|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
Strippi, czy mi się wydaje, czy Ty też się zaręczylaś w Wigilię 2006 roku? Jeśli tak, to
,bo u mnie też się to wtedy stalo
|
|
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam nadzieje ze nie bedzie takich ludzi tak rozmowa jest najwazniejsza mam zmartwienie pewne bo przyjeli mnie do pracy ( jeszcze nie podpisalam umowy) no i nie dzwonili ze mam jutro przyjsc wiec jade do karapcza z moim tż do naszej stadniny na trening jazdy konnej do wtorku wieczorem... a ja wlasnie boje sie ze jutro zadzwonia ze mam przyjsc do pracy ;/ np za godzine ... wrrr mam w sciemie ze niby sie zatrulam ...no ale nie wiem czy to przejdzie u nich...nie chce stracic prace...ale nie chce tez byc zalezna od nich.. i siedziec w domu czekac az mam przyjsc do pracy jest to nowy sklep...jeszcze nie otwarty...w piatek bylam sprzatac tam...bo po remoncie nam kazali ;/ i powiedzieli ze zadzwonia jak trzeba bedzie przyjsc...ehh __________________
|
|
|
#4053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wigilia 2006 ojjj teraz na swieta to juz 2 lata bedzie
|
|
|
#4054 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, tak jak piszesz, ja też wiele razy musiałam dojechać na wesele np. 50 km i nikogo nie interesowało jak ja tam dojadę, czy jak wrócę. Mogłabym nawet na wrotkach przyjechać, już nieważne jak, byleby dotrzeć we własnym zakresie. I nawet nigdy przez myśl mi nie przeszło, żeby wymagać od młodych zapewnienia mi transportu. Cytat:
Tylko oni są tacy, że jak się dołożą choćby groszem do wesela, to potem będą sobie przypisywać wielkie zasługi "że gdyby nie oni, to my byśmy sobie nie poradzili" i takie tam. Dlatego też nie chciałabym rozwiązać tego w ten sposób, że oni nam dadzą na to kasę - nie i koniec. Cytat:
A jeśli chodzi o zespoły, to otrzymaliśmy taką propozycję od jednego, żeby pojawić się na weselu, na którym będą grać, ale to tak jakoś niezręcznie. Cytat:
![]() Cytat:
Tylko, że z drugiej strony patrząc, moi rodzice stwierdzili, że skoro specjalnie dla gości tż miałby być wynajęty autobu, to na dobrą sprawę, dla moich gości, którzy mają 130 km do mnie też powinniśmy, bo tak oni będą musieli jechać swoimi samochodami. Więc na dobrą sprawę, albo wszystkim, albo nikomu. A w ogóle to dziękuję za taki odzew na mój post. Żałuję ogromnie, że nie jestem tutaj na bieżąco, ale przez pracę i studia mam mało czasu dla siebie. No i czasem po 8 godz. spędzonych przy komputerze nie mam już siły siadać do komputera jeszcze w domu. Ale cieszę się, że mimo wszystko o mnie nie zapomniałyście i podtrzymałyście mnie trochę na duchu, że ten autobus, to jednak nie moja złośliwość, tylko naprawdę kompletny brak sensu. Jeśli chodzi o przygotowania, to w środę idziemy na spotkanie z kamerzystą. Tż wziął od niego wizytówkę na targach ślubnych, a ostatnio polecił nam go też właściciel sali, w której będziemy mieć wesele. Także jestem ciekawa co nam zaproponuje. |
|||||
|
|
|
#4055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale w srode ma byc otwarcie a mamy tam wszystko robic ukladac polki sprzatac...ukladac na wieszaki metkowac itd..no ale nie dali znac co i jak... Cytat:
maja 4 sklepy a karza nam wycierac folie ktora byla wylozona aby nie zachlapac podlogi od farby...kazali nam ja wytrzec poskladac w kostke ( brudna i podarta) bo chcieli sobie na budowe zabrac...tak samo z kartonami po polkach... jeszcze nie podpisalam z nimi umowy...wiec pewnie mnie wywala jak przyjde...napisalam kolezance ze sie zatrulam i ide do lekarza...pojde rano do lekarza najwyzej poprosze go o L4 na 2 dni
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Prawie wyspana po weseluy koleżanki więc mogę zacząć opisywać. Panna Młoda spała u mnie z piątku na sobotę, wypiłyśmy dwa drinki z vermutu ze spritem i cytrynką, poplotkowałyśmy, mogłam jej wręczyć ‘prezent’ na panieńskie którego w sumie nie było, ale i tak się ucieszyła, z różowego ‘Pana’ kajdanek i żelu durex 2w1 ![]() Poplotkowałyśmy, pośmiałyśmy się i po 00.00 poszłyśmy spać. Wino pomogło i zmęczenie, na szczęscie panna młoda nie miała kłopotów z zaśnieciem Na 8 musiała jechać poprawić paznokcie, bo jej się popsuły lekko Po 10 była u mnie spowrotem, zjadła śniadanko, i poszłyśmy do fryzjerki. Umówiona godzina 11 !!!!!! A zaczęła czesać Pannę Młodą o 11.40, myślałyśmy że zejdziemy tam na tej kanapie, Wkurzyłam się bo to moja fryzjerka i myślałam że takiej maniany nie odstawi, w dodatku jej mąż/narzeczony [?] chyba wczoraj jej jakiś numer odstawił, bo przyszedł z różą, ale ona go wywaliła z salonu i tą różę też. A potem się popłakała. Normlanioe szukam innego fryzjera, paranoja.No jak już zabrała się jedna z fryzejrek za pannę młodą, to na lokówkę zakręciła jej włosy [?] przecież wiadomo że na wałki-hydroloki, będzie się fryzura dłużej trzymać, w dodatku lepiej wyglądać. No ale fruzura sama w sobie wyszła ślicznie. Mnie też kręciła lokólwką, i moje włosy już były w połowie rozkręcone jak wychodziłam stamtąd – oczywiśćie wkurzona i poprawiłam sobie w domu bo miałam kwadratową głowę po jej wersji. W dodatku w ogóle mnie nie słuchała co chcę mieć za fryzurę, a zapomniałam kartki z wydrukiem. ech.Od fryzjera Panna młoda na makijaż pojechała – do koleżanki na szczęście, więc nie było już żadnej obsówki. Ja siedziałam dłużej u fryzejra, więc jak tylko wyszłam, biegiem do domu, makijaż – wyszedł mi taki jak nigdy, tapeta się udała - Panna Młoda zjawiła się zanim pomalowałam rzęsy, ufff wszytsko było na czas.Przez to całe oczekiwanie do godziny w której już można było się ubierać – zrobiłam po lekkim drinku z vermutu, na rozluźnienie. Pomógł, ale Panna Młoda dostała śmiechawki No i dobrze, że nie było fotografa, bo ja się ubierałam mniej więcej jak Panna Młoda, obie w gatkach, stanikach i pończochach latałyśmy Jak już ja zamontowałam na siebie kreącję, przyszła pora na PM Poszło gładko i szybko, szybciej ją zamontowałam z idealnym dopasowaniem na wiązaniu na plecach, niż babka w salonie Welon… długi, zamontowałam, przykrywając fryzurkę. [ teraz już wiem, i radzę Wam to samo, w przypadku przykrycia fryzury długim welonem – welon do Kościoła tylko, z kwiatem we włosach, po Kościele welon sio, bo cała fryzura poszła….. nie zostało po niej nic. (w moim przypadku będzie to łątwe, bo nie będę mieć oczepin dla jednej panny i jednego kawalera )]Do Koćioła jechaliśmy 30 km, więc musieliśmyu się zatrzymać na stacji przed wjazdem do miasta, żeby zamontować kwiaty na maskę i kokardy przy klamkach. Wyjechaliśmy to nam dwa kwiaty wypadły ze stroika na masce, ale dzielnie nie spadły z niej do przyjazdu pod kościół. Pan Młody czekał pod kościołem z synkiem Panny młodej, weszła PM po schodach do PMłodego, dali sobie buzi, prawie się popłakali, przypieła im troiki do butonierki, i czekaliśmy aż ewakułuje się para dopiero co poślubiona. Z świadkiem poszliśmy do zachrystii, sprawdzić czy dane na protokole się zgadzają, dac ofiarę [400zł] i poszliśmy do wejścia kościoła za Parę Młodą. Przyszedł Ksiądz, pocałowaliśmy krzyż, i poszliśmy do ołtarza. Księdzu się kilka razy język poplątał, ale żaden z ghości, jak potem pytałam, tego nie zauważył. Po ślubie wesele….. wysżło też pięknie chociaż 12-ścioro dzieci na weselu to za dużo, wyszedł z początku bardziej kinder party niż wesele. Przeraziło to nawet Dj. No i koniec z opowiadań, teraz kilka przyuważonych sztuczek: - welon – pisałam wyżej – dobre rozwiązanie do Kościoła, bo psuje fruzyrę. - wódka – dobrym mykiem okazało się, obkręcenie butelki białą serwetą lnianą przez kelnera, nie rzucała się tak flaszka w oczy, ai nie trzeba było się o zawieszki martwić ![]() - jedzonko pycha ale za dużo, już wiemy że u nas na Weselu część sałatek i innych zakąsek wywalimy na poczet np. mięsa, frytek i ryb. nikt tego nie jadł.- stolik kawowy – obowiązkowo – nalewanie kawy przez kelnera odeszło do lamusa, bo raz że mu się zabiera robotę, dwa że ciężko dość do niektórych gości, trzy, że jeśli Cię nie ma przy stoliku to Cię omija kolejka na kawę – i nie mussiz mieć na nią ochotę jak ją rozlewają - dodatklowo przy stoliku kakowym stały patery z ciastem, talerzyki filiżanki łyżeczki, oraz wino i kieliszki do niego. Obok na stoliku stała fontanna czekolady, która robiła furorę mniam mniam. Oczywiśćie forograf mnie przyłapał i mam fotkę jak się zajadam, pianką w czekoladzie ech…- na poprawinach, wszyscy byli tak przepici i zmęczeni, że dj na ten dzień jest zbędny – tu był i się nudził – nikt nie miał ochoty tańczyć, a podkłąd w tle można puścić z komputera lub zwykłego odtwarzacza. - był grill – sam kierownik robił – karkóweczka pierwsza klasa – ale to był lokal w lesie, więc nikomu nie przeszkadzało. - sala bez klimatyzacji to nieporozumienie – choć wioeczorem było już chłodno, to na 80osób w Sali, była masakra duchota. Ale dało się przezyć. - co do prezentów – pierwszy raz widziałam, żeby dac komuś lampę solną, i wielkiego 1,5 metrowego strczyka – w zasadzie rodzina storczyków w jednej doniczce z trawą egzotyczną – super. Zegar ze zdjęciem pary młodek w karykaturze o nazwie od nazwiska Młodego hehehe usmiałam się ze trzy pościele, blender [chcieli] jakies miski, robot waga kuchenna – od pracowników Panny Młodej. heh Widziałam że poruszyłyście temat kotylionów – uważam to za zbędny wydatek, a potem tylko się walają po ziemi, jak odpadną w trakcie zabawy ![]() Buziaki ![]() aha, a pogoda, choć zapowiadali deszcz i 9 stopni, zrobiła psikusa i było cieplutko i słonecznie przez dwa dni
|
|
|
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i superdzwonilam do szefowej powiedzialam jej ze jestem chora i mam zwolnienie lekarskie...ze juz raz na to bylam w szpitalu i nie moge przyjsc bo nie chce znowu wyladowac...a ona do mnie : nic mnie to nie obchodzi....musisz byc jak nie przyjedziesz za godzine szukamy innej dziewczyny... wkurzylam sie i powiedzialam DOWIDZENIA!!!
|
|
|
#4060 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4061 |
|
Raczkowanie
|
dobra dziewczynki ja mykam do szpitala i chcialam sie pozegnac trzymajcie kciuki
kliwia nie wiem o ilu dzeciach wspomnialas ale ja robilam liste i wyszlo mi 28 i jestem przerazona a i ciesze sie ze sie dobrze bawilas dobra dziewczynki buziaczki i nie piszcie za duzo zebym nie musiala tyle czytac
|
#4062 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i super wyobraz sobie co by bylo pozniej mialabys 40 stopni goraczki i co musialabys przyjsc do pracy??!! to jakis oboz pracy i nie przejmuj sie
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
mała było jakos 12 chyba, choć wydawało mi się że 20ścioro.
Lepiej zrób 'segregację'- chyba że 14sto latków też wliczasz w dzieci - takie 'dzieci' biegać i szaleć pod stołami nie będą - raczej. Dzieci to zawsze kłopot na weselu, lepiej przemyśleć taką ilość... stirppi jakaś nieteg ta szefowa.
|
|
|
|
#4064 | ||
|
Zakorzenienie
|
juz wyslslama 5 emaili do innych firm
Cytat:
![]() ![]() : kochana bede pisacCytat:
no mam certyfikat i moge dostac sie na kierownicze stanowisko w sklepie...wiec podziekuje im slicznie... za takie traktowanie to ja nie wiem ile bym tam popracowala...wrrr....wla snie wyszlo jacy oni sa jak ktos zachoruje... dobrze ze nie podpisywalam umowy...w ogole oni chcieli abym podpisala umowe na odpowiedzialnosc przed kradzieżą ...pozniej z wlasnej kieszenie oddaje sie...a jest sie samym na sklepie...nie wyobrazalabym sobie tego ze pojde na zaplecze szukac butow a tu mi pol sklepu wyniosa...ehh ale sie wkurzylam
|
|
|
#4065 | |
|
Raczkowanie
|
Ale sie rozpisałyście. Musiałam nadrobić kilka stron po weekendzie
.Co do kotylionów to sobie z pewnością daruje. Cytat:
Jest tak cieplutko a ja sie męcze ... Mam alergie:pyłki traw,drzewa... Czytam wasze posty z załzawionymi oczami i zasmarkanym nosem z chusteczką w ręcę... ![]() Deszcz w takie dni jest dla mnie zbawieniem
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczela brzoza pylic, na tra jestem uczulona (rok temu przypadkiem trafilam na mozliwosc zrobienia testow skornych i mi wyszlo, ze ze mnie straszny alergik... ) Nie biore lekow p/histaminowych, bo po nich bylabym tylko otepiala. Lece na "Starazolinie" (krople do oczu, dzieki nim przespalam lzawic), "Nos alerg" ("psikacz" do nosa; w koncu moge normalnie oddychac ) mam jeszcze preparat, tez do nosa, ktory zapobiega wnikaniu alegrenow... Rok temu byl namietnie reklamowany, nawet dobry, ale nie pamietam nazwy...strippi, niezla ta baba... Szok... Jak ona moze miec taki stosunek do pracownikow. Znajdziesz lepsza prace. ;A ja dzis odebralam wygrana bizuterie. Gdy weszlam to babeczka dala mi od razu komplet. Gdy spojzalam to zauwazylam, ze prawie identyczny mam w domu (na zlotym lancuszku przewieszka w postaci malutkiej kuleczki, na ktorej sa dookola cyrkonie i takie same kolczyki). To powiedzialam, ze wczoraj bylam na targach i kobieta powiedziala mi, ze moge sobie wybrac bizuterie. Babka oczy zrobila jak 5 zl, ale zadzwonila do szefowej i okazalo sie, ze mialm racje. Przyniosla bizuterie. Z jednego kompletu mialam identyczne zow kolczyki, wiec sobie darowalam. I wybralam ten. To moj pierwszy taki "masywny" komplet. Jesli nie bedzie mi pasowal naszyjnik to zawsze moge z niego zrezygnowac i zalozyc tylko kolczyki. A co Wy o nim sadzicie?komplet2.jpg
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
no kierowniczka nietęga...
ja się dzisiaj dowiedziałam, że już mam prace na przyszły rok ale nie wiem na ile czasu dostane umowe, na rok na bank a potem nie wiem, z reszta okaże się we wrześniu jak będę nową podpisywała... dzisiaj dzwoniła pani do mnie z open finance, umówiłam się na spotkanie za dwa tygodnie, bo za tydzień już nie było godziny, a ja w poniedziałek pracuje do 12 i nam najbardziej pasuje. wiem tylko ze przy obecnych zarobkach mamy zdolność kredytową na 180 tys... zobaczymy ile spółdzielnia będzie chciała za mieszkanie, bo deweloper chce od 4 do 4,5 za metr, ale mieszkania będą super. w połowie maja będzie wiadomo coś więcej... przeraża mnie to szukanie kredytu a komplet fajny, czasem są jakieś większe okazje kiedy może sie taki przydać, ja niestety mam mało takiej biżuterii, same kolczyki i to też takie na co dzień |
|
|
|
#4069 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Obawiałam się, że gdy wrócę do domu będę miała ogromne zaległości, ale pogoda w weekend dopisała, więc pewnie na świeżym powietrzu byłyście częściej niż przy komputerze.Cytat:
Cytat:
jesteśmy z tobą![]() Cytat:
Cytat:
Teraz zostają ci tylko szalone imprezy z mężem przy boku![]() Fajny pomysł z taką imprezką Muszę sama zorganizować kiedyś coś takiego. Stroje miałaś cudowne:PCytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
strippi no to niezła bys miała szefową
ja tez nie bede miała tych kotylionów Kasia widze ze jestes.. jak tam przygotowania do slubu?? kiedy zaczynacie?? |
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
strippi i bardzo dobrze, że im podziękowałaś. Jak na dzień dobry tak Cię traktowali, to strach pomyśleć, co by było później.
|
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu cisza normalnie ostatnio
chyba przez ta cudna pogode w sumie to lepiej bo moge w spokoju pisac prace a nie siedziec na wizazu ale jednak i tak co chwile zagladam zobaczyc czy jakies newsy sa Bylam dzis na wycieczce do katowic po ksiazki do pracy i jestem masakrycznie wykonczona ![]() Strippi A ona dzwonila ze masz przyjsc czy Ty tylko tak asekuracyjnie zadzwonilas?? Bo wczoraj mowilas ze masz nadzieje ze z niczym nie wyskocza na ostatnia chwile a tu nagle dzis do nich dzwonilas a nic o tym nie wiem zeby ona dzwonila wczesniej ze masz przyjsc Zreszta nie wazne, poprostu wydaje mi sie ze to jest nienormalne zeby pracodawca dzwonil do kogos ze ma byc za godzine w pracy i na Twoim miejscu to bym wcale sie nie przejmowala i nawet bym nie szla do tego lekarza po L4 ani do nich pierwsza nie dzwonila jakby mi zadzwonili ze mam byc za godzine w pracy to bym ich wysmiala i powiedziala im ze niestety nie mam teraz takiej mozliwosci bo jestem daleko (Ty w koncu wyjechalas ) no chyba ze Cie ostrzegali ze bedziesz potrzebna i masz czekac na telefon to co innego Ale oni se chyba nie mysla ze bedziesz siedziala na telefonie i caly czas ubrana, zwarta i gotowa i czekala czy masz moze przyjsc do pracy chociaz masz urlop czy wolne, jak masz wolne to logiczne ze mozesz gdzies wyjechac i ich problem
|
|
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jest sliczny a TZ widział go w środku jak nie było okien wstawionycha w sumie to jeszcze prawie 2 lata może po wakacjach
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
aha. no w sumie tak. skoro tak ładna sale to mozna poczekac. tylko ciekawe jak cenowo będa. bo przewaznie to nowe sale to i cenia sie bardzo wysoko
|
|
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
a moze zadzwon i sie zapytaj o cene
|
|
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy w nowej sali, w której pierwsze wesele będzie dopiero w czerwcu i powiedzieli nam ok 145 zl, ale my mieszkamy w małej miejscowości i na wyższą cenę po prostu by nie mieli klientów
|
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
ale nie mam do kogo zadzwonic tam tylko robotnicy i wogóle to jeszcze nieczynne jeszcze koncza robic ogród
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Oj cichutko tutaj oczom nie wierzę
|
|
|
|
#4080 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba dziewczyny na tym etapie mają wszystko pozałatwiane no i nie ma o czym pisać
Ja na ten przykład idę dziś zobaczyć jak jest czynna kancelaria parafialna no i może przed weekendem zaklepiemy sobie jakąś godzinkę? Fajnie by było.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.

,bo u mnie też się to wtedy stalo

rozmowa na prawde oczyszcza atmosfere.
A przypinki mieli tylko faceci.
kurde skoro sami za wszystko placicie to nie powinni sie wtracac i mowic, ze tak ma byc i koniec. To ja bym im powiedziala prosto z mostu ze jak se chca miec autokar to niech se za niego zaplaca 

wkurzylam sie i powiedzialam DOWIDZENIA!!!
, bez łachy, niech teraz żałują