|
|
#1141 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
u nas dziwna pogoda... 10-12 stopni i raz słońce a za chwile chmury i wiatr. juz sie dwa razy wybieralismy z synem na rower i musielismy sie wrocic.
ja dzis gotuje zupe... w piekarniku obok pieczeni ciekawe co z tego wyjdzie??brak kuchni wymaga kreatywności! teść dziś ochrzanił męża że jest niedziela i ma nie pracować! jak można rąbać i kuć w niedziele? bezbożnicy! brak mi słow juz na tego czlowieka... Cytat:
![]() no brzuch w pierwszej ciąży podobny widocznie takie twoje ciało i uroda do duzego brzuszka. trzymaj sie Darietta super brzuch, już wiecej przetrwałaś niż Ci zostało Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja akurat babydream lubie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie szalej dziś na tej imprezie za bardzo ![]() Cytat:
psy wiadomo że szczekają jak ktos przechodzi, albo na inne psy/koty. ale normalny pies po chwili przestaje, albo normalny wlasciciel uspokoi psa jak za dlugo szczeka. nie wszyscy jednak to rozumieją.. Cytat:
|
|
|
#1142 |
|
MerDer 4ever
|
Minini 13 lat
staruszek ale zachowuje sie jak szczeniak Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1143 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie dałam rady sama wejść na 4p u mamy. Idę w tempie pół kroku. Wszystko wrócilo Jutro dzwonię do tego Pana. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie ma to jak kreatywność ![]() Postaram się nie mieć kaca ![]() Cytat:
|
|
#1144 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co z tą wiosną, masakra jakaś. Zaraz będzie po wiośnie, a człowiek tyle na nią czeka. Cytat:
Jakie ma oczy słodkie, już go kocham ![]() Cytat:
A co z tymi, ktorzy musza pracowac w niedziele? ![]() ![]() Co do spania to ja mam jakieś fazy. Albo jest tydzień, że budzę się każdej nocy po 5 razy, sikam, spać nie mogę itp albo tak jak teraz od czwartku budzę się tylko raz w ciągu nocy (co najlepsze zawsze po 3)i spię jak zabita do rana. Wolę tę drugą opcje oczywiście ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Morelle biedna jesteś z tym bólem. Coś mi się wydaję, że najbardziej pomogłoby Ci niechodzenie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie emmos też tak myślę. Tylko jak to zrobić!
jutro mam posiew. W sr usg w Luxmed. .. Ubrałam dziś szpilki, ale na jutro mam plaskie buty. Coś czuje, że już do końca mi nie przejdzie :/
|
#1146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps: bosz 7 tyg szok! Toż to prawie juz! Cytat:
![]() Minini Ja Cie i podziwiam.i współczuję...codziennie słuchać jakiegoś komentarza teściów nic tylko sobie w łeb strzelić Mieliśmy fajne przedpołudnie, pojechaliśmy na targi ziemi do okolicznego zamku... dojechali do na teściowie i bylo calkiem fajnie, zjedlismy gulasz z dzika i pilismy malinowe soki, mąż teraz degustuje piwo a ja swojskie kwaśne mleko a za chwilę zjem.zakupionego gzika many też syropy, lebiodkowy i lipowy dla syna i kurkumiaka na oczyszczenie Potem byłam u mamy z bzem ( który zerwałam z synem (bo.ma imieniny) i z czekoladkami i leżę liczac skurcze... bo.niestety od rana mam.co godzine rowno, a tam miałam nawet częściej, może dlatego że zapomniałam.wziąć na noc duphaston Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-05-07 o 15:15 |
||
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle mi gin mówił, że w ciąży przy bólach kręgosłupa szpilki absolutnie odpadają, nasz środek ciężkości jest inny, kręgosłup się wygina, kości się rozchodzą. Ja trochę zmniejszyłam dystanse i póki co jest ok... odpukać
A w ogóle wiecie co ja jeszcze uczestniczę w forum gdzie kobiety zostały same w ciąży i stwierdzam, że ten świat jest pop... tam się aż roi od historii, gdzie mąż na początku ciąży znajduje kochankę i składa papiery rozwodowe, gdzie wieloletni partner stara się z partnerką wiele lat o dziecko, a gdy zachodzi to prosi ją żeby usunęła i ucieka. Jeden nawet zrywał jej plastry antykoncepcyjne tak chciał dzidziusia dopóki nie pojawiła się ciąża. Jest masa historii gdzie kobiety chciały usunąć ciążę, a oni błagali, żeby tego nie robiła, a później uciekają, są też tacy co dzielnie chodzą na każdą wizytę nawet płaczą na USG, ale już im przeszły uczucia do kobiety. Jedno jest pewne, na świecie nie ma nic pewnego. Już nie wspominając o tych co odchodzą jak dziecko okazuje się chore. Już wiem dlaczego to nie faceci zachodzą w ciążę, część z nich jest po prostu na to za miękka. |
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Poprostu...
Ciężko tego słuchać i czytać takie historie... to.fakt w życiu nie ma nic pewnego, wiec trzeba się cieszyć każdym dniem... ale czasami xiężko cieszyć się czymkolwiek jak wali Ci się cały świat w który wierzyłaś i odchodzą ludzie których kochalaś i którym ufalaś... Ciężko to ogarnąć - zwłaszcza jak dochodzą dzieci . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że do końca się nie da, bo człowiek musi non toper coś załatwiać, ale postaraj sie może ograniczyć do niezbędnego minimum, bo inaczej się strasznie wymeczysz Mnie o dziwo nic nie boli, skurczy nie mam, ani twardnień,ale za to cukrzycę, więc każda z nas z czymś się w tej ciąży morduje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Poprostu ręce opadają jak się to czyta Ludzie są tak nieodpowiedzialni i niedojrzali, świat w ogóle schodzi na psy niestety. Trzeba doceniać to co się ma, mam nadzieję i wierze głęboko, że nic mnie takiego w życiu nie spotka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1150 | ||||
|
Zadomowienie
|
LIPCÓWKI część 5.
Cytat:
Niunia nie chciała pozować ale lekarz ja obudził umiejętnie ![]() Moja suczka jest grzeczna a rodziców psy rozpieszczone i mniej się słuchają ![]() Cytat:
Moja mała tez nie jest, rośnie szybko na echo serca pójdę jeszcze bo mam z pępowina problem chociaż niunia się rozwija dobrze i serce ok ale wole sprawdzić.Cytat:
Zazdroszczę tego pysznego jedzenia ![]() Cytat:
chłop to chłop zawsze może mu się odwidziec
Edytowane przez AnnaPaula87 Czas edycji: 2017-05-07 o 15:32 |
||||
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że nie ma co uogólniać, pewne wady i słabosci charakteru są niezależne od płci. I w dużej mierze jesteśmy w stanie przewidzieć sporo problemów, ale pogrążeni w czymś, co uważamy za miłość, zdajemy sie ignorować wady i wydaje nam się, że z czasem będzie lepiej.
|
|
|
|
|
#1152 |
|
Zadomowienie
|
Mala fajna wycieczka! super rzeczy kupilas!
my na ogródku. mlody biega z kuzynką po trawie. on w czapce z daszkiem i cienkiej kurtce, ona - w wełnianej czapce i kurtce z polarem... nie zrozumiem czasem niektorych rodzicow i ich wiecznej potrzeby przegrzewania dzieci... Mala z teściem mam wieczną wojne, niektorymi tekstami juz sie nie przejmuje, i jak myśle że gorzej juz byc nie może to zawsze wtedy zaskoczy mnie jeszcze jakąś "mądrością"... Poprostu - jestes mądra matka, znajdziesz mądrego faceta. takie historie zawsze sie zdarzają, ale myśle że jak ktoś jest ogarniety to nie pozwoli sobie byle komu wejść do swojego życia i tak sie traktować. albo jestesmy razem i sie szanujemy, albo wypad! takie moje zdanie. ja osobiscie wolalabym być sama niż męczyc sie z jakims gosciem ktory nie umie dorosnąć i zdecydowac sie czy chce dziecka czy nie.
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
To sa w ogóle ciezkie tematy, myślę, że w takich związkach ogólnie źle sie dzieje na różnych płaszczyznach, nue jednokrotnie dziecko wtedy to jak grom.z jasnego nieba... a niektórzy myślą, że to im.właśnie pomoże... a tak.naprawdę dla takiego popsutego os środka związku, w którym głęboko cos siedzi nie pomoze dziecko ani nic procz pracy... pracy i pracy...
Dziewczyny mam twardnienia rowno co godzinę, takie klasyczne... nie wiem czy powinnam coś z tym zrobić? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1154 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie ignoruję wad. Za męża wzięłam tego z którym się dogaduję. Mi się nie odwidzi jeżeli TZ mnie nie zawiedzie. Cytat:
Tez mam takie zdanie. Jak miałam dupka to zostawiałam i szukałam dalej szkoda życia na takich facetów.
|
||
|
|
|
#1155 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Piękna pogoda dziś u nas, słoneczko świeci, plac zabaw niedaleko cały zapełniony. Mnóstwo dzieciaków, większość w bluzach lub kurteczkach, bez czapek. I dochodzi na plac rodzinka: mama, tata, córka - tata w lekkiej rozpiętej kurtce, mama w bezrękawniku, dziecko zapięte pod szyję w płaszczyku i w czapce z pomponem........ No dlaczego?! I tak biega po tym placu i się pewnie gotuje. TŻ w pracy, a pewnie nad morze byśmy pojechali. Zwłaszcza, że podobno idzie ochłodzenie znowu. ![]() Poprostu - historie straszne, ale fakt: takie rzeczy się zdarzają. Zgadzam się w tym temacie z mini:Cytat:
|
|
#1156 |
|
Zadomowienie
|
Mala jak rowno co godzine to żeby ci sie nie rozkręciły na częstsze, jedź lepiej to sprawdzic, lepiej teraz niż jakby w nocy trzeba bylo jechac. regularne skurcze nie są normalne..
znalazlam fajnego bloga, fajny tekst o pieluszkach wielo, ale też o innych sprawach ciekawie pisze: http://ronja.pl/pieluchy-wielorazowe-w-praktyce-01/
|
|
#1157 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zresztą u mnie teście wiecznie a gdzie czapeczka? ?? Ja odpowiadam ze sami sobie ubierzcie jak wam zimno przy 20 stopniach😅 i temat zakończony Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Minini... no.właśnie dziwne ale tak.od 8 rano i nie przyspieszają sa lekkie raczej... ale dziwnie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1159 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Szczerze mówiąc to komodzie się nie przyglądałam za bardzo, ogólnie wrażenie dobre tej serii milk, dość solidne mebelki, gruba płyta, ale chyba nie aż tak solidne i trwałe jak np. 2piR.
Cytat:
Zdziwiłam się, bo taki duży ten hm tam jest, na dział mama nigdy nie zaglądałam, ale byłam pewna że jest gdzieś obok bielizny.Cytat:
Dziewczyny mają rację, że Twój synek to królewicz i sobie wymościł apartament Co się będzie chłopak w kawalerce cisnął ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że sytuacja już opanowana i mama lepiej się czuje Zdrówka dla niej! Cytat:
Takie czerwone, płytkie, były widoczne gdzieś z pół roku, coraz bledsze, aż w końcu zniknęły zupełnie. Ale teraz pewnie mi wyjdą znowu Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz było tak gorąco my krótki rękawek, jej dzieci cienkie bluzy, a dzieci z nianią w polarowych czapkach i zimowych kurtkach Kurcze z tymi teściami to masz trochę przerąbane... chyba tylko spokój może Cię uratować! zdarza Ci się z nimi kłócić i coś odpyskować na te teksty? Też jestem takiego zdania, że lepiej się rozejść w niektórych przypadkach Mała brałaś no spę? połóż się i odpoczywaj, jednak jak się zwiększą skurcze to chyba musisz pojechać na kontrolę ![]() co do rozstań i zachowań ludzkich to ile ludzi tyle przypadków na pewno nie ma co uogólniać bo czynników może być wiele po obu stronach Jednak ja jestem zdania, że w życiu niczego nie można przewidzieć.
Edytowane przez poprostu Czas edycji: 2017-05-07 o 16:28 |
|
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
Poprostu, ręce i cycki opadają jak się czyta takie historie. Nie wiem co Ci mężczyźni mają w głowach:/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba Agg_s dzisiaj to napisała dzisiaj głaskałam brzuszek i mówiłam do Młodego, żeby za bardzo nie rozbudował sobie apartamentu ![]()
|
|
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe , w takim razie ja z moim.też dziś pogadam
bo ładnie sobie mości gniazdko ![]() Minini Wzięłam sporo magnezu i są nadal, ale chyba słabną... jak.jutro tak.będzie pojadę na KTG i ew na IP. Dziś obserwuję bo ufam swojej intuicji i ciału puki co Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1165 |
|
MerDer 4ever
|
Nie pamietam co miałam napisac
Pamietam tylko, że mam podziękować w imieniu psiurka za miłe słowa ![]() Byłam niedojedzona po obiedzie i zrobiłam gofery. Komu komu? Żałuje tylko, że nie miałam owoców ale i tak było pysznie IMG_1494174168.768831.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1166 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1167 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
chcialam wam powiedziec że zupa normalnie ugotowala sie w piekarniku ![]() mąż wykonczony, caly tydzien na nogach od rana do nocy. i jeszcze ten teść łażący mu co chwile z dobrymi radami i glupimi komentarzami. ehh
|
|
|
#1168 |
|
*sportaddict*
|
Mała ja bym jechała na IP, nie dali Ci jakiś wytycznych na taką okoliczność?
Anna Paula cudowne fotki A co się dzieje z pepowina?Poprostu co za faceci ale wśród znajomych też mam przykład męskiego uwiadu mózgu niestety :/Morelle współczuję :/ I w ogóle macie przeslodkie psiaki ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Taedio daj mję te gofery
|
|
|
|
#1169 |
|
MerDer 4ever
|
Wysyłam gofery
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1170 |
|
*sportaddict*
|
Mu tez pekamy
bylismy dzisiaj w hiszpanskiej knajpie i dopchnelismy sie churros z czekoladą |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

ciekawe co z tego wyjdzie??

Te terminy są straszne.. A teraz chyba ogólnie sezon na remonty, wykończenia więc pewnie zawaleni robotą. My schody na piętro zamawiamy w przyszłym tygodniu i już facio się pytał "potrzebujecie szybko czy nie?" - jak szybko to gdzieś za miesiąc możeeeeeee będą... oby były do lipca....
)) trzeba będzie postawić im dobrą kolację po remoncie
ładnie rośniecie. 
Witam się w 30 tygodniu, jestem w wielkim szoku, że ten czas tak pędzi 

nie wyobrażam sobie, żeby brudna i niewyczesana tak leżała. Poza tym szampon to ma lepszy ode mnie haha 
piesek jest u rodziców i on szczeka tylko na dworze jak idzie pies chodnikiem. A moja sunia szczeka na koty i jak ktoś kręci się po klatce ale to mówię ze nie wolno i jest cisza
ale może nie spotkałam "normalnie" wychowanego 

Z tym uciskaniem to na 100% jest tak jak piszesz. A Twoje 7tyg mnie przeraża, mimo że to nie ja będę wtedy rodzić
skończyło się na labradorze ale boksery też są słodkie 

many też syropy, lebiodkowy i lipowy dla syna i kurkumiaka na oczyszczenie 

chociaż niunia się rozwija dobrze i serce ok ale wole sprawdzić.

Zdziwiłam się, bo taki duży ten hm tam jest, na dział mama nigdy nie zaglądałam, ale byłam pewna że jest gdzieś obok bielizny.

Zdrówka dla niej!
Takie czerwone, płytkie, były widoczne gdzieś z pół roku, coraz bledsze, aż w końcu zniknęły zupełnie. Ale teraz pewnie mi wyjdą znowu