LIPCÓWKI część 5. - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-13, 11:37   #2191
siilmariien
Wtajemniczenie

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
A jesli mogę prosić to ja bym chciała tą listę kiedy co wprowadzać
Nie wiem jak tu wstawić pdf, zrobiłam zrzut ekranu, jeśli nie będzie widoczne mogę przesłać na maila.
To są zalecenia dla dzieci karmionych piersią (przy mm są trochę inne) od WHO na rok 2013 uzupełnione o informacje od mojej doradczyni laktacyjnej.
Moim zdaniem nie trzeba się tego szytwno trzymać, ale jest pomocne kiedy jest się zbyt zmęczonym żeby zastanawiać się co podać maluchowi i kiedy - ja z tego powodu mocno trzymałam się rozpiski, bo nie miałam siły sama kombinować
1494668202955.jpg
1494668211361.jpg
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 11:39   #2192
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Minini musimy to ich kot my sie nim opiekowaliśmy bo oni wyjechali z kraju na kilka miesięcy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Też bym mi serce pękło.

Mała, co do przyjaciółki to rozumiem chociaż od drugiej strony. Moje koleżanki trochę wcześniej zaczęły wychodzić za mąż, rodzić dzieci i z perspektywy czasu myślę że biedne były spotykając się ze mną. Im były śluby najpierw w głowie, potem ciążę i pieluchy a ja nie potrafiłam tego ani słuchać ani rozumieć. Nagle ta relacja się zmieniła. Teraz doganiam to one mi służą super pomocą i żałuję że ja nie mogłam im tego dać.

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 11:40   #2193
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Nulka, to krążek teraz zabezpieczy dzidzię żebyś donosiła ciążę. Nie widać że masz 15 kg na plusie fajnie że wyprawka zamknięta. Ja dopiero swoją zaczynam o.O

Samantha, bardzo współczuję sytuacji z kotem. Faktycznie nie wiem jak to ogarnąć

Jadę pociągiem do Warszawy. Dawno nie podróżowałam PKP, bałam się że mnie wytrzesie a tu miłe zaskoczenie. Pociąg taki nowy, komfortowy. Jakby jeszcze mogly te pociągi szybciej jeździć to pksy by odeszły w siną dal.

Melduje także że piesek mój już ożył. Je, pije, wychodzi na spacerki. Wszystko na dobrej drodze

Dobrze, ze piesek doszedł do siebie. Co do pociągów - mi tez sie wygodniej podróżuje.

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Xzora
Nom u nas,wszystko sie zawsze samo układa, tylko to trudne ja mam.inny etap życia zupelnie i.inne myślenie, oni.np w ogole nie chcą mieć dzieci i ten temat im.wisi :/ meczy ich a dla mnie to cześć życia wiadomo... w ogóle dziwnie jest jakoś:/

Pestycyda super ze z psiakiem oki

Ciacho sie piecze... wuprawke tez mam zamkniętą

Pokaże wam ochraniacz ( najbardziej mi pasował do łóżeczka inkolorystyki sypialni) piekuszka inkocyk ( swietny jest)

Załącznik 7064076

Ja tez byłam z koleżanką na takim etapie (w sumie dalej jestem), ze ona ma juz drugie dziecko i wiadomo, ze to jej priorytet, a ja o dzieciach nie myślałam. Wiadomo, ze tematy dzieciowe sie pojawiały, w koncu to cześć jej życia, ale ona tez pytała o moj inwentarz, a do tego można było porozmawiać o życiu, pracy, sporcie itp
Jak powiedziałam jej o ciazy to powiedziała, ze myślała, ze to nigdy nie nastąpi

Siiilmariien, jak nie chcesz sie sztucznie suplementowac to moze spróbuj najpierw przez 2 tyg prowadzić dietę bogatą w żelazo i zrob po tym czasie morfo. Jak zobaczysz, ze rosnie to zostaniesz przy diecie, jak nie, to wdrożysz suplementację. Ja tak pewnie zrobię, bo podejrzewam, ze we wtorek lekarz moze mi kazać zacząć coś łykać.

A i jak czytałam o żelazie to w sumie łatwo uzupełnić i jest go sporo w potrawach ktore jem. Podobno kasza jaglana pomaga i wlasnie sobie robię, pestki słonecznika, ciecierzyca (wczoraj jadłam). A i polecam sezamki domowej roboty - zdrowa słodycz bogata w żelazo. Pewnie wieczorem zrobię.

O twarogu nie czytałam info, za to niby nabiał wlasnie zmniejsza przyswajanie żelaza i to az o 60%. Za to wit C pomaga je przyswoić, chyba akurat sezon na paprykę sie zaczyna.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 11:45   #2194
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
mnke sie wydaje że postraszył cie troche na wyrost tym szpitalem. mnie moja polozna mowila że przy b.niskim żelazie jak juz uzupełnianie nie pomaga to poprostu dają ci dwie kroplowki z żelazem i wracasz nastepnego dnia do domu. ja to wogole z nią moglabym tak to zalatwic ze przyjade tylko na kroplwke i badanie krwi i wroce do domu.
sprobuj naturalnie skoro na tabletki nie reagujesz dobrze. ja zaryzykowalam, na razie jestemw dolnej granicy normy wiec jakos sie trzyma.
Może tak, chociaż on nie należy do straszących lekarzy, wręcz przeciwnie. Właśnie jeszcze nie zaczęłam brać leków najpierw nie było w żadnej aptece, a potem bałam się że będę się źle czuła w czasie wyjazdu... Ale mam je ze sobą i chyba zacznę brać, bo i tak coraz słabiej się czuję Jak będę się źle po nich czuła to zrobię jak piszesz, też słyszałam że sok z pokrzywy super podnosi
Stary 2017-05-13, 11:46   #2195
Mała!
Zakorzenienie

Moja przyjaciółka w ogole.nie chce dzieci- nigdy. Jak.planowałam drugie to.usłyszałam ze zwariowałam i ze nigdy z domu nie wyjdę:/ sa teraz na etapie zakladania firmy i stron.na FB ... juz o.yym pisalam, ze ich zdaniem to dziwne ze tego.nie widzę ( bo.nie mam FB )... po za tym trochę oceniająca jest ostatnio, czego nie rozumiem i tak jakos ciezko sie gada... ale ognie spoko!

Minini
Te skurcze nie sa bardzo.besne raczej.bardzo nieprzyjemne....a w dniu.porodu byly dokladnie takie jak.mam teraz tylko co 5 min... i do puki nie skracał sie czas pomiędzy nimi i.nie przybrały na sile nie chciałam siedzieć w szpitalu i dobrze bo bolesne były dopiero.ok 20:00

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 11:48   #2196
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Pozdrów

Ok

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Też bym mi serce pękło.

Jak się młody urodzi i się ogarniemy to weźmiemy kotka ze schroniska
Stary 2017-05-13, 11:50   #2197
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Dobrze, ze piesek doszedł do siebie. Co do pociągów - mi tez sie wygodniej podróżuje.

Ja tez byłam z koleżanką na takim etapie (w sumie dalej jestem), ze ona ma juz drugie dziecko i wiadomo, ze to jej priorytet, a ja o dzieciach nie myślałam. Wiadomo, ze tematy dzieciowe sie pojawiały, w koncu to cześć jej życia, ale ona tez pytała o moj inwentarz, a do tego można było porozmawiać o życiu, pracy, sporcie itp
Jak powiedziałam jej o ciazy to powiedziała, ze myślała, ze to nigdy nie nastąpi

Siiilmariien, jak nie chcesz sie sztucznie suplementowac to moze spróbuj najpierw przez 2 tyg prowadzić dietę bogatą w żelazo i zrob po tym czasie morfo. Jak zobaczysz, ze rosnie to zostaniesz przy diecie, jak nie, to wdrożysz suplementację. Ja tak pewnie zrobię, bo podejrzewam, ze we wtorek lekarz moze mi kazać zacząć coś łykać.

A i jak czytałam o żelazie to w sumie łatwo uzupełnić i jest go sporo w potrawach ktore jem. Podobno kasza jaglana pomaga i wlasnie sobie robię, pestki słonecznika, ciecierzyca (wczoraj jadłam). A i polecam sezamki domowej roboty - zdrowa słodycz bogata w żelazo. Pewnie wieczorem zrobię.

O twarogu nie czytałam info, za to niby nabiał wlasnie zmniejsza przyswajanie żelaza i to az o 60%. Za to wit C pomaga je przyswoić, chyba akurat sezon na paprykę sie zaczyna.

Ok, dzięki wielkie za wszystkie info
Teraz zacznę łykać póki jestem poza domem, a jak wrócę to poczytam o przyswajaniu żelaza i może rzeczywiście spróbuję naturalnie. Z tym kontrolowaniem morfo fajny pomysł, jak nie będzie rosło to zdążę jeszcze wrócić do leków
Stary 2017-05-13, 11:51   #2198
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za miłe słowa odnośnie mojej wagi 😁 Tych kg nie widać, ale fizycznie brzuch mi bardzo ciąży, czuję się jak wieloryb - zwłaszcza w nocy jak mąż musi mnie przekręcić na drugi bok 😆 Wygląda to komicznie, zawsze go budzę i mówię 'musisz pomóc przesunąć wieloryba na głębszą wodę, bo sam nie da rady' Taki nasz nocny tekst 😇 Pochwalę Wam się jeszcze, że lista wyprawkowa została zamknięta! Wszystko mam już w domu, wózek jest odłożony i czeka w sklepie na odbiór. Ale reszta rzeczy typu komoda, łóżeczko, materac, pierdoły wszystkie czekają już w domu ☺ Jestem spokojniejsza, że mam wszystko pod ręką. Teraz tylko trzeba odświeżyć kolor ściany i rozłożyć meble. A takie łóżeczko turystyczne zostawiam u moich rodziców, żeby w razie czego Mała miała gdzie spać i bawić się ☺
Fajne to łóżeczko! Co za fitma?

Ja już wybrałam model. Tylko czekam na wypłatę i wtedy zdecyduje jaki kolor

Cytat:
Xzora
Nom u nas,wszystko sie zawsze samo układa, tylko to trudne ja mam.inny etap życia zupelnie i.inne myślenie, oni.np w ogole nie chcą mieć dzieci i ten temat im.wisi :/ meczy ich a dla mnie to cześć życia wiadomo... w ogóle dziwnie jest jakoś:/

Pokaże wam ochraniacz ( najbardziej mi pasował do łóżeczka inkolorystyki sypialni) piekuszka inkocyk ( swietny jest)

Załącznik 7064076

Lubie gwiazdki
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 12:06   #2199
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Nie wiem jak tu wstawić pdf, zrobiłam zrzut ekranu, jeśli nie będzie widoczne mogę przesłać na maila.
To są zalecenia dla dzieci karmionych piersią (przy mm są trochę inne) od WHO na rok 2013 uzupełnione o informacje od mojej doradczyni laktacyjnej.
Moim zdaniem nie trzeba się tego szytwno trzymać, ale jest pomocne kiedy jest się zbyt zmęczonym żeby zastanawiać się co podać maluchowi i kiedy - ja z tego powodu mocno trzymałam się rozpiski, bo nie miałam siły sama kombinować
Załącznik 7064101
Załącznik 7064106
Dzięki jest widoczne przynajmniej na telefonie wiec na kompie też będzie zapisze sobie.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 12:08   #2200
Carolles
Zadomowienie

Nulka wygladasz super a te 15 kg to nie wiem gdzie ukrylas! Fajnie ze wyprawka zamknięta ja swoja otwieram 

Dziewczyny dzieki za info o materacach. Kokosa tez sie obawiam bo czytałam na wątku jakims ze w kokosie dziewczyna tez cos znazla...

Sam ja Cie podziwiam ze jeszcze trzymasz tego kota. Ja bym wymiekla. U mnie w domu żaden zwierzak byc nie moze bo raz jak miałam kota i obsikal mi buty tp myślałam ze dziada rozniose. A drugim razem wszedł do salonu narobil na srodek dywanu i zniknql na dwa dni taki byl wredny. Predzej bym chyba psa zniosła ale nie wiem czy bym sie z nim nie poklocila za gubienie sierści 

Mała gdzie kupowałas ten kocyk? Ja zamówiłam u chinczykow i ciekawa jestem jaki bedzie 

Sent from my LG-D620 using Wizaz Forum mobile app
Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 12:10   #2201
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Fajne to łóżeczko! Co za fitma?
Firma Coto Baby, model Samba Lux ☺
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 12:22   #2202
Mała!
Zakorzenienie

Carolles
Kocyk w smyku, z 60zl na 17 trafiłam, ale teraz sa 20% taniej jakby co i tak

Ciacho gotowe... nie byłabym sobą gdybym.nie pokombinowała i jest bezglutenowe

1494670932134.jpg

Stary 2017-05-13, 12:40   #2203
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Moja przyjaciółka w ogole.nie chce dzieci- nigdy. Jak.planowałam drugie to.usłyszałam ze zwariowałam i ze nigdy z domu nie wyjdę:/ sa teraz na etapie zakladania firmy i stron.na FB ... juz o.yym pisalam, ze ich zdaniem to dziwne ze tego.nie widzę ( bo.nie mam FB )... po za tym trochę oceniająca jest ostatnio, czego nie rozumiem i tak jakos ciezko sie gada... ale ognie spoko!

Minini
Te skurcze nie sa bardzo.besne raczej.bardzo nieprzyjemne....a w dniu.porodu byly dokladnie takie jak.mam teraz tylko co 5 min... i do puki nie skracał sie czas pomiędzy nimi i.nie przybrały na sile nie chciałam siedzieć w szpitalu i dobrze bo bolesne były dopiero.ok 20:00

Hmm, rozumiem, ze nie czujesz sie komfortowo z takim podejściem przyjaciółki. Co innego życie w innym świecie, a co innego ocenianie, ze tej drugiej osoby wybory są gorsze.

Cytat:
Carolles
Kocyk w smyku, z 60zl na 17 trafiłam, ale teraz sa 20% taniej jakby co i tak

Ciacho gotowe... nie byłabym sobą gdybym.nie pokombinowała i jest bezglutenowe

Załącznik 7064176

Niedobra ty! Do tego jeszcze bez glutenu. A pokrowiec szary super!

Siilmariien - super ta rozpiska. Wydrukuje sobie.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 12:57   #2204
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Firma Coto Baby, model Samba Lux ☺
Fajne żyrafa

Ja już wybrałam kolor. W sumie mężowi podobał się ten co mi. O dziwo!
Kupię po wypłacie. Poszukam jeszcze najtaniej.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 13:02   #2205
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Załącznik 7064101
Załącznik 7064106

Dzięki za rozpiskę bo tez planuję kp
Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Nulka wygladasz super a te 15 kg to nie wiem gdzie ukrylas! Fajnie ze wyprawka zamknięta ja swoja otwieram 

Dziewczyny dzieki za info o materacach. Kokosa tez sie obawiam bo czytałam na wątku jakims ze w kokosie dziewczyna tez cos znazla...

Sam ja Cie podziwiam ze jeszcze trzymasz tego kota. Ja bym wymiekla. U mnie w domu żaden zwierzak byc nie moze bo raz jak miałam kota i obsikal mi buty tp myślałam ze dziada rozniose. A drugim razem wszedł do salonu narobil na srodek dywanu i zniknql na dwa dni taki byl wredny. Predzej bym chyba psa zniosła ale nie wiem czy bym sie z nim nie poklocila za gubienie sierści 

Mała gdzie kupowałas ten kocyk? Ja zamówiłam u chinczykow i ciekawa jestem jaki bedzie 

Sent from my LG-D620 using Wizaz Forum mobile app

To weź psa bez sierści tylko z włosami
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 13:02   #2206
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Fajne żyrafa

Ja już wybrałam kolor. W sumie mężowi podobał się ten co mi. O dziwo!
Kupię po wypłacie. Poszukam jeszcze najtaniej.
To zebra jest 😆 😃
Stary 2017-05-13, 13:06   #2207
poprostu
Zakorzenienie

Mała fajowe te gwiazdki

Siil dzięki za rozpiske, zapisuje

U mnie jednak się rozpogodzilo i przesiaduje na ogródku drugi dzień i przez to znowu nie poszłam zamowic wózka ale w przyszłym tyg zrobię to na pewno

Co do metraca kokos i robali please no! Chyba swój rozpakuje i poogladam
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 13:08   #2208
taedio
MerDer 4ever

Zjadłam 2 kuleczki ferrero i młody szaleje mi boleśnie po żebrach
Stary 2017-05-13, 13:22   #2209
Mała!
Zakorzenienie

Hehe ja wypiłam sok i ciacho i też tańce odprawia

Stary 2017-05-13, 13:31   #2210
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Darietta a tak jak stoi teraz komoda to ile masz miejsca do ściany? Może komoda za drzwi a łóżeczko na miejsce komody o ile drzwi są na tyle daleko że przy wejściu nie będą obijać

Samantha niezła historia z klientką a scena z synem w przedpokoju jak z horroru

U mnie też pochmurno

Dziewczyny jak dzieci są na piersi to podaje im się też wodę? Czy od kiedy się podaje wodę? I jaka mineralna czy źródlana? I skąd mam wiedzieć kiedy wprowadzić pierwsze pokarmy?
Nie trzeba dopajac wodą. Jak są upały trzeba po prostu często przystawiać. Karmienie na żądanie to podstawa
Dietę rozszerza się po skończonym 6 miesiącu. Jeszcze będziemy o tym dyskutować

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Witam się z rana
Melduję, iż od wczoraj mam założony pessar 😱 Bałam się zakładania a powiem Wam szczerze, że większy ból czuję przy zwykłym badaniu ręcznym 😅 Wgl nie czuć tego krążka, jedynie gdzieś z tyłu głowy wiem że go mam i tyle. A i jak aplikuję luteine, to palcem czasem go wyczuję.
Wagą jestem przerażona, startowalam z 53kg, wczoraj waga pokazała 68kg 😱 Gdzie te +15 się mieści? Nawet z kanapy samej ciężko mi się podnieść, ktoś musi mi pomagać 😇
Dobrze ze zakładanie nie było bolesne. A 15kg zupełnie nie widać po Tobie!

jestem mamą

Edytowane przez cashmere
Czas edycji: 2017-05-13 o 13:30
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 13:36   #2211
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dziewczyny jak planujecie ubrać dziecko na wyjście do domu? 2 opcje na cieplejszy i chlodniejszy dzień

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 13:38   #2212
cashmere
Zakorzenienie

My jesteśmy już po warsztatach chustonoszenia. Było bardzo fajnie Uczyliśmy się dwóch wiązań: kieszonki i kangurka.
Ta dziewczyna która je prowadziła, jest też fizjoterapeuta. Poruszyła temat tych wkładek dla niemowląt od 3.5kg do nosideł, o których ostatnio pisalysmy. Mówiła że te wkładki nie są polecane.
Mam nadzieję że wypali u nas to chustonoszenie, to mi się to wydaje super sprawą

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak planujecie ubrać dziecko na wyjście do domu? 2 opcje na cieplejszy i chlodniejszy dzień

Myślę wstępnie że:
1. Body z długim rękawem, spodnie, skarpetki, czapeczka.
2. Body, pajacyk, czapeczka jakby było chłodniej, plus coś do przykrycia.

jestem mamą
Stary 2017-05-13, 13:45   #2213
taedio
MerDer 4ever

Karolinusia my zdecydujemy blizej terminu bo narazie to loteria z ta pogoda

Cashmere fajnie, że warsztaty udane my chcemy sie wybrać ale nie wiem czy nie poczekamy na małego.

Stary 2017-05-13, 14:01   #2214
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Xzora

Załącznik 7064076

Bardzo ładny ten wzorek w gwiazdki

Cytat:
Hehe jak mi sie poród zaczął to pojechałam do gina akurat miałam wizytę inu mowie, ze chyba sie zaczął a on że nie możliwe to mówię ze mam skurcze co 5 min, włączył KTG i chciał zamawiać pogotowie! A ja ze nie bo torba i mąż w domu... kazał od razu jechać, ale pojechałam jeszcze do domu, zribilam szybki.obiad chlopcom i zjadlam.ciasto kawke, poczekałam.na męża i po 15 dopiero pojechałam :/

Chce, chce... tylkoja zauważyłam, ze ciężko nam.sie ostatnio gada, inaczej niż kiedyś- jakoś inne priorytety itematy :/ wiec spotkania zawsze sa.miłe, ale to nie to co kiedyś.

Plac zabaw mi odpadł bo dziadek zabrał synka myc auto, sprzątam, piekę i robię młodą kapustę potem makijaż teściowej i mąż wraca wcześniej ciut to też fajnie

Hahaha Ty to jesteś niemożliwa Mówię o porodzie

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Karolinusia my zdecydujemy blizej terminu bo narazie to loteria z ta pogoda

Cashmere fajnie, że warsztaty udane my chcemy sie wybrać ale nie wiem czy nie poczekamy na małego.

Z dzieckiem najlepiej. Ale wcześniej jak się porzadnie opanuje jak to wiązać, to z noworodkiem dużo sprawniej i mniej stresu

jestem mamą
Stary 2017-05-13, 14:09   #2215
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Mała fajowe te gwiazdki

Siil dzięki za rozpiske, zapisuje

U mnie jednak się rozpogodzilo i przesiaduje na ogródku drugi dzień i przez to znowu nie poszłam zamowic wózka ale w przyszłym tyg zrobię to na pewno

Co do metraca kokos i robali please no! Chyba swój rozpakuje i poogladam
Ja szukałam informacji i pytałam to wszędzie było o gryce o kokosie nie. Ja kupiłam kokosowy i obejrzę go jak tata odbierze bo w pati i maks można odebrać od poniedziałku do piątku max do 17 to męża nie ma.
Moja bratowa ma gryke i co jakis czas sprawdza i nic nie ma. Materac ma zabezpieczony ceratką żeby mlody nie zmoczył.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość

Ja jak bedzie ciepło to body z krótkim rekawem skarpetki niedrapki i czapeczka przykryje flanelką

Jak bedzie chlodniej to pajac i czymś przykryje.
Stary 2017-05-13, 14:10   #2216
Mała!
Zakorzenienie

Ufff...
Usiadłam od rana! Odkurzone, posprzątane, poprane... kapusta zrobiona... ( dwie kapusty, mnostwo szatkowania a garnka 1/3 ) ciacho zrobione, teściowa pomalowana... mogę odpoczywać
Nie wiem jak.ja chciałam wcisnąć w to jeszcze spacer?

Chyba wezmę Tymcia i pojadę do siosty i dziewczynek - mają dzis przyjecie dla koleżanek więc będzie dużo dzieci.

Tesciowa mi.powiedziała, że nic nie przytyłam... i że ma nadzieję, że jem... 8-9 kg to.nic? Kurde musiałam być już przed ciążą gruba w takim razie... z wielkim brzuchem i tyłkiem jak szafa
Ps: wiem, ze chciała być miła

Stary 2017-05-13, 14:18   #2217
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Bardzo ładny ten wzorek w gwiazdki

Hahaha Ty to jesteś niemożliwa Mówię o porodzie

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Z dzieckiem najlepiej. Ale wcześniej jak się porzadnie opanuje jak to wiązać, to z noworodkiem dużo sprawniej i mniej stresu
Ja na razie uczę się oglądając filmiki i tez chce isc na warsztaty z maluszkiem bo lalka to cos innego. Dziś mąż wyprał jedną chustę i zapytał czy on też może nosić więc może razem bedziemy sie motać.
Stary 2017-05-13, 16:07   #2218
nulkaa3
Rozeznanie

Kocham moją teściową 💚 Upiekła ciasto z rabarbarem, pojechała zrobić mi zakupy, nawet kupiła dla mnie arbuza mimo że nie było go na mojej liście 😍
Stary 2017-05-13, 16:20   #2219
karolinuuusia
Zakorzenienie

Mam dziwne wrażenie, że mała leży bardzo nisko, bo jakoś tak nisko mi się brzuch zaokraglil od samwj bozeny, a wcześniej raczej tak nie miałam

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 16:33   #2220
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Kocham moją teściową Upiekła ciasto z rabarbarem, pojechała zrobić mi zakupy, nawet kupiła dla mnie arbuza mimo że nie było go na mojej liście
Super teściowa robicie mi chęć na arbuza
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości