|
|
#2161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Cytat:
No powiem Ci ze nie wiem gdzie te 15kg u Ciebie się nazbierało bo jesteś szczupła ogólnie. Może brzuszek plus cycki tyle waza razem ![]() Oby pessar trzymał wszystko fazendę rozwiązania 🏻![]() Cytat:
Właśnie ja tez mam takie wrażenie , ze odkąd mój syn zaczął chodzić to ona stała się inna. Bo to już trwa i trwa. Nie oddam przecież syna, a oddać kota tez słabo chociaż wet nam to sugerował żeby jej znaleźć dom gdzie ktoś jest samotny . Mój teściu jest samotny i uwielbia koty . Nie wiem sama . On sporo pracuje i nie wiem czy będzie miał dla niej czas. Poza tym lubi sobie facet wypić w weekend i tez mnie to stresuje . Strasznie gowniana sytuacja za przeproszeniem . Meczy mnie to okrutnie A co do horrorów to ja ich w ogóle nie lubię. Mogę ogladnac coś w stylu Resident evil czy jakiś fantasy horrorowaty ale o żadnych nawiedzaniach czy psycholach z siekierami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poprostu, tak jak dziewczyny pisaly. Początkowe mleko zawiera dużo wody zeby ugasić pragnienie, a potem robi sie tłuściejsze, zeby maluch sie nasycił. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Samantha
Kotki współczuję, tez mialam taka wredote kiedyś. A historia z klientką- niesamowita! Ten bujaczek spoko wygląda tak.po 3-4 miesiącu bedzie super!Darietta A łóżeczko.w rogu gdzie komoda ale bokiem.do.okna? I bok komoda właśnie? My mamy z teho sklepu materac strefowy - sama pianka, tymon tez go teraz ma. http://nikola.sklep.pl Nulka Super z tym.pesaarem a kilogramów to w ogóle nie widać, faktycznie dziwne! SUPER wyglądasz ![]() Mnie o 5 rano.obudził mega skurcz... i licząc go miałam już 3 mocne dziś, przed chwilą znowu taki minutowy ... :/ wkurzac mnie to zaczyna! Dziś a nawet za raz zabieram.sie za ciasto z rabarbarem, potem.plac zabaw i maluję moją teściową na jakąś imprezę, Wieczorem idziemy do przyjaciół na kolację, jakos ciężko mi sie od jakiegoś czasu rozmawia z.przyjaciółką więc nie wiem jak.bedzie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie reaguje w ogóle. Kiedyś się denerwowałam ale ile można. Nie mowie do niej nic i nie zamierzam tez jej głaskać za to, ze mi nasikala wiec wole nie reagować w ogóle. Sprzątam i tyle. Kuweta odkryta odpada bo ona sika na stojąco i wszystko by było na podłodze i ścianie dlatego ma zakryta kuwete. Nawet ta zakryta kuweta jest obklejona folia żeby nie przeciekła na złączeniu bo i takie historie były ze przeciekło. Do tego jest pod kuweta wycieraczka samochodowa oraz folia dodatkowa. Ja miałam tak zasikany dom kiedyś przez nią notorycznie ze smród był od wejścia jak bym miała z 20kotow, które rozmnażam. A ona sikała wszędzie. Wracaliśmy z biwaku zmęczeni to najpierw chatę z sikow sprzatalismy. Miałam pod łóżkiem torbę a w niej moje torebki to mi je zasikala wszystkie i wyrzuciłam kilka torebek. Nasikala mi na łóżko na materac chyba z 15razy. Akurat nie miał nawet 2lat i nie stać mnie na nowy żeby mi znów go obsikala. Sikała tak ze dosłownie deski nam wygięło w podłodze. W te święta Bożego narodzenia jadłam sobie obiad któregoś dnia , a ona na moich oczach nagle ni z gruchy nasikala mi na choinkę Choinka stała już ze 2tyg.i nagle nasikala na nią. Koleżanka mi mówiła, ze ona jest zazdrosna o mojego syna oraz ze jestem w ciąży. Tz mówi, ze jak się młody urodzi to ona w ogóle sfiksuję ze stresu i wtedy obsika i łóżeczko i wszystko. Mam już horror w oczach jak mi sika na dziecko poprostu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Zyskaj 10zl za zakup 2 takich samych opak. pieluszek Dada Premium/Extra Soft (3,4,4+,5). Oferta z karta MB do 14.05 lub do wyczerp. Limit 4 opak. Reg. w sklepie
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
Nulka nie wiem gdzie te 15kg się schowalo
![]() Ja mam materac kokos-pianka ponoć robaki w gryce się lęgną |
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
O a teraz właśnie słyszę ze narzygała
![]() i muszę wstać posprzątać bo mi mały rano wlezie w to. No nigdy nie miałam takich akcji z żadnym kotem . Męczymy się wszyscy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nulka trzymam kciuki! Mała udanego wyjścia! Ja leżę i pije kawę (lure) , a mąż myje okna.
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty szalona kobieta jesteś normalnie pewnie już na rozwarciu tez cos uklepiesz przed wyjściem do szpitala ![]() Miałam taka koleżankę, ze na tyłku usiąść nie mogła i już wody jej odeszły skurcze co 2min., ale ona jeszcze musiała córkom coś tam naszykować. Wpadła na porodówkę 8cm rozwarcia a za 20min urodziła . Expres ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie waga dziś rano +7.8 kg. Mam nadzieję, że nie przekrocze 10 kg. Jest szansa bo to 33t. Chociaż sama 10 była dla mnie kosmosem.
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przewijak jest tutaj akurat słabo funkcjonalny bo się dziwnie przegina jak dziecko więcej wazy. Jest mi jakoś do bioder z tego co pamietam a mam 160cm wzrostu wiec nie wiem chyba średnie. Ma dwa poziomy na materac. Jak już dziecko się podnosi to materac opuszcza się na dno samo. Walmart to jest taki wielki hipermarket maja tam najniższe ceny. Zamówiłam stamtąd większość rzeczy teraz procz ubranek i kosmetyków. Niestety nie lubię w nim kupować na żywo bo jest fatalnie z kasami i dziwni ludzie tam chodzą 🤦🏻☠♀️ Wole inny tez duży hipermarket droższy , ale fajniejszy bo nie stercze przy kasie w kolejce tylko kasjerki nagle się zjawiają i maja dużo kosmetyków i proszków etc.eko czego walmart nie ma praktycznie w ogóle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2172 |
|
MerDer 4ever
|
Mała nie szalej tak dzisiaj
udanego spotkania z przyjaciółka czemu nie chce sie spotykać?Samantha a może warto spróbować dać ja do tescia? Może ona właśnie potrzebuje spokoju? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2173 |
|
MerDer 4ever
|
Czytam sobie ankietę, która dostałam na SR od anestezjologa jeśli chciałabym ZZO. Jest pytanie - waga przed ciąża i waga aktualna. Chyba chcą człowieka dobić
Wstawię Wam wgl jak to u nas wyglada. IMG_1494662189.460354.jpgIMG_1494662196.628492.jpgIMG_1494662203.031512.jpgIMG_1494662209.718415.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
Co do materaca robale mogą być tylko w gryce w kokosie nie ma ja zamowilam taki. Widzę że podrożał bo placiłam 109 zl tylko jeszcze nie odebrany. https://patiimaks.pl/653-materace/ma...&filter_price= |
||
|
|
|
#2175 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekawy patent z tym. koszykiem w wannie. z kotem wydaje mi sie że ona faktycznie nie umie sie odnalesc u was, moj kot jak jest zazdrosny albo zły to gdzies tam nasika, ale to sie zdarza b.rzadko moze ze 2 razy do roku. Cytat:
Cytat:
jest pelno tekstow w internecie o rozszerzaniu diety, poszukaj czegoś ale najlepiej nie sponsorowanego przez producenta żywnosci dla dzieci tylko jakiegos neutralnego autora ![]() przy starszym synu mielismy indywidualne rozszerzanie diety ze wzgledu na odziedziczoną po ojcu celiakie wiec ja nie pomoge co do tego. Cytat:
dobrze ze zakladanie nie bolało! Cytat:
z przyjaciolka tez mam jakis dziwny kontakt, slabszy, ona teraz pochłonięta pracą, nigdy jej tak dobrze nie szło w praxy wiec nie mam pretensji o to, ale szkoda bo b.rzadko sie spotkamy przez to, ciagle albo w pracy albo przygotowuje cos do pracy albo musi sie wyspac bo wyjezxza na kilka dni z pracy.. ehh my dzis mielismy jechac do rodzicow na dzialke nad jezioro. ale pochmurno coś, jak sie rozpogodzi to najwyzej popoludniu pojedziemy. oni tam kazdy wekend sprzedzaja od piatku do niedzieli wiec mozemy pozniej pojechac. syn dzis spal to 9.50! teraz wstal i bedziemy jesc dopiero! to ja sie o 9tej juz obudzulam.
|
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mi sie poród zaczął to pojechałam do gina akurat miałam wizytę inu mowie, ze chyba sie zaczął a on że nie możliwe to mówię ze mam skurcze co 5 min, włączył KTG i chciał zamawiać pogotowie! A ja ze nie bo torba i mąż w domu... kazał od razu jechać, ale pojechałam jeszcze do domu, zribilam szybki.obiad chlopcom i zjadlam.ciasto kawke, poczekałam.na męża i po 15 dopiero pojechałam :/Cytat:
Plac zabaw mi odpadł bo dziadek zabrał synka myc auto, sprzątam, piekę i robię młodą kapustę potem makijaż teściowej i mąż wraca wcześniej ciut to też fajnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2178 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie ze krążek już założony ![]() Cytat:
Podziwiam Cię ze masz cierpliwość do tego kota. Mnie już by coś trafiło po takiej ilości sprzątania po nim tym bardziej ze to nie jest Twój ukochany zwierzak Darietta pomierz ścianę i meble i można coś dopasować. Ja tak zamawiałam meble do pokoiku |
||
|
|
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o kp to pediatrzy często nie mają pojęcia o tym ... Ja będę tylko konsultowała się że swoją położna jeśli chodzi o kp bo jest doradcą laktacyjny ewentualnie gdyby nie ona to inna doradcą z certyfikatem . Jak słyszę historię że dziecko się nie najada albo ma pani słaby pokarm to mi ręce opadają Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak się przegina to bezsensu. Cytat:
|
|
#2181 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie inf o żelazie
Ja mam Tardyferon-fol (80 mg jonów żelaza) i do tego mam brać Prevenit Intensiv (kwas foliowy + B6 i B12). Chętnie zaryzykowałabym i nie brała tych tabletek, tylko faszerowała się naturalnymi sposobami, bo myślę że to bardziej mogło by pomóc gdybym przez miesiąc piła dużo soku z pokrzywy, jadła buraki itd. Chyba jeszcze pyłek pszczeli jest dobry. Biały ser to od miesiąca już jem na kilogramy Ale gin straszył że jak się wynik nie poprawi to na oddział mnie weźmie, więc boję się nie brać tych leków... Już sama nie wiem, bo żołądek też mam słaby na przyjmowanie leków, a 2x dziennie biorę ten antybiotyk + probiotyki. Cytat:
Cytat:
Cytat:
W 2013 były zalecenia żeby przy karmieniu piersią rozszerzać dietę kiedy maluch ma ok pół roku, a przy mm kiedy ma ok 4 miesiące z tego co pamiętam. Nie wiem czy to się zmieniło. Mam super rozpiskę od doradczyni laktacyjnej co kiedy wprowadzać przy kp. Jakbyś chciała mogę podesłać. Polecam polską firmę hevea materace. Cytat:
|
||||
|
|
|
#2182 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa odnośnie mojej wagi 😁 Tych kg nie widać, ale fizycznie brzuch mi bardzo ciąży, czuję się jak wieloryb - zwłaszcza w nocy jak mąż musi mnie przekręcić na drugi bok 😆 Wygląda to komicznie, zawsze go budzę i mówię 'musisz pomóc przesunąć wieloryba na głębszą wodę, bo sam nie da rady'
Taki nasz nocny tekst 😇 Pochwalę Wam się jeszcze, że lista wyprawkowa została zamknięta! Wszystko mam już w domu, wózek jest odłożony i czeka w sklepie na odbiór. Ale reszta rzeczy typu komoda, łóżeczko, materac, pierdoły wszystkie czekają już w domu ☺ Jestem spokojniejsza, że mam wszystko pod ręką. Teraz tylko trzeba odświeżyć kolor ściany i rozłożyć meble. A takie łóżeczko turystyczne zostawiam u moich rodziców, żeby w razie czego Mała miała gdzie spać i bawić się ☺
|
|
|
|
#2183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Samantha - jak teść chętny moze rzeczywiście warto spróbować. W razie czego przygarnięcie ją z powrotem. Mozliwe, ze trochę czasu zajmie jej oswajanie. A i najlepiej przeprowadzkę zrealizować zanim synek sie urodzi. Jeden z moich kotków strasznie zniósł przeprowadzkę z mieszkania mojej mamy do naszego domu - obce miejsce, ale wszyscy domownicy znani (ja, maż, drugi kot). Przez 3 dni nic nie jadł. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
Nulka, to krążek teraz zabezpieczy dzidzię żebyś donosiła ciążę. Nie widać że masz 15 kg na plusie
fajnie że wyprawka zamknięta. Ja dopiero swoją zaczynam o.OSamantha, bardzo współczuję sytuacji z kotem. Faktycznie nie wiem jak to ogarnąć ![]() Jadę pociągiem do Warszawy. Dawno nie podróżowałam PKP, bałam się że mnie wytrzesie a tu miłe zaskoczenie. Pociąg taki nowy, komfortowy. Jakby jeszcze mogly te pociągi szybciej jeździć to pksy by odeszły w siną dal. Melduje także że piesek mój już ożył. Je, pije, wychodzi na spacerki. Wszystko na dobrej drodze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2185 |
|
MerDer 4ever
|
Pestycyda super, że z pieskiem lepiej
My od października mamy kotkę pod opieka, w sumie bardzo szybko sie zaaklimatyzowała, jadła normalnie, przez pierwszy dzień siedziała w starym pokoju Tz a potem juz siedziała z nami w salonie 2 dni po przyjeździe przyszła juz do mnie na kolana sie położyć Jutro juz koleżanka z mężem po nią przyjeżdzają i serce mi sie kraje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora
Nom u nas,wszystko sie zawsze samo układa, tylko to trudne ja mam.inny etap życia zupelnie i.inne myślenie, oni.np w ogole nie chcą mieć dzieci i ten temat im.wisi :/ meczy ich a dla mnie to cześć życia wiadomo... w ogóle dziwnie jest jakoś:/ Pestycyda super ze z psiakiem oki ![]() Ciacho sie piecze... wuprawke tez mam zamkniętą Pokaże wam ochraniacz ( najbardziej mi pasował do łóżeczka inkolorystyki sypialni) piekuszka inkocyk ( swietny jest) 1494666719426.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Diete rozszerzyć od 6 miesiąca przy kp. A jesli mogę prosić to ja bym chciała tą listę kiedy co wprowadzać |
|
|
|
|
#2188 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sprobuj naturalnie skoro na tabletki nie reagujesz dobrze. ja zaryzykowalam, na razie jestemw dolnej granicy normy wiec jakos sie trzyma. Cytat:
Mala ty jestes niezla z tym porodem, jeszcze obiad zdążylas zrobic! chyba te skurcze twoje nie są bardzo bolesne skoro dajesz rade to wszystko robic? u mnie w brzuchu czkawka, od rana głową w dół a nogami pod żebrami sie rozpycha
|
|
|
#2189 |
|
MerDer 4ever
|
Minini musimy to ich kot
my sie nim opiekowaliśmy bo oni wyjechali z kraju na kilka miesięcy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozdrów Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.

Bałam się zakładania a powiem Wam szczerze, że większy ból czuję przy zwykłym badaniu ręcznym
Wgl nie czuć tego krążka, jedynie gdzieś z tyłu głowy wiem że go mam i tyle. A i jak aplikuję luteine, to palcem czasem go wyczuję.

🏻

cos ja musi stresować bo koty nie robią tego specjalnie

pewnie już na rozwarciu tez cos uklepiesz przed wyjściem do szpitala 

potem makijaż teściowej i mąż wraca wcześniej ciut to też fajnie
fajnie ze krążek już założony 

ale jak się przegina to bezsensu.

Tych kg nie widać, ale fizycznie brzuch mi bardzo ciąży, czuję się jak wieloryb - zwłaszcza w nocy jak mąż musi mnie przekręcić na drugi bok
Wygląda to komicznie, zawsze go budzę i mówię 'musisz pomóc przesunąć wieloryba na głębszą wodę, bo sam nie da rady'