|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
Bebe2 - super, że już na końcówce wyprawki
![]() Dopisze Cię z wózkiem do 1 str ok? Do mnie właśnie dziś ma przyjść zamowienie z Hubi i Gemini. Została do do kupienia wanienka i kocyk tylko... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1473 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
![]() W każdym razie dobrze, że czujesz się lepiej ![]() Dziewczyny dzięki za odpowiedzi co do ZZO. Ja nie jestem przekonana bo są też te minusy.. Na szkole rodzenia ma być anestezjolog z naszego szpitala i o tym mówić i babeczka z SR mówiła, że jak będziemy zwiedzać oddział to może któraś mama zgodzi się opowiedzieć o tym. Wtedy chyba zdecyduję |
|
|
|
|
#1474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze ze już nie masz twardnien. Dziwne ze ten lekarz nie przyszedł sprawdzić jak ta stażystka nie była pewna
|
|
|
|
|
#1475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze przynajmniej że tych skurczy nie wykazało To umów się do swojego lekarza, niech on Cię dokładnie zbada Ale fajnie że wszystko w porządku, bo się o Ciebie martwiłyśmy |
|
|
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1477 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będzie dobrze! Cytat:
Cytat:
Super, że ktg nie wykazało mocnych skurczy Szkoda, że akurat tę stażystkę do Ciebie przysłali, pewnie nie masz pewności czy na pewno wszystko ok z szyjką, skoro ta dziewczyna taka niepewna była I co zamierzasz? Będziesz umawiać się do swojego gina na przyspieszoną wizytę czy już się dobrze czujesz i odpuszczasz? ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Też się zbieram pomału na wizytę, mam nadzieję że waga nie oszaleje jak na nią wejdę To był miesiąc obżarstwa
|
|||
|
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
Chilli, dobrze że to skontrolowalaś, ale faktycznie za dużo ci w głowie nie rozjaśnili, gdyby coś było nie tak to by cie zostawili, wiec dobrxe, ze wszystko jest ok.
Kontroluj sobie twardnienia jak się pojawią i odpoczywaj Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1479 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak w ogóle dzwoniła do mnie wczoraj położna która przychodziła do Miska po porodzie. Byłam zlekka zaskoczona. Powiedziała że pediatra Miśka jej powiedziała że jestem w ciąży i że teraz się zmieniło i ona teraz zajmuje się też ciężarnymi, pytała o termin porodu, szpital w którym rodzę (ona tam pracuje) i takie tam pierdoły. Mamy się spotkać w przyszły poniedziałek. Macie też swoje położne? Dla mnie to nowość , z miśkiem czegoś takiego nie było |
|
|
|
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
Chilli, ale trafiłaś
gdzie byłaś? Trzymam za Ciebie kciuki! ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
|
|
#1481 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1482 |
|
Wtajemniczenie
|
Na klinikach hehe tż się wkurzył powiedział ,że musimy podjechać do Trzebnicy i spr co i jak.
Dzisiaj w porządku ale nie znoszę żadnych leków dowcipnych ale tak mnie ta myśl prześladuje o tych jalapeno może to głupie ale może bidulka zapiekło tak ,że aż się się odwrócił głupie nie?![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Morelle z przychodni każda ma przypisaną położną i nie musi być ta do ,której Ty chodzisz tylko deklaracje trzeba złożyć.
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Chilli super ze wszystko oki u ciebie. Kurcze jak mozna do takich przypadków dawać stażystów moim zdaniem nadzór powinien byc lekarza. Ja już też mam dosyć wtykania sobie tych leków. Ale cóż zrobić jeszcze troszkę. Sorki że tak wprost.
Mnie wkurzyło jak byłam w szpitalu i lekarz mnie badał i pokazywał studentce zobacz wszystko chodzi i sie rusza a powinno być twarde. Kurcze ciąża zagrozona a on grzebał mi tam nie wiem po co. Dziewczyny ja wam dam upały w czerwcu pomyslcie o leżącej niech pod moim oknem leje.
Edytowane przez darietta Czas edycji: 2017-05-09 o 13:34 |
|
|
|
#1484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Hehe możliwe, że to to
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poczekam na pewno ze dwa dni i zadzwonię do mojego powiem co i jak ale dziś nie dzwonię bo pewnie kazał by przyjść a mnie wszystko boli po wczorajszym badaniu i chodzę jak bym miała patyk w tyłku, więc nie dam się dotknąć teraz.W sumie nie jestem pewna niczego co do mnie mówiła ale po ktg się uspokoiłam biorę tą luteinę i mam nadzieję ,że będzie spokój. oczywiście dostałam opiernicz od tżta ,że dzieci bawię itp a powinnam leżeć jak mnie wkurza takie gadanie i nie wytłumaczysz ,że leżeć mają te co jest ciąża zagrożona i wskazanie od lekarza
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
Chilli to nie głupie
Mogło go zapiec, ale wątpię, żeby to to.. to już po prostu taki czas, najwyzsza pora na ćwiczenia dla macicy, a że syncio spory to i boli czasami Ja robię wszystko by uniknąć szpitala bo mogli by mnie tak co chwile dawać z moimi twardnieniami... ale ostatnie dni faktycznie jakieś takie nasilone, dziś w ogóle nic nie robię tylko leżę, siedzę... obiad mam, tylko odkurzyłam ( od razu brzuch twardy był) i uprałam i rozwiesiłam pościel i koc ( w sumie pralka uprała ) więc serio... cały dzień kanapa! a i tak się stawia :/ teraz miałam 3 co ok 30 min... z tych mocniejszych i dłuższych , razem już 5 i 2 słabsze - więc sporo jak na 13 godzinę poczekam jeszcze godzinę na kanapie i jak będą dwa kolejne to dzwonię do gina!Ja się tak zastanawiam znowu np, czy te skurcze nie zabierają mu za dużo tlenu? czy to na maluszka wpływa ? Czekam na męża, żeby go uściskać
|
#1488 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
DobranocSamantha ![]() Ja dziś byłam u mojej kadrowej, musiałam podpisać nową propozycję pracy w związku ze zmianami. Na szczęście są nawet korzystniejsze, choć na l4 to akurat znaczenia nie będzie miało. Tak się cieszę, bo mój brat zmienia pracę i będę go miała 60km od siebie, a nie 180 jak do tej pory ![]() Na weekend zapowiadaja ładną pogodę, więc może złapiemy trochę witaminy D i popierzemy ciuszki. Ja dziś mam diabetologa na 16, zobaczymy co powie. A w lidlu czeała na mnie ostatnia pościel w trójkąty ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tego samego się boję.Ja mam 8 sztuk. Nie wiem czy to wystarczy? Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1489 |
|
Wtajemniczenie
|
Morelle możesz z luxmedu a możesz z jakiejkolwiek przychodni tylko deklaracje trzeba złożyć.
Darietta no z Tobą to się nawet nie porównuje i z Twoimi przeżyciami ja też już szczegółów oszczędzę ale badanie takie na hama to jakaś masakra nie wiem czy też tak macie a może tak jest ogólnie ale im starsza ciąża tym gorzej znoszę właśnie dowcipne badanie mimo ,że mój lekarz jest mega delikatny... ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- ja chcę skoczyć do lidla ale tż kręci nosem ,że mu się nie chcę a nie wiecie czy są prześcieradła na gumce?
|
#1490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez tak mam, każde badanie co raz bardziej bolesne.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
Chilli jakieś prześcieradła w lidlu leżały, ale nie byłam zainteresowana, więc nawet nie wiem czy z gumką.
Co do badania to też w czasie ostatniego odczułam większy dyskomfort niż wcześniej, więc coś w tym jest.
|
|
#1494 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zlituj się. Jak ja cały lipiec z domu będę wychodzić. Najpierw się sturlam z 4 piętra a potem ugotuje i mnie dźwigiem będą wozić na górę!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja już po dużej dawce lodów jeszcze mnie dziś kawa u teściowej czeka:pWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1495 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Może coś w tym jest że im późniejsza ciąża to boli. Bo jak byłam w szpitalu i przyszla dziewczyna co juz miala bóle ale na porodówce jej przeszły to mówiła że jak bedziemy rodzić to mamy nie dawać się badać bo boli. |
|
|
|
|
#1497 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
8 sztuk jakiego rozmiaru? Wyciągnę jutro TZ do h&m to coś kupię |
|
|
|
|
#1499 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Kobietki musimy zwolnić teraz. Ja u siebie widzę pełno pracy ale dość musze wytrzymać do 20 czerwca czyli do skonczonego 37 tygodnia! Zostało tak nie wiele damy rade! Chociaż przy małym dziecku w donu ciężko leżeć ale nic wyszukujemy zabawy na lezaco😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1500 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ja znowu nadrabiam zaległości. Mam słabsze dni ostatnio, czuje się coraz większa, mniej atrakcyjna, poszerzyłam się w biodrach, ciasno mi w spodniach i w biuście, a jak siedzę to strasznie mi się wbijają żebra w brzuch. Chciałabym żeby już było ciepło, żeby można było lżejsze rzeczy nosić.... czuję się jak słoń. A waga jak głupia ciągle idzie w górę, a ja wcale dużo nie jem Przepraszam, że pojawiłam się po kilku dniach i marudzę ale muszę się wyżalić ![]() Chilli, dobrze że w domu jesteś Silli kciuki za wizytę! Cashmere jak po wizycie? Gratuluje wszystkich zakupów wyprawkowych ![]() Ja też ogarniam powoli. Na razie wstrzymuje się tylko z kupnem wózka, może odkupimy od siostry chociaż mojemu tż się nie podoba. Łóżeczko mamy wybrane, szukam materaca i pościeli. Kocyk na lato dziś zamówiłam na Aliexpress, a drugi mam w koszyku na allegro, więc coś się i u mnie dziać zaczęło ![]() A i wiecie co sprzedałam suknię ślubną !!!! Najlepsze jest to, że nawet jej nigdzie nie wystawiłam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.

dobrze przynajmniej że tych skurczy nie wykazało 
Będzie dobrze!
lipiec niech będzie ciepły a sierpień może być gorący
To był miesiąc obżarstwa

głupie nie?
Słyszałam jak bawią się w kuchnię, karmiła go warzywami