|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | ||
|
ctrl alt delete
|
Dot.: Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część PIĄTA
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż co wesele musi sobie kupić krawat, poszetkę, ewentualnie spinki, ewentualnie koszulę, a ostatnio na jakimś blogu o garniturach wynalazł ałtfit z kamizelką i musiał koniecznie dokupić kamizelkę jak dla mnie przesada w 2 stronę ale dobra, lepsze to niż jeden zestaw na całe życie i woda kolońska za piątaka.Myślę, że na ślubie garnitur jednak jest obowiązakowy.
|
|
#3123 |
|
Raczkowanie
|
Spotkałam się z sytuacją, że na weselu facet ok. 40-45 letni ma dżinsy i dużo za duży brzuch
Do tego pomięta koszula i jakaś luźna sportowa marynarka. Pewnie myślą tacy Janusze, że A "przecież za chwilę schudnę to po co kupować nowy garniak" albo B " i tak za chwilę przytyję to po co kupować".Mi się to osobiście nie podoba. Mój mąż tez ma jeden garniak i kilka bardziej luźnych marynarek i to mu wystarcza. |
|
|
|
#3124 |
|
Konto usunięte
|
We Włoszech na weselach nie ma takiej spiny i tam widok gościa w jeansach to normalka
Ale tak, zdaję sobie sprawę, że żyjemy w Polsce ![]() Zresztą porównajmy sobie cenę garniaka a cenę sukienki to wtedy można dyskutować dlaczego facet nie kupuje garniaka co wesele innego. |
|
|
|
#3125 |
|
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;73845946]We Włoszech na weselach nie ma takiej spiny i tam widok gościa w jeansach to normalka
Ale tak, zdaję sobie sprawę, że żyjemy w Polsce ![]() Zresztą porównajmy sobie cenę garniaka a cenę sukienki to wtedy można dyskutować dlaczego facet nie kupuje garniaka co wesele innego.[/QUOTE] bo tam bardziej przywiazuje sie wagę do godzinowego savoir-vivru. mój facet też jest z południa i nie mogl sie nadziwic, że u nas na wesela wklada sie ciemne (czarne) garnitury przed godzina 18-20 ![]() Poza tym na południu z tego co widzę wesela są z reguly mniej uroczyste (albo już uber uroczyste z całym ceremoniałem) Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2017-05-16 o 09:16 |
|
|
|
#3126 |
|
lise-kotta
|
Włosi wlasnie zawsze się dobrze ubiorą pod okazję. Ale tam tez dużo łatwiej o dobrze skrojony garnitur.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt nie mówi o kupowaniu na każde wesele innego garnituru
Jeden porządny garnitur każdy facet powinien mieć w szafie (o ile oczywiście ma go gdzie wykorzystywać). Często do pewnego stopnia da się zarówno spodnie jak i marynarkę poszerzyć/zwęzić.
|
|
|
|
#3128 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A że wujek przyjezdny, to jedyne spodnie jakie miał to szorty prawie-cargo do samochodu. No i się w nie sie ubrał (zapytalam czy nie mógł mu ktos pożyczyć gaci - ale nikt na miejscu nie mial w takim rozmiarze) |
|
|
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam te długie rękawy w marynarkach
|
|
|
|
|
#3130 |
|
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;73845946]We Włoszech na weselach nie ma takiej spiny i tam widok gościa w jeansach to normalka
Ale tak, zdaję sobie sprawę, że żyjemy w Polsce ![]() Zresztą porównajmy sobie cenę garniaka a cenę sukienki to wtedy można dyskutować dlaczego facet nie kupuje garniaka co wesele innego.[/QUOTE] No czy ja wiem? Garniak można kupić (bez koszuli itd, same spodnie i marynarkę) za jakieś 600-1000 zł z sieciowki, mój przyjaciel za szyty na miarę (ma 2 m wzrostu) zapłacił 1500. To nie jest duża kwota za ciuch, który będzie się używać przez kilka lat (nie mówię o 15, ale np. 5) dlatego warto kupić dwa-trzy klasyczne. Spójrzmy np. Na studniówki. Niektóre dziewczyny mają sukienki za 50 zł, a są i takie, które szyją specjalnie na jedno wyjście za 500. Ja, jeśli znalazlabym sukienkę klasyczną, na wszystkie wielkie wyjścia, z porządnego materiału, to nie miałabym obiekcji, żeby zapłacić i tysiąc złotych, jeśli miałabym pewność, że długo wytrzyma. I mam jedną za 450 zł, kupiona na studniówkę, a przeżyła już bardzo wiele egzaminów w tym maturę, wesel, wyjść, sylwestrow, a także obronę pracy licencjackiej. To zwykła, trapezowa sukienka z rękawkiem, ale tak niezniszczalna, że zastanawiam się, czy w ogóle kiedyś się jej pozbędę. I nie żałuję ani grosza wydanego na nią, bo chociaż mogłam kupić podobną za 100, to nie byłaby taka oddychająca, przewiewna. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3131 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
plus ja nie wierze, że męzczyzna +20 lat nie ma w życiu okazji do wykorzystania garnituru. Chociaż zapewne zaraz zlecą się wizażanki, ktore nie mają ani jednej chociazby koktajlowej sukienki czy spodni, ani jednych bardziej eleganckich butow etc etc a ich teżeci popylają zawsze w ''eleganckich adidasach" ![]() Bo nie ''potrzebujo" ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2017-05-16 o 09:30 |
||
|
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3133 |
|
Raczkowanie
|
Tinkerbell, z całym szacunkiem, ale nie wyobrażam sobie przez kilka lat z rzędu startować w tej samej sukience na każdą imprezę
![]() Mam przyjaciółkę, która miała taką niezniszczalną granatową sukienkę. W końcu na ślub córki wybiłyśmy jej z głowy tę granatową sukienkę, bo była skłonna w niej pójść dokupując tylko nowe dodatki
|
|
|
|
#3134 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3135 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Ja posiadam eleganckie spodnie, ale noszę bardzo rzadko. Sukienki typowo koktajlowej nie posiadam. Wychodzę z założenia, że jakbym potrzebowała to po prostu kupie. Każdemu wg potrzeb.
|
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3137 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Można nie mieć garnituru i swobodnie przejść z tym przez życie. Można nawet ślub wziąć bez garnituru.
|
#3138 |
|
Konto usunięte
|
Można dłubać w nosie w urzędzie czy banku. Ale wiocha
|
|
|
|
#3139 |
|
Naczelna Nastolatka
|
serio? To dla ciebie równoważne? Dla mnie nie, na szczęście.
|
#3140 |
|
ctrl alt delete
|
|
|
|
|
#3141 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3142 |
|
Zadomowienie
|
Generalnie kilka stron temu panowało przekonanie, że jak się ma kasę to można popylać niemal w kąpielówkach i nic nikomu do tego, a teraz już życie bez garnituru to dramat 😀
Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka
|
#3143 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka
|
|
#3145 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3146 |
|
Inez
|
Moim zdaniem w dobrze skomplikowanej szafie powinien być zestaw na każdą okazję. Fajne, jeśli mężczyzna posiada jeden, ładnie skrojony garnitur. Jest to rzecz, którą można włożyć na każdą elegancką okazję. Jeśli zamiast garnituru pojawią się eleganckie spodnie, koszula i pasująca marynarka to też ok.
Sama zawsze staram się mieć jakąś sukienkę, którą mogę założyć jako strój galowy i szpilki do niej. Obecnie brakuje mi sukienki koktajlowej, weselno komunijnej. No ale już bardzo długo nie byłam na żadnym weselu. W przyszłym roku szykują mi się komunie, więc po prostu coś sobie kupię. Nie uznaje tych "klasyków", które często bywają opisywane jako obowiązkowe dla każdego. No bo po co kobiecie, która nosi tylko płaskie buty szpilki? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3147 |
|
BAN stały
|
Paczta, jaki cudny komentarz z Pudla: "Odezwalo sie juz calo stado Karyn samotnych matek szulajacych frajera do placenia za Brajanka, no ale Seba w koncu to prawdziwa milosc tylko nie wyszlo....ale co Brajan winny, to nie jest dzieckuw wina, ze zle mama wybrala"
|
|
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3149 |
|
Konto usunięte
|
Mam kolegę Janusza, na uczelni. Często jesteśmy razem w grupie, więc siłą rzeczy ze sobą gadamy. Tylko, że z nim się nie da normalnie pogadac. Zadajesz mu jakieś pytanie, a on zamiast odpowiedzieć, to ZAWSZE pyta "a ty?" i dopiero jak on się dowie, to odpowie na pytanie, np.
Zaliczyłeś kolokwium? A ty? Ja tak No ja też zaliczyłem. O czym robisz projekt na przedmiot X? A ty? Ja o tym i o tym Ja o tym i tamtym Uczyles się na zaliczenie? A ty? Ja nie A ja tak Jak ci idzie pisanie pracy mgr? A tobie? OK No mi też ble ble ble Okropnie mnie to wkurza Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3150 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Idziesz na przystanek? - Tak, a co? Piszesz w pierwszej czy drugiej grupie? - Nie wiem, a co? Mam ochotę powiedzieć, że gówno. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.

). Moim zdaniem nie ma konieczności.

jak dla mnie przesada w 2 stronę ale dobra, lepsze to niż jeden zestaw na całe życie i woda kolońska za piątaka.