|
|
#3241 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Cytat:
Ma jeszcze 2 miesiące żeby to ogarnąć (mam nadziej, że min. tyle). Cytat:
A prześcieradła z Ikea któraś ma? Te w dwupakach? Słyszałam, że są cienkie dość, jak myślicie? Na tych warsztatach była dziewczyna, która miała termin na początek czerwca, a jej dziecko ma 11 tygodni. Jest dalej w szpitalu. Musiała jakoś w lutym urodzić
|
||
|
|
|
#3242 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kciuki za wizytę a z oponami faktycznie miał pecha dobrze ze się zwróciło ![]() Cytat:
Dzięki za info Cytat:
Ja tylko widzę dane osób które zmarły i najczęściej są po 30 To szpital dla dorosłych. nie wiem ile osób choruje. I są z całego rejonu bo szpital znany jest. Z sąsiadem mam często kontakt to tez może coś przenosić. Jak wrócę do pracy to z rodzina zmarłego tez mam kontakt.Cytat:
Właśnie tez o tym myślałam. Ale czy w ogóle prac pokrowiec. Na materacu jest napisane zeby wyprać. Cytat:
Mój tez tego nie ogarnia za 50 dni poród
|
|||||
|
|
|
#3243 | |
|
Rozeznanie
|
Mój mózg też tego jeszcze nie ogarnia... Ogólnie to ja się czuję taka nieprzygotowana do roli mamy. W teorii dużo wiem, ale w praktyce nic. Cytat:
Też nie mam co założyć jak jest tak pięknie i ciepło. Wszystkie moje sukienki są za małe lub za krótkie. Kupiłam ostatnio sobie sukienkę maxi - ciekawa jestem czy przynajmniej do końca maja będzie dobra. |
|
|
|
|
#3244 |
|
Rozeznanie
|
Piękny dzień dziś mamy
![]() Melduję że wczoraj zamówiliśmy mebelki do pokoju małej i kołyskę ![]() Dziś u mnie dzień sprzątana bo już niezły burdelik mam w domu. Pózniej jak starczy sił to jeszcze trochę poprasuje. Tyle tego jest że będę wisieć na desce chyba jeszcze z tydzień Powodzenia na dzisiejszych wizytach i miłego dnia dla wszystkich
|
|
|
|
#3245 |
|
Zadomowienie
|
Chilli - łóżko Ikea Kura
![]() https://www.google.pl/search?q=ikea+...iw=360&bih=559
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Calineczka - u mnie ten fizjoterapeuta jest w ramach szkoły rodzenia. Na NFZ
to chyba trzeba byłoby ze skierowaniem, nawet nie wiem jakim i czy byłoby to możliwe? Cytat:
Gratuluje zakupu mebelków i skompletowania wyprawki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3247 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maleństwo! !! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja idę prasować. Zostały mi pieluchy. Przy okazji Poprasuje koszule męża. ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- A mam dla was info. Mall będzie się likwidować w ciągu 3 mc. Warto spr czy nie będzie z tego tytułu jakiś %.
|
|
#3248 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
cały czas Was podczytuje, a szalejecie z postami i ciężko mi wbić Dobrze, że piszecie tyle o szczepieniach bo ja też zielona w tym temacie.U mnie przygotowania też ruszyły pełną parą ( w końcu) .. na szczeście kończe już swoje zlecenia w pracy więc mogę się tym zająć. Mąż złożył w tym tygodniu łóżeczko i co na nie patrzę to nie wierzę, że to już tak blisko!!! Zdecydowaliśmy się na https://woodies.pl/produkt/lozeczko-modern-cot/ - jakby co polecam wykonanie i sklep .W zeszłym tygodniu ( 31 tyg 5 dni) mała - ( będzie Oliwia ) miała ok. 1900 g, więc teraz już pewnie 2 kg... u mnie na plusie + 11kg.. ech też czuję sie jak wieloryb.. musze przeczesać szafę w poszukiwaniu odpowiednich ciuchów letnich..Dziewczyny, jaki krem z filtrem kupujecie dla swoich bobasków? |
|
|
|
#3249 |
|
MerDer 4ever
|
Carolles nie gadaj
u mnie mama robi za krawcowa to to ogarnie najwyżej ![]() Morelle gratulacje dla koleżanek ![]() Darietta a nawet nie sprawdzałam na kiedy miały termin Minini ja tylko odrosty robię wiec kolor ciagle ten sam jakis ciemny brąz? Kasztan? Nie ma pojęcia Gratki złożenia szafy i prania ![]() Calineczka ja tez tak mówiłam! Ze juz wózek dawno bedzie zamówiony a tu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a mogę prosić o zdjecie yego kocyka z ikei o ktorym piszecie bo szukam i nie chce mi pokazać.
Mój mózg też jeszcze nie ogarnia że już bliżej do końca niż dalej. Ale ja tam jeszcze się nie szykuje na razie marzę o tym żeby troszke pochodzić. |
|
|
|
#3251 |
|
MerDer 4ever
|
LIPCÓWKI część 5.
Gosiutka ja kupuje firmy MOMME, krem spacerowy na każda pogodę (to jest SPF 25) i MOMME, parasol ochronny od słońca (to jest SPF 50)
Gratuluje córeczki i wybranego imienia śliczne! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3252 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://www.google.pl/search?q=alpha...obile&ie=UTF-8 Cytat:
ale ja tylko ożywiam szamponem koloryzujacym moje wypłowiałe wlosy, nie zmieniam jakos drastycznie koloru
|
|
|
#3253 |
|
MerDer 4ever
|
Minini ja czekam na koniec ciąży i ogarnięcie hormonów zeby rozjaśnić trochę
![]() Na czerwcowkach jedna dziewczyna miała termin na 1.06 a druga 14.06 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jakiś z gemini. Cytat:
|
|
#3255 |
|
Zadomowienie
|
Gosiutka hej! Fajnie ze się odzywasz. Ja chyba też kupię mommy krem lub mustele. Mam tez babydream i niby in tez jest od 1 dnia zycia.
Twoja kruszyna ladnie rośnie  Darietta o tym mowa http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/60290186/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też się zastanawiam nad tymi filtrami alphanova a zamawiałaś coś jeszcze z tej firmy? ja jak idę na słońce to smaruje twarz 30 bo ja piegus jestem i skłonność do przebarwień mam więc w ciąży tym bardziej się boje.
|
|
#3257 |
|
Rozeznanie
|
Ja kupiłam ten krem z filtrem dla dziecka
|
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to dotyczy tylko twarzy?Morelle czemu ta jedna po CC dalej jest w szpitalu? Jon pytalas o przewijak jak będę w domu to zobaczę jeszcze ale na pewno nie jest super miękki ani tak twardy jak "plastik" Moja koleżanka o której pisałam, że zaczęła rodzić o 1 to urodziła o 9. 3700 i 58cm, bez oxy chociaż chcieli już podawać i bez nacięcia, lekko sama pękła |
|
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiutka, super, ze Oliwka ładnie rożnie! Gratuluje zakupu łóżeczka. Ja na razie nie kupuje kremu z filtrem dla dziecka - na słońce nie planuje go wystawiać.
Poprostu - gratulacje dla koleżanki! Fajny ten kocyk z Ikei Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3260 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dla siebie kupiłam ten z myślą o maluchu: 1495193129786.jpg Cytat:
Ja też jeszcze nie wierzę że zostanę mamą ale mam już takie chwile że się nie mogę doczekać ![]() A co do ubrań to ja kompletnie nie mam w czym chodzić w takie upały :/ muszę kupic jakieś letnie sukienki luźne i chyba wybiorę się do jakiegoś lumpka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
krem wydajny, lekko bieli no ale skoro jest mineralny to musi... zjadłam ćwierć ananasa podzielilam ubranka 56 na biale i kolorowe. zaraz ide do garażu włączyc pranie. akurat jedna cala pralka bedzie jak dorzucilam pieluszki flanelowe. dzis moj brat i tesciowa mają urodziny. najpierw pojdziemy na ciasto do tescuowej a potem szybko uciekamy na grill do brata! że też nigdzie nie dostalam maści na ból d..py dla niej ani szminki tesciowej... dostanie komplet recznikow.
|
|
|
#3263 |
|
MerDer 4ever
|
Poprostu gratulacje dla koleżanki
fajnie, że bez oxy i nacinania, maluszek z tych większych chyba ![]() Moje zamowienie z c&a dzisiaj albo jutro powinno byc do odebrania <3 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Minini szkoda, że nie znalazłaś maści dla teściowej moglas jej wyszyć na ręcznikach "weź nie pier.ol" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Jezusie ale mam nagrzane auto ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3264 |
|
Wtajemniczenie
|
Nic nie mów!
30 stopni u mnie pokazuje termometr w cieniu! A ja muszę pojechać nabić klimę bo już nic nie dmucha
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Samantha co u Ciebie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3266 |
|
Rozeznanie
|
Nie planowałam kupować filtrów dla małej bo nie mam zamiaru wystawiać jej na pełne słońce, ewentualnie w cieniu, ale położna uświadomiła mnie że jednak należy używać filtra bo mimo że dziecko będzie w cieniu to wiatr opala i trzeba smarować. Jakiś tam kupię 50+ bez zbędnego zastanawiania się
![]() Wcinam właśnie arbuza pyszny
|
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam tych prześcieradeł z lnem, ale chce kupić. Koleżanka ma i mówiła ze dobre. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3268 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3269 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tak samo ![]() Cytat:
Gratuluje zakupow. Ale masz już tak wszystko, wszystko? Laktatory itp też? Ja to mam wrażenie, że mimo ciągłych zakupów jeszcze mnóstwo rzeczy mi brakuje co do prasowania to właśnie skończyłam 3 godzinne spotkanie z żelazkiem, a to dopiero kropla w morzu![]() Cytat:
Gratki za wybór imienia. Oliwia była druga na mojej liście ja mam jakiś krem dla dzidzi ale już nie pamiętam jaki ![]() Cytat:
Duże dziecie, brawo dla koleżanki ![]() Cytat:
Dokładnie, w cieniu też się można opalić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3270 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Chyba jednak wyniose się na to malowanie... Dziś z małą zostalam w domu bo harcowala pół nocy i ani mi ani jej nie chciało się wstawać żeby jechać do żłobka spaliśmy do 9 i fajnie spędzamy dzień. Ale cierpliwości to ja już nie mam Pomylysmy meble na balkonie, w weekend jedziemy po kwiaty i będziemy sadzic. Lubię mieć chociaż kawałek ogródka w centrum miasta co z tego, że w doniczkach ![]() Mam już +13kg... Ktoś mnie pobije?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

Mam dzisiaj usg III trym., proszę o kciuki, nie miałam usg od połówkowego i trochę się stresuję. Mam nadzieję, że Amelka nie okażę się klocem przez moją cukrzycę 
Przebił gwoździem oponę kilka dni temu i pojechał do serwisu naprawić i zmienić na letnie przy okazji 
a z oponami faktycznie miał pecha 
Ten kolor, który Ci się podoba jak dla mnie jest ekstra. Gratuluję wyboru!

i zamówienie z dolce sono chyba bedzie dziś.
moglas jej wyszyć na ręcznikach "weź nie pier.ol"

ja mam jakiś krem dla dzidzi ale już nie pamiętam jaki