|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść
Hypnotic- to nie było w żartach. Znajoma pytała mnie ile ważę, bo druga znajoma mówiła, że jestem gruba..to nie było miłe.
#4952 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Samobójstwa nie chciałam popełnić, przynajmniej nie byłam tego świadoma. Trudno w to uwierzyć, ale to jest naprawdę jakaś siła która cię do tego pcha. Coś co jest poza tobą, poza kontrolą. To straszne. Ale pamiętam, że w ogóle się nie bałam, że byłam jakby w półśnie. Nie było konkretnego powodu, nie było planowania- to nie przez jedzenie.
![]() |
#4953 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bardzo wzruszyła mnie Twoja historia.. tak samo jak inne dziewczyny, napisze, że jesteś bardzo silna, i podziwiam Cie. trudno mi teraz napisać coś więcej, ale wierzę, że Ci się uda pokonać tą chorobę. ![]() Wróciłam z wizyty.. Psycholog powiedziała, że ten wilczy głód to normalna reakcja organizmu. wygłodniałego organizmu. ma rację, ale ja i tak się z tym koszmarnie czuję. dobrze jest wtedy gdy mam całkowitą kontrolę nad jedzeniem. wszystko dokładnie odliczone. jeśli ją stracę, choć w najmniejszym stopniu - leci wszystko. i moje samopoczucie. jak łeb na szyje. od kilku dni jestem przygnębiona, nic mi się nie chce. mama na mnie krzyczy. że się nie odzywam. że mam tak dobrze (!) a nic z siebie nie daję. że nic nie robię, ciągle siedzę przy komputerze. że tylko pyskuje, że jestem nieznośna, że... ![]()
![]() |
#4954 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie jest o tyle dobrze, że jesz mimo, że Ci cięzko. Ale poważny kryzys wisi w powietrzu, prawda? te myśli... to tylko takie przelotne myśli, czy ciągnące się przemyślenia np. przez kilka dni? a Twoje koleżanki wiedzą o ed, mogą Cię jakoś 'pilnować''? Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, bo chyba większośc z nas tak ma, ze nie lubi opowiadac o sobie. Zamyka się w swoim świecie i udaję, że wszytsko jest ok, a wewnętrznie przezywa rozdarcie i własny dramat. Większośc z nas jest zbyt wrazliwych,na uwagii innych wrażliwych na życie i problemyy.Daltego często osoby z Ed sa tak do sibie podobne.
Dla większości z nas jedzenie to jedyna rzezc, nad którą tak dokońca mamy kontrolę lub jej brak(w przypadku bulimi) jedzenie to tylko zewnętrzna częśc tego co dzieje się w nas i co jest tak naprawde przyczyną problemu. A my musimy się starac i bardzo ,,przeszukiwac nasza psychikę"by i ona wróciła na właściwy tor ![]()
#4956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to smutne, że Twoja mama tak reaguje. Spróbuj ją zrozumieć, ale to trudne, wiem, bo ona Tobie też nie pomaga swoim zachowaniem ![]() ![]() jak dzisiaj z jedzeniem? mam nadzieję, że lepiej...
![]() ![]() |
![]() |
#4957 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ciekawe jak będzie jutro ![]() ![]() Asilos Magdalena cokolwiek bym nie napisała to bedzie to banalne...czytając to co nap zabrakło mi słów ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4958 |
Raczkowanie
|
Co do obozu dla zabużeń... 500 zł zero kontroli z jedzeniem 5 posiłków dziennie przez dietetyczkę ułożone no i basen , konie , terapiee..
dwie grupy Bulim. i Anorek. pozatym basen , konie ... terapie... ... boję się.. ale i chcę bardzo... co wy o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | |
Zadomowienie
|
taka nie inna - masz stuprocentową racje w tym co piszesz..
Cytat:
![]() dzisiaj miałam nawet problem zacząć rozmowę z psychologiem. gdyby ta cały czas pytała się co u mnie i dlaczego nie chce rozmawiać nie powiedziałabym nic. na szczęście zmieniła temat i w końcu się otworzyłam. strasznie się za to nie lubię. że nie potrafię rozmawiać o uczuciach, o tym co mnie boli.. Izuś, Kochana, jak Ty się o nas martwisz ![]() U mnie z jedzeniem.. wiesz, ja już na prawdę zatraciłam w sobie uczucie głodu oraz pełności. Nie potrafię tego określić. Aczkolwiek dzisiaj sie ograniczałam. Na II śń nie wziełam kanapek tylko porządne jabłko. Ale bo obiedzie znowu nie czułam się najedzona, zjadłam jeszcze dwa jabłka, podjadałam marchewke z groszkiem z garnka i zjadłabym pewnie więcej gdybym nie musiała wychodzić.. Może zacznę wklejać jadłospisy na NCJ ![]()
![]() |
#4960 |
Zadomowienie
|
nie ma się chyba czego bać. wygląda bardzo aktrakcyjnie, ale zero kontroli z jedzeniem? coś tu się chyba nei zgadza... skąd masz takie informacje?
#4961 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę dziś wieczorem przemyśleć sobię wiele rzeczy. Co do psychologa to oczywiście masz rację. Sama wiem, że zbyt głębok to wszystko się we mnie zakorzeniło abym poradziła sobię sama. Mogę to zagłuszyć, mogę mieć lepszy okres, ale wszystko wróci prędzej czy później. Już i tak wystarczająco dużo życia straciłam. Muszę zastanowić się jak najmniej boleśnie przekazać to mamie. Obawiam się, że ostatecznie zabraknie mi odwagi...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4962 |
Zadomowienie
|
Tamonita: Nie chce spalać mięśni ani nic tylko gdzieś przeczytałam, że przy nabieraniu masy trzeba ćwiczyć
![]() plameczka : wiem, że moge ale nieraz to mam takie obawy, że coś ma za dużo tłuszczu a za mało białka. ![]() Szczerze to ja bardzo często sama gotuje i potrawy wychądzą b. dobre. ![]() iza_wiosenna: dziękuje ![]() EwelkaaS : co to za znajoma, że tak ci powiedziała? A mogłabyś mi przesłać swoją fotke?Ja za chwile swoją ci wyśle. Asilos Magdalena moge cię zapytać : gdzie teraz jesteś, że za niedługo wracasz ? <sorry, że pytam ale ja taka nie doinformowana jestem ![]() Byłam w sklepie i zrobiłam zapasy jedzenia ![]() ![]() ![]() ![]() A jeszcze jedno mogłabym prosić o zdjęcia niektórych z was bo ja swoje wysłałam a dostałam tylko jedno od izy_wiosennej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4963 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
powinnaś pomyśleć nad terapią, a mama jest wg mnie pierwszą osobą, która powinna dowiedzieć się, że coś nie tak. pomyśl, jak się poczuje, gdy dowie się, gdy stanie się coś złego ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Zakorzenienie
|
Asilos Magdalena -
![]() ![]() Hypnotic -jesteś w trakcie terapii?? W ostatni weekend gdy miałam ten kryzys to przypominała mi się cała moja choroba, bardzo to dziwne , ale żałowałam wtedy że zaczęłam się leczyć że nie skończyłam tego co zaczęłam w sensie że nie doprowadziłam się do śmierci i skrajnego wyczerpania, i wtedy tez zaczęłam an nowo myśleć o odchudzani, wiesz bardzo mnie to przeraziło bo myślałam że to nawrót i że cała terapii nie ma sensu. Powiedziałam o tym mojej psycholog , a ona na to że bardzo dobrze bo to znaczy że oczyszczam się wew, z negatywnych emocji, że widzę swoje błędy i że jestem na dobrej drodze a ten moment jest ważny w terapii. Więc tak teraz pomyślałam że może i Ty przez to przechodzisz?? Zooosiu- Kochana to początek leczenia a wtedy wszystkie objawy się potęgują, Twoja złość, kontrola i stany depresyjne ![]() ![]()
#4965 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swojej fotki nie mam, więc nie prześlę. Czekam na twoją ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4966 |
Raczkowanie
|
Dzwoniłam.. ale jedno ale ... aby uczestniczyć w zajęciach miinimalne bmi 16,5
|
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Zakorzenienie
|
czyli z niższym nie wolno?
![]() |
#4969 |
Zakorzenienie
|
Na pewno skoro nie ma kontroli jedzenia.
![]() |
#4970 |
Raczkowanie
|
można ale nie możesz uczestniczyć w zajęciach ruchowych :|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Och czuję, że mam przed sobą dłuuuugą, nieprzepsaną noc...
![]() |
#4972 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale pisałaś, że już niedługo wracasz? a za ile ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A maila nie dostałam.
![]() |
#4974 |
Zadomowienie
|
Spójrz na moją sygnaturkę/podpis
![]() Jeszcze 36 dni i wracam do domku ![]()
#4975 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4976 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a ja przed chwilą zjadłam budyń kótry wcześniej schomikowałam w półce, wepchałam go w siebie chyba wminutę jak świnia i potem popiłam to prawie 0.5 litra mleka :| Boże jestem obleśna, i jak ja chce schudnąć? w ogóle boję się ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Wtajemniczenie
|
Mozna by było, skoro nie doszedł
![]()
#4978 | |
Wtajemniczenie
|
Tak, mam terapię, nawet dziś byłam. Ja jednak zawsze bardziej ufałam psychiatrze i lepiej się z nim dogaduje... Najbardziej lubiłam moją dawną panią doktor, ale ona mnie przekazała innemu lekarzowi, chociaż ten też jest w porządku.
Ech, ja już sama nie wiem co sie dzieje ![]() Ja sobie z tym nie radzę. Najgorsze jest to, że podświadomie czuję, że chyba już nie mam tak silnej woli jak kiedyś i nie potrafiłabym sobie tak wszystkiego odmówić i chyba to mnie boli... To dobrze i z jednej strony się cieszę, że już nie ograniczam się tak, ale mój umysł sobie myśli swoje. Mam zupełnie tak jak miała funky - żałuje czasem, że nie zrealizowałam swojego chorego planu (ważyć 27 kilo ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Raczkowanie
|
Hypnotic mi kiedyś mama tak powiedziała jak jadłam obiad... to sie rozpłakałam... bo sama się od wieków odchudza.. .... i teraz cały czas też i kiedy chorowałam to też
..... cholera... kto mnie nauczy jeść na nowo? |
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Staram się. A tym budyniem się nie przejmuj każdemu może się zdarzyć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.