|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Cytat:
Kolegi zona właśnie zaczęła rodzić. Miała termin na koniec maja. ..
|
|
#1802 |
|
MerDer 4ever
|
A to ciąża juz prawie odnoszona. za maluszka i mamę oby był silny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno wczoraj wieczorem pojechali na porodówkę. Jeszcze nie urodziła. Całą noc. Masakra. .. ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------
|
|
#1804 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A Twoje kg wszystkie idą w brzuszek chyba ![]() Cytat:
![]() A co do pasa poporodowego to ja dostałam taki elastyczny na gumkach, ale nie wiem jak to się sprawdza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
Na poważnie zastanawiam się nad przesunięciem kosmetyczki! !
|
#1806 |
|
MerDer 4ever
|
Jon obijasz sie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z kawą i drożdżówka z kruszonką i truskawkami synu lubi ![]() Dzisiaj słoneczny dzień, chyba pójdę do dziecięcego zapytać co z moimi próbnikami i może zajde do lumpka z ciekawości ![]() Myślałam o pasie poporodowym ale nke wiem czy nie będzie mnie to wkurzac jak będzie mnie coś ściskać:P |
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale miałam w biedronce atak na arbuza ledwo sie powstrzymałam, żeby sie nie wgryźć w niego w sklepie ... pyszny jest i soczysty... i mam wciąż mega pragnienie, zwłaszcza rano... Co do wracania do formy to.ja brzuch mialam.z dwa.miesiace taki widoczny, wiec wszelkie sukienki przy ciele były kiepskie... potem jakoś samo zeszło i di wakacji był płaski, urodziłam w marcu... Wiec szczerze obawiam sie lipca i sierpnia, i tego jak będę sie czuła zmuszona odsłanianiem ciała... i no ubolewam, że pewnie nad jeziorko popływać to raczej nie pojedziemy... a mi się już chce opalac! Co ten.pas ma dawać?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-05-11 o 09:25 |
|
|
|
#1809 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc brzuch dla Ciebie łaskawy i tak! ![]() Malutki i zgrabniutki Cytat:
Muszę zmienić miejscówę.Padłam wczoraj jak wróciłam, ale już siedzę przy kompie i zaraz poszukam co tam mam do pokazania. ![]() Cytat:
![]() Nie było brzuszka - jest brzuszek. Nadal zgrabna Morelka ![]() Taaaaak, niech to się jak najszybciej skończy. ![]() Ja wczoraj też miałam. Wróciłam z roczku i Młody tak się ułożył, że każda pozycja sprawiała mi ból. W końcu się położyłam i dostałam takiego kopa w żebra, że aż mi łzy poleciały. W nocy na szczęście Terrorysta był grzeczny i przespałam całą, ciekawe jakie dzisiaj ma plany... ![]() Cytat:
Szkoda, że nie mam u siebie Tesco.. a może i dobrze ![]() Cytat:
|
|
#1810 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mmm już się nie mogę doczekaćA u mnie też miał być słoneczny dzień i ciepły, chciałam pranie wywiesić na dworze a na razie zimno i chmury
|
||
|
|
|
#1811 |
|
Wtajemniczenie
|
Projekt Komisji Europejskiej, który może odebrać kobietom możliwość rocznej, płatnej opieki nad dzieckiem
Państwa członkowskie będą miały 2 lata na wprowadzenie go jeśli zyska poparcie PE i Rady UE."Najwięcej kontrowersji może jednak wzbudzić nie urlop opiekuńczy, ale rodzicielski. Projekt przewiduje, że cztery miesiące tego urlopu będzie musiał wykorzystać ojciec dziecka. Inaczej przepadną. Stracą na tym matki, bo dziś mogą korzystać z całego urlopu rodzicielskiego, który łącznie z macierzyńskim daje pełny rok płatnej opieki po porodzie (...). Do tej pory Polska unikała problemów z dostosowaniem do prawa unijnego, bo rząd twierdził, że urlopem rodzicielskim w rozumieniu dyrektywy jest nasz urlop wychowawczy (i dostosował go do wymogów UE). Po zmianach Bruksela nie da się już nabrać na ten manewr. Nowa dyrektywa zawiera bowiem definicję urlopu rodzicielskiego i zakłada, że ma on być płatny (wychowawczy nie spełnia tego warunku) (...). Zatem kobieta będzie mogła skorzystać maksymalnie z 20 tygodni macierzyńskiego i swoich czterech miesięcy rodzicielskiego co daje łącznie niecałe 9 miesięcy płatnej opieki." http://serwisy.gazetaprawna.pl/praca...-od-pracy.html |
|
|
|
#1812 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
U mnie pranie wisi juz na balkonie ![]() W ddtvn po reklamie babyshower i o tym "czego potrzebuje każda kobieta na początku macierzyństwa" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Sill masakra.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez Was myślę o tej tarcie co mam w lodówce! Cytat:
Gorzej będą miały samotne matki. Tu będzie problem ze żłobkami.
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Ale lipa, o kim oni myślą ustalając takie prawo...
U mnie wiosna 🌞👍 słoneczko w końcu! I ide połazić po targu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1815 |
|
Wtajemniczenie
|
Taedio, a więc tak
:Nie znalazłam projektu zeskanowego na kompie, ale mam taki swój własny w programie do aranżacji Nie pokazuj tylko mężowi bo wstyd Na razie kończymy dół: mamy pokój, który będzie wspólną sypialnią póki co, łazienkę, wc, wiatrołap i przedpokój oraz taką duuuużą przestrzeń, która jest salonem z kominkiem, jadalnią i kuchnią. ![]() Na górze nie mam żadnego planu - architekta będzie musiała wszystko skorygować - początkowo miał to być strych nieużytkowy do późniejszego ogarnięcia, ale w trakcie budowy zaczęliśmy stawiać sobie ścianki i układać pokoje i wyszło: przy dużym oknie duża sypialnia, koło prawego słupa jeden pokój, po drugiej stronie słupa pralnia, pomiędzy nimi garderoba i tam gdzieś w tle jeszcze mała łazienka.
|
#1816 |
|
Rozeznanie
|
Taeido właśnie czekam na ten reportaż
chociaż baby shower zupełnie mnie nie kręci i w życiu bym nie zrobiła, śmieszy mnie taka imprezaMorelle ta druga sukienka mi się mega podoba ![]() Minini dziękuję za radę z czarnuszką , wypróbuję bo kropelki niestety nie działąją ![]() Samantha no właśnie ja też się duszę, katar zatyka nos, czuję się okropnie ale inernistka powiedziała że nic mi nie wolno, też mnie to trochę zdziwiło. Jak będzie bardzo zle to pójdę do alergologa może on mi coś przepisze. Chociaż wczoraj bolało mnie gardło i już sama nie wiem czy to choroba czy alergia ![]() Miłego dnia dla wszystkich, u mnie w końcu słońce
|
|
|
|
#1817 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Dzięki za odp. ws. żeber. Miałam wczoraj najgorszy wieczór ever. Nie wiedziałam co ze sobą począć , jak usiadłam to żebra chciały mi wnętrzności na wylot przebić jak się kładłam to zgaga chciała mnie spalić Usnęłam może po 2. Ryczeć mi się chciało, myślałam co będzie za 2 miesiące. Dziś jest ok i mam nadzieję, że tak pozostanie...Moja psina jak tylko widzi słońce za oknem to chce na taras i monitoruje osiedle cały dzień hehe Co do okien to ja przez 2 lata miałam tylko rolety w oknach (prawie wszędzie białe), teraz zapragnęłam firan/zasłon i już jedne zakupiłam ![]() Samantha jeśli czujesz się tak jak ja wczoraj to szczerze współczuję Cytat:
Cytat:
Kciuki. Daj znać jak będziesz coś wiedziała ![]() Cytat:
|
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1819 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamiętasz do kiedy jest ta promocja? Cytat:
Chyba zwariowali mój TZ na własnej działalności i ledwo tydzień urlopu w roku ma ![]() Cytat:
Super projekt bo wydaje się dużo miejsca. Ile metrów macie?
|
|||
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się nie podoba idea baby shower. Tak samo Halloween.
Juz się mnie pytali czy robie. Odp, że w żyjemy w Polsce. Tutaj jest pepkowe i wszystkich świetych.
|
#1821 |
|
MerDer 4ever
|
Agg fajny projekt
uwielbiam otwarte kuchnie i duże przestrzenie Emmos każdy ma gorszy dzień Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- My tez nie obchodzimy halloween. Co do babyshower to niekoniecznie jestem za cała ta ideą ale takie spotkanie z koleżankami bardzo chętnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
To już jest w terminie, będzie dobrze
|
#1823 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na dole mamy około 90m2 - u góry po podłodze to samo, ale ze względu na skosy, powierzchni użytkowej jest trochę mniej.
|
|
#1824 |
|
*sportaddict*
|
Dziewczyny, pasy poporodowe są polecane chyba tylko przez ich producentów
![]() Przesuwają w dół organy wewnętrzne, osłabiają mięśnie i opóźniają ich regenerację, bo przejmują ich rolę i mięsień prawie nie pracuje, to samo ze skórą, która przez to wolniej odzyskuje jędrność, każdy specjalista, na jakiego trafiłam do tej pory, kategorycznie je odradza |
|
|
|
#1825 |
|
Wtajemniczenie
|
Też uważam, że najlepiej jest pozostawić wybór, bo zawsze jednej mamie będzie bardziej opłacało się wrócić szybko do pracy, a dla innej i rok z dzieckiem to będzie mało. Tata też nie każdy ma możliwość iść na 4 miesiące urlopu
![]() Niby ma to zaktywizować kobiety zawodowo, ale moim zdaniem mogliby np. wprowadzić korzystniejsze obowiązkowe przepisy dotyczące rozkręcania własnej działalności gosp. i tego typu rzeczy, niż zmuszać do krótszego urlopu Na szczęście nas to teraz nie dotyczy i można spać spokojnie Ale przy kolejnym maluchu może już objąć, chyba że się pospieszymy ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Ja się zabieram za pakowanie Nie mam pojęcia jakie wziąć kurtki i buty, chyba będziemy musieli mieć cały przekrój: od zimowych, przez przejściowe, po wiosenne! Ciężko przewidzieć pogodę, zwłaszcza że w górach troszkę zimniej może być...
|
|
|
|
#1826 |
|
MerDer 4ever
|
Agg to chyba tak optymalnie
|
|
|
#1827 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja miałam takie badanie u lekarki zastępczej + tego dnia glukozę, po której zrobiło mi się mega słabo. Poczułam wtedy namiastkę porodu i kurcze wiem, że lekko nie będzie. W ogóle w planie porodu chcę napisać, żeby było jak najmniej badania ginekologicznego. Często lekarze czy położne się wtedy nie cackają i myślą, że jak będą podrażniać szyjkę to ona szybciej zacznie się rozwierać. A w ogóle masaż szyjki to masakra Cytat:
Cytat:
Cytat:
A tego rozszczepu to i ja się boję, no, ale zobaczymy. Plus jest taki, że wiem co to jest i że mogę działać ćwiczeniami, a wiele kobiet nie ma o tym pojęcia i myślą, że wystaje im brzuch bo np. nie schudły wystarczająco. |
||||||||
|
|
|
#1828 |
|
Wtajemniczenie
|
Darietta kciuki za wizytę!
|
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
Siilmariien udanego wyjazdu!
Darietta powodzenia na wizycie! Zjadłam właśnie tarte! Myślę czy jest sens prać ubranka na 74 cm.
|
#1830 |
|
MerDer 4ever
|
Xzora my nie lubimy takiej atmosfery
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

może przejadę sie do teści niedługo 

za maluszka i mamę
Torebka super! No i bardzo praktyczny rozmiar przy dziecku
Jestem nieźle zacofana bo pierwsze słyszę o tych torbach i nie zwróciłam na nie nigdy uwagi na mieście 
Też pięknie wyglądasz!

dzisiaj mam SR to zapytam co o tym sądzi położna.
synu lubi 

i no ubolewam, że pewnie nad jeziorko popływać to raczej nie pojedziemy... a mi się już chce opalac! 
Kryzys mam 

warto brać 2 krzesełka?
Państwa członkowskie będą miały 2 lata na wprowadzenie go jeśli zyska poparcie PE i Rady UE.
Dziś jest ok i mam nadzieję, że tak pozostanie...
mój TZ na własnej działalności i ledwo tydzień urlopu w roku ma