hessen ale czort wie co to za marka, w necie mało opinii, tani nie był (2999zł) i trochę obawiam się kupić tak "w ciemno" - jest fajny bo ma regulowaną amortyzację, wystarczającą gondolę, fajną spacerówkę bez niczego wiszącego... wyszedł na prowadzenie ale cena trochę mnie hamuje no i drugi wózek Joie Mytrax - w wersji z gondolą, niestety nie mieli jej w sklepie, mają sprowadzić i zadzwonić ale nie wiem kiedy i czy nie będzie za późno. Na zdjęciach gondola mi się nie podoba, ale spacerówka jest tym co bardzo chcę. Więc coś za coś. Oficjalnie nadal jestem w
Dziękuję bardzo Jak Twoja waga?

Mnie się właśnie wydaje, że tito jest mniejszy niż roan

Fajny ten co wstawiłaś ale kanciak
Stary 2017-05-04, 20:12   #604
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:

Melduję się po wizycie. Dobre wieści niosę bo mój ukochaniec już leży główkowo , szyjka zamknięta wszystko u niej w porządku syn pozostaje synem, w końcu moja gin potwierdziła, bo tak to się zasłaniał cały czas. Waży 1450g (28t6d) , według wymiarów z usg mamy 29t5d i w sumie waga by była odpowiednia, ale do terminu z OM niby jest o 50g za duża. No cóż muszę odstawić trochę słodyczy a z gorszych wieści to jakaś infekcja się przyplątała a o moich plecach gin powiedziała że to jest rwa kulszowa bo do nogi promieniuje ból i mówi że mogę isc do fizjoterapeuty. A i na basen jak pójdę to mam wziąć tabletkę na infekcję po to tyle!
Super!!
U mnie waga do terminu z OM za duża o około 200g więc luzik z pomiarów wychodzi mi TP 18.07 (z OM 27.07). Aaaaa i zapomniałam napisać: synu mój też już leży główkowo!

Stary 2017-05-04, 20:14   #605
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Mi nawet o magnezie nie wspomniała jeszcze, a ja zapomniałam wspomnieć, że go sobie biorę z własnego wyboru.

Jak po wizycie?

Trzymam bardzo mocno kciuki

poprostu, super ta bluza, właśnie czegoś takiego jeszcze szukam

Załącznik 7050386
To ten royal hessen
Zobacz Espiro Next, ja się w nim zakochałam, szczególnie w spacerowce. Łatwo się prowadzi, super amortyzacja, składa się do niewielkich rozmiarów (chyba gondola też ale tu pewna nie jestem), moskitiera wyjmowana z budki, koła pompowane. Pani w sklepie bardzo poleciała, bo wahalam sie miedzy adamexem a anexem. Nie mogę się doczekać kiedy go odbiore, tylko czas realizacji dlugi bo 2 m-ce. Aaa i duża gondola, identyczna jak w anexie bo miałam swoją miarke 😀

Alicja

Edytowane przez karolinuuusia
Czas edycji: 2017-05-04 o 20:15
karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 20:14   #606
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Minini, bardzo nieprofesjonalne podejście! Nienawidzę takiego czegoś. Bulwersuje się wespół z Tobą.

Taedio, gratuluję wyników ta ferrytyna hmmm... Może Ci prZr to później spaść morfologia ale póki co nie ma się czym martwić

Współczuję Wam tych skurczy dziewczyny;(

Mam pytanie do tych co zaopatrują się w śpiworki. Jaka długość bierzecie? Bo w c&a są niedrogie i takie widać niegrube więc jak ulał na początek tylko nie wiem czy 60 czy 70 cm.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ni...-197761-1.html

zdecydowanie spiworek 70cm. na dluzej starczy

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a stosujecie peelingi w ciąży? Bo tak sięw sumie zastanawiam nad jakimś domowym
na twarz raz w tygodniu robie peeling korundem do mikrodermabrazji, takim kosmetycznym. mieszam na dłoni z żelem do mycia albo z oliwką.
cialo czasem rekawiczka do peelingu myję. nie lubie sklepowych peelingow bo drażnią mnie ich zapachy. wiem dziwna jestem

taedio z tym żelazem to i tak masz niezly wynik. my tu w wiekszosci ponizej normy na żelazie..

a te skurcze mnie przeraziły bo to takie pierwsze jakie mialam w tej ciąży. pewnie kolejne juz mnie tak nie zdziwią chociaż ich moc mnie zaskoczyla, byly naprawde tak silne jak te ktore pamietam z porodowki! brrr!!
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 20:14   #607
taedio
MerDer 4ever

Cytat:

Super, że siusiak nie odpadł i że wisi głową w dół
Mam nadzieje, że fizjo pomoże
Stary 2017-05-04, 20:17   #608
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość

7,5kg na plusie
Tak, to fakt, kanciak, ale dla mnie jeszcze w granicach akceptowalności.. staram się na pewne rzeczy przymykać już oko, gondolą i tak pojeżdżę niedługo i pójdzie w zapomnienie
Przy roanie czułam się jakoś swobodniej, ale mama mówiła, że też przy nim ginę więc może i masz rację

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Zobacz Espiro Next, ja się w nim zakochałam, szczególnie w spacerowce. Łatwo się prowadzi, super amortyzacja, składa się do niewielkich rozmiarów (chyba gondola też ale tu pewna nie jestem), moskitiera wyjmowana z budki, koła pompowane. Pani w sklepie bardzo poleciała, bo wahalam sie miedzy adamexem a anexem. Nie mogę się doczekać kiedy go odbiore, tylko czas realizacji dlugi bo 2 m-ce. Aaa i duża gondola, identyczna jak w anexie bo miałam swoją miarke 😀

Dzięki, zobaczę

Stary 2017-05-04, 20:20   #609
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Super!!
U mnie waga do terminu z OM za duża o około 200g więc luzik z pomiarów wychodzi mi TP 18.07 (z OM 27.07). Aaaaa i zapomniałam napisać: synu mój też już leży główkowo!
OMG wielkolud
dla syna, że wisi głową w dół

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
taedio z tym żelazem to i tak masz niezly wynik. my tu w wiekszosci ponizej normy na żelazie..

a te skurcze mnie przeraziły bo to takie pierwsze jakie mialam w tej ciąży. pewnie kolejne juz mnie tak nie zdziwią chociaż ich moc mnie zaskoczyla, byly naprawde tak silne jak te ktore pamietam z porodowki! brrr!!
No zdziwiłam się z hemoglobiną bo mam tendencję spadkową od początku ciąży, ostatnio było jakoś ledwo 12. Teraz bez leków wzrosła No i nie wiem czemu hemoglobina dobra a ferrytyna 6

Uuuu mi twardnieje brzuch ale nie boli mnie to. Nie chcę jeszcze bolesnych przepowiadaczy

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
7,5kg na plusie
Tak, to fakt, kanciak, ale dla mnie jeszcze w granicach akceptowalności.. staram się na pewne rzeczy przymykać już oko, gondolą i tak pojeżdżę niedługo i pójdzie w zapomnienie
Przy roanie czułam się jakoś swobodniej, ale mama mówiła, że też przy nim ginę więc może i masz rację
Oszzz Ty Myślałam, że idziemy podobnie z wagą

Nie podoba mi się jeszcze, że na gondoli jest widoczna jakby rurka ze stelażu?
Stary 2017-05-04, 20:21   #610
karolinuuusia
Zakorzenienie

U mnie 7 kg na plusie

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 20:23   #611
emilia0508
królikoholiczka

U mnie 7,5kg na plusie

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 20:23   #612
minini
Zadomowienie

jon snow super że takie dobre wieści po wizycie

aggs - a na czym Ci w wozku najbardziej zależy? szukasz chyba wiekszej niz standardowa gondoli? tylko pomyśl jak dlugo dziecko bedzie w niej jezdziło - roznie dzieci sie rozwijają ale ok. 6 miesiecy dziecko chce juz siadać i wtedy trzeba sie przeniesc do spacerowki bo zwyczajnie w gondoli dziecko nie chce leżeć. Choć dla jego dobra mogloby jeszcze troche w niej poleżeć. no ale spacerowke tez mozna uzywac na płasko. pomysl czy faktycznie tego kryterium nie odpuścic?

u mnie +6,5 kg od poczatku ciazy. nie ma źle! choć odczucie zbudynienia nieporownywalnie wieksze od wzrostu wagi!

Edytowane przez minini
Czas edycji: 2017-05-04 o 20:26
Stary 2017-05-04, 20:23   #613
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Taedio gratuluje dobrych wyników

Vadi wciąż trzymam mocne za łożysko no i teraz za Twoje serce

Dziewczyny zainspirowałyście mnie zakupami w lumpku i też się wybrałam, upolowałam nową bluzę z metką za 5,30zł, nie widać może na zdjęciu ale jest bardzo fajna (w sensie jak nowa ze sklepu, a nie jak niby nowa która walała się i jest zmechacona) i od spodu na lekkim polarku. A tak to nic ciekawego nie było, może jutro się przejdę do większego. Był też pajacyk welurowy z metką, ale z naszytą karetką i napisem "nurse time" no jakoś tak nie bardzo dla małego dziecka...

Byłam też w Pepco bo przeglądałam ubranka i uznałam, że trochę niektóre ubranka mam z czapy i za mało kompletów więc dokupiłam brakujące kolorystycznie spodenki i trzeba będzie improwizować
Fajne łupy!

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Zapisałam się do tego okulisty poleconego przez gina na konsultację i zobaczymy co powie. Jeśli wyda zaświadczenie na cc to tak będzie, jeśli nie to sn wolę żeby ktoś za mnie zdecydował

I bardzo dobrze!

Cytat:
Minini
Przynajmniej masz rabat

Calineczka to dzięki sorbetom!

Byliśmy na szkole rodzenia ale mieliśmy tylko spotkanie organizacyjne bo babeczka nie spodziewała sie tak licznej grupy we wtorek zaczynamy juz na pewno wydaje sie super położna

No a ze mieliśmy trochę czasu to podjechaliśmy znowu do sklepu zobaczyć te bebetto tito.. No i zdecydowaliśmy sie na niego także ani matka anexow ani roanow nad kolorem debatujemy albo jasny szary albo zieleń
Załącznik 7050296

Gratuluję

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratki za wizyty
Czekam jeszcze na Morelle

Taedio super! Kolejny ważny zakup będzie z hkowh! Gratuluje

A my w końcu zamówiliśmy wszystko z Gemini i od Hubi chraniacz i pieluszki jeszcze... tak że chyba mam zamkniętą wyprawkę
I zrobiłam pranie pieluch prześcieradła i ręczników dla Hugo-Kuby jutro prasowanie...

Ide na zakupy w.lodowce.mam.tylko światełko

Super
Zaraz napiszę co i jak

Cytat:
ciesze sie że choc troche sie uspokoiłaś

kolor jak mojego mutsy turkus z grafitową ramą

a ja mialam przed chwilą dwa skurcze! ale tak silne że stojąc aż mnie zgięło w pół. trwał ok minuty, po kilku minutach drugi aż mi łzy poszły poleżałam i jest ok. brzuch mialam miękki w tym czasie. czyli to ewidentnie te przepowiadające. masakra. przypomnial mi sie pierwszy porod od razu...
Oj bidulko
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 20:26   #614
taedio
MerDer 4ever

Ja chyba wprowadzam dietę bo nie chce przekroczyć 60 kg Czyli jeszcze max 3 kg na 2 miesiące?

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Gratuluję
Stary 2017-05-04, 20:28   #615
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczna ta bluza

Super, że z maluchem wszystko ok!
Widzę, że obie jesteśmy kulawe!
Stary 2017-05-04, 20:30   #616
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Super!!
No tak rosną jak wariaci piona za główkowe położenie!
Cytat:
Ja chyba wprowadzam dietę bo nie chce przekroczyć 60 kg Czyli jeszcze max 3 kg na 2 miesiące?

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Nic tylko kciuki trzymać ja się załamałam wagą w tym miesiącu, +5kg rzucam jedzenie (ale to młody tak urósł w końcu a nie ja )

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Super, że z maluchem wszystko ok!
Widzę, że obie jesteśmy kulawe!

łączymy się w bólu

Stary 2017-05-04, 20:32   #617
minini
Zadomowienie

Jon snow, taedio - żadnych diet nie wprowadzac w czasie ciąży! ewentualnie minimalne ograniczenie słodyczy
Stary 2017-05-04, 20:33   #618
darietta
Zakorzenienie

Dziewczyny ciąża i to leżenie mi szkodzi.
Właśnie umyłam włosy żelem do kąpieli i to dwa razy.

Mąż mi pomagał z dołem i powiedziałam że górę ogarne sama tylko plecki ma mi umyć. Jak mu to powiedziałam to się smiał ze mnie samej na chwile nawet nie można zostawić.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 20:39   #619
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Nic tylko kciuki trzymać ja się załamałam wagą w tym miesiącu, +5kg rzucam jedzenie (ale to młody tak urósł w końcu a nie ja )

Ja też tak mówię
Pocieszam się tym, że mąż mówi, że nie widać tych kg po mnie

Cytat:
Jon snow, taedio - żadnych diet nie wprowadzac w czasie ciąży! ewentualnie minimalne ograniczenie słodyczy
Ja się śmieję z tą dietą

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość

Mąż mi pomagał z dołem i powiedziałam że górę ogarne sama tylko plecki ma mi umyć. Jak mu to powiedziałam to się smiał ze mnie samej na chwile nawet nie można zostawić.
Sorki ale
Stary 2017-05-04, 20:39   #620
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja chyba mocno te słodycze ograniczę
Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość

A mógł pomóc z górą! Już niewiele zostało tego leżenia, ja i tak Cię podziwiam że tak to ogarniasz

Stary 2017-05-04, 20:42   #621
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
OMG wielkolud
dla syna, że wisi głową w dół

Oszzz Ty Myślałam, że idziemy podobnie z wagą

Nie podoba mi się jeszcze, że na gondoli jest widoczna jakby rurka ze stelażu?
Spoko, jestem terminowo za Tobą więc jakiś balans musi być
Mi z kolei ta rurka kompletnie nie przeszkadza, nawet przyciągnęła mój wzrok bo wózek wygląda w końcu inaczej niż te wszystkie roany, bebetto i adamexy

Cytat:
aggs - a na czym Ci w wozku najbardziej zależy? szukasz chyba wiekszej niz standardowa gondoli? tylko pomyśl jak dlugo dziecko bedzie w niej jezdziło - roznie dzieci sie rozwijają ale ok. 6 miesiecy dziecko chce juz siadać i wtedy trzeba sie przeniesc do spacerowki bo zwyczajnie w gondoli dziecko nie chce leżeć. Choć dla jego dobra mogloby jeszcze troche w niej poleżeć. no ale spacerowke tez mozna uzywac na płasko. pomysl czy faktycznie tego kryterium nie odpuścic?
Nie, gondola nie musi być większa. Może być standardowa Szczerze mówiąc tego raczej nigdy nie sprawdzam (w sensie dokładnych wymiarów), rzucam tylko okiem czy nie jest za wąska i czy nie jest zbyt kusa coby wiatr w niej nie zawracał. Najbardziej zależy mi na spacerówce - żeby była wygodna (niektóre są strasznie płytkie i nie przekonuje mnie to) i nie może jej wisieć "szmatka" z tyłu po złożeniu budy - to chyba moja obsesja i kryterium numer jeden.
No i wiadomo - fajnie byłoby "poczuć" ten wózek. Jestem niska, drobna i duże wózki mnie przytłaczają, obawiam się manewrowania nimi w sklepach np. Więc na to też zwracam trochę uwagę.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
No tak rosną jak wariaci piona za główkowe położenie!
Pjona!

Stary 2017-05-04, 20:45   #622
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba mocno te słodycze ograniczę

A mógł pomóc z górą! Już niewiele zostało tego leżenia, ja i tak Cię podziwiam że tak to ogarniasz

Niestety są dni słabości ale walczę ze sobą. Tak liczę po cichu że jeszcze 1,5 miesiaca poleże i może troszke pochodzę.
A nastepnym razem skorzystam z pełnej pomocy męża chciałam mieć choć troche samodzielności ale jak widać nie wyszło. Mam nadzieję że włosy nie wypadną bo tych akurat nie chce się pozbywać.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 20:46   #623
morelle_
Zakorzenienie

Więc tak:

Wizyta u gin:

Fasolka wszystko ok serce, nerki, płuca, twarz, główka ect. Dużo sprawdzał.
Wody płodowe ok.
Leży już główką w dół, więc to co czułam pod zebrami to faktycznie nogi. Tyłek ma nad moim pępkiem.
Według usg jest starsza o tydzień. Jutro mam wizytę, wiec będziemy rozmawiać czy nie przesunąć cc wczesniej.
Wymiary wg średniej.
32-33 tydzień waga 1750g. Powinna ważyć na koniec 3800g. Klusek - to wina męża
Ja +7kg.
Mam ładne zdjęcie buźki z rączką.

Dow się, że mogę brzuch ogólić do cc od pępka w dół.
Będziemy musieli pomyśleć co mi dać przed cc. Bo daje się peniciline w zastrzyku , a ja jestem na nią uczulona.
Na zdjęcie szwów mam się zgłosić do szpitala 7 dni po cc.
Na plecy masaż jak najbardziej, ale u osoby specjalizującej się w masażach kobiet w ciąży.
O chlamydie mam się nie martwić.
Jeśli chodzi o niski cukier to jutro spytam bo nie chciałam mu czasu zabierać.

Ortopeda:
Dramat. . Koleś w moim wieku. Nic nie wiedział. On nie wie czy to przeciążenie czy zwyrodnienie. Po porodzie mam przyjść zrobić rentgen. Może 3 mc mnie trzymać nawet po... O masażach nic nie pow. To już gin więcej.
W ogóle jakiś erotoman. Musiałam rozebrac się cała. .. do majtek... stwierdził , że mam prawą nogę krótszą. .. mówię jak to możliwe. Przeszłam wiele rehabilitacji na kręgosłup i żaden ortopeda tego nie stwierdził. Nawet rezonans. Na co on że widocznie skupiali się na czymś innym. .. mówię, że jestem przegieta przez ten ból na lewą str. Więc to może to. Nie. .. z tym się człowiek rodzi. Ale w sumie to on nie wie. ..
Nic nie wiedział. .. jedyny plus z tej wizyty jest taki, że dał mi skierowanie na 3 zabiegi rehabilitacji. Ale oczywiście jakie ćwiczenia mam robić nie pow... więcej do niego nie pójdę. Badanie było mega niekomfortowe. .. A z tą nogą to poleciał. ..
Stary 2017-05-04, 20:50   #624
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:

noooo cooooo teraz jestem pewna decyzji! xD Nie wiem tylko czy zamawiać przez internet czy przez sklep stacjonarny Cena ta sama
A u Was jaki wózek w końcu?

Co to za wyśmiewanie?
My po roanie już niczego nie oglądaliśmy, tylko nie mamy kiedy jechać zamówić.
Gdzie tam

Cytat:

Załącznik 7050386
To ten royal hessen
No co Ty, u nas nic nie wisiało W Tito tak
Roana jeszcze wczoraj w kościele obczajałam spacerówkę i też nie wisiało

Cytat:
Śliczna ta bluza

Super!

Cytat:

Z moich notatek wynika, że T. jest cięższy, większy po złożeniu i na moje oko jest też większy

Cytat:
No co Ty, a schizofrenia?
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 20:50   #625
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Mi z kolei ta rurka kompletnie nie przeszkadza, nawet przyciągnęła mój wzrok bo wózek wygląda w końcu inaczej niż te wszystkie roany, bebetto i adamexy
Ehh no ok. Niech będzie
Spoko po to tyle modeli żeby każdy znalazł coś dla siebie
Stary 2017-05-04, 20:51   #626
nonie_
Zadomowienie

Spoko darietta ja ostatnio na basenie tez byłam zmuszona umyć żelem bo zapomniałam szamponu, myślałam ze ich pózniej nie rozczeszę...

Ale lecicie z postami ale nadrobiłam cieszę sie ze na wizytach u Was okej i trzymam kciuki za Vadi 🏻mam nadzieje ze sie szybko wyjaśni co z tym łożyskiem

Ja mam twardnienia, kilka w ciagu dnia i dodatkowo dość mocne jak córkę karmie ale juz nie robi to na mnie wrażenia.

Nie pisałam wam ale w poniedziałek wylicytowałam paczkę ciuszków na Allegro, za super kasę (86 zł) zdjęcia nie były do końca wyraźne wiec bałam sie czy nie zniszczone ale zaryzykowałam i jestem strasznie zadowolona, widac ze ktoś dbał, juz nic nie będę kupować chyba, choć mam na oku jeszcze jedna licytacje wiec może sie uda upolować to tylko cześć, sa jeszcze sweterki, więcej bodziakow, skarpetki i kilka czapeczek
IMG_1493923722.427363.jpg
IMG_1493923760.628216.jpg
IMG_1493923798.212949.jpg
IMG_1493923818.814489.jpg

Pozdrawiam z cieplej kąpieli 🏼

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 20:52   #627
minini
Zadomowienie

darietta dasz rade, juz wiekszosc za tobą. dlugo juz wytrzymalas, dasz rade jeszxze troche a wlosami sie nie przejmuj, nic im nie bedzie. moze troche suche i matowe bedą tylko

Cytat:
Ja też tak mówię
Pocieszam się tym, że mąż mówi, że nie widać tych kg po mnie

Ja się śmieję z tą dietą

Sorki ale
no ja myśle!!

Cytat:

Nie, gondola nie musi być większa. Może być standardowa Szczerze mówiąc tego raczej nigdy nie sprawdzam (w sensie dokładnych wymiarów), rzucam tylko okiem czy nie jest za wąska i czy nie jest zbyt kusa coby wiatr w niej nie zawracał. Najbardziej zależy mi na spacerówce - żeby była wygodna (niektóre są strasznie płytkie i nie przekonuje mnie to) i nie może jej wisieć "szmatka" z tyłu po złożeniu budy - to chyba moja obsesja i kryterium numer jeden.
No i wiadomo - fajnie byłoby "poczuć" ten wózek. Jestem niska, drobna i duże wózki mnie przytłaczają, obawiam się manewrowania nimi w sklepach np. Więc na to też zwracam trochę uwagę.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Pjona!
jesli zalezy Ci na spacerowce to kup na te pół roku jakas samą gondolę a spacerowke kup osobno - jest mnostwo cudownych spacerowek ktore napewno spełnią twoje wizualne wymagania! te z kompletow 2w1 czy 3w1 zazwyczaj sie nie sprawdzają
Stary 2017-05-04, 20:55   #628
nonie_
Zadomowienie

Morelle co za typ z tego ortopedy wystaw mu opinie gdzieś na necie bo faktycznie zajeżdża jakimś erotomanem, ładna dziewczyna przyszła i juz odbiło...

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 20:58   #629
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Więc tak:

Wizyta u gin:

Fasolka wszystko ok serce, nerki, płuca, twarz, główka ect. Dużo sprawdzał.
Wody płodowe ok.
Leży już główką w dół, więc to co czułam pod zebrami to faktycznie nogi. Tyłek ma nad moim pępkiem.
Według usg jest starsza o tydzień. Jutro mam wizytę, wiec będziemy rozmawiać czy nie przesunąć cc wczesniej.
Wymiary wg średniej.
32-33 tydzień waga 1750g. Powinna ważyć na koniec 3800g. Klusek - to wina męża
Ja +7kg.
Mam ładne zdjęcie buźki z rączką.

Dow się, że mogę brzuch ogólić do cc od pępka w dół.
Będziemy musieli pomyśleć co mi dać przed cc. Bo daje się peniciline w zastrzyku , a ja jestem na nią uczulona.
Na zdjęcie szwów mam się zgłosić do szpitala 7 dni po cc.
Na plecy masaż jak najbardziej, ale u osoby specjalizującej się w masażach kobiet w ciąży.
O chlamydie mam się nie martwić.
Jeśli chodzi o niski cukier to jutro spytam bo nie chciałam mu czasu zabierać.

Ortopeda:
Dramat. . Koleś w moim wieku. Nic nie wiedział. On nie wie czy to przeciążenie czy zwyrodnienie. Po porodzie mam przyjść zrobić rentgen. Może 3 mc mnie trzymać nawet po... O masażach nic nie pow. To już gin więcej.
W ogóle jakiś erotoman. Musiałam rozebrac się cała. .. do majtek... stwierdził , że mam prawą nogę krótszą. .. mówię jak to możliwe. Przeszłam wiele rehabilitacji na kręgosłup i żaden ortopeda tego nie stwierdził. Nawet rezonans. Na co on że widocznie skupiali się na czymś innym. .. mówię, że jestem przegieta przez ten ból na lewą str. Więc to może to. Nie. .. z tym się człowiek rodzi. Ale w sumie to on nie wie. ..
Nic nie wiedział. .. jedyny plus z tej wizyty jest taki, że dał mi skierowanie na 3 zabiegi rehabilitacji. Ale oczywiście jakie ćwiczenia mam robić nie pow... więcej do niego nie pójdę. Badanie było mega niekomfortowe. .. A z tą nogą to poleciał. ..
Super, że z małą wszystko ok
Wagą się nie przejmuj skoro i tak masz cc Do tego dochodzi błąd pomiaru

A lekarz to porażka.. Dobrze, że dał Ci chociaż te skierowanie

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
My po roanie już niczego nie oglądaliśmy, tylko nie mamy kiedy jechać zamówić.
Gdzie tam

Z moich notatek wynika, że T. jest cięższy, większy po złożeniu i na moje oko jest też większy
Aaaa spoczko Który kolor?

Mi w tito nic nie wisiało? ale w roanie też nie
Mi się wizualnie wydaje mniejszy, wymiarów nie porównywałam

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Nie pisałam wam ale w poniedziałek wylicytowałam paczkę ciuszków na Allegro, za super kasę (86 zł) zdjęcia nie były do końca wyraźne wiec bałam sie czy nie zniszczone ale zaryzykowałam i jestem strasznie zadowolona, widac ze ktoś dbał, juz nic nie będę kupować chyba, choć mam na oku jeszcze jedna licytacje wiec może sie uda upolować to tylko cześć, sa jeszcze sweterki, więcej bodziakow, skarpetki i kilka czapeczek

Super!
Stary 2017-05-04, 21:03   #630
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Więc tak:
Ładna waga Córci i Twoja też, co to jest 7kg Ciekawe kiedy w końcu ustalą Ci tę cesarkę..

Ortopedy nawet nie wiem jak skomentować..

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Kurczę, a może to dlatego, że oglądałam wersję w ekoskórze? Taka akurat stała.. Może w materiałowej jakoś lepiej to wygląda?

Cytat:
Ehh no ok. Niech będzie
Spoko po to tyle modeli żeby każdy znalazł coś dla siebie
Czasami wolałabym żeby były dwa modele i mogłabym chociaż rzucić monetą

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Super łupy, widać, że w bardzo dobrym stanie

Cytat:

jesli zalezy Ci na spacerowce to kup na te pół roku jakas samą gondolę a spacerowke kup osobno - jest mnostwo cudownych spacerowek ktore napewno spełnią twoje wizualne wymagania! te z kompletow 2w1 czy 3w1 zazwyczaj sie nie sprawdzają
Taką opcję również biorę pod uwagę. Gorzej, ze nieliczne firmy mają w sprzedaży same gondole - Mutsy, Cybex, Stokke, chyba Xlander? Ewentualnie wezmę Roana i po gondoli szybko puszczę go dalej w świat. Daję sobie czas tak mniej-więcej do połowy maja.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości