|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część PIĄTA
Taranka, mogłaś spytać, czy jeszcze frytki do tego xD ludzka bezczelność nie zna granic
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie i tak mistrzami są osoby wystawiające zdjęcie ze znakiem tablica.pl i opisem ze NOWE!!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2823 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 730c9abf60f4e6b0752c7f49f92fd5e5a5121651 Czas edycji: 2017-05-05 o 23:08 |
|
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O OLX a raczej ludziach się w nim lubujących można by książkę pisać. Oszuści na każdym kroku i w każdym dziale to norma. Trzeba być 500 razy ostroźniejszym niż kupująć w sklepie internetowym czy allegro.
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż na olx zrobił interes życia. Kupił super procesor za grosze, facet przywiózł nam do domu o 22 i jeszcze umowę spisali w razie problemów. Można trafić na uczciwych ludzi.
|
|
|
|
#2826 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wystawiłam stary tv za darmo - przyszedł pan i zabrał. Kupowałam też buty, sukieneczkę dla młodej i też wszystko okej
|
|
|
|
|
#2827 |
|
BAN stały
|
Mnie na OLX wpieniaja te januszowe propozycje barteru. Pojawiały się nawet jak jasno napisałem w treści ogłoszenia że przyjmuje tylko i wyłącznie zapłatę w pieniądzu.
|
|
|
|
#2828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
OLX jest generalnie dobrym portalem jeżeli chodzi o sprzęt, mozna kupić super rzeczy dużo taniej. Ale jeżeli chodzi o meble, graty z chaty, ciuchy, i tym podobne pierdoły... szkoda nerwów chyba.
|
|
#2829 |
|
Przyczajenie
|
tata (mama mowi na niego janusz
choc ma inaczej na imie) szukal samochodu na olx i moj kuzyn sprzedawal wlasnie tam auto z czego tacie powiedzial 7800 a na olx wystawiona 7300 do negocjacji... |
|
|
|
#2830 |
|
Konto usunięte
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;73536356]A nie wysylaja przypadkiem czesto do Niemiec? Czytalam relacje innych i przewijaly sie Niemcy.
( jestem juz zapisana i pytam z ciekawosci, wszystko mi jedno gdzie to sie odbywa). Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Może kiedyś tak było, gdy DKMS (to międzynarodowa sieć) raczkowała w Polsce. Teraz przeszczepy pobiera się w 7 klinikach w kraju za bycie w bazie!
|
|
|
|
#2831 |
|
Konto usunięte
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;73565261]Może kiedyś tak było, gdy DKMS (to międzynarodowa sieć) raczkowała w Polsce. Teraz przeszczepy pobiera się w 7 klinikach w kraju
za bycie w bazie! [/QUOTE]tak kiedyś rzeczywiście krótko było jak DKMS raczkowała w Polsce i nie mieli podpisanych umów ze szpitalami. To, że tak jest nadal - to plotki. Podobnie jak to, że dkms każe sobie płacić za dostęp do bazy Niektórzy chyba z góry są uprzedzeni do Niemców. Ja też jestem u nich zarejestrowana bo było najłatwiej - chciałam w polskiej bazie dawców, ale odbiłam się od finansowej ściany - nie było funduszy w rckik na badanie potencjalnych dawców. |
|
|
|
#2832 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nie pamiętam kiedy się rejestrowałam, kilka lat temu, była akcja DKMS w moim mieście, więc poszłam. Nawet nie wiedziałam, że istnieje kilka baz, polskie, międzynarodowe itp. Myślę, że i tak wszystkie ze sobą współpracują.
|
|
|
|
|
#2833 |
|
Konto usunięte
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;73567526]U nich w sensie zarejestrowana u Niemców czy w DKMS?
Ja nie pamiętam kiedy się rejestrowałam, kilka lat temu, była akcja DKMS w moim mieście, więc poszłam. Nawet nie wiedziałam, że istnieje kilka baz, polskie, międzynarodowe itp. Myślę, że i tak wszystkie ze sobą współpracują. [/QUOTE]ja jestem w DKMS bo mi było najłatwiej sie zarejstrować - zalatwilam to online: przyslali mi zestaw po pobierania wymazów z policzka, pobralam, odeslalam. Po chyba miesiącu przyslali kartę dawcy. chcialam sie zarejestrować w krajowym banku dawców szpiku, (bo mnie zachecali przy oddawaniu krwi) ale nie mieli już kasy na badania dawców w danym roku. To było kilka lat temu - może od tego czasu coś się zmieniło. Baza dkms jest połączona z polstransplantem przez który "przechodzą"wszystkie przeszczepy w Polsce, wiec bajki o wywożeniu do niemiec, opłatach itp są niepoważne i tylko szkodzą. Zresztą nieważne w jakiej bazie ktoś jest zarejestrowany. ważne, że jest. Dawców szuka sie we wszytskich Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2017-05-06 o 19:41 |
|
|
|
#2834 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja kartę dawcy miałam od lat, gdzieś tam się walała po szufladach, bo myślałam, że nigdy nie będzie potrzebna. Na szczęście znalazłam, jak okazało się, że jednak się przyda, chociaż i tak w międzyczasie dostałam nową z powodu zmiany nazwiska. Jeśli chodzi o te bajki - dokładnie o to mi chodziło jak zaczęłam ten temat. Ktoś kiedyś coś powiedział, poszło w eter i teraz ludzie powielają te bzdury bez pomyślunku. Tak samo jak głupota, że szpik pobiera się z kręgosłupa |
|
|
|
|
#2835 |
|
Inez
|
Janusze maturalne.
Nasza wspólna znajoma pisze w tym roku matury. Jak na razie idzie jej świetnie. Dziewczyna jest ambitna, dużo się uczy, rodzice wysyłali ją na różne korepetycje. Nie ma co ukrywać, że jest z "wyższej" swery, rodzice są wykształceni i bardzo bogaci. Ale ta znajoma jest na prawdę w porządku, nie czuje się od nikogo lepsza. Seba z Karyną jednomyślnie stwierdzili, że te wszystkie matury idą jej tak dobrze, bo rodzice są bogaci i na pewno są jakieś przecieki. Do tych przecieków mają dostęp tylko ci bogaci, a zwykły biedny Seba musi sobie radzić sam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak samo januszowe, jak "ma, bo pewnie nakradł", bo przecież pracą nie da się zarobić
|
|
|
|
|
#2837 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() Sorry, że pojadę przykładem z Wizażu, ale naście stron temu na wątku o sprawie Magdaleny Żuk zaczęła sie udzielać dziunia, która nie mogła zrozumieć, jakim cudem ludzie mają 4 tysiące na wakacje. Bo ona zarabia minimalną i nie da rady tyle odłożyć. Serio, na wątku o sprawie Magdaleny Żuk ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2839 |
|
Inez
|
Jeśli Janusz ma na myśli "dobrą" pracę w warzywniaku, to w sumie te znajomości mogą odgrywać jakąś rolę. No bo tu ciotka Sebka przygarnie, bo taki dobry chłopak. Ale no kurcze, matury, egzaminy gimnazjalne to wszystko jest tajne. I żyłam w przekonaniu, że każdy o tym wie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2840 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Dla mojej rodziny jak ktoś ma dobrą pracę, to "udało mu się"/"trafiło mu się"/"miał farta". Nieważne, że skończył dobre studia, zna języki obce - to wszystko fart. A Seba siedzi na bezrobociu, bo nie miał chłopaczyna szczęścia w życiu, tylko dlatego.
|
|
|
|
|
#2841 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2842 |
|
Konto usunięte
|
A czy bylo juz w tym temacie "ale ja ci zazdroszcze. Ty masz taka glowe do jezykow obcych. Raz przeczytasz i juz umiesz".
Bo przeciez wcale nad tym nie siedze po kilka godzin dziennie. Klade ksiazke pod poduszke i w czasie snu mi przechodzi do mozgu. |
|
|
|
#2843 |
|
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;73601551]Ale niektórym serio "się udaje". Mojej znajomej ze studiów się tak "udało". Bo dziewczyna olewała zajęcia po całości, więcej jej nie było jak była. Wystarczyło, że jednej z wykładowczyń powiedziała coś mimochodem, że jej gdzieś tam nie przyjęli to ona sama jej pracę załatwiła w innej szkole jako nauczyciel. Także tego. A te co chodziły na każde zajęcia, mają same 5 to pracy do tej pory w zawodzie znaleźć nie mogą.[/QUOTE]
"Się udalo" bo otworzyła paszcze i wyartykuowala co by chciała/ do czego zmierza właściwej osobie. Proste. Nie trzeba mieć 5tek czy 10tek- mowie czego chce/ oczekuje itd... oceny szkolne to nie wszystko Sent from my GT-I9515 using Tapatalk Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2017-05-08 o 00:53 |
|
|
|
#2844 |
|
Konto usunięte
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;73602196]"Się udalo" bo otworzyła paszcze i wyartykuowala co by chciała/ do czego zmierza właściwej osobie. Proste. Nie trzeba mieć 5tek czy 10tek- mowie czego chce/ oczekuje itd... oceny szkolne to nie wszystko
Sent from my GT-I9515 using Tapatalk[/QUOTE] Tak, tylko niektóre dziewczyny chodziły i roznosiły CV i upa blada, mimo, że otwierały paszcze przed osobami odpowiedzialnymi za rekrutację. |
|
|
|
#2845 |
|
Zakorzeniona
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;73602601]Tak, tylko niektóre dziewczyny chodziły i roznosiły CV i upa blada, mimo, że otwierały paszcze przed osobami odpowiedzialnymi za rekrutację.[/QUOTE]
Udałoby jej się, gdyby na zajęciach wykładowca powiedział: włóżcie do miski swoje imiona i będziemy losować, wylosowana dostaje propozycję pracy - i padłoby na nią. Wtedy by miała szczęście. Ale skoro odezwała sie, a innym dziewczynom się nie udało, to coś w niej się musiało spodobać, więc ja tu widzę jedynie pochwalaną przeze mnie umiejetność mówienia wprost o swoich oczekiwaniach. |
|
|
|
#2846 |
|
ctrl alt delete
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;73601551]Ale niektórym serio "się udaje". Mojej znajomej ze studiów się tak "udało". Bo dziewczyna olewała zajęcia po całości, więcej jej nie było jak była. Wystarczyło, że jednej z wykładowczyń powiedziała coś mimochodem, że jej gdzieś tam nie przyjęli to ona sama jej pracę załatwiła w innej szkole jako nauczyciel. Także tego. A te co chodziły na każde zajęcia, mają same 5 to pracy do tej pory w zawodzie znaleźć nie mogą.[/QUOTE]
Jak była na zajęciach na tyle często, żeby dostać zaliczenia i zdawać egzaminy, to ja w ogóle nie widzę problemu ![]() Raczej szkoda, że koleżankom nikt na pierwszym roku nie powiedział, że pies z kulawą nogą się nie zainteresuje ich piątkami z socjologii ![]() Inna sprawa, że praca nauczyciela raczej nie jest uniwersalnym "udawaniem się" |
|
|
|
#2847 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No pomijając, że to ogólnie rzecz biorąc nie jest dobra praca z dobrymi zarobkami to rzeczywiście nie było co się udawać Ale udało się znaleźć pracę w zawodzie
|
|
|
|
|
#2848 |
|
Konto usunięte
|
No i co z tego, że chodziła na milionowe terminy? Ja przez calutki licencjat chodziłam na każde zajęcia, nawet te, po których chodziłam wkur**ona cały dzień (taki jeden wkurzajacy wykładowca). Studia skończyłam bardzo dobrze, ale te osoby, które chodziły w kratkę skończyły je tak samo. W tym roku na mgr prawie w ogóle mnie nie ma na uczelni (jestem na dziennych), może 3-4 razy w miesiącu sie pojawiałam, nie miałam żadnych problemów jeśli chodzi o materiał, wszystkie kolokwia (no, prawie) zaliczam w pierwszym terminie, nie liczę nawet egzaminów, które zdałam na 4 czy 5, a ani razu mnie nie było na wykładzie. Nie zaliczyłam tylko statystyki, gdzie byłam na WSZYSTKICH zajęciach, mam notatki i w ogóle. Co jest najśmieszniejsze, egzamin ze statystyki (teorię) zaliczyłam, a ani razu na wykładzie nie byłam. Więc niestety, chodzenie na zajęcia nie gwarantuje dobrych ocen.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2849 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2850 |
|
ctrl alt delete
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;73605781]No pomijając, że to ogólnie rzecz biorąc nie jest dobra praca z dobrymi zarobkami to rzeczywiście nie było co się udawać
Ale udało się znaleźć pracę w zawodzie [/QUOTE]Ale "w zawodzie" to jest jakaś wartość sama w sobie? Dziewczyna pracuje jako nauczyciel, więc wnioskuję, że studia skończyła. Naprawdę nikogo nie obchodzi, czy ślizgała się z roku na rok, czy miała same piątki Ma dokładnie taki sam dyplom jak koleżanki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.

za bycie w bazie! 

Tak samo januszowe, jak "ma, bo pewnie nakradł", bo przecież pracą nie da się zarobić