|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Cytat:
---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Jedna przytyła 20 kg. Po porodzie -6kg.
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
A dziewczyny tak dzisiaj w nocy sie zastanawiałam pierzecie pokrowiec od materaca bo tak mysle żeby wyprać w proszku i później w tym dzieciowym jeszcze.
Tak samo posciele czy przeprac w proszku a pozniej w dzieciowym czy id razu w dzieciowym. |
|
|
|
#3213 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() liczyłam, że na tym etapie ciąży będę już lepiej psychicznie ogarniać, że faktycznie będziemy mieć dziecko
|
|
|
|
|
#3214 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze ze synek czuje sie lepiej. na spacer bym poszla ale nie za długi. zawsze to jakas naturalna wit. D. co do ucha i juz istniejacego zapalenia to moze poszukaj na necie bo nie bylam pewna czy akurat w tym tekscie cos o tym bylo. ale racja że zanim pojawia sie powazniejsze objawy to najlepiej dziala. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wycodzilam jak mocno soe kurzylo albo byly inne uciazliwe prace. Cytat:
moje sukienki tez w wiekszosci za krotkie... Cytat:
Cytat:
my mamy kure dla syna - jak dla mnie super. potem planujemy na dole drugiego syna dopakować Cytat:
mimo to powodzenia! Cytat:
![]() jaki kolor? dzieki dziewczyny za opinie o dlugosci mojej sukienki. chodzilam caly dzien w niej wczoraj, leciutko sie podnosi ale jakos nie jest to uciazliwe i nie pokazuje tyłka ![]() my wczoraj wieczorem z synem złożyliśmy szafe - w pół godziny! pierwsze wyprane ubranka i reczniki już w niej leżą i czekają na użytkownika. dzis wypiore kolejną porcje ubranek. tylko nie wiem kto mi to wyprasuje. albo czy wogole to bede prasowac?
|
|
|
#3215 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
A ta dziewczyna od cc to jest ta co wam opow, że poznałam w tramwaju. Mieszka na mojej rodzinnej dzielnicy. Umówiłam się z nią we wt bo będę u kosmetyczki. Ona ur 9.05. Jeszcze są w szpitalu
((---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Też o to pytałam
|
#3217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
Morelle te -6 od wagi wyjsciowej czy z tych 20. |
||
|
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno usg może się mylić do 0.5kg. Ja już się nie nastawiam. U mnie były małe dzieci, a męża klocki , więc nic nie jest do przewidzenia.
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Z tych 20kg zaraz po porodzie było mniej o 6 kg.
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wszystko prałam jedynie w tym dla dzieci.
|
#3221 |
|
*sportaddict*
|
Ja też będę prać tylko w dzieciowym
|
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z 20 -6 to tez ładnie ja coś czuję że mam już +10 boję się ile bedzie do końca na plusie. |
|
|
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Darietta dla mnie raz wyprać to wszystko to wysiłek, o drugim praniu nawet nie chce słyszeć
Dziś mam przerwę w praniu, bo za dużo tego przez 2 dni. Poprasuję tylko trochę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała! Zdecydowałaś się na wyjście z synkiem? Ja się nad opieką dziecka nie znam, więc nie doradzam. |
|
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mamy trochę na to wpływu. Wiadomo, że co jemy ma znaczenie. Ale tak ogólnie to osobiste predyspozycje.
Mój mózg nie ogarnia tego, że będę mama. ..
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
Oki dzięki to też to wypiore w dzieciowym a dokładnie zlece mężowi tylko musi kupić bo jeszcze nie mam ale zawsze mogę uzyczyc od mamy no ma dla bratanka bobini.
Uzywane prałam w proszku bo to od nieznanych mi osób i z lumpka więc wolałam to wyprać w czymś mocniejszym. |
|
|
|
#3227 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#3228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
Co do filtrów, ja stosuję tylko na wyjazdach. Na codzień nie. Bardzo szybko się opalam. Przy takiej pogodzie jak dziś kilka wyjść z psem i wyglądam jak murzyn. Teraz leże na tarasie i nogi mam tylko na słońcu, bo twarz zaraz bym miała zjaraną. Wgłębię się w temat filtry a ciąża w wolnej chwili, bo plam też bym nie chciała
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3230 | |
|
Wtajemniczenie
|
No to już nic ich nie tłumaczy
Cytat:
Ooo, bo my właśnie też chcemy dla starszej już teraz kupić, a z czasem młodszą upchnąć na parterze Spodobało mi się że Kura jest taka wdzięczna do przerobienia wg jednego z miliona pinterestowych lub własnych pomysłów Czyli nie jest za mało stabilna, nie są za cienkie ramy? Stelaż wydaje się porządny? A co myślisz o odległości od parteru do stelaża - bo to łóżko takie niziutkie jest... Nie boisz się że maluch na parterze będzie uderzał się głową o stelaż często? Kiedy Twój synek przebywa na parterze to jak to wygląda pod kątem wysokości (chyba że macie ustawione jako parterowe na razie)? Sorki za ten miliard pytań Dopiero wczoraj trafiłam na tę Kurę i napaliłam się na nią strasznie... |
|
|
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3232 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3233 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie sobie przypomniałam ze wczoraj urodziła koleżanka mojego tż. Termin miala na lipiec. Mały sie urodził z waga 1700 g. Mój tż panikuje Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez przy pierwszym dziecku jakos to dla mnie bylo nie realne.. teraz znów mam wizje rozdarcia miedzy dwojka dzieci.. damy rade!
|
|
|
#3236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lipcówka?! Dziękuję, ja wychodzę ![]() Z tymi ubrankami mam tak samo i wkręcam sobie, że nie będę miała w co dziecia ubrać, bo to wszystko będzie za malutkie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Dziewczynki a ten kocyk z Ikea, o którym pisałyście to taki szary, bawełniany ze słonikiem czy jakiś inny? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3237 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Skusiłyście mnie na truskawki - wczoraj były ze śmietaną, dzisiaj w owsiance, niebo! Cytat:
Farby jednak śmierdziały, a nawet jak nie śmierdzą to nie znaczy, że nie szkodzą. Jak masz okazję to może chociaż na noc czy dwie wyjedź? Cytat:
Dziwne, że sklepy sprzedają przez olx ![]() Cytat:
Cytat:
Zawaliłyście Panią zamówieniami ![]() Nie ma za co. Znalazłam notatki, z przydatnych inf: Rotawirus to ta szczepionka, której nie da się przesunąć. Ona jest doustna i trzeba się wyrobić z dawkami do danego tygodnia. A odra-świnka-różyczka jest w kalendarzu szczepień na 13 miesiąc i wtedy właśnie wychodzą cechy autystyczne. U mnie mówili, że można z nią odczekać do 18 miesiąca. I co do gorączki - do 38 st. może być, powyżej 38 to już NOP i jeśli mamy wątpliwości czy lekarz do tak zgłosi to powinniśmy sami zgłosić do sanepidu. I nie szczepić dla bezpieczeństwa jeśli dziecko jest zdrowe, ale miało kontakt z osobą chorą. Była ostatnio też dyskusja o okładach na piersi - ciepłe czy zimne. Podobno ciepły okład sprawia, że mleko wypływa, zimny - blokuje produkcję. Więc ciepły (prysznic) można zastosować kiedy piersi twardnieją, bolą, żeby pomóc dziecku ssać lub sobie odciągnąć, a zimny po karmieniu, żeby nawał nie wzrastał. Cytat:
Cytat:
Sill przydatne info Cytat:
![]() Devilek fajna sukienkobluzka Ja się mieszczę w kilka letnich sukienek, ale chciałabym jakąś maxi... |
|||||||
|
|
|
#3238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wysokosc dołu masz racje - jest nieco nisko. ale ja planuje pobudować takie samo dno jak jest w górnej czesci jak drugi syn bedzie gotowy do przeprowadzki wlasnie żeby tą wysokośc zachować bo moze dla dziecka byloby ok, ale jak ja bym tam chciala usiąsć a materac wiadomo jeszcze zmniejszy jeszcze ta wysokosc to juz byloby niewygodnie dlla mnie. poki co na dole mamy "baze" ninja jedna strona zasłonięta zasłonką a w środku poduszki kocyki i zabawki. mamy też ukrytą komode na gry i akcesoria rysunkowe syna. nie pasowala kolorem do reszty mebli a tam weszła na styk i nie rzuca sie w oczy
|
|
|
#3239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chorowalam na ten ze słonikiem jest cudny, mięciutki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Carolles Czas edycji: 2017-05-19 o 12:52 |
|
|
|
|
#3240 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jak będziesz znać szczegóły jakieś to się podziel!!Cytat:
![]() Cytat:
aaa zapomniałam sukienka śliczna ekhem o jakiej znowu kurze Wy tu piszecie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.

nawet łóżeczka nie mam a dzis materac przyjedzie
i zamówienie z dolce sono chyba bedzie dziś. 

Napisałam tylko o okienku serologicznym, ale w tym artykule są podane jeszcze inne przykłady dlaczego wynik badania może być zafałszowany: