Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-16, 07:45   #4201
201711281320
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3

Acha Mi się wydaje, że jak przetrwa noc to potem w dzień już będzie z górki. Ale i tak bym się raczej w trupa nie zalewała
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-16, 07:52   #4202
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
No tak czy siak, to szkoda, że się zamartwiałaś zamiast skupić się na tym "siedzeniu"

Taka juz rola matki :P
Stary 2017-05-16, 08:18   #4203
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Acha Mi się wydaje, że jak przetrwa noc to potem w dzień już będzie z górki. Ale i tak bym się raczej w trupa nie zalewała
Hmm, no może może... Z tym zalewaniem, to wiadomo

Boże, Marysia siedzi od paru minut i sama się bawi, szok! Miła odmiana po wczorajszym upierdliwym dniu przy mamusi
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-16, 09:59   #4204
Honcia
Zakorzenienie

Heloł

Posadziłam wczoraj kolejne pomidory i 15 krzaczków poziomek mam nadzieję, ze koncem wakacji pojawia się pierwsze poziomki

Marcelka dostała wczoraj bidon z rurką i od razu zalapała jak się z niego pije a minutę później jak nabrać całą buzię wody i opluć się nią po kolana przebierałam ją z tej okazji 2 razy dzisiaj zrobiłam mus z arbuza, kiwi i jabłka, sypnelam troszkę kaszki blyskawicznej i zobaczymy czy wypije z bidonu taką paćkę

Leno słuszna decyzja

Australia my na wesele idziemy w sierpniu. M zostaje z moją mamą. Pewnie dalej będę karmić więc ...

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-16, 15:14   #4205
australia87
Zakorzenienie

Pozwiedzałyśmy dziś trochę Wrocław, trochę pieszo, trochę tramwajem, trochę autobusem 4 godziny poza domem Na szczęście moja córka to chyba urodzona podróżniczka i nie marudziła wcale

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Heloł

Posadziłam wczoraj kolejne pomidory i 15 krzaczków poziomek mam nadzieję, ze koncem wakacji pojawia się pierwsze poziomki

Marcelka dostała wczoraj bidon z rurką i od razu zalapała jak się z niego pije a minutę później jak nabrać całą buzię wody i opluć się nią po kolana przebierałam ją z tej okazji 2 razy dzisiaj zrobiłam mus z arbuza, kiwi i jabłka, sypnelam troszkę kaszki blyskawicznej i zobaczymy czy wypije z bidonu taką paćkę

Leno słuszna decyzja

Australia my na wesele idziemy w sierpniu. M zostaje z moją mamą. Pewnie dalej będę karmić więc ...
Haha dobra Marcelinka
Ja próbuję uczyć Marysię jeść łyżeczką, ale na razie lepiej idzie paćkanie ręką w misce, ewentualnie wyrzucanie zawartości miski hen daleko

Więc co? Zostawiasz cycki w domu?

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Kuuurde dziewczyny gdzie się podziewacie?

MariaFrancesca? Cierpliwość? Zebrah?

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2017-05-16 o 15:12
Stary 2017-05-16, 17:52   #4206
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Pozwiedzałyśmy dziś trochę Wrocław, trochę pieszo, trochę tramwajem, trochę autobusem 4 godziny poza domem Na szczęście moja córka to chyba urodzona podróżniczka i nie marudziła wcale

Haha dobra Marcelinka
Ja próbuję uczyć Marysię jeść łyżeczką, ale na razie lepiej idzie paćkanie ręką w misce, ewentualnie wyrzucanie zawartości miski hen daleko

Więc co? Zostawiasz cycki w domu?

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Kuuurde dziewczyny gdzie się podziewacie?

MariaFrancesca? Cierpliwość? Zebrah?
Ehh nie wiem co ja zrobię planuję wczesniej ją odstawić ale jak to wyjdzie i czy nie będzie jak z rozszerzeniem diety?

Fajną wycieczkę sobie zrobilyście ja bym czasem chętnie tak uciekla między ludzi ale wkolo pola i lasy

Stary 2017-05-16, 21:08   #4207
australia87
Zakorzenienie

Kurczę, już drugi wieczór spokojniejszy przy zasypianiu, oby tak zostało...
Cytat:
Ehh nie wiem co ja zrobię planuję wczesniej ją odstawić ale jak to wyjdzie i czy nie będzie jak z rozszerzeniem diety?

Fajną wycieczkę sobie zrobilyście ja bym czasem chętnie tak uciekla między ludzi ale wkolo pola i lasy
Trzymam kciuki za bezproblemowe odcyckowanie

No ja raz na jakiś czas robię taką dłuższą lub krótszą wycieczkę, bo nasza okolica jest uboga w spacerowe trasy... Ty, rozumiem, nie masz możliwości żeby gdzieś pojechać np.autobusem?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-05-16, 21:20   #4208
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, już drugi wieczór spokojniejszy przy zasypianiu, oby tak zostało...

Trzymam kciuki za bezproblemowe odcyckowanie

No ja raz na jakiś czas robię taką dłuższą lub krótszą wycieczkę, bo nasza okolica jest uboga w spacerowe trasy... Ty, rozumiem, nie masz możliwości żeby gdzieś pojechać np.autobusem?
Oby Maryś utrzymała tendencję do spokojnych wieczorów

Autobusem moze i bym mogla, tylko nie mam gdzie nasze najbliższe "miasto" to rynek, pseudogaleria i kilka ulic a poza tym bloki i Biedronki

Stary 2017-05-17, 06:30   #4209
PikPik09
Raczkowanie

No nareszcie cos sie ruszylo i mam cos do powiedzenia! Otoz wiem co z praca. Wczoraj bylam na rozmowie u szefow. Ide do pracy od 01.08. i udalo mi sie zalatwic ze przez rok wracam na 3/4 etatu!!!! Czyli 6 h dziennie! W dodatku znalazlan w koncu opiekunke!!! Co za ulga! Zeby mi tylko sie nie rozmyslila do tego sierpnia- twierdzi ze nie.

Beni ma 8 zebow.po 4 na piętro

Chodzi przy meblach i sprawnie wstaje. Ciekawe czy przejdzie roczek... Kupilam mu pchacz,czekam na dostawe zobaczymy jak sobie z tym poradzi.bo za pchacz robia narazie krzesla jego stolik do karmienia chodzik itp

Nowosci z kąpieli: dziecko nauczylo sie pic wode z brodzika kurcze denerwuje mnie.nijak go nie moge od tego odciagnac.stale sie kladzie i pije te wode... Przez to kapiel trwa 5 min a tak zawsze sobie lubial posiedziec i klapa.

Robilam domowe lody ostatnio,na bazie bananow i byly super!
Stary 2017-05-17, 07:08   #4210
201711281320
Konto usunięte

Dzień dobry! U nas w miarę spokojna noc. Zasypianie nadal ciężkie ale mam nadzieję że to niebawem minie. Wczoraj dziecko poza tym że wierzgało niemiłosiernie to jeszcze bił mnie po klatce piersiowej z zamachu

Honcia podziwiam za plany odstawiania. Ja póki co nawet o tym nie myślę tym bardziej że Ignaś je jak je. Chociaż może jadłby lepiej gdyby nie miał tego cyca na zawołanie

Myśmy wczoraj byli w markecie budowlanym i wsadziliśmy Ignasia do takiego autka przy wózku. Zapięliśmy go pasami i jechał zadowolony Szkoda tylko że to autko było takie zasyfione że szok! Przetarłam trochę mokrymi chusteczkami.

Potem weszliśmy jeszcze do deichmanna i kupiłam Ignasiowi pierwsze buciki. Były w promocji fajne ze skóry, leciutkie i elastyczne. Mam nadzieję że z nich nie wyrośnie do czasu pierwszych samodzielnych kroków
Stary 2017-05-17, 07:29   #4211
Lena_Marlena
Rozeznanie

Sliweczko jakie te buciki z deichmanna? Pokazesz?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

Pikpik gratulacje za pracę za opiekunkę i za całą resztę!

Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-17, 08:19   #4212
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Chociaż może jadłby lepiej gdyby nie miał tego cyca na zawołanie
myślę, że wartko spróbować. Wczoraj ze mną Krzysio zjadł baaaardzo mało. Potem jak poszłam na zumbe jadł z tatusiem to samo i podobno wcinał i sporo zjadl. Moze dzieciaki sobie myślą, że skoro cyc dostępny to po co się wysilać

Fajnie, że kupiłaś buciki ja ciągle myslę co zrobić pojedziemy chyba w sobotę do Factory bo mi trzeba sandałki nowe, tam podobno jest jakiś sklep dla dzieci to może poprzymierzamy
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-17, 09:13   #4213
Honcia
Zakorzenienie

Dzień dobry

Śliweczko z tym odstawieniem to na razie plan a jak będzie to się okaże
W niedzielę mierzyliśmy dla M takie butki:
https://www.eobuwie.com.pl/polbuty-l...-59-bialy.html
I szkoda, ze nie kupiliśmy bo bylo -40 % i byly by za 5dyszek... Moze zanim córcia się rizchodzi to jeszcze będzie promo a jakie kupilaś Ignasiowi?

Edytowane przez Honcia
Czas edycji: 2017-05-17 o 09:15
Stary 2017-05-17, 09:52   #4214
201711281320
Konto usunięte

Paulina u nas też tak jest, że jak mnie nie ma to Ignaś z innymi ładniej je.

Honcia butki z Lasockiego za 5 dyszek to fajna oferta. Też wczoraj patrzyłam na sandałki z tej firmy ale ostatecznie na razie wybrałam inne (półbutki), bo były bardziej elastyczne. Sandałki też muszę jakieś kupić. Przymierzałam Ignasiowi takie z Nike- były bardzo miękkie i elastyczne ale kosztowały 119 zł. i stwierdziłam, że jeszcze poszukam

Ja kupiłam takie butki: http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...sitionInList=7

Te przymierzaliśmy- wg. mnie podeszwa super, bo mięciuteńka i baaardzo elastyczna ale wkładka taka jakby piankowa, a wolałabym skórę. I na pięcie bardzo niskie.
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...itionInList=25
Stary 2017-05-17, 10:30   #4215
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
myślę, że wartko spróbować. Wczoraj ze mną Krzysio zjadł baaaardzo mało. Potem jak poszłam na zumbe jadł z tatusiem to samo i podobno wcinał i sporo zjadl. Moze dzieciaki sobie myślą, że skoro cyc dostępny to po co się wysilać

Fajnie, że kupiłaś buciki ja ciągle myslę co zrobić pojedziemy chyba w sobotę do Factory bo mi trzeba sandałki nowe, tam podobno jest jakiś sklep dla dzieci to może poprzymierzamy
Też tak myślę, że nasze male cwaniaczki nie mają ochoty się wysilać i jeść skoro można pociągnąć z cycusia
Cytat:

Honcia butki z Lasockiego za 5 dyszek to fajna oferta. Też wczoraj patrzyłam na sandałki z tej firmy ale ostatecznie na razie wybrałam inne (półbutki), bo były bardziej elastyczne. Sandałki też muszę jakieś kupić. Przymierzałam Ignasiowi takie z Nike- były bardzo miękkie i elastyczne ale kosztowały 119 zł. i stwierdziłam, że jeszcze poszukam

Te przymierzaliśmy- wg. mnie podeszwa super, bo mięciuteńka i baaardzo elastyczna ale wkładka taka jakby piankowa, a wolałabym skórę. I na pięcie bardzo niskie.
Dlatego załuję, ze ich nie kupiliśmy
Te trzewiczki superowe i kolory mają normalne bo dziewczyńskie to róż w tysiącu odcieni

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-05-17, 10:54   #4216
Honcia
Zakorzenienie

Opalamy stopy

IMG_20170517_115214.jpg

Stary 2017-05-17, 12:18   #4217
australia87
Zakorzenienie

Ja zrobiłam lepszy interes - kupiłam sandałki z Pepco za 15 zł Takie materiałowe, z cienką gumową podeszwą. A tak na serio, to kupiłam je z myślą o roczku, który robimy w kawiarni z ogrodem. Takie na tuptanie Jak się zacznie "poważniejsze" chodzenie, to kupię coś lepsiejszego. Jedne mi się podobały z Lasockiego, ale takie bardziej chłopięce były

Cytat:
Opalamy stopy

Załącznik 7070856
Jak ja kocham dziecięce stópki! Marysiowe obcałowuję przy każdej możliwej okazji
Stary 2017-05-17, 13:22   #4218
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Ja zrobiłam lepszy interes - kupiłam sandałki z Pepco za 15 zł Takie materiałowe, z cienką gumową podeszwą. A tak na serio, to kupiłam je z myślą o roczku, który robimy w kawiarni z ogrodem. Takie na tuptanie Jak się zacznie "poważniejsze" chodzenie, to kupię coś lepsiejszego. Jedne mi się podobały z Lasockiego, ale takie bardziej chłopięce były

Jak ja kocham dziecięce stópki! Marysiowe obcałowuję przy każdej możliwej okazji
Ja już nie całuję, bo czarne od biegania no chyba że po kąpieli
My buty mamy elephanten,
dwie pary i starszy model,
ale z czystym sumieniem polecam idealne do pierwszych kroczków. Teraz sandałki kupiliśmy na szybko lekkie piankowe z cc.
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...itionInList=27
Stary 2017-05-17, 14:07   #4219
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Ja już nie całuję, bo czarne od biegania no chyba że po kąpieli
My buty mamy elephanten,
dwie pary i starszy model,
ale z czystym sumieniem polecam idealne do pierwszych kroczków. Teraz sandałki kupiliśmy na szybko lekkie piankowe z cc.
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...itionInList=27

W Lidlu mają być sandały, wyglądają fajnie, ciekawe jak z nimi w rzeczywistości. Chociaż w sumie i tak byłyby za duże, bo są od rozmiaru 23...
http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=1655
Stary 2017-05-17, 14:57   #4220
Lena_Marlena
Rozeznanie

Dziewczyny na ile w ogóle wystarcza jeden rozmiar bucikow? Tak realnie? U waszych starszakow co ile musialyscie wymieniac buty?

Stary 2017-05-17, 19:40   #4221
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:

Oj mnie też rozczulają dziecięce stópki i widok siedzącej i bawiacej się samodzielnie M

Stary 2017-05-17, 20:14   #4222
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
No nareszcie cos sie ruszylo i mam cos do powiedzenia! Otoz wiem co z praca. Wczoraj bylam na rozmowie u szefow. Ide do pracy od 01.08. i udalo mi sie zalatwic ze przez rok wracam na 3/4 etatu!!!! Czyli 6 h dziennie! W dodatku znalazlan w koncu opiekunke!!! Co za ulga! Zeby mi tylko sie nie rozmyslila do tego sierpnia- twierdzi ze nie.

Beni ma 8 zebow.po 4 na piętro

Chodzi przy meblach i sprawnie wstaje. Ciekawe czy przejdzie roczek... Kupilam mu pchacz,czekam na dostawe zobaczymy jak sobie z tym poradzi.bo za pchacz robia narazie krzesla jego stolik do karmienia chodzik itp

Nowosci z kąpieli: dziecko nauczylo sie pic wode z brodzika kurcze denerwuje mnie.nijak go nie moge od tego odciagnac.stale sie kladzie i pije te wode... Przez to kapiel trwa 5 min a tak zawsze sobie lubial posiedziec i klapa.

Robilam domowe lody ostatnio,na bazie bananow i byly super!
Przynajmniej nie masz problemu z nawadnianiem syna

Cytat:
Dzień dobry

Śliweczko z tym odstawieniem to na razie plan a jak będzie to się okaże
W niedzielę mierzyliśmy dla M takie butki:
https://www.eobuwie.com.pl/polbuty-l...-59-bialy.html
I szkoda, ze nie kupiliśmy bo bylo -40 % i byly by za 5dyszek... Moze zanim córcia się rizchodzi to jeszcze będzie promo a jakie kupilaś Ignasiowi?
Cytat:

To już czas na pierwsze buty ? :O

Cytat:
Opalamy stopy

Załącznik 7070856
gołe pytki

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Dziewczyny na ile w ogóle wystarcza jeden rozmiar bucikow? Tak realnie? U waszych starszakow co ile musialyscie wymieniac buty?

Przyłączam sie do pytania
Stary 2017-05-17, 20:32   #4223
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Oj mnie też rozczulają dziecięce stópki i widok siedzącej i bawiacej się samodzielnie M
Oj tak tak! Właśnie dziś wieczorem Marysia tak siedziała i sama bawiła i mówię do męża: "Zobacz jaka ona już duża"... I normalnie łzy w oczach miałam
Stary 2017-05-17, 21:00   #4224
Lena_Marlena
Rozeznanie

Oj tak, ja Franka dziś rano zostawiłam w pokoju przy zabawkach i poszłam do kuchni wstawić wodę na herbatę i on zawsze już wtedy czatowal przy moich nogach A dziś nie przyszedł. I wracam a on jeździ sobie wywrotka, kosiarke przestawia* .*

No dorastają nam te dzieci: p

Stary 2017-05-17, 21:19   #4225
201711281320
Konto usunięte

Kurczę, ja już nie pamiętam na ile jedne buciki wystarczały ale wydaje mi się, że na początku na jeden sezon miałam jedne buciki, w sensie, że buciki wiosenne były na wiosnę a na jesień trzeba było już nowe.

Dzisiaj zrobiło się ciepło, a ja nie mam dla Ignasia ani jednego dobrego body z krótkim rękawem Muszę się na jakieś zakupy wybrać jutro...

I wiecie co jest fajne? Mam w ogródku dzieciowe więzienie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1618.jpg (188,5 KB, 30 załadowań)
Stary 2017-05-17, 21:25   #4226
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tak, ja Franka dziś rano zostawiłam w pokoju przy zabawkach i poszłam do kuchni wstawić wodę na herbatę i on zawsze już wtedy czatowal przy moich nogach A dziś nie przyszedł. I wracam a on jeździ sobie wywrotka, kosiarke przestawia* .*

Marcelka łazi sobie sama po domu ( ja czatuję zza winkla) i szuka zajęcia oczywiście najlepszym zajęciem jest wyszukiwanie mikropaprochów
A dziś otworzyła sobie szafkę w kuchni, wyjela miski i bawila się chyba ze 20minut
Cytat:
Kurczę, ja już nie pamiętam na ile jedne buciki wystarczały ale wydaje mi się, że na początku na jeden sezon miałam jedne buciki, w sensie, że buciki wiosenne były na wiosnę a na jesień trzeba było już nowe.

Dzisiaj zrobiło się ciepło, a ja nie mam dla Ignasia ani jednego dobrego body z krótkim rękawem Muszę się na jakieś zakupy wybrać jutro...

Super to więzienie
I piękny ogród kto wykasza areał?

Stary 2017-05-17, 21:56   #4227
australia87
Zakorzenienie

Cytat:

No naprawdę, czas pędzi jak szalony
Cytat:

Hahaha więzienie
Ale kurde... ile Wy tam trawy macie do koszenia!

Cytat:
Marcelka łazi sobie sama po domu ( ja czatuję zza winkla) i szuka zajęcia oczywiście najlepszym zajęciem jest wyszukiwanie mikropaprochów
A dziś otworzyła sobie szafkę w kuchni, wyjela miski i bawila się chyba ze 20minut

Super to więzienie
I piękny ogród kto wykasza areał?
U nas ostatnio na topie w kuchni są woreczki z ryżem lub kaszą
Stary 2017-05-18, 07:19   #4228
201711281320
Konto usunięte

Dzień dobry!
Dzisiaj Ignaś płakał w nocy. Chyba pierwszy raz od wielu miesięcy cyc pomagał tylko na chwilę. Coś mu dokuczało, może w końcu mu wyrosną te górne jedynki.

Honcia areały kosi tz oczywiście
australia to co widać na zdjęciu to mniej więcej 1/5 trawnika z tym, że w pozostałej części ogródka są jeszcze drzewa , huśtawki i trzepak wiec kosi się gorzej. No i rowy przy drodze jeszcze trzeba kosić ale to zwykle mój tata robi.
Teraz na wiosnę trawa rośnie jak szalona, więc kupa z tym roboty.

U nas już 20 stopni. Chyba wsiądę do auta i zajadę do pepco po jakieś letnie ciuchy dla Ignasia. Jak zwykle wszystko na ostatnią chwilę
Stary 2017-05-18, 08:23   #4229
agusiia69
Zakorzenienie

Od dziś jestem oficjalnie na bezrobociu. Dobrze, że chociaż coś zasiłku dostałam

Australia przypomnij mi co miałam Ci napisać w związku z dokumentami?
Stary 2017-05-18, 09:05   #4230
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!
Dzisiaj Ignaś płakał w nocy. Chyba pierwszy raz od wielu miesięcy cyc pomagał tylko na chwilę. Coś mu dokuczało, może w końcu mu wyrosną te górne jedynki.

Honcia areały kosi tz oczywiście
australia to co widać na zdjęciu to mniej więcej 1/5 trawnika z tym, że w pozostałej części ogródka są jeszcze drzewa , huśtawki i trzepak wiec kosi się gorzej. No i rowy przy drodze jeszcze trzeba kosić ale to zwykle mój tata robi.
Teraz na wiosnę trawa rośnie jak szalona, więc kupa z tym roboty.

U nas już 20 stopni. Chyba wsiądę do auta i zajadę do pepco po jakieś letnie ciuchy dla Ignasia. Jak zwykle wszystko na ostatnią chwilę
Współczuję nocki U nas dzisiaj noc, jaką lubię, czyli jedyna pobudka po 4, mleko zjedzone i spanko do 7

A trawnik to jedna z rzeczy, która zniechęca mnie do mieszkania w domu

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Od dziś jestem oficjalnie na bezrobociu. Dobrze, że chociaż coś zasiłku dostałam

Australia przypomnij mi co miałam Ci napisać w związku z dokumentami?
A to już Ci tak od razu zasiłek przyznali? To gratuluję Na waciki wystarczy?

Chciałam wiedzieć jakie papierzyska trzeba tam złożyć, oprócz tego świstka z Zusu? Wszystkie umowy o pracę?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości