|
|
#2371 | ||
|
MerDer 4ever
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Cytat:
Obyście się szybko z Tż pogodzili Cytat:
Pogoń ich tam
|
||
|
|
|
#2372 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jakoś mi dziś do śmiechu nie było niestety ale mialam chęć jej odpowiedzieć do słuchu. Chyba sie przeziebilam. Mam katar i boli mnie glowa niemiłosiernie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
Carolles zdrówka! !!
|
#2374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
2017 rok będzie obfity w dzieciaczki w mojej rodzinie 😍
W styczniu urodził się Piotruś, w lipcu urodzi się nasza Alicja, a potem jeszcze 2 dzieciaczki w listopadzie i w grudniu ❤ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
Mi na szczęście do szpitala raczej nie wpadnie... ale mama na bank! Te ich złote rady są najlepsze
Carolles Podoba mi się poczucie humoru Twojej tesciowej :hahah: pozdrów ją ode mnie Chill - cis czuję, że sobie z nimi poradzisz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2377 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
![]() Zdrówka ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Mnie odwiedzi pewnie i teściowa i mama bo wszyscy mieszkamy w jednym mieście Mam nadzieję, że teściowa nie będzie się panoszyć bo ona ma wtyki w tym szpitalu, zna jakieś położne i wgl. Już mi powiedziała, że załatwiła mi położną później do domu
|
|
|
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie na pewno też odwiedzi mama i teściową. Ale do porodu tylko mąż
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2379 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja może będę w takiej euforii mając małego przy sobie że mi będzie wszystko jedno no ale nie wiem boje sie że mi beda przylazic co godzinę...
|
#2380 |
|
Wtajemniczenie
|
1494786222883.jpga to moje dzisiejsze selfie z windy 34tc brzuch mi troche wyspiczaściał☺
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
Mniammm
![]() 1494786511066.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś zs dużo zjadłam i za dużo leżałam ( słabe połączenie) i mam wyrzuty sumienia ![]() Chilli Świetnie wyglądasz... gdzie te 12 kg? Dupencja z Ciebie ( w sensie fajna ) i taka wysoko- bosko .Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla siebie też podkladow nie musze brac bo niby daja jedna paczke ale jak pojdziesz i poprosisz to daja wiecej |
|
|
|
|
#2385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znowu wstawiacie foty jakichś pyszności dzisiaj ja z Wami nie wytrzymam! Dzisiaj chce mi się spać cały dzień, ale zaliczyliśmy już jeziorko z psem, połapał patyki, znowu zjedliśmy grilla a teraz już pada deszcz (dawno nie padało..) Chyba niedługo pójdę spać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziecko a nie jej ale widzac teraz to zainteresowanie (telefony) to juz widze co bedzie jak urodze chyba zmienie numer bo odkąd znamy sie z mężem nue dzwonila do mnie nigdy o ciazy dowiedziala sie we wigilie to tez nie dzwonila ale jak dowiedziala sie po fakcie ze bylam w szpitalu i leze to mi wydzwania. Ostatnio teraz w srode dzwonila ale bylam w lazience i nie odebralam i nie oddzwonilam to sie mojemu mezowi poskarzyla ze od niej nie odbieram. A ja powiedzialam ze telefonu na smyczy nie nosze |
|
|
|
|
#2387 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja mama pewnie tez wpadnie, tylko sądzę ze nie z taką częstotliwością bo od 10 lipca zostaje ze starszą wnuczka. Siostra do pracy wraca. Chilli poprawiłas mi humor tym demotem A no i wyglądasz super! Chyba tez Ci sie koszulka w praniu skróciła 😛 Darietta moja kombinuje z urlopem jak sie wstrzelić zeby jednoczesnie móc byc ze mna przed porodem i po porodzie zeby przy małej pomóc. Moze wziąć dwa tygodnie i próbowała mnie wypytac kiedy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle - ale w USA nie ma nic za darmo. No prawie nic.
Żłobki i przedszkola są płatne . Jak chcesz dobry żłobek w dobrym miejscu to musisz słono zapłacić i czeka się miesiącami tak samo. Niańka to w ogóle kosmos jest bo po co isc do pracy jak się 3/4 wypłaty odda lub cała. No chyba , ze się zna jakaś panią Stasię co se tylko dorabia, ale wiadomo jak to jest z takimi paniami. Są jakieś tanie Pl przedszkola , ale to jest masakra często bo idzie na ilość nie na jakość. Często matki tutaj poprostu siedzą w domu aż dziecko będzie mogło pójść do zerówki jako 5latek. Szkoła jest od 6lat ale to tez zależy. Mój syn chodzi na 2.5h za darmo do specjalnego przedszkola amerykańskiego w szkole państwowej bo jest ze specjalnego programu. Carolles- ja p*le Twoja teściowa ma wyobraźnie naprawdę ![]() 🤦🏻☠♀️🤦🏻☠♀️Podobniez moja mi wypaliła jak byłam w pierwszej ciąży , ze ona przez 2tyg z nami będzie i będzie nam pomagać bo ja przecież będę leżeć po cesarce 2tyg.plackiem Hahaha . Niestety było jej wielkie rozczarowanie kiedy powiedziałam Tz ze przez tydzień nie chce nikogo widzieć w moim domu. Miałam moja 14lat siostrę z Pl i serio było nam razem wesoło i fajnie bo się młoda nie wtrącała a umiała np.przewinac pieluchę czy odkurzyła mi w chacie. Akurat wychodziłam w moje urodziny ze szpitala wiec chcąc nie chcac ludzie mnie odwiedzili z prezentami. A później to nawet kilka razy nie otworzyłam teściowej drzwi i udawałam , ze śpię. Np.wymysla sobie ze ona będzie na kąpiele przyjeżdżać żeby popatrzeć. I jest to tak chora kobieta , ze wszystko musi obfocic i potem wysyła zdjęcia swojej rodzinie z Pl . A ja sobie nie życzę żeby dawała moje zdjęcia jakimś ludziom których ja w ogóle nie znam. Zwłaszcza ze jak się człowiek zajmuje cały dzień dzieckiem i jest w połogu to do piękności nie należy bo nie ma czasu zadbać o siebie i czasami prysznic to było wyzwanie. Teraz tez mówiła, ze po co mój Tz będzie brał urlop jak ona może mi pomagać . Normalnie wtf?! Kto jest moim mężem ?! ![]() ![]() ![]() Powiedziałam ze nie dzięki , ze moje dzieci maja ojca a ojciec ich ma się uczyć obowiązków rodzinnych i się zamknęła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
Carolles teściowa ma dobre żarty, szczególnie te o nocnym zabawianiu dziecka
Ja też dzisiaj dużo leżałam i dużo zjadłam. Byłam może pół h w słońcu, a później kilka godzin w cieniu, a mam czerwone ręce, dekolt, stopy i twarz jak mnie gin jutro zobaczy to mam nadzieję, że nie pomyśli, że się opalam w ciąży jak wariatka chciałam tylko trochę naturalnej witaminy D złapać, a tu taka "opalenizna" ![]() aaaa i tak mi się przypomniało dostałam na maila fakturę za łóżeczko (nie mogłam się porozumieć z panią i wymieniłyśmy z 10 maili) więc super tylko właśnie wysyłam kolejnego bo faktura zawiera błędy
Edytowane przez poprostu Czas edycji: 2017-05-14 o 21:41 |
|
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
Chilli - Hahaha dobra jesteś agentka z tymi pestkami
![]() ![]() Brzuszek cudny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te lody są pyszne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
Zwykła FV - a zachodu tona, jacyś niekompetentni ludzie :/
Samantha Twoja teściowa, też dobra widzę :/ Wiecie co? Moj synek jak się wierci tak mocniej, to.ja czasami czule takie chrobotanie jakby... w dole pod pępkiem... i powiem Wam,. że kilka razy usłyszałam tam ze środka jakby pekanie baloników, bąbelków czy pęcherzyków powietrza... coś w tym stylu, takie pikniecie jakby, ale normalnie słychać na zewnatrz, dwa razy dzis poczułam i usłyszałam- dziwne :/ i ciekawe za razem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdjecie dziecka tez bedzie chciala ale nie dam uwazam ze jakas prywatnosc mi i mojej rodzinie sie nalezy. A guzik obchodzi innych co u mnie sie dzieje. Juz pisalam ze ledwie powiedzielismy ze jestem w ciazy to juz dodala ze musi wszystkich poinformowac. Szlak mnie trafil i powiedzialam ze sprawy dotyczace mnie i mojej rodziny to nasza prywatna sprawa i nie zycze sobie informowania innych osob. Kazdy niech mówi o sobie. |
|
|
|
|
#2395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chrobotania też czuję czasami, właśnie ostatnio TŻ próbowałam to wyjaśnić i do czegoś porównać jakby rączkami mi skrobał o coś
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
Mała ja czasami też słyszę jakieś dźwięki z brzucha i nie wiem czy to Mały "pływa" czy co tam robi, czy co to
![]() Chilli zapomniałam skomentować fotki brzuszek zacny ale te ciuchy teraz takie robią ja nie wiem... skracają się czy co ja dzisiaj ubrałam spodnie ciążowe i t-shirt popatrzyłam do lustra oki, poszłam do sklepu, a one pod wpływem ruchów musiały się obsunąć niżej, wracam do domu patrze do lustra a tam tam chamsko widać ten pas ciążowy Darietta sorki jeśli będę zbyt bezpośrednia. Ja rozumiem, że nie przepadasz za teściową i masz ku temu powody, ale zdjęcie z Waszego ślubu, czy zdjęcie dziecka to nie jest obdzieranie Was z prywatności. Takie zdjęcie matce/babci mogłoby sprawić wiele radości. Moja mama ma w ramce zdjęcie mojego brata i bratowej ze ślubu oraz wnuka i nigdy nie pomyślałabym, że to zbyt prywatna rzecz. Rozumiem, że Twoi rodzice też takich zdjęć nie dostaną? |
|
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama jak i tesciowa chwalila się zdjęciami i filmem z naszego wesela. Nie miałam im tego za zle. uważam ze to normalna sprawa. Z dzieckiem będzie podobnie. Niech się chwalą az pod niebiosa skoro im to sprawia przyjemność 😀moja mama wszystkim mówi ze zostanie babcia i mowi to z wielka duma. To ich pierwsza wnuczka.dlatego tak się cieszą.
|
#2398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz na tvp 2 zaczyna się fajny film M.Wrony Chrzest polecam jak ktoś nie widział ! dzięki dziewczyny za miłe słowa odnośnie brzuszka a koszulka a jakże ,skurczyła się w praniu
|
|
#2399 | |
|
Zadomowienie
|
caly dzień spedzilam z synem na spacerach z rowerem, na ogródku, na lodach i u kuzynki. piekna pogoda byla!
syn w krotkich spodenkach biegał! mnie sie troche twarz opaliła. nadrobilam czytanie, ale oczywiscie moj tel. nie ma ochoty cytować tego co ja! Cytat:
moja tesciowa też chciala przy pierwszym dziecku "asystować" przy przebieraniu, karmieniu i kąpaniu bo przecież musi mi pokazać jak to robić, że ja nie bede umiala itd... wyśmiałam ją i powiedzialam że dziecko jest moje i męza i damy sobie sami rade. oczywiście foch. ale wiecie skąd to sie bierze? teraz mamy dostęp do calej tej wiedzy co i jak z dzieckiem robic, mamy internet, szkoly rodzenia czy książki. kiedyś tego nie było i to babcie przekazywały tą wiedze mlodym matkom. zresztą znam i teraz takie matki ktore sie nie interesowaly niczym przed porodem tylko wlasnie liczyły na to że mama/teściowa bedzie ich wyręczać.. oooo dokładnie!
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
200 postów, nie nadrobię na życia!
Melduje się tylko że żyje:p jestem pod Warszawą u przyjaciółki. Ona ma chorego, niepełnosprawnego synka. Chłopak jest taki uroczy że do zjedzenia. Ma prawie 2 latka. Uczy się mówić ale jest ciężko bo jest na respiratorze. Ale ciocia już ze dwa razy powiedział Mam nadzieję że pogoda u Was taka cudna jak tu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:41.

Sory ale wybuchnęłabym teściowej śmiechem gdybym coś takiego usłyszała

ja z Wami nie wytrzymam!

🤦🏻☠♀️🤦🏻☠♀️