Homoseksualizm. Co sądzicie? - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-25, 10:49   #301
TmargoT
Zakorzenienie

Dot.: Homoseksualizm. Co sadzicie?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;7004162]A czemu mam nie porównywać człowieka do zwierząt? Przecież ludzie właśnie od zwierząt pochodzą, dlatego też wszystko, co możliwe u zwierzęcia, może (choć absolutnie nie musi!) przenieść się na człowieka

A ten tekst o amputacji - jakoś kompletnie nie widzę związku z moimi postami o partenogenezie, jak też homoseksualizmie ogólnie [/quote]
jak to nie .to porównanie zwierzat do ludzi.skoro ty możesz porównywać to ja także.
dziwna ,jałowa rozmowa.nie pisze tu ,żeby się spierać .
moje zdanie jest takie.nie mam nic przeciwko homoseksualitom,lesbijkom ,bi i wszelkim innym upodobaniom.

mam przyjacół u traswestytów i homo.nie przeszkadza mi ich odmienność od mojej.
nie uważam natomiast,że moje wychowanie miało jakikolwiek wpływ na moją orientację seksualną,lecz na tolerancję.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-26, 14:08   #302
madulka
Zadomowienie

Ja się trochę "podepnę" pod wątek Jeśli znacie jakiegoś homoseksualistę, który zechciałby wypełnić ankietę do pracy mgr to będę bardzo wdzięczna za kontakt na priv
madulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-26, 19:34   #303
monika733
BAN stały

GG do monika733

Zapytam kolegi może "móz widelec"- jak to mówiła moja babcia !!!!
monika733 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-26, 20:22   #304
madulka
Zadomowienie

Dzieki, byloby super
madulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-27, 14:39   #305
muzyczna
Raczkowanie

Uważam, że człowiek po to ma wolną wole i możliwość dokonywania wyborów, żeby móc samemu o sobie decydować i o tym z kim chce dzielić życie.
Absolutnie nie mam nic do homoseksualistów

muzyczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-27, 22:30   #306
GreenDress
Rozeznanie

GG do GreenDress

ja do homo nie mam nic, ale jakoś nie leży mi adopcja przez takie pary dzieci( co spotykam w niektórych krajach). dla mnie akurat to jest nielogiczne. dziecko które ma rodziców o takiej samej płci. podrośnie i co ma za życie, pewnie będzie wyśmiewane.. jakoś tak.. za tym nie jestem.

"Nie umiem cię nie dotykać, nie przysięgnę Bogom

Nie wiem czy potrafiłbym się powstrzymać nawet gdybyś miała kogoś..."

GreenDress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 01:53   #307
abram6
BAN stały

Cytat:
Napisane przez GreenDress Pokaż wiadomość
ja do homo nie mam nic, ale jakoś nie leży mi adopcja przez takie pary dzieci( co spotykam w niektórych krajach). dla mnie akurat to jest nielogiczne. dziecko które ma rodziców o takiej samej płci. podrośnie i co ma za życie, pewnie będzie wyśmiewane.. jakoś tak.. za tym nie jestem.
sklyszalem jak taka corka zachowuje sie wychowywana przez dwoch mezow, klnie rozklada nogi a najciekawesze ze geje niedlugo po adpocji stracili zainteresowanie dzieckiem i najchetniej oddali by je do domu dziecka.

Jak chca robic krzywde to tylko sobie.
abram6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 08:59   #308
Mysia_Pysia
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Mysia_Pysia GG do Mysia_Pysia Send a message via Skype™ to Mysia_Pysia

Czy za głupotę można dostać bana?? Abram6 to bezczelny prowokator, rasista i homofob. Dlaczego za zwrócenie komuś uwagi na błąd ort. dostaje się bana, albo co najmniej punkty karne, a za wyzywanie murzynów od brudasów już nic nie grozi?

Mysia_Pysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 10:30   #309
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia_Pysia Pokaż wiadomość
Czy za głupotę można dostać bana?? Abram6 to bezczelny prowokator, rasista i homofob. Dlaczego za zwrócenie komuś uwagi na błąd ort. dostaje się bana, albo co najmniej punkty karne, a za wyzywanie murzynów od brudasów już nic nie grozi?
nie wiadomo czy abram 6 dostał bana za tą wypowiedź,czy inną.wytykanie błedów jest wyraźnie zapisane w regulaminie
Stary 2008-04-29, 10:41   #310
Mysia_Pysia
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Mysia_Pysia GG do Mysia_Pysia Send a message via Skype™ to Mysia_Pysia

Abram6 dostał bana za tą wypowiedź i 3 inne rasistowskie. Sama zgłosiłam. I bardzo się cieszę z szybkiej reakcji moderatorów

Stary 2008-04-29, 10:44   #311
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Abram6 dostał bana za tą wypowiedź i 3 inne rasistowskie. Sama zgłosiłam. I bardzo się cieszę z szybkiej reakcji moderatorów
SZCZERZE POWIEM,ŻE BYŁ KONTROWERSYJNY.mnie śmieszyły jego wypowiedzi.jakby sie czepić to dużo takich tu padło o podłozu rasistowskim,ale w bardzo słodkiej formie(lukrowanej)
Stary 2008-04-29, 10:47   #312
Mysia_Pysia
Zadomowienie

No akurat jego wypowiedzi najbardziej zapadły mi w pamięć. I wcale mnie nie śmieszyły. Wręcz przerażały i denerwowały. Nie wiem jak można takie bzdury wypisywać. Po prostu mi się to w głowie nie mieści. Dlatego zgłosiłam do moderatora i jak widać poskutkowało, za co moderatorom dziękuję

Stary 2008-04-29, 13:32   #313
Croaker
BAN stały

Cytat:
Ministerstwo Prawdy zadziałało, może za "obywatelską" postawę przyjmą Cię do wewnętrznej partii i będzie prawdziwa czekolada ?

Abstrahując od tego, że użytkownik ten pisał bez ładu i składu (ale takich osób na wizażu jest sporo), to dziwi, że za wyrażenie opinii krytycznych nt. czarnych i homoseksualistów jest ban z miejsca. Jeszcze inna sprawa, że niektórzy szafują etykietkami typu "homofob", rasista". Piękny nowy świat normalnie.
Croaker jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 13:50   #314
cheer
Zakorzenienie

Dziękuję za zwrócenie mi uwagi na komentarze kolegi

Cytat:
Napisane przez Croaker Pokaż wiadomość
dziwi, że za wyrażenie opinii krytycznych nt. czarnych i homoseksualistów jest ban z miejsca.
Opinii krytycznych? TO są wg Ciebie "opinie krytyczne"...
Za samo wyrażenie opinii nikt nie dostaje bana
Stary 2008-04-29, 13:59   #315
Mysia_Pysia
Zadomowienie

Croaker - przepraszam bardzo, ale nie rozumiem czemu do mnie pijesz?!

Ja nikomu nie przyklejam żadnych etykietek. On sam ją sobie wybrał.

Poza tym. Ja widzę znaczną różnicę między wyrażaniem opinii a obrażaniem kogoś.

Opinię można wyrazić na temat jakiegoś zachowania itp. No ale chyba nie na temat faktów.

To tak jakbym powiedziała, że białaczka to nie choroba. Bo ja tak uważam.

A to, że nazwałam go rasistą i homofobem? A nie jest nim? To tak samo jak powiedzieć komuś kto ma katar, że jest przeziębiony.

Stary 2008-04-29, 14:13   #316
beti33
Raczkowanie

Cytat:
Opinię można wyrazić na temat jakiegoś zachowania itp. No ale chyba nie na temat faktów.

To tak jakbym powiedziała, że białaczka to nie choroba. Bo ja tak uważam.

A to, że nazwałam go rasistą i homofobem? A nie jest nim? To tak samo jak powiedzieć komuś kto ma katar, że jest przeziębiony.
A jak nazywasz donosicieli i kapusiów?
Stary 2008-04-29, 14:16   #317
Croaker
BAN stały

Cytat:
Napisane przez abram6 Pokaż wiadomość
sklyszalem jak taka corka zachowuje sie wychowywana przez dwoch mezow, klnie rozklada nogi a najciekawesze ze geje niedlugo po adpocji stracili zainteresowanie dzieckiem i najchetniej oddali by je do domu dziecka.

Jak chca robic krzywde to tylko sobie.
Cytat:
Opinii krytycznych? TO są wg Ciebie "opinie krytyczne"...
Za samo wyrażenie opinii nikt nie dostaje bana
Cheer:

Jeśli chodzi o powyższe i wypowiedź w temacie "czarny boyfriend a rodzice", to są to posty napisane nieskładnie, ale tak, opinie krytyczne, co więcej odnoszące się do konkretnych przypadków typu "murzyni których poznała moja koleżanka", nie mających charakteru wypowiedzi nt. całej rasy. Chyba że chodzi o jakąś wypowiedź którą przeoczyłem. No ale to tyle - moje zdanie, ni mniej ni więcej.

Cytat:
Croaker - przepraszam bardzo, ale nie rozumiem czemu do mnie pijesz?!
Spoko.

Cytat:
Jak to nie można wyrazić opinii nt. faktów? No comprende chica.
Stary 2008-04-29, 14:19   #318
Mysia_Pysia
Zadomowienie

Tak. A mówienie, że murzyni są dzicy, śmierdzą i stanowią podwyższoną grupę ryzyka zakażenia HIV to TYLKO opinie...

Może źle się wyraziłam na temat opinii o faktach. Chodziło mi raczej o przeinaczanie faktów.

Stary 2008-04-29, 14:28   #319
TmargoT
Zakorzenienie

właśnie chciałam powiedzieć ,że abram zrobił kolejnego klona.
mignęły mi jego kontrowersyjne wypowiedzi i znów znalazłam jego posty.tam juz jest ban stały
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=246761
CROAKER-abram6 obraża innych w różnych watkach,zaczepia i podrywa w niemiły sposób.
tu nie portal randkowy,tylko kulturalny WIZAZ.
Stary 2008-04-29, 15:04   #320
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Ministerstwo Prawdy zadziałało, może za "obywatelską" postawę przyjmą Cię do wewnętrznej partii i będzie prawdziwa czekolada ?

Abstrahując od tego, że użytkownik ten pisał bez ładu i składu (ale takich osób na wizażu jest sporo), to dziwi, że za wyrażenie opinii krytycznych nt. czarnych i homoseksualistów jest ban z miejsca. Jeszcze inna sprawa, że niektórzy szafują etykietkami typu "homofob", rasista". Piękny nowy świat normalnie.
Już wyjaśniałem, że tematyka poruszana przez Ciebie jest tutaj zakazana. Następny post = ban.
EOT.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 15:06   #321
Mysia_Pysia
Zadomowienie

Dokładnie o tym samym pomyślałam, TmargoT.

Co do wypowiedzi beti33, to naprawdę nie wiem jak ją skomentować. Nie mam siły do takich ludzi.

Edytowane przez Mysia_Pysia
Czas edycji: 2008-04-29 o 15:28
Stary 2008-04-29, 15:13   #322
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beti33 Pokaż wiadomość
to co zrobiła MYSIA-PYSIA to pilnowanie porzadku.po to jest regulamin,`zeby go przestrzegać.nie wszędzie moderatorzy mogą dotrzeć.różni ludzie sie tu pojawiaja.my piszący w wątkach jesteśmy współodpowiedzialni za wizaz.
kazdy chciałby się tu wypowiedzieć,w miły kulturalny sposób.nikt nie lubi być obrazanym.

jesteśmy tu inkognito.skąd wiesz,że np.MYSIA-PYSIA nie jest afro-amerykanka i poczuła się urażona.TOLERANCJA I KULTURA OSOBISTA piszących stwarza to miejscem bezpiecznym,wartym odwiedzania.

jeśli kiedyś ktoś cię obrazi,możesz ,także się bronić w ten sposób.I NIE BEDZIE TO NAZYWANE KAPOWANIEM.
Stary 2008-04-29, 15:27   #323
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez beti33 Pokaż wiadomość
Gorzej od tych, którzy zachowują się tak, że komuś się chce zadzwonić na forumową policję...
Stary 2008-04-29, 16:09   #324
Croaker
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
Już wyjaśniałem, że tematyka poruszana przez Ciebie jest tutaj zakazana. Następny post = ban.
EOT.
Szanowny Panie Z., pytam sie bez jakiegokolwiek przekasu, wyklocania sie itd.
Jesli jest watek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=244575

Sila rzeczy poruszajacy kwestie rasy i percepcji ras, to czy ten watek jest zgodny z regulaminem, a moje wypowiadanie sie w nim juz nie?

Naprawde nie chce sie spierac, ani nic kwestionowac, po prostu dysonans jaki sie wytworzyl przekracza moje zdolnosci poznawcze, licze na poswiecenie kagankiem. Z gory dziekuje.
Stary 2008-04-29, 16:33   #325
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Szanowny Panie Z., pytam sie bez jakiegokolwiek przekasu, wyklocania sie itd.
Jesli jest watek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=244575

Sila rzeczy poruszajacy kwestie rasy i percepcji ras, to czy ten watek jest zgodny z regulaminem, a moje wypowiadanie sie w nim juz nie?

Naprawde nie chce sie spierac, ani nic kwestionowac, po prostu dysonans jaki sie wytworzyl przekracza moje zdolnosci poznawcze, licze na poswiecenie kagankiem. Z gory dziekuje.
Nie będzie oświecenia. Po prostu treści rasistowskie, stawiane w formie Lepperowskich pytań, cytatów z Mein Kampf czy "doniesień" z portali dla prawdziwych Polaków są tutaj karane banem.

Pisałem dwa razy, ten natomiast będzie ostatni: EOT.
Stary 2008-04-29, 17:56   #326
Madia
Zakorzenienie

Wypowiem się...a co

Homoseksualizm - nie mam nic przeciw. To też są ludzie i należy ich tak traktować.

Co do adopcji- jestem na tak. Argumenty mówiące o tym, że dziecko będzie biedne i gnębione są nietrafione bo łatwo je zbić np. tym, że jak owo dziecko będzie tęgie, rude, piegowate, niskie, etc. (Wstawcie co Wam pasuje) też będzie gnębione (albo i nie..zależy jakich "wspaniałych" kolegów będzie mieć).
Dziecko, które w jakiś bardziej banalny sposób odchodzi o "normy" jakoś wykreowanej w danym środowisku już jest prześladowane. (moja kol. w podstawówce była prześladowana i wyśmiewana bo nosiła okulary, wniosek: gdy dziecko ma okulary to mam go nie posyłać do szkoły?).

Dodatkowo ostatnio wstrząsnęła mną historia dziewczyny, która miała dziecko, biologiczne ze związku z mężczyzną i jej własna matka jej prawa odebrała bo dziewczyna była lesbijką...to dopiero jest krzywdzące dla dziecka, bo matki nie będzie znało..a jak będzie znało to jak ma się do niej zwracać?? Po imieniu??

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 19:18   #327
Rubi981
Przyczajenie

Thumbs down Dot.: Homoseksualizm. Co sadzicie?

Co ja sądze?Moim zdaniem masz nieźle pomylone w głowie...Kto cię wychował???Chyba parka pedałów albo lesbijek?!Ja na twoim miejscu zmieniłabym swoje poglądy...o ile nie jest za późno!Przecież to jest niezgodne z naturą a co mówiąc z religią.Wkażdym razie ja tego nie popieram.Wyobraź sobie jak,np.bedziesz chciała wychować sobie dziecko nie stworzycie pełnej rodziny.Dziecko będzie miało problemy psychiczne a co gorsza będzie niepełnie wychowane i wyśmiewane.Osoba nie wychowana przez 2 rodziców składających się z matki i ojca,w przyszłości będzie twarzyła związki typu "homo" ale patologię,nie mając normalnego przykładu wychowania dziecka!!!!Ono będzie przekazywało swoją wiedzę na temat wychowania swoim dzieciom,taką jak ty mu przekazałaś.Chyba nie chcesz słyszeć głupich komentarzy na swój temat i rodziny jaką stworzysz,jeśli się nie przejmujesz to masz racje,ale to też nie o to chodzi pomyśl sobie co wtedy się w Polsce utworzy?KRAJ PEDAŁÓW I LESBIJEK.Tego naprawde chcesz?Chcesz żeby Polska była tak określana?Jeśli tak to żadna z ciebie patriotka!Powinnaś się zastanowić nad swoim postępowaniem a szczególnie ruszyć rozumem o ile go masz...bo człowiek o zdrowych zmysłach napewno nie miałby problemów z odróżnianiem kobiety od faceta.Ty widocznie masz,ale to jest wyłącznie twoja osobista sprawa.Jaką drogę wybierzesz taką będziesz podążać.(piszę małymi literami:ty,ciebie,itp.po nieważ nie mam szacunku do takich osób)Nie obraź się,ale podzieliłam się moją opinią tak jak ja uważam i społeczeństwo w jakim się obracam.Nie będziesz miała życia w Polsce jeśli bedziesz tkwić w takich przekonaniach,chyba że za granicą!Ale to twój wybór...
Rubi981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 19:30   #328
Madia
Zakorzenienie

O jakiej religii mówisz?? Bo na pewno nie mojej, nie jestem chrześcijanką. A Twój komentarz jest poniżej krytyki.

Niezgodne z naturą?? Poczytaj trochę książek o zachowaniach zwierząt (choć w sumie wystarczyło przeczytać kilka str. wcześniej ten wątek).

Jeśli patriotyzmem nazywasz homofobię i nietolerancję to masz rację nie jestem patriotką.

A idąc Twoim tokiem rozumowania: dziecko wychowane przez np. samotną matkę będzie "homo"...bo ojca nie miało.

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012

Edytowane przez Madia
Czas edycji: 2008-04-29 o 19:35 Powód: dopisek
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 19:44   #329
Mysia_Pysia
Zadomowienie

Ehh... Homofob czy prowokant? Nieważne. Zgłoszone Plaga jakaś czy co O_o

Stary 2008-04-29, 20:19   #330
Croaker
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Madia Pokaż wiadomość
O jakiej religii mówisz?? Bo na pewno nie mojej, nie jestem chrześcijanką. A Twój komentarz jest poniżej krytyki.
A Islam to toleruje?

Cytat:
Niezgodne z naturą?? Poczytaj trochę książek o zachowaniach zwierząt (choć w sumie wystarczyło przeczytać kilka str. wcześniej ten wątek).
Czytalem, no i? Te ktore rozmnazaja sie plciowo, rozmnazaja sie przez kopulacje osobnikow roznych plci. Z kolei zachowania obserwowane u ssakow pomiedzy osobnikami tej samej plci, nie maja podtekstu seksualnego, tylko podtekst dominacji nad innymi osobnikami. To ze koniki morskie sie tak zachowuja ma cos znaczyc dla ludzi? Nie zamierzam sie podejmowac oceny takich zachowan, ale z biologicznego punktu widzenia - ludzie nie sa w stanie sie tak rozmnazac.

Cytat:
A idąc Twoim tokiem rozumowania: dziecko wychowane przez np. samotną matkę będzie "homo"...bo ojca nie miało.
Nie, to dziecko bedzie mialo pewnie jakies problemy emocjonalne wynikajace z tego ze bylo wychowane bez ojca. Nie mowie ze dotyczy to kazdego samotnie wychowywanego dziecka, ale jest czesto spotykane.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości