|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Homoseksualizm. Co sadzicie?
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;7004162]A czemu mam nie porównywać człowieka do zwierząt? Przecież ludzie właśnie od zwierząt pochodzą, dlatego też wszystko, co możliwe u zwierzęcia, może (choć absolutnie nie musi!) przenieść się na człowieka
![]() A ten tekst o amputacji - jakoś kompletnie nie widzę związku z moimi postami o partenogenezie, jak też homoseksualizmie ogólnie [/quote]jak to nie .to porównanie zwierzat do ludzi dziwna ,jałowa rozmowa.nie pisze tu ,żeby się spierać . moje zdanie jest takie.nie mam nic przeciwko homoseksualitom,lesbijkom ,bi i wszelkim innym upodobaniom. mam przyjacół u traswestytów i homo.nie przeszkadza mi ich odmienność od mojej. nie uważam natomiast,że moje wychowanie miało jakikolwiek wpływ na moją orientację seksualną,lecz na tolerancję. |
|
|
|
|
#302 |
|
Zadomowienie
|
Ja się trochę "podepnę" pod wątek
Jeśli znacie jakiegoś homoseksualistę, który zechciałby wypełnić ankietę do pracy mgr to będę bardzo wdzięczna za kontakt na priv
|
|
|
|
|
#303 |
|
BAN stały
|
Zapytam kolegi może "móz widelec"- jak to mówiła moja babcia !!!!
|
|
|
|
|
#304 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki, byloby super
|
|
|
|
|
#305 |
|
Raczkowanie
|
Uważam, że człowiek po to ma wolną wole i możliwość dokonywania wyborów, żeby móc samemu o sobie decydować i o tym z kim chce dzielić życie.
Absolutnie nie mam nic do homoseksualistów
|
|
#306 |
|
Rozeznanie
|
ja do homo nie mam nic, ale jakoś nie leży mi adopcja przez takie pary dzieci( co spotykam w niektórych krajach). dla mnie akurat to jest nielogiczne. dziecko które ma rodziców o takiej samej płci. podrośnie i co ma za życie, pewnie będzie wyśmiewane.. jakoś tak.. za tym nie jestem.
|
|
#307 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jak chca robic krzywde to tylko sobie. |
|
|
|
|
|
#308 |
|
Zadomowienie
|
Czy za głupotę można dostać bana?? Abram6 to bezczelny prowokator, rasista i homofob. Dlaczego za zwrócenie komuś uwagi na błąd ort. dostaje się bana, albo co najmniej punkty karne, a za wyzywanie murzynów od brudasów już nic nie grozi?
|
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#310 |
|
Zadomowienie
|
Abram6 dostał bana za tą wypowiedź i 3 inne rasistowskie. Sama zgłosiłam. I bardzo się cieszę z szybkiej reakcji moderatorów
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
SZCZERZE POWIEM,ŻE BYŁ KONTROWERSYJNY.mnie śmieszyły jego wypowiedzi.jakby sie czepić to dużo takich tu padło o podłozu rasistowskim,ale w bardzo słodkiej formie(lukrowanej)
|
|
|
|
|
#312 |
|
Zadomowienie
|
No akurat jego wypowiedzi najbardziej zapadły mi w pamięć. I wcale mnie nie śmieszyły. Wręcz przerażały i denerwowały. Nie wiem jak można takie bzdury wypisywać. Po prostu mi się to w głowie nie mieści. Dlatego zgłosiłam do moderatora i jak widać poskutkowało, za co moderatorom dziękuję
|
|
|
#313 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
? Abstrahując od tego, że użytkownik ten pisał bez ładu i składu (ale takich osób na wizażu jest sporo), to dziwi, że za wyrażenie opinii krytycznych nt. czarnych i homoseksualistów jest ban z miejsca. Jeszcze inna sprawa, że niektórzy szafują etykietkami typu "homofob", rasista". Piękny nowy świat normalnie. |
|
|
|
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za zwrócenie mi uwagi na komentarze kolegi
Cytat:
![]() Za samo wyrażenie opinii nikt nie dostaje bana
|
|
|
#315 |
|
Zadomowienie
|
Croaker - przepraszam bardzo, ale nie rozumiem czemu do mnie pijesz?!
Ja nikomu nie przyklejam żadnych etykietek. On sam ją sobie wybrał. Poza tym. Ja widzę znaczną różnicę między wyrażaniem opinii a obrażaniem kogoś. Opinię można wyrazić na temat jakiegoś zachowania itp. No ale chyba nie na temat faktów. To tak jakbym powiedziała, że białaczka to nie choroba. Bo ja tak uważam. A to, że nazwałam go rasistą i homofobem? A nie jest nim? To tak samo jak powiedzieć komuś kto ma katar, że jest przeziębiony.
|
|
|
#316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#317 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o powyższe i wypowiedź w temacie "czarny boyfriend a rodzice", to są to posty napisane nieskładnie, ale tak, opinie krytyczne, co więcej odnoszące się do konkretnych przypadków typu "murzyni których poznała moja koleżanka", nie mających charakteru wypowiedzi nt. całej rasy. Chyba że chodzi o jakąś wypowiedź którą przeoczyłem. No ale to tyle - moje zdanie, ni mniej ni więcej. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#318 |
|
Zadomowienie
|
Tak. A mówienie, że murzyni są dzicy, śmierdzą i stanowią podwyższoną grupę ryzyka zakażenia HIV to TYLKO opinie...
Może źle się wyraziłam na temat opinii o faktach. Chodziło mi raczej o przeinaczanie faktów.
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie chciałam powiedzieć ,że abram zrobił kolejnego klona.
mignęły mi jego kontrowersyjne wypowiedzi i znów znalazłam jego posty.tam juz jest ban stały https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=246761 CROAKER-abram6 obraża innych w różnych watkach,zaczepia i podrywa w niemiły sposób. tu nie portal randkowy,tylko kulturalny WIZAZ. |
|
|
|
|
#320 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
EOT. |
|
|
|
|
|
#321 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie o tym samym pomyślałam, TmargoT.
Co do wypowiedzi beti33, to naprawdę nie wiem jak ją skomentować. Nie mam siły do takich ludzi.
Edytowane przez Mysia_Pysia Czas edycji: 2008-04-29 o 15:28 |
|
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
to co zrobiła MYSIA-PYSIA to pilnowanie porzadku.po to jest regulamin,`zeby go przestrzegać.nie wszędzie moderatorzy mogą dotrzeć.różni ludzie sie tu pojawiaja.my piszący w wątkach jesteśmy współodpowiedzialni za wizaz.
kazdy chciałby się tu wypowiedzieć,w miły kulturalny sposób.nikt nie lubi być obrazanym. jesteśmy tu inkognito.skąd wiesz,że np.MYSIA-PYSIA nie jest afro-amerykanka i poczuła się urażona.TOLERANCJA I KULTURA OSOBISTA piszących stwarza to miejscem bezpiecznym,wartym odwiedzania. jeśli kiedyś ktoś cię obrazi,możesz ,także się bronić w ten sposób.I NIE BEDZIE TO NAZYWANE KAPOWANIEM. |
|
|
|
|
#323 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
|
|
|
|
#324 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jesli jest watek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=244575 Sila rzeczy poruszajacy kwestie rasy i percepcji ras, to czy ten watek jest zgodny z regulaminem, a moje wypowiadanie sie w nim juz nie? Naprawde nie chce sie spierac, ani nic kwestionowac, po prostu dysonans jaki sie wytworzyl przekracza moje zdolnosci poznawcze, licze na poswiecenie kagankiem. Z gory dziekuje. |
|
|
|
|
|
#325 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Pisałem dwa razy, ten natomiast będzie ostatni: EOT. |
|
|
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Wypowiem się...a co
![]() Homoseksualizm - nie mam nic przeciw. To też są ludzie i należy ich tak traktować. Co do adopcji- jestem na tak. Argumenty mówiące o tym, że dziecko będzie biedne i gnębione są nietrafione bo łatwo je zbić np. tym, że jak owo dziecko będzie tęgie, rude, piegowate, niskie, etc. (Wstawcie co Wam pasuje) też będzie gnębione (albo i nie..zależy jakich "wspaniałych" kolegów będzie mieć). Dziecko, które w jakiś bardziej banalny sposób odchodzi o "normy" jakoś wykreowanej w danym środowisku już jest prześladowane. (moja kol. w podstawówce była prześladowana i wyśmiewana bo nosiła okulary, wniosek: gdy dziecko ma okulary to mam go nie posyłać do szkoły?). Dodatkowo ostatnio wstrząsnęła mną historia dziewczyny, która miała dziecko, biologiczne ze związku z mężczyzną i jej własna matka jej prawa odebrała bo dziewczyna była lesbijką...to dopiero jest krzywdzące dla dziecka, bo matki nie będzie znało..a jak będzie znało to jak ma się do niej zwracać?? Po imieniu??
|
|
|
|
|
#327 |
|
Przyczajenie
|
Co ja sądze?Moim zdaniem masz nieźle pomylone w głowie...Kto cię wychował???Chyba parka pedałów albo lesbijek?!Ja na twoim miejscu zmieniłabym swoje poglądy...o ile nie jest za późno!Przecież to jest niezgodne z naturą a co mówiąc z religią.Wkażdym razie ja tego nie popieram.Wyobraź sobie jak,np.bedziesz chciała wychować sobie dziecko nie stworzycie pełnej rodziny.Dziecko będzie miało problemy psychiczne a co gorsza będzie niepełnie wychowane i wyśmiewane.Osoba nie wychowana przez 2 rodziców składających się z matki i ojca,w przyszłości będzie twarzyła związki typu "homo" ale patologię,nie mając normalnego przykładu wychowania dziecka!!!!Ono będzie przekazywało swoją wiedzę na temat wychowania swoim dzieciom,taką jak ty mu przekazałaś.Chyba nie chcesz słyszeć głupich komentarzy na swój temat i rodziny jaką stworzysz,jeśli się nie przejmujesz to masz racje,ale to też nie o to chodzi pomyśl sobie co wtedy się w Polsce utworzy?KRAJ PEDAŁÓW I LESBIJEK.Tego naprawde chcesz?Chcesz żeby Polska była tak określana?Jeśli tak to żadna z ciebie patriotka!Powinnaś się zastanowić nad swoim postępowaniem a szczególnie ruszyć rozumem o ile go masz...bo człowiek o zdrowych zmysłach napewno nie miałby problemów z odróżnianiem kobiety od faceta.Ty widocznie masz,ale to jest wyłącznie twoja osobista sprawa.Jaką drogę wybierzesz taką będziesz podążać.(piszę małymi literami:ty,ciebie,itp.po nieważ nie mam szacunku do takich osób)Nie obraź się,ale podzieliłam się moją opinią tak jak ja uważam i społeczeństwo w jakim się obracam.Nie będziesz miała życia w Polsce jeśli bedziesz tkwić w takich przekonaniach,chyba że za granicą!Ale to twój wybór...
|
|
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
O jakiej religii mówisz?? Bo na pewno nie mojej, nie jestem chrześcijanką. A Twój komentarz jest poniżej krytyki.
Niezgodne z naturą?? Poczytaj trochę książek o zachowaniach zwierząt (choć w sumie wystarczyło przeczytać kilka str. wcześniej ten wątek). Jeśli patriotyzmem nazywasz homofobię i nietolerancję to masz rację nie jestem patriotką. A idąc Twoim tokiem rozumowania: dziecko wychowane przez np. samotną matkę będzie "homo"...bo ojca nie miało. Edytowane przez Madia Czas edycji: 2008-04-29 o 19:35 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#329 |
|
Zadomowienie
|
Ehh... Homofob czy prowokant? Nieważne. Zgłoszone
Plaga jakaś czy co O_o
|
|
|
#330 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Nie, to dziecko bedzie mialo pewnie jakies problemy emocjonalne wynikajace z tego ze bylo wychowane bez ojca. Nie mowie ze dotyczy to kazdego samotnie wychowywanego dziecka, ale jest czesto spotykane. |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

[/quote]

?