Mamusie wrześniowe 2017 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-05, 08:45   #3511
ewelinkaa2401
Przyczajenie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2017

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Wróciłam z wycieczki
Na badaniu wszystko prawidłowo mały waży już 512 g
Nie mogłam się odnaleźć w tym szpitalu, tyle budynków, a to tylko szpital ginekologiczny

Kupiłam wanienkę w ikei, poszewki na pościel w dziecięcym sklepie i pościel w lidlu, jest śliczna

Czbasia śliczny brzuszek

Maluchna może spróbuj iść do innej przychodni do endo? Albo napisz skargę do nfzu, bez przesady. Jak ja byłam pierwszy raz to mnie wcisnęły jako ciężarną, chociaż twierdziły, że pierwszy wolny termin jest na listopad. Podczas wizyty dostałam kontrolę na 30 czerwca i nawet nie usłyszałam słowa, że nie ma terminów
Skargę polecam napisać albo postraszyć panie, że to zrobisz i powołaj się na ustawę, która mówi o tym, że kobiety w ciąży mogą czekać na wizytę u specjalisty do 7 dni.
Jaki masz euthyrox? Ja miałam 50 i w weekend podwójną dawkę, a teraz dostałam 88 codziennie.
Co do tej Polki w Egipcie to mam mieszane uczucia, wszystko w tej historii jest bezsensu

Blekitnams
też masz cudny brzuszek

NaamaH6669 kolejna noo

_Schmetterling pozdrów Madryt od nas i odpoczywaj tam zakupy świetne

ewelinkaa2401a jaki miałaś wynik? ja miałam 76-146-126
i ten drugi jest troszkę ponad normę, ale gin powiedziała, że jest ok całe szczęście, bo nie wyobrażam sobie nie jeść słodyczy

Jeju dziewczyny współczuję wam tych dolegliwości
Ja się czuje super, każdy mówi że pięknie wyglądam, że ciąża mi służy i tak się czuję
Ruchy małego czuję codziennie, czasami nawet to trochę boli, wczoraj mąż trzymał rękę na brzuchu i jak młody walnął to się zdziwił
A dzisiaj na badaniu miał czkawkę

U mnie glukoza po 120 min 143:-/ w poprzedniej ciąży tez taki miałam i mój gin się nie czepiał, musiałam tylko powtórzyć badanie ale niestety musiałam położyć się do szpitala :-( na szczęście wynik był ok.

Nie chce cukrzycy ciążowej moja szwagierka miała, masakra, ważenie posiłków i ciągle sprawdzanie cukru.

Ja eutyrox tez biorę, dawka 25 mg, biorę pół tabletki, ale chyba będę mieć zwiększoną dawkę bo tsh bez zmian. Miałyście wcześniej poblemy z tarczyca? Bo ja jestem przerażona, przed ciążą moja tarczyca miała się dobrze. A teraz szwankuje.

Edytowane przez ewelinkaa2401
Czas edycji: 2017-05-05 o 08:50
ewelinkaa2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 09:26   #3512
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez ewelinkaa2401 Pokaż wiadomość
U mnie glukoza po 120 min 143:-/ w poprzedniej ciąży tez taki miałam i mój gin się nie czepiał, musiałam tylko powtórzyć badanie ale niestety musiałam położyć się do szpitala :-( na szczęście wynik był ok.

Nie chce cukrzycy ciążowej moja szwagierka miała, masakra, ważenie posiłków i ciągle sprawdzanie cukru.

Ja eutyrox tez biorę, dawka 25 mg, biorę pół tabletki, ale chyba będę mieć zwiększoną dawkę bo tsh bez zmian. Miałyście wcześniej poblemy z tarczyca? Bo ja jestem przerażona, przed ciążą moja tarczyca miała się dobrze. A teraz szwankuje.
Ja ogólnie nigdy wcześniej nie badałam tarczycy, nie miałam żadnych objawów ani podejrzeń. W ciąży zrobiłam tsh i wyszło 10.11 🙈 ale dostałam euthyrox i kolejny wynik to już 1.39. Ogólnie moja endo tłumaczyła, że wraz z ciążą zwiększa się dawkę, bo jest większe zapotrzebowanie organizmu.

A po 120 min jaka jest norma? 120? Bo ja miałam 126, ale to było w normie. Podejrzewam, że miałabym trochę niższe wyniki, ale poszłam na kolejne pobrania jakoś po 50 minutach, no juz mi się nie chciało tam siedzieć

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 09:41   #3513
juka_juka
Wtajemniczenie

Ja się w sumie już pogodziłam że cukrzyce będę mieć.Ale widzę że zależy od lekarza.Gdzieś czytałam że jeden wynik poza norma to juz niby cukrzyca.Jedni lekarze trzymają się tego inni biorą pod uwagę tylko ten po dwóch godzinach.Tak samo jedni biorą normy dla ciężarnych inni dla zwykłych ludzi.Dziwne to.Za granica w ogole krzywej nie robią.Gdzies czytałam że to taka machina materialna.Ze tak naprawde cukrzyca dla dziecka grozna nie jest ale ze nfz duzo placi za ciezarna z cukrzyca...
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 10:08   #3514
poli230
Zadomowienie

A ja zrobiłam sobie tsh, tak jak kiedyś mi polecalyscie, jest w normie, więc zapominam o temaciew poniedziałek mam połówkowe, nie mogę się doczekać.

Dziewczyny, też macie takiego lenia? No nic mi się nie chce...

poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 10:12   #3515
ewelinkaa2401
Przyczajenie

Cytat:
Ja ogólnie nigdy wcześniej nie badałam tarczycy, nie miałam żadnych objawów ani podejrzeń. W ciąży zrobiłam tsh i wyszło 10.11 �� ale dostałam euthyrox i kolejny wynik to już 1.39. Ogólnie moja endo tłumaczyła, że wraz z ciążą zwiększa się dawkę, bo jest większe zapotrzebowanie organizmu.

A po 120 min jaka jest norma? 120? Bo ja miałam 126, ale to było w normie. Podejrzewam, że miałabym trochę niższe wyniki, ale poszłam na kolejne pobrania jakoś po 50 minutach, no juz mi się nie chciało tam siedzieć

Po 120min norma dla ciężarnych jest do 140. Ale przed badaniem podjqdalam cały czas słodkie, niby to nie ma znaczenia ale mój gin śmiał się i pytał czego pojadlam przed. Co lekarz to opinia inna i komu wierzyć.

Sama doświadczyłam na własnej skórze różnych opinii, miałam wcześniej przejścia z toxo, jedni mówili że zdrowa jestem, inni ze chora, jedni kazali brać antybiotyk inni kazali odstawić, paranoja i bądź tu mądry.
Teraz mam problem z pępowina, ja jednym usg wyszło ze jest dwunaczyniowa ślą na innym ze trzynaczyniowa. Pod koniec mies mam konsultacje w innym szpitalu.

A moje tsh 3,8 nie wiem czy to wysoko czy nie.

Edytowane przez ewelinkaa2401
Czas edycji: 2017-05-05 o 10:14
ewelinkaa2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 10:26   #3516
juka_juka
Wtajemniczenie

Cytat:
Po 120min norma dla ciężarnych jest do 140. Ale przed badaniem podjqdalam cały czas słodkie, niby to nie ma znaczenia ale mój gin śmiał się i pytał czego pojadlam przed. Co lekarz to opinia inna i komu wierzyć.

Sama doświadczyłam na własnej skórze różnych opinii, miałam wcześniej przejścia z toxo, jedni mówili że zdrowa jestem, inni ze chora, jedni kazali brać antybiotyk inni kazali odstawić, paranoja i bądź tu mądry.
Teraz mam problem z pępowina, ja jednym usg wyszło ze jest dwunaczyniowa ślą na innym ze trzynaczyniowa. Pod koniec mies mam konsultacje w innym szpitalu.

A moje tsh 3,8 nie wiem czy to wysoko czy nie.

Hmm norma do 2,5 o ile się nie mylę.
Stary 2017-05-05, 10:33   #3517
poli230
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Hmm norma do 2,5 o ile się nie mylę.
Mam przed soba wyniki i jest na nich norma 0,350-4,940. Nie wiem jak w ciąży, może są inne granice

poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 10:40   #3518
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez poli230 Pokaż wiadomość
Mam przed soba wyniki i jest na nich norma 0,350-4,940. Nie wiem jak w ciąży, może są inne granice

tak w ciąży do 2,5

To jaka jest norma po godzinie w takim razie? po 60 min 140 i po 120 też?
Stary 2017-05-05, 10:54   #3519
_kornelia
Rozeznanie

Hej Dziewczynki Śliczne brzuszki

Trochę mnie nie było. Nazbierało mi się spraw, że tak powiem życiowych, do wyjaśnienia i kiepski nastrój mam przez to.

Pomalowaliśmy pokój w czasie majówki. Wyprowadzamy się w listopadzie, no ale trzeba było odświeżyć ściany. Teraz mam plan czystki w szafkach porobić, żeby było miejsce na rzeczy syna Tylko nie chce mi się za to zabrać. A rzeczy jeszcze żadnych nie mam, tylko kilka ciuszków. Zacznę kupować, to może się zmotywuję wtedy

My wszystko sami kupujemy. Nie ma nikt u nas małych dzieci. Po córce, wiadomo ciuszki i tak by się nie przydały, a zabawki typu maty, karuzelki i takie tam posprzedawałam.
Żadnej listy nadal nie zrobiłam. Ale jest postęp, bo wózki i łóżeczka oglądam

Cytat:
Napisane przez poli230 Pokaż wiadomość
A ja zrobiłam sobie tsh, tak jak kiedyś mi polecalyscie, jest w normie, więc zapominam o temaciew poniedziałek mam połówkowe, nie mogę się doczekać.

Dziewczyny, też macie takiego lenia? No nic mi się nie chce...

Tak samo mam. W ogóle czuję się taka ociężała. Nie wiem, co to będzie później

_kornelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 11:54   #3520
blekitnams
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NaamaH6669 Pokaż wiadomość
Załącznik 7050361
A to mój brzuszek w 21 tygodniu

Piękny!
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;73511876]Hej
Muszę się Wam pochwalić, Madryt nam służy, czujemy ruchy, Tż też!!! Ale jest dumny z tego powodu

A dziś było zwiedzanie stadionu i obowiązkowy zakup [/QUOTE]
Super, i jakie ciuszki.
Cytat:
Wróciłam z wycieczki
Na badaniu wszystko prawidłowo mały waży już 512 g
Nie mogłam się odnaleźć w tym szpitalu, tyle budynków, a to tylko szpital ginekologiczny

Kupiłam wanienkę w ikei, poszewki na pościel w dziecięcym sklepie i pościel w lidlu, jest śliczna

Czbasia śliczny brzuszek

Maluchna może spróbuj iść do innej przychodni do endo? Albo napisz skargę do nfzu, bez przesady. Jak ja byłam pierwszy raz to mnie wcisnęły jako ciężarną, chociaż twierdziły, że pierwszy wolny termin jest na listopad. Podczas wizyty dostałam kontrolę na 30 czerwca i nawet nie usłyszałam słowa, że nie ma terminów
Skargę polecam napisać albo postraszyć panie, że to zrobisz i powołaj się na ustawę, która mówi o tym, że kobiety w ciąży mogą czekać na wizytę u specjalisty do 7 dni.
Jaki masz euthyrox? Ja miałam 50 i w weekend podwójną dawkę, a teraz dostałam 88 codziennie.
Co do tej Polki w Egipcie to mam mieszane uczucia, wszystko w tej historii jest bezsensu

Blekitnams
też masz cudny brzuszek

NaamaH6669 kolejna noo

_Schmetterling pozdrów Madryt od nas i odpoczywaj tam zakupy świetne

ewelinkaa2401a jaki miałaś wynik? ja miałam 76-146-126
i ten drugi jest troszkę ponad normę, ale gin powiedziała, że jest ok całe szczęście, bo nie wyobrażam sobie nie jeść słodyczy

Jeju dziewczyny współczuję wam tych dolegliwości
Ja się czuje super, każdy mówi że pięknie wyglądam, że ciąża mi służy i tak się czuję
Ruchy małego czuję codziennie, czasami nawet to trochę boli, wczoraj mąż trzymał rękę na brzuchu i jak młody walnął to się zdziwił
A dzisiaj na badaniu miał czkawkę
Gratulacje.
Cytat:
Napisane przez Asik1604 Pokaż wiadomość
Śliczne brzuszki

My po połówkowym, dziewuszka potwierdzona

Waży 425 gramów, łożysko wysoko na tylnej ścianie, wszystkie narządy na swoim miejscu
I widziałam ją w 4D

U mnie badania i glukoza w poniedziałek.
Również gratuluję.

blekitnams jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 12:39   #3521
madzieeek
Wtajemniczenie

1493980484825.jpg jeśli chodzi o TSH to i mnie są takie normy (bez ciąży od 0,270 do 4,200). Ja miałam 5,210 dostałam euthyrox 75 i szybciutko spadło do 1 i tak mi się trzyma. Wcześniej nie miałam żadnych problemów z tarczycą - a przynajmniej jakieś cztery lata temu - wtedy robiłam badania bo dużo i szybko schudłam i wszyscy mi mówili, że to napewno tarczyca Ale wtedy było dobrze, potem już nie sprawdzałam, dopiero w ciąży. W międzyczasie okazało się ze moja mama i babcia też mają niedoczynność!

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 12:48   #3522
juka_juka
Wtajemniczenie

Jestem zła.Podrażniły mi się brodawki chyba od biustonosza i jedna aż pękła lekko.Natłuszczałam smarowałam olejkiem ale nic nie dało.Więc poczytałam na necie o maści z lanoliną że jest dobra.Poszłam do apteki i proszę o jakąkolwiek maść z lanoliną.A babka takie zdziwienie jakbym niewiadomo o co pytałaŻe jaka,że większość maści ma lanolinę.I zaczęła szukać czytać że mało lanoliny wszędzie raczej więcej wazeliny.I taka zasoczona co ja w ogóle chcę,zaczęła szukać zdezorientowana.Wkurzyłam się i wyszłam
Stary 2017-05-05, 12:48   #3523
ostatni_dzien_lata
Raczkowanie

Witajcie
miałam z rana wizytę u lekarki - wszystko w porządku, maluch obsłuchany tym dziwnym aparatem do słuchania tętna dziecka, brzuch miękki a na to dziwne uczucie jakby twardnienia z jednej strony stwierdziłyśmy obie z lekarką, że to dziecko tak się wypina (tak też od początku uważałam). Wyniki w porządku, ciśnienie podręcznikowe - krotko mówiąc zdrowa jestem jak ryba
W sobotę miałam usg połówkowe - potwierdzony chłopak, czyli jednak faktycznie Antoś a nie Zuzia Na szczęście lekarz stwierdził, że tej niedomykalności zastawki trójdzielnej już według niego nie ma, na co aż mi się łzy w oczach zakręciły. Poza tym maluch ma wszystko na miejscu, całe 328 gramów wagi (lekarz stwierdził, że w normie, lekko poniżej średniej na co mąż się oburzył, że jak to jego syn może być taki malutki ) jedynie jakichś naczyń w serduszku lekarz nie mógł dokładniej obejrzeć bo dziecko nie chciało się przekręcić więc przed następną wizytą będę musiała powtórzyć usg.
Poza tym nauka jazdy idzie mi całkiem sprawnie, jest o niebo lepiej niż myślałam. Nawet instruktor wczoraj nie chciał mi uwierzyć, że pierwszy raz jeżdżę na placu po łuku Oby tak dalej. I tylko wiosna nam się gdzieś zgubiła, dziś u nas cieplej ale ani skrawka nieba za chmurami nie widać.
ostatni_dzien_lata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 12:53   #3524
blekitnams
Zadomowienie

Cudownie się czyta takie dobre wieści.

blekitnams jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 13:01   #3525
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Jestem zła.Podrażniły mi się brodawki chyba od biustonosza i jedna aż pękła lekko.Natłuszczałam smarowałam olejkiem ale nic nie dało.Więc poczytałam na necie o maści z lanoliną że jest dobra.Poszłam do apteki i proszę o jakąkolwiek maść z lanoliną.A babka takie zdziwienie jakbym niewiadomo o co pytałaŻe jaka,że większość maści ma lanolinę.I zaczęła szukać czytać że mało lanoliny wszędzie raczej więcej wazeliny.I taka zasoczona co ja w ogóle chcę,zaczęła szukać zdezorientowana.Wkurzyłam się i wyszłam
Ziaja ma krem na brodawki 100 % lanoliny chyba 😊

Stary 2017-05-05, 13:19   #3526
juka_juka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ziaja ma krem na brodawki 100 % lanoliny chyba 😊

No właśnie wspomniałam o ziaji a ona taka zaskoczona że nie ma maści która ma dużo lanoliny.No masakra..
Stary 2017-05-05, 13:32   #3527
ewelinkaa2401
Przyczajenie

Cytat:
tak w ciąży do 2,5

To jaka jest norma po godzinie w takim razie? po 60 min 140 i po 120 też?

Po godzinie do 180
Po 2 godz do 140
Stary 2017-05-05, 15:30   #3528
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
No właśnie wspomniałam o ziaji a ona taka zaskoczona że nie ma maści która ma dużo lanoliny.No masakra..
wcześniej czytałam o tej Ziaji, że ma fajny skład
Cytat:
Po godzinie do 180
Po 2 godz do 140
hmmm to ciekawe czemu miałam zaznaczony drugi wynik (146) jako za wysoki
Stary 2017-05-05, 15:34   #3529
juka_juka
Wtajemniczenie

Dziewczyny a obie robiłyście 75g czy 50?bo wtedy są różne normy
Stary 2017-05-05, 16:24   #3530
ewelinkaa2401
Przyczajenie

Cytat:
Ja miałam 75g,

Mój gin uznał ze przekroczyła o kilka jednostek wiec jest ok, poza tym na czczo wynik był dobry.

Glukoza to chyba najgorsze badanie w czasie ciąży
Stary 2017-05-05, 17:42   #3531
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Ja tez 75 😊

Stary 2017-05-05, 18:02   #3532
ostatni_dzien_lata
Raczkowanie

Też dostałam skierowanie na ten test obciążenia glukozą. Bleee... już mi się niedobrze robi na samą myśl! Nie po drodze mi ze słodkim zwłaszcza teraz w ciąży i nie wiem jak ja to cholerstwo wypiję. Boję się, że jeszcze przed wyjściem z laboratorium zwymiotuję tą miksturę! Myślałam że chociaż wode będę mogła potem pić, bo tak w necie przeczytałam ale lekarka zabroniła... mam wypić to coś na czczo i siedzieć potem plackiem 2 godziny a co godzinę kolejne kłucie. Poezja po prostu! Ale po cichu lekarka dodała, że to jest najgorsze badanie w ciąży i że można wziąć plasterek cytryny do przegryzienia tego słodkiego smaku.

Edytowane przez ostatni_dzien_lata
Czas edycji: 2017-05-05 o 18:06
ostatni_dzien_lata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 18:27   #3533
agnieszka_kak
Zadomowienie

Wy robicie jakies mnostwo badan, ja mialam jedynie badania krwi na poczatku (ktorych wynikow nie widzialam, tylko polozna je dostala). I teraz czytam te liczby i az mi sie w oczach placze. Wiecej juz nie bedzie chyba ze polozna wykryje jakies wskazania. Wspolczuje tez glukozy...

Sliczne koszulki z Madrytu .

Lece jutro do Polski- kupie sobie pizame w sklepie Cool Mama.
agnieszka_kak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 19:04   #3534
ewelinkaa2401
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ostatni_dzien_lata Pokaż wiadomość
Też dostałam skierowanie na ten test obciążenia glukozą. Bleee... już mi się niedobrze robi na samą myśl! Nie po drodze mi ze słodkim zwłaszcza teraz w ciąży i nie wiem jak ja to cholerstwo wypiję. Boję się, że jeszcze przed wyjściem z laboratorium zwymiotuję tą miksturę! Myślałam że chociaż wode będę mogła potem pić, bo tak w necie przeczytałam ale lekarka zabroniła... mam wypić to coś na czczo i siedzieć potem plackiem 2 godziny a co godzinę kolejne kłucie. Poezja po prostu! Ale po cichu lekarka dodała, że to jest najgorsze badanie w ciąży i że można wziąć plasterek cytryny do przegryzienia tego słodkiego smaku.
Dokładnie, trzeba siedzieć plackiem i nic nie można pić. Mnie pani z laboratorium pilnowała żebym wypiłam tą miksturę za jednym razem i mogłam tylko mały łyczek wody zaraz po zrobić.
Boje się ze czeka mnie powtórka tego badania
Było mi niedobrze ale nie na początku tylko pod koniec czekania. Bałam się ze zwymiotuję i z badania nici.
Stary 2017-05-05, 20:56   #3535
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez ostatni_dzien_lata Pokaż wiadomość
kup sobie w aptece cytrynową, nie była taka zła
Trzeba niestety siedzieć, ja zabrałam przyjaciółkę, żebym miała z kim pogadać i czas nam szybko zleciał
Nie było tak tragicznie, dasz radę. A mówię to ja, która by nie poszła na żadne pobieranie krwi, gdyby nie ciąża teraz chyba oddałam jej za całe życie

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka_kak Pokaż wiadomość
Wy robicie jakies mnostwo badan, ja mialam jedynie badania krwi na poczatku (ktorych wynikow nie widzialam, tylko polozna je dostala). I teraz czytam te liczby i az mi sie w oczach placze. Wiecej juz nie bedzie chyba ze polozna wykryje jakies wskazania. Wspolczuje tez glukozy...

Sliczne koszulki z Madrytu .

Lece jutro do Polski- kupie sobie pizame w sklepie Cool Mama.
Ja miałam te początkowe wszystkie typu morfologia, mocz, tsh, grupa krwi, hiv, hcv, hbs, wr i coś tam jeszcze. Potem robiłam dodatkowe tarczycowe na wizyty u endokrynologa, a tak to była jeszcze ta krzywa cukrowa i co jakiś czas morfologia i mocz, teraz ze względu na słabą hemoglobinę muszę powtórzyć znowu
Stary 2017-05-05, 21:24   #3536
czbasia
Zakorzenienie

U mnie po wizycie. Hbs mam dodatni i skierowanie do poradni chorob zakaznych. Cholera.. Wyniki mam takie:
p/w przeciw hbs obecne, wynik 22.5iu/i. Orientuje sie ktoras co to za cholera? 3lata temu mialam ujemne. Lekarz niby kazal na zapas sie nie martwic ale...ta poradnia chorob zakaznych brzmi nieprzyjemnie....

czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 21:58   #3537
juka_juka
Wtajemniczenie

Czbasia ja nie pomogę niestety.Na zoltaczke bylam szczepiona.A teraz jak robilam badania to mialam niereaktywne tak samo hcv.Póki co się nie martw lekarz wszystko wyjaśni.
Stary 2017-05-05, 22:01   #3538
marttb
Zakorzenienie

ciotki! Mój pierwszy dziubek No i patrzcie jaka jestem silna!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170505_215851.jpg (101,8 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20170505_215615.jpg (102,5 KB, 55 załadowań)

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 22:45   #3539
ewelinkaa2401
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
U mnie po wizycie. Hbs mam dodatni i skierowanie do poradni chorob zakaznych. Cholera.. Wyniki mam takie:
p/w przeciw hbs obecne, wynik 22.5iu/i. Orientuje sie ktoras co to za cholera? 3lata temu mialam ujemne. Lekarz niby kazal na zapas sie nie martwic ale...ta poradnia chorob zakaznych brzmi nieprzyjemnie....

Nie jestem pewna na 100% ale wydaje mi sie ze chódzi o żółtaczkę zakaźna. Nie martw się na zapas, powtórz badania i jak masz możliwość skonsultuj się z jakimś specjalistą.
Może zrób badania w innym laboratorium, różnie bywa, pomyłki tez się zdarzają.
Trzymam kciuki, będzie dobrze

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
Ślicznie
Gratuluję
Stary 2017-05-05, 23:34   #3540
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość

89Otojestkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości