![]() |
#541 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: torebka zafarbowala mi biała kurtkę -pomocyyyy
I ja też się podpinam bo czerwony szalik zniszczył mi jasną kurtkę. Trochę się boję wybielacza...
![]() |
#542 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak wywabić plamę z... - wątek ZBIORCZY
Suuny na Twoim miejscu uzylabym wybielacza typu vanish - one sa łagodne - wiele razy mi pomogły - to moje odbarwienie od torebki na bialej kurtce ( dodam ze ona jest nie materialowa tylko skoropodobna) bede rowniez probowla usuną vaniszem - ale nie mam teraz do ubran tylko do dywanow wiec kupie dopiero jutro.
vanisz usunął mi wiele plam na jasnych ubraniach ale nie wiem jak zadziala na tym z czego zrobiona jest moja kurteczka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 |
Przyczajenie
|
Mam vardzo wielkie problem a mianowicie wylałam na swoje łóżko lbiały lakier do paznokci pomózcie co ja mam zrobic ... piszcie 6848189 !
prosse o pomoc i na forum i na gg ! ... jeszce raz bardzo prosze ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Przyczajenie
|
Mam podobny problem do Vivienne - żółta torba ze skóry ekologicznej zafarbowała mi się od czarnego płaszcza. Przetestowałam już wodę z mydłem, ludwika, spirytus, benzynę, zmywacz do paznokci
![]() ![]() ![]() No i jeśli nic nie pomoże, a torbę ten toksyczny związek z płaszczem wyśle na zawsze do szafy, to czy wypranie płaszczyka wyeliminuje takie przypadłości w przyszłości? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Zadomowienie
|
Na tłuszcz (olej) najlepszy Vanish... Zuzyłam 2 opakowania tej małej saszetki, najpierw namaczanie samej plamy, pozniej całej bluzki..i plamy zeszły.. Polecam.Vanish do kolorów.
![]() |
#546 |
Przyczajenie
|
up, up
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam, takie pytania padalay juz na pewno niejeden raz, ale zaryzykuje. Wlasnie ubrudzilam sobie nowa spodnice dlugopisem zelowym. Problem polega na tym ze ona jest ze sztruksu i troche boje sie robic z nia cokolwiek zeby nie zostala biala plama. Czy ktos moze ma jakis pomysl jak to sprac? czy zwykle pranie pomoze? Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Rozeznanie
|
Ja torebkę sprobowalabym potraktować pastą BHP, taką do mycia rąk (na gąbkę z ciepłą wodą), a długopis, ale taki zwykły schodzi od spirytusu, może żelowy też zejdzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 |
Zadomowienie
|
Tłuste plamy z błysczyku!!
No właśnie...rozlał mi sie błyszczyk w torebce. Cała ufajdana od środka, portfel tez w nielajlepszym stanie.
Nie wiem co zrobić to torebką zeby doczyścić to świństwo i nie zniszczyć torby. torba jest skóropodoba. Błagam o pomoc!! ![]()
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tłuste plamy z błysczyku!!
Znalazłam tylko to:
Pomadka do ust - zaplamione miejsca pocierać tamponikiem namoczonym w benzynie lub czyścić wywabiaczem do plam , a jeżeli barwnik nie rozpuści się zastosować alkohol metylowy. Mozesz też zanieść torebkę do pralni chemicznej. Tam czyszczą skóry. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
Zadomowienie
|
mozesz próbowac płynem do naczyń, ale musisz sie liczyc z mozliwym sciemnieniem koloru pod wplywem wody
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#552 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Kocham mojego SIERŚCIUSZKA ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200305183338.png Zareczyliśmy się ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200808020929.png Powiemy "TAK" http://s6.suwaczek.com/20100619310113.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
BAN stały
|
płyn do mycia naczyń, ewentualnie specjalne odplamiacze (ja tu mam MIR czy coś w tym stylu, nie wiem czy jest w PL i jaką może mieć nazwę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Zadomowienie
|
Z kolorem nie ma problemu. Tobra jest czaa i na zewnątrz chyba nie jest zabrudzona. jednie materiałowa podszewka w środku.
Boże jak to sie wszystko lepi :/
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#556 |
Raczkowanie
|
dziekuje
![]() ![]()
Kocham mojego SIERŚCIUSZKA ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200305183338.png Zareczyliśmy się ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200808020929.png Powiemy "TAK" http://s6.suwaczek.com/20100619310113.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Zadomowienie
|
zeszło ludwikiem
![]()
![]() |
#558 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam problem z plamę. Na mój ulubiony płaszcz narobiła chyba wrona albo jakiś kruk. Wprawdzie na mnie nie trafiła, tylko na kołnierzyk i z przodu na płaszcz, ale jedna plama to ma z 5 cm długości :/
Najlepsze jest to, że zauważyłem to kilka godzin później kiedy 'te kwasy' już były zaschnięte. Jest to czarny płaszcz. Prałem go już w Ludwiku, płynie na mycia naczyń, nawet w proszku do prania do kolorowych rzeczy. Raz w 30, raz w 40 stopniach. Nic nie pomogło po 4 praniach. Te plamy wydają się być nie tyle plamą co poprostu odbarwieniem czy przebarwieniem, zrobił się taki bardzo jasny czarny kolor, no i jest to widoczne... :/ Macie jakieś pomysły ? Słyszałem, że są jakieś korektory czy coś takiego, że można plamę zamalować ? POMOCY !! Dziękuję za wszystkię rady. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Zakorzenienie
|
A mi ktos pomoze?
Sok marchewkowy na jasnych lnianych spodniach? Pralam woda i mydlem i jeszcze jest pomaranczowe. ma ktos jakis pomysl?Lepiej byloby zaprac poki swieze
Edytowane przez ilo16na Czas edycji: 2008-06-01 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej byloby zaprac poki swieze
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nat
![]() |
![]() |
#562 |
Zakorzenienie
|
Mój mężczyzna ostatnio popisywał się w kuchni swoimi zdolnościami kulinarnymi z takim skutkiem, że sos pomidorowy wylądował na jasnych zasłonach...
![]() ![]() Chciałam zasłony wrzucić do pralki, ale patrzę na wszywkę a tam Ze prać tylko chemicznie ![]() czy jestem w stanie wywabić jakoś te plamy bez konieczności oddawania zasłon do pralni? Jestem za granicą toteż wolałabym tego uniknąć i zaoszczędzić parę ełro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#563 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich,
mam taki problem namoczyłam lniane spodnie (jasny brąz) w proszku persil kolor, po jakims czasie okazalo sie ze na spodaniach sa plamy (wyżarty kolor przez proszek), co w takim wypadku moze pomoc? Spodnie mialam tylko dwa razy na sobie i teraz wygladaja jakby tylko do smietnika, dalam tez za nie duza kase. Proszę o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamalować zawsze możesz ![]() ![]() Ewentualnie możesz kupić farbę do ubrań, ale wtedy to już całoś musisz farbować |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no skoro kolor jest już wyżarty, to uratować się go nie da. Uratować można spodnie, kupując farbę do ubrań - ale w grę wchodzi chyba tylko czarny kolor - bo skoro na spodniach są plamy jaśniejsze i ciemniejsze, to inny kolor niż czarny nie zakryje tego całkowicie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak usunąć z zielonej marynarki czerwone plamy powstałe w praniu - prawdopodobnie zafarbowała czerwona podszewka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Przyczajenie
|
Hej, chciałam Was prosić o pomoc ponieważ ostatnio załatwiłam sobie spodenki - siadłam na ławce w parku, na której żółta farba nie do końca wyschła :/ plama nie jest duza ale niestety widoczna
![]() wiecie co na to poradzic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#568 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Przyczajenie
|
wielkie dzieki, lece po rozpuszczalnik
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.