|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść
Cytat:
|
|
|
|
|
#4772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiedziałam, że pomysł pisania mojej wagi i wzrostu mija się z celem, ale stało się ![]() Dziewczyny, dostałyście zdjęcia? (te do których nie doszły)
|
|
|
#4773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie ja się odchudzałam przez chore środowisko dziewczyn z kadry, do którego nie byłam przyzwyczajona. teraz już to olewam (środowisko)
|
|
|
#4776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
apeluje o czytanie ze zrozumieniem
|
|
|
#4778 |
|
Wtajemniczenie
|
zosiu mi tez jest ciezko, bo przy wzroscie 165 mam prawie 54 kilo, a niedawno bylo 52 kilo, a jeszcze kiedys 48... Zycie. Chyba czas to zaakceptowac, o nieeee...
|
#4779 | |
|
Zakorzenienie
|
O to w takim razie zwracam honor
. Tylko mam nadzieję, że prędko powrócisz do tych 2500![]() Cytat:
.P.S. - przepraszam za post pod postem... |
|
|
|
|
#4780 |
|
Wtajemniczenie
|
Niby to wiem, ale jednak chcialabym schudnac, bez sensu. Dlatego ide do psychologa. Bede twarda i dam sobie rade, bede walczyla, by byc szczesliwa. U mnie nie tylko ED, ale klana sie tez depresja. Oczywiscie nie jestem lekarzem, ale robiac testy na necie to sprawdzalam. Wiadomo, ze nie mozna sie sugerowac, w koncu lekarz jest od diagnozy, a nie internet, ale testy tez nie klamia.
|
#4781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() naprawde sie martwilam tym ze tak malo jem i dlatego dziewczny tak pisaly, nie wiedzialam skad tak maly apetyt... ![]() dziewczyny, proponuj wprowadzic tu zakaz pisania swojej wagi i wzrostu. kurcze, bo wejdzie tu jakas dziewczyna w zaawansowanej fazie choroby i ...wiecie. reakcja moze byc gorsza niz plameczki i zosi. To samo z kloceniem sie o to kto chudszy patrzymy na siebie, liczy sie okres
|
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
Ja okresu nie mam niestety =(
|
|
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4784 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez tak mysle, bo ja sie tylko tym nakrecam, chyba niepotrzebnie. Dobrze, ze potrafie to jeszcze zrozumiec, choc nie do konca. Takze teraz sie tylko wspieramy
Ale powinnysmy wiedziec, ktora dziewczyna jaka ma miec diete, bo wiadomo, ze ja o 23 jesc nie moge, a osoby, ktore powinny byc na P moga. Takze ja pierwsza:U mnie Utrzymanie, U. Jakies dodatkowe rady?
|
#4785 |
|
Zadomowienie
|
Mnie obecna sytuacja w moim życiu przerasta
nie radze sobie z tym co sie dzieję i objadam się. nie uważam tego za napad, ale poprostu nie mogę przestać jeść im bardziej o tym wszystkim myślę, tym bardziej ciągnie mnie do lodówki, nie iwem jak sobie z tym poradzić...
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też U rozpoczynam...tak powoli
|
|
|
|
#4787 |
|
Rozeznanie
|
Iza: Mam nadzieję, że na wszystko odpiszę, że nie pogubię się. Napadów chyba nie mam (pytałaś o to). Okres mam, jednak jest to krwawienie z odstaw. przy tabletkach antykoncepcyjn. Kiedyś mi zanikł i został wywołany luteiną po kilku miesiącach niebytu, nie pamiętam dokładnie po ilu; poszłam do ginekologa i ona mi z marszu przepisała, nie czekałyśmy na objawienie, z tymże nie miałam porobionych żadnych badań dot. poziomu hormonów, a to chyba źle.
Zdjęć aktualnych nie mam. Ale z chęcią zobaczę Twoje, mogę? Jeśli bardzo Ci zależy, to mogę zrobić jutro i wtedy wieczorem prześlę, jeśli będę w domu i znajdę czas. Wymiarów mamy nie podawać przecież? Więc czemu o nie pytasz? Z gumą - wiem że to wstyd - to chodzi o to, że nie policzyłabym za nią kcal, bo nawet nie wiem, ile ich listek/drażetka ma, czy 2, czy 3, czy 10 jeśli owocowa. Tak samo cukierki-landrynki, herbatki smakowe itp. Wiem że to prawie jak nic, ale z drugiej strony to dziwne uczucie, bo coś spożywam i zapala się czerwona lampka - tak, tego nie policzysz, tego nie policzysz i będziesz za chwilę gruba, jak dawniej. Bo z paru takich rzeczy o śladowych ilościach kcal wyjdzie nagle po całym dniu kilkadziesiąt, kilkaset kcal więcej. Nie pijam słodkich napojów gazowanych, bo to puste kalorie, ale cole light już tak, bo za nią kcal nie liczę. Tak samo jak za zwykłą herbatę, no bo nie mogę przecież pić tylko wody mineralnej i chociaż wiem, że herbata czarna ma 0,1 kcal na 100ml (to dane dla Lipton), to wiadomo że tego nie liczę. Niestety to moja obsesja - liczenie kcal.Gdy zjem herbatniki, to wiem ile to kcal i wliczam je do bilansu. Tak samo jak cukierki czekoladowe typu pralinki, czekoladę, paluszki, chipsy itp. Po prostu należą do części jadłospisu, skoro najem się (w sensie zaspokojenia głodu) 100 gramami mieszanki orzechów, to traktuję je jako posiłek. Na co dzień jem na śniadanie i 2śniadanie po składanej kanapce z chleba pszenno-żytniego z ziarnami, posmarowanej ramą, z wędliną drobiową, czasem z żółtym serem (to do podróży i do szkoły), później obiad na stołówce, zależy co jest i na co mam ochotę, bo są trzy zestawy do wyboru, ziemniaki/ryż/kasza jakieś mięso, surówki, w innym zestawie mogą być kluchy albo naleśniki czy pierogi, to naprawdę różnie, są też zupy a do picia kompot. później w domu wieczorem na kolacje znów kanapki, jak mama kupi jakieś słodycze to je jem, czasem nawet w nocy. Ale jak jem w nocy, to później nie jem rano w podróży, bo wtedy odsypiam zarwaną (zajedzoną) nockę i śniadanie jem w szkole, więc dopiero 3-3,5h po pierwszym przebudzeniu. Plus czasem sobie też sama w ciągu dnia coś dodatkowo kupię, żeby mieć do pochrupania w drodze powrotnej w podróży do domu. |
|
|
|
#4788 |
|
Wtajemniczenie
|
zosia ja mam to samo i ide do psychologa..
|
#4789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() na u mozemy jesc wszystko z umiarem
|
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4791 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
już nawet nie chodzi o to, że mam przepełniony żołądek, czy zadręczam się tym jogurtem, bo nie robię tego. ale po prostu to, że nie umiem normalnie traktować jedzenia
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4795 |
|
Wtajemniczenie
|
Chodzilo mi o ta wage i wzrost, zeby nie podawac, bo wiele dziewczyn sie nakreca, lepiej podawac czy mamy R, U czy P
Z tym okresem, to tez nie jest dobre rozwiazanie, bo u mnie juz swiatelko i mysl, zacznij sie odchudzac, inni potrafia, to ty tez mozesz. Powinna byc informacja w pierszym poscie, ze brak okresu to wyznacznik tego, ze nalezy albo przytyc, albo zwiekszyc ilosc zdrowych tluszczy w diecie, a ostatecznie gdy to nie pomoze udac sie do ginekologa, bo to bardzo powazna sprawa.
|
#4796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4797 |
|
Raczkowanie
|
No cóż u mnie już po imprezce,na chipsy się nie skusiłam i piwa też nie wypiłam a tylko dlatego że koleżanka przyjechała autkiem,i wcale z tego powodu nie jestem zła w końcu trochę kalorii mniej
Za to przed chwilą napchałam się waflami ryżowymi i mam już taki żołądek pełny jakbym obiad dwudaniowy zjadła Wiecie co ostatnio zaobserwowałam?Że chyba mi się żołądek skurczył bo zjadłam trzy wafle i jestem pojedzona:/Co do nie podawania swoich wymiarów jestem za tym ,bo tylko przez to się nakręcamy.
|
|
#4798 |
|
Wtajemniczenie
|
Dlaczego tak jest ze mamy napady? Przeciez zdrowi ludzie tego nie maja? Ja czasem mysle, ze jestem chyba lakomczuchem, ze ED to tylko takie usprawiedliwienie. I kolejne poczucie winy. Musze sie chyba tego oduczyc. Ale nie moge tego zrozumiec, bo w koncu zalezy nam na dobrej sylwetce a tu takie cos.
|
#4799 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj, Krytia
Widzę podobieństwo między tobą a mną z czasów najgorszego ed Moja mama też stawałą na głowie i mówiła, że mogę kupować wszystko co tylko chcę, byle bym tylko jadła. Nie zmarnuj tej szansy i przytyj w domku. Może pójdź do przychodni i spróbuj leczyć się ambulatoryjnie? Moim zdaniem to dobre wyjście... Przychodzisz powiedzmy co parę dni na kontrole wagi, lekarz mówi Ci ile masz mniej więcej jeść i jeśli waga spada, lub nie przytyjesz to dopiero wtedy idziesz do szpitala na stałe. Wtedy masz większą motywację, by jeść w domu.
|
|
|
|
#4800 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejszy dzień znów zakończył się porcją ciastek, budyniu, owoców i chrupek, a w dzień 3 lody. Normalnie bym się tym nie przejęła a teraz mam takie straszne wyrzuty sumienia!
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.

.

naprawde sie martwilam tym ze tak malo jem i dlatego dziewczny tak pisaly, nie wiedzialam skad tak maly apetyt...