|
|
#781 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Cytat:
![]() Ja mam ambitny plan - w przyszłym tygodniu szybki remonta a zaraz o jedziemy po łóżeczko, zamawiamy wózek i inne gadżety. Bo jak widzę, że piszecie, że czerwcówki rodzą to mam stresa ![]() Cytat:
![]() Mała, Minini dziękuję To tak sobie myślę, że łóżko 120 to max. 3-4 lata. A do kiedy dziecko mniej więcej śpi w szczebelkowym? Z 2 lata? Cytat:
Cytat:
Coś zapowiadało, że tak wczas urodzi?Cytat:
![]() Z bakteriami dasz radę! Cytat:
![]() Zrobiłam sobie naleśniki z serem. Teraz jeszcze tylko się przebrać i można zacząć dzień Kciuki za Wasze wizyty! |
||||||
|
|
|
#782 |
|
Zadomowienie
|
Calineczka moj syn spał 2 lata, ale to zależy od dziecka kiedy jest gotowe
![]() nalesniki z serem mmm anulka - trzymaj sie, wspołczuje straty dziadka. nie martw sie masz nowe życie w sobie darietta mnie kusi noszenie w chuście, ale troche przeraża mnie to motanie. balabym sie że coś źle zaplącze i mi dziecko wypadnie. myślałam o jakimś jednorazowym szkoleniu bo samemu nawet z filmow na YT ciężko... kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() my juz wracamy z objazdowki po budowlanych. szybko cos zjem, drzemka i po syna do przedszkola. po tej nocce oczy mi sie zamykają od godziny
|
|
#783 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Chilli
Mała powodzenia! Samantha dziękuję - spr ten masaż Jasny kolor był przy osobach, które nie znały płci. Potem zmieniałysmy na róż albo błękit. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Minini ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Jestem po wizycie u gin i położnej w Luxmed. Położna ok. Pytała czy zawsze młoda jest taka spokojna. Pracuje na patologii w szpitalu, gdzie mam rodzić. Mam się przypomniec. Gin Luxmed: mam jeść zuravit bo leukocyty mam w moczu. Mała waży wg niej 1800 g. Nie mierzyła mi szyjki. Tylko spr czy jest zamknięta. Mam skierowanie na gbs i te inne badania tuż przed porodem. Morfologia itd. Wyszłam i w końcu dodzwoniłam się na rehabilitację. Niestety nie mam w pakiecie. 60 zł za 30 min. Potrzebne jest pozwolenie gin. .. więc musiałam się wrócić. Dostałam zaśw i umówiłam się na 3 spotkania raz w tyg. Mimo wszystko poszukam kogoś z masażem. ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Poprostu tak dziś o 15 mam wizytę u Bala. ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- A teraz jest kluska bo rączki ma na usg tłuste
|
|
#784 |
|
MerDer 4ever
|
Calineczka mój Tz uwielbia naleśniki
![]() Czekam na wizytę, opóźnienie jest nie moge sie doczekać oby sie ładnie pokazał Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też ciepło tylko chmury.
Teraz ja kusze
|
#786 |
|
królikoholiczka
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
A Ty niedobra. Zjadłabym taka babeczkę. U mnie dziś w menu placki ziemniaczane. Obym nie wpakowała w nie znowu pół kilo soli...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#788 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też chciałabym nosić w chuście (albo raczej żeby mąż nosił ) Cytat:
Oby zabiegi pomogły. Cytat:
![]() Truskawki |
|||
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle przegiełaś
![]() Porasowane - ufff... umylam tez żyrandol, bo on pozawijany taki duzo kryształków i duzo zabawy z nim było, teraz czas na kuchnie, zrobiłam sok i zabieram się za młodą kapustę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Szukam kogoś do masażu, ale nie mogę znaleźć. W 1 miejscu mi pow, że takie zabiegi wykonuje się do 2 trymestru, a ja jestem w 3... :/
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
**Juz znalazlam dziewczynę z Siechnic przyjedzie do mnie w sob do Groblic. Opinie ma dobre itd. 1h 70 zł. Tamto miejsce widać, że mega projesjonalne. Pan konkretny , ale 30 min 140 zł ![]() Jeszcze lux med mam płatny. A tam nie chce rezygnować.
|
|
#795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Morelle, a jakie zabiegi będziesz miała w ramach tej rehabilitacji w Luxmedzie? Wlasnie taping albo masaż najskuteczniejsze, bo jak ci jakies prądu mają w Luxmedzie dawać to szkoda czasu i kasy. Moj maż od wczoraj tak samo koślawy - na treningu go połamało - ratował sie wczoraj sauną + rozciąganie + Biofenac, ale dalej go trzyma. Kazałam mu sie umówić do lekarza po receptę na środek zwiotczający mięśnie. W tej sytuacji na USG jadę sama, a potem wstąpie do Tesco - muszę dorobić klucz, kupić żwirek dla kotow i zrobic zakupy. Ikeę i zakup łóżeczka pewnie znowu przelozymy, bo mieliśmy jutro jechać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
A i wszędzie pytają o zaśw od lekarza prowadzącego czy nie ma przeciwskazan. Dobrze, że się po to wróciłam.
---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
Zdrówka dla tż!
|
|
#797 | |
|
Zadomowienie
|
mniam! ja wlasnie zjadam ostatni kawalek budyniowej pianki
![]() fizjoterapety jesli szukasz to takiego z certyfikatem... hm nie pamuetam teraz nazwy, ale jesli takiego znajdziesz to napewno wymasuje to co boli a nie zrobi krzywdy. Cytat:
odpoczywać!ja moge zapomnieć o drzemce. dzwonił moj brat że jesli chce cos ustalić z kolesiem co bedzie nam kładł płytki to mam na 14sta do niego przyjechac bo on tam bedzie. to pospałam. z dobrych wiesci - widzialam że już sprzedają truskawki z ogrodnictwa we wsi obok. musze koniecznie jechac kupic!
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.tera-plus.pl/o-mnie.html
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
Kinezyterapia to ogólnie pojętej ćwiczenia więc wszystko tam mogą Ci wcisnąć:p zabiegu fizykoterapeutyczne ( lampy, lasery,prądy) są przeciwwskazane. Wyjątek stanowią prądy tens ale same to raczej szału nie zrobią.
Będzie dobrze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobaczę w przyszłym tyg co będą mi chcieli robić na 1 wizycie w luxmedzie. Jak takie bzdury to im podziękuję. Mama dała mi namiar też na jakiegoś sprawdzonego pana. Jak będzie kicha w Luxmed to pójdę do niego. Za dużo też nie chce, żeby nie przegiąć w drugą str.
|
|
#801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Etusia
Kurde, nawarstwiło sie Wam, trzymam.kciuki, dacie radę. Wy macie być zdrowe a mąż szybko wydobrzeć ![]() Cytat:
Cytat:
Ja jeszcze tylko kotlety i babeczki zrobię, bo.mam pulpe po soku... Dzis brzuch ok.. na razie 4 skurcze chyba tylko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#802 |
|
Zadomowienie
|
Morelle
żeby Ci ktos w koncu pomógł! Mala Ty to naprawdę nie usiedzidz na d... ja sie wzięłam za ogarnianie szafy z ubrań zimowych i trochę miejsca dla córci muszę zrobić. Mieliśmy jechac do Ikei z tz ale chyba w koncu poczynie zakupy Ikeowe na allegro albo przez olx. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Carolles
|
#804 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja poskarżyłam się na pogodę i zrobiło się ciepło. Mam tę moc Trzymam Cię za slowo z tą wyprawką, bo mam na przyszły tydz takie same plany milego wyjazdu ![]() Cytat:
Ja dziś poszłam do przychodni załatwić recepty dla babci i w kolejce do recepcji opierniczyłam jakiegoś "pachnącego" faceta. Stał za mną i prawie na mnie wchodził, przesuwam się do przodu, a on razem ze mną.Boszzzz....W koncu nie wytrzymałam i powiedziałam mu, że przecież widzi, że kolejka się nie zmniejsza i ze ja się odsuwam, bo jest mi duszno. Cytat:
Tylko proszę Cie rób wszystko żółwim tempem i z przerwami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję z kotem i z tym jak Ci ciężko ale jeszcze trochę i zostanie to tylko wspomnieniem Etusia współczuje i dużo zdrowia dla rodzinki! faithworkswonders jak to urodziła ktoś, coś wie czemu? chyba sama przejrzę wątek z ciekawościAnusia przykro mi i oby bakterie szybko poszły precz!Morelle pysznie wygląda ta tarta gratulacje z powodu wizyty w luxmedzie! a czemu dzisiaj masz znowu u Bala wizytę? Byłam w banku, nie powinno być problemu, oczywiście zdolność na macierzyńskim oraz z uwagi na dziecko jest mniejsza, ale nie ma tak dużego przelicznika na dziecko (tj.1500zł do 1 roku) tylko jest liczone jako osoba. Nie składa się też oświadczeniaa, że wraca się do pracy po macierzyńskim. dla wizytującychdziewczyny byłam w sklepie z wózkami, jestem cały czas nastawiona na Roana Bass Soft, niestety nie mieli go był zwykły bass (tapicerka niebieska) nie podobał mi się, miał białą misę w gondoli, która błyszczała i wyglądało to tandetnie. Nie mieli też próbników materiałów, pani ma zamówić w odcieniach szarości i do mnie zadzwonić. Czy, któraś z Was była w sklepie (lub kupiła softa) i ma realne zdjęcia i może napisać jakąś opinię o kolorystyce? interesują mnie szarości, ale nie ekoskóra.Byłam też znowu w lumpie, ale innym i zapłaciłam 6,30zł ucieszyłam się bo akurat chciałam granatowe spodnie, która nie są dresowe, a te jasne nowe z metką, będą gdzieś tak na wiosnę.
|
|
|
|
|
#806 |
|
MerDer 4ever
|
LIPCÓWKI część 5.
Jestem po wizycie i mój syn ma lanie
wtulony w łożysko twarzą, nie ma ... zeby sie pokazał Nosz po prostu uparte to to Mąż najbardziej zawiedziony bo ja małego chociaż czuje a dla niego to trochę takie nierealne No ale najważniejsze, że rozwija sie prawidłowo wazy 1380g w 29t6d Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podpinam się pod pytanie bo też u nas na roanie w szarości lub beżu stanęło... Mój dziećmi ma codziennie czkawkę ostatnio! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#808 |
|
MerDer 4ever
|
Nie w roanie tez te kolory średnio odpowiadały dlatego miedzy innymi zmieniamy decyzje. Ja mam zdjęcie tego blue cognac. IMG_1493984472.681500.jpgIMG_1493984496.937162.jpg
|
|
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo wczoraj było usg 3 trymestru. A dziś mam normalną wizytę po miesięcznej przerwie. Pojadę taxi bo nie dam rady :/
|
|
#810 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny kciuki za Wasze wszystkie dzisiejsze wizyty!
Etusiaaa współczuję i dużo sił Ci życzę Anusia współczuję Zdrówka dla Ciebie! Pestycyda oby jelitówka Cię ominęła! Morelle brawa za dzisiejszą wizytę! Karolinuuusia przejeżdżałam obok voxu dzisiaj, ale nie miałam już siły wysiadać z autobusu, może jutro podjedziemy obczaić te szafy. Oddałam dziś rano trochę krwi na badania (morf i toxo), pozałatwiałam parę spraw na mieście i kupiłam w papierniczym masę pierdółek potrzebnych do wykonania rodzinnej pracy plastycznej na wystawę w przedszkolu córy ![]() Chciałam jeszcze pojechać obejrzeć szafy do voxu, ale tak mi było słabo, że zawinęłam się do domu... Jakieś dzisiaj dziwne ciśnienie czy co, myślałam już że nie dojdę do domu i fiknę gdzieś po drodze... ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
Ojjj nie tak długo i zobaczycie synka twarzą w twarz Cytat:
Kurczę a ja dziś nie weszłam do ciucha, bo nie miałam drobnych, kartą tam nie można, a z kasą zawsze jest problem jak się nie ma małych kwot... Więc stwierdziłam że odpuszczam dziś, trudno...
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

Był tańszy o 200zł niż w Lodzi, a do tego Pani powiedziała, że w następny weekend przyjeżdża do nich jacob z project runway na prezentację anexow i żeby wtedy przyjechać, bo będą duże rabaty i anexy do odbioru na miejscu.

Coś zapowiadało, że tak wczas urodzi?
dogadalibyście sie 

zdrówka dla całej Waszej rodzinki
Jestem pod wrażeniem dzisiejszej technologii i też takie chcę
poza tym Tż powtarza, że on dla córci to gwiazdkę z nieba, więc drugi wózek przy gwiazdce nie powinien być problemem 

nie moge sie doczekać

**
🤦🏻☠♀️
ktoś, coś wie czemu? chyba sama przejrzę wątek z ciekawości