Sierpniówki 2017 <3 cz.4 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-15, 09:14   #1981
a_nn_a_
Zadomowienie

Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
To musze jeszcze to sprawdzi. Może jest szansa na kangurowanie

Siedzę w ciuszkach po Grześku.

Olaboga ... nie wiedziałam ile tego jest
Ale spokojna jestem bo faktycznie mam luz jeśli chodzi o couszki na początek

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
To fajnie, że masz w czym przebierać. Ja muszę kupić dosłownie z 2 pary polspioszkow na start w jakimś neutralnym kolorze,żeby pasowały do wzorzystych body itp.
Wczoraj analizowalam co jeszcze mi zostaje do kupienia i głównie ciężkie sprzęty typu laktator, niania,monitor oddechu. Czekam na jakie spromocje na dzień matki i dziecka może akurat coś się trafi np na wanienke,materac czy pościel☺

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 09:17   #1982
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Tez tak myślałam, że dopóki nie wjeżdżając porody zabiegowe to plan porodu ok, ale położna mówiła, że jeśli mamy plan porodu to oni później w dokumentacji go maja i należy go egzekwować nawet przy cc np co do kangurowania, o ile oczywiście masz siłę i moc o tym myśleć. Dlatego mówiła, że tutaj partnera rola duża, żeby czuwał nad tym. Może to jej odczucia z praktyki u nas w szpitalu. Moja koleżanka miała plan,miała cc,nie wyraziła zgody na szczepienie a przynieśli zaszczepione dziecko,także rozumiem twój punkt widzenia.

No właśnie wszystko zależy na kogo sie trafi na oddziale i jakie procedury ma szpital... Nie zawsze wychodzi tak jak chcemy. Mam tylko nadzieje, ze każda z nas zna swoje prawa i wie czego może sie domagać.

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 09:18   #1983
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
To musze jeszcze to sprawdzi. Może jest szansa na kangurowanie

Siedzę w ciuszkach po Grześku.

Olaboga ... nie wiedziałam ile tego jest
Ale spokojna jestem bo faktycznie mam luz jeśli chodzi o couszki na początek

Ja na ciuszki wydałam majątek - wszystko kupowałam od nowa... Pierwsze dziecko, dzieci w otoczeniu brak.
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 09:19   #1984
diablica80
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017 &lt;3 cz.4

Cytat:
To fajnie, że masz w czym przebierać. Ja muszę kupić dosłownie z 2 pary polspioszkow na start w jakimś neutralnym kolorze,żeby pasowały do wzorzystych body itp.
Wczoraj analizowalam co jeszcze mi zostaje do kupienia i głównie ciężkie sprzęty typu laktator, niania,monitor oddechu. Czekam na jakie spromocje na dzień matki i dziecka może akurat coś się trafi np na wanienke,materac czy pościel☺

Takie perełki...

Na początek jesieni dwa fajne niebieskie kombinezony

Reszta 56 na chłodniejsze dni w lecie i może do spania

Edytowane przez diablica80
Czas edycji: 2017-05-15 o 09:21
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 09:19   #1985
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:

Ja musze nianie jakaś kupić i właśnie sie zastanawiam jaką, jak będziesz miała cynk o jakiejś promocji na nianie to sie podziel info

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-05-15, 09:20   #1986
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Ja na ciuszki wydałam majątek - wszystko kupowałam od nowa... Pierwsze dziecko, dzieci w otoczeniu brak.
To ja tak z Grześkiem miałam... pierwszy w rodzinie od dłuższego czasu. Miałam trochę używek ale nie w moim guście. Tzn. Kaftaniki...koszulki...bl uzy...mega niepraktyczne

Stary 2017-05-15, 09:21   #1987
malenka1889
Zadomowienie

Dot.: Sierpniówki 2017 &amp;lt;3 cz.4

Cytat:
Na początek jesieni dwa fajne niebieskie kombinezony

Reszta 56 na chłodniejsze dni w lecie i może do spania

No i super, ja późnej rozejrzę sie nad jakimś kombinezonem na jesień.

Ja czekam na paczkę od Doroty, mam nadzieje ze listonosz dzisiaj przyniesie bo chciałabym już pomacać to co kupiłam

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-05-15, 09:21   #1988
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Ja musze nianie jakaś kupić i właśnie sie zastanawiam jaką, jak będziesz miała cynk o jakiejś promocji na nianie to sie podziel info

Wysłane za pomocą mTalk
Oczywiście dam znac😚
Cytat:
To ja tak z Grześkiem miałam... pierwszy w rodzinie od dłuższego czasu. Miałam trochę używek ale nie w moim guście. Tzn. Kaftaniki...koszulki...bl uzy...mega niepraktyczne

Ja teraz kompletowalam od zera, bo nie mialam nic i dlatego stalam się łowcą promocji 😊

Stary 2017-05-15, 09:26   #1989
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Oczywiście dam znac😚

Ja teraz kompletowalam od zera, bo nie mialam nic i dlatego stalam się łowcą promocji 😊

Właśnie mąż sie ze mnie śmieje nieraz, że jestem łowcą promocji witam w klubie.

On nie patrzy na ceny, bierze to co mu sie podoba, a ja wole szukać promo żeby TZ nas z torbami nie puścił he he dlatego ja robię u nas zakupy

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-05-15, 09:45   #1990
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:

No ale teraz masz z głowy Ja też liczę, że mi te zakupy zaprocentują przy kolejnym dziecku

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Laski, spacerówka do wzięcia praktycznie za darmo!!!
https://www.olx.pl/oferta/wozek-spac...8-IDmf0cy.html
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 09:50   #1991
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Ale zazdroszczę! Ja cały czas nagabuję TŻ, żeby się przeprowadzić do Trójmiasta, ale staje okoniem i chyba nici z moich morskich nadziei

Kupiłam dzisiaj wreszcie torbę do porodu. Nie będę jednak taszczyć gigantycznej walizki Kręciłam nosem, kręciłam, i w końcu znalazłam taką:
http://allegro.pl/adidas-torba-3-str...475107975.html
Ja mam swoja nike torbe i ja zamierzam wziac, tylko zastanawiam sie nad osobna dla Hani, ale wolalabym wlozyc jedna w druga zeby nie rozkladac sie za bardzo

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Jutro Was nadrobię. Melduję tylko, że od jutra w biedrze promocja na dzieciowe sprawy (pieluchy, chusteczki, kosmetyki, itp.), a od czwartku ciążówki

O dzieki
Cytat:
Napisane przez Alexandre Pokaż wiadomość
Ok A ja obiecuję ćwiczyć trzy razy w tygodniu (najpewniej poniedziałki, środy i piątki) po 30 minut. Dzisiaj odpalę płytkę nie lubianej tutaj Ani Lewandowskiejto zobaczę czy 30 minut wystarczy

Lewandowska nie Lewandowska, lepiej cokolwiek dzialac w miare mozliwosci niz siedziec przed kompem i jeczec ze ktos dobry a ktos nie masz ten program ciazowy?

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 10:20   #1992
oriane
Rozeznanie

Witam. Ja też praktycznie kompletuje od 0 wyprawkę dla 2 osóbek. Dostałam 1 łóżeczko ikea sniglar i 1 wózek roan, 1 wanienkę, 1 chustę jak jeszcze nie wiadomo było, że są x 2.

Ubranka od 0 bo w rodzinie małych dzieci 2 sztuki z czego mamy sprzedawały ubranka i graty na bieżąco jak dzieci wyrastały. Jedna jest w UK. A drugiej teraz rodzona siostra urodziła więc jej daje jak coś ma.

Też staram się na promocjach i tanich sklepach typu pepco czy czym lidl. Nie rzucam się na ubranka typu 40zł za jedno bo mi kasy szkoda. Gdyby było jedno dziecko to bym się może połakomiła.

Też mi grube sprzęty typu monitory, niania, laktator, wózek, foteliki zostały. Ale z laktatorem to się chyba wstrzymam jak będę w szpitalu i wtedy na szybko z neta kupię. Tak samo monitory oddechu, a nóż się jeszcze trafi używka do tego czasu, a jak nie to koszt 880zł z gemini na szybko

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 10:24   #1993
emdzik
Zakorzenienie

Eh w tym miesiącu też mi poszło ponad 500 zł na wyprawkę.. niby drugie dziecko i dużo rzeczy mam ale i tak dużo potrzeba..
Masakra skąd te pieniądze brać.

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 10:42   #1994
judkama
Zakorzenienie

Hejka! Ja wlasnie wyruszam na lowy lumpkowe

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 10:51   #1995
judis
Zadomowienie

Dziewczyny zastanawiam się nad tym monitorem oddechu, nie wiem skąd na to kasę wziąć, ale z drugiej strony to pierwsze dziecko i pewnie będę pełna obaw bez tego sprzętu... Wy kupujecie bądź miałyście już przy pierwszym i się sprawdził?
judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 10:55   #1996
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie mąż sie ze mnie śmieje nieraz, że jestem łowcą promocji witam w klubie.

On nie patrzy na ceny, bierze to co mu sie podoba, a ja wole szukać promo żeby TZ nas z torbami nie puścił he he dlatego ja robię u nas zakupy

Wysłane za pomocą mTalk
Ja u mnie też się staram sama wybierać, jemu pokazuje,żeby zobaczył co i jak i żeby nie było, że później się będzie pytał na co kasa poszła haha
Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Ja mam swoja nike torbe i ja zamierzam wziac, tylko zastanawiam sie nad osobna dla Hani, ale wolalabym wlozyc jedna w druga zeby nie rozkladac sie za bardzo

O dzieki

Lewandowska nie Lewandowska, lepiej cokolwiek dzialac w miare mozliwosci niz siedziec przed kompem i jeczec ze ktos dobry a ktos nie masz ten program ciazowy?

Ja chyba wezmę taka mini walizkę na kółkach, chociaż sama jeszcze nie wiem bo moja szwagierka jak na kółkach wjechała do szpitala to na twarz dostała pytanie czy na wakacje leci od położnej 😉😅
Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Hejka! Ja wlasnie wyruszam na lowy lumpkowe
Powodzenia!

Stary 2017-05-15, 11:19   #1997
admirable
Zakorzenienie

Ja też mojemu pokazuje i pozwalam się wypowiedzieć odnośnie koloru. Jedynie przy wózku miał więcej do powiedzenia. Np łóżeczka wszystkie dla niego wyglądają tak samo. O mój mąż sam wybierał bujaczek i tutaj ja średnio się wtracalam, za to on czytał i porownywal.
W zeszłym tygodniu zamówiłam paczkę z gemini, od hubiworld i pizamki i poszło ponad 800 zl a przecież tam niczego nie ma! Jeszcze kupilam 2 ręczniki w pepco za 60 zl i tak się zbiera. Dobrze, ze to powoli koniec kompletowania wyprawki. Muszę poodhaczac na mojej liście i zobaczyć co zostalom

admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 11:34   #1998
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
Ja też mojemu pokazuje i pozwalam się wypowiedzieć odnośnie koloru. Jedynie przy wózku miał więcej do powiedzenia. Np łóżeczka wszystkie dla niego wyglądają tak samo. O mój mąż sam wybierał bujaczek i tutaj ja średnio się wtracalam, za to on czytał i porownywal.

W zeszłym tygodniu zamówiłam paczkę z gemini, od hubiworld i pizamki i poszło ponad 800 zl a przecież tam niczego nie ma! Jeszcze kupilam 2 ręczniki w pepco za 60 zl i tak się zbiera. Dobrze, ze to powoli koniec kompletowania wyprawki. Muszę poodhaczac na mojej liście i zobaczyć co zostalom

Wyprawka kompletowana od zera to niezły wydatek... Przy drugim juz łatwiej.

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-05-15, 12:00   #1999
Martoolka87
Zakorzenienie

Dzieńdoberek
Zaczynam nadrabianie poweekendowe

Cytat:
Jeszcze Myszka zrobiła mega awanture rajstopowo-sandałkową, to juz w ogóle sie cieszę, że drugiej takiej osobistosci nie bedzie
Królowa może byc tylko jedna!
To Ci ułatwiła oswojenie się ze zmianą

Cytat:
W ogole to się zaczęłam zastanawiać nad torbą do wózka, która jednoczesnie bedzie plecakiem. W końcu przy chustowaniu się przyda bardziej plecak.
Eeeeej nie wpadłam na to Dzięki za podpowiedź

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Nancyyyy Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny. Dawno mnie nie bylo ale czytam was i jestem w miare na czasie😁Wakacjowalam sobie troche co odbilo sie na mojej wadze 😂 jak narazie plus 10 kg. Kto da wiecej?? Medluje sie po wizycie. Moj Gabriel wazy 1 kg . Jestem 27w3d. Czy ktoras mama ma wage z tego tyg dla porownania? Dolaczam zdjecia.Załącznik 7064186
Gratki
Moja w 25t6d miała 1100 gram, ale to jest Gigantyna Lekarze straszyli hipotrofią, a ona powyżej 90 centyla wypada

Cytat:
Napisane przez yabadabadooo Pokaż wiadomość
Tak, detektor zamawiałam na allegro z AngelSound. Płaciłam jakoś 120zł+przesyłka. Teraz rzadziej używam, ale na początku(zanim zaczęłam czuć ruchy) jak miałam schizy to słuchałam nawet kilka razy dziennie i to mega mnie uspokajało
Też mam ten detektor, ale ostatnio nie używam. Od czasu jak czuję ruchy młodej, to nie odczuwam takiej potrzeby. Poza tym teraz trudniej jest mi znaleźć to tętno, bo ona lata po całym brzuchu

Cytat:
Te prześcieradła są z gumka wiec myślę,ze jak kupisz 120x80 to nie będziesz musiala nic przerabiać te 10 cm nie zrobi ci pewnie różnicy bo ja pamiętam,ze frotte po wypraniu ledwo co wciskałam na materac bo ciasne były, a niby wszystko w rozmiarze
Właśnie takich 120x80 też nie znalazłam Robią 120x60 standardowo

Cytat:
Kurde wkurza mnie brat męża, kase pożyczył od nas i miał oddać do kwietnia max i dowiaduje sie właśnie, że oni sobie jakaś wiate stawiają, a nasza kasa gdzie??? Męża brat wiec ja sie o kasę nie chce upominać ale mogliby trochę pomyśleć, że dziecko mamy w drodze...
Trzeba go pognić

Cytat:
Napisane przez Lalalandia Pokaż wiadomość
Hihi ale się uśmiałam. Sąsiadom tydzień temu urodziła się dzidzia i przed chwila sąsiad krzyczy do nas i jeszcze jednych sąsiadów z tarasu ze musi sie pochwalić bo wynosi swoj pierwszy worek pieluch w zyciu No mało się nie posiekałam ze śmiechu jaki dumny tatuś
Niezły as

Cytat:
Fajnie, że będziecie mieli rówieśnika tak blisko Ja też poproszę o rozmiar do 3,5kg i w miarę możliwości do 56cm, bo mam dużo słodkich ciuszków na 56
Też mi się marzą takie unijne wymiary

Cytat:
Martoolka, wpiszesz mi wizytę kontrolną u gina 30.05 i dodatkowe USG 21 czerwca? Dzięki przeogromne Aaaaa, i możesz mi już wpisać imię - Tadeusz
Już wpisuję

Cytat:
Napisane przez orchidea30 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak to jest z kontrolami ZUS, co mogę robic na zwolnieniu, czy mogę sobie pojechać na zakupy wyprawki np. Miała któraś z was kontrole ZUS?
Jak masz wpisane, że możesz chodzić, to w razie kontroli wytłumaczysz. Jeśli krótko przed ciążą ani na początku ciąży nie miałaś wprowadzanych zmian w umowie, to raczej nie powinni Cię kontrolować. Sprawdzają częściej osoby, które np. miały zleceniówkę, a nagle dostały umowę o pracę, albo zatrudniły się krótko przed pójściem na L4
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 12:03   #2000
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orchidea30 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak to jest z kontrolami ZUS, co mogę robic na zwolnieniu, czy mogę sobie pojechać na zakupy wyprawki np. Miała któraś z was kontrole ZUS?

ja sie kiedys nad tym zastanawialam, a teraz to w sumie rzadko jestem w domu. Nawet moge nie wiedziec ze byli dopoki listu z wezwaniem do zus nie dostane

Cytat:
Jutro Was nadrobię. Melduję tylko, że od jutra w biedrze promocja na dzieciowe sprawy (pieluchy, chusteczki, kosmetyki, itp.), a od czwartku ciążówki

dzięki za info, moze beda rajstopy ciazowe adrian to nakupie sobie

Cytat:

Wysłane za pomocą mTalk
z mezem ostatnio sobie ustalilismy ze niani nie bedziemy kupowac przed, a po jak stwierdze ze mi potrzebna bo np. latam i ciagle sprawdzam do pokoju obok czy cos w tym stylu

powtórze się: muszę się zabrać za listę wyprawkową
Stary 2017-05-15, 12:19   #2001
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianca30 Pokaż wiadomość
Ja w pon mialam wizyte. Niestety moj gin z tych, co nie robia usg na kazdej wizycie. Niby prywatnie a zachowuje sie jak na nfz, jakby mi tylko 3 usg przyslugiwalo.
Dziwne podejście, tym bardziej, że prywatnie chodzisz

Cytat:
A ja żałuję, że zaraz po cc nie dają maleństwa na klatę. Chociaż na chwilę na czas szycia
W szkole rodzenia położna mówiła, że jak mama nie może, to warto, żeby tata kangurował. Ma prawo się tego domagać

Cytat:
Napisane przez yabadabadooo Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie za info! Mam Biedre pod blokiem, ale ja nigdy nie wiem jakie promocje są od kiedy i jakie w ogóle są
Ja też bym nie wiedziała, ale na innym wątku podczytałam

Cytat:
Idę niedługo robić śniadanko bo chyba Elvis jest głodny
Ta ksywka bawi mnie za każdym razem

Cytat:
Stoi
Dziewczyny, powiedzcie mi, ile kupić Octeniseptu na czas połogu? Czy 250ml wystarczy czy dołożyć opakowanie uzupełniające?
Któraś z dziewczyn odradzała octenisept ze względu na skład, ale ja też zamierzam kupić dla siebie. 250 ml to dużo, on jest bardzo wydajny, więc myślę, że w zupełności wystarczy

Cytat:
Plan porodu ok... ale polityka szpitala to drugie mają takie procedury co do cc i nawet najlepiej napisany plan porodu tego nie zmieni. Co innego poród sn. Wtedy przestrzegają planu porodu.
Będziemy w środę pisać w szkole rodzenia, to Wam tu zapodam. Miało być później, ale dołączyła do nas czerwcówka i położna chce, żeby zdążyła to napisać
W grupie rodzących na polnej ktoś wrzucił fajnie rozpisany plan, więc sobie zapisałam i się z Wami podzielę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 16473877_215349752265460_8822397312435335730_n.jpg (73,1 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 16425945_215349798932122_4787760836025772696_n.jpg (78,9 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 16603001_215349772265458_4747166770698931995_n.jpg (73,4 KB, 37 załadowań)
Stary 2017-05-15, 12:35   #2002
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też te grubsze wydatki jeszcze zostały: chusta, monitor oddechu z nianią, bujaczek, wózek (tu na szczęście mamy sponsora).
Pokliklałam parę rzeczy na allegro i skompletowałam koszyk, muszę zatwierdzić i zapłacić. A w przyszłym miesiącu chyba aptekę ogarnę

Cytat:
Mój to by chciał, żeby wszystko było, ale żebym niczego nie kupowała

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
Dziewczyny zastanawiam się nad tym monitorem oddechu, nie wiem skąd na to kasę wziąć, ale z drugiej strony to pierwsze dziecko i pewnie będę pełna obaw bez tego sprzętu... Wy kupujecie bądź miałyście już przy pierwszym i się sprawdził?
Ja kupuję Młoda ma od początku spać w swoim pokoju, wiec będę się czuła bezpieczniej

Cytat:
Ja u mnie też się staram sama wybierać, jemu pokazuje,żeby zobaczył co i jak i żeby nie było, że później się będzie pytał na co kasa poszła haha
Robię tak samo Ostatnio jak mu chciałam pokazać koszyk na allegro, to zawczasu mówił, że przesadzam z tymi zakupami, a potem patrzył jednym okiem, średnio był zainteresowany

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
dzięki za info, moze beda rajstopy ciazowe adrian to nakupie sobie
W gazetce niestety ich nie ma
Są: bluzki, spodnie dresowe, piżamy, koszule nocne, legginsy i poduchy ciążowe
Stary 2017-05-15, 12:51   #2003
crescent
Zakorzenienie

Cytat:

W gazetce niestety ich nie ma
Są: bluzki, spodnie dresowe, piżamy, koszule nocne, legginsy i poduchy ciążowe
licze ze moze zapomnieli umiescic

Dziewczyny co myslicie o poduszcze klin? potrzebne to, zbedne? od samego poczatku miec?
Stary 2017-05-15, 12:55   #2004
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
licze ze moze zapomnieli umiescic

Dziewczyny co myslicie o poduszcze klin? potrzebne to, zbedne? od samego poczatku miec?
Kupiłam... i zbędny wydatek jak dla mnie. Młodemu źle się na tym spało / leżało. Zsuwał się tak jakby na boki.
Ogólnie ja nie polecam. Może któraś mamuśka cos dopowie... może tylko u nas się to nie sprawdziło

Stary 2017-05-15, 13:03   #2005
judis
Zadomowienie

Cytat:
Kupiłam... i zbędny wydatek jak dla mnie. Młodemu źle się na tym spało / leżało. Zsuwał się tak jakby na boki.
Ogólnie ja nie polecam. Może któraś mamuśka cos dopowie... może tylko u nas się to nie sprawdziło

Też gdzieś czytałam że się nie sprawdza

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

No to mam mały zapas biedronkowych pieluszek 😊

Stary 2017-05-15, 13:14   #2006
admirable
Zakorzenienie

Cytat:
Też gdzieś czytałam że się nie sprawdza

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

No to mam mały zapas biedronkowych pieluszek 😊

Ile kupiłaś i jakie rozm?

admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 13:24   #2007
judis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
Ile kupiłaś i jakie rozm?

Dwie sztuki 1 (2-5kg) i dwie 2 (3-6kg) 🙂

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Dziwne podejście, tym bardziej, że prywatnie chodzisz

W szkole rodzenia położna mówiła, że jak mama nie może, to warto, żeby tata kangurował. Ma prawo się tego domagać

Ja też bym nie wiedziała, ale na innym wątku podczytałam

Ta ksywka bawi mnie za każdym razem

Któraś z dziewczyn odradzała octenisept ze względu na skład, ale ja też zamierzam kupić dla siebie. 250 ml to dużo, on jest bardzo wydajny, więc myślę, że w zupełności wystarczy

Będziemy w środę pisać w szkole rodzenia, to Wam tu zapodam. Miało być później, ale dołączyła do nas czerwcówka i położna chce, żeby zdążyła to napisać
W grupie rodzących na polnej ktoś wrzucił fajnie rozpisany plan, więc sobie zapisałam i się z Wami podzielę
Ja nawet nie wiedziałam że się pisze coś takiego jak plan porodu

Stary 2017-05-15, 13:36   #2008
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Dwie sztuki 1 (2-5kg) i dwie 2 (3-6kg) 🙂

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Wejdź dobie na stronę fundacji rodzic po ludzku. Jeśli się nie mylę tam można on line sobie zrobić plan i generalnie poczytać.

Stary 2017-05-15, 13:38   #2009
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Nie kupuję. Zastanawiam się czy w ogóle kupować płaską poduszkę, czy całkowicie bez młodą kłaść Na pewno w śpiworku będzie spała, bez kocyka i kołderki.
Mam piękną poszewkę ze smerfetką, wyhaftowaną przez śp. sąsiadkę mojej babci dla mnie, na płaską podusię właśnie, więc może to będzie argument, żeby jednak kupić

Cytat:
Lepiej mieć ze sobą W szpitalu wtedy wiedzą, że pacjentka ogarnięta i nie da sobie w kaszę dmuchać
Stary 2017-05-15, 13:39   #2010
judis
Zadomowienie

Cytat:
Wejdź dobie na stronę fundacji rodzic po ludzku. Jeśli się nie mylę tam można on line sobie zrobić plan i generalnie poczytać.

dzięki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości