![]() |
#3751 | |||
Magda ;)
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kupiłam ten śpiworek ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3752 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To będziecie mieć z butli czy indukcję? I jakie ogrzewanie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3753 |
Zadomowienie
|
Blond podobno olej ze słodkich migdałów jest dobry, ale nie wiem czy to nie tak zapobiegawczo.
Ja kaftanikow nie kupuje, właśnie wydają mi się niewygodne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3754 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj tak w 100% się zgadzam, tylko bodziaki i pajace dla noworodka i małego niemowlaka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3755 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję! Cytat:
![]() Ciężko oprzeć się takim małym słodkim rzeczom ![]() [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;73755926]Uu a czemu gazu nie można? To będziecie mieć z butli czy indukcję? I jakie ogrzewanie?[/QUOTE] Na większości wiosek u nas nie ma takich możliwości, dla mnie to nawet normalne i zdziwiłabym się jakby można było ![]() ![]() Byliśmy oglądać mieszkanie ![]() ![]() ![]() Rozmawiał mąż z właścicielką mieszkania, do czerwca włącznie pozwolą nam tu być na starych warunkach i ma porozmawiać z mężem na naszą prośbę, a przedłużenie umowy na starych warunkach chociaż na pół roku, a później stąd znikamy. Jak już wiedzielibyśmy na pewno że się budujemy łatwiej byłoby wrócić do rodziców na ten czas. No i jednak marzy mi się powrót ze szpitala tylko do mieszkania gdzie jestem z mężem, żeby spędzić ten czas razem, a nie rodzicami ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Już chyba 3 dzień z rzędu wcinam arbuza, takie mam smaki na niego ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3756 |
Konto usunięte
|
Ja też mam smaka na arbuza od paru dni
![]() Dzisiaj mi się najsłodszy ze wszystkich trafił <3 |
![]() ![]() |
![]() |
#3757 |
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;73758256]Ja też mam smaka na arbuza od paru dni
![]() Dzisiaj mi się najsłodszy ze wszystkich trafił <3[/QUOTE] Wcześniej trafiałam na takie, a dzisiaj taki bezsmakowy mam. I powiem Wam, że im bardziej się interesuję tym bardziej przeraża mnie cc ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#3758 |
Wtajemniczenie
|
Mnie totalnie przeraża poród.Nieważne czy Sn czy cc.Jak pomyśle o jednym czy drugim to ogarnia mnie panika..Dlatego staram się odganiać te myśli że jeszcze tyyyyyle czasu heh.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3759 |
Konto usunięte
|
Ja dzisiaj śmiechnęłam na całego
![]() Napisałam do paru dziewczyn, które recenzowały szpital w którym chcę rodzić, parę pytań podstawowych. I z jedną już się żegnam a ta mi na odchodne "życzę ci i każdej kobiecie cesarki". No a ja sobie nie życzę bo się jej bardzo boję i nie chcę ![]() Ja jak na razie żadnych obaw porodowych nie mam. Byle udało mi się dojechać do tego szpitala co sobie wybrałam (a jest równo 77 km). |
![]() ![]() |
![]() |
#3760 |
Zadomowienie
|
Zazdroszcze, ze w w Polsce jest wybor- sn czy cc (tzn. wiem, ze panstwowo nie zawsze, ale prywatnie nie ma problemu). Przez jakis czas zastanawialam sie, czy nie jecgac do Belgii albo Niemiec po cesarke, ale nie umialam znalezc zadnych informacji, jak to zalatwic.
Moj chlopak ostatnio chodzi zestresowany w pracy i przez to zmeczony. Nie zmuszam go, by robil cos w domu poza zakupami i wynoszeniem smieci, ale ja tez niewiele robie, i tak zarastamy kurzem. Odkurzacz tylko regularnie chodzi, bo zwirku kociego walajacego sie po mieszkaniu nie znosze. Wponiedzialek przychodzi pan od remontu toalety. Nie wiem, jak to zniesiemy, i ile taki remont trwa (wiecie moze, czy sedes wymienia sie w 1 dzien, czy tez zostaniemy na noc bez kibelka? musialabym szukac noclegu). Poprzednio robilismy remont nie mieszkajac w lokalu. No ale trzeba zrobic, bedzie ladnie, i przy okazji pan odmaluje pokoj dla dziecka (postanowilam zlecic wszystko, bo jak widze jak sie ten moj chlop zbiera chocby do pomalowania drzwi, to chyba dziecko urodzi sie, dorosnie i pomaluje samo). |
![]() ![]() |
![]() |
#3761 |
Zakorzenienie
|
Mnie też obie wersje przerażają, ale wcześniej obstawałam za jedną, a teraz nie mam odwagi, wolę żeby to los wziął to na siebie
![]() Ja cały czas myślę o porodzie, a bardziej o tym że chcę to maleństwo zobaczyć, przytulić, mieć już obok i mimowolnie myśli schodzą do tego że jakoś ona musi wyjść ![]() schmet, no to faktycznie masz daleko, ja mam odrobinę bliżej, ale w samym centrum miasta, jak będą godziny szczytu to może nie być ciekawie ![]() aga - sedes to w jeden dzień, zwłaszcza jak ktoś się na tym zna - chociaż w moim przypadku wyłączenie kibelka z użycia na 1h mogłoby się skończyć posikaniem, mała lubi tańcować po pęcherzu, Wasze dzieci też tak perfidnie uciskają? No u nas też syf, ale mąż dużo pracuje, a ja ostatnio jakaś taka leniwa się zrobiłam :P
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-05-12 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3762 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A tylko dojazd autem jest możliwy? Może akurat zacznie się w nocy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3763 |
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;73759586]Najwyżej będę rodzić w Częstochowie, trudno... ale wybrany szpital mam w Katowicach
![]() A tylko dojazd autem jest możliwy? Może akurat zacznie się w nocy ![]() Ze szpitalem warto wziąć (według mnie) pod uwagę też tą mniej ciekawą część - czyli oddział ratunkowy. Ja wybrałam ten szpital gdzie ze wszystkich szpitali w okolicach ewentualnie wiozą dziecko. Myślę, że spokojnie zdążycie dojechać do tego szpitala co sobie wybrałaś, chociaż warto mieć wyjście awaryjne, najwyżej rozwarcie będzie większe ![]() Ode mnie autem, zresztą inaczej sobie nie wyobrażam. To ciekawe, ale ogólnie to z reguły wieczorem/w nocy zaczynają się porody, przynajmniej ja się z tym spotkałam.
![]() ![]() |
![]() |
#3764 |
Wtajemniczenie
|
Hahaha...właśnie byliśmy w Tesco i powiedziałam, że bez arbuza NIE WYJDĘ stąd
![]() ![]() ![]() Poród mnie też przeraża - jakoś wszystko sobie wyobrażam, wielki brzuch, tulenie noworodka etc. ale poród to jedyny moment, którego nie potrafię sobie wyobrazić póki co... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3765 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Gdy coś się dzieje niedobrego to przewożą do innego szpitala, gdzieś niedaleko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3766 |
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie ciągle waham się i nie potrafię zdecydować, w którym szpitalu chcę rodzić
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3767 | |
Zadomowienie
|
Ja jestem przerażona jak pomyślę o porodzie. Boję się i jednej i drugiej opcji.
Co do wyboru szpitala, wszędzie czytam że w tym roku babyboom, porodówki cały czas przepełnione, więc i tak mogą mnie odesłać do innego szpitala niż sobie wybrałam. ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3768 |
Zadomowienie
|
Arbuz, moj smaczek z lutego, kiedy tylko to dawałam radę zjeść
![]() U mnie można sobie wybrać niby szpital, ale ponoc jak nie mają ostrego dyżuru to zdarza im się odsyłać. Zastanawiam się też trochę nad prywatną kliniką, bo tam chodze do lekarza... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3769 |
Wtajemniczenie
|
W Krk praktycznie wszędzie są możliwe porodu rodzinne, znieczulenia... Moja ginekolog twierdzi, że aktualnie w Krakowie są dwa szpitale z najlepszymi oddziałami neonatologicznymi, ale tak poza tym to w zasadzie każdy szpital w mieście jest dobry. Ehh...
A co do sn i cc - mam przyjaciółkę, która zachwala to drugie. Sama miała cesarkę parę miesięcy temu. Poród w czwartek, a we wtorek już robiła paznokcie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3770 |
Wtajemniczenie
|
1494621193055.jpg Okrutnie niepraktyczne, ale nie mogłam się oprzeć
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3771 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Niedawno mój Tż kupował koszulę i na tym stoisku były też marynarki dla małych elegantów. Mega <3 Kiedyś taką na pewno synkowi kupię na jakąś uroczystość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dlaczego chcesz cc? To powazna operacja. Ja chciałam rodzic sn, ale niestety syn nie chciał wyjść i lekarze zlecili cc. Plakalam jak obłąkana ![]() No i sam poród cc jest pozbawiony magii. Nie wiadomo skad to dziecko się wzięło ![]() ![]() Ja teraz spróbuję sn. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3773 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Które szpitale poleca Twoja gin? Ja rozważam poród w Krk ale nie mogę się zdecydować, waham się pomiędzy Kopernika a ujastkiem, raczej wolałabym ujastek bo z Kopernikiem mam złe wspomnienia, zresztą jeżdżę tu co miesiąc na wizytę.
![]() |
#3774 |
Zadomowienie
|
Chce cc z prostego powodu- bo nie boli. Co do dochodzenia do siebie to mialam w zyciu gorsze operacje, po ktorych wydobrzalam blyskawicznie. Niby mam jakis cien szansy na cc- lozysko przodujace, ale podobno w 99% to samo sie koryguje, nic lekarz nie kazal z tym robic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3775 |
Zadomowienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;73762001]Uwielbiam takie "małe dorosłe"
![]() Niedawno mój Tż kupował koszulę i na tym stoisku były też marynarki dla małych elegantów. Mega <3 Kiedyś taką na pewno synkowi kupię na jakąś uroczystość ![]() My mamy jedną/o koszulo-body. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3776 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja też jestem za sn, pierwszy poród też miałam naturalny, Mój gin mówi ze drugi poród jest szybszy i łatwiejszy, oby w każdym przypadku się to sprawdziło. I oby nie było żadnych komplikacji bo tego boje się najbardziej ![]()
Natalia 2012 Wrzesień 2017 będę mamą ![]() Edytowane przez ewelinkaa2401 Czas edycji: 2017-05-12 o 22:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3777 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3778 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3779 |
Wtajemniczenie
|
Uff! A już się bałam, że to tylko ja tak mam i że coś ze mną nie tak!
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3780 |
Zakorzenienie
|
Haha
![]() ![]() Ja rodzić będę w małym szpitalu w miejscowości pod miastem, jakies 15km ode mnie. Porównują porodówkę do szpitalu w Lesnej Górze ![]() Bo w Lublinie to same duze szpitale i porody taśmowe niestety. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.