LIPCÓWKI część 5. - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-12, 20:52   #2131
cashmere
Zakorzenienie

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Pytałam ostatnio na sr o ta herbatkę z liści malin i wiesiołka i położna powiedziała, że ona jest za ćwiczeniami a nie ziółkami, że musiałabym hektolitry tej herbatki pic zeby zadziałało

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Może placebo

Jak tak będziecie pić to może i ja się skuszę :P

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Zlitujcie się z tymi pysznościami, bo nie pomagacie niektórym kolezankom :P
Chociaż i ja kupilam sobie porcję sorbetu

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-12, 21:29   #2132
poprostu
Zakorzenienie

Cashmere sorbety są super! a arbuza też nie możesz?
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-12, 21:34   #2133
taedio
MerDer 4ever

Zamówiłam sobie ostatnio książę "moje dziecko nie chce jeść", dzisiaj odebrałam, jestem na 36 stronie i juz bardzo Wam polecam dobrze, że czytam ja zanim mały jest na świecie

Stary 2017-05-12, 21:36   #2134
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Cashmere sorbety są super! a arbuza też nie możesz?
Niee ;( ;( Ma wysoki indeks glikemiczny, a wydaje się że to sama woda. A tak kocham! Kupuję synkowi, to ciupinke sobie zawsze skubne. Normalnie pochlanialam go jak dzika, więc cierpię :P

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-12, 21:37   #2135
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
JonSnow - samopoczucie u mnie dzisiaj lepsze, już nie było zawrotów głowy na szczęście. Jednak widzę, że zbytnie schylanie głową w dół mi nie służy (przy sprzątaniu czy półkach sklepowych), za to przy jodze jest ok, a non stop robię psa z głową w dół albo pochylenia z głową w dół

Odebrałam wyniki badań i mi też hemoglobina spadła. Nie jest źle, po 10,5, trzeba więcej soków z buraków pić.

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny!

Mam pytania do tych z Was, które biorą żelazo: odczuwacie jakieś dokuczliwe skutki uboczne np. zatwardzenia, wymioty, biegunki?
A zalecił Wam gin oprócz żelaza kwas foliowy+witaminy B6 i B12 i jeśli tak to w jakiej dawce?

Fajne te wanienki

Super! Zazdroszczę zniżki

I nie marudzą? Sprytne!

Rejony Gubałówki, miejscowość Ząb Piękny widok na Giewont i Zakopane

Ja brałam bez recepty ascofar żelazo z witaminą c osobno ale właśnie miałam problemy i też mi czasem było nie dobrze i brałam na wieczór czasem dwie tabletki jedną popołudniu jak mi się trochenpodobalo. Rano właśnie nie brałam z powodu mdłości .

Dodatkowo wprowadziłam sok z pokrzywy i w ciagu miesiąca z 10,4 hemo mam 11,7

Stary 2017-05-12, 21:44   #2136
karolinuuusia
Zakorzenienie

Zaparcia przy stosowaniu żelaza sa normalne, niestety temu nie zaradzisz

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-12, 22:03   #2137
Carolles
Zadomowienie

Jak wdrożycie picie tych malin to dajcie znac jak to smakuje 😛

Ja tez sie nie waże u gina! Dziwne ze Wasi maja z tym problem bo mój sam mi powiedzial ze mam sie ważyć w dzień wizyty z samego rana. Raz mnie położna zwazyla to mialam 2 kg mniej na wadze

Sent from my LG-D620 using Wizaz Forum mobile app
Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-12, 22:06   #2138
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
A propos dentystów - czy Wam też tak krwawią dziąsła?! Wiem, że tak bywa w ciąży ale bardzo mi się to nie podoba
Mi zaczęły krwawić kilka miesięcy po poprzednim porodzie i do dziś nie mogę sobie z nimi poradzić 😥
Cytat:
My niedawno dojechaliśmy. Dziewczyny obydwie dały radę
Lało, ale teraz się rozpogadza, zaraz idziemy na spacerek.
Pięknego weekendu dla Was!
Załącznik 7063171
Pięknie, miłego wypoczynku 😃

Ja też się pakuje, jutro jedziemy nad morze co prawda tylko na jedną noc ale zawsze

Pestycyda trzymam kciuki żeby piesio szybko doszedł do siebie!

Darietta niezmiennie Cię podziwiam i tule! Takie leżenie musi być trudne. Ale jeszcze troszeczkę i pójdzie w zapomnienie!
Stary 2017-05-12, 22:24   #2139
poprostu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Niee ;( ;( Ma wysoki indeks glikemiczny, a wydaje się że to sama woda. A tak kocham! Kupuję synkowi, to ciupinke sobie zawsze skubne. Normalnie pochlanialam go jak dzika, więc cierpię :P
Jeszcze dwa miesiące i będziesz mogła zjeść całego
Stary 2017-05-12, 22:30   #2140
minini
Zadomowienie

Cytat:
Pozdrawiam z podróży!

Poprostu piękne łóżeczko

Mała! ja zrozumiałam, że Twojemu mężowi podoba się imię Hugo, tylko nie czuje go do końca i bardziej podchodzi mu Kuba. Jeśli w ogóle mu się nie podoba to jasne, że nie ma co zmuszać. A jeśli tylko nie jest przekonany do końca to osłuchanie mogłoby pomóc - choć ten etap pewnie macie już za sobą.
My nie byliśmy przekonani do końca do Łucji i chyba nadal nie czujemy go tak w 100%, ale im częściej go używaliśmy tym bardziej nam się podobało, a najbardziej przekonaliśmy się do niego, kiedy nasza córa tym swoim słodkim głosikiem zaczęła mówić do brzucha: Łusiu, Łuteczko, Łuceńko
Może na tej zasadzie Ty przekonasz się bardziej do Kuby, jeśli mężowi takie osłuchanie z Hugo nie pomaga. Powodzenia z decyzją!

Taedio jasne, że byliście pierwsi z Klarą!
Ciekawa jestem na ile to imię teraz podskoczy w rankingach

Ale miałam przygodę w nocy
Pamiętacie historię 2-letniego chłopca, który w nocy przez sen wyszedł z domu w piżamce i na bosaka na mega mróz? Ale miał dużo szczęścia i udało się go uratować, jak go znaleźli.
Dzisiaj w nocy zaczęłam przebudzać się na siku i nagle usłyszałam tupot nóżek i jak córa woła "Ja chciałam pierwsza otworzyć drzwi!". Weszła na krzesełko które stoi przy drzwiach, otworzyła je, złapałam ją w momencie zanim wybiegła na klatkę Mam gęsią skórkę na myśl co by było gdybym sie nie obudziła, czy wrociłaby do domu czy wybiegła na dwór Była w takim półśnie, momentalnie zasnęła głęboko w łóżku... Dzisiaj w ogóle tego nie pamiętała.
Na tym krzesełku wkładała sobie buty, oczywiście nie będzie już tam stało, ale obawiam się że nawet przez sen może sobie coś podstawić... Straszne!

Nadrabiam Was dalej.
a podczas tej wedrowki obudzilaś ją? byla świadoma że wyszla z łóżka? oby to jednorazowa akcja byla

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
To chyba wezmę to z żyrafa ale bez żyrafy

U nas wszystko w porządku mały ma dokładnie 1668 g 30 t 3D
Wiec rośnie jak powinien

brawo, faktycznie rośnie!!

Cytat:
My niedawno dojechaliśmy. Dziewczyny obydwie dały radę
Lało, ale teraz się rozpogadza, zaraz idziemy na spacerek.
Pięknego weekendu dla Was!
Załącznik 7063171
piekny widok!
Cytat:
Dzięki dziewczyny!

Mam pytania do tych z Was, które biorą żelazo: odczuwacie jakieś dokuczliwe skutki uboczne np. zatwardzenia, wymioty, biegunki?
A zalecił Wam gin oprócz żelaza kwas foliowy+witaminy B6 i B12 i jeśli tak to w jakiej dawce?

Fajne te wanienki

Super! Zazdroszczę zniżki

I nie marudzą? Sprytne!

Rejony Gubałówki, miejscowość Ząb Piękny widok na Giewont i Zakopane
wlasnie dlatego nie biore żelaza w tabletkach! nie dosc ze te wszystkie objawy są uciązliwe to wcale nie zauwazylam zeby lepiej sie wchlanialo i dawalo efekty niz moje naturalne sposoby - floradix, pokrzywa duzo burakow, pietruszki i amarantusa

wieczor cytowania Sill

Xzora - a kot, to ten z filmiku jak sie do syna łasił. tym bardziej mi szkoda
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-12, 22:37   #2141
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Mi zaczęły krwawić kilka miesięcy po poprzednim porodzie i do dziś nie mogę sobie z nimi poradzić

Pięknie, miłego wypoczynku

Ja też się pakuje, jutro jedziemy nad morze co prawda tylko na jedną noc ale zawsze

Pestycyda trzymam kciuki żeby piesio szybko doszedł do siebie!

Darietta niezmiennie Cię podziwiam i tule! Takie leżenie musi być trudne. Ale jeszcze troszeczkę i pójdzie w zapomnienie!

Bylas u dentysty z tym ? Może masz kamień

Stary 2017-05-12, 22:37   #2142
minini
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze dwa miesiące i będziesz mogła zjeść całego
haha
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-12, 22:37   #2143
Mała!
Zakorzenienie

Minini- też mi.kotka.zginęła raz... zmieniłam mieszkanie i na chwilę wróciłam do rodziców, którzy mieli kotke i chyba moją przegoniła... oj dużo łez wylałam za nią, bo.dużo przeszła...odratowaliśmy ją ibtak.naprawdę zaakceptowała nie wiele osób, bała się... mam.nadzieję, ze ktoś ją przygarną

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 00:59   #2144
Samantha7
Zakorzenienie

Devilek - brawa za wizytę 🏻

Poprostu- super to łóżeczko 🏻

Mała -moim zdaniem w dl.sukience bardzo ładnie wyglądasz 🏻

Chilli- cena shellac z gelish czy opi są porównywalne . Jak dla mnie maja super krycie i łatwo się na nich pracuje.
Nie próbowałam innych hybryd procz tych 3 firm. Lubię firmę cnd ogólnie bo ma fajne rzeczy.
Nie lubię tez kombinacji i kupuje wszystko w sklepie dla pro koło mojego domu. Kilka razy zamówiłam przez net i mi przyszły pobite butelki
A Ty na jakich pracujesz hybrydach?

Minini - przykro mi z powodu kotka
Mojej klientce kotka uciekła jak się przenieśli w inne miejsce. Pewnie chciała gdzieś pójść i się zgubiła.
Opowiedziałam raz mojej klientce pewna historie o mojej znajomej zwierzaku który umarł , a został im straszny dług za leczenie i klientka mi na koniec na spontanie dała czek na niezła sumę $ żeby pokryć ten dług. Nie chciałam brać, ale w sumie pomyślałam , ze dlaczego nie , ze to idzie na psa a nie na fatałaszki . I wyobraź sobie, ze po kilku dniach mi klientka dzwoni , ze jej kotka do nich wróciła . Była chuda jak patyk i zmarznięta, ale szybko ja teraz utuczyli.
Nie mogłam w to uwierzyć . Dobro dane zawsze powraca . Zawsze

Sillmariien - Omg co za przeżycie miałaś całe szczęście , ze się przebudziłas
A ile Twoja córcia ma lat?

Mój syn kiedyś tez lunatykował w nocy. Normalnie przeżyłam scenę jak z horroru. Poszłam na siku wychodzę z łazienki , a tu w ciemnościach stoi tyłem jakaś postać przy ścianie i się kiwa na boki. Zlękłam się ze myslam ze urodzę. Zapaliłam szybko światło, a to mój syn stał oparty o ścianę i spał na żywca spał nie wiem jak tak można .
Położyłam go spać i spał dalej . Masakra.

A kiedyś nie było mnie w domu. Tz był ze swoim ojcem u nas i z Misiem No i oglądali mecze sobie. Przerwa była wiec Tz poszedł do łazienki siku, a dziadek poszedł na papierosa na balkon potem jak Tz wyszedł do łazienki. I zamiast dziadek przez okno mieć wnuka na oku to se stał palił, a mój Misiek założył buty i sobie poszedł na dół w budynku ze niby po listy do skrzynki. Chodzą z Tz zawsze razem po listy i Tz tez zbiera niepotrzebne reklamy bo robimy recycling z papieru.
No masakra . Jak mi Tz o tym powiedział to myślałam, ze ubije obu ich. Nie chce myśleć co by mogło małemu do głowy przyjść i jakby wyszedł na ulice

A co do żelaza to ja mam jedna dawkę w moich prenatalnych witaminach i tam mam wszystkie już witaminy minerały oraz dha oraz kupiłam sobie inny rodzaj żelaza niezatwardzajacy.
Nie mam jakiś mega problemów z zatwardzeniem, ze zdycham na toalecie , ale muszę powiedzieć ze idzie ciężej niż zwyczajnie
No i w tej ciąży wylazł mi kolejny hemoroid. Coś czuje ze jak urodzę i mi się nie wchłonie sam to pójdę wytnę te dziadostwa bo mam dość tego

Carolles - arbuz to nie jest sama woda. Arbuz jest super antyoksydantem. Jest owocem młodości. Maseczka z arbuza jest mega
Do tego arbuz ma tyle witamin i minerałów , ze niejeden owoc mięsisty moze mu pozazdrościć . Także jedz arbuza na zdrowie

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

My byliśmy dziś prawie cały dzień w parku. Pojechaliśmy zjeść na piknik nad jeziorko , ale tam wiało mimo, ze jest super ciepło dziś wiec musieliśmy się ewakuować w inne miejsce . Powyglupialismy się , najedliśmy i wróciliśmy do domu. Byliśmy tez wcześniej w centrum handlowym bo tam Tz chciał sobie kupić spodnie do pracy . No i była tam bawialnia z takimi dmuchanymi zjeżdżalniami etc.i zabraliśmy tam na trochę Misia żeby poszalał. Oczywiście nie obyło się bez zaczepek mnie i komentarzy co do mojego brzucha Hahaha.
W sklepie gdzie Tz kupił sobie spodnie kasjerka była w ciąży i mówiła, ze już to jej 5te dziecko
Do tego powiedziała ze jej najstarszy syn ma 30lat wiec nie wiem ile ta kobieta miała lat . Ja mam 36lat prawie a moja mama 56lat bo urodziła mnie jak miala 20lat wiec kurde ile tamta babka musiała mieć lat jak urodziła swojego syna ?
Masakra normalnie nie
Ogólnie zauważyłam ze poziom wieku zajść w ciąże naprawdę spadł ostro. Kiedyś 20lat to była norma , a teraz 30lat to jest norma.
Czasem na placu zabaw jak spojrzę na te matki to nie wiem czy to babcia czy mama
Najlepsze ze mnie tez to czeka lolol . O tyle dobrze , ze moja facjata wyglada na 10lat młodsza niż rzeczywistość ufff wiec nikt może nie podejdzie do mojego syna za 10lat i nie powie "ej babcia po ciebie przyszła" buahahahahaha

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 01:23   #2145
Samantha7
Zakorzenienie

A co do wanienek ze stojakiem to wydaje mi się to super sprawa i wygodna , ale trzeba mieć na to miejsce . No i cena zbija na maxa. Ja w sumie mam miejsce w łazience ale tam stoi kota kuweta i nie ma gdzie jej przenieść . Będę stawiać wanienkę do wanny zwyczajnie jak będę mieć sile, a jeśli nie to na komodę w mojej sypialni . A jak dziecię podrośnie to kupię koszyk na pranie duży i będę go kapać tak , ze będę wkładać koszyk na pranie do wody w wannie . Takie coś jak na zdjęciu IMG_1494631376.529326.jpg

Stary 2017-05-13, 01:29   #2146
Samantha7
Zakorzenienie

Zadzwoniła dziś tez do mnie babka o laktator ze który bym chciała żeby mi wysłali. Mieli do wyboru medela lub ameda . Wybrałam Ameda bo wydaje się lepszy jeśli chodzi o higienę i nie trzeba tyle rzeczy odczepić od siebie i myć oraz to , ze łatwiej się z nim chodzi po domu i jest przenośny bardziej niż medela. Jest tez polecany w szpitalach bardziej. Cena jest podobna . Jedynie części do tego Ameda ciężej dostać i jak coś to przez amazon bym musiała zamawiać , a do medela w każdym sklepie są dostępne . Babka ma mi jeszcze na początku czerwca zadzwonić żeby potwierdzić moje zamówienie .
Nastawiam się na karmienie głowie piersią wiec mam nadzieje , ze nie będę musiała często sięgać po laktator.

Stary 2017-05-13, 07:14   #2147
morelle_
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ale dziś pochmurno :/

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Jeśli chodzi o hemoglobinę to ja jem ser biały. 07.04 miałam 12. Zawsze mam dość niską.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 07:20   #2148
darietta
Zakorzenienie

Dobry dzień u nas jak na razie słoneczko i mam nadzieję że cały weekend się utrzyma bo mężowi pranie musze rozdysponować.

Przesyłam fotke gdzie bysmy chcieli ustawić łóżeczko. Nie zwracajcie uwagi na panujący chaos ale nie mamy piwnicy i w sypialni jest wózek i torby z ciuszkami do ogarniecia jak już bede na chodzie.
Komode myslimy zeby postawić na scianie gdzie jest okno i tam wstawić łóżeczko. Albo przed łóżkiem ale nie wiem sama czy na środku sypialni nie bedzie tego za dużo. I zrobimy tor przeszkód Zdjęcie robione z wyrka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170513_070932.jpg (84,0 KB, 64 załadowań)

Edytowane przez darietta
Czas edycji: 2017-05-13 o 07:22
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 07:49   #2149
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Dobry dzień u nas jak na razie słoneczko i mam nadzieję że cały weekend się utrzyma bo mężowi pranie musze rozdysponować.

Przesyłam fotke gdzie bysmy chcieli ustawić łóżeczko. Nie zwracajcie uwagi na panujący chaos ale nie mamy piwnicy i w sypialni jest wózek i torby z ciuszkami do ogarniecia jak już bede na chodzie.
Komode myslimy zeby postawić na scianie gdzie jest okno i tam wstawić łóżeczko. Albo przed łóżkiem ale nie wiem sama czy na środku sypialni nie bedzie tego za dużo. I zrobimy tor przeszkód Zdjęcie robione z wyrka.

My mamy łóżeczko w nogach łóżka postawione . To była jedyna opcja. Myśle ze u Was możesz postawić komodę pod okno , a łóżeczko tam gdzie komoda . Tak chyba będzie najlepiej .

---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

Ja nie mogę spać
Zmulilo mnie Ok.22 i poszłam do łóżka. Wierciłem się wiec zaczęłam na telefonie oglądać jakieś głupoty. Tz mnie wkurzył wcześniej bo nie bardzo chce w salonie stawiać łóżeczko turystyczne bo muszę tam coś mieć jak będę gotować czy ze straszakiem się bawić to chce mieć maluszka w salonie wtedy. No i pomyślałam , ze może kupię taki basinent https://www.amazon.com/Fisher-Price-...HA4DH2MPVJKM06 , ze mniej mi to miejsca zajmie plus będę mogła to przenieść zawsze.
A Tz ze nie , ze wymyślam, ze po co ze teraz to matki wariują i za dużo jest tego wszystkiego. Wkurzył mnie tym gadaniem. Tak jakby on się znał i najlepiej wiedział Teraz nie mogę zasnąć .

Stary 2017-05-13, 07:55   #2150
Samantha7
Zakorzenienie

A mam takie coś i nie wyjęłam tego i się zastanawiam czy rzeczywiście mogę takiego maluszka w takie coś włożyć
Z moim straszakiem nie używałam tego. Miałam wtedy super glider tez z FP , ale oddałam go IMG_1494654934.988084.jpg

Stary 2017-05-13, 08:10   #2151
Samantha7
Zakorzenienie

A w ogóle to nie rozumiem mojego kota i już nie mogę z nią poprostu wymiękam. 3dni temu zrobiła mi kupę w sypialni pod oknem Dziś chce Miska wykapać , a ona mi nasikala pod kiblem za muszla , a jak posprzątaliśmy ten smród z Tz i umylam syna to nasikala poszła na ręcznik , który był na podłodze koło wanny. I jak ja mam z tym kotem żyć pod jednym dachem, gdzie ona mi sika kiedy chce i gdzie sobie chce.
Ma wszystko czego nie jeden bezdomny kot by chciał. Jedzenie opiekę , ciepło , gdzie spać i miłość przynajmniej mojego syna bo ja nigdy jej nie darzyłam wielkim uczuciem jak inne moje koty. Wzielam ja z litości i bardziej obowiązku i teraz tez jest z nami z obowiązku jakby to nie brzmiało. Niemniej jednak głaszczemy ja i dajemy jej ile możemy i poprostu nie rozumiem jej dlaczego nam to robi i czuje się zwyczajnie wykorzystywana przez księżniczkę i oszukana

Stary 2017-05-13, 08:21   #2152
poprostu
Zakorzenienie

Darietta a tak jak stoi teraz komoda to ile masz miejsca do ściany? Może komoda za drzwi a łóżeczko na miejsce komody o ile drzwi są na tyle daleko że przy wejściu nie będą obijać

Samantha niezła historia z klientką a scena z synem w przedpokoju jak z horroru

U mnie też pochmurno

Dziewczyny jak dzieci są na piersi to podaje im się też wodę? Czy od kiedy się podaje wodę? I jaka mineralna czy źródlana? I skąd mam wiedzieć kiedy wprowadzić pierwsze pokarmy?
Stary 2017-05-13, 08:25   #2153
Carolles
Zadomowienie

Dzien dobry.

U mnie tez dzis pogoda do kitu, pochmurno i raczej chłodno. Glowa mnie boli  Tz przyniosl mi sniadanko do lozka mogę więc jeszcze poleżeć 

Darietta mysle ze możesz ustawic lozeczko na miejscu komody, w sumie chyba innej opcji nie masz co?

Ja mam w sypialni dwa okna i to balkonowe i jest tak nieustawna ze szok.

Samantha ja arbuza moge jeść kilogramami 
Ja tez się zaczęłam bawic ostatnio hybrydami. Narazie mam tylko kilka lakierow semilaca i Rosalind z aliexpress ale moja kosmetyczka pracowała na opi i na neonail. Ja jestem w tym temacie zielona jeszcze ale powoli sie ucze
Ja tez potrzebuje łóżeczka do salonu bo sypialnie mam na pietrze a chcialabym miec dziecko na oku jak będę gotowac czy cos. Zresztą my w sypialni spedzamy tylko noce, caly dzien to w salonie jesteśmy. Nie chce turystycznego ani zadnego kojca. Moj tz jest tego samego zdania. Tylko ze my drugie łóżeczko bysmy wzieli od siostry bo ona nie używa, materac bym musiala tylko dokupic.

A propo materacy do łóżeczka jakie kupowalyscie materace? Szukam czegoś bez gryki i kokosa bo sie boje robali. Moja siostra znalazla w materacu dziecka.
Chcialam cos z pianka-lateksem. Macie moze jakies linki do sprawdzonych sprzedawcow?

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 08:30   #2154
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Darietta a tak jak stoi teraz komoda to ile masz miejsca do ściany? Może komoda za drzwi a łóżeczko na miejsce komody o ile drzwi są na tyle daleko że przy wejściu nie będą obijać

Samantha niezła historia z klientką a scena z synem w przedpokoju jak z horroru

U mnie też pochmurno

Dziewczyny jak dzieci są na piersi to podaje im się też wodę? Czy od kiedy się podaje wodę? I jaka mineralna czy źródlana? I skąd mam wiedzieć kiedy wprowadzić pierwsze pokarmy?

Nie jak na piersi to generalnie nie podaje się wody żadnej. Prawidłowo powinno się karmić na rzadanie wtedy wiesz, ze dziecko ma co potrzeba .
Dietę rozszerza się od 6mca teraz. Ja rozszerzałam od 5tego , ale teraz zacznę od 6tego.
Rozszerzasz dietę stopniowo o jedno warzywo tygodniowo oraz owoc. A potem już leci z górki
W 7mcu ja dawałam kasze już zmielone lub kupne. U mnie na szczęście nie ma cukru w kaszkach dla dzieci . Mleko dawałam kokosowe lub mm sojowe bo Misiu miał alergie na krowie.
Najlepiej sobie kupić jakaś książkę co najpierw podawać i kiedy gdzie można notatki wpisywać .
Albo na Pinterest jest grafik do wydruku co i jak dawać

Stary 2017-05-13, 08:34   #2155
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Dzien dobry.

U mnie tez dzis pogoda do kitu, pochmurno i raczej chłodno. Glowa mnie boli  Tz przyniosl mi sniadanko do lozka mogę więc jeszcze poleżeć 

Darietta mysle ze możesz ustawic lozeczko na miejscu komody, w sumie chyba innej opcji nie masz co?

Ja mam w sypialni dwa okna i to balkonowe i jest tak nieustawna ze szok.

Samantha ja arbuza moge jeść kilogramami 
Ja tez się zaczęłam bawic ostatnio hybrydami. Narazie mam tylko kilka lakierow semilaca i Rosalind z aliexpress ale moja kosmetyczka pracowała na opi i na neonail. Ja jestem w tym temacie zielona jeszcze ale powoli sie ucze
Ja tez potrzebuje łóżeczka do salonu bo sypialnie mam na pietrze a chcialabym miec dziecko na oku jak będę gotowac czy cos. Zresztą my w sypialni spedzamy tylko noce, caly dzien to w salonie jesteśmy. Nie chce turystycznego ani zadnego kojca. Moj tz jest tego samego zdania. Tylko ze my drugie łóżeczko bysmy wzieli od siostry bo ona nie używa, materac bym musiala tylko dokupic.

A propo materacy do łóżeczka jakie kupowalyscie materace? Szukam czegoś bez gryki i kokosa bo sie boje robali. Moja siostra znalazla w materacu dziecka.
Chcialam cos z pianka-lateksem. Macie moze jakies linki do sprawdzonych sprzedawcow?

Ja mam takie łóżeczko turystyczne . Jest super. Potem można zrobić z niego bazę na zabawę . Nie mam miejsca na drugie łóżeczko niestety :/

Masakra z tymi robakami szok . IMG_1494657230.199651.jpg

Stary 2017-05-13, 08:36   #2156
taedio
MerDer 4ever

Poprostu nie dopajamy woda dopóki nie zaczniemy rozszerzać diety a dietę rozszerzamy po 6 miesiącu.

Carolles my kupujemy z firmy hevea lateks-pianka

Stary 2017-05-13, 08:38   #2157
nulkaa3
Rozeznanie

Witam się z rana
Melduję, iż od wczoraj mam założony pessar 😱 Bałam się zakładania a powiem Wam szczerze, że większy ból czuję przy zwykłym badaniu ręcznym 😅 Wgl nie czuć tego krążka, jedynie gdzieś z tyłu głowy wiem że go mam i tyle. A i jak aplikuję luteine, to palcem czasem go wyczuję.
Wagą jestem przerażona, startowalam z 53kg, wczoraj waga pokazała 68kg 😱 Gdzie te +15 się mieści? Nawet z kanapy samej ciężko mi się podnieść, ktoś musi mi pomagać 😇
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1494657478709.jpg (41,2 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1494657488711.jpg (48,7 KB, 52 załadowań)
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 08:41   #2158
taedio
MerDer 4ever

Samantha niezła historia z synem w nocy chyba bym uciekła najgorsze dla mnie sa właśnie horrory i koszmary z dziećmi
Nie wiem czemu Twoja kotka tak robi cos ja musi stresować bo koty nie robią tego specjalnie
Fajny dzień spędziliście

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Nulka super wyglądasz 15 kg?! Nie wierze

Stary 2017-05-13, 08:46   #2159
xzora
Zakorzenienie

LIPCÓWKI część 5.

Samantha, a jak reagujesz jak zobaczysz ze kotka nasilała? Moze są nerwy i ona przez to jeszcze bardziej nerwowa sie robi i powstaje błędne kolo?
Ja np jak kot mi ucieknie to nie krzyczę, nie denerwuje sie, bo by sie nie dał złapać mowię do niego milutko, ze jest taki grzeczny, jak sie kładzie to go głaskam.
A i jeszcze jedna rzecz mi przyszła do głowy, bo chyba pisałaś ze masz krytą kuwetę. Moze staruszce juz nie wygodnie? Ja bym obok postawiła taką najprostszą, odkrytą, szeroką z niskimi ściankami, nasypala ulubiony żwirek. Można jeszcze dodać krople walerianu. Moze z nowej bedzie chętnie korzystać, a starą zostaw zeby w razie czego miała wybór.
Co do spania dziecka w pokoju dziennym. Ja poki co nic nie kupuje (zwlaszcza, ze mam dostać potem leżaczek, który mogę używać od 3mca), a chce wykorzystać do tego gondole z wózka. Zeby parkiet sie nie zniszczył będę ją stawiać na płycie mdf (została po remoncie) pod którą podkleję filc. Jak sie rozwiazanie nie sprawdzi to zawsze mogę kupić leżaczek z gondolą.

Edytowane przez xzora
Czas edycji: 2017-05-13 o 08:48
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 08:49   #2160
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Witam się z rana
Melduję, iż od wczoraj mam założony pessar 😱 Bałam się zakładania a powiem Wam szczerze, że większy ból czuję przy zwykłym badaniu ręcznym 😅 Wgl nie czuć tego krążka, jedynie gdzieś z tyłu głowy wiem że go mam i tyle. A i jak aplikuję luteine, to palcem czasem go wyczuję.
Wagą jestem przerażona, startowalam z 53kg, wczoraj waga pokazała 68kg 😱 Gdzie te +15 się mieści? Nawet z kanapy samej ciężko mi się podnieść, ktoś musi mi pomagać 😇
Świetnie wyglądasz nie wiem gdzie te Twoje kilogramy się pochowały

Samantha straszna historia z synkiem ja bym chyba krzyczała ze strachu

A u mnie znowu piękna pogoda, wykorzystuje to i piorę wszystko co się da TŻ dzisiaj jedzie pomagać tacie naprawiać samochód więc ja sobie chyba pojadę do mamy.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości