![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniówki 2018 :)
Ja bym powtórzyła betę, ale co do przyrostu to tez różnie. Z córą akurat jak robiłam pierwsze badanie to wynik był 8 tys, po 48H było 12 tys, wynik poniżej normy a wszystko było ok
![]() Jestem po wizycie, serduszko bije. Wszystko ok ![]() Następna wizyta za 2-3 tyg, zależy jak z badaniami się wyrobię. Do zrobienia morfo, mocz, glukoza i toksoplazmoza Byłam w pierwszej ciąży w 5mcu na Rodos, samolotem. Czułam się lepiej niż tu na miejscu ![]() ![]()
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2017-05-18 o 17:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() To prawda, że ciężko powiedzieć coś w takiej sytuacji bo żadne słowa nie ukoją bólu... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przed 1 córą nie miałam okresu ponad 415 dni i o dziwo zaskoczyło za pierwszym razem, teraz za drugim ![]() trzymam kciuki by przyrost był ![]() Cytat:
Ja myślę i też mam dylemat dlatego idę 3 dni przed urlopem na wizytę i usg i podpytam lekarza. Mąż stwierdził, że teraz się boi lecieć bo z córką w Meksyku mieliśmy problem z lekarzem i chyba uraz ma a ja znów niepewna jestem bo to I trymestr, raz że ryzykowny, dwa, że w 1 ciąży się koszmarnie czułam i wymiotowałam. Średnie by to wakacje były ![]() z drugiej strony córa szczęśliwa na samą myśl a u nas nad morzem z pogodą nic nie wiadomo (mamy urlop początkiem czerwca więc loteria) Cytat:
![]() Kurcze pocytowałam więcej i chyba wizaż mi zaszwankował i już nie pamiętam komu co jeszcze miałam odpisać ![]()
![]() |
#423 |
Rozeznanie
|
Emeczka - ja biorę tylko duphaston 2× dziennie. Luteiny nigdy nie brałam, to nie pomogę.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Raczkowanie
|
@emeczka ja brałam luteinę, a co chcesz wiedzieć?
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na przykład, wybacz bezpośredniość, jak głęboko ją zaaplikować ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz dołączony tam taki aplikator ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie nie mam żadnego aplikatora ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O to ja nawet nie widziałam, że luteina jest mniejsza niż 100mg ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Rozeznanie
|
Jak się dziś czujecie ? 😉
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem kłębkiem nerwów ![]() Dzwoniłam wczoraj do lekarki i powiedziała, że to zdecydowanie za niski wynik. Dziś bete powtarzałam, ale wyniki dopiero jutro po 11. Jeżeli nie przyrasta prawidłowo tak jak lekarz to podejrzewa to w niedziele mam się zgłosić do niej na oddział ![]() Oczywiście objawów jakichkolwiek u mnie nadal brak. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Raczkowanie
|
Styczniówki 2018 :)
Cytat:
U mnie nie może być młodsza niestety. Seks u nas był ostatni 15.04. Potem niemąż był w delegacji. Wrócił 29.04 i wtedy ja już wiedziałam o ciąży wiec nic nie robiliśmy bo ja się bałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Rozeznanie
|
Musi być dobrze !
W sumie to ja też zastanawiałam się kiedy mogła być u mnie owulacja. Okres miałam 25.03 i trwał 6 dni. Później 13dc- przytulanki, później od 18dc do 22dc - codziennie przytulanki. 25.04 - test pozytywny i beta 144. Z ostatniego usg wyszło, że ciąża prawie o 6 dni młodsza. Czyli owulacje mogłam mieć koło 20 dc? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#436 | |
Raczkowanie
|
Styczniówki 2018 :)
Cytat:
A którego dnie cyklu miałaś pozytywny test? Tylko kochana to że teraz ciąża wyglada na młodsza to się często zdarza. Najbardziej dokładne pomiary są w 11/12tc. I wtedy zwykle te niby młodsze dzieciaczki doganiają termin z om. No chyba, że ktoś ma nieregularne cykle to wtedy wachania mogą być wiadomo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- I test robiłam 25.04 , wyszedł pozytywny, tzn cień ale widoczny i po tym poszłam na betę która wyszła 144. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A No to inna sprawa ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
@Lovilovi, to ładną miałaś bete jak na sam początek
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A któraś z was miała plamienie implantacyjne? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie miałam, w dodatku boli mnie jajnik i zaczęłam sobie wkręcac ciążę pozamaciczną...
|
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
Wtajemniczenie
|
Ja nie miałam plamienia. Test mi wyszedł chyba ze 4 dni przed spodziewana miesiączka.
Cytat:
Mnie tez bolał. To chyba jest tak, ze boli ten jajnik, z którego była owulacja. Minęło po jakimś czasie. Ja dziś czuje się dobrze, tylko piersi mnie nie bolą ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Wtajemniczenie
|
We wtorek mam wizytę.
Kiedyś jako nastolatka często miewałam zapalenia przydatków, mogę mieć zrosty, stad moje obawy ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- A propos wakacji to my zamierzamy poleciec na wakacje w 2 połowie czerwca - mam nadzieje ze nie będzie przeciwwskazań, bo bilety kupione ![]() A nad morzem to ja mieszkam, wiec całe lato zamierzam się wygrzewac na plaży ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Nie w 2 połowie ino w 2 tygodniu... Edytowane przez Cay Czas edycji: 2017-07-26 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Raczkowanie
|
Jest nas coraz więcej
![]() Gratuluję kolejnych wizyt serduszkowych i pozytywnych bet ![]() Macie jakieś sprawdzone metody na nudności? jak zjem jest dobrze a za chwilę mdli mnie strasznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
Aniarka polecam migdały
![]()
#449 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mdłości nie mam, ale czytałam, ze świeży imbir pomaga. Albo woda z cytryną. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My chyba w tym roku nie będziemy mieli wakacji, a tak tęsknię za górami. Może chociaż na kilka dni się uda pojechać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Ja prawie na 100% wiem kiedy miałam owulacje. Prowadziłam obserwacje śluzu, miałam bóle owulacyjne i mierzyłam przez cały cykl temperaturę. Zastanawiam się czy powiedzieć o tym lekarzowi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.