LIPCÓWKI część 5. - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-10, 10:08   #1621
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek
Dot.: LIPCÓWKI część 5.

A jeszcze jedno pytanie, dziewczyny z Wrocławia i okolic wybieracie się może na te targi do hali stulecia za tydzień ? Mother & baby ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-05-10, 10:13   #1622
taedio
MerDer 4ever

Mój tata miał 9 rodzeństwa

Mój młody ma czkawkę, znowu

Dzisiaj idziemy z Tz na te warsztaty ze snu

Stary 2017-05-10, 10:13   #1623
Mała!
Zakorzenienie

Serio- nie są normalni- zabrali dzieciaki w nocy pod namiot i akuszerkę, żadnych leków, lekarzy itp... zimno jak diabli, niedźwiedzie w koło... i namiot w środku lasu! Ja jestem otwarta serio i wiele rozumiem, ale takiego ryzyka akurat nie do końca:/

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 10:14   #1624
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
A jeszcze jedno pytanie, dziewczyny z Wrocławia i okolic wybieracie się może na te targi do hali stulecia za tydzień ? Mother & baby ?

Ja nie.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 10:16   #1625
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny...

Ja dziś się dalej obserwuję i podjadę na to KTG- gin kazał wziąć podwójnie Duphaston, więc może to zadziała? OBY!
Czy wy też macie takie pragnienie? Studnie bym wypiła! masakra, czytałam, ze jak są skurcze to właśnie też sygnał...

Po za tym ważyłam się i załamka totalna... chociaż w cm na szczęście nic nie przybyło od ostatniej wizyty ( w sensie ud czy ramion, więc tym bardziej nie wiem gdzie te kilogramy mam) ale w dwa tyg. złapałam 1,5 kg razem mam już prawie +9 - więc skończę jak w pierwszej ciąży z 14 na plusie
Witajcie dziewczyny
Mała też właśnie miałam się pytać czy wy też tyle pijecie bo ja non stop dobrze nie skończę jednego a już wołam następne tylko ja żadnych skurczy nie czuję.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 10:23   #1626
calineczka3
Zadomowienie

Morelle obyscie się szybko dogadali. Też uważam że Ty masz rację. A znajomi wiedzą jaką sytuacja więc mogliby dac Wam możliwość potwierdzenia później.

Nulka trzymaj się. Jeszcze tylko kilka tygodni.

Mała obyś nie musiała nigdzie jechać. Ja od niedzieli mam więcej twardnien ale mniej odpoczywalam, muszę się ogarnąć.
I też bardzo dużo piję.

Będę teraz z doskoku. Zaczęliśmy remont. Jak ja tego nie lubię. Może te skurcze też z tego powodu bo stresuje mnie to. Ale muszę zagryzc zęby i przeczekać.

Edytowane przez calineczka3
Czas edycji: 2017-05-10 o 10:25
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 10:25   #1627
xzora
Zakorzenienie

Chili Pepper - zdjęcie to tak jak dziewczyny pisały. Zmobilizowałaś mnie za to żeby sprawdzić do kiedy mam swój ważny - 2020rok.
Cytat:
Dziewczyny jakbyscie miały sobie wybrać prezent na urodziny to co byscie chciały teraz dostać ?
Ja jak coś chcę to wrzucam sobie na Wish Listę w telefonie. Obecnie mam na niej: koszulę w czerwono-białe paski (ale to po porodzie), srebrne trampki za kostkę i blender bardzo dobrej jakości (żeby lody dało się zrobić z mrozonych owoców). Wczoraj też przyszło moje zamówienie torebki Obag, którą od dawna już chciałam.
Cytat:
Właśnie leci jakiś program o porodach w dziczy
Właśnie jest o rodzinie z 8 dzieci a ta w ciąży znowu... wyobraźcie sobie, że rodzi, karmi i zmienia pieluchy non stop przez ok 14 lat!
Hmm... Oglądałam kiedyś jakiś fragment (chyba w tv pokazywali) porodu w dziczy. Mąż z dziećmi się bawił na łonie natury a obok kobieta rodziła.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 18423708_1867492706611248_1074485530420869939_n.jpg (58,6 KB, 69 załadowań)
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 10:26   #1628
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Morelle obyscie się szybko dogadali. Też uważam że Ty masz rację. A znajomi wiedzą jaką sytuacja więc mogliby dac Wam możliwość potwierdzenia później.

Nulka trzymaj się. Jeszcze tylko kilka tygodni.

Mała obyś nie musiała nigdzie jechać. Ja od niedzieli mam więcej twardnien ale mniej odpoczywalam, muszę się ogarnąć.
I też bardzo dużo piję.

Będę teraz z doskoku. Zaczęliśmy remont. Jak ja tego nie lubię. Może te skurcze też z tego powodu bo stresuje mnie to. Ale muszę zagryzc zęby i przeczekać.

Oni raczej nie są ogarnięci w tej kwestii. Nie chyba w ogóle mieć dzieci.

Co będziecie remontować?
Stary 2017-05-10, 10:27   #1629
xzora
Zakorzenienie

Cytat:

sprawnego remontu!
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 10:27   #1630
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Chili Pepper - zdjęcie to tak jak dziewczyny pisały. Zmobilizowałaś mnie za to żeby sprawdzić do kiedy mam swój ważny - 2020rok.

Ja jak coś chcę to wrzucam sobie na Wish Listę w telefonie. Obecnie mam na niej: koszulę w czerwono-białe paski (ale to po porodzie), srebrne trampki za kostkę i blender bardzo dobrej jakości (żeby lody dało się zrobić z mrozonych owoców). Wczoraj też przyszło moje zamówienie torebki Obag, którą od dawna już chciałam.

Hmm... Oglądałam kiedyś jakiś fragment (chyba w tv pokazywali) porodu w dziczy. Mąż z dziećmi się bawił na łonie natury a obok kobieta rodziła.
Pasuje
Ja miałam 14 kolorów obag. Zostawilam sobie 2
Nie noszę ich często bo teraz są zbyt popularne. Swoje kupiłam 2 lata temu.
Stary 2017-05-10, 10:29   #1631
calineczka3
Zadomowienie

Devilek ja bym chciała gdzieś wyjść albo pojechać. Ostatnio takie prezenty wolę.

calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 10:32   #1632
Mała!
Zakorzenienie

xzora
te torby są super- też mam taka na swojej liście

Devileek
JA właśnie torbę teraz bym chciała

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 10:32   #1633
vadi
*sportaddict*

Calineczka powodzenia! U nas remont miał trwać 2 tygodnie, właśnie minął trzeci i końca nie widać
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 10:33   #1634
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Devilek ja bym chciała gdzieś wyjść albo pojechać. Ostatnio takie prezenty wolę.

O też dobry pomysł może z tz tak zrobimy

Jeśli chodzi o moje koleżanki to spotkać się możemy dopiero w czerwcu w trójkę więc odpada

Xzora ślicznie wyglądasz zazdroszczę

Stary 2017-05-10, 10:33   #1635
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Calineczka powodzenia! U nas remont miał trwać 2 tygodnie, właśnie minął trzeci i końca nie widać
To zawsze tak jest. Przeciąga się.
Stary 2017-05-10, 10:34   #1636
vadi
*sportaddict*

A propos toreb, ja się kocham w Bag Me by Smola, pierwszy raz mnie obce osoby zaczepialy z pytaniem gdzie kupiłam
Stary 2017-05-10, 10:35   #1637
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Ochhh! Jak cudownie, że przypomniałaś mi o torbie Obag mam za tydzień urodzinki i już wiem co TŻ może mi kupić

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 10:35   #1638
minini
Zadomowienie

Cytat:
Łucja bardzo ładnie rosnie, 3mam kciuki sa poprawę wyników hemoglobiny. A co do wagi, to ja 1,5tyg temu miałam 11kg na plusie, wiec te 7,5 to pikus.

Minini - super płytki! A moze emocje dałoby sie jakoś rozładować zanim wszyscy wybuchniecie? Zróbcie wieczor z chipsami, piwem 0% i pośmiejcie sie z teściów

Mała! 3 mam kciuki za ktg i żebyś wróciła do domu z tego szpitala.

plytki mam nadzieje że po położeniu tez beda wygladaly fajnje.

wiesz co wieczorami jak juz siądziemy i porozmawiamy to jest ok. ale caly dzien to zdenerwowanie narasta i nie jest miło. nie tak wyobrazalam sobie koncowke ciąży..
jak zrobi sie cieplo to pojade do rodzicow na dzialke nad jezioro na kilka dni, ale musi byc cieplo bo tam ogrzewania nie ma.

Cytat:
Trwała do 21, więc już wczoraj padłam Bardzo mi się podobało, każde spotkanie to 1.5h wykładu ze specjalistą (wczoraj - psychologiem) i 1.5h ćwiczeń (wczoraj głównie oddechowe, nauka oddechu przy częściowym spięciu ciała itp., było śmiesznie, bo wszystko, co robiły kobiety, musieli najpierw robić tatusiowie ), z każdym kontaktem z tym szpitalem coraz bardziej mi się on podoba, obsługa mega miła, żadnego robienia łaski czy wiedzy sprzed dekady, życzliwi i kompetentni Wczoraj poza omawianiem porodu i różnych związanych z tym obaw, psycholog poświęciła też dużo miejsca ojcom, ich obawom, wątpliwościom etc., fajne to było i skłaniające do przemyśleń

poza tym będą spotkania z położną, dietetykiem, pielęgniarką noworodkową, konsultantem laktacyjnym i co tydzień fizjoterapeutka. Powiedzieli, że nie wprowadzają grup na sale porodowe ale jeśli ktoś chce, to żeby się umówić indywidualnie i chętnie wszystko pokażą, bo warto się oswoić itp.

Wasze zwierzątka są cudne!

Morelle współczuję, Twój mąż zdecydowanie nie ma racji w tej kwestii

Mała dawaj znać co z IP

Siil gratuluję udanej wizyty

A co do Taedio to może ona ma taki fetysz feederski i lubi się otaczać grubasami
super masz ta szkole rodzenia.
ja za 2tyg. zaczynam moje zajecia ruchowe dla ciezarnych. maja tez byc jakies wyklady krotkie przed kazdymi cwiczeniami.

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Sillmarien dobrze, że wizyta udana

Pestycyda witaj w klubie.

Mała Ty lepiej leż więcej bo faktycznie 1 urodzisz.

Dzieki dziewczyny za otuche.
Jestem juz we wro. O 11 masaż i o 13 drugie usg 3 trymestru w Luxmed.
Z chodzeniem ciut lepiej, ale schody robią mi krzywdę. Co zrobić jak u mamy 4p...

Z mężem brak rozmowy. Dzień dobry i do widzenia. Tyle.
nie przemeczaj sie, spokojnych wizyt. potem odpoczniesz.
mąż sie steskni, jak wrocisz to mu przejdzie

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Morele, mężem się nie przejmuj, Pokazujesz mu racjonalne argumenty, on teraz musi to strawić i przemyśleć po swojemu.
Mala - trzymam kciuki, żeby na ktg nie wyszły Ci żadne skurcze ☺ Odpoczywaj teraz dużo.
Dziękuję za kciuki za moją wizytę. Mam troszkę doła że nagle muszę stać się trochę zależna od innych. Nie mogę sama pojechać do sklepu, nie mogę umyć podłogi, mam leżeć a mąż dzwoni co godzinę i mnie sprawdza czy faktycznie leżakuję 😬 On doskonale wie, że nie umiem leżeć bezczynnie i mnie nosi. Ale dla dobra Adusi muszę to przetrzymać...
Piszecie o tesciowych swoich i mamach. U mnie na szczęście obie są w miarę ok. Mieszkam z teściową, na osobnych piętrach, ale pomaga mi, zwłaszcza teraz, a to obiad przyniesie, a to zakupy zrobi. Nie wtrąca się - ale to zasługa mojego męża, tak ją 'wytresował' 😆
dzasz rade leżeć, juz niewiele nam zostalo
fajnie ze masz normalną tesciową.
zwlaszcza ze mieszkasz z nią. to bardzo ułatwia życie. my mimo ze mieszkamy z tesciami to na codzien nie mamy kontaktu, nie odwiedzamy sie, ja staram sie ograniczac jak moge spotkanie ich.
jakbym powzwolila im na blizszy kontakt to zaraz zaczynają sie wtrącać i kontrolowac nasze życie.
takze przed remontem bylo ok.
ale żyje nadzieją że w ciagu kilku najblizszych lat zaczniemy budowe i sie wyniesiemy.

Cytat:
Cześć dziewczyny...

Ja dziś się dalej obserwuję i podjadę na to KTG- gin kazał wziąć podwójnie Duphaston, więc może to zadziała? OBY!
Czy wy też macie takie pragnienie? Studnie bym wypiła! masakra, czytałam, ze jak są skurcze to właśnie też sygnał...

Po za tym ważyłam się i załamka totalna... chociaż w cm na szczęście nic nie przybyło od ostatniej wizyty ( w sensie ud czy ramion, więc tym bardziej nie wiem gdzie te kilogramy mam) ale w dwa tyg. złapałam 1,5 kg razem mam już prawie +9 - więc skończę jak w pierwszej ciąży z 14 na plusie
powodzenia! lepiej to sprawdzic. bedziesz spokojniejsza. my też

wczoraj dogadalismy sie z fachowcem od podłogowki - to ten ktoremu teść sie wymądrzał że wie lepiej jak to ogrzewanie zrobic. chlop prawie zrezygnował z pracy u nas. na szczescie wczoraj przyjechal, rozmawial tylko z nami i po wekendzie przyjedzie to zrobic. uff. szukanie nowego fachowca to bylaby kolejna strata czasu.

jade dzis po warzywa do ogrodnictwa. na piatek mam zamowione jajka ze wsi.
chcialabym upiec jakies ciasto, ale mikser i blaszki mam spakowane w kartonach w garażu... chyba do mamy pojade cos upichcić
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 10:37   #1639
darietta
Zakorzenienie

Nakopcie mi do oglądam ddtvn i było o wczesniakach i rycze jak bóbr. Jakie maluszki sie rodzą. Lekarz oczywiscie odniosł się do mitu że lepiej rodzić w 7 niż 8 miesiącu. Liczy się każdy dzień dłużej u mamy.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 10:39   #1640
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
A propos toreb, ja się kocham w Bag Me by Smola, pierwszy raz mnie obce osoby zaczepialy z pytaniem gdzie kupiłam

O tak mi się też podobają nawet myslalam żeby właśnie tz kupił.mi na urodziny ale chyba odpuszcze bo mamy dużo wydatków

Moje dwie koleżanki mają plecionki więc te muszę sobie niestety odpuścić . Myslalam o tej nowej szarej ale boję się jak z utrzymaniem czystości tego materiału

Stary 2017-05-10, 10:40   #1641
morelle_
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o obag to nie polecam białej i czarnej. Reszta kolorów ok.
Stary 2017-05-10, 10:42   #1642
vadi
*sportaddict*

Szara plecionka z Bag Me to moja ukochana torba teraz mają też fajną nową czarną skórzaną w hafty
Stary 2017-05-10, 10:45   #1643
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

hej dziewczyny,
Devileek ja bym chętnie pojechała ale nie wiem czy dam radę fizycznie a tam pod halą jak coś się dzieje to nie ma gdzie parkować

Co do zdjęć to kurde muszę się dzisiaj wypindrzyć i jechać wyobraźcie sobie ,że dowód mam ważny jesszcze 3 dni masakra mam nadzieje ,że będzie za 2 tyg bo jakbym wcześniej do szpitala miała jechać to porażka i musze fotografa poprosić żeby mi buzię wyszczuplił

trzymam kciuki Mała

Mam szkołę rodzenia dziś zajęcia z rehabilitantką ale tak mi się nie chcę iść...
aaa dorwałam ostatnią pościel w lidlu ,która mi się podobała taka w liście

Xzora pięknie się prezentuje całość na Tobie! super ta szmizjerka skąd?
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 10:45   #1644
pestycyda
Zakorzenienie

Devileek, mnie niestety nie ma aktualnie we Wrocławiu więc na pewno mnie nie będzie.

Calineczka, oby remont szybciutko się skończył!

Xzora, lachonie

Darietta, kop ode mnie. Ty już tyle biedna wylezalas że teraz już do 36 na spokojnie donisisz:;*

Idę na kawę do koleżanki potem znowu będę godzinę Was nadrabiać takie tempo macie

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 10:46   #1645
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Szara plecionka z Bag Me to moja ukochana torba teraz mają też fajną nową czarną skórzaną w hafty

Widziałam ją też wolała bym czarna z tego nowego materiału ale nie mają... Pralas swoją plecionke ?

Stary 2017-05-10, 10:46   #1646
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny...

No ale przecież 12-14kg to tak ksiazkowo. Nie doluj się tym

Cytat:
Chciała bym chociaż mieć taką możliwość

Nie wiem czy ktoś już Ci odpowiedział ale tak teraz takie są wymagane .

Morelle nie dziwię Ci się ale może coś ustaliscie razem my mamy też dwa wesela we wrześniu co prawda z chęcią bym poszła ale wszystko się okaże w praniu u mnie akurat mama czy teściowa mogła by zostać z dzieckiem a ja mam możliwość nawet dojechać dokarmiać gdyby coś bo nie jest to daleko

Ja mam dylemat co do wesela w czerwcu, ja po 15 minutach chodzenia czuję jak mi czasem brzuch twardnieje a też siedziec przy stole w takiej pozycji też mnie nie pociesza ...
A głupio mi też odmówić bo oni u nas byli

Dziewczyny jakbyscie miały sobie wybrać prezent na urodziny to co byscie chciały teraz dostać ?

No w połowie czerwca iść na wesele w naszym przypadku to już hardcore. A znajomi jeśli normalni, to przecież zrozumieją taki powód
Ja lubię dostawać perfumy

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 10:47   #1647
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Nakopcie mi do oglądam ddtvn i było o wczesniakach i rycze jak bóbr. Jakie maluszki sie rodzą. Lekarz oczywiscie odniosł się do mitu że lepiej rodzić w 7 niż 8 miesiącu. Liczy się każdy dzień dłużej u mamy.
Masz nakopane! nie da się uniknąć chyba oglądania takich rzeczy jak już się trafi ale nie możesz płakać i się denerwować !!
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 10:47   #1648
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Chilli w szpitalu chyba większych problemów z niewaznyn dowodem by nie robili przynajmniej ostatnio mojej mamie nie robili :p

Stary 2017-05-10, 10:47   #1649
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Sillmarien dobrze, że wizyta udana

Pestycyda witaj w klubie.

Mała Ty lepiej leż więcej bo faktycznie 1 urodzisz.

Dzieki dziewczyny za otuche.
Jestem juz we wro. O 11 masaż i o 13 drugie usg 3 trymestru w Luxmed.
Z chodzeniem ciut lepiej, ale schody robią mi krzywdę. Co zrobić jak u mamy 4p...

Z mężem brak rozmowy. Dzień dobry i do widzenia. Tyle.
Kciuki za USG!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 10:48   #1650
vadi
*sportaddict*

Devilek pralam ręcznie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości