|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Cytat:
Przy całym nie dostaniesz bo masz około 1400 na rękę ale nie wiem jak to dokładnie jest ale macierzyński masz abo cały rok 80 % albo 100 % pół roku i pół roku 60 % i z tego co czytałam to jeśli weźmiesz opcje druga to wtedy jeśli masz najniższa krajowa to wychodzi poniżej 1000 zł więc podobno się należy wyrównanie do tego tysiaca Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czytałam tak jak Darietta napisała. Ze to się nie liczy.
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Nie może być prosto
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jestem pewna ale kojarzy mi się że takie zaświadczenia ważne są miesiąc.
|
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powodzenia na wizycie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2617 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kosinkowe jest dla osób którym nie przysługuje zasiłek macierzyński czyli bezrobotni i osoby zatrudnione na umowy cywilnoprawne (dzieło) tak jak jest w linku który zamieściłam. |
|
|
|
|
#2619 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć! Wpadłam nadrobić i ładnie się przywitać
![]() Miałam spać i odpoczywać, a moj futrzak wpadł mi w pościel z brudnymi łapami po przyjściu z porannego spaceru i już o rano pranie zrobiłam. Nicpoń mały ![]() Muszę Wam powiedzieć, że po kilku m-cach odzyskałam swoją naprawioną toaletkę od stolarza. Ja, człowiek o złotej cierpliwości tak nakrzyczałam na tego gościa, że aż mam wyrzuty sumienia. Ale prawda jest taka, że należało mu się bardzo. A u mnie jest tak, że jak ktoś za bardzo nadużywa mojej dobroci to się to źle dla niego kończy Dzięki za info odnośnie liczenia ruchów, widzę, że nie tylko ja nie mam takich instrukcji. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A II trym. miałaś? Bo moja kuzynka III też nie miała, a potem jak zapytała gin. to ta jej odpowiedziała, że skoro II było ok, to III robić nie trzeba, taką miała teorię. Cytat:
Ja muszę spr. w ubezpieczeniu na życie swoim i Tż ile tam jest za urodzenie dzidzi i tam złożyć
|
|
|
#2620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
|
|
#2621 | ||
|
królikoholiczka
|
Cytat:
chociaż z tego co mówiła to kilku paniom przyniosło to ulgę Cytat:
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie prawda Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe widać też się cieszy ![]() Cytat:
![]() Wtedy jest wyrównanie do zasiłku rodzicielskiego, właśnie tego tys. To chyba weszło dopiero w zeszłym roku.
|
|
|
#2626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kciuki za wizytę ![]() Jak będziecie zgłaszać dziecko to odpisy aktów do pracy i świadczeń socjalnych macie za darmo tylko trzeba się upomnieć w USC i wniosek napisać
|
|
|
|
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2628 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mialam usg II trymestru i na przelomie II i III mialam szczegółowe usg z echem serduszka i może z tego wzgledu gin mu nic nie mówił juz a pewnie na tej wizycie obejrzy małą dokladnie bo ostatnio oglądał ją w 24tc. Ja to w ogóle nie myślę o tych becikowych itd. Moj tz pracowal w 2015 w niemczech wiec jak wezma dochody za ten rok to raczej nie dostaniemy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego jeszcze nie wiem muszę zapytać księgowej bo ja mam najniższa umowę i na razie wszystko płaci mi zus a później wzięła bym to opcje 100 % i 60% bo się bardziej opłaca właśnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
To zależy kiedy złożysz wniosek bo jeśli w listopadzie to wezmą dochody z 2016 roku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2630 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2631 | |
|
Zadomowienie
|
Ale dyskusja o becikowym
![]() Ja się tym zajmę już po. Cytat:
Xzora powodzenia na wizycie! Taedio cudny kosz! Pasowałby do pokoju naszego małego Gwiazdki |
|
|
|
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać Chilli jak będziesz coś więcej wiedzieć. Czy zaśw od pracodawcy wystarczyczy trzeba z ZUS?
|
|
#2633 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym chyba sama nie sprobowala własnego mleka nie mówiąc juz żeby tż prosić jak tu Emilia pisaala że położna zaproponowała taka opcje Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2634 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.mops.wroclaw.pl/formy-pom...zinne/becikowe
dodzwoniłam się ale Pani mnie zbyła oczywiście na kij ta infolinia?! odesłała mnie na stronę www i kazała przyjechać na Hubską do Mopsu to mi wszystko da i powie co i jak ale jeżeli straciłam pracę to pit 11 ,świadectwa pracy jeżeli zmieniałam pracę od 2015 r. zaświadczenie o dochodach ,umowy to jakiś kosmos... ale cóż chyba się przejadę bo całe wakacje na jednej wypłacie z dzieckiem ciężko to widzę...
|
#2635 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak, że nie jesteście sami!Cytat:
![]() Cytat:
za wyniki!Ja nie mogę z tymi biedronkami u mnie! w żadnej nie wchodzi promocja byłam w dwóch innych i to samo:/ tylko mała paczka mi weszła po cenie z promocji! wkurzam się!Udało Wam się za 19 zł kupić te 2? Dziewczymy a Wy idziecie na cały rok? w sensie rok po 80% czy 100/60? ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
![]() Ja mam znajomą w mopsie muszę wypytać o wszystko!
|
|
#2636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale te trzęsienia to takie dziwne jakby właśnie plywala szybko czy coś i u mnie to nie jest w jednym miejscu tylko lewa-prawa strona sie trzesie. Mój tż to nawet noe chce patrzec na to bo wygląda to strasznie Ja wczoraj byłam w biedrze niestety nie mogłam zarejestrowac karty moja biedronka bo cos na ich stronie nie dzialalo i kupilam tylko paczke dwójek za 24 zl Ja mysle zeby isc od razu na 80% ale przelicze druga opcje jeszcze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2637 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie kosmos! ;/ Cytat:
Ja biorę rok 80%. Lepiej to finansowo wychodzi bo 60% to dla mnie śmiech na sali.
Edytowane przez morelle_ Czas edycji: 2017-05-16 o 11:15 |
||
|
|
|
#2639 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym wolała innych sposobów na ulgę szukać ![]() Cytat:
Ja miałam na paragonie z biedry uwzględniony rabat -19zł, a kupiłam 1 paczkę newborn i 2 paczki mini, więc wychodzi mi że za newborn miałam -3zł, a za mini -16zł, czyli by się zgadzało a masz kartę biedronki? bo te mini tylko z kartą są w promocjiedit: musisz mieć kartę bo newborn też tylko z kartą w promocji pomyłka!
|
||
|
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

Synek z tej okazji łamie mi żebra 

czasami sie zastanawiam czy wszystko z nią ok bo mam wrazenie ze się tak trzęsie w środku
idę nadrabiać. 

a dziewczyna młodsza ode mnie i drugie dziecko. Na drugim usg lekarz im pow, że może tak być.

mialam usg II trymestru i na przelomie II i III mialam szczegółowe usg z echem serduszka i może z tego wzgledu gin mu nic nie mówił juz a pewnie na tej wizycie obejrzy małą dokladnie bo ostatnio oglądał ją w 24tc. 
Ja bym chyba sama nie sprobowala własnego mleka nie mówiąc juz żeby tż prosić jak tu Emilia pisaala że położna zaproponowała taka opcje

ale te trzęsienia to takie dziwne jakby właśnie plywala szybko czy coś i u mnie to nie jest w jednym miejscu tylko lewa-prawa strona sie trzesie. Mój tż to nawet noe chce patrzec na to bo wygląda to strasznie