LIPCÓWKI część 5. - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-05, 22:35   #931
poprostu
Zakorzenienie

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Wygląda na Basic na tym filmiku. A ten wózek co widziałam faktycznie miał ruda rączkę. Miałam nadzieję że stelaże można dowolnie do tapicerki dobierać. Nie można? Jakbym miała auto jutro to bym aż podjechała z ciekawości. Ale nie mam -.-

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Chyba nie
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 22:42   #932
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dziękuję za mile komentarze odnośnie wózka

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 22:45   #933
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość

Mi kazał dziś wypić i w pon zrobić posiew.
Mi nie zleciła posiewu. Generalnie coś mi tam tłumaczyła w tych wynikach ale szczerze powiem nie pamiętam bo ona szybko mówi:p ale ze niby nie jest tak źle i gdyby nie coś tam to obyło by się bez antybiotyku. Zrobię badania przed następną wizyta to obyczaje ale koleżanką po tym antybiotyku miała już wyniki w porządku to się nie martwię.

Tylko mi się nie chce wcale spać? Czytam i się nie mogę ułożyć-.-

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 22:48   #934
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

dziewczynki ,które używały pieluch wielorazowych chyba Sillmarien ,Minini??mam pytanko czy gotujecie te pieluchy chodzi mi o te majteczki na rzepy i wkłady?bo chciałam wyprać ale nie wiem w jakiej temp. najlepiej żeby się nie zniszczyły
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 23:12   #935
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
dziewczynki ,które używały pieluch wielorazowych chyba Sillmarien ,Minini??mam pytanko czy gotujecie te pieluchy chodzi mi o te majteczki na rzepy i wkłady?bo chciałam wyprać ale nie wiem w jakiej temp. najlepiej żeby się nie zniszczyły
Gotować to na pewno nie trzeba, a wiesz z czego masz te pieluchy i wkłady?
Bo np. jeśli mają warstwę PUL to z tego co wiem temp. nie może być za wysoka, max 60 stopni (spokojnie i 40 może być też).
Myślę że temp. 60 stopni jest wystarczająca i bezpieczna dla wszystkich rodzajów pieluch i wkładów, ale zależy jeszcze co konkretnie masz.

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Karolinuuusia gratuluję wózka i fotelika, fajnie wyglądają

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Xzora jak tam po wizycie??
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 23:20   #936
emmos
Zakorzenienie

Dziewczyny gratki dzisiejszych wizyt ale te nasze dzieci już duże, jak morelle napisała, że termin zostaje na 30.06 to sobie uświadomiłam, że to już za miesiąc i 26 dni

Nulka super, że już jesteś u siebie

Ja dziś zrobilam porządek z albumami rodzinnymi z domu mojej babci. Od siedzenia na dywanie wszystko mnie boli. Mam taką wizję, że jk urodzę to idziemy z tz na boisko, on prowadzi wózek, a ja biegam po bieżni i gubię kg

Stary 2017-05-05, 23:22   #937
Agg_s
Wtajemniczenie

No tak.. zostawić je na jeden dzień to natrzaskają kilka stron i dobiją człowieka zaległościami.

Taedio, Vadi, Ania - gratuluję udanych wizyt dzieciaczki rosną pięknie, każdy w swoim tempie.
Taedio, Twój syn "starszy" od mojego o 2 tygodnie a tylko 50g cięższy no ładnego mam klocka

Poprostu - do więzienia paczek nie będziesz musiała wysyłać, ale jak chcesz jakieś jedzono do domu mi podesłać to ten tego.. nie obrażę się kocham jeść!

Karolinusia, super, że macie już wózek ekspresowa realizacja!

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 23:27   #938
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Wygląda na Basic na tym filmiku. A ten wózek co widziałam faktycznie miał ruda rączkę. Miałam nadzieję że stelaże można dowolnie do tapicerki dobierać. Nie można? Jakbym miała auto jutro to bym aż podjechała z ciekawości. Ale nie mam -.-

Nie wiem, ale chyba nie. Ja patrzę na połączenia z ich strony tylko.

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Pisalam to mi odpisali ze maja podobne iu wyslali z tymi szczebelkami odpisalam ze chodzi mi o te zabudowane boki i czekam ba odpowiedz

Chyba tez sie u mbie skonczy na szzebelkach bo juz tez nie mam sily szukac a placic 500 zl za lozeczko mi sie nie usmiecha

Daj znać proszę jak odpiszą Byłoby super, jakby było takie, tylko mniejsze

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratki dzisiejszych wizyt ale te nasze dzieci już duże, jak morelle napisała, że termin zostaje na 30.06 to sobie uświadomiłam, że to już za miesiąc i 26 dni

Weź, ja liczę, że mam do swojego terminu 3 miesiące - maj, czerwiec, lipiec
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 23:32   #939
taedio
MerDer 4ever

Agg nie wiem na czym Wy tych chłopów hodujecie

Ja mowię ze jeszcze 2 miesiące -maj, czerwiec

Stary 2017-05-05, 23:34   #940
calineczka3
Zadomowienie

Taedio bo Ty masz termin wcześniej.
Ja się nastawiam, że przede mną jeszcze cały lipiec.
Obym się nie zdziwiła
Stary 2017-05-05, 23:36   #941
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Agg nie wiem na czym Wy tych chłopów hodujecie

Ja mowię ze jeszcze 2 miesiące -maj, czerwiec

Haha no wiesz co... starałam się ostatnio ograniczyć trochę słodycze ale chyba muszę wrócić do diety a'la Taedio - czyli sorbeciki na kolację

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Taedio bo Ty masz termin wcześniej.
Ja się nastawiam, że przede mną jeszcze cały lipiec.
Obym się nie zdziwiła
Ja tak samo...

Stary 2017-05-05, 23:45   #942
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Haha no wiesz co... starałam się ostatnio ograniczyć trochę słodycze ale chyba muszę wrócić do diety a'la Taedio - czyli sorbeciki na kolację

Ja tak samo...

Dieta Taedio to dieta fit - sorbety są przecież fit
Polecam bardziej kaloryczne lody
Stary 2017-05-06, 00:30   #943
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
W poprzedniej ciąży miałaś problem z szyjka a w tej jest ok? Pocieszylas mnie, bo mi lekarz powiedział, ze większe prawdopodobieństwo ze będzie się skracala w następnej ciąży

tak.skracała sie w ostatnim trymestrze, ale.dzieki leżeniu szybko wracała do normy. teraz poki.co wszystko ok. nie wiem co bedzie dalej. ale kazde ciało.inne, każda ciąża inna. nie wiem od czego to zależy?

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie. Z dzieckiem wszystko super. Szyjka dluga 5cm zamknieta. Niunia obrocila sie juz glowka w dol. W 28 tyg. Wazy rowno kilogram. Mama dostala antybiotyk no i kontrolne badanie za 2 tyg i tyle.
super ze wszytko OK. u mnie tez dokladnir kilogram w 27 tc

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Minini mój na każdej wizycie głowa w dół i od początku czuje nóżki u góry nie czułam ani jednego obrotu

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Anusia super, że wszystko dobrze i leży główka w dół
Śliczne zdjęcie

taki grzeczniutki? a Ty go tu laniem straszysz... wstydź sie Matko!

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Powiedział tylko, że 67 centyl, więc na pewno nie jest niedożywiony przez łożysko, a ja byłam tak zafiksowana na tym łożysku, że dopiero po wyjściu na spokojnie czytałam wyniki
No i mi ulżyło, bo we wtorek tamta lekarka wyceniła go na niecałe 1.5kg, wiem oczywiście, że to szacunkowe wymiary, ale mój gin ma supernowoczesny sprzęt i jakoś bardziej mu wierzę

Nie wiem, co oni tak schizują w tym medicoverze, jeszcze bym zrozumiała jak bym sama dopłacała za dodatkowe badania ale przecież nie

I ciekawostka dla Was, jak byście się wystraszyły przy badaniu moczu - mi wczoraj wyszły ciała ketonowe i mój gin powiedział, że to tylko kwestia bycia na czczo, ciało w tak zaawansowanej ciąży (koniec cytatu) gorzej reaguje na okresy głodu, więc też nie ma się czym martwić
mój organizm też bardzo źle znosi okresy głodu szczególnie podczas nocnych wycieczek siku

[QUOTE=Chilli Pepper;73540891]ale tam dżinsów masakra pracownicy mają co robić fajne te spodnie też mam podobne po chrześniaku.

kiedy masz wizyte? może wcześniej się wybierz jak tak kiepsko się czujesz...

super ,że jesteś w domu !! odpoczywaj trzymam kciuki za wizytę wtorkową

no i super wieści gratuluje i szyjka 4cm wow

no to chyba 4kg będzie na koniec podobnie u mnie wielkie chłopy rosną
Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Ojej współczuję

Taedio kupiłam nakładkę ceby na przewijak z ikei pasuje tylko ten typ:https://www.google.pl/search?q=ceba+...7qWb-KPTmNkOM:

bo wzięłam dwie różne i jedną jadę oddać w tygodniu.Kupiłam truskawki i rabarbar i rano będę piekła ciacho nie wiem co mnie tak na te ciasta wzięło
dostałam dziś od bratowej mnóstwo tych pieluch wielorazowych i wkładów i są takie fajne wzory w elmo, w cętki ,w zeberkę meeega cieszę się bo bardzo chciałam w lecie z nich korzystać w upały żeby dupka oddychała
tez kupilam wlasnie z myślą o upałach żeby skóra oddychala

Cytat:
to mój debiut wielorazowy dopiero bedzie. nie gotuje sie ich, są proszki antybakteryjne ktore w 40-60 stopniach pofobno wszystko dopierają. podobno bo moje wielorazówki jeszcze siuśków nie widziały czekają na pierwsze pranie.

jestem tak padnięta po dzisiejszej pobudce o 4.30 że teraz nie moge zasnąć. wszystko mnie boli, leże od 2 godzin i sie kręce. mąż jeszcze jakks film ogląda. albo moze juz usnął na tej kanapie?

milych snów! oby nie trzeba bylo wstawac siku a dzieciaczki w brzuchach spały całą noc!
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-06, 00:37   #944
pestycyda
Zakorzenienie

Eeeh a ja nie mogę spać. Za dobrze mi się wczoraj spało -.-

Stary 2017-05-06, 02:38   #945
Samantha7
Zakorzenienie

Byłam w sklepie z butami żadna rewelacja . Taki tam tani sklep z rożnym obuwiem. I kupiłam sobie na spontanie takie laczki i myśle teraz w domu , ze moja stopa wyglada jak jakaś ortopedyczna i słoniowa w tych butach IMG_1494030974.919985.jpgIMG_1494030986.739363.jpg
To mówi , ze chyba mam coś nie tak ze wzrokiem bo wg niego dobrze wyglądam.
Nie mam jakiejś szerokiej stopy ale lubię jak tego typu buty są szersze , a te są wąskie i musiałam pół numeru większe wziąć i dziwnie się czuje z tego powodu

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-06, 03:24   #946
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Sill dzięki jutro sprawdzę dokładnie może się doczytam czegoś ale wkłady wyglądają na takie mikrofibrowe chociaż bratowa mówiła,że to coś bambusowego .

Minini dzięki to jutro wypiorę tak jak mówicie na 60 st.teraz doczytałam na necie ,że bakterie giną z dodatkiem jakiegokolwiek detergentu ale już sama nie wiem u mojej siostry w Austrii są takie płyny antybakteryjne co się dolewa do prania chyba froscha ciekawe czy u nas jest coś takiego... bo do zabawek i butelek widziałam nawwet w rossie.

Samantha spoko te buciki mi się podobają i naprawdę zgrabnie na Tobie leżą.
Ja sobie wypatrzyłam sandałki na deezee i wykupione co za dziady pewnie przez promo a mam już takie obrzępoły na lato.

a tak w ogóle to witam się przy herbatce i waflach ryżowych zastanawiam się czy w ogóle do końca ciąży prześpie jeszcze jakąś całą noc.Położyłam się po północy szybko zasnęłam wymęczona poprzednią nocą wstawałam ze 3 razy na siku i od 3.00 już mi żadna pozycja do spania nie pasi mam nadzieję ,że jak wypiję herbatę i odłożę kompa to zasnę bo nie chcę kolejnego umęczonego dnia.
Stary 2017-05-06, 04:14   #947
Samantha7
Zakorzenienie

U mnie tez są takie specjalne proszki do tych pieluch. Kiedyś sprawdzałam . Myśle ze jak żelazkiem przejedziesz te wkłady to zabijesz ta para dziady zbędne
Ile takich trzeba mieć tych pieluch żeby Nie prac specjalnie codziennie?

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Chilli - siostra mi to samo powiedziała ze dobrze wyglądam w tych butach. Chyba naprawdę wzrok mi szwankuje bardziej

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Współczuje nieprzespanej nocy :/
Ja poszłam wczoraj spać Ok.3 w nocy a wstałam już o 9 w nocy 3 razy zdarzylam wstać na siku.
A teraz jest 21 a ja siedzę już neptyk

Stary 2017-05-06, 04:20   #948
Samantha7
Zakorzenienie

Jak Tz poszedł z małym poszukać butów to ja skoczyłam do Carters i miałam tak tylko pochodzić pooglądać tiaaa IMG_1494037147.283219.jpgIMG_1494037158.028032.jpgIMG_1494037169.531935.jpg
Mam już bana na kupowanie ubranek. Naprawdę już myśle ze za dużo tego będzie wszystkiego .

Stary 2017-05-06, 04:29   #949
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
U mnie tez są takie specjalne proszki do tych pieluch. Kiedyś sprawdzałam . Myśle ze jak żelazkiem przejedziesz te wkłady to zabijesz ta para dziady zbędne
Ile takich trzeba mieć tych pieluch żeby Nie prac specjalnie codziennie?

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Chilli - siostra mi to samo powiedziała ze dobrze wyglądam w tych butach. Chyba naprawdę wzrok mi szwankuje bardziej

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Współczuje nieprzespanej nocy :/
Ja poszłam wczoraj spać Ok.3 w nocy a wstałam już o 9 w nocy 3 razy zdarzylam wstać na siku.
A teraz jest 21 a ja siedzę już neptyk

u nas jak są to mega drogie a u siory w drogerii płyn do prania za 1,90 euro proszek jeszcze tańszy ,chyba będzie musiała mi przywieźć zapas

butki naprawdę spoko, ja teraz śmigam w adikach z biedry umbro bo to jedyne ,które zakładam sama bez schylania się i sznurowania
w tym miesiącu już nic nie zarobię więc nic sobie nie kupię oprócz kremów z rossmanna jak będzie promo na dzień matki 2+2 może na sandałki uda mi się uciułać ale pewnie nie dorzucą ich tak szybko.

Co do pieluch to ja mam z 10 tych wkładów i pieluch chyba nawet więcej ale i tak na pewno trzeba prać raz na 2 dni bo zamoczyć od razu a więcej niż dzień nie postoi przynajmniej u mnie bo inaczej sobie tego nie wyobrażam, wiem ,że można suche chusteczki podkładać na grubszą sprawę i wtedy wyrzucasz i pielucha nie jest taka brudna łatwiej ogarnąć...zobaczymy co z tego wyjdzie ale mam zajawkę na te pieluszki

---------- Dopisano o 04:29 ---------- Poprzedni post napisano o 04:25 ----------

Cytat:
Jak Tz poszedł z małym poszukać butów to ja skoczyłam do Carters i miałam tak tylko pochodzić pooglądać tiaaa Załącznik 7052576Załącznik 7052581Załącznik 7052586
Mam już bana na kupowanie ubranek. Naprawdę już myśle ze za dużo tego będzie wszystkiego .

ale śliczne widzę ,że mamy podobny gust ubraniowy dla dzieci!!
ja nic już nie kupuję bo dostałam tyle ,że już mi się nie mieszczą pewnie połowy nie założy wiadomo dzieci różnie urodzone więc jakieś ciepłe pluszowe pajace czy coś pewnie zostaną dla następnych potomnych

idę spróbować zasnąć bo jutro zaplanowałam parę rzeczy do zrobienia i przez te zarwane noce pewnie będę spać do południa wolałabym nie
ps.kto o tej porze czyta lipcówki 10 niezalogowanych?!

Edytowane przez Chilli Pepper
Czas edycji: 2017-05-06 o 04:32
Stary 2017-05-06, 05:34   #950
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
u nas jak są to mega drogie a u siory w drogerii płyn do prania za 1,90 euro proszek jeszcze tańszy ,chyba będzie musiała mi przywieźć zapas

butki naprawdę spoko, ja teraz śmigam w adikach z biedry umbro bo to jedyne ,które zakładam sama bez schylania się i sznurowania
w tym miesiącu już nic nie zarobię więc nic sobie nie kupię oprócz kremów z rossmanna jak będzie promo na dzień matki 2+2 może na sandałki uda mi się uciułać ale pewnie nie dorzucą ich tak szybko.

Co do pieluch to ja mam z 10 tych wkładów i pieluch chyba nawet więcej ale i tak na pewno trzeba prać raz na 2 dni bo zamoczyć od razu a więcej niż dzień nie postoi przynajmniej u mnie bo inaczej sobie tego nie wyobrażam, wiem ,że można suche chusteczki podkładać na grubszą sprawę i wtedy wyrzucasz i pielucha nie jest taka brudna łatwiej ogarnąć...zobaczymy co z tego wyjdzie ale mam zajawkę na te pieluszki

---------- Dopisano o 04:29 ---------- Poprzedni post napisano o 04:25 ----------

ale śliczne widzę ,że mamy podobny gust ubraniowy dla dzieci!!
ja nic już nie kupuję bo dostałam tyle ,że już mi się nie mieszczą pewnie połowy nie założy wiadomo dzieci różnie urodzone więc jakieś ciepłe pluszowe pajace czy coś pewnie zostaną dla następnych potomnych

idę spróbować zasnąć bo jutro zaplanowałam parę rzeczy do zrobienia i przez te zarwane noce pewnie będę spać do południa wolałabym nie
ps.kto o tej porze czyta lipcówki 10 niezalogowanych?!

U mnie chyba $20 kosztuje taki proszek, ale nie wiem jaka wielkość. Jak masz możliwość to pewnie poproś siostrę żeby Ci zapas kupiła

Ja tez bym chciała takie pieluchy, ale Tz tego nie przełknie . Już próbowałam z Miśkiem i wiecznie jęczał tylko. Kupuje biodegradowalne pieluchy o tyle dobrze

Tak ja tez w poprzedniej ciąży dostałam masę ubranek i potem nie wiedziałam co z nimi zrobić Hahaha. Nie dałam radę zużyć wszystkiego.
Momentami mi się robił burdel przez to nawet
Dziękuje
Co do gustu to ja lubię neutrale i wszystkie szarości i beze z biela bym nabrała, ale chciałam trochę dodać koloru do życia dziecka
A takie były fajne neutralne w baranki , w chmurki i musiałam zęby zaciskać
W ogóle to bym pół sklepu wyniosła stamtąd.
Jakoś z Misiem nie lubiłam kupować w carters, nie wiem dlaczego
Teraz lubię bardzo bo jest tam tak , ze wchodzę biorę i kupuje i nie muszę dumać. Jest wszystko co potrzebuje . Maja tez fajne deals . Teraz mieli 70% zniżkę. Plus za każdego $1 ma się jeden punkt i ja z poprzednich zakupów miałam już $10 zniżkę także super sprawa.
No i odkryłam , ze maja fajne spodenki ze sznurkiem w środku regulowanym i kupiłam dla starszaka bo on jest długi ale chudy i wszystkie spodenki mu spadają z tylka a mniejsze jak wezmę to są za krótkie .
Muszę mu w te co ma sznurówki wciągnąć do środka .

Czy ja dobrze zapamiętałam ze robisz pazurki zawodowo?
Ja skończyłam szkole tutaj jako nail technician. Tutaj musisz mieć szkole i licencje.
W Pl studiowałam czytelnictwo na UW
Zrobiłam tylko 3lata ale nie napisałam licencjatu bo nagle rzuciłam studia i wyjechałam .
Ale tutaj liczą mi się wszystkie lata szkoły z Pl. Mogłam isc tutaj kontynuować coś w tym kierunku, ale nie chciałam zbytnio w bibliotece pracować jakoś. Za to zaczęły mnie pazurki kręcić i postanowiłam skończyć szkole i udało się

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

O proszę jacy podglądacze nie zrozumiem tego nigdy zbytnio chyba

Stary 2017-05-06, 07:55   #951
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak Tz poszedł z małym poszukać butów to ja skoczyłam do Carters i miałam tak tylko pochodzić pooglądać tiaaa Załącznik 7052576Załącznik 7052581Załącznik 7052586

Cudne uwielbiam ubrania z tej firmy 😍 właśnie czekam na paczke z USA od męża siostry z rzeczami dla małego. Zobaczymy co ciocia nakupila 😅

Dzięki dziewczyny za mile słowa. Damy rade mąż się czuje juz lepiej wczoraj była moja mama trochę nam posprzątala a ja leżałam i jest o niebo lepiej. Córce katar tez przechodzi wiec w miarę wraca wszystko do normy oby ten gips mężowi sciagli to będzie super.

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-06, 08:00   #952
nulkaa3
Rozeznanie

Ja czytam, ale jako zalogowana ☺ Powiem Wam, że dzisiejszą noc super przespalam. W szpitalu co godzinę mierzyli tętno dziecka, nawet w nocy i taka zmęczona wczoraj wróciłam do domu.
U mnie termin porodu był na 05.07 a zauważyłam w karcie ciąży że przesunął się na 26.06 Obyśmy tylko z Adą dotrwaly do czerwca, to już będę szczęśliwa
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-06, 08:29   #953
pestycyda
Zakorzenienie

Dzień dobry. Strasznie zboczone sny dziś miałam ... Z Kuba Wesołowskim lol

Stary 2017-05-06, 08:45   #954
meja_ml
Raczkowanie

Dzień dobry, ale dziś paskudna pogoda.
Tyle przez te dwa dni napisałyście postów ze nie dam rady nadrobić.
Dobrze ze wczoraj było ładnie, nawet się opaliłam na twarzy i rękach 😀 sprzatalam auto wczoraj, a później na ur. Do teścia. Jak wróciłam to padłam.

meja_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-06, 08:48   #955
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość

Dieta Taedio to dieta fit - sorbety są przecież fit
Polecam bardziej kaloryczne lody
Ja już lepiej tego mojego klocka nie tuczę bo wyjdzie 5kg, nie wiem tylko którędy Bożena już chlipie....

Cytat:
Dzień dobry. Strasznie zboczone sny dziś miałam ... Z Kuba Wesołowskim lol

Stary 2017-05-06, 09:22   #956
Carolles
Zadomowienie

Dziej dobry! U mnie dziś słonko świeci oby sie tylko nie schowalo!
Mam dzis znowu trochę prania, prasowania i łazienki do posprzatania
Wczoraj dzwoniła do mnie mama, akurat drzemkę popoludniową łapałam i dostałam ochrzan że mam się jak najwięcej ruszać to będzie mi łatwiej urodzić
Aw środę zeby bylo śmieszniej dostałam ochrzan od teściowej że za dużo sprzątam i mam wszystkie prace w domu zgonic na tż a ja mam leżeć i odpoczywać póki jest okazja.
No u rób człowieku co chcesz

Milego dnia!

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-06, 09:29   #957
Mała!
Zakorzenienie

Samantha -
buty świetnie leżą! Tak, że na luzie w nich śmigaj

Chilli -
wyspałaś się? W ogole podziwiam.Was z tymin
pieluchami...ja nie mam odwagi,
a i chciałam zapytać jakie kremy lubisz i kupujesz w rossie?

Pestycyda
Kuba Wojewódzki, kurcze mogłaś
Lepiej tracić :/

Meja-mi
... zazdroszczę chwil na słońcu u mnie szaro

Nulkaa
W szpitalu to lubią pomęczyć, pamiętam, ze jak.do domu wróciłam to ciagle słyszałam dźwięk KTG :/

Ja bym coś dziś porobiła z mężem i synem... tylko pomysłu.mi brak i pogoda średnia :/ mamy czas tylko do 16:00 bo.mąż ma potem kosza a ja chyba zabiorę syna na,m zakupy, ale gdzieś bym sobie jeszcze pojechała :/

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-06, 09:32   #958
xzora
Zakorzenienie

Odpiszę w turach, bo inaczej was nie nadrobię

Dziękuję wam bardzo za kciuki, na USG wszystko dobrze. 31t0d mała wazy 1730gr, położenie podróżne główkowe. Buzię trochę zasłaniała, ale na szczęście wszystko dało sie zobaczyć - nosek (szeroki, podobno ja tez taki miałam jak sie urodziłam), rączki trzymała przy buzi, wiec Siiilmariien twoja teoria z tym smyraniem po szyjce sie potwierdza. Wiek wg usg 31t2d, także mniej wiecej sie pokrywa.

Dziekuje rownież za życzenia zdrowia dla TZ- bierze leki zwiotczające, wczoraj i dzisiaj ćwiczył jogę na kregoslup, ale dalej koślawy. Na poniedziałek umówił sie na masaż, do sprawdzonego chłopaka (ojciec TZ sie u niego masował, ja tez miałam z nim rehabilitacje).

Samantha - współczuje tych silnych skurczy. Dobrze, ze tylko kilka ich było i ze w poniedziałek wizyta.

Morelle - dobrze, ze zrezygnowałaś z tej kinezyterapii w Luxmedzie i w zamian idziesz na masaż.

Karolinuuusia - super wozek i fotelik. Tez mam szary wozek i moze fotelik w granacie zamówię (o ile granat bedzie w tej samej cenie bo tak na szybko widziałam go drożej)

Nulka - dobrze, ze Cie wypuścili ze szpitala. Daj znac jak bedzie na wizycie i czy gin założy Pessar.

Vadi - dobrze, ze ordynator cie uspokoił. Swoją drogą dziwnie tak słuchać sprzecznych opinii, moze ta pierwsza lekarka niepotrzebnie zamęt sieje. Ja bym sie wkurzyła za miesięczny ban na ćwiczenia, który okazał sie nieuzasadniony.

Anusia1990 - super, ze na wizycie ok. Okruszek z dzisiusia, ale u Ciebie tez poźniejszy termin.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-06, 09:33   #959
poprostu
Zakorzenienie

U mnie też pochmurno.
Obudziły mnie kopniaki po żebrach...
Czekam na wchłonięcie euthyroxu i czas na śniadanie.

Nulka też czekam na paczkę z USA z ubrankami
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-06, 09:37   #960
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Ja już lepiej tego mojego klocka nie tuczę bo wyjdzie 5kg, nie wiem tylko którędy Bożena już chlipie....

Samantha super zakupy dla Ciebie i Synka

Chili w rossie jest jakiś płyn do zabawek? Chciałam coś takiego zamawiać ale jak jest stacjonarnie to super

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości