![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
ja mam zastój od 3 dni
![]() ![]() ![]()
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
Uh, no też zaczynam się właśnie męczyć. Mam temat, bibliografię, mniej więcej tytuły rozdziałów, jestem w trakcie czytania ton książek, przesiadywania w bibliotece i zbierania materiałów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no jesli nie masz jakis powodow dla ktorych mialabys sie bronic wczesniej to pewnie ze lepiej poczekac do wrzesnia ![]() ![]() a jestes na 4 czy na 5 roku?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
no do do pracy rodacy buuu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Generalnie to chyba każdy czarno to widzi, z tego co sie orientuję ![]() ![]() Byłam dziś razem z TŻ na hałdzie w Sosnowcu. Tylko że ona nie wygląda jak taka standardowa hałda. Porobiłam fotki, opisałam na mapie, które gdzie zrobiłam. Potem pojechaliśmy na pizzę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja nie dostaje stypendium ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanko czy jesli w swojej pracy mam punkt ROZWOJ KARIERY ZAWODOWEJ to powinnam tam napisac o planowaniu kariery i ścieżkach kariery plisssssssssss pomozcie
![]()
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
Jestem na 4. Już na trzecim męczyłam bibliografię i już samo to mnie zniechęciło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#941 |
Zakorzenienie
|
ja dziś troche napisalam, ale niestety nie tyle ile bym chciala
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#942 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() stypendium za średnią 5,0? ![]() Cytat:
![]() Wczoraj cały dzień spędziłam z TŻ. Najpierw zawiózł mnie do lekarza, potem pojechaliśmy na wspomnianą hałdę. Prawie od razu po powrocie przyjechał po mnie znowu i wybraliśmy się do niego. A na końcu na piwko ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, weszłam tutaj zajrzeć na chwilkę i dzięki Wam dostałam powera do pisania, dzięki
![]() Mam pytanko przy okazji: na ile stron macie rozdział teoretyczny? Będę dźwięczna i wdzięczna za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
Zakorzenienie
|
u nas stypendium naukowe od 4,7 było w tym roku. ja dostałam i mam co miesiąc 270zl wiec ladna kwota
![]() w tamtym roku tez mi sie udalo i w sumie juz 5200zł wyciagne ze stypendium ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
a co tu taka cisza??
ja jestem strasznie wkurzona ![]() wiecie, mówiłam wam, ze moja promotorka nie chciała nam wczesniej sprawdzac pracy mgr az jej całą oddamy. wiec jej dałam. ona tak swoje uwagi popisała i skresliła mi całe podsumowanie i cała analize (50 stron - najwazniejsza częśc pracy). teraz to poprawiłam (choc nie wiem czy to to o co jej chodziło) zaniosłam jej. a to do mnie, ze ona tylko raz patrzy na prace ![]() ![]() jestem załamana. skąd mam wiedziec czy najwazniejsza częśc mojej pracy jest dobrze napisana?? ![]() a i mam pytanie: co ma sie zawierac w tym streszczeniu pracy mgr (co ma byc zamieszczone w jezyku polskim i angielskim) bo jak sie jej zapytałam to tez sie na mnie wydarła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() rzeczywiscie z lekka szurnieta ta Twoja promotorka, ale wiesz co ja mysle ze powinnas sie bardziej cieszyc niz martwic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do streszczenia pracy to my co prawda piszemy tylko 1 streszczenie po chorwacku (Jestes pewna ze Wy musicie napisac streszczenie po polsku i angielsku?? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
tylko wiesz, ona tak powiedziała wszytskim, ze ma teraz duzo na głowie i nie bedzie nam 2 razy czytac tej samej pracy
![]() ![]() my musimy mieć po polsku i angielsku strone tytułową, spis tresci i streszczenie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
|
Madzialenko, dziwna ta Twoja promotorka... w końcu jakby nie było, ona jednak odpowiada za Twoja pracę. Poza tym skąd Ty masz wiedzieć, jak pisać pracę magisterską? Gdybys zajmowala sie tym zawodowo i pisała ludziom takie prace na zlecenia, to może i bys wiedziała, ale praca magisterska jest czymś kompletnie odmiennym od prac, ktore zwykle sie pisze na studiach...
Ja miałam przeboje, które skończyły się zmianą promotorki. Poszłam do niej, aby uzgodnić temat, zrobić rozpiske pracy na rozdziały, co w którym rozdziale. Ona na to: "Niech pani zacznie pisać, jak Pani zacznie, to się Pani rozpisze i praca sama sie napisze". No, OK. Napisalam wstep i chyba dwa rozdziały, oddalam, a ona wszystko mi pokresliła, stwierdzila, że praca nie spełnia wymogów - chyba, że słabej pracy licencjackiej -i w związku z tym ona nie podejmie sie jej prowadzenia. Dostałam szału, ale cóż. Poszlam do kierownika katedry, wyjasniłam jak się sprawa ma. Kobieta zasugerowala mi inną pania profesor. Nauczona doświadczeniem poszłam do niej z planem pracy spisanym niemal w pnktach - a dodam, że nie zmieniałam tematu, więc mój plan pracy był identyczny z tym, co poprzednia promotorka mi "zjechała". A tutaj wręcz przeciwnie - promotorka nie miała żadnych zastrzeżeń do planu pracy, stwierdziła, że jej sie to podoba, podsunęła mi tylko kilka sugestii, na które ja nie zwróciłam uwagi. W ciągu pół godziny omówiłyśmy szczegółowo moja pracę i dzieki temu pisząc, wiem, że piszę zgodnie z uwagami promotorki.
![]() |
#950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
jak wtedy mi sprawdzała to bez błedów miałam napisane 3 rozdziały teoretyczne i metodologie i wstep nawet napisała na koniec, ze bardzo dobre rozdziały. ale do poprawy miałam analize moich badan i podsumowanie
strasznie boje sie oddac to do dziekanatu, bo co jak recenzent przeczyta a tam beda brednie.. ech.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dziś złożyłam pierwszy rozdział pracy do promotorki ![]()
![]() |
![]() |
#953 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
ech to mnie troche pocieszyłas. jestem ciekawa w takim razie co wystawi mi promotor. czy on bedzie jeszcze ja bral, jak juz złoze ja do dziekanatu?? chyba nie co?? i pewnie tez do konca nie bede wiedziała, co mi wystawi??
nasz recenzent to prodziekan babka dosc surowa. i na koniec kazdemu ma 2 stronicową recenzje wystawic ![]() moje studia sa jednolite i tez sa tolerowane za granica. nawet jak chcesz to za dopłata otrzymujesz dyolm w innym języku aha w tym streszczeniu to zamieszczam jaki jest mój cel i co jeszcze np. jakie metody w badaniach miałam, jakie wnioski i dlaczego zaintersowałam sie tym tematem?? tak?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() W kazdym razie skoro masz termin oddania pracy do 1 czerwca to ja bym oddawala ta prace w ostatnim tygodniu maja ![]() ![]() A co do honorowania studiow za granica to ja juz sama nie wiem jak to jest ![]() ![]() ![]() ![]() Aha a co do streszczenia bo mi sie zapomniało ![]() ![]() Zawsze zaczynamy od Celem mojej pracy jest przedstawienie czegos tam i potem na przyklad kilka zdan takiego ogolnego wprowadzenia do tematu, ze np problem ktory podejmuje w mojej pracy jest bardzo kontrowersyjny bo jeden mysli tak a drugi siak, i potem po kolei pisze co opisalam w kolejnych rozdzialach, ze np w pierwszym rozdziale przedstawilam wplyw tv na czlowieka, w drugim cos tam a w 3 rozdziale poddalam analizie pewna grupe ludzi w wieku jakims tam i wyszlo mi to i to - ale to tak ogolnie tylko bo w sumie to metody badawcze opisalas juz wczesniej, wnioski tez wiec juz ich nie przepisujesz raczej, ogolnie tylko piszesz co jest tematem pracy i co mozna przeczytac w poszczegolnych rozdzialach - przynajmniej my tak piszemy, a w tym polroczu na chorwackim mielismy wlasnie przedstawiac takie streszczenia pracy i wlasnie kazdy pisal co ujal w ktorym rozdziale i pani mowila ze ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
ale u nas sa punkty na karcie egzaminacyjnej ECTS . i dzieki temu potem bedzie nasz dyplom za granica uznawany
u nas promotor nie daje wpisu na 1 stronie. jak nam mowiła sa u niej prace na 5, 4 i 3 ![]() poza tym, to sie wkurze jak mi postawi 3 z pracy, bo tyle pracy i serca w nia włozylam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Zadomowienie
|
Za stara jestem na to, żeby iść tokiem 3+2 :P Tym bardziej, że kochany Uj chyba najsdłużej zwlekał na filologiach z wprowadzeniem tego systemu, czego osobiście nie żałuję
![]() A wracając do tego streszczenia po angielsku to nas promotorka też o tym nie informowała tylko jakieś przecieki nie wiadomo skąd się pojawiły na ten temat. Jak pisałam wcześniej to są tylko informacje usłyszane piąte przez dziesiąte. Nie zdziwi mnie jednak gdy się potwierdzą.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.