![]() |
#361 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniówki 2018 :)
Sama jestem ciekawa jak to jest ze stresem. U mnie w pracy go nie brakuje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#363 | |
Wtajemniczenie
|
No właśnie tez mam nadzieje, ze nic złego się nie stanie maleństwu. Chociaż z nerwami teraz u mnie słabo, mam niezła huśtawkę i łatwo mnie wyprowadzić z równowagi.
Cytat:
Cześć ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Zakorzenienie
|
Też mam niekontrolowane napady płaczu.
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki
![]() ja też mam dużo stresow w pracy, do tego praca także w nocy i można powiedzieć w szkodliwych warunkach i po takim całym dniu strasznie mnie boli podbusze. Dlatego od dziś jestem na zwolnieniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#368 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
I myślałam żeby popracować do końca lipca a potem starać się o l4 i odpocząć. Cytat:
Robiłam panierowane i było mi szkoda obcinać im nóżki ![]() Mój mąż się że mnie śmieje do dziś... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Raczkowanie
|
Byłam wczoraj u lekarza. Plamienia są z polipa na szyjce. Lekarz nie zrobił mi usg bo powiedział, że jak to znowu kolejny raz ruszymy to będę plamić jeszcze bardziej, a skoro we wtorek miałam usg i nie było nic widać to teraz tez nie będzie. Na dole wszystko wyglada ciążowo. Do niego na kontrole mam przyjść za tydzień. Bete robiłam. Czekam na wyniki. Ponoć jak będzie przyrost odpowiedni to jest nadzieja.
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Zadomowienie
|
Haj dziewczyny, jak dzisiaj samopoczucie
![]() Mi sie chyba juz na prawdę zaczely mdlosci, nie mam ochoty na jedzenie w ogóle Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez cooos_ik Czas edycji: 2017-05-18 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Cześć ![]() Samopoczucie super! Świeci u mnie słoneczko, cieplutko..więc żyć nie umierać ;-) Wczoraj całe popołudnie spędziłam na działce więc mam teraz zapas świeżego powietrza ;-) Od rana w pracy, dobrze , że mam pracę biurową, więc wychodzę z założenia że jak nie widzą, to można się obijać ;-) . U mnie mdłości narazie brak, ale moja mama mówi, że w dwóch ciażach- ze mną i bratem nie miała ani mdłości, ani wymiotów, ani żadnych objawów- prócz dodatkowych kilogramów ;-) więc być może że mam to po niej?! ![]() Ja za to zauważyłam większy apetyt- mogłabym chyba non stop coś podgryzać, aż się boję co to będzie później. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#374 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pierwszy niestety ze wczoraj. Wynik miał być na wczoraj, ale nie było. Ma być dziś po 15. Jutro idę drugi raz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#375 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrze ze w polowie czerwca na wakacje jade to chociaz wypoczne troche, jezeli urlop z dzieckiem mozna nazwać wypoczynkowym ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#376 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Ja ze względu na krwiaka jestem już na zwolnieniu, ale jeżeli się wchlonie i nie będzie żadnych przeciwwskazań to chce wrócić do pracy jeszcze na kilka miesięcy. Myślę, że do końca września mogłabym jeszcze popracować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Wtajemniczenie
|
U mnie mdłości tez na razie brak, ale ochoty na jedzenie także.
Powiedzialyscie swoim rodzinom o ciąży? Ja miałam zamiar dopiero po 1 trymestrze jak będę wiedziała, że wszystko jest w porządku, ale skręca mnie żeby im już powiedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Znajomym powiem po 1 trym ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja to wg om to w ogóle nie mogę patrzeć. Miałam ja 8.03 ale owu wiem, że była dopiero po 15 kwietnia. Ja dziś już ochłonęłam i tez spokojniej na to patrzę. Nie mam na nic wpływu. Mogę jedynie czekać. I robić to co lekarze zalecają. Cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość. W ciągu dwóch tygodni oboje mi powiedzieli, że sytuacja się wyjaśni. I oby faktycznie skończyło się na strachu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- A teraz idę robić żurek i dziewczyny jeszcze raz dziękuje za otrzeźwienie mnie. Nie ma co się załamywać jak jeszcze nic nie jest przesadzone. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
Kobiety jeśli macie ciężką pracę i pracę na zmianę w tym nocna, to po przedstawieniu pracodawcy zaświadczenia o ciąży, Musi wam zmienić warunki na lepsze. I cokolwiek by nie mówił, on to musi zrobić bez dwóch zdań. Polecam blog mama prawnik
![]() Zresztą ile razy w życiu kobieta będzie na L4 ciazowymi, warto korzystać jeśli można. Mnie poprzednia pracodwaczyni tak w c.iu.la zrobiła, że cieszę się, że nie pracowałam dłużej u niej. Mój stan zweryfikowal podejście do pracownika niestety... U mnie już wiedzą, w pierwszej ciąży tez szybko wiedzieli ![]()
#381 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() rodzice, teście, rodzeństwo oraz dziadkowie. Uważam, że co ma być to będzie,a z powodu że to pierwszy wnuk/prawnuk to nie mogłam trzymać dłużej tego w tajemnicy ![]() A gdyby coś ( nie daj Boże) się działo, to zawsze będę mieć w nich wspracie. ![]() Nie mogłabym tego ukrywać, więc od razu po pierwszej wizycie, jak jeszcze serduszka nie było- powiedziałam.. ;-) . Znajomym narazie z męzem nie mówimy, pewnie przy jakimś grillu, spotkaniu ze względu na to, że nie będę pić alkoholu powiemy również- ale to ze spokojem już.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Wtajemniczenie
|
Ja powiedziałam na razie 2 znajomym z pracy, którzy zadzwonili przerażeni co się stało, że jestem na zwolnieniu (jak przecież dzień wcześniej widzieli mnie w pełnym zdrowiu), ale mam pewność, że nie będą się tym z nikim dzielić. W pracy na pewno powiem po wizycie u ginekologa, bo zmieni mi to czas pracy, wiec tak czy siak nie mam wyjscia, jeśli nie chce pracować nocami.
A rodzinie chce trochę oszczędzić stresu i zbędnych emocji w razie gdyby jednak nie wyszlo. Choć może nie będę czekac do końca 1 trymestru, sama nie wiem. Zarówno moi rodzice jak i teściowie bardzo czekają na kolejnego wnuka i od dawna nas zasypuja pytaniami kiedy kiedy. |
![]() ![]() |
![]() |
#383 | |
Rozeznanie
|
My powiedzieliśmy na razie tylko moim rodzicom. Reszta dowie się w swoim czasie.
Ale to chyba ze względu na stratę pierwszego dziecka... później ten pusty wzrok znajomych i rodziny, męczył mnie ten temat i nie chciałam z początku nikomu o tym opowiadać, a każdy miał sto pytań bo był ciekawy. Później mój ulubiony tekst "jesteście młodzi.... jeszcze będziecie mieć 5 dzieci ". Już pomijam fakt,że przy takiej tragedii sporo ludzi tez nie wie co powiedzieć i zapada niezreczna cisza... ☺ ale chyba to już jest lepsze od głupiego gadania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 |
Zadomowienie
|
Ja powiem jutro rodzicom. Już nie mogę się doczekać
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Rozeznanie
|
Też macie jakieś porabane sny? Dziś śniło mi się, że dostałam krwawienia 😐
Niedługo idę pojeździć na rowerze, kolejny dzień pięknej pogody 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My powiedzieliśmy rodzicom i rodzeństwu, że względu na moje zwolnienie. Słabo by było gdyby dowiedzieli się tym od kogoś innego. Początkowo planowaliśmy nie mówić do końca pierwszego trymesrtru, a już po dwóch tygodniach ukrywania ciąży ciężko nam było wytrzymać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#387 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#388 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak. Prawie codziennie śni mi się, ze: mam znowu puste jajo płodowe, wypiłam mnóstwo mocnej kawy i dopiero potem przypomniało mi się, ze nie wolno mi tyle kofeiny, wypiłam piwo i nie sprawdziłam czy bezalkoholowe... dobijają mnie te sny ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#389 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
Cześć jestem świeżo po wizycie. Ciaza ŻYWA! ale z tendencją do poronienia niestety, bo macica dziwna. Krwawienie od małego krwiaka. Nowe leki, odpoczynek i czekamy. Los pokaże...
Maziajka trzymam mocno kciuki za was!!! Wiem co czujesz... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.