Jesienne Mamy 2007 cz. II - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-29, 08:45   #3271
sylwia-zuza
Zakorzenienie

Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II

Ola

co do pracy, to chodze tylko(i az) na 3 godzinki
Stary 2008-04-29, 08:46   #3272
iza251
Zakorzenienie

Question Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II

Cytat:
Napisane przez eszeweria Pokaż wiadomość
i kolejne, jednak nie ma to jak własne podwórko
Esze widzę,że masz Chicco-wską spacerówczeczkę.Ja właśnie też będę "przekształcała" na długi weekend z gondolki i chciałabym się zapytać czy jesteście z niej zadowoleni?
Jak się sprawuje?

Kochane byłam wczoraj w aptece, bo chciałam kupić małej jakichś kremik z filtrem na słoneczko,to kobitka mi powiedziała,że to za małe dziecko,żeby filtrem smarować i lepiej kupić krem typu emolium-oliatum Ogłupiałam i wyszłam z niczym.
Co Wy stasujecie?
Stary 2008-04-29, 08:50   #3273
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Cytat:
Napisane przez primavera Pokaż wiadomość
dla Bianki
Sto lat, staruszko

Chyba ktoś tu ma dziś urodziny Wszystkiego najlepszego Bianko, dużo zdrowia i uśmiechu, spełnienia marzeń

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 08:57   #3274
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez primavera Pokaż wiadomość
Lea - ślicznie wyglądzsz - i te włosy
Ja to mam o połowę mniej i wciąż lecą, buuu
A placków sobie nie żałuj-należą ci się, bo dobrze ci dietka idzie

Dorka - kolejna ślicznotka (a nawet dwie ) - buty faktycznie świetne, aż mnie naszło na takie Jeśli to nie tajemnica, to ile kosztowały?

dla Bianki
Sto lat, staruszko
Cytat:
Napisane przez sylwia-zuza Pokaż wiadomość
Ola

co do pracy, to chodze tylko(i az) na 3 godzinki
Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
Chyba ktoś tu ma dziś urodziny Wszystkiego najlepszego Bianko, dużo zdrowia i uśmiechu, spełnienia marzeń
Dziekuje!!!

Nawet Blanka w prezencie urodzinowym dala mi pospac do 7:30))
Teraz ide mala szykowac, bo jedziemy na rehabilitacje. Odezwe sie pozniej, buziaki!

Sylwia - pracuje nad TZ, dam znac jeszcze dzis
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 09:03   #3275
Kancia
Zakorzenienie

no ja tez przyłaczam sie do zyczen dla Oli
Stary 2008-04-29, 09:26   #3276
motylek78
Rozeznanie

Dzien dobry,

100 lat dla Bianki i spelnienia wszystkich marzen!!!!

Dziekujemy ciociom za mile slowa.

Iza ja kupilam wczoraj krem z Avene faktor 50 do skory wrazliwej. Taki mi polecili w aptece. Jeszcze nim nie smarowalam Maxa i dzis pewnie tez nie bo u mnie pada Dam znac jutro jak rozprowadza sie na buzce i czy nie wywoluje u maxa podraznien ale chyba nie powinien

Myshia jestes super siostraFaktycznie twoja siostra przy 4 dzieciaczkow musi miec bardzo zajety i meczacy dzien. Fajnie ,ze jestes w stanie jej pomoc.

Lea placki ziemniaczane ...mniam ale mi narobilas smaka. Tylko kto bedzie tarl ziemniakiMoze sie zmobilizuje i zrobie tylko dla siebie bo moj maz makaronowiec nie lubi plackow.
motylek78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 09:31   #3277
berbeaa
Rozeznanie

Sto laaat sto laat dla Bianki i Tatianki

Poiss napewno od takiej ilości nic się nie stanie Oleńce!

Mikołaj z gołymi stopkami do pożarcia

Myshia czytałam że już masz koniec laktacji ale wczoraj przez przypadek zasłyszałam że smarowanie piersi spirytusem też zasusza pokarm, w następnym tygodni u będę próbować metod bo mnie zaczęła kąsać i jakoś średnio mi się to podoba. Fajnie że małemu schodzi to uczulenie!

Lea korzystaj z tych kulinarnych wspaniałości bo mi się chce placów ale nie ma mi kto upiec a teraz to mi już smaka narobiłaś

Iza ja właśnie emolium tylko buzię jej smaruję bo czytałam w dzidziusiu chyba że toza małe bobasy są na kremy z filtrem ale np szampon którym jej myje włoski jest dla dzieci powyżej 1 roku i nic jej się nie dzieje ale chyba w naszym przypadku to włosy są takie jakby rok właśnie miała to nie widzą różnicy!

o już się obudziła to kokocha jedna papa
berbeaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 09:58   #3278
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Mikołaj fajnie siębawi, ale będzie mial pole do popisu jak będzie raczkował i biegał pozazdrościć...

Cytat:
Napisane przez motylek78 Pokaż wiadomość
.Przesylam kilka fotek Maxa z dzisiejszego spacerku w wersji eleganckiej. Chcialam mu kwiatki wsadzic w lapke ale zaraz zabieral sie do ich konsumpcji
Maxio wygląda super i widzę że jest super driverem i kieruje wózeczkiem

Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
Kochane byłam wczoraj w aptece, bo chciałam kupić małej jakichś kremik z filtrem na słoneczko,to kobitka mi powiedziała,że to za małe dziecko,żeby filtrem smarować i lepiej kupić krem typu emolium-oliatum Ogłupiałam i wyszłam z niczym.
Co Wy stasujecie?
Jak to oliatum, emolium, przecież one są bez filtra
Ja jak smarowałam tylko kremem na każdą pogodę Nivea Baby to przysmarzyłaam Kubusiowi prawy policzek na czerwono i nawet nie wiem kiedy ??? A on ma faktor 4.
Teraz mam krem Avon kids faktor 30 polecany dla dzieci od 6 miesiaca życia.
Jak mi się skonczy to będę chciała kupić vichy ten o którym dziewczyny pisały
_________________________ _______

Wczoraj była taka cudna pogoda, że prawie caly dzień bylismy na dworzu...
I wczoraj też miałam po raz kolejny dylemat jak ubrać Kubę by go nie przegrzać, ale i zarazem by nie był ubrany za lekko.

Wyciągnełam cieniuteczką kurteczkę...wjechałam do parku i myślę sobie teraz to oblukam jak inne dzieciaki są ubrane...
I co widze jedzie dziewczynka ? Chyba dziewczynka bo na różowo w spacerówce, bez czapeczki i w krótkim rękawku tj w samym body
Zdjelam kubusiowi kurteczkę bo faktycznie było bardzo ciepło został w body i bluzeczce z długim rękawkiem...ale nadal niewiem jak tu ubrać odpowiednio dzieciaka

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 10:12   #3279
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość

Wczoraj była taka cudna pogoda, że prawie caly dzień bylismy na dworzu...
I wczoraj też miałam po raz kolejny dylemat jak ubrać Kubę by go nie przegrzać, ale i zarazem by nie był ubrany za lekko.

Wyciągnełam cieniuteczką kurteczkę...wjechałam do parku i myślę sobie teraz to oblukam jak inne dzieciaki są ubrane...
I co widze jedzie dziewczynka ? Chyba dziewczynka bo na różowo w spacerówce, bez czapeczki i w krótkim rękawku tj w samym body
Zdjelam kubusiowi kurteczkę bo faktycznie było bardzo ciepło został w body i bluzeczce z długim rękawkiem...ale nadal niewiem jak tu ubrać odpowiednio dzieciaka

W samo body to bym nie ubrała, bez okrycia głowy też nie, jeszcze chyba za wcześnie, zresztą u nas wieje i wczoraj i dziś. Ja wczoraj ubrałam Maję w body, rajstopki, bluzeczkę cienką, sukienkę i cienką kurtkę, cienka czapka. Kocyk w kosz, jak strasznie wiało i spała to kładłam koc na wózek, nie bezpośrednio przy ciele.
Ja ubieram ją mniej więcej tak, jeśli mnie jest zimno w samej bluzce i zakładam kurtkę, to ona też ma. Zawsze sprawdzam na spacerach jaki ma karczek, jak gorący, to np. rozpinam lub ściągam kurtkę, albo jeśli była przykryta kocem zabieram koc.
Z tym ubieraniem to tak na wyczucie.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 10:21   #3280
myshia
Rozeznanie

GG do myshia

Cytat:
Myshia jestes super siostraFaktycznie twoja siostra przy 4 dzieciaczkow musi miec bardzo zajety i meczacy dzien. Fajnie ,ze jestes w stanie jej pomoc.
Chyba coś źle napisałam , bo moja siostra ma dwójkę i ja mam dwójkę ona mogłaby od czasu do czasu zająć się też moimi tak jak ja jej dzieciaczkami i wtedy dopiero miałaby czwórkę
myshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 10:22   #3281
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
W samo body to bym nie ubrała, bez okrycia głowy też nie, jeszcze chyba za wcześnie, zresztą u nas wieje i wczoraj i dziś. Ja wczoraj ubrałam Maję w body, rajstopki, bluzeczkę cienką, sukienkę i cienką kurtkę, cienka czapka. Kocyk w kosz, jak strasznie wiało i spała to kładłam koc na wózek, nie bezpośrednio przy ciele.
Ja ubieram ją mniej więcej tak, jeśli mnie jest zimno w samej bluzce i zakładam kurtkę, to ona też ma. Zawsze sprawdzam na spacerach jaki ma karczek, jak gorący, to np. rozpinam lub ściągam kurtkę, albo jeśli była przykryta kocem zabieram koc.
Z tym ubieraniem to tak na wyczucie.
Ja też robię podobnie...zawsze kocyk mam w koszu..., czapka obowiązkowo na główce i sprawdzam na karku czy Kubie nie za zimno/za ciepło...ale wczoraj jak zobaczylam to dziecko w body i bez czapki to zdębiałam To nazywa się chyba lekkomyslmność bo naprawdę słonce tak prażyło że dziecko mogło dostać udaru

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 10:30   #3282
demonik
Zakorzenienie

Dzień dobry .

Moc najserdeczniejszych życzeń dla starszej Jubilatki Bianki (kolejna rogata dusza )
i dla młodszej, Tatianki .

Cytat:
Świetne fotki, Mikołajowe stópki wyglądają bardzo smakowicie .

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
Jestem po imprezie dwudniowej (mam troszkę wyrzutów sumienia, bo poszalałam z alkoholem (dwa drinki i szklanka piwa, ależ mi wstyd , mam nadzieję, że Oli nic nie będzie), a teraz u teściów sobie siedzimy, wygoniłam teściów na spacer z małą, a oni wracaja z Olką na rękach, ryczała w wózku. Mąż ma wolny cały tydzień zaszalał chłopak, ale miał jeszcze urlop z tamtego roku, musiał wypisać go wcześniej, a teraz go wykorzystał (a i tak mu zostało jeszcze 6 dni).
To masz mocną głowę koleżanko! Mnie po 1/3 kieliszka porto szumiało i miałam miękkie kolana .

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
A co z naszym spotkaniem w Kiermusach???
Ja niestety w maju nie mogę . Postaram się wyciągnąć męża w czerwcu.

Cytat:
Przesylam kilka fotek Maxa z dzisiejszego spacerku w wersji eleganckiej.
Fiu, fiu! Prawdziwy elegancik z naszego Maksia .
Chciałam taką samą kierownicę kupić Jaśkowi , nasz towarzysz spacerów, 14-miesięczny Iwo ma taką i bardzo mi się spodobała .

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7385604]U nas jest moja mama, tak wiec jest glosno w domu I tlusto rowniez, dzis zjadlam kosmiczna ilosc baaardzo tlustych palckow ziemniaczanych i wcale nie mam z tego powodu wyrzutow sumienia [/QUOTE]

To od wyrzutów sumienia się tyje, nie od placków .
Ja, jako rasowy łasuch, robię sobie właśnie ciastka francuskie z truskawkami. Nie ma w domu żadnych słodyczy (oczywiście celowo), ale mnie skręca i musiałam rozmrozić kawałeczek ciasta . Siup - dżemik do środka, troszkę cukru pudru na wierzch i mam ciacho do kawy .

Cytat:
Co Wy stasujecie?
Izo, oczywiście należy stosować krem z filtrem dla dzieci. Najlepszy będzie filtr mineralny, np. dwutlenek tytanu, który jest łagodny dla delikatnej skóry dziecka, ale niestety pozostawia na niej biały film. No i oczywiście najlepiej, żeby to był filtr bez alkoholu .

Przeczytaj ten wątek: Jaki filtr dla dzieci?. Został założony na forum Biochemia kosmetyczna, udzielają się tam kompetentne osoby, które wiedzę biochemiczną mają w małym palcu .

Cytat:
Gdzie te zdjęcia?
Poniżej fotki z niedzielnego wypadu do Powsina :

1. Zaznajamiam się z magnolią.
2., 6. Z tatą (w poświacie na Elżbietę Jaworowicz ).
3., 5. Z wyszczerzoną mamą.
4. Lubię sobie czasem possać szelkę .

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 01.JPG (77,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 02.JPG (89,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 03.JPG (100,4 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 04.JPG (74,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 05.JPG (94,6 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 06.JPG (95,4 KB, 32 załadowań)
demonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 10:35   #3283
demonik
Zakorzenienie

I jeszcze kilka zdjęć :

1. Nareszcie prasóweczka .
2. Co oni za bzdury mówią w tym telewizorze? Aż musiałem przerwać czytanie .
3. A teraz wyżyję się i porwę cię w strzępy gazetooo!
4. Jeszcze troszkę muszę poćwiczyć i niedługo całe kółko wejdzie mi do buzi .
5. Jak mi smutno, to przytulam się do żółwia...
6. Lubię moje klocuszki .

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Jaś-01.JPG (51,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Jaś-02.JPG (56,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Jaś-03.JPG (36,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Jaś-04.JPG (37,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Jaś-05.JPG (33,8 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Jaś-06.JPG (61,0 KB, 29 załadowań)
Stary 2008-04-29, 10:56   #3284
iza251
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez demonik Pokaż wiadomość
Dzień dobry .

Moc najserdeczniejszych życzeń dla starszej Jubilatki Bianki (kolejna rogata dusza )
i dla młodszej, Tatianki .

Świetne fotki, Mikołajowe stópki wyglądają bardzo smakowicie .

To masz mocną głowę koleżanko! Mnie po 1/3 kieliszka porto szumiało i miałam miękkie kolana .

Fiu, fiu! Prawdziwy elegancik z naszego Maksia .
Chciałam taką samą kierownicę kupić Jaśkowi , nasz towarzysz spacerów, 14-miesięczny Iwo ma taką i bardzo mi się spodobała .

To od wyrzutów sumienia się tyje, nie od placków .
Ja, jako rasowy łasuch, robię sobie właśnie ciastka francuskie z truskawkami. Nie ma w domu żadnych słodyczy (oczywiście celowo), ale mnie skręca i musiałam rozmrozić kawałeczek ciasta . Siup - dżemik do środka, troszkę cukru pudru na wierzch i mam ciacho do kawy .

Izo, oczywiście należy stosować krem z filtrem dla dzieci. Najlepszy będzie filtr mineralny, np. dwutlenek tytanu, który jest łagodny dla delikatnej skóry dziecka, ale niestety pozostawia na niej biały film. No i oczywiście najlepiej, żeby to był filtr bez alkoholu .

Przeczytaj ten wątek: Jaki filtr dla dzieci?. Został założony na forum Biochemia kosmetyczna, udzielają się tam kompetentne osoby, które wiedzę biochemiczną mają w małym palcu .

Demoniku expercie a co sądzisz o tych preparatach?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg iwostin.jpg (20,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg svr.jpg (61,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg BIODERMA.jpg (25,2 KB, 2 załadowań)
Stary 2008-04-29, 11:16   #3285
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
Demoniku expercie a co sądzisz o tych preparatach?
Nie jestem ekspertem w dziedzinie filtrów, choć staram się stosować ochronę przeciwsłoneczną na codzień .

Sama nie używałam żadnego z wklejonych przez Ciebie filtrów, gdyż mam cerę tłustą i wybierałam produkty przeznaczone dla niej właśnie (Anthelios LRP i Photoderm, ale dla dorosłych, z alkoholem).

Iwostin Solecrin zawiera filtry mineralne i chemiczne, dziewczyny piszą, że jest tępawy (trudny do nałożenia, ale też trudny do starcia - a zatem dobry dla maluchów), trochę bieli skórę (filtr mineralny), ale dzieciom nie powinno to przeszkadzać .

Tu jest o nim mowa:
- http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=14162
- http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=114118

Tu natomiast znajdziesz recenzje innych kosmetyków z ultrawysoką ochroną UV:
- http://www.wizaz.pl/kosmetyki/kategoria.php?kat=155

Trzeba jedynie wziąć poprawkę na to, że recenzują je dorosłe osoby, którym efekt bielenia może przeszkadzać lub nie komponować się z makijażem , a które mogą używać filtry chemiczne i te zawierające alkohol.

Stary 2008-04-29, 11:21   #3286
iza251
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jestem ekspertem w dziedzinie filtrów, choć staram się stosować ochronę przeciwsłoneczną na codzień .

Sama nie używałam żadnego z wklejonych przez Ciebie filtrów, gdyż mam cerę tłustą i wybierałam produkty przeznaczone dla niej właśnie (Anthelios LRP i Photoderm, ale dla dorosłych, z alkoholem).

Iwostin Solecrin zawiera filtry mineralne i chemiczne, dziewczyny piszą, że jest tępawy (trudny do nałożenia, ale też trudny do starcia - a zatem dobry dla maluchów), trochę bieli skórę (filtr mineralny), ale dzieciom nie powinno to przeszkadzać .

Tu jest o nim mowa:
- http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=14162
- http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=114118

Tu natomiast znajdziesz recenzje innych kosmetyków z ultrawysoką ochroną UV:
- http://www.wizaz.pl/kosmetyki/kategoria.php?kat=155

Trzeba jedynie wziąć poprawkę na to, że recenzują je dorosłe osoby, którym efekt bielenia może przeszkadzać lub nie komponować się z makijażem , a które mogą używać filtry chemiczne i te zawierające alkohol.
O matko to co tu robić ?Chcę po prostu BARDZO DOBRY kremik dla mojej małej-żeby posmarowąć buźkę a później rączki i nózki
Stary 2008-04-29, 11:25   #3287
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
O matko to co tu robić ?Chcę po prostu BARDZO DOBRY kremik dla mojej małej-żeby posmarowąć buźkę a później rączki i nózki
Troszkę poczytać i dokonać wyboru kremu . A wybór jest spory .

Stary 2008-04-29, 11:42   #3288
iza251
Zakorzenienie

Cytat:
Troszkę poczytać i dokonać wyboru kremu . A wybór jest spory .
Właśnie Boję się trochę tego wyboru,bo Daria jeszcze z tą skazą ....
Stary 2008-04-29, 11:56   #3289
Lipinka
Raczkowanie

Wszystkiego naj naj naj dla dzisiejszych solenizantek

Czytam tak sobie i czytam i przeczytałam że Demonik o tym filtrze napisał-Photoderm ja go osobiście doradzam, tzn tak czy tak to jest filtr dla dorosłych. Mnie okropnie uczulił, moze to wina mojej mieszanej cery. Też jestem w trakcie poszukiwania wysokiego filtra do buźki ale dla mnie, a Piotruś ma Mustele y faktorem50 i jesteđmz oboje baaardzo zadowoleni z kremiku, gęsty jest to fakt ale ja to za zaletę uważam nie za wadę. Poza tym jak na słoneczko idziemy to smaruję mu usteczka bo ostatnio takie spierzchnięte miał (Agropharm, Wazelinka dla dzieci i niemowląt-bardzo fajna wzelinka)
Lipinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 12:20   #3290
sylwia-zuza
Zakorzenienie

dziewczyny a to? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=14761
Stary 2008-04-29, 12:35   #3291
iza251
Zakorzenienie

Cytat:
No czytałam to,ale nic tam nie widzę co z buźką jak to tak dziecku psiukać na twarz sprayem...
Stary 2008-04-29, 12:49   #3292
sylwia-zuza
Zakorzenienie

iza -psikniesz sobie na dlon, i rozprowadzisz malej po buzi
Stary 2008-04-29, 13:39   #3293
eszeweria
Raczkowanie

Cytat:
[FONT=Courier New][SIZE=2]Esze widzę,że masz Chicco-wską spacerówczeczkę.Ja właśnie też będę "przekształcała" na długi weekend z gondolki i chciałabym się zapytać czy jesteście z niej zadowoleni?
Jak się sprawuje?
Nie wiem skąd jestes ? ale ... na wieś się nie nadaje bo ma za małe kółka, które zakopują się w piachu i jest z nią dużo zachodu by ją złozyc do samochodu, prawie wszystko trzeba zdemontowac a później oczywiście złożyc - odradzam ! Dobra jest w miescie , jesli nie przewozisz samochodem - jest naprawde ok. Ja dla Mikołajka teraz kupiłam najprostszą spacerówke, taką na wyjzady, składam w parasolkę i siup do samochodu i kosztowała tylko 150zł ( pokazuję na załączonym zdjęciu z wczorajszej wycieczki do zoo ( co prawda była nie udana bo z póżno pojechaliśmy i w sumie widzieliśmy tylko ptaszory, małpy i żyrafe)

dorka19801 dobrze , że masz te parki dookoła i spacerek do żłobka i z powrotem, przeciez pracujesz , tak wiele masz na głowie - świetnie sobie radzisz i nie wyrzucaj sobie że nie masz sił na dodatkowe spacerki, która z nas by je miała - jestes bardzo dzielna
a ja zazdroszcze pracy, brakuje mi tej samorealizacji i kontaktu z ludźmi, ja tez lubię życie na wariackich papierach

DZIEKUJEMY WSZYSTKIM ZA MIŁE SŁOWA I KOMENTARZE FOTEK, przepraszam , ze bez cytowania ale mam dziś mało czasu bo zawalona jestem prasowaniem, prasuję już od 8 rano i nie widac konca - ale mi się tego nazbierało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zoo.JPG (285,4 KB, 26 załadowań)
eszeweria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 13:42   #3294
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwuś, kosmetyki z Rossmana cieszą się dobrą opinią wśród Biochemiczek (zwłaszcza seria Babydream), ale do tego filtru były zdaje się jakieś zastrzeżenia. Dziewczyny pisały, że nie jest on fotostabilny:
- http://www.wizaz.pl/forum/showthread...on#post6864439
- http://www.wizaz.pl/forum/showthread...on#post5719514
- http://www.wizaz.pl/forum/showthread...on#post4516596

Co to znaczy filtr fotostabilny?:
- http://www.wizaz.pl/forum/showthread...27#post3316427
- https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...812#post482812

Zaś to, czy filtr jest fotostabilny, czy też nie, można ocenić na podstawie składu kremu. Ja tego nie umiem .

- http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=250564
- http://www.wizaz.pl/forum/showthread...09#post4425309
- http://www.wizaz.pl/forum/showthread...16#post2849816

Myślę, że z tego wątku można wybrać coś dla maluchów:
Filtry mineralne dla cery naczynkowej / wrażliwej.

Stary 2008-04-29, 15:25   #3295
maatra
Wtajemniczenie

Ola ,Tatianka STO LAT STO LAT

tez kupilam dzis kremy przeciwsloneczne z firmy nivea. jeden dla najmlodszych,a drugi w sprayu koloryzujacy wodoodporny.
narobilam duze zapasy w jedzeniu dla Simuli i tak stoje przy kasie i wybilo mi 40f,dalam czesc moich kuponow promocyjnych i cena spadla do 27.ciesze sie jak glupia, bo to nie byla nawet 1/3 kuponow ktore jeszcze mam w domu

dzis pogoda dopisala i od 10 bylismy na dworze.obiadek ugotowany...wiec i ja chyba biore sie za nieszczesne prasowanie...

Stary 2008-04-29, 15:39   #3296
Lipinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
Ola ,Tatianka STO LAT STO LAT

tez kupilam dzis kremy przeciwsloneczne z firmy nivea. jeden dla najmlodszych,a drugi w sprayu koloryzujacy wodoodporny.
narobilam duze zapasy w jedzeniu dla Simuli i tak stoje przy kasie i wybilo mi 40f,dalam czesc moich kuponow promocyjnych i cena spadla do 27.ciesze sie jak glupia, bo to nie byla nawet 1/3 kuponow ktore jeszcze mam w domu
dzis pogoda dopisala i od 10 bylismy na dworze.obiadek ugotowany...wiec i ja chyba biore sie za nieszczesne prasowanie...

jaka oszczędna mamusia

a u nas zimno jest, teraz slońce niby wyszło ale co z tego jak zimny wiaterek wieje. Rano jak byliśmy z Małym po pieluszki było nawet nawet ale i tak nie za ciepło. Dobrze że zdecydowałam się iść rano bo teraz brrrr Ostatnio Piotruś jakiś taki marudny się zrobił. Podejrzewam 3 rzeczy
1. ostatnio prawie cały czas byliśmy na polku i może tęskni bo teraz max 4 godzinki ze względu na tą pogodę

2. Wprowadzanie mleczka sztucznego

3. ząbki(górne jedyneczki)-chociaż ja wiem

ewentualnie wszystko naraz się nałożyło, no sama nie wiem

Poza tym babcia nuczyła go zasypiać na podusi a co się natłumaczyłam i naprosiłąm, że lepiej dla niego jak będzie spał bez, ale ovczywiście babcie zawsze wiedzą lepiej. Teraz się męczy dopiero i patrzy takimi oczyskami na wyrodną matke jak kładzie go do łóżeczka a tam podusi brak eh...

HURA!!!!! WŁAŚNIE SIE DOWIEDZIAŁAM ŻE JEDZIEMY W TYM ROKU NAD MORZE :d :d :d nie wiem jeszcze dokładnie gdzie i kiedy ale już ostro szukam stroju kąpielowego macie jakies ładne na oku?

Edytowane przez Lipinka
Czas edycji: 2008-04-29 o 16:16
Lipinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 16:33   #3297
eszeweria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lipinka Pokaż wiadomość
HURA!!!!! WŁAŚNIE SIE DOWIEDZIAŁAM ŻE JEDZIEMY W TYM ROKU NAD MORZE :d :d :d nie wiem jeszcze dokładnie gdzie i kiedy ale już ostro szukam stroju kąpielowego macie jakies ładne na oku?
jak ci zazdroszczę my pewnie nigdzie nie wyjedziemy bo wyjzad z naszą dwójką to tak jakby wyjazd do obozu pracy, wrócilibysmy bardziej zmęczeni
eszeweria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 18:03   #3298
dorka19801
Wtajemniczenie

esz- dziękuję ci za miłe słowa. staram się jak moge i nawet nie jest tak źle. lubię swoja prace i jakoś nie wyobrażm sobie siebie siedzącej w domku.

primavero- butki nie były drogie bo kosztowały całe 70 zł( u nas na rynku)

lipinko- rozumiem cie doskonale- moje dziecko nie wie co to poduszka ale tesciowa do mnie nie przyjeżdża i mi dziecka nie nauczy- to jej plus a wyjazdu to ci zazdroszcze.tez mielismy taki plan ale musimy to przełozyc.

a dziś jakoś mniej zmeczona jestem . zupke razem zjadłyśmy a klaudufa przegryzła danonkiem jeszcze no i już sie naet troszkę pobawiłyśmy, posmiałyśmy. a teraz aniołek siedzi i grzecznie bawi sie w łózeczku.no i jeszcze jutro do parcy ale chyba jakies 6 godzin bo idę na 8 bo wczesniej mi się nie chce no i przed 15 to juz mnie tam nie będzie.
dorka19801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 18:32   #3299
joli31
Rozeznanie

Hej, dzień dobry jestem wreszcie.
Bianeczko 100 lat, szczęścia, zdrówka, pomyślności
Tatianko wszystkiego naj z okazji miesięcznicy
Rano byłysmy na szczepieniu. Przez chwileczkę był straaaaaaaaszny płacz, a potem już ok. Waży 8900, uczulenie pięknie schodzi, od jutra zaczynam podawać jajo.
Jest cieplutko i znowu pół dnia byłyśmy na dworze.
Ja noszę spodnie, t-shit i bluzę. Pucce zakładam body z długim rękawem, na to koszulę też z długim rękawem, spodnie i skarpetki. Czapka lub chustka na głowisię i kocyk do woza, ale nim ma tylko nóżki okryte. Agatka to jest ciepła dziewczyna i się szybko poci, dlatego raczej lżej ją ubieram, ewentualnie okrywam kocykiem. Oczywiście w chłodniejsze dni zakładam zamiast koszuli kurteczkę. Nadal mam jednak wiecznie dylematy jak ja ubrać, czy nie zmarznie, lub się nie zgrzeje
Dorko, moja praca raczej nie była satysfakcjonująca i wolę siedzieć w domu. Dobrze, że jesteś zadowolona, szybciej Wam zleci. Jeszcze tylko 8 miesięcy. Po przysiędze bedziecie się częściej widywać, to już z górki...
Lipinko fajnie Wam. Może uda nam się gdzieś w ogóle wyjechać, chociaż trochę boję się dalekiej podrózy. Nie jest już maleńka, ale Agatka nie jest przyzwyczajona do wypraw.
Iza ja kupiłam 2 kremy z filtrem. Z Ziai Ziajka dla dzieci z filtrem 30, zostawia biały film, ale jak Demonik napisała to dobrze. Kupiłam także 50 z Vichy. Jest super, dosć rzadki, dobrze sie rozprowadza. Dla nas to jest ogromnie ważne, bo moja córa damą bynajmniej nie jest i niecierpi kremowania. Przy okazji smaruję nim także wierzchy dłoni, bo od prowadzania wózka mam już brązowe i pomarszczone
Demoniku zdjęcia bardzo ładne, szczerząca mamusia śliczna , a Jasio , tatuś też całkiem przystojny
A moje dziecko śpi. Miałyśmy isć na spacerek z piesem, a panna postanowiła spać....bo w dzień nie łaska
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 19:20   #3300
poissonivy
Zakorzenienie

Najlepsze życzenia dla jubilatek: Oli i Tatianki
Cytat:
Co Wy stasujecie?
Bzdura są kremy z filtrami i od urodzenia i od 6 miesiąca, jest duży wybór. I trzeba je stosować, że dziecko nie dostało oparzeń słonecznych przez promienie ultrafiltrowe typu A, albo nie miało szybko nowotworu skóry przez promienie UV typu B.
Ja używam Vichy 50+ i dla nas sprawdza się rewelacyjnie
Cytat:
No i mi ciut zaszumiało, ale wszytko rozłożyło się w czasie, więc jakoś przetrwałam "upojenie" alkoholowe
Cytat:
Mam nadzieję, że jakoś w czerwcu uda nam się spotkać
Cytat:

Magnolie piękne jest to zdjęcie, ślicznie wyszłaś z
Jasiem
Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość

Gratulacje za oszczędność, prawie 50% ceny wyjściowej, ja też uwielbiam oszczędnie kupować i wtedy cieszę się jak głupia, ale u nas chyba nie ma kuponów .

A ja dzisiaj też pokupowałam ze zniżką dla siebie srebra. Dwa pierścionki, dwa łańcuszki, zawieszkę i kolczyki. Za wszystko dałam po zniżce 111zł, bez zniżki musiałabym zapłacić 179zł. Później wstawię fotki moich łowów.
Cytat:
Napisane przez joli31 Pokaż wiadomość

Kupiłam także 50 z Vichy. Jest super, dosć rzadki, dobrze sie rozprowadza. Dla nas to jest ogromnie ważne, bo moja córa damą bynajmniej nie jest i niecierpi kremowania. Przy okazji smaruję nim także wierzchy dłoni, bo od prowadzania wózka mam już brązowe i pomarszczone
Cieszę się, że kremik się sprawdza
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości