|
|
#3511 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Cytat:
U mnie glukoza po 120 min 143:-/ w poprzedniej ciąży tez taki miałam i mój gin się nie czepiał, musiałam tylko powtórzyć badanie ale niestety musiałam położyć się do szpitala :-( na szczęście wynik był ok. Nie chce cukrzycy ciążowej Ja eutyrox tez biorę, dawka 25 mg, biorę pół tabletki, ale chyba będę mieć zwiększoną dawkę bo tsh bez zmian. Miałyście wcześniej poblemy z tarczyca? Bo ja jestem przerażona, przed ciążą moja tarczyca miała się dobrze. A teraz szwankuje.
Edytowane przez ewelinkaa2401 Czas edycji: 2017-05-05 o 08:50 |
|
|
|
|
#3512 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
A po 120 min jaka jest norma? 120? Bo ja miałam 126, ale to było w normie. Podejrzewam, że miałabym trochę niższe wyniki, ale poszłam na kolejne pobrania jakoś po 50 minutach, no juz mi się nie chciało tam siedzieć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3513 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się w sumie już pogodziłam że cukrzyce będę mieć.Ale widzę że zależy od lekarza.Gdzieś czytałam że jeden wynik poza norma to juz niby cukrzyca.Jedni lekarze trzymają się tego inni biorą pod uwagę tylko ten po dwóch godzinach.Tak samo jedni biorą normy dla ciężarnych inni dla zwykłych ludzi.Dziwne to.Za granica w ogole krzywej nie robią.Gdzies czytałam że to taka machina materialna.Ze tak naprawde cukrzyca dla dziecka grozna nie jest ale ze nfz duzo placi za ciezarna z cukrzyca...
|
|
|
|
#3514 |
|
Zadomowienie
|
A ja zrobiłam sobie tsh, tak jak kiedyś mi polecalyscie, jest w normie, więc zapominam o temacie
w poniedziałek mam połówkowe, nie mogę się doczekać.Dziewczyny, też macie takiego lenia? No nic mi się nie chce... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3515 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Po 120min norma dla ciężarnych jest do 140. Ale przed badaniem podjqdalam cały czas słodkie, niby to nie ma znaczenia ale mój gin śmiał się i pytał czego pojadlam przed. Co lekarz to opinia inna i komu wierzyć. Sama doświadczyłam na własnej skórze różnych opinii, miałam wcześniej przejścia z toxo, jedni mówili że zdrowa jestem, inni ze chora, jedni kazali brać antybiotyk inni kazali odstawić, paranoja i bądź tu mądry. Teraz mam problem z pępowina, ja jednym usg wyszło ze jest dwunaczyniowa ślą na innym ze trzynaczyniowa. Pod koniec mies mam konsultacje w innym szpitalu. A moje tsh 3,8 nie wiem czy to wysoko czy nie.
Edytowane przez ewelinkaa2401 Czas edycji: 2017-05-05 o 10:14 |
|
|
|
|
#3516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmm norma do 2,5 o ile się nie mylę. |
|
|
|
|
#3517 |
|
Zadomowienie
|
Mam przed soba wyniki i jest na nich norma 0,350-4,940. Nie wiem jak w ciąży, może są inne granice
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3518 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
To jaka jest norma po godzinie w takim razie? po 60 min 140 i po 120 też?
|
|
|
|
|
#3519 | |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczynki
Śliczne brzuszki Trochę mnie nie było. Nazbierało mi się spraw, że tak powiem życiowych, do wyjaśnienia i kiepski nastrój mam przez to. Pomalowaliśmy pokój w czasie majówki. Wyprowadzamy się w listopadzie, no ale trzeba było odświeżyć ściany. Teraz mam plan czystki w szafkach porobić, żeby było miejsce na rzeczy syna Tylko nie chce mi się za to zabrać. A rzeczy jeszcze żadnych nie mam, tylko kilka ciuszków. Zacznę kupować, to może się zmotywuję wtedy My wszystko sami kupujemy. Nie ma nikt u nas małych dzieci. Po córce, wiadomo ciuszki i tak by się nie przydały, a zabawki typu maty, karuzelki i takie tam posprzedawałam. Żadnej listy nadal nie zrobiłam. Ale jest postęp, bo wózki i łóżeczka oglądam Cytat:
|
|
|
|
#3520 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;73511876]Hej Muszę się Wam pochwalić, Madryt nam służy, czujemy ruchy, Tż też!!! Ale jest dumny z tego powodu A dziś było zwiedzanie stadionu i obowiązkowy zakup ![]() [/QUOTE]Super, i jakie ciuszki. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3521 |
|
Wtajemniczenie
|
1493980484825.jpg jeśli chodzi o TSH to i mnie są takie normy (bez ciąży od 0,270 do 4,200). Ja miałam 5,210 dostałam euthyrox 75 i szybciutko spadło do 1 i tak mi się trzyma. Wcześniej nie miałam żadnych problemów z tarczycą - a przynajmniej jakieś cztery lata temu - wtedy robiłam badania bo dużo i szybko schudłam i wszyscy mi mówili, że to napewno tarczyca
Ale wtedy było dobrze, potem już nie sprawdzałam, dopiero w ciąży. W międzyczasie okazało się ze moja mama i babcia też mają niedoczynność! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3522 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem zła.Podrażniły mi się brodawki chyba od biustonosza i jedna aż pękła lekko.Natłuszczałam smarowałam olejkiem ale nic nie dało.Więc poczytałam na necie o maści z lanoliną że jest dobra.Poszłam do apteki i proszę o jakąkolwiek maść z lanoliną.A babka takie zdziwienie jakbym niewiadomo o co pytała
Że jaka,że większość maści ma lanolinę.I zaczęła szukać czytać że mało lanoliny wszędzie raczej więcej wazeliny.I taka zasoczona co ja w ogóle chcę,zaczęła szukać zdezorientowana.Wkurzyłam się i wyszłam |
|
|
|
#3523 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() miałam z rana wizytę u lekarki - wszystko w porządku, maluch obsłuchany tym dziwnym aparatem do słuchania tętna dziecka, brzuch miękki a na to dziwne uczucie jakby twardnienia z jednej strony stwierdziłyśmy obie z lekarką, że to dziecko tak się wypina (tak też od początku uważałam). Wyniki w porządku, ciśnienie podręcznikowe - krotko mówiąc zdrowa jestem jak ryba W sobotę miałam usg połówkowe - potwierdzony chłopak, czyli jednak faktycznie Antoś a nie Zuzia Na szczęście lekarz stwierdził, że tej niedomykalności zastawki trójdzielnej już według niego nie ma, na co aż mi się łzy w oczach zakręciły. Poza tym maluch ma wszystko na miejscu, całe 328 gramów wagi ) jedynie jakichś naczyń w serduszku lekarz nie mógł dokładniej obejrzeć bo dziecko nie chciało się przekręcić więc przed następną wizytą będę musiała powtórzyć usg. Poza tym nauka jazdy idzie mi całkiem sprawnie, jest o niebo lepiej niż myślałam. Nawet instruktor wczoraj nie chciał mi uwierzyć, że pierwszy raz jeżdżę na placu po łuku Oby tak dalej. I tylko wiosna nam się gdzieś zgubiła, dziś u nas cieplej ale ani skrawka nieba za chmurami nie widać.
|
|
|
|
#3524 |
|
Zadomowienie
|
Cudownie się czyta takie dobre wieści.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3525 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
|
|
|
|
#3526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie wspomniałam o ziaji a ona taka zaskoczona że nie ma maści która ma dużo lanoliny.No masakra.. |
|
|
|
|
#3527 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Po godzinie do 180 Po 2 godz do 140
|
|
|
#3528 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
hmmm to ciekawe czemu miałam zaznaczony drugi wynik (146) jako za wysoki
|
|
|
|
|
#3529 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a obie robiłyście 75g czy 50?bo wtedy są różne normy
|
|
|
|
#3530 |
|
Przyczajenie
|
Ja miałam 75g,
Mój gin uznał ze przekroczyła o kilka jednostek wiec jest ok, poza tym na czczo wynik był dobry. Glukoza to chyba najgorsze badanie w czasie ciąży
|
|
#3531 |
|
Magda ;)
|
Ja tez 75 😊
|
|
|
#3532 |
|
Raczkowanie
|
Też dostałam skierowanie na ten test obciążenia glukozą. Bleee... już mi się niedobrze robi na samą myśl! Nie po drodze mi ze słodkim zwłaszcza teraz w ciąży i nie wiem jak ja to cholerstwo wypiję. Boję się, że jeszcze przed wyjściem z laboratorium zwymiotuję tą miksturę! Myślałam że chociaż wode będę mogła potem pić, bo tak w necie przeczytałam ale lekarka zabroniła... mam wypić to coś na czczo i siedzieć potem plackiem 2 godziny a co godzinę kolejne kłucie. Poezja po prostu! Ale po cichu lekarka dodała, że to jest najgorsze badanie w ciąży i że można wziąć plasterek cytryny do przegryzienia tego słodkiego smaku.
Edytowane przez ostatni_dzien_lata Czas edycji: 2017-05-05 o 18:06 |
|
|
|
#3533 |
|
Zadomowienie
|
Wy robicie jakies mnostwo badan, ja mialam jedynie badania krwi na poczatku (ktorych wynikow nie widzialam, tylko polozna je dostala). I teraz czytam te liczby i az mi sie w oczach placze. Wiecej juz nie bedzie chyba ze polozna wykryje jakies wskazania. Wspolczuje tez glukozy...
Sliczne koszulki z Madrytu .Lece jutro do Polski- kupie sobie pizame w sklepie Cool Mama. |
|
|
|
#3534 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Boje się ze czeka mnie powtórka tego badania Było mi niedobrze ale nie na początku tylko pod koniec czekania. Bałam się ze zwymiotuję i z badania nici.
|
|
|
#3535 | ||
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Trzeba niestety siedzieć, ja zabrałam przyjaciółkę, żebym miała z kim pogadać i czas nam szybko zleciał ![]() Nie było tak tragicznie, dasz radę. A mówię to ja, która by nie poszła na żadne pobieranie krwi, gdyby nie ciąża ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie po wizycie. Hbs mam dodatni i skierowanie do poradni chorob zakaznych. Cholera.. Wyniki mam takie:
p/w przeciw hbs obecne, wynik 22.5iu/i. Orientuje sie ktoras co to za cholera? 3lata temu mialam ujemne. Lekarz niby kazal na zapas sie nie martwic ale...ta poradnia chorob zakaznych brzmi nieprzyjemnie.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3537 |
|
Wtajemniczenie
|
Czbasia ja nie pomogę niestety.Na zoltaczke bylam szczepiona.A teraz jak robilam badania to mialam niereaktywne tak samo hcv.Póki co się nie martw lekarz wszystko wyjaśni.
|
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
No i patrzcie jaka jestem silna!
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#3539 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie jestem pewna na 100% ale wydaje mi sie ze chódzi o żółtaczkę zakaźna. Nie martw się na zapas, powtórz badania i jak masz możliwość skonsultuj się z jakimś specjalistą. Może zrób badania w innym laboratorium, różnie bywa, pomyłki tez się zdarzają. Trzymam kciuki, będzie dobrze ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Ślicznie Gratuluję
|
|
|
#3540 |
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.

w poniedziałek mam połówkowe, nie mogę się doczekać.

Śliczne brzuszki
[/QUOTE]

) jedynie jakichś naczyń w serduszku lekarz nie mógł dokładniej obejrzeć bo dziecko nie chciało się przekręcić więc przed następną wizytą będę musiała powtórzyć usg.
No i patrzcie jaka jestem silna!