Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-07, 07:22   #4051
agusiia69
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3

Dzień dobry

Trafiliśmy z mężem w 3 w lotto także trzeba dziś odebrać naszą gruba kasę
Stary 2017-05-07, 07:52   #4052
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez neesanek Pokaż wiadomość
Ja jeszcze za wiele o roczku nie myślałam. Dla nas to prawie za 2 miesiące - dopiero pod koniec czerwca. Niestety Łucja nie będzie mogła spróbować tortu bo nie je nabiału, ja nie jem glutenu więc tort musiałby być chyba z owoców i warzyw:p dodatkowo na początku czerwca zaczynamy remont łazienki i nie wiem czy się nie przeciągnie na urodziny. Na ten czas przenosimy się do moich rodziców i może u nich coś zorganizujemy.

U nas ostatnio dużo się dzieje. Na majówkę pojechaliśmy znowu na Słowację. 2 dni chodziliśmy po górach z Łucją w Tuli po krótkich szlakach często uczęszczanych przez rodziny z dziećmi. Odwiedziliśmy 3 schroniska i w każdym z nich był pokój lub kącik dla dzieci. Był nawet przewijak. Byliśmy nieźle zaskoczeni bo nie spodziewaliśmy się takich luksusów. Ł. wyspała się za wszystkie czasy w nosidełku lub w samochodzie chyba z 16h na dobę spała jak jej norma w Krakowie to ok 11h. 3 dnia wybraliśmy się do Aquaparku w Popradzie i kolejne zaskoczenie. Ł. nie lubi się kąpać w basenie. To nasza pierwsza próba więc pewnie zaczęliśmy w złym okresie. Wcześniej lub później pewnie byłoby lepiej. Wszystkie dzieci na basenach były mega szczęśliwe a Ł. jęczała. Połowę czasu spędziliśmy w pokoju zabaw przez szybę obserwując baseny :p
Ale fajnie! Zazdroszczę takiego fajnego weekendu.
Też myślałam żeby wziąć Ignasia w nosidło i zaliczyć jakąś niską górkę ale pogoda jest tak jaka jest i na szlakach pewnie straszne błoto...
Poza tym I. nie chce być w nosidle u męża, bo jak mnie widzi obok to jęczy żebym go wzięła. Musiałabym się stać niewidzialna żeby nie marudził

Ignaś też na basenie jęczał. Dopiero gdzieś po 20 minutach się troszkę oswoił i generalnie jego celem było gryzienie paska na mojej ręce. Woda sama w sobie w ogóle go nie cieszyła

Cytat:
Napisane przez zullugula Pokaż wiadomość
W zeszły weekend byliśmy u znajomych i dziecko samo z siebie zredukowało ilość karmień do 4 w ciągu dnia (a wcześniej bywało 2x więcej) :O myślałam, że to tylko tymczasowo, ale trend utrzymuje się do tej pory. Czyli jest nadzieja, że nie będę go karmiła do 18

Mój syn jeszcze nie próbuje samodzielnie chodzić, umie sam wstać i stać przez kilkanaście sekund, a przy meblach śmiga już od dawna. Chyba uznał, że mu się póki co to nie opłaca, bo raczkując dociera wszędzie tempem błyskawicy pewnie od razu pobiegnie
Fajnie z tym karmieniem... Ignaś też domaga się rzadziej jak coś tam przekąsi ale ja mu daję cyca do usypiania, jak się przebudzi też żeby usnął jeszcze i po spaniu jeszcze raz z nadzieją że może jeszcze uśnie... I takim sposobem mamy duuużo karmień. Wczoraj I. spał 1 raz ( 2 godziny) ale tylko temu, że jak się przebudzał to dostawał jeszcze pierś. Jakbym go nie próbowała jeszcze położyć to miałby drzemki po 20 minut.

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Hahaha oj oby nie

Gdzie jesteś Śliweczko?
Podczytujące z fejsa i nie tylko też mogłyby coś skrobnąć
Jestem, jestem Jakoś nie mam weny do pisania.
Kilka dni tem,u miałam mega kłótnie z tz, potem były ciche dni i przedwczoraj kulminacja. Wylało się wiele wzajemnych żali i nie miałam w ogóle nastroju. Już się pogodziliśmy i teraz już jest na szczęście ok.

Byłam też na zakupach ubraniowych w końcu na tą komunię i duuupa. Tyle ładnych sukienek przymierzyłam i wszystko za duże. Rozmiar S na mnie wisi, mniejsze w sklepach trudno dostać, bo nie schodzą. Takie ładne koronkowe sukienki były
Byłam w wielu sklepach i przymierzyłam tyle ciuchów ile chyba nigdy w życiu i nic nie pasowało.
Ostatecznie kupiłam grafitowe spodnie wizytowe i białą bluzkę rozszerzaną ku dołowi z tyłu z takim klinem.

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
My już pobudka bo dziecko dba żeby mama do szkoły nie zaspala: P co tam ze wyklady mam na 10

Czy rozmiarowka Lidla jest bardzo zanizona? Kupiłam spodenki 74/80 i są za wielkie na Franka, a niektóre pepkowe nosi 86 to mozliwe?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja już dawno kupiłam Ignasiowi spodenki i bodziaki 74/80 i cały czas ma je za duże. Zapięcie w bodach ma nieco nad kolanami, spodenki są za długie i ten pas w pasie się mega rozciągnął i lecą mu te gatki z tyłka.

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Łał! To o ile się wzbogaciliście?
Myśmy ostatnio puścili 4 zakłady (każdy skreślał, poza Ignasiem ) i tylko jedna liczba z wszystkich skreślonych była trafiona!
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-07, 07:55   #4053
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Też myślałam żeby wziąć Ignasia w nosidło i zaliczyć jakąś niską górkę ale pogoda jest tak jaka jest i na szlakach pewnie straszne błoto...
Poza tym I. nie chce być w nosidle u męża, bo jak mnie widzi obok to jęczy żebym go wzięła. Musiałabym się stać niewidzialna żeby nie marudził

Ignaś też na basenie jęczał. Dopiero gdzieś po 20 minutach się troszkę oswoił i generalnie jego celem było gryzienie paska na mojej ręce. Woda sama w sobie w ogóle go nie cieszyła

Fajnie z tym karmieniem... Ignaś też domaga się rzadziej jak coś tam przekąsi ale ja mu daję cyca do usypiania, jak się przebudzi też żeby usnął jeszcze i po spaniu jeszcze raz z nadzieją że może jeszcze uśnie... I takim sposobem mamy duuużo karmień. Wczoraj I. spał 1 raz ( 2 godziny) ale tylko temu, że jak się przebudzał to dostawał jeszcze pierś. Jakbym go nie próbowała jeszcze położyć to miałby drzemki po 20 minut.

Kilka dni tem,u miałam mega kłótnie z tz, potem były ciche dni i przedwczoraj kulminacja. Wylało się wiele wzajemnych żali i nie miałam w ogóle nastroju. Już się pogodziliśmy i teraz już jest na szczęście ok.

Byłam też na zakupach ubraniowych w końcu na tą komunię i duuupa. Tyle ładnych sukienek przymierzyłam i wszystko za duże. Rozmiar S na mnie wisi, mniejsze w sklepach trudno dostać, bo nie schodzą. Takie ładne koronkowe sukienki były
Byłam w wielu sklepach i przymierzyłam tyle ciuchów ile chyba nigdy w życiu i nic nie pasowało.
Ostatecznie kupiłam grafitowe spodnie wizytowe i białą bluzkę rozszerzaną ku dołowi z tyłu z takim klinem.

Ja już dawno kupiłam Ignasiowi spodenki i bodziaki 74/80 i cały czas ma je za duże. Zapięcie w bodach ma nieco nad kolanami, spodenki są za długie i ten pas w pasie się mega rozciągnął i lecą mu te gatki z tyłka.

Myśmy ostatnio puścili 4 zakłady (każdy skreślał, poza Ignasiem ) i tylko jedna liczba z wszystkich skreślonych była trafiona!
24 zł
Stary 2017-05-07, 07:57   #4054
201711281320
Konto usunięte

No i miałam jeszcze pisać, że Ignaś ostatnio źle sypia. Ma dużo pobudek, chce cały czas mieć cyca w buzi, rzuca się przez sen, popłakuje... Ciężko też zasypia, do tego się meeeega ślini i gryzie. Może to te górne jedynki są wreszcie w natarciu. Nie wiem ale mam nadzieję, że szybko to minie bo chodzę ostatnio jak zombie.

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
24 zł

Na co wydacie tą oszałamiającą wygraną?
Stary 2017-05-07, 08:10   #4055
australia87
Zakorzenienie

Śliweczko Dobrze, że kryzys małżeński zażegnany

Cytat:
No i miałam jeszcze pisać, że Ignaś ostatnio źle sypia. Ma dużo pobudek, chce cały czas mieć cyca w buzi, rzuca się przez sen, popłakuje... Ciężko też zasypia, do tego się meeeega ślini i gryzie. Może to te górne jedynki są wreszcie w natarciu. Nie wiem ale mam nadzieję, że szybko to minie bo chodzę ostatnio jak zombie.

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Moja też ostatnio niespokojnie śpi... Identyko jak Ignaś - rzuca się i popłakuje przez sen Nie sądzę, że u Marysi to zęby
Chociaż cholera wie, ostatnio wszystkie książeczki gryzie - masakra jakaś, wszystkie poobgryzane, bo nie zawsze zdążę zauważyć co ona robi

Cytat:
24 zł
Szał! Nie wydajcie na głupoty!
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-07, 09:00   #4056
Honcia
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
My już pobudka bo dziecko dba żeby mama do szkoły nie zaspala: P co tam ze wyklady mam na 10

Czy rozmiarowka Lidla jest bardzo zanizona? Kupiłam spodenki 74/80 i są za wielkie na Franka, a niektóre pepkowe nosi 86 to mozliwe?

Rozmiarówka w Lidlu jest taka hak ma być to Pepco ma dziwne rizmiary ale fakt, ze spodenki z Lidla są okropnie szerokie w pasie i ja wszystkie zwężam
Cytat:
Dzień dobry

Gratuluję wygranej! Doczytałam, ze jest na "flaszkę" więc zaszalejcie!

Cytat:

Dobrze, że coś udało się kupić na pewno będziesz wyglądać szałowo

Marcelka też miala kiepską noc a ja razem z nią do 1 co chwilę popłakiwała więc ją tuliłam a od 3 już spała z nami tyle, że caly czas się wierciła i jęczała więc pilnowałam żeby nie spadła z łóżka i tak do rana... Ona spokojnie usneła o 6 a ja o 7 się obudziłam tak, że tak...

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-07, 10:22   #4057
Lena_Marlena
Rozeznanie

Hmm w takim razie dobrze mi się wydaje ze jakoś wiszą na nim

Narazie nosi 80, a niektóre pepcowe 86

Agusiu gratulacje wygranej!
Możecie poszaleć

Założyłam mu te spodenki i w sumie trochę są przydługie ale nie spadają, gumka w pasie jest luźna, ale się trzyma, nogawki też mają ściągacz i nie spadają. Zobaczymy czy się rozciągną

U nas te noc słaba. Milion pobudek, jadł 4 razy, w nocy już gotowe wzięłam do siebie do łóżka i razem spaliśmy już do rana.
Ja obstawiam jednak jakiś skok, tak wygląda.

Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-05-07, 14:12   #4058
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:

Kolejny kupon kupiliśmy za 4 zł :P

Cytat:
Śliweczko Dobrze, że kryzys małżeński zażegnany

Moja też ostatnio niespokojnie śpi... Identyko jak Ignaś - rzuca się i popłakuje przez sen Nie sądzę, że u Marysi to zęby
Chociaż cholera wie, ostatnio wszystkie książeczki gryzie - masakra jakaś, wszystkie poobgryzane, bo nie zawsze zdążę zauważyć co ona robi

Szał! Nie wydajcie na głupoty!

Ok

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Rozmiarówka w Lidlu jest taka hak ma być to Pepco ma dziwne rizmiary ale fakt, ze spodenki z Lidla są okropnie szerokie w pasie i ja wszystkie zwężam

Gratuluję wygranej! Doczytałam, ze jest na "flaszkę" więc zaszalejcie!

Dobrze, że coś udało się kupić na pewno będziesz wyglądać szałowo

Marcelka też miala kiepską noc a ja razem z nią do 1 co chwilę popłakiwała więc ją tuliłam a od 3 już spała z nami tyle, że caly czas się wierciła i jęczała więc pilnowałam żeby nie spadła z łóżka i tak do rana... Ona spokojnie usneła o 6 a ja o 7 się obudziłam tak, że tak...
dzięki

Cytat:
Hmm w takim razie dobrze mi się wydaje ze jakoś wiszą na nim

Narazie nosi 80, a niektóre pepcowe 86

Agusiu gratulacje wygranej!
Możecie poszaleć

Założyłam mu te spodenki i w sumie trochę są przydługie ale nie spadają, gumka w pasie jest luźna, ale się trzyma, nogawki też mają ściągacz i nie spadają. Zobaczymy czy się rozciągną

U nas te noc słaba. Milion pobudek, jadł 4 razy, w nocy już gotowe wzięłam do siebie do łóżka i razem spaliśmy już do rana.
Ja obstawiam jednak jakiś skok, tak wygląda.

dzięki
Stary 2017-05-07, 14:36   #4059
Honcia
Zakorzenienie

Takie imprezy to ja lubię
Goście się goszczą na parterze a ja na piętrze u teściowej "Rodzinkę" oglądam

Stary 2017-05-07, 17:54   #4060
australia87
Zakorzenienie

Cytat:

U nas nie ma wody od 2 godzin, bo jakaś poważna awaria w mieście... więc chyba pójdziemy spać na brudasa
Stary 2017-05-07, 18:49   #4061
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:

U nas nie ma wody od 2 godzin, bo jakaś poważna awaria w mieście... więc chyba pójdziemy spać na brudasa
u nas nie było od 14 do teraz masakra,
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-07, 19:01   #4062
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
No cały czas nie ma, Marysia poszła spać bez kąpieli
Stary 2017-05-07, 19:02   #4063
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Dzień dziecka macie 😁

U nas dziś rodzinnie 😁 chłop w domu to posiedzialam sobie rano w garach, po obiedzie ruszylisny na plac zabaw. Robi się coraz chłodniej, FB cos wspomina, ze jutro może być 1st! Mam nadzieję, ze się je..pomylił, bo jutro jestem z dziewczynami sama do 22 i nie wytrzymamy w domu 🙃😵

Wczoraj Hania za nic nie chciała się położyć na drzemke! Wstała przed 8 (po ciężkiej nocy) i o 14 jeszcze nie poszła na drzemke! W końcu walnelam ją do wózka, postswilam oparcie na siedząco bo i tak nie chciała leżeć i zasnęła po 40minutach spaceru wisząc na tej barierce z przodu. Nawet nie chciała się oprzeć do siedzenia!
Dziś mąż wziął ja do wózka, zasnęła w dwie minuty 😎 zdrajczyni
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-07, 21:14   #4064
australia87
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;73594851]Dzień dziecka macie 😁

U nas dziś rodzinnie 😁 chłop w domu to posiedzialam sobie rano w garach, po obiedzie ruszylisny na plac zabaw. Robi się coraz chłodniej, FB cos wspomina, ze jutro może być 1st! Mam nadzieję, ze się je..pomylił, bo jutro jestem z dziewczynami sama do 22 i nie wytrzymamy w domu 🙃😵

Wczoraj Hania za nic nie chciała się położyć na drzemke! Wstała przed 8 (po ciężkiej nocy) i o 14 jeszcze nie poszła na drzemke! W końcu walnelam ją do wózka, postswilam oparcie na siedząco bo i tak nie chciała leżeć i zasnęła po 40minutach spaceru wisząc na tej barierce z przodu. Nawet nie chciała się oprzeć do siedzenia!
Dziś mąż wziął ja do wózka, zasnęła w dwie minuty 😎 zdrajczyni[/QUOTE]
Kurna zawsze tak jest! Ty się namęczysz itp itd, a z tatusiem chwila moment i po sprawie
Stary 2017-05-07, 21:40   #4065
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Kurna zawsze tak jest! Ty się namęczysz itp itd, a z tatusiem chwila moment i po sprawie
Haha u nas też tak dziś było Krzysio drzemę zaczął chyba o 14, a usypiałam go od 9 pierdyliard razy bo tarł oczka jak tata wybujał to zasnął

Śliweczko, super że kupiłaś sobie coś nowego, na pewno będziesz się świetnie prezemtować zazdroszczę Ci figury szkoda, że nie masz kogoś kto by Ci zwęził sukienkę, może to byłby jakis sposób.

Edytowane przez Paulinagm
Czas edycji: 2017-05-07 o 21:41
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-07, 22:06   #4066
neesanek
Rozeznanie

U mnie fb to samo pokazał ale 1 stopień ma być na szczęście tylko w nocy a w dzień ok 10°. W zeszłym roku maj i czerwiec były ładne i gotowałyśmy się w ciąży a w tym roku lipa.

Widzę, że wszystkie dzieci kp mają często ciężkie noce. Szczerze to ja myślałam, że ze spaniem w nocy jest tylko ciągły progres i że prawie wszystkie roczne dzieci przesypiają już całą noc a teraz chciałabym żeby było ze snem jak przez pierwsze 3 miesiące.

Jeśli chodzi o powrót do pracy to mam 67 dni urlopu czyli ponad 3 miesiące i mam zamiar wrócić do pracy dopiero we wrześniu
neesanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-08, 07:31   #4067
australia87
Zakorzenienie

No pokiełbasiło się z tą pogodą. W końcu się wkurzę i przeprowadzę do Australii
Stary 2017-05-08, 07:44   #4068
201711281320
Konto usunięte

Dzień Dobry!

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;73594851]Dzień dziecka macie 😁

Dziś mąż wziął ja do wózka, zasnęła w dwie minuty 😎 zdrajczyni[/QUOTE]

Hahahha, no tak to kurdę bywa. Ja tu mężowi narzekam jaki to Ignaś absorbujący i że nic nie można przy nim zrobić, a przedwczoraj jak tz był cały dzień w domu to młody się bawił sam jak nigdy i nic mi nie jęczał pod nogami

Myśmy byli wczoraj na basenie. Ignacjo nie bał się tak jak ostatnio, od początku chlapał zadowolony. Gdzieś po pół godzinie mu się znudziło, cały czas wyłaził z brodzika i chciał raczkować pomiędzy ludźmi. Po basenie poszliśmy za zielony koktajl i wypił mi pół szklanki! Jak wracaliśmy to o 18. zasnął w aucie i pierwszy raz od wielu m-cy nie obudził się jak się zatrzymaliśmy. Co więcej, udało się go wyjąć na śpiocha w nosidełku i spał w domu jeszcze pomimo, że wcale tego nie chciałam. Byliśmy normalnie głośno, a on nie reagował. o 18:30 chciałam go obudzić, zaczęłam go głaskać po budzi, po rączkach, wołać go, a on nic! Tak go to 30 minut chlapania na basenie zmęczyło! Musiałam go po chamsku wyjąć, bo pospał by pewnie ze 2 h. a potem wojował do północy

PaulinaGm mam babcię która świetnie szyje, sama też co nie co potrafię ale babcia miała niedawno rękę w gipsie, a ja nie mam za bardzo czasu na kombinowanie przy maszynie
Stary 2017-05-08, 08:14   #4069
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień Dobry!

Hahahha, no tak to kurdę bywa. Ja tu mężowi narzekam jaki to Ignaś absorbujący i że nic nie można przy nim zrobić, a przedwczoraj jak tz był cały dzień w domu to młody się bawił sam jak nigdy i nic mi nie jęczał pod nogami

Myśmy byli wczoraj na basenie. Ignacjo nie bał się tak jak ostatnio, od początku chlapał zadowolony. Gdzieś po pół godzinie mu się znudziło, cały czas wyłaził z brodzika i chciał raczkować pomiędzy ludźmi. Po basenie poszliśmy za zielony koktajl i wypił mi pół szklanki! Jak wracaliśmy to o 18. zasnął w aucie i pierwszy raz od wielu m-cy nie obudził się jak się zatrzymaliśmy. Co więcej, udało się go wyjąć na śpiocha w nosidełku i spał w domu jeszcze pomimo, że wcale tego nie chciałam. Byliśmy normalnie głośno, a on nie reagował. o 18:30 chciałam go obudzić, zaczęłam go głaskać po budzi, po rączkach, wołać go, a on nic! Tak go to 30 minut chlapania na basenie zmęczyło! Musiałam go po chamsku wyjąć, bo pospał by pewnie ze 2 h. a potem wojował do północy

PaulinaGm mam babcię która świetnie szyje, sama też co nie co potrafię ale babcia miała niedawno rękę w gipsie, a ja nie mam za bardzo czasu na kombinowanie przy maszynie
No to teraz budujcie basen przy domu i dawaj tam Ignasia wieczorem, to w nocy będzie Ci lepiej spał

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-08, 09:40   #4070
agusiia69
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Ja bym chyba umarła jakby u mnie wody nie było :O

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;73594851]Dzień dziecka macie ��

U nas dziś rodzinnie �� chłop w domu to posiedzialam sobie rano w garach, po obiedzie ruszylisny na plac zabaw. Robi się coraz chłodniej, FB cos wspomina, ze jutro może być 1st! Mam nadzieję, ze się je..pomylił, bo jutro jestem z dziewczynami sama do 22 i nie wytrzymamy w domu ����

Dziś mąż wziął ja do wózka, zasnęła w dwie minuty �� zdrajczyni[/QUOTE]

A może była za bardzo zmęczona, aby usnąć? Ja jakiś czas temu wyczytałam, że nasze dzieci od drzemki do drzemki powinny mieć 3,5-4 h aktywności i mniej wiecej u nas tak jest i Kinia zasypia mi w 5-10 minut

Cytat:
No pokiełbasiło się z tą pogodą. W końcu się wkurzę i przeprowadzę do Australii
U nas też zimno Ale oby w sobote było ładnie, bo jedziemy na ślub mojej przyjaciółki

Cytat:
Dzień Dobry!

Tiaa.. u nas w weekend to samo a wciągu tygodnia Kinia daje popalic

Edytowane przez agusiia69
Czas edycji: 2017-05-08 o 09:41
agusiia69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-08, 10:29   #4071
Lena_Marlena
Rozeznanie

Franek dziś dał matce do wiwatu. Chyba coś mu było z brzuszkiem w nocy, bo płakał ciągle, nie mogłam go uspokoić. Więc spaliśmy razem, z pobudkami co chwila. Padam na twarz. Teraz ma drzemkę więc i ja leżę, ale raczej nie usnę ;(

Stary 2017-05-08, 10:33   #4072
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Ja bym chyba umarła jakby u mnie wody nie było :O

A może była za bardzo zmęczona, aby usnąć? Ja jakiś czas temu wyczytałam, że nasze dzieci od drzemki do drzemki powinny mieć 3,5-4 h aktywności i mniej wiecej u nas tak jest i Kinia zasypia mi w 5-10 minut

U nas też zimno Ale oby w sobote było ładnie, bo jedziemy na ślub mojej przyjaciółki

Tiaa.. u nas w weekend to samo a wciągu tygodnia Kinia daje popalic
E tam, parę godzin to da radę jakoś przeżyć Woda wróciła po 20, no ale dziecko poszło spać bez kąpieli

Z tymi drzemkami to teoria swoje, a praktyka swoje
Stary 2017-05-08, 10:49   #4073
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
mi się wydaje, że nasze dzieci potrzebują obojga rodziców. I czują się najlepiej jak rodzina jest w komplecie Krzyś tez rzadko kiedy jęczy gdy jesteśmy razem. Jak mąż jest w domu to praktycznie się nie trzeba dzieckiem zajmować, dziecko się bawi i znajduje sobie milion ciekawych zajęć pod warunkiem że rodzice nic ciekawego nie robią. To jest w sumie urocze, że wtedy mu najlepiej ostatnio tez Krzyś coraz bardziej przeżywa rano, gdy mąż się zbiera do pracy. Ciągle wyciąga do męża rączki gdy ten ubiera kurtkę i buty, przeszkadza w tej porannej krzątaninie i jest taki smutny wtedy. To niesamowite jak dzieci dużo rozumieją.

U nas przerwy w niespaniu są bardzo różne, tak jak drzemki zresztą, nadal się nic nie unormowało - w weekend była jedna, dzisiaj się okaże

Ciekawe czy moje dzioecko zasnełoby bez kąpieli Chyba tylko raz była taka sytuacja, że położyłam Krzysia bez kąpieli, ale to był taki dzień, że wracaliśmy od rodziców, Krzys nie mógł zasnąć i przepłakał pół drogi stawaliśmy co 20 min, zasypiał na cycu odkładany do fotelika się budził i tak w kołoMacieju. Ogólnie 6 przeryczanych godzin więc w domu zasnął bez problemu. A tak to zawsze kąpiel jest, ostatnio wróciliśmy dość późno z jakiegoś sklepu więc planowałam go położyc niekąpanego i ani myślał zasypiać mimo późnej pory. Co to będzie jak wody zabraknie?

Edytowane przez Paulinagm
Czas edycji: 2017-05-08 o 10:52
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-05-08, 12:07   #4074
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
No to teraz budujcie basen przy domu i dawaj tam Ignasia wieczorem, to w nocy będzie Ci lepiej spał
Hahaaha. Już niedługo będzie basen! Kupimy Ignasiowi jakiś fajny, płytki z bajerami do zabawy

Paulina, Ignaś jeszcze nie miał dnia bez kąpieli wieczornej.Też nie wiem jak by było ze spaniem gdyby wody zabrakło
Stary 2017-05-08, 12:17   #4075
zullugula
Raczkowanie

Śliweczka, akurat podczas tego wyjazdu tak nam wyszło, że przez 3 dni drzemki wypadały podczas jazdy samochodem, więc już 2 karmienia wtedy odpadły. Też karmię przed drzemką zwykle, na szczęście zazwyczaj udaje mi się trafić w moment i syn mi usypia, i śpi przez co najmniej godzinę, 2x dziennie. Ale dzisiaj na przykład obudził się przed 6, i nie wiem nawet, ile razy już dzisiaj go karmiłam, licząc, że jeszcze pośpi. Ostatecznie udało się o 10. W nocy też potrafi być różnie, najczęściej budzi się 2-3 razy, ale zdarza się też tak, że mam wrażenie, że całą noc wciskam mu pierś, bo płacze jak tylko przyśnie i mu wypadnie. Wydaje mi się, że to zęby. No ale jakiś tam widok na przyszłość bez kp jest BTW, ma ktoś też taką ciekawą konfigurację: 2 dolne jedynki i górna lewa jedynka i dwójka? plus już widać przebijającą się prawą górną dwójkę, ale jedynki jeszcze nie :P

Honcia, Twój weekend z praniem oznacza, że masz już nową pralkę? Chyba przegapiłam tę jakże ważną informację :P
zullugula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-08, 13:00   #4076
Honcia
Zakorzenienie

Dzień dobry

U nas sprawdza się zasada 3 godzin pomiędzy drzemkami M zasypia wtedy w 5minut. Najpierw pierś, trochę bujania na rękach i odpływa jeśli przeciągniemy ten czas do 4 godzin to już jest jęk, płacz i nawet po zaśnięciu jest niespokojna i trzeba ja trzymać na rękach cały czas...

W niedzielę kiedy jest mąż też zazwyczaj jest grzeczna ale to chyba dlatego, że ktoś cały czas siedzi przy niej bo mamy na to czas

Pogoda taka, że szkoda gadać rano założyłam czapkę wynosząc worki ze śmieciami

Zullu pralkę mamy tę samą zgłosiliśmy awarię u ubezpieczyciela domy bo mamy tam też ubezpieczone sprzęty. Przyjechał pan z serwisu i naprawił za darmo pewnie dlugo już nam nie posłuży bo pan mówił, że coś tam jest już baaardzo zniszczone i niedługo padnie calkiem ale na razie działa więc jesteśmy tysiaka do przodu

Śliweczko w Biedro od czwartku będą takie spódnice rozkloszowane po 50zł. Oni mają dziwaczną rozmiarówkę i może S było by na Ciebie?

Stary 2017-05-08, 13:09   #4077
Lena_Marlena
Rozeznanie

Ja też przegapilam Nowa pralkę albo po prostu jedzie z ręcznym praniem: D

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Też miałam pisać o tej spódnicy!

Brawo za zaoszczędzenie tysiaka

Stary 2017-05-08, 13:49   #4078
australia87
Zakorzenienie

Z tą rozmiarówką w Biedrze to fakt - wzięłam niedawno legginsy L, z nadzieją, że będą za duże, a te skurczybyki takie obcisłe jakby były za małe!

U nas wieczór bez kąpieli się zdarzył kiedyś, może ze dwa razy. No, nie licząc noworodkowych początków, bo Marysię kąpaliśmy wtedy co 2-3 dni

Dziewczyny, macie jakieś fajne zabawki do kąpieli? Tzn. Wasze dzieci Bo ostatnio nie usiedzi mi cholera jedna w wanience, od razu wstaje Gumowe zwierzątka z Rossmanna już się znudziły, daję też czasem jakiś kubeczek czy miseczkę, no ale też bez szału
Stary 2017-05-08, 13:54   #4079
agusiia69
Zakorzenienie

U nas kąpiel co drugi dzień Co nie oznacza, że chodzi spać brudna, jeśli nie ma kąpieli
Stary 2017-05-08, 15:01   #4080
Honcia
Zakorzenienie

Aa my też kąpiemy co drugi dzień a jak mieliśmy awarię prądu to "dzień trolla" był przez 3 dni jeszcze nie śmierdziała
Marcelka w kapieli nie wykazuje ekscytacji i chęci do zabawy. Siedzi i czeka aż skonczę ją myć

Edytowane przez Honcia
Czas edycji: 2017-05-08 o 15:03
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości